![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
mamooptymistko gratulacje
![]() Daisy poka poka fryza ![]() Andziot no widzisz... pieknie sie sprawa skonczyla ![]()
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-10-11 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy debiut z mięskiem dziś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
andziot gastroskopia wisi nade mną nieunikniona... a antybiotyków nie biorę, bo skoro nie wyszedł helicobacter jadę na pantoprazolu
#904 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() antropia ja się jeszcze nad śpiworkiem nie zastanawiałam ![]() ![]() ---------- ja to mam szczęście. zrobiłam pranie, wywiesiłam na balkonie bo ładnie wiało i zaczęło padać ![]() Ania śpi, ja chyba też zaraz padnę |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Bry.
Ale nocka ....... nie pisałam Wam ale Szymonek od 3 tygodni płacze przez sen - wstaje kilka razy w ciągu nocy dac smoka, pogłaskac, ukochać... dzisiaj super jedzonko: 2.40 i 6.30, ale niezliczona ilość razy wtykania smoka i poprawiania w łózeczku - chce się położyć w poprzek, ale juz się nie mieści i się "zaklinuje" ![]() Ten płacz to właściwie albo marudzenie i wystarczy smoczek (samo niestety nie przejdzie), albo marudzenie przechodzące w robienie mostka i wrzask - cały czas na śpiocha, jak sie go wybudzi (na rękach) to spojrzy na mnie, Tzta .... i się smieje. Nie wiem co mu jest. Popsuł się - nigdy tak nie robił. Ych. Dzisiaj mamy pediatre o 18.00 - może cs mądrego wymyśli. najgorsze, że nie przechodzi mu ta asymetria ułożeniowa. Było dobrze - nie wyginał się, a teraz znowu zaczął i jest przy tym masakrycznie sztywny - nie da się go "odgiać". Z jedzonkiem ciut lepiej (odpukać), ale je co 4h. Ale je. Narazie ![]() Daisulka - dziękuję że zawsze odpiszesz ![]() Oglądałam ostatnio filmik z Gabulka i książeczką w roli głównej. Udała Ci się córeczka ![]() Spice - zbieram się doopisania Ci mojej pokręconej psychiki ![]() Andziotku jakie mięsko podajesz? Ja widziałam w słoiczkach cebule i por - to chyba nienormalne żeby dawać cebulę i por? Czekam jeszcze z mięskiem. Lolka - ja pisałam podanie o dod 2 tyg do pracodawcy. delicadeza ![]() Dzwonili do mnie z pracy ![]() ![]() Dziewczyny - mam pytanka dwa; 1. Jakie butelki i smoczki używacie do kaszek? Szymonek ma avent, ale jak zrobię kleik to z trójprzepływowego niestety nie chce lecieć. (w ogóle mam focha na firmy że nie zrobią wszystkich smokow, tylko trzeba kupowac nowe butelki i nowe smoki). 2. Jakie podajecie słoiczki? Chodzi mi o firmy? Czy łączycie różne firmy czy trzymacie się jednych? Ja daję Hippa i super smakuja Szymonkowi - jak jemy to sam otwiera buźkę i nawet miałczy jak za długo zwlekam z podaniem mu ![]() No to tyle na razie. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Aaaaaaaaaaaaaaaa... jeszcze jedno.... Robiłam dzisiaj TEST ciążowy ![]() Aha. Test negatywny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
moniqac Niestety nie odpowiem na Twoje pytania, poniewaz jako mamusia najmlodszego watkowego dzieciaczka nie mam o tym pojecia
![]() Ale chociaz ci pomacham ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja mam różne firmy. Będziem testować, bo na razie tylko dwa słoiki były ![]() ps. dobrze to czy źle że test negatywny? ![]() ![]()
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
bylam na zakupach i zamiast sobie kupilam ciuszki, mate i gryzak Zosce, no comments..
od 11-stej nie chciala nic mleka, zjadla tylko kilka lyzek sliweczek a teraz dopiero oproznila mi jedna piers... Daisulku!!wiesz co sie stalo?? znalazlam kaszke holle w sklepie ze zdrowa zywnoscia!!! ale jesli juz wyslalas to ok, a jesli nie to nic sie nie martw i nei wysylaj ![]() no plesniawki dla pana doktora nie byly zadnym problemem, tez myslalam, ze nam cos przepisze..a bez recepty nic nie ma... masz podobna fryzurke do mnie? zdjecia chcem ![]() andziotku dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz, moze sie wila w nocy bo brzuszek ja bolal, bo ona wcina te pelne sloiczki, ja jej dawalam cale bo chciala..kurcze nie wiedzialam ze tyle rzeczy dziennie to zbyt duzo,. glupia ja! to moze odstawic cos? tylko warzywka, albo tylko owocki i kaszke olac? czy jak? ale w nocy pije mleczko....3 razy ostatnio.... oj wrzesczy juz! |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zadomowienie
|
gusiu
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny jeszcze jedno - możecie może polecić nawilżacz powietrza? chciałabym kupic jakiś a kompletnie nie mam o nich zielonego pojęcia i ten ceny są okropneeeeeee. andziotku kaszka holle? nie "ufasz" np bobovita? ja kupiłam ryżową z jabłkami, ale obawiam się że zaparcia będa jeszcze gorsze. a soczki dla Gabi jakie kupujesz? rozrzedzają kupki? Szymonek dalej robi twarde ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() 2. ja tez mam 2 i boję sie podać innej firmy :torby:. ps. chyba dobrze.... tak, tak, dobrze, na razie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- daisy dawaj foty! z tel możesz zrobić, nie ściemniaj nam tu brakiem aparatu - już jedna taka była na odchowalni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Moniaqc ja tam wycielam smoczek z 'jedynki'. Mam TT i dziura wyszla idealna, Antek sie nie krztusi za to wypija w momencie
![]() Andziot szukam i szukam i szukam i szukam... i stwierdzam, ze Wroclaw NIE jest przyjazny dzieciom. Myslalam o zlocie we Wrocku i jakims miejscu fajnym, ale zglupialam... tylko kilka knajp ma jakis kacik zabaw czy dla matki karmiacej plus przewijak, ale nie wiem jak z miejscami parkingowymi i wozkami. Najpierw pomyslalam o Pergoli, bo to piekne miejsce na spacerek i jest restauracja, le nie ma jej w spisie 'przyjaznych' masz jais pomysl?
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko piszę jak jest u nas ![]() ale mamy dwie różne córy więc nie wiem czy u Ciebie problem leży w tym samym ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-11 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Ja chciałam tak a propo wątku naszego klubowego o pracy...bo nie wiem kiedy zajrzycie. Chciałam zapytać czy słyszałyście to: http://www.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc
moniqac czekam zatem ![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-10-11 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słoiczki kupuje z różnych firm w zależności od promocji i smaku ![]() soczki - też różnych firm - rozrzedzają kupki głównie przez wodę a nie soczek, im więcej pijesz tym lepsza kupa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
ja choc nie czuje sie autorytetem(przekarmiam dziecko milionem sloiczkow dziennie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
andziotku - nie pomyslałam o cukrze
![]() co do wody to racja, więcej wody = lepsza kupka, ale my mamy problem taki, że Szymonek ulewa szystko co nie jest zagęszczone (nawet kleik ulewał jak nie byl mocno zagęszczony). zostają nam jabłka ![]() senkju. Paulizia - zdolniacho, ja zrobiłam ostatnio taka dziurę że sama ym przez nią przeszła ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() łyżeczką?! na noc>?! własnie Szymonek tez woli jeść łyżeczką - jak mu daje to zje tyle ile mu dam a nawet więcej, a z butli to zaczyna gardzić. spróbuję. dziękuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czytałam, że najlepsze są douszne... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też wcześniej było ok, Iga spała między 3 a 4 miesiącem całe noce po 11h a od prawie dwóch miesięcy wybudzanie. Może to być wina smoczka, tzn. wszystkie dzieci w czasie snu nocnego przechodzą fazy snu głębokiego i płytkiego, kiedy to mogą się wybudzać. Dzieci smoczkowe nie potrafią same zasnąć, potrzebują ciumkacza więc się o niego dopominają. Taką teorię znalazłam ale czy tak rzeczywiście jest, nie wiem. Smoka póki co nie odstawiam ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Acha, jeszcze odnośnie kaszek/kleików i sposobów podawania. Gdy dawałam Iguśce kleik to robiłam tak: Kupiłam ten kubek (niestety nie jest to niekapek i wkurzyłam się początkowo no ale sprawdził się w inny sposób niż do picia) Rozrabiałam 30ml wody z 1 miarką mleka i dodawałam kleik ryżowy, chyba 4 łyżeczki. Tak aby to gęste było i nie lało się przez otwory w ustniku. No i Iga dostawała kubek do łapki i ciągnęła z niego gęsty kleik. Nie przypasowało jej za bardzo bo ona na gęsto takich specjałów nie lubi (jak się okazało) ale sam system działał super. Iga aż się trzęsła na widok kubka bo to taka fajna zabawa w jedzenie była ![]() ![]() Zaraz wrzucę fotkę do albumu ![]()
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
anulko, Tż ma je w aucie, bo rano wyjeżdzał o 4 z domu na pociąg i nie miał jak ich wysłać, ma to zrobić jak będzie wracał z wawy a ma być jakos lada chwila
To napisać aby nei wysyłał, czy chcesz? Jak sobie Słonko życzysz, jak Tobie nie potrzebne to ja zużyję, a jak Ci się przydadzą to wyślę Tobie tzn Zosieńce ![]() moniqac, obiecuje wieczorem Ja nie z tych co ta nasza ex kolezanka ![]() pisze na szybko, bo obiad kończę
#918 |
Zakorzenienie
|
U nas, to na 100% kolejny skok. Właśnie przeczytałam, czym się charakteryzuje... Jakbym o Edziku czytała
![]()
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
moria a o tym nie słyszałas kubasku ??
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
ja mam douszny i też co pomiar to inny wynik
![]() trzeba dokładnie pod odpowiednim kątem trafić w błonę bębenkową żeby było wiarygodne a ciężko tak u dziecka niestety wycelować a ten bezdotykowy to powinno się w tętnice skroniową celować ![]() nie tylko tak na czoło ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- przez ten poprzesuwany spacer moje dziecko nie dociąga do kąpieli, drzemki się poprzesuwały ... musiałam wysłać mężula na spacer z małą, żeby ładnie zasnęła choć na troszkę, bo w łóżeczku bym się z nią z godzinę pałowała brzydka pogoda a moje dziecko więcej spacerów zalicza niż latem ![]() (co prawda krótsze ale zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | ||||
Zadomowienie
|
Hello, wpadam na szybko dzisiaj...
Zadna z Was nie odpowiedziala mi na posta o kaszelku ![]() Ale zadzwonilam do pielegniarki srodowiskowej i juz wiem co i jak ![]() U nas w sumie nic nowego. Nadia od 3 dni je ziemniaczka (malutko, ale zawsze cos), wszystko ok. Nastepne w kolejnosci dynia pizmowa i pietruszka, marchewka... Powoli rozszerzamy dietke ![]() Tak sie zastanawiam, kiedy zaczac jej dawac 2 "posilki" stale? Jak to bylo u Was?? Andziotku, jakie miesko podajesz Gabi dzis? asiak, wczoraj moja Nadia tez powiedziala mama! No moze bylo to bylo bardziej mmmaa aam ma mama ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie miec krotkie, no nie?? Ja juz sie w sumie przyzwyczailam, wygoda duza! ![]() Moja nie robi tak lapka ![]() Ale nie sadze, zeby to byl tik nerwowy. Moze nie diabla tylko chochlika ![]() ![]() Cytat:
Co do poprzednich pytan to Ci nie pomoge, bo 1. nie podaje kaszki w butelce, 2. sloiczkow tez nie. Powodzenia u pediatry dzisiaj ![]() Cytat:
Musze sie przygotowac na niego ![]() Ahhh, i wszystkiego najlepszego dla Pepe Anulinki!! ![]() ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-10-11 o 16:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Raczkowanie
|
dzień dobry dziwczynkiii
![]() ![]() i maluchyyy nasze kochanee ![]() ![]() ![]() siedzę sobie właśnie z Majusią i słuchamy muzykiii ![]() chciałabym was prosić abyście zagłosowały na zdjęcie majusiii .. http:// facebook.com/konkursy/photo.php?pyt_id=934&uid= 100001282082622&zest_id=4 29&ref=nf tzn. klikneły w zielony dziubekk ![]() dziękuję ![]() ![]() PS: po // nie ma być spacji :P Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-11 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Camomille "Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne, jest nieśmiale w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, zeby zmieniac mu pieluche czy ubranie."
Dokładny opis mojego dziecka w ostatnim czasie ![]()
![]() |
#924 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
nie mam czasu
![]() wujek samo zło znów wojuje ja sie wykoncze wpadne do was po kąpieli z prośbą o doradzenie a tymczasem poprosze o głosiki na mister bom bastika ![]() ![]()
#926 | |||||
Zakorzenienie
|
Wyslalam TZta z mala na wieczorny spacerek.
Kurcze znowu byly twarde kupki, ale juz trzecia dzisiaj..i smierdzaca konkretnie ![]() ![]() Cytat:
![]() moze faktycznie za duzo je, a ma za malo plynow i nadrabia w nocy. a jak kupa smierdzaca to nie znaczy ze jej cos zaszkodzilo? bo cos mi sie wydaje, ze przez ten brzuszek tak sie rzucala w nocy biedulka moja ![]() ostatnio mi strasznie samotnie tu w Oslo , chyba dlatego tak mekole. (przepraszam..) Cytat:
![]() Cytat:
Kochana to nie wysylaj, bo szkoda zachodu twojego, ja znalazlam sklep z tymi kaszkami tutaj wiec bez sensu, chyba ze ich nei zuzyjesz to wyslij, ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
TAKIE
anula kupa będzie coraz bardziej śmierdząca ![]() mężul karmi kaszką zaraz mykam kąpać księżną Gabę ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-11 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No patrz a ja myślałam, że cyk myk i pomiar ideał ![]() Wiem, wiem, że to w skroń trzeba trafić no i trafiam czasem ale jak to dziecko majta łeptyną na wszystkie strony to wcale nie jest to takie proste. No i tak na co dzień, to spoko, niech sobie skacze ale jak w nocy Iga krzyczała i próbowałam jej zmierzyć i raz 38,1 raz 37,3 to mnie coś strzelało bo nie wiedziałam czy się na czopa kwalifikuje czy nie ![]() Czizasss ale jest podniecona tym zjazdem ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- My też od niego zaczniemy ![]() ![]()
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
Andziotku dzięki raz jeszcze
![]() Fajowo z tym płynem udało się załatwić.. czyli Ty dostałas nowy gratis i w zamian unieważniłaś negatywa? Amarcia o jacie! Skąd ci sie to przyplatało?? Zdrowiej szybko ![]() Ddaaiissuś tak wiem, wiem.. w pracvy złoże, źle napisałam że w ZUSie.. musze sie wziąć za ta sprawę, ostatnio do mnie z pracy dzownili powiedzieć, że zaległy urlop mam wybrać zaraz po skończnym macierzyńskim.. ale mi nowinę powiedzili ![]() Jak idzie wam rozszerzanie dietki? Codziennie dajesz marchweczke? A kaszkę tylko raz podałaś, wted w piątek? Czy dajesz co wieczór? Niebieska lwica skopiuje twoje zdanie do tego podania o macierzyński ![]() Moniqac nie tylko twoje dziecię się popsuła.. ja obserwuje tu na wątku, że jakaś plaga z problemami ze spaniem jest u naszych maluszków.. u nas też ostatnio nie wesoło ![]() MoniaK jaki smoczek do kaszki uzywacie? Bo wiem, że też macie butelki TT.. u mnie dziś debiut kaszkowy będzie, Ddaiissyy pisała, że ten typowy do kaszki może być jednak za duży.. Jaki ty zakładasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.