|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Ja się sama dziwię, że dałam radę. Teraz sie muszę trzymać tego co ustaliłam.
Tak w ogóle to ja Iwona jestem ![]() Nick jest taki jaki jest, ale możecie pisać Zosia ![]() No, ale jak kobieta nie jest po ślubie no to chyba to nie problem co ? Haha ja rodzić będę, a oni mnie nie przyjmą ,bo nie jestem bo ślubie , to bym tam chyba padła Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-31 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
Mi na samą myśl o pizzy się podnosi i mi słabo. Przed ciążą byłam fanką pizzy, a teraz mnie dreszcze przechodzą jak o niej pomyśle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie nie:P
Do którego tygodnia robiono Wam USG dowcipnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
ja mialam tylko pierwsze dowcipne... to w 13/14 tyg juxz przez brzuch ale wiem, ze to zalezy od lekarza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro mam to usg i zastanawiam jak bedzie robione. Teraz jestem w 14 tygodniu. Słyszałam od pewnej dziewczyny,ze jej znajome poronily, bo Pani ginekolog im robiła w 10-15 tygodniu dowcipnie. A ja własnie chodzę do tej Pani ginekolog. Ale to skad one moga wiedziec, ze akurat przez to poroniły? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
nie sądzę, ze to przez usg....
uciekam laleczki muszę sie psychicznie nastawic na pójscie jutro do pracy ;/ dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje że po to akt ślubu, żeby od razu ustalić ojcostwo, bo jak jest ślubne to z automatu mąż jest ojcem. Ale tak sobie tylko myślę - i chyba każdy szpital ma swoje ustalenia ![]() a mi niedobrze po parówkach i chyba będę ![]() Zoska już chyba zostaniesz Zoska ![]() AgaMilli super jest taki basen, teściowie mieli ale musieli wywalić bo się zepsuł, chociaż teraz lepiej nie mieć, bo w taką pogodę jak teraz to można się pochlastać że nie ma kiedy z niego skorzystać ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Więc spokojnie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
byłam wywołać wymioty, bo już nie mogłam wytrzymać, ale się nie udało, widocznie mój żołądek jest pusty... cholery można dostać
![]() Jem sobie teraz chlebek z twarożkiem i pomidorkiem ![]() przepraszam, że piszę Wam w porze kolacji o takich problemach, ale jakoś mi to ulgę przynosi ![]() ![]() Zośka, no właśnie - zostaniesz Zośką, bo na Iwonę to już za późno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Rozeznanie
|
bo to szpital zawiadamia usc o urodzeniu dziecka. Poza tym na akcie ślubu jest napisane jakie nazwisko ma dziecko nosić. W przypadku braku ślubu dziecko z automatu dostaje nazwisko matki, chyba że ojciec przed urzędnikiem usc uzna dziecko za swoje i da mu nazwisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Neska jesteś okropna!!
![]() ![]() ![]() A ja wyprałam pokrowce od tych fotelików które teść znalazł w Niemczech ![]() ![]()
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
Mam smaka na takie masełko pietruszkowe.
Kiedys często robiłam, ale nagle sobie przypomniałam, albo koperkowe, mniam , mniam. Napisał znowu szanowny TŻ, czy jestem jeszcze zła, co za baran. |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
Tak. Że to nie jest złość, że sie zawiodłam. Że ma miesiąć na poukładanie swojego zycia, pod koniec sierpnia ma przyjsc z zaswiadczeniem,ze sie leczy inaczej nie bedzie miał praw do dziecka.
Pewnie analizuje każde słowo, bo jego znajomość polskiego daje wiele do życzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
a ja bylam na festynie
![]() najadlam sie chlebka ze smalcem i wypilam troszke piwa ![]() ![]() a teraz ide spac buziak
![]() |
#920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz musi być dobrze ![]() Tak na chłopski rozum myśląc niby dlaczego miały by poronić z tego powodu?? Jest to nielogiczne!! Ja w 14tc miałam dowcipne i zwykłe i teraz jak będę na wizycie w 20tc też obydwa bedą, bo właśnie dowcipnym jest sprawdzane czy jest szyjka zamknięta i czy się nie skraca. Lekarz przecież nie włazi tym urządzeniem do macicy.....wrrr....hormon y mi buzują jak słyszę co ludzie mogą wymyślić (jedyne usprawiedliwienie to żal po stracie fasolki).Bez urazy oczywiście....to tylko moje zdanie. W ogóle mam jakieś nerwy, w pracy mnie wpienili...powiem Wam że dwa miesiące byłam na chorobowym i tak psychicznie sobie odpoczęłam, ogólnie bardzo lubię to co robię....to jest moje życie ale zdarzają się sytuacje że ręce opadają....no i zeżarłam prawie całą czekoladę i na maksa się zamuliłam.......... Odnośnie sytuacji materialnej, to nie możemy narzekać bo jednak w IE się inaczej zarabia.Z tym że nie zostajemy tu na stałe i odkładamy pieniądze na powrót a teraz jak ja pracuje po 20h tyg. wcześniej chorobowe (czyli połowa tego co zarabiałam) a tż na pół etatu to poszaleć z odkładaniem nie możemy. Wkuża mnie jak w robocie mi np mówią że nie ma co żałować że jak to, żyję tutaj a chcę oszczędzić na czymś? Co ich to obchodzi. Ja z domu jestem nauczona oszczędności i jak ktoś mi coś dla dziecka używanego chce dać za darmo to czemu mam nie wziąć? bo co...bo w Irlandii mieszkam i siara? Ludzie mnie zadziwiają czasami!!!Normlnie zostałam wyśmiana jak powiedziałam ze chcę kupić wózek z Polski za 1000zł lub 1500zł. Bo kolega dał przecież 750e czyli jakieś 3000zł....no na głowę nie upadłam.... ach...się wyżaliłam..........
![]() |
#921 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Dobranoc, zmykam spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mykam spać, bo rano do pracy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochane ja sie dzis nie wyspałam. Co chwile sie budziłam, ciagle myślałam co z tym stazem, sniły mi sie nawet Panie w jakims urzedzie, ktorym przedstawiłam sytuacje i kazały mi wziasc L4, hehehe O 13 mam USG, teraz do wyra wracam. TŻ od rana zasypuje mnie sms ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
dzien dobry kochane!!
byłam rano na badaniach a teraz czekam na koleżanke bo ma do mnie przyjechać i zostaje do jutra ![]() ![]() zoskasamoska gratuluję kochana decyzji i trzymaj się mocno!! a za wizytę trzymam kciuki mocno!! uska nie boisz się zespołu FAS? ja to nawet bezalkoholowego nie tknę tyle się naczytałam o tym nawet pół lampki wina w ciązy może spowodować całą lawinę objawów choroby FAS u dzieci. Jestem strasznie przewrażliwiona na wszystko może za bardzo no ale jak się tyle o tym czytało to tak jest ![]() ![]() ![]()
#925 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj po ponad miesiącu zobaczę mojego maluszka
![]() Mam wizytę o 16-20, więc dopiero wieczorem wrócę do domu i zdam relację ![]() ![]() ![]() miłego dnia ![]()
#926 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
Hej,wiem,że rzadko się udzielam,ale mam takie nerwy,że szok...
nie wiem co mam myślec o tej przezierności.... i dlaczego mnie spotykają takie nerwy... w każdym razie 2 innych lekarzy ginekologów,u których musiałam byc po skierowanie na test pappa-wydało opinię o moim usg,że jest jak najbardziej prawidłowe i mi żadne testy nie są potrzebne... ale czekam na ten test pappa...jeszcze prawie 2 tygodnie...i mętlik w głowie ale chociaż już przestałam płakac i zaczęłam normalnie jeśc... odnośnie amniopunkcji-to może dlatego napisałam,że się nie zgodzę,bo w ogóle nie biorę jej pod uwagę echh,wierzę,że będzie dobrze,musi byc przez te kilka dni dużo myślałam,i dowiedziałam się o wiele więcej o sobie ,swoim związku i swoim niemężu-niż do tej pory.takie historie ludzi bardzo zbliżają wiem również od lekarza,że nikt nigdy żadnej kobiecie nie da 100% pewności,że jej dziecko jest zdrowe...nawet jeśli ma mniejszą przeziernośc karkową itp. Więc wniosek taki:potrzebna jest wiara że wszystko będzie dobrze p.s na jutro mam niby umówiona wizytę prywatną u specjalisty odnośnie powtórki usg(u innego)i nie wiem czy nie odwołac tej wizyty...wiem,że wynik może wyjśc zupełnie inny-ma na to wpływ kilka czynników,i nie wiem czy to przypadkiem nie zburzy jeszcze bardziej mojego spokoju ech,to samo z testem pappa-może wyjśc bardzo dobry,a i tak mam już zasiane ziarenko niepokoju i chyba mi tak to łatwo nie przejdzie... a z kolei jak wychodzi dobrze test pappa-to wiem,że nie ma żądnych wskazań do amniopunkcji,a tylko to może dac kobiecie 100% pewności z kolei lekarze mi mówią,że po co mi test pappa i wszystko jest ok nie wiem,chyba zgłupieję w tej ciąży... |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Brawurka słoneczko
![]() ![]() ![]()
#929 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- 13 tydz i 1 dzien tzn ze rozpoczynamy 14tc? Nie łapie sie w tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Wtajemniczenie
|
Przyjechał TŻ oczywiście tak jak myślałam, tłumaczył się, mówił o jakiejś wycieczce na weekend, wszystko byle by mnie udobruchać. Z jednej strony troche miał rację, u mnie hormony buzuja i sie wsciekam, ale i tak trzeba go troche wychować. Jak zwykle przytulał się znów do brzucha, cos tam sobie gadał do niego, ehhh.
Ja sie cały czas martwie o ten staż, najchętniej bym sie spróbowała z szefem dogadać, zeby pozwolił mi po ludzku dokonczyc staż, ale z nim to straszna gadka... na pewno nic nie wskóram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.