A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-09, 12:20   #901
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Hej laseczki!!!! Ale się za wami stęskniłam...mam nadzieję ze nie zapomniałyście o mnie jeszcze Uwaga nadrobiłam 15 stron (czy to aby przypadkiem nie rekord?!!) Tyle tematów było poruszanych (biusty,choroby, Zia, alkohol na weselu, muszniki) że sama nie wiem, na który odpisywać

W pierwszej kolejności witam nowe PMki

Kindziulindzia przepraszam, że wczesniej nie odpisałam, ale kompletnie nie miałam czasu na internet wogóle Co do badań w szpitalu, nic się nie martw. Niestety na pewno pobiorą krew, bo nie ma innej opcji na sprawdzenie poziomu hormonów, możliwe że zrobią USG tarczycy, bardziej skomplikowane zabiegi typu scyntografia raczej Ci nie grożą, ale nie wiem tez z jakiego powodu idziesz do szpitala. Ogólnie o ile to Twój pierwszy pobyt to nie zapomnij o dużej ilości książek, albo bezprzewodowym internecie, bo można z nudów umrzeć

O co chodzi z tą wizażanką Zia a w szczególności, któraś z was pisała, że ma ona miec moją sukienkę wtf??

prawo - kilka z Was poruszyło temat tego kierunku studiów, jako starsza koleżanka ( ) mogę się wypowiedzieć, że trzeba dużo determinacji, jeśli chce się pracować w zawodzie prawnika. studia to tak naprawdę tylko króciótki i prosty etap, ale aplikacja, egzaminy cząstkowe a potem egzamin końcowy to jest dopiero masakra. Ale najgorsza jest świadomość, że aż do emerytury trzeba się ciągle uczyć. Broń Boże nie zniechęcam, ale mając tą wiedzę, którą teraz mam- sama dwa razy bym się zastanowiła, czy zdawać na prawo jeszcze raz

wogóle przez tydzien nie widziałam sie z Tż, miał do mnie dojechać do krakowa, ale tyle biedaczek miał na glowie, że nie dał rady...więc dzis mamy randkę. dobrze że sie zaopatrzyłam w trakcie mojego pobytu w nowe ciuszki

Dobra spadam się rozpakować, tak mi się nie chce, że szok....Miłego dnia!

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 12:31   #902
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
O co chodzi z tą wizażanką Zia a w szczególności, któraś z was pisała, że ma ona miec moją sukienkę wtf??

to nie jest wizażanka tylko jakaś laska z innych portali o której głośno w necie...

prawdopodobnie będzie miała Twoją suknię do kościoła coś takiego pisała
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 12:33   #903
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a ja sie boję żab nie wiem czemu ale są okropne i zawsze uciekam i krzycze jak je widze. Chore to-wiem:P

My z TZ zaraz jedziemy na zakupy i na obiad do MC Donaldsa nie ma to jak buła z Maka na odbiad hehe:P

mi się dziś w nocy przyśniła żaba i narobiłam wrzasku, bo wkręciłam sobie, że jest w łóżku

wszystko z głową mam w porządku, więc tłumaczę to sobie czymś w stylu lunatykowania wczoraj byłam w parku i było dużo żywych i rozjechanych żab, więc pewnie tak mocno siadło mi to na głowę, że musiało mi się przyśnić w taki sposób.

Tż dziś na uczelni cały dzień, w Gdańsku strasznie wieje więc siedzę w domu :/ posprzątałam mieszkanie, zrobiłam porządki w ubraniach i kosmetykach i teraz siedzę na wizażu i słucham muzyki.

Poszłabym na spacer, ale ten wiatr mnie zniechęca miałam jechać z koleżanką nad morze, ale mnie wyrolowała
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 12:34   #904
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Dziewczyny, było już o sukniach, kamerzystach, salach i wielu innych potrzebnych rzeczach... A ja mam pytanko odnośnie bukietów ślubnych.
Czy macie jakąś alternatywę dla kwiatów. Jestem strasznym alergikiem i nawet jeden kwiat powoduje u mnie kichanie i łzawienie oczu. Więc średnio sobie wyobrażam bieganie z prawdziwym bukietem. Poza tym nie przepadam za kwiatami (wiem, dziwna jestem )
Widziałam na necie bukiety robione z cukierków np. z raffaello, ale wydaje mi się, że to będzie zbyt odpustowo-kiczowate I pewnie wśród gości się znajdą tacy, którzy na widok cukierków, czy innych cudów, stwierdzą, że już całkiem oci..ałam. Czekam na Wasze sugestie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 12:38   #905
nena1984
Zakorzenienie

kicia no własnie czytałam w naszym wątku, ze ma miec 5 kamerzystów, prawie z krzesła spadłam hihi.

Normalnie nic mi sie nie chce, waliza stoi na środku pokoju rozwalona, moze w przyszłym tygodniu zabiorę się za porządki...alufa mnie prawie wiatr porwał i dobrze ze miałam ciężką siatkę, bo bym chyba odleciała

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 12:49   #906
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, było już o sukniach, kamerzystach, salach i wielu innych potrzebnych rzeczach... A ja mam pytanko odnośnie bukietów ślubnych.
Czy macie jakąś alternatywę dla kwiatów. Jestem strasznym alergikiem i nawet jeden kwiat powoduje u mnie kichanie i łzawienie oczu. Więc średnio sobie wyobrażam bieganie z prawdziwym bukietem. Poza tym nie przepadam za kwiatami (wiem, dziwna jestem )
Widziałam na necie bukiety robione z cukierków np. z raffaello, ale wydaje mi się, że to będzie zbyt odpustowo-kiczowate I pewnie wśród gości się znajdą tacy, którzy na widok cukierków, czy innych cudów, stwierdzą, że już całkiem oci..ałam. Czekam na Wasze sugestie

wg mnie powinnaś coś mieć, bo tak bez niczego w ręce trochę słabo... :/
może sztuczne? teraz większość sztucznych kwiatów niewiele różni się od żywych... jeśli ktoś ładnie skomponuje Ci wiązankę nie widzę problemu

swoją drogą - na wątkach PMek przeraża mnie to, że WSZYSTKO dobieracie idealnie kolorystycznie.

Począwszy od krawatu czy musznika Tż, przez kwiaty, firanki na sali, kolor ścian, zastawy, winietek i bukietu...

ja z moim gustem będę miała jarmarczne wesele

jak już kupię suknię poproszę Was o pomoc odnoście dodatków i wiązanki - ogólnie jestem zrozpaczona, ponieważ nie ma mi kto pomóc w wyborze sukni!!!!!
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 12:58   #907
(kicia)
Zakorzenienie

skończyłam wstępnie stronkę

i jadę do Lublinka

a jak mnie ładnie poprosicie to gdy tylko mój TŻ zaakceptuję stronkę to wam pokaże

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 13:04   #908
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

i jadę do Lublinka

a jak mnie ładnie poprosicie to gdy tylko mój TŻ zaakceptuję stronkę to wam pokaże

ładnie proszę i szeroko uśmiecham się do Ciebie najwspanialsza Kiciu nasza o pokazanie Twojej stronki ślubnej

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 13:05   #909
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
wg mnie powinnaś coś mieć, bo tak bez niczego w ręce trochę słabo... :/
może sztuczne? teraz większość sztucznych kwiatów niewiele różni się od żywych... jeśli ktoś ładnie skomponuje Ci wiązankę nie widzę problemu

swoją drogą - na wątkach PMek przeraża mnie to, że WSZYSTKO dobieracie idealnie kolorystycznie.

Począwszy od krawatu czy musznika Tż, przez kwiaty, firanki na sali, kolor ścian, zastawy, winietek i bukietu...

jak już kupię suknię poproszę Was o pomoc odnoście dodatków i wiązanki - ogólnie jestem zrozpaczona, ponieważ nie ma mi kto pomóc w wyborze sukni!!!!!
Coś mieć będę na pewno, bo nie chcę "dyndać" pustą ręką

