|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
U mnie już cała rodzinka wie o wizycie. u lekarza..zdania podzielone: mąż i mama mówią, że grubasek rośnie w brzuchu, a do babci jak zadzwoniłam, to stwierdziła, że maleństwo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
BAN stały
|
Moja w 33. tyg. ważyła 1870g
![]() Ja zaczęłam znowu robić te szydełkowe maskotki, ale dziś mam kiepski dzień: głowy, brzuszki i ręce leżą osobno, nogi żadnej nie zaczęłam, nudzę się, a nie mogę się wziąć do pracy... Czuję jakies takie przygnębienie. Któraś z Was mówiła że ma wysoko brzuch - zazdroszczę. U mnie jest tak nisko, że żadnej spódnicy już nie założę (dziś to zrobiłam i co chwila ją podtrzymuję ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
heheh ale się uśmiałam z tych opowieści o mężach
![]() ![]() Przebojem mojego męża jest chowanie po kątach tego co zepsuje stłucze itp. Ja zawsze to znajdę i jest wtedy awantura (taki mam charakter), bo zamiast wyrzucić, to magazynuje się niepotrzebnie ![]() I druga sprawa: kiedyś mój mąż dostał od mamy gołąbki z sosem. Oczywiście przyszedł i schował je w przedpokoju. Jakiś czas później mój nos coś wyniuchał. Smród................. odkryłam te gołąbki i podałam mu je na talerzu na obiad. Od tamtego czasu od razu wszystko wypakowywuje z plecaka jak coś przyniesie........... ![]() ![]() Co do brudnych rzeczy, tu muszę go pochwalić, bo sam wkłada do pralki, segreguje kolory, wywija na lewą stronę (czasem się zapyta), rozwiesza na suszarce pranie (akurat to nie po mojej myśli, więc zazwyczaj ja tego pilnuję). Ostatnio zmywa, wynosi śmieci. ![]() Chociaż też mieliśmy kryzys w sprzątaniu, i właśnie raz się postawiłam i powiedziałam, że będzie żyć w syfie, jak nie zrobi to o co proszę. Trwało to tydzień........ nie poskutkowało to, że ja nie ruszałam palcem za niego. Efekt taki. Jemu to nie przeszkadzało, bo wyszedł z założenia, że skoro ja nic nie robię, to on też nic. Na szczęście jakoś doszliśmy do porozumienia i po tygodniowej walce on zrobił co miał zrobić, a ja sprzątałam kolejne rzeczy........ Tam gdzie chcę rodzić można na chwilę oddać dziecko na oddział noworodkowy. Też boję się Baby Bluesa...............a dzieci lubię. Tylko czasem z tymi najmłodszymi miałam problem taki, że nie wiedziałam jak się do tego zabrać, aby było dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój brzuch raczej wysoko jest, ale ja nie potrafię tego ocenić tak do końca - no duży jest już pod piersiami... Ja mam to szczęście, że mam dwie koleżanki, które specjalizują się w rękodzielnictwie - jedna robi torby, biżuterię i zabawki z filcu, druga zabawki na szydełku...także mam zamówione maskotki dla Małego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do Baby Bluesa mam nadzieje, że mnie ominie. Wiem , że nie ma co sie nastawiąc na uforie po porodzie, bonapewno człowiek obolały, zmeczony, całe życie wywrócone do góry nogami do tego ból po porodzie, połóg, hormony jeszcze czasami problemy z sutkami..jestem na to przygotowana psychicznie chyba...ale nie wiedziałąm ze tak to sie nazywa i mimo wszystko bardzo chciałabym tego uniknąć. Mąz bedzie ze mną bierze urlop będe miała jego wsparcie więc mam cichą nadzieję , że sie uda. Poza tym pisałyście tu o baŁaganieniu waszych TŻtów. Ja na szczęście z moim nie mam takich problemów jak jest w domu i ma czas bardzo duzo mi pomaga, dzielismy sie obowiązkami, by potem miec więcej czasu dla siebie i na odpoczynek.Teraz praktycznie on orzejął obowiązki domowe, pilnuje bym leżała i wyręcza mnie we wszystkim, ja czasem tylko obiadek zrobie i pranie wstawie...on teraz myje naczynia, sprzata i zbiera i wiesza pranie..dziś nawet obiadek gotuje..potrawka meksykańska w menu..wiem, że po porodzie tez dużo mi pomoze i ten fakt mnie pociesza bo nie bede musiała martwic sie porzadkiem w domu tylko skupie sie na dziecku, karmieniu itp. A jak sobie radzić z męzem balaganiarzem..kurcze jak rozmowa nie pomoga to nie wiem. Może faktycznie jakiś czas nie sprzatac i zobaczyć jego reakcje... ![]() ![]()
#907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to podziwiam bo jak mnie ktos budzi to jestem tak wsciekla ze nie ręczę za siebie a jeszcze po to by cos mu zrobic to chyba by liscia dostal i reprymende by sobie w nocy szykowal jedzenie jak rano nie moze z tym zdazyc.. kazdy powinien umiec sobie planowac czas by zdazyc.. a nie sie innymi wyslugiwac..rączki ma i dzieckiem nie jest.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Też bym chyba nie wstawała i nie robiła śniadania. Na pewno nie teraz będąc w ciązy. Jesli bym w ciązy nie była i nie pracowała to OK, ale w pozostałych przypadkach (poza wyjątkami) nie. Wystarczy że co rano robię mu kitkę, bo jak sam sobie uczesze, to można paść ze śmiechu - gdzie ta kitka? jakiś kokon raczej ![]() ![]() Mój TŻ też bierze urlop po narodzinach Gabi więc może będzie mi łatwiej ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-08 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tarczycy. Hmmmmm nie podobają mi się te wyniki, bo zależność jest taka: jak spada ft4 to TSH powinno rosnąć, a mi spada. Także po ostatnich badaniach miałam adnotację na wynikach, żeby skonsultować to z lekarzem. Lekarz się bardzo zdziwił, bo to co wyszło to właściwie jest absurd. Nie mogą oba wyniki lecieć w dół na raz. Oczywiście miałam zwiększoną dawkę. Zobaczymy co z tego teraz wyjdzie. Kazał mi też zrobić badania w innym laboratorium, bo mogło dojść do jakiejś pomyłki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
mój ma ciężkie wstawanie, ja zazwyczaj go dobudzam, żeby wyłączył budzik i zbierał się do roboty, o żadnych śniadaniach nie ma mowy. Z resztą on nie jada w tygodniu śniadań, oczywiście jak ma na rano. Tak go przyzwyczaili rodzice.
Brzuch mam wysoko, a to dlatego, że blizna go podtrzymuje ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a brzuch mam tak nisko ze tylko rajstopki i getry ciazowe ze mnie nie spadaja.. ![]() nie strasze nie strasze.. choc sama sie obawiam..ale lekarz powiedzial ze do stycznia jak nic sie nowego nie wydazy to powinnam przetrzymac dzidziusia w brzuszku.. ale fakt ze teraz maialm co tydzien wizyty i usg bo sprawdzal w jakim tempie szyjka sie skraca i troche przystopowala wiec moge mu wierzyc ze jeszcze wytrzyma..oby.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi wszyscy mówią, że wysoko brzuch mam, ale ja nie wiem, jak to poznać, wyczuć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Mój mąż sam sobie robi śniadanie do pracy - wieczorem poprzedniego dnia i do lodówki na noc...ale ja mam taki sen, że jak dzwoni budzik, to ja budzę się z mężem. Czekam, aż wyjdzie do pracy i dalej w kimonko uderzam.
Justine - poka poka fryzurkę!! ja u fryzjera byłam...w maju! Ale wtedy mi tak fajnie obcięła, że do tej pory mi się ładnie włosy układają, no i farbę dobrała tak, że od maja włosów nie farbuję, a odrosty wyglądają naturalnie. Ostatnio przyjaciółka pytała się mnie, jakim kolorem włosy farbuję, bo taki odcień ładny...a to pomieszanie mojego koloru z farbowanym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a BB niekoniecznie jakiś czas po. I siostra i szwagierka miały następnego dnia. Dziecko jeszcze obce, płacze, czegoś od was chcą cały czas. Plus hormony. Cięzko dojść do ładu. A to, że ktoś powie coś o mnie złego, albo że jestem wyrodna- mam to głęboko... moje życie. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
co do mojego bojkotu,to nie jest tak ze wszystko jest w Chinach produkowane,część fabryk zabawek ma siedziby w Vietnamie, na Filipinach, Czechach itd. Idzie uniknąć. Poza tym bardzo duzo najbrzydszej tandety w marketach tez jest chinska i jak juz dziewczyny podrosna i będą kumać czego rodzice nie kupują, to łatwiej bedzie wyeliminowac zakup obrzydliwego plastiku w markcie,co bedzie kusił dzieci przy kasie za 10 zł. Znajomi tak wychowali młodego i teraz nawet sam sprawdza skad pochodzi zabawka i jak widzi, ze Chiny to jej nie chce. Kwestia podejscia.
Moje pogladay są zwiazane z wyzyskiem dzieci w fabrykach za marny grosz oraz tym co wyrabiaja Chinczycy wzgledem Buddystów. Fisher Price tez jest made in china?Zerknie ktoras?
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-12-08 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak jest po cc u nas. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-08 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Dlatego ja robię jeść, a on sprząta, myje podłogi, kurze, zajmuje się zmywaniem.
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
moj maz zgubił kluczyki do samochodu!!! cudownie. a zaraz na SR mielismy jechać... a zapasowy? 60 km od nas.. u teściów..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() anka bzzz olej pielęgniarki, a niech się dąsają, to ich praca, a ty masz szansę być wykończona. W domu będziesz mieć TŻa, brak obcych dookoła i już w lepszej kondycji. Niech spada. Nie mam zamiaru się przejmować. Zresztą ja w takich sytuacjach mam "mordę" i nie ma zlituj.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-08 o 14:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
tak samo jak dawanie "kopert" lekarzom czy pielęgniarkom. Nidy nie dałam i nie mam zamiaru, przecież po to oni są, to ich praca. Ludzie sami nauczyli lekarzy i pielęgniarki brania w "łapę", a potem narzekają, że coś nie tak.............
mysiopez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
U mnie też tak jest że ma się dzieciaczka przy sobie non-stop,za wyjątkiem szczepień i chyba(?) kąpania. Sale mamy 2-3 osobowe i w takim wózeczku ciągle dziecko,trzeba samemu przewijać i wszytsko przy dziecku robić. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego. Wycieńczona, zmęczona obolała, ciągnące szwy,hormony i ryczące dziecko. Ja chyba zwariuję (a dzieci nawet lubię,ale nie uwielbiam)i się będę wyczołgiwała ze szpitala. Nawet już nam położna powiedziała na SR że NIE MA możliwości "oddania"dziecka nawet na chwilę do położnej. extra.Jeszcze na dodatek sama, bez TŻ będę musiała w tym szpitalu być..pomijając poród i 2h po porodzie,potem raus
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
Ja też obawiam się baby bluesa bo już teraz chwilami mam straszne doły, że teraz to już tylko kura domowa ze mnie została... ale ja mam jeszcze jedną (pewnie dla większości bardzo głupią) obawę. Mianowicie wiem że po cc dziecko widzi się na sali operacyjnej, a później dopiero po ok 12 godzinach można do niego iść i ja właśnie się obawiam że po tym czasie to ja go nie poznam i nie będę wiedziała, które dziecko jest moje...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja na szczescie sobie na to nie pozwalam, to naszą karineee trzeba naprostować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- i po obiadku już od godzinki: dzisiaj placki ziemniaczane, sos pieczarkowy i surówka z marchwi i jabłka: pychotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj miałam rosołek z lanymi kluskami i placuszki z bananem
![]() taki mam dzisiaj leniwy dzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Ale dziś dużo piszecie
![]() mam pytanie odnośnie wyprawki dla dziecka, ciuszki, chodzi o to, że mi się wydaje, że jeszcze mi brakuje, a mama mówi, że niepotrzebnie chcę dokupić. Już piszę ile czego mam- może Wy spojrzycie obiektywnie ile i czego jeszcze, bo już zgłupiałam: rozmiar 50/56 (kupione za grosze w lumpie) body r długi 3 body r krótki 6 śpiochy 1 2/3 pajace 4 koszulki/kaftaniki 4 rozmiar 62 body r długi 4 1 body r krótki 0 4 śpiochy 3 2 półśpiochy 0 3 pajace 4 1/2 koszulki 6 spodnie 4 bluzki/sweterki 5 ile chcę dokupić dopisałam na zielono, co myślicie??? ![]() zabieram się za dalsze czytanie |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba padniecie jak dodam ze wieczorem potrafi siedziec do 12 i grac na playstation ,juz ta gra tyle razy ode mnie kopa dostala ze powiedzialam wyladuje w koszu jak sie male urodzi. tez marzy mi sie pospac dluzej ,troche odpoczac ,nazbierac sil przed porodem ![]() moj mąż uwaza ze jak caly dzien pracuje po za domem to co ja jeszcze moge wymagac ![]() Cytat:
![]() a ja dzis zrobie na obiad mielone ala gołabki bo z pomyslu na... ![]()
![]() |
#929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dokupiłabym body krótki ok 5, półśpiochy ok 2-3, i ze dwa pajace i skarpetki ok 2 par |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zadomowienie
|
Kaskup gratuluje córeczki
![]() Marika, nie mogę się napatrzeć na Sarę, taka malutka, śliczna ![]() mi lekarz powiedział wczoraj, że byle do nowego roku, i mogę rodzić. ja mojemu nie robię kanapek, sam sobie robi, zdarzyło się może raz lub dwa, ale wtedy gdy nie mogłam spać, teraz budzę się z nim przed 6, pije herbatę, a potem śpię prawie do 11 ![]() ręce ma i musi z nich korzystać. ![]() zabawek nie kupuje na razie, po 1 nie mam kasy, po 2 mama się już tym zajęła i zbiera misiaki dla małej. poza tym pewnie dostaniemy jakieś. a jeśli nie, to zdążymy kupić. boję się tego doła, co może się po porodzie pojawić, ale TŻ obeznany w temacie, pomoże, wiem, że w tym mogę na niego liczyć. a wczoraj mówi do mnie, czy czytam coś o zajmowaniu się dzidziusiem, bo on się nie zna i nie wie co to będzie ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() to mniej więcej tak jak myślałam skarpetek mam dużo, że nawet na liście ich nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.