|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
migotka bardzo ładny pokoik, no i
dla zdolnego męża grazin słowa twojego gina tylko utwierdziły mnie w przekonaniu o tych domowych sposobach, bo ja tez z tych co to nie bardzo w takie rzeczy wierzą a już najbardziej mnie wkurza jak ktoś do mnie wydzwania pyta czy już i serwuje dobre rady w stylu "no to zacznij myć okna/ chodzić po schodach/itp" mało istotne że termin to ja mam dopiero na 19, pewnie że chciałabym urodzić już, ale mały wyjdzie wtedy jak będzie gotowy nic na siłę
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
tylko dostałam list z ksiag wieczystych i musiałam zadyme zrobić, tzn nie zrobiłam jeszcze bo nikt nie raczył telefonu ode mnie odebrać! tylko chodze i przeklinam!!! CZY JEST TU JAKIŚ SPECJALISTA ZNAJACY SIE NA ZUSIE, SPADKACH I KSIEGACH WIECZYSTYCH?! bo chyba rozniose cos za chwile z ciezarnymi i to jeszcze przeterminowanymi sie nie zaczyna ![]() a szczerze to nie czuje jakbym miala dzisiaj rodzic czy chocby jutro czy nawet pojutrze skurczy nie mam żadnych ide sobie zrobić truskawki ze śmietaną!
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
haj dziewczynki
ja sie teraz średnio wypowiadam bo nie jestem w temacie...tzn chodzi mi o to że nie chce jeszcze urodzić a wy tu takie zniecierpliwione... ddaaiissyy my razem będziemy przecież rodzic, za ręce sie trzymając trzymam łapy za wizyte! Ja ide jutro i juz mam nerwówkę zeby czasem nie powiedział ze mam rozwarcie albo że wiotka szyjka... |
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
migotka Twoj tż ma ogromny talent brawa dla tego pana
![]() Cytat:
ale jak gin mowi ze nie ma nic co moze przyspieszyc to nie ma... ja mu wierze bo jednak jako poloznik ma bardzo duze doswiadczenie i jakby cos moglo mi pomoc to by mi o tym powiedział, pod koniec wizyty mi dał tylko do zrozumienia ze mam brykac z tż chyba ze ja go źle zrozumiałam.![]() Cytat:
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Może tż zmolestuj?
Nawet jak nie przyspieszy to porodu, to przynajmniej będzie przyjemnie. A po urodzeniu małego dłuższy czas nie będzie Poskacz na piłce jeśli masz, porób przysiady, może coś się ruszy ![]() No i może to wierzenia ludowe, ale u mnie te wierzenia zadziałały mary Ja krwawię masakrycznie, co chwilę latam do łazienki, więc to chyba norma. Krwawienie może trwać do 6 tyg. z tego, co pamiętam. Apetytu też nie mam, jem, żeby nie zemdleć. Biorę witaminy, bo znów mi hemoglobina spadła. anula Sofia CUDNA Lecę, bo KUPA
|
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rene zakaz mycia okien!!!
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Dorko na pewno wszystko jest dobrze!!!!!!
jak widzisz z rozwarciem mozna chodzic i nie powieksza sie pamietaj że z kazdym dniem w brzuszku Twoja kruszynka jest bezpieczniejsza. a Ty robisz wszystko co mozesz zeby ja jak najdłuzej w brzuszku utrzymać. wiec uszy do góry
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz Kochana za Twoją wizytę
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie tylko witam bo cos humoru nie mam na pisanie
Znowu kregoslup mi dokucza i pewnie dlatego wszystko mnie wnerwia... Milego dnia i szybkich porodow na dzisiaj ![]() |
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znajac jego temperament to nawet jakby padał na twarz to na igraszki znajdzie siłe![]() nie mam piłki
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja też współczuje tym mamuśkom co rodzą pod koniec wakacji lub we wrześniu np.
znowu mam nogi jak balony po dzisiejszym wyjściu do sklepu i na spacer z psem ![]() grazin ja mam rozwarcie na opuszek od 1,5 miesiąca (mniej więcej)i nie czuję, że może być teraz większe, a jutro wizyta ![]() Piłkę mogę Ci dać ![]() dziewczonka ja też jakoś mało energii mogę z siebie wykrzesać jest mi słabo, jestem śpiąca i w ogóle taka ociężała sie czuję jak dużo z nas...
|
#913 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
by to bylo dzis Cytat:
![]() Pokoik cudny. Mebelki wygladaja przeslicznie, a rysunki wystarczy poprawic, bo ja widze tylko male niedociagniecia ![]() Co dow losow to polecam kupic jakas maske i po umyciu zawinac w folie na to recznik i chodzic tak godzine. Potem splukac chlodna woda. Robie taka kuracje 3 razy w tygodniu i nie poznaje swoich wlosow. 3 minuty odzywki to zdecydowanie za malo. ...bo to facet i co on tam wie ![]() A tak na powanie to ja ostatecznie tez daje spokoj. Ewentualnie te schody, bo mnie tak kolana naparzaja, ze nawet na kibel ciezko mi sie siada Cytat:
![]() Enchantresss za maturke ustna ![]() Daisy spoko loko juz nawet nie boje sie w nocy w okna zagladac. Zle spalam, bo mnie tz wkurzyl i myslalam duzo... jak przyjechal z pracy to mnie calowal i przepraszal bambus jeden musialam mu pojechac, ze jest starszy a taki glupi, ze ja to jestem chodzaca bomba zegarowa i ze powinien nie wyciagac zawleczki tylko ladnie i delikatnie sie obnosic zebym mogla sie wyciszyc przed porodem, a nie wybuchac co chwila placzem ![]() Renessme nie myj okien. Olej to. Ja mialam myc dzisiaj, ale focha mam ![]() No wiec byla u mnie pani z wizytacja i rozmawialysmy o karmieniu piersia. Dowiedzialam sie calkiem ciekawej rzeczy. Takiej o ktorej w zadnej z mojej ksiazek nie ma mowy... Jezeli karmimy piersia to mamy dac dziecku podczas jednego karmienia JEDNA piers poniewaz: najpierw dziecko pije, potem sie srednio nasyca, a dopiero na koniec dostaje z piersi wszystko czego potrzebuje by sie najesc. Gdy zmieniamy piers podczas jednego karmienia dziecko moze czuc sie nienasycone. Druga piers dajemy mu podczas nastepnego karmienia. Dziecko musi wykonczyc jedna piers, a nie dawac mu na zmiane, bo czuje sie nie do konca nasycone. Nie wiem jak to jest w praktyce, ale dam znac o tym dziewczynom na odchowalni ![]() Najlepsze jest to, ze nie mam stosowac zadnej diety podczas karmienia. Moja dieta ma byc prawidlowa i zbalansowana czyli mam dostarczac sobie wszystkich witamin ile moj organizm potrzebuje do prawidlowego odzywiania sie [tez zobaczymy jak to bedzie w praktyce]Takze coraz mniej sie boje tego karmienia ou jea!
|
|
#914 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Grazin po wizycie juz tak ? i masz zalecenie molestowania tżta może u ciebie będzie jak z moja mamą....zero przepowiadaczy itp. i urodziła w 3 godziny w ogóle się nie spodziewając a daisy na wizycie? :P a ja mam na 16.15 może zobaczę dzisiaj moją kruszynkę tżcik sie przymila od wczoraj ![]() ja miałam wczoraj napad histerii.... wyłam i nie mogłam się uspokoić... tż latał za mną z chusteczkami i przytuliskami... i o 1 w nocy zasnęłam... i macie racje, nie można tak myśleć negatywnie... obiecuje, że będę się starała nie myśleć o takich złych rzeczach... zwariuję prędzej ![]() i znowu puchnąc zaczełam... a ostatnio ze stóp mi opuchlizna zeszła... więc kupiłam sobie sandałki i co? i du.pa... nie wcisnę już ich... a w sklepie były luźne, żeby było miejsce na opuchliznę i była u mnie dziś koleżanka z mężem z rana po wizycie...jest w 32 tyg i musi leżeć do końca ciązy... szyjka się jej skraca... ale może leżeć w domu póki co... szkoda mi jej... całe dnie sama...mieszka na zadu.piu bez kontaktu ze światem... nawet neta nie ma... lecę się kąpać ![]() P.S.
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
lenia mam.... jak stąd do Zakopanego...
![]()
|
|
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi zdecydowanie teorie tej Tracy Hogg baaaaardzo pasują, ale możę dlatego, że ja psycholog z wykształcenia i generalnie odnajduje dużo racji w tym, co ona pisze (choć podobno psycholodzy, to najgorsi rodzice hehe)... a co do diety matki karmiącej, to właśnie też słyszałam, że ostatnie badania pokazują, że kobieta wcale nie musi stosować żadnej diety, bo to co zje i tak nie ma wpływu na mleko z UU... nawet mój ginex ostatnio mi o tym wspominał, żeby nie słuchać "mądrych" rad, tylko, żeby się normalnie zdrowo odżywiać i nie cudować... ... no zobaczymy jak to wszystko w praniu wyjdzie, jak już maluch zechce opuścić mój ogromny brzuch ![]()
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki![]() czyli potwierdza sie to co mowiła eve... ze tylko w polsce jest specjaLNA Dieta dla karmiacych
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
ogólnie z ta dieta to tak jest właśnie, że tylko u nas jest taki zwyczaj, że tego czy tamtego nie wolno...
ja wychodzę z założenia, że jeść można wszystko w granicach rozsądku, ALE... warto jest się przerzucić na jakiś czas na samo zdrowe żarełko...czyli bez słodyczy, smażonego i ciężkostrawnego....na pewno nam to wyjdzie na zdrowie i maluszkowi ![]()
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny znalazlam filmiki na youtube odnosnie pielegnacji noworodka, moze ktorejs z Was sie przyda
![]() http://www.youtube.com/watch?v=RIv98...eature=related (to jest 1 czesc z 10)
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
cieknie mi z cyców
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi nie
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
mi też nie
do końca nie jestem pewna czy to źle, czy dobrze??
|
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
to czy leci siara i ile tego leci w ciąży, nie świadczy o tym ile później będziesz miała pokarmu
przykład? nasza Mary mało siarki, a teraz nawał
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie co :P stwierdziłam własnie, że włosy to mi nigdy tak bardo szybko nie urosły jak w ciąży gdybym nie obcinała to bym już miała takie jakie chcę mieć
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś w połowie ciązy coś poleciało, później ok. 32 tyg., a teraz nic ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Wzięłam się za wygotowanie smoczków i butelek - w sumie tylko to mi zostało, może Aluśka jeszcze na to czeka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

dla zdolnego męża
a już najbardziej mnie wkurza jak ktoś do mnie wydzwania pyta czy już i serwuje dobre rady w stylu "no to zacznij myć okna/ chodzić po schodach/itp" mało istotne że termin to ja mam dopiero na 19, pewnie że chciałabym urodzić już, ale mały wyjdzie wtedy jak będzie gotowy nic na siłę

Ty się tak nie denerwuj w samotności, lepiej tutaj z nami
a tak poważnie to kochana wszystko się może zdarzyć i jeszcze dzisiaj możesz zacząć rodzić 

Czekamy na Ciebie fasolko