|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
to mię skutecznie zniechęciłaś...ale może w Sielsii uda mi się niuchnąć. U nas w Dąbrowie trudno o takie nowości - pani w sephorze nie wiedziała nawet, o co pytam:/
|
|
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... ale żeby trauma? Toż on lekko dość się rozwija |
|
|
|
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
Ja odczucia podobne do Poziomki miałam z Encre Noire PH ...
Szukam usilnie od tamtej pory kogoś, kogo również ten zapach zmiótł
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znam bol nadwrazliwosci na zapachy, choc na szczescie perfumy rzadko je u mnie wywoluja. dotychczas bardzo zle zareagowalam "tylko" na Cool Water, Nu EdP, Acqua e Zucchero i Acqua di Sale- bol i zawroty glowy, mdlosci tak silne, ze myslalam, ze mi wnetrznosci wyrwie + drzenie rak (niestety gorzej mam z zapachami dnia codziennego ostatnio dotknely mnie ww.objawy, gdy w restauracji poczulam zapach owocow morza w zalewie z czosnkiem )
|
||
|
|
|
#905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
I chyba właśnie o to chodzi
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowałam Angel la rose, Lolita Lempicka edp i Crystal Noir. Zdecydowanym zwycięzcą tych testów jest Crystal Noir i z pewnością kupię flakon
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I źle na kawę i kadzidło ![]() Trochę mam tych traum zapachowych Ale z kawą to ja mam tak, że po prostu nie mogę czuć kawy, a co dopiero pić, ja nawet cukierka kawowego nie ruszę
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechały dziś odleweczki Midnight Poison i Amarige Mariage.
Poison - nie ma w nim nic, co by mnie urzekło. Nie ma drażniących nut, ale dla mnie to "kfiatki-sratki" - takie dla starszej cioci...nie czuję wanilii, tylko te kfiatki dosładzane... Amarige Mariage z kolei - faktycznie, wyczuwam jakieś podobieństwo do DV. Nie ma tej mocy, świdrujących w nosie przypraw - ale tak od wielkiej biedy, może to być następca. Tylko flakon ma przepaskudny - jak tania woda z kiosku sprzed 20 lat
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis w testach byla Chanel no19 edp i stwierdzam ze jednak to nie moja bajka
poczatkowe nuty to dla mnie Masumi Coty ,strasznie dreczace,pozniej jak lekko wywietrzala zaczela mi sie podobac,ladny i delikatny puder ale nadal we tle wyczuwam bagienne i podmokle trawiaste cos i dlatego usunelam juz ja z moich planow zakupowych chociaz Chanel No 5 uwielbiam to No19 nie stanie sie moja ulubiennica,nie twierdze ze jest to brzydki zapach,ma w sobie elegancje i szyk ,ale nie na moj nos (moze powinnam sprobowac edt )
|
|
|
|
#912 |
|
Panaroja
|
Black Orchid Toma Forda - nasatwiłam się na Bógwico , a to po prostu So Elixir YR o złagodzonej mocy , doprawione wodą i surowym ogórkiem . Nic ciekawego
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa 19 od Chanel i
Ja nie wiem co wy tam takiego super wyszukałyście w tym smrodku. Dla mnie z początku to nic innego jak (przepraszam za wyrażenie) stara baba cuchnąca papierochami. Później mój Tż wyczuł konwalie... Brrrrr okropieństwo.212 sexy fajny słodo-owocowy. Na pewno będzie mój ![]() Sensuous Nude
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Sensous Nude testowałam.
To landryna nasmarowana tłustym kremem do opalania. |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
L'or de Torrente - druga najwieksza trauma, mnie ta kawa nie przekonuje, w ogole nic mnie tu nie przekonuje...
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
Chanel Allure Sensuelle - dodam go do listy zapachów.
Ciekawy , pociągający... chyba mój
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuous Nude jest już w polskich S i D? Jak w środę byłam w Sephorze to jeszcze nie było
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#919 |
|
Panaroja
|
Sensuous Nude - słodki lekko drzewny zapach , zalatujący toffi , po jakiejś godzinie robi się podobny do Theoremy , taki słodko-przyprawowo-jadalny , tylko znacznie delikatniej .
