Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 11:55   #901
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

migotka bardzo ładny pokoik, no i dla zdolnego męża

grazin słowa twojego gina tylko utwierdziły mnie w przekonaniu o tych domowych sposobach, bo ja tez z tych co to nie bardzo w takie rzeczy wierzą a już najbardziej mnie wkurza jak ktoś do mnie wydzwania pyta czy już i serwuje dobre rady w stylu "no to zacznij myć okna/ chodzić po schodach/itp" mało istotne że termin to ja mam dopiero na 19, pewnie że chciałabym urodzić już, ale mały wyjdzie wtedy jak będzie gotowy nic na siłę

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:56   #902
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Grazinko, gdzie jesteś? Ty się tak nie denerwuj w samotności, lepiej tutaj z nami a tak poważnie to kochana wszystko się może zdarzyć i jeszcze dzisiaj możesz zacząć rodzić
jestem jestem
tylko dostałam list z ksiag wieczystych i musiałam zadyme zrobić, tzn nie zrobiłam jeszcze bo nikt nie raczył telefonu ode mnie odebrać!
tylko chodze i przeklinam!!!

CZY JEST TU JAKIŚ SPECJALISTA ZNAJACY SIE NA ZUSIE, SPADKACH I KSIEGACH WIECZYSTYCH?!
bo chyba rozniose cos za chwile

z ciezarnymi i to jeszcze przeterminowanymi sie nie zaczyna
a szczerze to nie czuje jakbym miala dzisiaj rodzic czy chocby jutro
czy nawet pojutrze
skurczy nie mam żadnych

ide sobie zrobić truskawki ze śmietaną!
Stary 2011-05-12, 11:58   #903
dorkabl
Zadomowienie

haj dziewczynki
ja sie teraz średnio wypowiadam bo nie jestem w temacie...tzn chodzi mi o to że nie chce jeszcze urodzić a wy tu takie zniecierpliwione...

ddaaiissyy my razem będziemy przecież rodzic, za ręce sie trzymając

trzymam łapy za wizyte! Ja ide jutro i juz mam nerwówkę zeby czasem nie powiedział ze mam rozwarcie albo że wiotka szyjka...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:00   #904
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

migotka Twoj tż ma ogromny talent brawa dla tego pana
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
migotka bardzo ładny pokoik, no i dla zdolnego męża

grazin słowa twojego gina tylko utwierdziły mnie w przekonaniu o tych domowych sposobach, bo ja tez z tych co to nie bardzo w takie rzeczy wierzą a już najbardziej mnie wkurza jak ktoś do mnie wydzwania pyta czy już i serwuje dobre rady w stylu "no to zacznij myć okna/ chodzić po schodach/itp" mało istotne że termin to ja mam dopiero na 19, pewnie że chciałabym urodzić już, ale mały wyjdzie wtedy jak będzie gotowy nic na siłę
no ... rady są cudne...
ale jak gin mowi ze nie ma nic co moze przyspieszyc to nie ma...
ja mu wierze bo jednak jako poloznik ma bardzo duze doswiadczenie i jakby cos moglo mi pomoc to by mi o tym powiedział, pod koniec wizyty mi dał tylko do zrozumienia ze mam brykac z tż chyba ze ja go źle zrozumiałam.
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
aliczka sama się zastanawiam

migotka pokoik śliczny

grazin proszę mi się tutaj nie załamywać i nie rozklejać... a w ogóle co to za pomysły, że nic nie przyspiesza... bo ja dzisiaj po pracy biorę się za okna, potem masowanie sutów, a potem sex i jak nie pomoże, to ja nie wiem
mi powiedizał ze po myciu okien to mi sie najwyzej łożysko moze odkleić
Stary 2011-05-12, 12:03   #905
matallewar
Zakorzenienie

Grazin Może tż zmolestuj? Nawet jak nie przyspieszy to porodu, to przynajmniej będzie przyjemnie. A po urodzeniu małego dłuższy czas nie będzie
Poskacz na piłce jeśli masz, porób przysiady, może coś się ruszy

