|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
agravka fajne to krzesełko najbardziej podoba mi sie zielone ale ja mam hopla na kolor zielony bo znudził mi sie różowy dla Mileny
ja kupiłam chicco happy snack i jestem z niego zadowolona tylko że były tylko niebieskie więc Milena je w niebieskim krzesełku
|
|
|
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
co do dzidzi, to nie wiem czy zyczyc zeby byla JUZ? ![]() dzis tz przykladal ucho do mojego brzucha i mowi, jak to bylo fajnie, czuc jak Ada sie ruszala w brzuszku, jak sluchal co u niej sie dzieje (mowi ze teraz sa dokladnie takie same odglosy )) i zapytalam, czy chcialby, zeby tam byla dzidzi, a on ze TAK... wogle mnie meczy,zebysmy szybko mieli dziecko, ale ja chce najpierw znalezc prace i popracowac troche, a szukac zamierzam najwczesniej w wakacje.
|
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam takie krzesełko
http://allegro.pl/milly-mally-krzese...390639001.html dostałam w prezencie, ale jeszcze nie wyciągałam, ale ma chyba regulowane oparcie- wyciągnę jutro i zobaczę. |
|
|
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
) Fajnie,że Twój tz chce już dzidzi
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała drugiego dzidziusia (nawet teraz) tż też ale póki co jeszcze musimy poczekać choć w planach za mniej więcej 2 lata o ile się uda
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zrobię fotki. Ale za nie będzie płacić moja siostra, więc będzie u nas dopiero w przyszłym tygodniu.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żartuję ![]() żabciu przykro mi ze względu na Twoją chorobę serduszka a jeśli chodzi o TŻ to musisz z nim pogadać i zmienić sytuację a jak nie to go pognaj w cholerę Dziewczyny dzięki za kciuki. Chyba będzie dobrze, bo już po 2h od spotkania zadzwonili z zaproszeneim na spotkanie do prezesa a to drugi i ost. etap rekrutacji (podobno nie sposób nie spodobać się prezesowi) ![]() No ale nie zapeszam. Aaaa zapomniałabym w poniedziałek podpisaliśmy akt i mamy swój domek jupiii!!!Teraz tylko wykańczanie i roboty, to mnie przeraża czy kasy starczy i wogole... |
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Ania, Siala, Anecia uśmiałam się z tym lizaniem, pluciem, skarpetami i gatkami
Żabciu, współczuję choroby i podziwiam, że mimo tego radzisz sobie sama z dzieckiem. Co do TŻta, próbuj rozmawiać, ale pamiętaj, że lepiej, żeby dziecko mieszkało tylko z jednym z nich, niż ma słuchać kłotni i patrzeć, jak rodzice się nie znoszą. Moi rodzice są po rozwodzie, a święta itp i tak spędzamy razem. Nie wolałabym, by do siebie wrócili i cieszę się, że oszczędzili nam kłotni. Za to TŻta brat mieszka z żoną i się nienawidzą, wyzywają, ciągle kłocą. Mają dwoje dzieci i on twierdzi, że są ze sobą dla ich dobra... Jedno wyklucza drugie. Agravko, Natalia załapała wtedy, co się chwaliłam, ale po ok miesiącu smoka wypluwa i za nic w świecie nie chce zassać. |
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ola gratulacje i powodzenia! |
|
|
|
|
#911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czemu ona nie chce tego smoka? kurcze moja Ada jak zalapala, tak ssie. dla mnie to dar z nieba, przy spacerach i przy jej marudzeniu no i w zasypianiu troche tez pomaga ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- a co z itakasia? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
super, ze macie juz domek!!! spokojnie, powolutku sobie wszystko urzadzicie, wazne ze swoje, to sama radosc, wybierac wszystko i wymyslac jak to bedzie wygladalo!!! tez bym chciala |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
aaa któraś z Was pytała odnośnie pieluch jakie używamy (chyba martysek
) ja używam babydream z rossmana (ale nie te eco) i pieluszek lidlowych softino(pakowanych po 16szt.) -z tej samej firmy są super chusteczki nawilżające ![]() a gdzie to Nam się anuszka zapodziała? agravka itakasia ma teraz co innego na głowie;/-poczytaj w klubie
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-05 o 23:27 |
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Agravko, nie chce smoka, bo odkryła że kciuki są fajniejsze
Ma to po mamie, bo ja tez ssałam kciuk. Chciałabym ją oduczyć, ale nie wiem, jak. Agamarcio, tak, to byłam ja Po ile są pakowane i ile kosztują?Mam na razie Pampersy 4 i 4+ i muszę odebrąc od mamy Huggies 4+, bo kupiła mi kiedyś w Carrefourze, jak były w promocji. Ze względu na cenę chciałabym używać Pampersów tylko na noc. |
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie niewiele różnią się od pampers lidlowskie softino 4-9kg. 16szt. 6.49zł są trochę sztywne ale je trochę rozcieram rękami i jest oki
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dom w lwo tez?
|
|||
|
|
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
Ola_k11, to swietnie, czekamy na dalsze wiesci.
Agravka, moj Ali nie chcial smoczka przez dlugi czas, a potem sie nauczyl i jest juz prawie uzalezniony |
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
agravka moja niunia używała smoczka ok 2m-cy ale głównie na spacerach a teraz wogóle jest bezużyteczny
woli pieluchę tetrową ![]() modro- trzymaj się babo i duuużo zdrówka dla malutkiej żabka -dzielna dziewczyna z Ciebie
|
|
#918 | ||
|
Zadomowienie
|
pełzał i przemieszczał się na różne sposoby - skoki żabie, no przeróżne wariacje, a od dobrego tygodnia raczkuje (nogi i ręce na przemian, poprawnie)
Cytat:
Cytat:
a jeszcze nie zakumał, że może chwycić szczebeliki i stawać, bo jak miał środkowy poziom, to chwytał oparcia i tak się podnosił; jakie badanie na krzywicę jest - z krwi z głowy? faktycznie fajnie siedzi w tym foteliku recaro Kuba tak, na spacerach smoczek jest zbawienny, bo zatyka mu usta i usypia, poza spacerami smoczek służy jako zabawka; ja tak samo nie mogę się doczekać ma-ma i ta-ta Misiulka - u nas nocki podobnie; gratuluję ba-ba ![]() żabcia87 - współczuję kłopotów z serduszkiem; a do sytuacji z tżtem to brak mi słów chyba faktycznie musisz mu powiedzieć, że albo dobrowolnie będzie się dokładał i będzie ojcem, albo alimenty, bo tak być nie może, pasożyt mój TŻ poszedł na piwo z kolegami z pracy, pytałam o której najpóźniej wróci - o 1, i co, jest 1:40 a jego nie ma, ![]() co do naszych przygód nocnikowych - dzisiaj rano TŻ po raz pierwszy wysadzał małego i Kuba mu prysnął prosto do buzi ![]() (a zawsze mąż na mnie krzyczał, że co ja mu tego psiurka tak poprawiam, czemu mu tam ruszam, a ja się bałam, bo mi też raz tak prysnął, że w oko dostałam- Kuba ma duże ciśnienie i te siki jak się odbiją o ściankę nocnika to do góry lecą); a dzisiaj po rannej drzemce zrobił kupkę do nocnika, pierwszy raz |
||
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z mniej drastycznych to ja bym założyła skarpeteczki na dłonie albo te łapki-niedrapki ;] najwyżej materiał pociućka ![]() ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- http://fakty.interia.pl/swiat/news/a...-ciazy,1579693 uwaga na antykoncepcję
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciesze sie ze sie udalo Cytat:
![]() dzieki za odp odnosnie lozeczka na krzywice mial badanie z krwi (pobierana z raczki ale to chyba bez znaczenia): fosfataza alkaiczna wapń fosfor nieorganiczny dzien dobry
|
|||
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
wiolek jeśli chodzi o bicie i drapanie to u nas obrywa tylko TŻ. Franek wali go na maksa, ciągnie za brodę, drapie, ściska nos. Co ciekawe mnie oszczędza. Raz tylko jak spałam obrócona plecami a on sie obudził to z całej siły mnie pociągnął za włosy. Kiepska noc za nami. Myślałam, że jak zje więcej to sie nie będzie tak wybudzał. No i du.pa. Ciągle sie budził, płakał, wiercil. Fakt, jadl dopiero o 4.30 ale musiał spac ze mna bo po 6 wstaniu miałam dość. Moze to brzuszek, bo nie było wczoraj kupy. |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
marta wspolczuje nocki. u nas tak od 20 grudnia wiec wiem o czym mowisz
a ranek mielismy fajny. 1,5 h lezelismy sobie w czworke (bo pies z nami ) na lozku i sie wyglupialismy
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dni i poranki są bardzo fajne. Franek jest bardzo pogodnym dzieckiem, nie boi sie obcych, rozdaje na prawo i lewo usmiechy i nie moge na niego narzekać. Tylko te noce...ale tłumacze sobie to tym, że nie mozna miec dziecka idealnego
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja mysle ze u nas to brzuszek jednak. wczoraj przed snem dalismy mu gripe water i
(nie pisze zeby znow sie nie odmienilo )
|
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a i jeszcze po obiadku ok 16 robi smroda tez w nocnik i siku przed kąpielą |
|
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
a tu dla przypomnienia jak Milena wygląda
|
|
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
agravka wiem, że to remontowanie z jednej str. będzie cieszyć ale z drugiej już bym chciała żeby było po
![]() niezawsze w okolicy Lwo, 2km do centrum więc mozna powiedzieć że tak, w stronę Zegrza jak się jedzie. |
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
ja uwielbiam urządzać mieszkanie szkoda tylko że nie moge zaszaleć i kupić wszystkiego od razu tylko tak na raty trochę nowych rzeczy troche starych trochę w spadku i powstaje taki styl mieszany
co dajecie dziciaczkom do picia... wodę? |
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Glooria, ja daje do picia wode przegotowana (kranowke). Slicznie Milenka siedzi
Aniaa i Marta, nie zazdroszcze nocek i trzymam kciuki za lepsze U nas Ali sie budzil czesciej niz zwykle ale dawalam mu wody i zasypial, mam nadzieje, ze to zabkowanie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

) Gina powiedziała,że za wcześnie aby coś tam dojrzeć,zrobiła usg i cytologię,jak okresu nie będę miała jeszcze przez 2 tyg mam ponownie przyjść..

) 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

).