|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
![]() Normalnie mam ostatnio takie dni, że serka wiejskiego bym nie przełknęła, także dodaję do niego Satino... I tak wychodzi, że codziennie jem jeden deser Satino ![]() A poza tym kurcze, jakbym w ciąży była - non stop bym jadła, mam ochotę na milion rzeczy naraz, nie mogę wchodzić do sklepu. |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To by musiałaby być taka zaawansowana ciąża bo na początku wogle nic się nie je,nic nie smakuje(wiem po sobie)a do sklepu najlepiej chodzić najedzonym albo z klipsem na nosie aby nie czuć zapachów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Hej, madrale
![]() Ida trybem 5/5, ponizej wklejam przykladowe PP i PW kazdego z nich: Maz: - PP: 3 jajka na miekko/ slodki omlet lub nalesnik z twarozkiem 0%, 3 roladki z piersi kurczaczej z slupkiem korniszonka i papryczki w pracy, mielone lub duzy stek wolowy na obiad - z sosem czosnkowym z jogurtu 0%, sernik na zimno/ pieczony/ tiramisu na deser, makrela wedzona/ rolmopsik na kolacje - z buleczka otrebowa - PW: slatka z surowych warzyw a'la coleslaw, 2-3 roladki z kurczaka j.w. w pracy, golabki z miesem i pieczarkami + sos pomidorowy lub inne miecho z surowka albo brokulem gotowanym lub leczo z wolowinka na obiad, sernik na deser, 0,5 pizzy dukanowska na kolacje Corcia: - PP: owsianka lub omlet/nalesnik na slodko z twarozkiem, do szkoly buleczka otrebowa z lososiem wedzonym/ szyneczka/ mielonym kotletem wolowym, kotlety mielone z sosem czosnkowym lub roladki z piersi na obiad, sernik/tiramisu na podwieczorek, omlet lub nalesnik lub znowu sernik na kolacje. 2 kawy, minimum 1,5 l. wody, czasem kefir 0% lub zielona herbata. - PW: coleslaw z buleczka albo omlet z szynka i warzywami, do szkoly hamburgerek dukanowski, na obiad golabki z sosem pomidorowym/ kotlety mielone z surowka lub brokulem i sosem pomidorowym/ pizza dukana z sosem pomidorowym, sernik lu tiramisu lub ptasianka na deser, omlet z pieczarkami + sos na kolacje. Herbata z cytryna rano, 1,5 l. wody w ciagu dnia, czasem Santino light I co wy na to, dziewczyny ![]()
#904 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio mialam wstret do jedzenia. Wczoraj tez zachowywalam sie jakbym byla w ciazy slinilam sie na widok ogorkow kiszonych kupilam kilogram kilka zjadlam a pozniej zrobilam ogorkowa z duza ilosci marchwii i kopru! PYCHA! teraz jem twarog z rzodkiewka, papryka, cebula,szczypiorem i pomidorami koktajlowym... zaraz padne z przejedzenia
#905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie mi się wydaje że dość sporo jedzą... napewno nie za mało. Chociaż ja bym sobie odpuściła codzienny deser...bo to raczej nei zmienia przyzwyczajeń i nawyków żywieniowych... i może z rana też wiecej warzywek albo rybkę?? Bo nei widać tu rybek za dużo ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gotuj dla mnie też ![]() ![]()
![]() |
#908 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
Ja idę trybem 1/1, uwielbiam pastę z tuńczyka na którą łapie się również mój mąż
![]() 1 puszeczka tuńczyka pół kostki białego chudego sera cebulka pokrojona w kostkę 2-4 jajek ( jak kto lubi) 2-3 konserwowych ogórków pół kubeczka małego jogurtu trochę koperku , pietruszki, soli i pieprzy Z tej porcji razem zjedliśmy kolację, ja mam na drugi dzień śniadanie, i drugie śniadanie Śmiesznie to brzmi ale dodatkowo to urozmaicam np. na pierwsze śniadanie zjadam pastę z chlebkiem Dukanowym, a na drugie śniadanie robię sobie zawijaną szynkę "z biedronki" z wkładką z pasty, na prawdę polecam. Na obiad zawsze mięso i w zależności od dnia albo sos albo warzywka, no i zupka bez niej chyba bym nie wytrwała. Jeśli chodzi o garnek do gotowania na parze to u mnie zdał egzamin stu procentowo, jestem zachwycona wygodą gotowania i jego efektem (smak ...), na dole gotuję w wodzie ziemniaczki dla całej rodziny ( po za mną ) a na górnych piętrach warzywka i mięsko, polecam
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-03-25 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie wróciłam z Nieba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Rvda88 Czas edycji: 2011-03-25 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Cześc chudzinki
![]() Ja dzisdiaj zaliczyłam wzrost po PP ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dołączam sie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja nie, nie dukam, ja przytyc probuje - cale 33 lata z niedowaga, lekarze sie za glowe lapali na moje BMI ![]() ![]() ![]() Hyhyhy - cala sobota w kuchni, potem mam z glowy obiady przez tydzien ![]() (torcik Wam wklejam - jest ODJECHANY maksymalnie: Sernik/ tort sernikowy: Dwa duze jogurty lub kefiry 0% 0,5-0,6 kg twarogu 0% 20 tabletek slodzika, rozgniecionych 6 lyzeczek zelatyny Aromat Miksujemy jogurty z twarogiem, aromatem i slodzikiem na gladko. Zelatyne rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzatku, wlewamy do masy, miksujemy. Polowe masy wylewamy na forme i chowamy do lodowki. Do drugiej polowy dodajemy kakao/ kawe i miksujemy. Kiedy pierwsza warstwa lekko stezeje, wylewamy na wierzch druga. Trzymamy w lodowce. Mozna zrobic na nalesnikach: Ciasto nalesnikowe: 4 jaja, slodzik do smaku, szklanka mleka, 2 lyzki skrobii kukurydzianej lub zmielonych otrab, 2 lyzeczki sody oczyszczonej – wymieszac, usmazyc 2 nalesniki. Kiedy ostygna, jeden wlozyc na dno formy i na wierzch wylewac mase sernikowa, na koniec (po wylaniu drugiej masy) nakryc drugim. Mozna zrobic z galaretka: 0,5 duzego kubka syropu z Lidla, 1,5 kubka wody, 4-5 lyzeczek zelatyny Wode z syropem zagotowac, rozpuscic w niej zelatyne, mieszac, zostawic do ostygniecia i lekkiego stezenia na 2-4 godziny, wylac na wierzch sernika, zostawic na noc w lodowce. Smacznego jesli sie ktos pokusi - wychodzi ogromna, wysoka, okragla blacha ![]()
Iza ![]() Diablicja ![]() Lilo ![]() Kubulek ![]() Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2011-03-25 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Rvda - jesli udadza Ci sie grube, puchate nalesniki (a na sodzie tak rosna i babluja, ze z plaskiej patelni wylazi gora
![]() ![]() Tylko koooniecznie z galaretka ![]() I wtedy kolejnosc jest taka: najpierw przygotuj galaretke, bo kilka godzin tezeje - potem nalesniki, bo musza ostygnac - potem masy ![]()
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#916 |
Czekam na Ragnarok
|
Dziewczyny, kopnijcie mnie w d..., bo sobie nie radzę.
Tak ładnie szło i nagle nie wiem co się stało, ale wchodzę do sklepu i wszystko bym zjadła. Nie napiszę co kupiłam i ile i co zjadłam i ile, ale czuję się beznadziejnie i grubo i zaraz chyba umrę ![]() Mam straszny dietowy dół, nie wiem jak wrócić do Dukana. Codziennie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam ten sam problem i poległam, bo nie miała żadnego wsparcia ![]() Trzymaj sie kochana ![]()
![]() |
#919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem jak to jest jak się człowiek czuje jak czołg ... nie jest to najlepszy stan ... Głowa do góry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny zaglądam tu już od jakiegosczasu nawet przed dietka zeby sie troszke podszkolic
![]() ![]()
#921 |
Czekam na Ragnarok
|
Codziennie sobie mówię, że już nie grzeszę. Zaczynam dobrze - w pracy jem Dukanowo. Po pracy polegam
![]() Nie wiem co mi się stało, ale mam ochotę zaszyć się w domu i nikomu nie pokazywać, z nikim nie rozmawiać. Jestem gruba i brzydka i nie potrafię jeszcze tych 5kg schudnąć ![]() Przepraszam, że tak się użalam, ale to już trwa kilka tygodni i nie wytrzymuję. Idę zaraz prowadzić zajęcia z pływania. Po zajęciach poćwiczę na orbitreku i zjem coś Dukanowego. W weekend szkoła, więc grzeszyć nie będę. Także od jutra obiecuję (sobie) jeść tylko dozwolone rzeczy, bo psychicznie nie wytrzymam. Jak sobie myślę, że znowu będę tłuściochem to mam ochotę palnąć sobie w łeb. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Rvda88 - mam nadzieję, że już dam radę i nie będę musiała kupować przez net... Agucha 79 - ![]() WithYou xx3 - nie chcę na III, chcę schudnąć jeszcze z 5-6kg (minimum, bo najlepiej 10kg). Zresztą niby teraz przytyłam 1 kilogram, a czuję się jak słonica, brzuch mam wydęty i znowu boczki wystają. A facetowi ciągle mówię, żeby mnie pilnował i nic z tego nie wychodzi. Podjadam mu - on pozwala. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-03-25 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja przypominam, że niedawno chyba cieszyłaś się z nowych, mniejszych spodni - chyba nie chcesz ich oddawać? ![]() Słuchaj, a może, skoro mówisz, że nie dajesz rady, nie jedz takiego zwykłego syfu, tylko idź do dobrego sklepu z ekologiczną żywnością (opisywałam dziś takie miejsce) i tam się zaopatrz - jak już masz się rzucać na coś, to niech to choć będzie bez cukru, ze skrobi kukurydzianej czy innej... ![]() ![]() P.S. Ja dziś się tak zasłodziłam i zapchałam skrobiowymi biszkoptami w czekoladzie, że teraz aż mi nie dobrze (a tylko kilka ich było!), że teraz aż mi niedobrze i to chyba skutecznie podziała na moje grzeszne zapędy na jakiś czas - jak sobie potem przypomnę, jak mi teraz słabo... ![]()
Edytowane przez Rvda88 Czas edycji: 2011-03-25 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana Dukan to dieta na całe życie i nie opłaca się go pakowac jak sie ma do schudnięcia trzy kilogramy.. Pisze już to tutaj po raz setny.. Jeżeli chcesz schudnąc 3 kg zaczerpnij z III fazy i troche pocwicz a naprawdę Ci sie uda... Cytat:
Trzymaj sie kochana ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę trzymała za Ciebie kciuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy jak zjem ok.5 łyżek otrąb będzie to wielki grzech?
U mnie niestety waga stoi. Czuję się strasznie napuchnięta, jakbym balon zjadła ![]() Dukam grzecznie. Jedyne co robię źle to zbyt mało jem, ale więcej nie daje rady. ![]()
#926 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy grzech ale napisane jest że powyżej 3 łyżek otręby są dość kaloryczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
![]() śniadanie: 1 drobiowa kiełbaska, obiad: omlet z 2 jaj z tuńczykiem, podwieczorek: serek wielski pilos z kakaem i słodzikiem, i już na nic więcej nie mam ochoty, jestem mega pociągająca... nosem :P to tyle wyżaliłam się, ale nic to nie pomogło :/ ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
Tak, przesilenie wiosenne robi swoje! Ja też dzisiaj miałam moment kryzysu na zakupach, kiedy widziałam co inni ludzie mają w koszykach. Te świąteczne słodycze, pachnące bułeczki, soczyste pomarańczki...
![]() ![]() Poza tym wczoraj mnyślałam już o III, bo bardzo szybko waga mi zleciała, ale dzisiaj ważyłam już trochę więcej. To może nawet lepiej, bo początkowe tempo spadku mnie trochę przeraziło. Czyli Dukam dalej na II. A z optymistycznych wiadomości: CHILI CON CARNE TO ZDECYDOWANIE NAJLEPSZA RZECZ JAKA MNIE (póki co) SPOTKAŁA NA TEJ DIECIE! ![]()
#929 |
Raczkowanie
|
jestem bardzo niska.. 150 wiec 50 to chyba odp waga ale ta dieta jest dla mnie najlepsza naprawde nie czuje ze jestem na diecie ... i nie mam ochoty na cos niedozwolonego
![]()
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.