No i może to wierzenia ludowe, ale u mnie te wierzenia zadziałały

mary Ja krwawię masakrycznie, co chwilę latam do łazienki, więc to chyba norma.
Krwawienie może trwać do 6 tyg. z tego, co pamiętam.
Apetytu też nie mam, jem, żeby nie zemdleć. Biorę witaminy, bo znów mi hemoglobina spadła.

anula Sofia CUDNA

Lecę, bo KUPA

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:04   #906
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
migotka Twoj tż ma ogromny talent brawa dla tego pana

no ... rady są cudne...
ale jak gin mowi ze nie ma nic co moze przyspieszyc to nie ma...
ja mu wierze bo jednak jako poloznik ma bardzo duze doswiadczenie i jakby cos moglo mi pomoc to by mi o tym powiedział, pod koniec wizyty mi dał tylko do zrozumienia ze mam brykac z tż chyba ze ja go źle zrozumiałam.

mi powiedizał ze po myciu okien to mi sie najwyzej łożysko moze odkleić
Pewnie dobrze go zrozumiałaś z tym brykaniem - oni tylko to polecają i moim zdaniem też mają rację i z oknami popieram - też słyszałam o łożysku
Rene zakaz mycia okien!!!
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:08   #907
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Pewnie dobrze go zrozumiałaś z tym brykaniem - oni tylko to polecają i moim zdaniem też mają rację i z oknami popieram - też słyszałam o łożysku
Rene zakaz mycia okien!!!
Dokładnie tak samo myślę

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:11   #908
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Dorko na pewno wszystko jest dobrze!!!!!!
jak widzisz z rozwarciem mozna chodzic i nie powieksza sie pamietaj że z kazdym dniem w brzuszku Twoja kruszynka jest bezpieczniejsza. a Ty robisz wszystko co mozesz zeby ja jak najdłuzej w brzuszku utrzymać. wiec uszy do góry
Stary 2011-05-12, 12:13   #909
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

gusiu, wyspana juz pewnie, cio ?

Jeszcze raz Kochana za Twoją wizytę

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:14   #910
Eve1603
Zakorzenienie

Ja sie tylko witam bo cos humoru nie mam na pisanie
Znowu kregoslup mi dokucza i pewnie dlatego wszystko mnie wnerwia...

Milego dnia i szybkich porodow na dzisiaj

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:17   #911
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Grazin Może tż zmolestuj? Nawet jak nie przyspieszy to porodu, to przynajmniej będzie przyjemnie. A po urodzeniu małego dłuższy czas nie będzie
Poskacz na piłce jeśli masz, porób przysiady, może coś się ruszy

No i może to wierzenia ludowe, ale u mnie te wierzenia zadziałały

mary Ja krwawię masakrycznie, co chwilę latam do łazienki, więc to chyba norma.
Krwawienie może trwać do 6 tyg. z tego, co pamiętam.
Apetytu też nie mam, jem, żeby nie zemdleć. Biorę witaminy, bo znów mi hemoglobina spadła.

anula Sofia CUDNA

Lecę, bo KUPA
zmolestuje go jak tylko wroci z pracy o ile bedzie mial siły troszke ale znajac jego temperament to nawet jakby padał na twarz to na igraszki znajdzie siłe

nie mam piłki
Stary 2011-05-12, 12:29   #912
Ollliwka
Zakorzenienie

oj ja też współczuje tym mamuśkom co rodzą pod koniec wakacji lub we wrześniu np.
znowu mam nogi jak balony po dzisiejszym wyjściu do sklepu i na spacer z psem

grazin ja mam rozwarcie na opuszek od 1,5 miesiąca (mniej więcej)i nie czuję, że może być teraz większe, a jutro wizyta
Piłkę mogę Ci dać u mnie zbiera kurz

dziewczonka ja też jakoś mało energii mogę z siebie wykrzesać jest mi słabo, jestem śpiąca i w ogóle taka ociężała sie czuję jak dużo z nas...
Stary 2011-05-12, 12:40   #913
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
i słusznie bądź co bądź do terminu mamy jeszcze trochę czasu i przecież dziecko samo będzie wiedziało kiedy ma wyjść Wczoraj tym sprzątaniem chciałaś wywołać?

Anula, witaaaaj córcia cudowna
No chcialam, ale juz nie chce, bo jakby mi sie zaczal w nocy rodzic to ktos by musial zrobic to za mnie. Ja bym poszla spac

Cytat:

a My dzisiaj mamy termin ale nic się nie dzieje

Wczoraj miałam już dosyć bolesne skurcze, włącznie z rwaniem od krzyża gdzieś od godziny 14 do 22 i najnormalniej w świecie sobie poszły, a pół dnia mnie męczyły i to tak co 5-7 minut... wierzcie mi prawie uwierzyłam, że zaczęło się rozkręcać, bo serio bolało... i nagle koniec po tylu godzinach... wkurzona jestem!! Teraz to ja już nie wiem jak ja mam poznać, że to będzie to...

poza tym męczą mnie mega zaparcia i po prostu już nie wiem co mam zrobić... całą ciążę miałam z tym spokój i teraz nagle się mój organizm namyślił na takie niespodzianki na razie piję na czczo wodę z cytryną i miodem, potem zaaplikuje maślankę i nie wiem co jeszcze
Oj, a ja mysle, ze to kwestia czasu po takich skurczach

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
czyli dzis mozemy juz rodzic
chyba juz bym chciala
marzy mi sie porod w rocznice slubu15 maja, moze moj ?Julek sie zdecyduje[...]
Masz rocznice 15 maja???? JA TEZ i tez skrycie marze, ze maly nam zrobi prezent w pierwsza rocznice slubu

Cytat:
Witam się z samego rana (jak dla mnie to bardzo wcześnie )
nadal w dwupaku....ale wydaje mi się, ze coś się rozkręca....całą noc bolał brzuch jak na @, praktycznie non stop twardy jak kamień, ale skurcze dały pospac wiec to jeszcze nie to. Czuje się jakoś inaczej, nie mam apetytu takiego jak ostatnio - może to już dziś? [...]
Trzymam by to bylo dzis

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witajcie! Ja już wczoraj nie zdążyłam napisać. Rano sprzątanie, potem obiad a potem razem z mamą posiałyśmy warzywa. Jeszcze tylko pomidorki będę musiała kupić, ale to już może TZ.
I byłam już taka zmęczona, ze tylko nadrobiłam was. Dzisiaj jade na SR (jeśli nie zacznę rodzić).
Dzisiaj chyba odszedł mi czop, chociaż wcześniej też coś podobnego trochę odchodziło ale malutko, a dzisiaj było sporo, ale miało taki lekko zielonkawy kolor, nie wiem czy tak to może wygladać
Ale mam nadzieje ze to znaczy że mała niedługo będzie z nami[...]
Tez ostatnio takiego zielonego gluta mialam na wkladce, ale malo... za malo
Pokoik cudny. Mebelki wygladaja przeslicznie, a rysunki wystarczy poprawic, bo ja widze tylko male niedociagniecia
Co dow losow to polecam kupic jakas maske i po umyciu zawinac w folie na to recznik i chodzic tak godzine. Potem splukac chlodna woda. Robie taka kuracje 3 razy w tygodniu i nie poznaje swoich wlosow. 3 minuty odzywki to zdecydowanie za malo.

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
[...]w ogole taki stoicki spokói w tym ginekologu ze szok...

takze
...bo to facet i co on tam wie
A tak na powanie to ja ostatecznie tez daje spokoj. Ewentualnie te schody, bo mnie tak kolana naparzaja, ze nawet na kibel ciezko mi sie siada

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
haj dziewczynki
ja sie teraz średnio wypowiadam bo nie jestem w temacie...tzn chodzi mi o to że nie chce jeszcze urodzić a wy tu takie zniecierpliwione...

ddaaiissyy my razem będziemy przecież rodzic, za ręce sie trzymając

trzymam łapy za wizyte! Ja ide jutro i juz mam nerwówkę zeby czasem nie powiedział ze mam rozwarcie albo że wiotka szyjka...
To ja juz mocno zaciskam

Enchantresss za maturke ustna

Daisy spoko loko juz nawet nie boje sie w nocy w okna zagladac. Zle spalam, bo mnie tz wkurzyl i myslalam duzo... jak przyjechal z pracy to mnie calowal i przepraszal bambus jeden ale juz jest git musialam mu pojechac, ze jest starszy a taki glupi, ze ja to jestem chodzaca bomba zegarowa i ze powinien nie wyciagac zawleczki tylko ladnie i delikatnie sie obnosic zebym mogla sie wyciszyc przed porodem, a nie wybuchac co chwila placzem

Renessme nie myj okien. Olej to. Ja mialam myc dzisiaj, ale focha mam

No wiec byla u mnie pani z wizytacja i rozmawialysmy o karmieniu piersia. Dowiedzialam sie calkiem ciekawej rzeczy. Takiej o ktorej w zadnej z mojej ksiazek nie ma mowy...
Jezeli karmimy piersia to mamy dac dziecku podczas jednego karmienia JEDNA piers poniewaz: najpierw dziecko pije, potem sie srednio nasyca, a dopiero na koniec dostaje z piersi wszystko czego potrzebuje by sie najesc. Gdy zmieniamy piers podczas jednego karmienia dziecko moze czuc sie nienasycone. Druga piers dajemy mu podczas nastepnego karmienia. Dziecko musi wykonczyc jedna piers, a nie dawac mu na zmiane, bo czuje sie nie do konca nasycone.
Nie wiem jak to jest w praktyce, ale dam znac o tym dziewczynom na odchowalni
Najlepsze jest to, ze nie mam stosowac zadnej diety podczas karmienia. Moja dieta ma byc prawidlowa i zbalansowana czyli mam dostarczac sobie wszystkich witamin ile moj organizm potrzebuje do prawidlowego odzywiania sie [tez zobaczymy jak to bedzie w praktyce]

Takze coraz mniej sie boje tego karmienia ou jea!
Stary 2011-05-12, 12:42   #914
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Heloł

Grazin po wizycie juz tak ? i masz zalecenie molestowania tżta może u ciebie będzie jak z moja mamą....zero przepowiadaczy itp. i urodziła w 3 godziny w ogóle się nie spodziewając
a daisy na wizycie? :P
a ja mam na 16.15
może zobaczę dzisiaj moją kruszynkę gin coś wspominała o USG

tżcik sie przymila od wczoraj
ja miałam wczoraj napad histerii....
wyłam i nie mogłam się uspokoić...
tż latał za mną z chusteczkami i przytuliskami...
i o 1 w nocy zasnęłam...

i macie racje, nie można tak myśleć negatywnie...
obiecuje, że będę się starała nie myśleć o takich złych rzeczach...
zwariuję prędzej

i znowu puchnąc zaczełam...
a ostatnio ze stóp mi opuchlizna zeszła...
więc kupiłam sobie sandałki i co? i du.pa...
nie wcisnę już ich...
a w sklepie były luźne, żeby było miejsce na opuchliznę

i była u mnie dziś koleżanka z mężem z rana po wizycie...jest w 32 tyg i musi leżeć do końca ciązy...
szyjka się jej skraca...
ale może leżeć w domu póki co...
szkoda mi jej...
całe dnie sama...mieszka na zadu.piu bez kontaktu ze światem...
nawet neta nie ma...

lecę się kąpać

P.S. a broszki wczoraj przed telewizorem nie wygoliłam
Stary 2011-05-12, 12:42   #915
Renessme1985
Rozeznanie

lenia mam.... jak stąd do Zakopanego...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:49   #916
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Heloł

Grazin po wizycie juz tak ? i masz zalecenie molestowania tżta może u ciebie będzie jak z moja mamą....zero przepowiadaczy itp. i urodziła w 3 godziny w ogóle się nie spodziewając
a daisy na wizycie? :P
a ja mam na 16.15
może zobaczę dzisiaj moją kruszynkę gin coś wspominała o USG

tżcik sie przymila od wczoraj
ja miałam wczoraj napad histerii....
wyłam i nie mogłam się uspokoić...
tż latał za mną z chusteczkami i przytuliskami...
i o 1 w nocy zasnęłam...

i macie racje, nie można tak myśleć negatywnie...
obiecuje, że będę się starała nie myśleć o takich złych rzeczach...
zwariuję prędzej

i znowu puchnąc zaczełam...
a ostatnio ze stóp mi opuchlizna zeszła...
więc kupiłam sobie sandałki i co? i du.pa...
nie wcisnę już ich...
a w sklepie były luźne, żeby było miejsce na opuchliznę

i była u mnie dziś koleżanka z mężem z rana po wizycie...jest w 32 tyg i musi leżeć do końca ciązy...
szyjka się jej skraca...
ale może leżeć w domu póki co...
szkoda mi jej...
całe dnie sama...mieszka na zadu.piu bez kontaktu ze światem...
nawet neta nie ma...

lecę się kąpać

P.S. a broszki wczoraj przed telewizorem nie wygoliłam
Za wizytę
Stary 2011-05-12, 12:51   #917
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Za wizytę
Stary 2011-05-12, 12:52   #918
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
No wiec byla u mnie pani z wizytacja i rozmawialysmy o karmieniu piersia. Dowiedzialam sie calkiem ciekawej rzeczy. Takiej o ktorej w zadnej z mojej ksiazek nie ma mowy...
Jezeli karmimy piersia to mamy dac dziecku podczas jednego karmienia JEDNA piers poniewaz: najpierw dziecko pije, potem sie srednio nasyca, a dopiero na koniec dostaje z piersi wszystko czego potrzebuje by sie najesc. Gdy zmieniamy piers podczas jednego karmienia dziecko moze czuc sie nienasycone. Druga piers dajemy mu podczas nastepnego karmienia. Dziecko musi wykonczyc jedna piers, a nie dawac mu na zmiane, bo czuje sie nie do konca nasycone.
Najlepsze jest to, ze nie mam stosowac zadnej diety podczas karmienia. Moja dieta ma byc prawidlowa i zbalansowana czyli mam dostarczac sobie wszystkich witamin ile moj organizm potrzebuje do prawidlowego odzywiania sie [tez zobaczymy jak to bedzie w praktyce]

paulizia ja właśnie o tym wyczytałam w języku niemowląt, że mleko z UU składa się jakby z 3 część (podobno jak się odstawi takie odciągnięte w butelce, to dokładnie widać po jakimś czasie jak się podzieli) i ta pierwsze część leci na początku karmienia i jest taka bardziej wodnista i raczej zaspakaja pragnienie malucha (dla nas jakby zupa), potem leci bardziej wartościowa tłustrza część (jakby drugie danie dla nas), a na sam konic jakby śmietanka gęsta (coś ala deser) i własnie dlatego powinno się podawać jedną pierś przy jednym karmieniu... mi zdecydowanie teorie tej Tracy Hogg baaaaardzo pasują, ale możę dlatego, że ja psycholog z wykształcenia i generalnie odnajduje dużo racji w tym, co ona pisze (choć podobno psycholodzy, to najgorsi rodzice hehe)

... a co do diety matki karmiącej, to właśnie też słyszałam, że ostatnie badania pokazują, że kobieta wcale nie musi stosować żadnej diety, bo to co zje i tak nie ma wpływu na mleko z UU... nawet mój ginex ostatnio mi o tym wspominał, żeby nie słuchać "mądrych" rad, tylko, żeby się normalnie zdrowo odżywiać i nie cudować...

... no zobaczymy jak to wszystko w praniu wyjdzie, jak już maluch zechce opuścić mój ogromny brzuch

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-05-12, 12:54   #919
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

dobrze wiedziec dzieki

czyli potwierdza sie to co mowiła eve... ze tylko w polsce jest specjaLNA Dieta dla karmiacych
Stary 2011-05-12, 13:03   #920
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ogólnie z ta dieta to tak jest właśnie, że tylko u nas jest taki zwyczaj, że tego czy tamtego nie wolno...
ja wychodzę z założenia, że jeść można wszystko w granicach rozsądku, ALE...
warto jest się przerzucić na jakiś czas na samo zdrowe żarełko...czyli bez słodyczy, smażonego i ciężkostrawnego....na pewno nam to wyjdzie na zdrowie i maluszkowi
Stary 2011-05-12, 13:06   #921
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

prawdy i mity na temat karmienia piersia-> KLIK
Stary 2011-05-12, 13:06   #922
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
paulizia ja właśnie o tym wyczytałam w języku niemowląt, że mleko z UU składa się jakby z 3 część (podobno jak się odstawi takie odciągnięte w butelce, to dokładnie widać po jakimś czasie jak się podzieli) i ta pierwsze część leci na początku karmienia i jest taka bardziej wodnista i raczej zaspakaja pragnienie malucha (dla nas jakby zupa), potem leci bardziej wartościowa tłustrza część (jakby drugie danie dla nas), a na sam konic jakby śmietanka gęsta (coś ala deser) i własnie dlatego powinno się podawać jedną pierś przy jednym karmieniu... mi zdecydowanie teorie tej Tracy Hogg baaaaardzo pasują, ale możę dlatego, że ja psycholog z wykształcenia i generalnie odnajduje dużo racji w tym, co ona pisze (choć podobno psycholodzy, to najgorsi rodzice hehe)

... a co do diety matki karmiącej, to właśnie też słyszałam, że ostatnie badania pokazują, że kobieta wcale nie musi stosować żadnej diety, bo to co zje i tak nie ma wpływu na mleko z UU... nawet mój ginex ostatnio mi o tym wspominał, żeby nie słuchać "mądrych" rad, tylko, żeby się normalnie zdrowo odżywiać i nie cudować...

... no zobaczymy jak to wszystko w praniu wyjdzie, jak już maluch zechce opuścić mój ogromny brzuch
Z tego co czytałam na odchowalni to Moria wypróbowała tą metode z jednym U i niestety porażka. Zobaczymy jak to będzie u nas...
Stary 2011-05-12, 13:07   #923
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

dziewczyny znalazlam filmiki na youtube odnosnie pielegnacji noworodka, moze ktorejs z Was sie przyda
http://www.youtube.com/watch?v=RIv98...eature=related (to jest 1 czesc z 10)

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:15   #924
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

cieknie mi z cyców
Stary 2011-05-12, 13:23   #925
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
cieknie mi z cyców
mi tez

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:34   #926
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
cieknie mi z cyców
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
mi tez
a mi nie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:39   #927
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
cieknie mi z cyców
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
mi tez
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a mi nie
mi też nie do końca nie jestem pewna czy to źle, czy dobrze??

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-05-12, 13:40   #928
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
mi też nie do końca nie jestem pewna czy to źle, czy dobrze??
to czy leci siara i ile tego leci w ciąży, nie świadczy o tym ile później będziesz miała pokarmu przykład? nasza Mary mało siarki, a teraz nawał

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:43   #929
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
to czy leci siara i ile tego leci w ciąży, nie świadczy o tym ile później będziesz miała pokarmu przykład? nasza Mary mało siarki, a teraz nawał
no dokładnie

wiecie co :P stwierdziłam własnie, że włosy to mi nigdy tak bardo szybko nie urosły jak w ciąży dwa razy obcinane prawie na boba podczas ciązy, a teraz mam za ramiona już sporo.... gdybym nie obcinała to bym już miała takie jakie chcę mieć
Stary 2011-05-12, 13:46   #930
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też posucha Jakoś w połowie ciązy coś poleciało, później ok. 32 tyg., a teraz nic

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Wzięłam się za wygotowanie smoczków i butelek - w sumie tylko to mi zostało, może Aluśka jeszcze na to czeka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości