|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
agravka fajne to krzesełko najbardziej podoba mi sie zielone ale ja mam hopla na kolor zielony bo znudził mi sie różowy dla Mileny
ja kupiłam chicco happy snack i jestem z niego zadowolona tylko że były tylko niebieskie więc Milena je w niebieskim krzesełku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
co do dzidzi, to nie wiem czy zyczyc zeby byla JUZ? ![]() dzis tz przykladal ucho do mojego brzucha i mowi, jak to bylo fajnie, czuc jak Ada sie ruszala w brzuszku, jak sluchal co u niej sie dzieje (mowi ze teraz sa dokladnie takie same odglosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Rozeznanie
|
Ja mam takie krzesełko
http://allegro.pl/milly-mally-krzese...390639001.html dostałam w prezencie, ale jeszcze nie wyciągałam, ale ma chyba regulowane oparcie- wyciągnę jutro i zobaczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Ja bym chciała drugiego dzidziusia (nawet teraz) tż też ale póki co jeszcze musimy poczekać choć w planach za mniej więcej 2 lata o ile się uda
![]()
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żartuję ![]() żabciu przykro mi ze względu na Twoją chorobę serduszka a jeśli chodzi o TŻ to musisz z nim pogadać i zmienić sytuację a jak nie to go pognaj w cholerę Dziewczyny dzięki za kciuki. Chyba będzie dobrze, bo już po 2h od spotkania zadzwonili z zaproszeneim na spotkanie do prezesa a to drugi i ost. etap rekrutacji (podobno nie sposób nie spodobać się prezesowi) ![]() No ale nie zapeszam. Aaaa zapomniałabym w poniedziałek podpisaliśmy akt i mamy swój domek jupiii!!!Teraz tylko wykańczanie i roboty, to mnie przeraża czy kasy starczy i wogole... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Ania, Siala, Anecia uśmiałam się z tym lizaniem, pluciem, skarpetami i gatkami
![]() Żabciu, współczuję choroby i podziwiam, że mimo tego radzisz sobie sama z dzieckiem. Co do TŻta, próbuj rozmawiać, ale pamiętaj, że lepiej, żeby dziecko mieszkało tylko z jednym z nich, niż ma słuchać kłotni i patrzeć, jak rodzice się nie znoszą. Moi rodzice są po rozwodzie, a święta itp i tak spędzamy razem. Nie wolałabym, by do siebie wrócili i cieszę się, że oszczędzili nam kłotni. Za to TŻta brat mieszka z żoną i się nienawidzą, wyzywają, ciągle kłocą. Mają dwoje dzieci i on twierdzi, że są ze sobą dla ich dobra... Jedno wyklucza drugie. Agravko, Natalia załapała wtedy, co się chwaliłam, ale po ok miesiącu smoka wypluwa i za nic w świecie nie chce zassać. |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ola gratulacje i powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czemu ona nie chce tego smoka? kurcze moja Ada jak zalapala, tak ssie. dla mnie to dar z nieba, przy spacerach i przy jej marudzeniu no i w zasypianiu troche tez pomaga ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- a co z itakasia? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
super, ze macie juz domek!!! spokojnie, powolutku sobie wszystko urzadzicie, wazne ze swoje, to sama radosc, wybierac wszystko i wymyslac jak to bedzie wygladalo!!! tez bym chciala |
||
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
aaa któraś z Was pytała odnośnie pieluch jakie używamy (chyba martysek
![]() ja używam babydream z rossmana (ale nie te eco) i pieluszek lidlowych softino(pakowanych po 16szt.) -z tej samej firmy są super chusteczki nawilżające ![]() a gdzie to Nam się anuszka zapodziała? agravka itakasia ma teraz co innego na głowie;/-poczytaj w klubie
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-05 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Agravko, nie chce smoka, bo odkryła że kciuki są fajniejsze
![]() Agamarcio, tak, to byłam ja ![]() Mam na razie Pampersy 4 i 4+ i muszę odebrąc od mamy Huggies 4+, bo kupiła mi kiedyś w Carrefourze, jak były w promocji. Ze względu na cenę chciałabym używać Pampersów tylko na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie niewiele różnią się od pampers lidlowskie softino 4-9kg. 16szt. 6.49zł są trochę sztywne ale je trochę rozcieram rękami i jest oki
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Rozeznanie
|
Ola_k11, to swietnie, czekamy na dalsze wiesci.
Agravka, moj Ali nie chcial smoczka przez dlugi czas, a potem sie nauczyl i jest juz prawie uzalezniony |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
agravka moja niunia używała smoczka ok 2m-cy ale głównie na spacerach a teraz wogóle jest bezużyteczny
![]() woli pieluchę tetrową ![]() ![]() modro- trzymaj się babo i duuużo zdrówka dla malutkiej ![]() żabka -dzielna dziewczyna z Ciebie ![]() ![]()
![]() |
#918 | ||
Zadomowienie
|
pełzał i przemieszczał się na różne sposoby - skoki żabie, no przeróżne wariacje, a od dobrego tygodnia raczkuje (nogi i ręce na przemian, poprawnie)
Cytat:
Cytat:
a jeszcze nie zakumał, że może chwycić szczebeliki i stawać, bo jak miał środkowy poziom, to chwytał oparcia i tak się podnosił; jakie badanie na krzywicę jest - z krwi z głowy? faktycznie fajnie siedzi w tym foteliku recaro ![]() Kuba tak, na spacerach smoczek jest zbawienny, bo zatyka mu usta i usypia, poza spacerami smoczek służy jako zabawka; ja tak samo nie mogę się doczekać ma-ma i ta-ta Misiulka - u nas nocki podobnie; gratuluję ba-ba ![]() żabcia87 - współczuję kłopotów z serduszkiem; a do sytuacji z tżtem to brak mi słów ![]() ![]() ![]() mój TŻ poszedł na piwo z kolegami z pracy, pytałam o której najpóźniej wróci - o 1, i co, jest 1:40 a jego nie ma, ![]() co do naszych przygód nocnikowych - dzisiaj rano TŻ po raz pierwszy wysadzał małego i Kuba mu prysnął prosto do buzi ![]() (a zawsze mąż na mnie krzyczał, że co ja mu tego psiurka tak poprawiam, czemu mu tam ruszam, a ja się bałam, bo mi też raz tak prysnął, że w oko dostałam- Kuba ma duże ciśnienie i te siki jak się odbiją o ściankę nocnika to do góry lecą); a dzisiaj po rannej drzemce zrobił kupkę do nocnika, pierwszy raz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- http://fakty.interia.pl/swiat/news/a...-ciazy,1579693 uwaga na antykoncepcję ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzieki za odp odnosnie lozeczka na krzywice mial badanie z krwi (pobierana z raczki ale to chyba bez znaczenia): fosfataza alkaiczna wapń fosfor nieorganiczny dzien dobry ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
wiolek jeśli chodzi o bicie i drapanie to u nas obrywa tylko TŻ. Franek wali go na maksa, ciągnie za brodę, drapie, ściska nos. Co ciekawe mnie oszczędza. Raz tylko jak spałam obrócona plecami a on sie obudził to z całej siły mnie pociągnął za włosy. Kiepska noc za nami. Myślałam, że jak zje więcej to sie nie będzie tak wybudzał. No i du.pa. Ciągle sie budził, płakał, wiercil. Fakt, jadl dopiero o 4.30 ale musiał spac ze mna bo po 6 wstaniu miałam dość. Moze to brzuszek, bo nie było wczoraj kupy. |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
marta wspolczuje nocki. u nas tak od 20 grudnia wiec wiem o czym mowisz
a ranek mielismy fajny. 1,5 h lezelismy sobie w czworke (bo pies z nami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dni i poranki są bardzo fajne. Franek jest bardzo pogodnym dzieckiem, nie boi sie obcych, rozdaje na prawo i lewo usmiechy i nie moge na niego narzekać. Tylko te noce...ale tłumacze sobie to tym, że nie mozna miec dziecka idealnego ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja mysle ze u nas to brzuszek jednak. wczoraj przed snem dalismy mu gripe water i
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a i jeszcze po obiadku ok 16 robi smroda tez w nocnik i siku przed kąpielą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
a tu dla przypomnienia jak Milena wygląda
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
agravka wiem, że to remontowanie z jednej str. będzie cieszyć ale z drugiej już bym chciała żeby było po
![]() niezawsze w okolicy Lwo, 2km do centrum więc mozna powiedzieć że tak, w stronę Zegrza jak się jedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
ja uwielbiam urządzać mieszkanie szkoda tylko że nie moge zaszaleć i kupić wszystkiego od razu tylko tak na raty trochę nowych rzeczy troche starych trochę w spadku i powstaje taki styl mieszany
![]() co dajecie dziciaczkom do picia... wodę? |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Rozeznanie
|
Glooria, ja daje do picia wode przegotowana (kranowke). Slicznie Milenka siedzi
Aniaa i Marta, nie zazdroszcze nocek i trzymam kciuki za lepsze U nas Ali sie budzil czesciej niz zwykle ale dawalam mu wody i zasypial, mam nadzieje, ze to zabkowanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.