Dark Cristal - nieeee Fabourg24 - nie wiem , może to wina dzisiejszego upału , ale ten kwiat pomarańczy dzisiaj był dla mnie nie do zniesienia , rozpanoszył się okrutnie . Trwałość doskonała , więc jeszcze cierpię zimą jest jakiś łatwiej strawny...Kelly Caleche edt - też mnie nie przekonuje .Z jednej strony dziwię się , że Hermes , specjalista od toreb wypuścił tak marny wyrób , z drugiej - pełen podziw za doskonałe oddanie istoty tandetnego drobiazgu ![]() MImo wszystko dla mnie jeżeli skóra - to tylko Dzing ! ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Parabelko- i znów się zgadzam- Dżing!!!
Natomiast w temacie nowości skórnych to testowałam Cuir Mauresque Lutensa- i mnie zachwycił, a jakoś bardzo za Lutensem nie jestem. Zapach pełny, esencjonalny, "wygrzany"- wg mnie skóra dość dosłownie ujęta, ale w przepięknym wydaniu. Testowałam tylko na ręku, więc przede mną globalne użycie
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie napiszę Ci, jak ja na Dzinga zareagowałam podczas testów
![]() Zdecydowanie wolę skórę w wersji Hermesa czyli damską torebkę, w której niejedna flaszka perfum przeciekała ![]() A dzisiaj zdarzyło mi się testować Nemo, który mnie zachwycił (ale dość szybko skubaniec zwiał z mojego nadgarstka, więc flaszki nie będzie), no i Kapsule Woody, na które napalałam się po recenzjach. Niestety, testy dowiodły, że miłości nie będzie, jest w tym zapachu coś, co mnie odstręcza i denerwuje, w każdym razie przez jakieś pierwsze dwie godziny Gdzie ta słodycz? Miało być drewno i jest, ale to drewno jest okrutnie chropawe i niemiłe... Potem zrobiło się przyjaźniej, wyszła śliwka i jakiś dymek, ale nie wiem, czy przyzwyczaję się do początkowej fazy zapachu. Baza mi się podoba, ale musiałabym na nią czekać parę godzin
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2011-08-12 o 22:03 |
|
|
|
#922 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
W życiu bym nie powiedział Cytat:
Stajnia chciałaś napisać? ![]()
|
||
|
|
|
#923 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
- pachnie ładnie , ale z wyjątkiem Szpilkówny wszystkie Lutki mnie drażnią - coś takiego mają w bazie , co mnie w nos szczypie Cytat:
?Oooo , teraz podpadłeś do aromatu stajni brakuje tam jednego bardzo istotnego składnika ![]() Dzing! to jest porządnie wyprawiona skóra doskonałej jakości , nie żadne tam fintifluszki
||
|
|
|
#924 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#925 |
|
Panaroja
|
A skąt
tam są : portfel , torba i oficerki , żadnej qpy ni ma
|
|
|
#926 | |
|
BAN stały
|
Których rosyjski żołdak przez tydzień z nóg nie zdejmował, a wcześniej spacerował sobie po stajni, zupełnie nie patrząc pod nogi
Cytat:
--- Co to są fintifluszki?
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
niedoinformowani jesteście towarzyszu , to jest burżuazyjny przeżytek , tylko onuce i walonki to prawdziwe obuwie rosyjskiego wojska Fintifluszki to takie różne nieistotne drobiażdżki , może i ładne , ale niegodne uwagi
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
i skórzana ramoneska, siodło i pejcz
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, a ja czuję w Dzing paloną gumę - coś jak w fahrenheicie klasycznym...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

brudek, paczulowo-różany, mniam! 

... ale żeby trauma? Toż on lekko dość się rozwija
ostatnio dotknely mnie ww.objawy, gdy w restauracji poczulam zapach owocow morza w zalewie z czosnkiem
)

poczatkowe nuty to dla mnie Masumi Coty ,strasznie dreczace,pozniej jak lekko wywietrzala zaczela mi sie podobac,ladny i delikatny puder ale nadal we tle wyczuwam bagienne i podmokle trawiaste cos i dlatego usunelam juz ja z moich planow zakupowych

.Z jednej strony dziwię się , że Hermes , specjalista od toreb wypuścił tak marny wyrób , z drugiej - pełen podziw za doskonałe oddanie istoty tandetnego drobiazgu 

do aromatu stajni brakuje tam jednego bardzo istotnego składnika