A odnośnie całościowej kolorystyki, to też nie zamierzam się katować. Na pewno nie będziemy dobierać koloru musznika, koszuli itp. do zasłon, obrusów i innych dodatków. Mamy czuć się dobrze, a nie panikować, czy aby nasz strój będzie pasował do serwetek, albo kwiatów w kościele. To w końcku Nasz dzień, a nie święto zasłonek
Stary 2011-04-09, 13:07   #910
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:

i jadę do Lublinka

Ja tez wczoraj swoja zaczelam robic, ale tyle przy tym zachodu, ze ho ho I w ogole na dwoch serwisach zaczelam je tworzyc, bo nie moge sie zdecydowac, na ktorym lepiej wyglada

A ja wystawiam wlasnie buzie do slonca na balkonie i zajadam przepryszny krem z kury z grzankami , mniaaaaaam!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 13:07   #911
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

ładnie proszę i szeroko uśmiecham się do Ciebie najwspanialsza Kiciu nasza o pokazanie Twojej stronki ślubnej
Również

Edytowane przez Gorska_Kozica
Czas edycji: 2011-04-09 o 13:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 13:26   #912
malwus20
Wtajemniczenie

Bahari ja rozumiem o co chodzi z tymi sukniami ale mam upatrzoną suknie tylko tak naprawdę nie wiem jak w niej będę wyglądać bo jeśli się okaże że na sklepie jej nie mają to przecież nie uszyją mi jej żebym tylko zmierzyła.
A jeśli na salonie jej w ogóle nie będzie to będę żałowała że jej nigdzie nie zmierzyłam a mogłaby dobrze na mnie wyglądać.
Będę jeżdziła za suknia tylko w moim regionie.
Stary 2011-04-09, 13:52   #913
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Bahari ja rozumiem o co chodzi z tymi sukniami ale mam upatrzoną suknie tylko tak naprawdę nie wiem jak w niej będę wyglądać bo jeśli się okaże że na sklepie jej nie mają to przecież nie uszyją mi jej żebym tylko zmierzyła.
A jeśli na salonie jej w ogóle nie będzie to będę żałowała że jej nigdzie nie zmierzyłam a mogłaby dobrze na mnie wyglądać.
Będę jeżdziła za suknia tylko w moim regionie.
Aaaaa, juz rozumiem.... Ale IMHO jak ona jest dostępna do uszycia, to gdzieś musi być też dostępna do zmierzenia. Bo inaczej to by było bez sensu Niby jak producent ma sprzedać suknię jak nie da sampli do sklepu Jak nie będzie w danym sklepie, to warto napisać lub zadzwonić do producenta z pytaniem gdzie można przymierzyć tę suknię. MUSZĄ ja gdzieś udostępnić. Ale napisz co to za suknia, bo umieram z ciekawości, a Ty taka tajemnicza
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 14:03   #914
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Aaaaa, juz rozumiem.... Ale IMHO jak ona jest dostępna do uszycia, to gdzieś musi być też dostępna do zmierzenia. Bo inaczej to by było bez sensu Niby jak producent ma sprzedać suknię jak nie da sampli do sklepu Jak nie będzie w danym sklepie, to warto napisać lub zadzwonić do producenta z pytaniem gdzie można przymierzyć tę suknię. MUSZĄ ja gdzieś udostępnić. Ale napisz co to za suknia, bo umieram z ciekawości, a Ty taka tajemnicza
To jest suknia demetrios 982 i na stronie lubelskiego salonu nie ma już jej w sprzedaży.
A jeśli nie zmierzę to i nie sprawdzę jak w niej wyglądam. Liczyłam na to że gdzieś w moim regionie ją dostanę.
Stary 2011-04-09, 14:05   #915
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajowe Nam się najbardziej podoba ta, co siedzą PM na kuli ziemskiej, pasuje to do nas Ale już postanowiliśmy, że taką tortową scenkę po swojemu zrobimy sami, z pomocą mojej Przyjaciółki-artystki

Cytat:
a ja właśnie tworzę stronkę ślubną
Pokazuj!
My też swego czasu coś zaczęliśmy zakładać na tych stronach, ale w sumie nic konkretnego... Bliżej wesela się tym zajmiemy.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
malwus tutaj masz filmik http://www.youtube.com/watch?v=t0NCYzoLAQc jak to konfetti sie prezentuje. Ja na allegro znalazlam takie strzelajace balony z konfetti wlasnie jakbys kupila np takie 3 to by fajnie bylo, duzo ja jednak bym chyba wolala balony
Całkiem fajnie to wygląda

Cytat:
Dobranoc wszystkim
Ide palulu bo od dwóch dni przez te wiatry za oknem jestem jakaś nie 100%. Mam problem z równowagą, mdleć czasem mi sie chce i głowa mnie boli.
Widzę, że podobnie jak ja jesteś meteopatką. Mnie też przez tą pogodę boli głowa i osłabiona jestem... Eh. 3maj się

Cytat:
A w ogóle Dziewczęta to dziś w nocy nie mogłam spać bo myślałam o butach ślubnych. I wymyśliłam, że wezmę od siostry jej ślubne buciki i w nich trochę pochodzę po domu. I może po prostu w nich pójdę, bo szkoda żeby się zmarnowały, a my z siostrą jesteśmy bliźniaczki i często zamieniamy się ciuchami. Butami raczej nie, no bo wiadomo że nie powinno się ze względów higienicznych, no ale to są buty raz założone, więc co to przeszkadza. Co Wy na to? Jak je on niej wezmę to Wam wrzucę zdjęcie.
Jeśli butki Ci się podobają, pasują do Ciebie i będą pasować do sukni, to pewnie, że bierz. Zawsze 1 wydatek mniej, a zawsze będziesz już miała coś starego i pożyczonego

Cytat:
http://www.lillyes.pl/

a ja znalazłam fajną promocję na złość wtedy kiedy mnie korci żeby kupić suknie

http://www.lillyes.pl/fota.php?z=01_Charley_m0

a ta mi się podoba
To czemu nie skorzystać z tej promocji, skoro Ci się podoba? Przecież możesz już sobie zamówić kieckę, a odebrać ją dopiero przed ślubem, a tak byś miała już załatwioną i to w Twoim budżecie

Cytat:
Jeszcze się pochwalę, że już wybrałam piosenkę dla TŻ To będzie Katie Melua "Nine Million Bicycles". Już się nagrałam parę razy i mam do dopracowania w sumie dwa miejsca gdzie jest trochę fałsz i nie za bardzo jeszcze to potrafię poprawić, no ale trening czyni mistrza podobno No i poza tym mam pewien problem z utrzymaniem rytmu, no ale tak to już jest ze śpiewaniem a capella. Jak ktoś ma życzenie posłuchać to mogę nagranie wysłać na mejla, chętnie przyjmę wszelkie konstruktywne uwagi, a w szczególności uwagi krytyczne
A czemu chcesz acapella śpiewać? nie lepiej z podkładem? Wydaje mi się, że z muzyką to jednak dużo lepiej wyjdzie, szczególnie taka delikatna piosenka. Jeśli chcesz, chętnie Cię posłucham i napiszę ewentualne uwagi Wyślę Ci maila swojego na priv

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej laseczki!!!! Ale się za wami stęskniłam...mam nadzieję ze nie zapomniałyście o mnie jeszcze Uwaga nadrobiłam 15 stron (czy to aby przypadkiem nie rekord?!!) Tyle tematów było poruszanych (biusty,choroby, Zia, alkohol na weselu, muszniki) że sama nie wiem, na który odpisywać

wogóle przez tydzien nie widziałam sie z Tż, miał do mnie dojechać do krakowa, ale tyle biedaczek miał na glowie, że nie dał rady...więc dzis mamy randkę. dobrze że sie zaopatrzyłam w trakcie mojego pobytu w nowe ciuszki
Też się stęskniłyśmy A co sobie pokupowałaś?
Udanej randki

Cytat:
Hm, może kwiaty papierowe? http://www.sgw.andrychow.pl/sgw/foto...9/DSC_0789.jpg potrafią wyglądać jak żywe, a nie są to typowo sztuczne kwiaty.

Cytat:

Może nie WSZYSTKO, ale generalnie lubię mieć wszystko w życiu kolorystycznie dopasowane Nie lubię, jak mi kolory do siebie nie pasują w ubraniu, w wystroju mieszkania, wszędzie... No więc i na weselu będę tego pilnować, bo po prostu nie chcę całą noc patrzeć na coś, co nie pasuje i się wkurzać, że tego nie zmieniłam wiem, jestem pieprznięta, ale tak już mam
Pomóc w wyborze nie wiem, czy będę mogła, ja po prostu wybieram wszystko tak, jak mi pasuje, ale ogólnie nie znam się na tym za bardzo, ale na pewno spróbuję

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 14:07   #916
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie jeśli znajdziesz kogoś kto zrobi ładny i nie obciachowy bukiet ze sztucznych kwiatów, to czemu nie. A może np. wachlarz? W necie jest mnóstwo ślicznych wachlarzy, poza tym będziesz miała pamiątkę:
wach2.gif

wachlarz-2.jpg

wachlarzogromnykwiatwisniprawyseledyn.jpg

AKC-WACHLARZ_azur_maly_zolty_2.jpg

84277.jpg

AKC-WACHLARZ_azur_duzy_roz_2.jpg

ale-upal-pora-na-wachlarz_1933_5.jpg

ale-upal-pora-na-wachlarz_1934_5.jpg
Stary 2011-04-09, 14:44   #917
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A czemu chcesz acapella śpiewać? nie lepiej z podkładem? Wydaje mi się, że z muzyką to jednak dużo lepiej wyjdzie, szczególnie taka delikatna piosenka. Jeśli chcesz, chętnie Cię posłucham i napiszę ewentualne uwagi Wyślę Ci maila swojego na priv

Ale ja wcale nie chcę acapella śpiewać Za nic w świecie Tylko że to co nagrywałam śpiewałam bez podkładu muzycznego, bo takowego nie posiadam. Chcę sie umówić z zespołem żeby mi zagrali. Z podkładem po pierwsze nie słychać tak fałszów A po drugie nie trzeba się martwić żeby utrzymywać rytm i tempo.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:

http://www.doye.art.pl/speczamow.html

ciekawe figurki na tort

No nie, Żwirek i Muchomorek : hahaha:

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
To jest suknia demetrios 982 i na stronie lubelskiego salonu nie ma już jej w sprzedaży.
A jeśli nie zmierzę to i nie sprawdzę jak w niej wyglądam. Liczyłam na to że gdzieś w moim regionie ją dostanę.
Dół jest śliczny, ale jakoś nie przekonuje mnie ten przezroczysty gorset... Chociaż przyznam się że swego czasu też o niej myślałam. Chyba najbliżej Ci do Warszawy, na stronie warszawskiego salonu ta suknia jest:
http://www.susanblanche.eu/public/go...trios_982.html
Tak więc zapraszam do stolicy jakby co na weekendowy wypad
Stary 2011-04-09, 14:46   #918
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Wg mnie jeśli znajdziesz kogoś kto zrobi ładny i nie obciachowy bukiet ze sztucznych kwiatów, to czemu nie. A może np. wachlarz? W necie jest mnóstwo ślicznych wachlarzy, poza tym będziesz miała pamiątkę:
Załącznik 3882190

Załącznik 3882191

Załącznik 3882192

Załącznik 3882193

Załącznik 3882194

Załącznik 3882195

Załącznik 3882196

Załącznik 3882197
O wachlarzu nie pomyślałam. Bardzo fajny pomysł i może być przydatny jeśli będzie gorąco Pięknie dziękuję za sugestię.
Stary 2011-04-09, 14:51   #919
bahari
Raczkowanie

Aha, myślę że Lisa Ferrera to jest na tyle poważna firma, że jak przymierzysz i zamówisz suknię w Warszawie to spokojnie dostarczą ją do lubelskiego salonu, bo to jest ściśle współpracująca sieć. Ta suknia jest jeszcze w Białymstoku, no nie ma siły, to musi się dać załatwić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 15:28   #920
(kicia)
Zakorzenienie

Chatko mój budżet na suknię i tak już wzrosł do 3tys narazie napisałam do nich jakie suknie obejmuje promocja

Suknię demetrios są też piękne. Ale one przekraczają o kilka stow mój budżet

Stary 2011-04-09, 15:53   #921
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Chatko mój budżet na suknię i tak już wzrosł do 3tys narazie napisałam do nich jakie suknie obejmuje promocja

Suknię demetrios są też piękne. Ale one przekraczają o kilka stow mój budżet
Mnie ceny sukni z salonów przerażały i przerażają do tego stopnia, że postanowiłam zrobić mały eksperyment, który polecam tym dziewczynom, które nie boją się zakupów przez internet.
Na przykład na stronie ebay.de jest mnóstwo ofert pracowni krawieckich z Chin itp. Suknie szyte są na podstwie wymiarów podanych przez pannę młodą. Koszt takiej sukni (motywy do wyboru, do koloru, na podstawie zdjęć z katalogów) to niewiele ponad 1000 złotych. Również tutaj http://www.soobest.com/wedding-appar...esses-212.html suknie są szyte na miarę bez dodatkowych opłat.
Jak mówiłam zrobiłam mały eksperyment. Zamówiłam z kumpelą (też przyszłą PM-ką) suknię na ebay-u. Zapłaciłyśmy za nią 400 złotych. Stwierdziłyśmy, że jeśli nie będzie odpowiadać, to można oddać w komis, czy coś w tym stylu. Ale sukienka okazała się bardzo łądna, starannie uszyta, ładnie wykończona. Przesyłka przyszła w ciągu 6 tygodni. I jesteśmy zdecydowane zrobić kolejne zamówienie (ale to już bliżej TEGO momentu).
Jest to więc jakaś opcja dla osób, które nie chcą/nie mogą wydać kupy kasy na suknię.
Stary 2011-04-09, 16:00   #922
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
mi się dziś w nocy przyśniła żaba i narobiłam wrzasku, bo wkręciłam sobie, że jest w łóżku

wszystko z głową mam w porządku, więc tłumaczę to sobie czymś w stylu lunatykowania wczoraj byłam w parku i było dużo żywych i rozjechanych żab, więc pewnie tak mocno siadło mi to na głowę, że musiało mi się przyśnić w taki sposób.

Tż dziś na uczelni cały dzień, w Gdańsku strasznie wieje więc siedzę w domu :/ posprzątałam mieszkanie, zrobiłam porządki w ubraniach i kosmetykach i teraz siedzę na wizażu i słucham muzyki.

Poszłabym na spacer, ale ten wiatr mnie zniechęca miałam jechać z koleżanką nad morze, ale mnie wyrolowała
jakbym miała taki sen jak Ty to bym umarła na zawał! serio:P tak panicznie boję sie zab:P

Piszesz, ze studiujesz w Gdansku, no wkoncu, ktos blizej mnie tutaj mieszka na ktorym jestes roku i co studiujesz jesli moge wiedziec?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 16:05   #923
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Mnie ceny sukni z salonów przerażały i przerażają do tego stopnia, że postanowiłam zrobić mały eksperyment, który polecam tym dziewczynom, które nie boją się zakupów przez internet.
Na przykład na stronie ebay.de jest mnóstwo ofert pracowni krawieckich z Chin itp. Suknie szyte są na podstwie wymiarów podanych przez pannę młodą. Koszt takiej sukni (motywy do wyboru, do koloru, na podstawie zdjęć z katalogów) to niewiele ponad 1000 złotych. Również tutaj http://www.soobest.com/wedding-appar...esses-212.html suknie są szyte na miarę bez dodatkowych opłat.
Jak mówiłam zrobiłam mały eksperyment. Zamówiłam z kumpelą (też przyszłą PM-ką) suknię na ebay-u. Zapłaciłyśmy za nią 400 złotych. Stwierdziłyśmy, że jeśli nie będzie odpowiadać, to można oddać w komis, czy coś w tym stylu. Ale sukienka okazała się bardzo łądna, starannie uszyta, ładnie wykończona. Przesyłka przyszła w ciągu 6 tygodni. I jesteśmy zdecydowane zrobić kolejne zamówienie (ale to już bliżej TEGO momentu).
Jest to więc jakaś opcja dla osób, które nie chcą/nie mogą wydać kupy kasy na suknię.
Też uważam że to optymalna opcja dla osób chcących przyoszczędzić na sukni. A powiedz ile płaciłyście za przesyłkę? Jak możesz to wstaw zdjęcia tej sukni Wg mnie powinny być normalnie sklepy z gotowymi tanimi sukniami, tak samo jak są sklepy ze zwykłymi ubraniami. I każdy ma wybór: albo kupuje tanią chińską/turecką masówkę albo idzie do projektanta. Uważam że to nieuczciwe że salony tak windują ceny tych sukni, tak naprawdę nie ma szans żeby kupić nową suknię poniżej 1000 zł. A przecież wystarczyłoby żeby sklepy sprowadzały gotowe tańsze modele z Chin, jak np. pamiętam że kiedyś, parę lat temu, był w H&M jeden model sukni ślubnej - super sprawa. Nie każdą Pannę Młodą stać na suknię z salonu szytą u super projektanta.

Edytowane przez bahari
Czas edycji: 2011-04-09 o 16:06

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 16:22   #924
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Też uważam że to optymalna opcja dla osób chcących przyoszczędzić na sukni. A powiedz ile płaciłyście za przesyłkę? Jak możesz to wstaw zdjęcia tej sukni Wg mnie powinny być normalnie sklepy z gotowymi tanimi sukniami, tak samo jak są sklepy ze zwykłymi ubraniami. I każdy ma wybór: albo kupuje tanią chińską/turecką masówkę albo idzie do projektanta. Uważam że to nieuczciwe że salony tak windują ceny tych sukni, tak naprawdę nie ma szans żeby kupić nową suknię poniżej 1000 zł. A przecież wystarczyłoby żeby sklepy sprowadzały gotowe tańsze modele z Chin, jak np. pamiętam że kiedyś, parę lat temu, był w H&M jeden model sukni ślubnej - super sprawa. Nie każdą Pannę Młodą stać na suknię z salonu szytą u super projektanta.
Mam nadzieję, że zdjęcie się załączyło (coś mi przeglądarka muli). Zamówiona suknia jest biała. Załączę zdjęcie, jak mój TŻ podrzuci aparat, bo mój miał bliskie spotkanie ze skałami podczas ostatniego wypadu w Tatry. :/ Te 400 złotych to już było z wysyłką Paczka również bez problemów przeszła procedurę celną (nic nie dopłacałyśmy - niska cena na rachunku).
W ogóle uważam, że niektóre salony w Polsce przesadzają. Niektóre suknie salonowe wychodzą taniej w salonie w Niemczech lub w Czechach. To jest nie fair
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 226-1.jpg (21,0 KB, 23 załadowań)
Stary 2011-04-09, 16:50   #925
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Halo halooooo Laseczkiiiii Ssssssobota!!!! OŁ JEAHHHHH

Te figurki na tort są tak superaśne, że chyba były na żywo robione mając jakichś modeli przed sobą....Bo każda panna młoda ma inną suknię, włosy, fryzurę, pan młody też albo w okluarach, albo z zarostem, albo łysy, albo blondyn, albo brunet, szatyn, Booooziu!!!! I do tego te dodatki!!! Niesamowita pomysłowość!!!! Padłam jak zobaczyłam samolot ryanair w tle No i czekałam kiedy wreszcie będzie jakaś parka z gitarką i jest!!!! Wiedziałam, że musi być Tylko, że mój TŻ to nie blondyn.........

Zaj**iaszczy ten pomysł z wachlarzem!!! Ale o papierowych kwiatach też nie słyszałam do tej pory i muszę powiedzieć, że tak jak podeszłam do samej nazwy bardzo yyyyy "ostrożnie" tak po kuknięciu na ten link, który przesłała Chatka, mówię- że dałabym się nabrać, że to prawdziwy bukiet!!! Szok!!!

Maggie ma piękne projekty.....zgadzam się Ale moje typy zdecydowanie od daaawien dawna lądują w zbiorze sukien Lisy F. ...... Pisałam już nawet kiedyś do jakiegoś salonu w Polsce, który ma jej suknie....i odpisali mi, że ceny oscylują wokół 5-6 tys zł

Jesli chodzi o bojaźliwość..... ja nienawidzę pająków.....mam od razu gęsią skórrrrrę na całym ciele jak widzę jakiegoś i normalnie zamieram.....

Aaaa jak mowa o snach Wczoraj czy 2 dni temu, już nie wiem, śniło mi się, że mamy sesję foto z TŻ i że Nasz fotograf ma fetysz-nogi.... prawie do każdego zdjęcia ustawiał mnie tak, żebym miała je odsłonięte, albo przynajmniej jedną.... albo żeby TŻ mi odchylał suknię gładząc nogę.....albo trzymając mi podwiązkę..... crazy sen, tym bardziej, że nogi to raczej nie był i nie jest mój atut Ale jak by nie było- to był mój PIERWSZY sen w tematyce ślubnej
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 16:50   #926
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

wiele jest na allegro firm które szyją w UK i we Włoszech na podstawie wymiarów podanych i własnie ceny są do 1000zł ale ja bym się bała bo nie wiem jak bym wyglądała w takiej sukni. A właśnie na jakiejś aukcji znalazłam tą Maggie Sottero

no więc nasza stronka slubna http://aim2012.pobieramysie.pl/index.php

to jest taka pierwsza próba mam zamiar ją udoskonalić dodać więcej info dla gości ale to bliżej slubu

Stary 2011-04-09, 16:59   #927
bahari
Raczkowanie

Cytat:
wiele jest na allegro firm które szyją w UK i we Włoszech na podstawie wymiarów podanych i własnie ceny są do 1000zł ale ja bym się bała bo nie wiem jak bym wyglądała w takiej sukni. A właśnie na jakiejś aukcji znalazłam tą Maggie Sottero

to jest taka pierwsza próba mam zamiar ją udoskonalić dodać więcej info dla gości ale to bliżej slubu
Bardzo ładna stronka A skąd jest to zdjęcie? To Tatry? Nawiasem mówiąc, jesteś bardzo ładna

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 17:02   #928
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Aaaa jak mowa o snach Wczoraj czy 2 dni temu, już nie wiem, śniło mi się, że mamy sesję foto z TŻ i że Nasz fotograf ma fetysz-nogi.... prawie do każdego zdjęcia ustawiał mnie tak, żebym miała je odsłonięte, albo przynajmniej jedną.... albo żeby TŻ mi odchylał suknię gładząc nogę.....albo trzymając mi podwiązkę..... crazy sen, tym bardziej, że nogi to raczej nie był i nie jest mój atut Ale jak by nie było- to był mój PIERWSZY sen w tematyce ślubnej
Przynajmniej nie był to typowy koszmar Ale witaj w klubie Zawsze lepiej sie wspolnie posmiac z tych wszystkich koszmarków :P

Cytat:

Zupelnie inaczej sobie Ciebie wyobrazalam (kiciu) Fajna stronka Ja jednak zdecydowalam sie na zalozenie swojej na zagranicznym serwisie, bo projekty bardziej mi sie podobaly niz te proponowane na tej stronie, ale to nie zmienia faktu, ze strona fajna
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 17:02   #929
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:

i jadę do Lublinka

No pooookaż Nam, pokaż Już się NIE mogę doczekać

Ołłłł już jest?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? ! Już zerkam.......

Bahari wejdź sobie Kobietko na youtube i wpisz ładnie w wyszukiwarkę Katie Melua Nine Million Bicycles karaoke LUB instrumental I JUŻ! Masz Ci podkład i ćwicz

A Ty Gosza tyż ślonsko dziołcha jesteś??? Ty Pieroooonie jedyn, kaj mosz chałpa że jo nic niy wiydziałach ???

Malwus20 bardzo podoba mi się ta suknia wyszukałam w google i nawet jest jakaś kobitka, która ją miała na swoim ślubie- sprzedaje ją na allegro (chyba jescze?), w każdym razie można zobaczyć jak wygląda ta suknia "w rzeczywistości", nie tylko na modelce....3mam kciuki, żeby Ci się udało znaleźć salon z tą suknią i żebyś mogła sobie ją przymierzyć

Edytowane przez NightButterflyVIP
Czas edycji: 2011-04-09 o 17:09
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 17:02   #930
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna stronka A skąd jest to zdjęcie? To Tatry? Nawiasem mówiąc, jesteś bardzo ładna
tak Tatry morskie oko dokładnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości