![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
no tak, ale masz tz, a mi chodzi o obydwoje rodzicow, ktorzy tak pracuja
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
to wtedy przedszkole i opiekunka wchodzi w gre
![]() spadam spac, dobrejn nocki
#903 |
Zakorzenienie
|
Wow... ale sobie dziś Borys z Tosią pojeździli. Super
![]() ![]() Takuśna, bosko Wiki wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się nie bawię w codzienne mycie włosów młodej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
ja też nie myję codziennie... nie widzę takiej potrzeby. Wiadomo - jak się spoci, czy piachu zbyt dużo nazbiera, to wtedy częściej, a tak to ze dwa razy w tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
dzieki Cestia
![]() ![]() ![]() co do włosów to musze spróbowac z 3 dni jej nie myc a osłuchac poki co nie idę, bo dzis juz tylko słabiutki kaszelek został. Z dnia na dzien lepiej wiec ![]()
#906 |
Zakorzenienie
|
Kochana, najpierw u siebie na wsi musiałabym mieć ten Auchan
![]() ![]() ![]() Sosno, już myślałam, że tylko ja taka "wyrodna" jestem ![]() Znowu siedzę i ogarniam foty na aukcje. Nie wiem po cholerę bo albo się nie sprzeda, albo w końcu pójdzie za marne grosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
i co ze tu sie juz pozegnałam jak i tak sie zasiedziałam na allegro
![]() ![]() no to dobrej ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cestia olej foty, all i tak nie działa ![]()
#908 |
Zakorzenienie
|
Pfffff no właśnie szukałam sobie jakiegoś szablonu na all, wchodzę i przerwa techniczna do 6
![]() A ja sobie chciałam aukcje na rano przygotować, dżizas ![]() Nie mam pytań, idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
i tym o to sposobem powiedzmy ze sie wyspałam
![]() ![]() dzien doberek, pogoda sie skiepsciła, mam coraz większy problem z doborem ubran do przedszkola ![]() ![]() Pytanie: Wersta chyba pisała ze najlepsze są takie spodnie na szerokiej gumie ![]() ![]()
#910 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Piotruś ma codziennie mytą głowę, bo to taki wicher, że mi się zawsze mocno spoci i mu głowa ewidentnie śmierdzi ![]() Już wiem o co chodzi z toaletą ![]() ![]() No wiec w przedszkolu praktykuje sie sikanie grupowe, dzieciaki tworzą pociąg i przy śpiewie "jedzie pociąg z daleka" idą do łazienki. Oczywiście mój Piter wtedy znika. Kiedy znajdują go w toalecie on już albo gacie ściągnięte do kostek i gotowy do sikania, albo już siedzący na desce i sikający po niej i spodniach, albo już posikany ![]() Cóż, w domu nie ma z kim rywalizować, więc problemu nie ma. Także panie mają problem, poskromić moj zywioł, a ja mam za to dużo prania ![]()
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-10-05 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Czesc.
A mnie dalej bola zatoki ![]() katar dalej zatyka nos....masakieros. nie mam kiedy wylezec i tak to jest. u nas tez dzis bez takiego pieknego slonka jak wczoraj bylo, ale na szczescie nie ma tragedii z temp. dzis mamy miec 20stopni, wiec na szczescie jak na pazdziernik to i tak cieplo. ide zrobic jakies sniadanie i kaffke tz. |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
matko, co to za pomysły ze zbiorowym sikaniem ?
![]() ![]() Veronka wpółczuje bólu
#913 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze dzisiaj się mnie Pani zapytała czy Piotrus pisze literki, potwierdziłam, zaznaczając, że jest pasjonatem alfabetu. Ponoć malowanie to nie jest jego mocna strona i z reguły obrazek zamaluje w jednym kolorze, odwraca kartkę i pisze literki. Cóż, ja z nim staram się kolorować, ale jak to dziecko, jak mu się chce to coś tam pokoloruje, a jak nie to przechodzi do tego co lubi. A lubi pisać, więc sobie pisze. Nie przyłożę mu pistoletu do głowy z poleceniem koloruj!
I tak mi się wydaje, że to nie moja brocha nauczyć go malować w granicach obrazka, od tego jest przedszkole ![]() Okazuje się, że to indywidualista i wicher do kwadratu. Umie to co nie powinien, a nie umie tego co powinien umieć ![]() A lubi malować farbami, ale to pisze pędzelkiem litery. Jak rysujemy na tablicy, to narysuje słońce, domek, drzewo i znaki drogowe ![]() ![]() Bo inaczej jego prace będą wyglądać jak jedne wielkie mazy ![]()
#914 |
Zakorzenienie
|
rosnie Ci indywidualista i to pełna gębą
![]() ![]()
#915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]()
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-10-05 o 08:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, grupowe sikanie to jest w 2 grupie w zlobku, ale zeby w przedszkolu? Przeciez dziecko wie kiedy ma isc do wc...nie wiem co to za pomysl
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech zmienią taktykę sikania, to może przestanie moczyć ciągle gacie. Dziś mu już dałam takie cieńkie spodnie z dresu, które się łatwo zdejmuje, tylko co z tego jak nasiura na deskę to przecież poleci i do spodni ![]()
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-10-05 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas mam tez problem z przedszkolem. chodzi o "zmuszanie" do lezakowania. Borys od roku nie spi w dzien i ciezko jest mu ulezec 2godz. podczas lezakowania. Sama tez bym sie wsciekala, gdybym musiala tyle czasu bezczynnie czekac. Dlatego on psuje np. zabawki w tym czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja potem po tych wszystkich wiadomościach z przedszkola, zaczynam w swojej metodzie wychowawczej szukać błędów. Bo przecież nie raz muszę pacyfikować mojego syna i półtorej godziny, by odnieść sukces. A wygląda na to, że na wszystko mu pozwalam, co jest bzdurą. Bo on taki niepokorny i z syndromem PI (Pieprzony Indywidualista) U nas na całe szczęście leżakowania nie ma. Piotrek jednak jak chce spac to zaśnie chociażby na takim dupnym miśku. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Wczoraj pani z porannej zmiany go przypilnowała i był do 13.00 suchy, ponoć zasiurał dwie pary spodni przy drugiej, która pilnuje zlepek dzieci z różnych grup od 13.00 - 16.00. Piotrek odbierany jest po 15.15. Widocznie ta druga nie czai problemu mojego dziecka, gdy trzeba sikać grupowo. On w domu tak często nie musi się załatwiać, ale mniemam, że jak już zarządzą sikanie to on to zrobi i albo wyleje z siebie hektolitry moczu, albo nadsika tylko ![]()
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
wlasnie dlatego z tz wolimy zlobek, tam calkiem inne podejscie maja do dzieci niz tu
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
Hej,
Dziwny pomysł z tym grupowym sikaniem, bo niby co to ma paniom ułatwić? Nie rozumiem. U Pauliny jest tak, że chodzą kiedy im się zachce, a grupowe sikanie zdarza się czasami, jak młodsze dziecko pójdzie za starszym do toalety (no i stąd moja wie że chłopaki mają siusiaka ![]() Paulina ma mycie włosów co 5-6 dni. Nie przepada za tym. Latem miała myte maksymalnie co 3 dni. Najdłużej nie myłam jej włosów 3 tygodnie (przy zapaleniu uszu, zalecenie od lekarza) i szczerze, nie wyglądała jakoś tragicznie ![]() Takuśna spodnie na szerokiej gumie są np. w Tesco (dresowe i jeansy), tylko trzeba uważać, bo są dość szerokie w pasie. Ja też mam problem z ubieraniem młodej - w przedszkolu tak ciepło, że najlepiej byłoby z krótkim rękawem, ale daję bluzkę z długim i na to ciepłą bluzę (na drogę do), bo na spacer chodzą około 11, a nie zawsze jest wtedy ciepło. Dziewczyny co sądzicie: http://www.orbfactory.com/Products/M...-Picture-Maker ? To są takie piankowe magnesy, które układa się na tablicy magnetycznej. Albo takie: http://www.orbfactory.com/Products/M...Mosaics-R-Kids Ale to drugie chyba za trudne dla trzylatki.
#922 |
Zakorzenienie
|
Echh, no mam nadzieję, że problem szczania się niebawem skończy
![]() a te puzzle ciekawe, ale chyba dla dzieci, ktore maja dosc mocno rozwiniete zdolnosci manualne i dobra wyobraznie ![]()
#923 |
Zakorzenienie
|
hejka
te zbiorowe siki to chyba przed spaniem, przed myciem rąk przed obiadem, itp jak dziecko chce to siknie, a jak nie to potem i tak pani powie i pójdzie indywidualnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Anisia daj sie paniom wdrozyc, jak wykumaja Piotrusia to wszystko bedzie git
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on wola siku i jak mu sie chce to po prostu idzie, ale jeszcze nieumiejetnie siada na muszle, bo on nocnikowy raczej ![]() \ boszzz jaka duchota na zewnatrz
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-10-05 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trochę mnie mierzi codzienna otrzymywana paka oszczanych spodni, majtek i ufajdana koszulka ![]() dziwne, ze przez 1 dwa tygodnie sie nie osikiwał w ogole ![]()
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
Nowaken gratuluję
![]() Jowisz gratuluję pracy. Wspominałaś o dojazdach - gdzie musisz dojechać? Pytam bo też byłam w poniedziałek na rozmowie i jeżeli by mnie tam przyjęli to musiała bym dojeżdżać do Sadów w Tarnowie Podgórnym. Dojazd do dupy jak się nie ma prawka, ale dobrze płacą. Fajowe spotkanie zorganizowałyście ![]() Piękny ten wrzesień, taki słoneczny, ale powiem Wam dla mnie i mojej rodzinki końcówka i poczatek października to masakra jakaś. Byłam z Alicją na usunięciu migdałka - w zeszły wtorek przyjęli nas na oddział - pobieranie krwi: pielęgniara niby znalazła żyłkę i wkuła się, nagle żyła się "schowała" więc kobita zaczęła igłą pod skórą majtać w jedną i drugą stronę by znaleźć żyłę (Alicja nie popłakała), powtórka była w drugiej rączce, a jak już spróbowano trzeci raz pobrac Alicji krew to biedaczka już nie wytrzymała i strasznie zaczęła plakać (wcale się nie dziwię). Póxniej już nic takiego się nie działo. Tego dnia byłyśmy urlopowane bo zabieg miał być kolejnego dnia. Przyjechałyśmy następnego dnia, Alicja dostała najpierw zastrzyk w pośladek (taki głupi jaś), potem została zabrana na blok operacyjny (mogłam z nią być do drzwi na blok) nie było jej z 30 minut. Jak ją przywieźli to płakała, wyrywała się, krzyczała, z noska leciały jej smarki z krwią. Nie mogłam jej uspokoić, ale jak dostała kroplówkę przeciwbólową to zasneła. Kolejnego dnia wróciłysmy do domu. Lekarka tylko powiedziała, że jak najdzie goroączka to przyjechać do szpitala i, że Alicja przez 10 dni nie ma nawet wychodzić z domu (same wiecie jak ciężko utrzymać dziecko w domu)... Ale z Alicją to pikuś - wspominałam Wam, że mój tato był w szpitalu (na Lutyckiej w Poznaniu (Jowisz kojarzysz ten szpital?). Trafił tam z powodu zakrzepicy w lewej nodze. Miał robione różne badania (wyników, diagnoz ciężko było się dowiedzieć od lekarzy). W czwartek tato został powiadomiony, że na kolejnego dnia zostanie wypisany (cieszył się niesamowicie, my też). W piatek przed 14 przyszła do mojego taty (znerwicowany 73 latek) lekarka i powiedziala mu, że nie wyjdzie bo ma tetniaka na aorcie brzusznej. Wyobrażacie sobie przekazać taką wiadomość starszemu znerwicowanemu człowiekowi, tym bardziej że rodzina odwiedza go codziennie. Jak by nie mogla powiedziec komuś z nas i my byśmy przekazali tacie. Tego dnia byłam u taty ok 15 (wyglądal normlanie , mimo, że załamany). Przed 19 moja mama przyjechała - zastała tatę leżącego na łóżku w samej koszulce, zalany zimnym potem, w kroku przykryty tylko recznikiem, cierpiący, że wszystko go boli, proszący o środki przeciwbólowe. Moja mama poszła do pielęgniarek, ale one powiedzialy, że nie mogą mu nic dać. Po jakimś czasie przyjechal mój brat. Razem z mamą poszli do lekarza, który powiedzial, że tacie podano kontrast i chyba tata ma uczulenie na jakiś składnik. Mój brat i mama kazali coś zrobić by usmieżono tacie ból. Stan taty się nie poprawiał, przyszedł jakiś starszy lekarz i zaczął dzwonić po anestezjologów, zaczęli wszyscy (wreszcie) latać wokoło taty. Tata jednak cierpiał dalej ![]() Sorki za ten długi wywód... A odnośnie sikania to Alicja w dzień od dawna już się nie posikuje, ale w pieluszce w nocy nadal jest.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2011-10-05 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Witam
u nas w przedszkolu - w maluchach też jest chodzenie grupowo do toalety. Moim zdaniem to dlatego że te dzieci, które jeszcze nie wołają i te co jeszcze sobie czasem zapomną zawołać na czas idą co jakiś czas z wszystkimi i załatwia swe potrzeby.A dodatkowo jak między czasie któreś dziecko chce siku lub kupkę to idzie razem z panią i pani obserwuje /jeśli jest potrzeba to pomaga/ W innych grupach już chodzą tylko indywidualnie. Jak w zeszłym roku byłam z Karolkiem w przedszkolu, tak na chwilę by sie pobawił z dziećmi, to mu się bardzo podobało jak się mógł ustawić w parach i iść z nimi do toalety. Anisia mi się wydaje że pomimo próśb które kierujesz do pań, to jeszcze musisz wmawiać to i owo Piterkowi, A domu najlepiej jak bedzie siadał i sikał tak jak w przedszkolu,ucząc go ściągania gatków do kostek. Bo jak on tego sam nie zrobi, to nie licz na to że panie tego dopilnują. I co najważniejsze dzieci zawsze się inaczej zachowują w domu a inaczej między innymi dziećmi / w przedszkolu/ ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Witaj dorbar bardzo wam współczuję. Dobrze że tata już czuje się lepiej. A Alunia dzielna moja synowa też się nacierpiała. Zdrówka wam życzę ![]() No pisz częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialabym, zeby zalapala sikanie na stojaka ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Dorbarku, to się bidulko nastresowalas! ![]() wspolczuje! no i zdrowka dla taty ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- a to ze sie dziecko inaczej wsrod dzieci zachowuje, a inaczej w domu to znam z autopsji. U mojej mamy to zupelnie inne dziecko niz u mnie w chacie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.