Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 13:44   #901
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat:
Napisane przez teclo Pokaż wiadomość
Białych kwiatów - niet! brudek, paczulowo-różany, mniam!

Nie nie, siedzę w Warszawie, a te nowości wszystkie (zarówno Duet - ale to już od ok.2miesięcy, jak i Nude) są w Wola Parku.
to mię skutecznie zniechęciłaś...ale może w Sielsii uda mi się niuchnąć. U nas w Dąbrowie trudno o takie nowości - pani w sephorze nie wiedziała nawet, o co pytam:/
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:06   #902
agnieszka1970
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
A wiesz co ja miałam, tak traumatycznego doświadczenia jak z tym zapachem, to ja chyba jeszcze nie miałam
Dotknęłam korka w perfumerii i on był akurat w perfumach już i pierwsze co od razu do łazienki, zmywałam to dosłownie z 15 razy i nie chciało zejść Na samą myśl niedobrze mi, słabo, aż mi się teraz w głowie zakręciło
I to jest właśnie w perfumach najpiękniejsze, że każdy nos inaczej je odbiera. Mnie w Womanity urzeka pierwszy "niuch" - gorzkawo-figowy, roślinny... potem zwykły świeżuch sie robi ... ale żeby trauma? Toż on lekko dość się rozwija Nie ma porównania z Angelem czy Alienem...
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 18:11   #903
darla13
Rozeznanie

Ja odczucia podobne do Poziomki miałam z Encre Noire PH ...
Szukam usilnie od tamtej pory kogoś, kogo również ten zapach zmiótł
Stary 2011-08-10, 19:28   #904
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwi82 Pokaż wiadomość
A ja dziś testowałam Womanity Muglera i chyba pierwszy raz mi się tak zdarzyło, że miałam ochotę zwymiotować po kilku pociągnięciach nosem ohyda
Cytat:
A wiesz co ja miałam, tak traumatycznego doświadczenia jak z tym zapachem, to ja chyba jeszcze nie miałam
Dotknęłam korka w perfumerii i on był akurat w perfumach już i pierwsze co od razu do łazienki, zmywałam to dosłownie z 15 razy i nie chciało zejść Na samą myśl niedobrze mi, słabo, aż mi się teraz w głowie zakręciło
oj, naprawde wspolczuje Wam, dziewczyny
znam bol nadwrazliwosci na zapachy, choc na szczescie perfumy rzadko je u mnie wywoluja. dotychczas bardzo zle zareagowalam "tylko" na Cool Water, Nu EdP, Acqua e Zucchero i Acqua di Sale- bol i zawroty glowy, mdlosci tak silne, ze myslalam, ze mi wnetrznosci wyrwie + drzenie rak

(niestety gorzej mam z zapachami dnia codziennego ostatnio dotknely mnie ww.objawy, gdy w restauracji poczulam zapach owocow morza w zalewie z czosnkiem nie pamietam, jak mnie TZ stamtad wyprowadzil )
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 20:37   #905
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
znam bol nadwrazliwosci na zapachy, choc na szczescie perfumy rzadko je u mnie wywoluja. dotychczas bardzo zle zareagowalam "tylko" na Cool Water, Nu EdP, Acqua e Zucchero i Acqua di Sale- bol i zawroty glowy, mdlosci tak silne, ze myslalam, ze mi wnetrznosci wyrwie + drzenie rak

(niestety gorzej mam z zapachami dnia codziennego ostatnio dotknely mnie ww.objawy, gdy w restauracji poczulam zapach owocow morza w zalewie z czosnkiem nie pamietam, jak mnie TZ stamtad wyprowadzil )
Ja generalnie jestem wrażliwa na perfumy i często mnie boli głowa czy właśnie mam mdłościu w przypadku zapachów, które ewidentnie są nie dla mnie, ale pierwszy raz chciało mi się wymiotować po powąchaniu testera. Wcześniej mi się to nie zdarzyło.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
I to jest właśnie w perfumach najpiękniejsze, że każdy nos inaczej je odbiera. Mnie w Womanity urzeka pierwszy "niuch" - gorzkawo-figowy, roślinny... potem zwykły świeżuch sie robi ... ale żeby trauma? Toż on lekko dość się rozwija Nie ma porównania z Angelem czy Alienem...
Dokładnie - co nos, to inne odczucia I chyba właśnie o to chodzi
Stary 2011-08-11, 10:53   #906
królewna z drewna
Zakorzenienie

Wczoraj testowałam Angel la rose, Lolita Lempicka edp i Crystal Noir. Zdecydowanym zwycięzcą tych testów jest Crystal Noir i z pewnością kupię flakon
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 16:36   #907
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:

Nio, to było moje traumatyczne przeżycie, to samo miałam z Angelem i klasycznym i różanym, pewnie z resztą bym miała podobnie i jeszcze Ambre Fetiche - ogólnie źle reaguję na skórę w perfumach
I źle na kawę i kadzidło
Trochę mam tych traum zapachowych
Ale z kawą to ja mam tak, że po prostu nie mogę czuć kawy, a co dopiero pić, ja nawet cukierka kawowego nie ruszę I to samo z koperkiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 16:46   #908
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Przyjechały dziś odleweczki Midnight Poison i Amarige Mariage.

Poison - nie ma w nim nic, co by mnie urzekło. Nie ma drażniących nut, ale dla mnie to "kfiatki-sratki" - takie dla starszej cioci...nie czuję wanilii, tylko te kfiatki dosładzane...

Amarige Mariage z kolei - faktycznie, wyczuwam jakieś podobieństwo do DV. Nie ma tej mocy, świdrujących w nosie przypraw - ale tak od wielkiej biedy, może to być następca. Tylko flakon ma przepaskudny - jak tania woda z kiosku sprzed 20 lat
Stary 2011-08-11, 16:54   #909
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z kawą to ja mam tak, że po prostu nie mogę czuć kawy, a co dopiero pić, ja nawet cukierka kawowego nie ruszę I to samo z koperkiem
Cuksy z koprem? Najs
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:00   #910
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Cuksy z koprem? Najs
Chcesz 1?
Stary 2011-08-11, 18:10   #911
magsch
Zakorzenienie

Dzis w testach byla Chanel no19 edp i stwierdzam ze jednak to nie moja bajka a szkoda bo mam zamiar kupic jakas "szanelke" i wlasnie testuje i wybieram...jak dla mnie za bardzo drzewiasta ,bagienna i trawiasta,lekko jakby przegnila poczatkowe nuty to dla mnie Masumi Coty ,strasznie dreczace,pozniej jak lekko wywietrzala zaczela mi sie podobac,ladny i delikatny puder ale nadal we tle wyczuwam bagienne i podmokle trawiaste cos i dlatego usunelam juz ja z moich planow zakupowych chociaz Chanel No 5 uwielbiam to No19 nie stanie sie moja ulubiennica,nie twierdze ze jest to brzydki zapach,ma w sobie elegancje i szyk ,ale nie na moj nos(moze powinnam sprobowac edt)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 18:24   #912
Parabelka
Panaroja

Black Orchid Toma Forda - nasatwiłam się na Bógwico , a to po prostu So Elixir YR o złagodzonej mocy , doprawione wodą i surowym ogórkiem . Nic ciekawego

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:31   #913
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Nowa 19 od Chanel i Ja nie wiem co wy tam takiego super wyszukałyście w tym smrodku. Dla mnie z początku to nic innego jak (przepraszam za wyrażenie) stara baba cuchnąca papierochami. Później mój Tż wyczuł konwalie... Brrrrr okropieństwo.

212 sexy fajny słodo-owocowy. Na pewno będzie mój

Sensuous Nude :slina; czuję wiórki kokosowe. Cudo!!!!

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 20:14   #914
Kota
Zakorzenienie

Sensous Nude testowałam.
To landryna nasmarowana tłustym kremem do opalania.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:04   #915
pin3ska
Zakorzenienie

L'or de Torrente - druga najwieksza trauma, mnie ta kawa nie przekonuje, w ogole nic mnie tu nie przekonuje...

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:13   #916
Rosa
Rozeznanie

Chanel Allure Sensuelle - dodam go do listy zapachów.
Ciekawy , pociągający... chyba mój
Rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:52   #917
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Sensuous Nude jest już w polskich S i D? Jak w środę byłam w Sephorze to jeszcze nie było
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:11   #918
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Sensuous Nude jest już w polskich S i D? Jak w środę byłam w Sephorze to jeszcze nie było
ja byłam wczoraj i w S. i w D. w Łodzi i widziałam już
Stary 2011-08-12, 20:10   #919
Parabelka
Panaroja

Sensuous Nude - słodki lekko drzewny zapach , zalatujący toffi , po jakiejś godzinie robi się podobny do Theoremy , taki słodko-przyprawowo-jadalny , tylko znacznie delikatniej .

Dark Cristal - nieeee duszący dusiciel walący w nos pudrem .

Fabourg24 - nie wiem , może to wina dzisiejszego upału , ale ten kwiat pomarańczy dzisiaj był dla mnie nie do zniesienia , rozpanoszył się okrutnie . Trwałość doskonała , więc jeszcze cierpię zimą jest jakiś łatwiej strawny...

Kelly Caleche edt - też mnie nie przekonuje skóra , owszem , ale skóra barwiona , marnego gatunku , bardzo cienka , kiepsko wyprawiona , z jakąś apreturą dla nadania sztywności , czego skutkiem nie układa się miękko , tylko łamie na zgięciach , między zgięciami pozostając sztywna i gładka jak blacha . Na dodatek wypłowiała i dość stara - wyraźnie czuć kurz i papier , w który była zawinięta . Jakaś tandetna wiekowa saszetka skórzana czy co .Z jednej strony dziwię się , że Hermes , specjalista od toreb wypuścił tak marny wyrób , z drugiej - pełen podziw za doskonałe oddanie istoty tandetnego drobiazgu MImo wszystko dla mnie jeżeli skóra - to tylko Dzing !

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 21:55   #920
justynaneyman
Zakorzenienie

Parabelko- i znów się zgadzam- Dżing!!! i jeszcze naj, naj- Cuir Ottoman

Natomiast w temacie nowości skórnych to testowałam Cuir Mauresque Lutensa- i mnie zachwycił, a jakoś bardzo za Lutensem nie jestem.
Zapach pełny, esencjonalny, "wygrzany"- wg mnie skóra dość dosłownie ujęta, ale w przepięknym wydaniu.
Testowałam tylko na ręku, więc przede mną globalne użycie

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 22:01   #921
Aragonte
Wtajemniczenie

Nie napiszę Ci, jak ja na Dzinga zareagowałam podczas testów
Zdecydowanie wolę skórę w wersji Hermesa czyli damską torebkę, w której niejedna flaszka perfum przeciekała

A dzisiaj zdarzyło mi się testować Nemo, który mnie zachwycił (ale dość szybko skubaniec zwiał z mojego nadgarstka, więc flaszki nie będzie), no i Kapsule Woody, na które napalałam się po recenzjach. Niestety, testy dowiodły, że miłości nie będzie, jest w tym zapachu coś, co mnie odstręcza i denerwuje, w każdym razie przez jakieś pierwsze dwie godziny Gdzie ta słodycz? Miało być drewno i jest, ale to drewno jest okrutnie chropawe i niemiłe... Potem zrobiło się przyjaźniej, wyszła śliwka i jakiś dymek, ale nie wiem, czy przyzwyczaję się do początkowej fazy zapachu. Baza mi się podoba, ale musiałabym na nią czekać parę godzin

Edytowane przez Aragonte
Czas edycji: 2011-08-12 o 22:03
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 00:16   #922
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez darla13 Pokaż wiadomość
Ja odczucia podobne do Poziomki miałam z Encre Noire PH ...
Szukam usilnie od tamtej pory kogoś, kogo również ten zapach zmiótł
Przecież to taki niekontrowersyjny zupełnie zapach? W życiu bym nie powiedział

Cytat:
dotychczas bardzo zle zareagowalam "tylko" na Cool Water, Nu EdP, Acqua e Zucchero i Acqua di Sale- bol i zawroty glowy, mdlosci tak silne, ze myslalam, ze mi wnetrznosci wyrwie + drzenie rak
No popatrz, na to bym nie wpadł

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Mimo wszystko dla mnie jeżeli skóra - to tylko Dzing !
Stajnia chciałaś napisać?

gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 00:52   #923
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Parabelko- i znów się zgadzam- Dżing!!! i jeszcze naj, naj- Cuir Ottoman

Natomiast w temacie nowości skórnych to testowałam Cuir Mauresque Lutensa- i mnie zachwycił, a jakoś bardzo za Lutensem nie jestem.
Zapach pełny, esencjonalny, "wygrzany"- wg mnie skóra dość dosłownie ujęta, ale w przepięknym wydaniu.
Testowałam tylko na ręku, więc przede mną globalne użycie
Ottomana jeszcze nie próbowałam , dopiero się przymierzam , Mauresque przypomina mi stary skórzany egipski taboret moich dziadków w kształcie wielbłąda -taboret znaczy , nie dziadkowie w kształcie wielbłąda - pachnie ładnie , ale z wyjątkiem Szpilkówny wszystkie Lutki mnie drażnią - coś takiego mają w bazie , co mnie w nos szczypie .

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Nie napiszę Ci, jak ja na Dzinga zareagowałam podczas testów
Zdecydowanie wolę skórę w wersji Hermesa czyli damską torebkę, w której niejedna flaszka perfum przeciekała
?

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Stajnia chciałaś napisać?

Oooo , teraz podpadłeś do aromatu stajni brakuje tam jednego bardzo istotnego składnika
Dzing! to jest porządnie wyprawiona skóra doskonałej jakości , nie żadne tam fintifluszki

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-08-13, 00:57   #924
gryx82
BAN stały

Cytat:
Oooo , teraz podpadłeś do aromatu stajni brakuje tam jednego bardzo istotnego składnika
Dzing! to jest porządnie wyprawiona skóra doskonałej jakości , nie żadne tam fintifluszki
Ale przecież spocony kuń i jego qpa też tam są
Stary 2011-08-13, 00:59   #925
Parabelka
Panaroja

A skąt tam są : portfel , torba i oficerki , żadnej qpy ni ma qpa się faktycznie pojawia na jakąś godzinę w Jicky edt - taka świeżutka , jeszcze ciepła

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2011-08-13, 01:06   #926
gryx82
BAN stały

Cytat:
A skąt tam są : portfel , torba i oficerki , żadnej qpy ni ma
Których rosyjski żołdak przez tydzień z nóg nie zdejmował, a wcześniej spacerował sobie po stajni, zupełnie nie patrząc pod nogi

Cytat:
qpa się faktycznie pojawia na jakąś godzinę w Jicky edt - taka świeżutka , jeszcze ciepła

---

Co to są fintifluszki?
Stary 2011-08-13, 01:16   #927
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Których rosyjski żołdak przez tydzień z nóg nie zdejmował, a wcześniej spacerował sobie po stajni, zupełnie nie patrząc pod nogi

---

Co to są fintifluszki?
A od kiedy rosyjscy żołdacy noszą eleganckie oficerki z najlepszej skóry niedoinformowani jesteście towarzyszu , to jest burżuazyjny przeżytek , tylko onuce i walonki to prawdziwe obuwie rosyjskiego wojska

Fintifluszki to takie różne nieistotne drobiażdżki , może i ładne , ale niegodne uwagi

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 02:05   #928
gryx82
BAN stały

Cytat:
A od kiedy rosyjscy żołdacy noszą eleganckie oficerki z najlepszej skóry niedoinformowani jesteście towarzyszu , to jest burżuazyjny przeżytek , tylko onuce i walonki to prawdziwe obuwie rosyjskiego wojska

Cytat:
Fintifluszki to takie różne nieistotne drobiażdżki , może i ładne , ale niegodne uwagi
A!
Stary 2011-08-13, 08:16   #929
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
A skąt tam są : portfel , torba i oficerki , żadnej qpy ni ma

i skórzana ramoneska, siodło i pejcz
Stary 2011-08-13, 09:26   #930
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Hmm, a ja czuję w Dzing paloną gumę - coś jak w fahrenheicie klasycznym...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości