|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() rozumiem różne gusta ale to trochę ekstremalne - żadnych typowo dzieciowych elementów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie lubię otaczać się ciemnymi kolorami.
Ale z tego co już uzgodniłyśmy w pierwszej części wątku, większość z nas w sypialniach ma kolor zielony ![]() ![]()
#904 | |||
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Cytat:
mialam sie ostatnio pytac czy Ci przeszlo? mnie juz prawie przeszlo ale nie w 100%... mam czasem ale naprawde rzadko momenty ze mnie rzuci jak cos mi brzydko zapachnie a tak to jakos jest lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
Odnosnie celulitu: to jest taki ktory znika po porodzie, wiec nie musisz sie martwic ![]()
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie czarnego pokoju. Chyba bym deprechy dostała
U nas w sypialni jest jedna ściana czerwona, ale jak się śpi to ona jest akurat za palcami. A ogólnie mieszkanie jest w kolorach pomarańcz, żółć i zieleń |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie tacy ludzie maja cos z glowa po prostu ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Jak można mieć czarne ściany?!
![]() ![]() Zariah mi też by się przydało trochę ruchu, więc kuknę za tego typu ćwiczeniami, o których piszesz ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-10-18 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a kuchnia nie wiem ... chyba zostanie biala ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.dulux.pl/ Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-10-18 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
u nas mała będzie spała z nami w jednym pokoju (na razie nie rezygnujemy z sypialni). I tak pewnie zostanie przez dwa, trzy lata. A potem starzy będą musieli eksmitować się do drugiego pokoju.
#912 |
Zakorzenienie
|
U nas pokój bejbika jest żółto-zielony. Zresztą wolałabym się ustrzec od różowego koloru w przypadku dziewczynki. Choć patrząc na ciuszki w sklepach to wybór raczej jest mierny-wszędzie róż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja patrzę na służbę zdrowia w Irlandii ( a anglia ma podobny system) z punktu widzenia lekarza. Od środka. Polacy często mają złe zdanie o służbie zdrowia tutaj, bo a-nie znają angielskiego i nie rozumieją systemu b-mają zamglone spokrzenie i wszystko , co było w Polsce kojarzy im się dobrze ( i ja to naprawdę umiem zrozumieć, człowiek na emigracji tęskni za tym , co dobrze znane). Bariera językowa jest wielkim problemem. Ja widzę często przerażone Polki, bo pokiwały głową, że rozumieją, a tak naprawdę w ogóle nie rozumiały co się z nimi dzieje. A o tłumacza wstydziły się poprosić. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że język medyczny, jest inny niż ten, którym porozumiewamy się tu na codzień. Plus często lekarzami są Arabowie/ Hindusi, których ogólnie ciążko zrozumieć, bo feflonią ![]() System tutaj po prostu WYMAGA dokształcania. W Polsce większość moich koleżanek-28 lat. Ma już jedno dziecko. Tutaj jestem prawie jedyna. One po prostu poświęceją życie do 35 roku na dokształcanie. Nie ma rodziny, nie ma dzieci. Zdaje egzaminy , uczy się. W Polsce, możecie mi wierzyć lub nie wierzyć, tego nie ma. Ile z Was uczy się i czyta prasę naukową, jak nie musi? A tu dziecko płacze, a tu mąż obrażony, bo 24 godziny była na dyżurze , potem 5 godz. spała.. a teraz chce się uczyć???? System jest bez porównania lepszy i lekarze , od których wszystko zależy(czyli konsultanci=specjaliści) to ludzie naprawdę wykształceni, doświadczeni. Którzy pracowali też poza granicami kraju(Kanada/ Australia/Nowa Zel./UK) , bo jest obowiązek rocznego stażu zagranicznego w ciągu specjalizacji. W Polsce moja przyjaciółka robi właśnie speckę z interny i sama dyżuruje( w szpitalu w niewielkiej miejscowości)- jedyny lekarz internista na cały szpital. A ona ma tylko 2 lata doświadczenia. Tu nawet w najmniejszym szpitalu jest co najmniej 3 internistów. Konsultant pod telefonem-podejmuje wszelkie ważne decyzje, registrar- doświadzenie co najmniej 3 lata (często znaaacznie więcej) plus zdany pierwszy egzamin specjalizacyjny oraz SHO- lekarz w ciągu pierwszych 2-3 lat specjalizacji. W dużych szpitalach jest też stażysta(wół roboczy). Są pewne rzeczy w Polskim systemie, które wydają się być wygodne. Może też łatwość dostania się prywatnie do specjalisty.. Ale ten system na pewno nie jest lepszy. Jest dużo gorszy i przez następne myślę 'dzieścia' lat będzie nadal nieporównywalny pod względem prawdziwego bezpieczeństwa pacjenta. Bardzo chętnie podyskutuję prywatnie z osobami, które miałyby jakieś pytania. I nie myślcie ,że ja piszę tak, bo kocham Irlandię i będę jej wierna na zawsze ![]() Będę ,przynajmniej na kilka lat, wracała do Polski. I zwyczajnie się boję. Boję się tego, że nie mamy dobrego sprzętu( Agulka pisała), nie mamy wystarczająco personelu medycznego(Agulka pisała), nie mamy pewnych leków, które są drogie, ale na zachodzie są standardem. Boję się tego, że w Polsce tzw. protekcja może Ci usłać drogę zawodową różami, a jak komuś ważnemu stąpniesz na odcisk, to pomimo żeś mądry, będziesz do końca gnojony. To co napisałam to oczywiście jak zwykle moje zdanie. Ale wszystko mogę poprzeć dowodami i przykładami. I absolutnie nie mówię, że w Polsce nie ma dobrych lekarzy, bo są.. Ale są blokowani przez system. Brak leków, brak punktów (czego bała się chyba?Emigra, jak jej mama wylądowała w szpitalu). System medyczny w Polsce , tak jak i całe szkolenie medyczne, powinno podlec ogromnej reformie, na którą wydaje mi się nikt nie jest gotowy, a szczególnie państwo (finansowo). Wybaczcie ten wywód. Dyżur miałam ciężki, ale pozytywny, czyli humor ogólnie dopisywał. Albo inaczej-nikt mi na odcisk nei nastąpił ![]() Ale coś mnie rozkłada. Ten szpital, to jeden wielki przeciąg. Gdzie idziesz to wieje , albo przez klimę , albo przez obrzydliwe paskudne okna..grrr.. Całe szczęście, że mogłam o 9 iść do domu ![]() Pomogłam bezbólowo przyjść na świat 2 dziewczynkom ![]() P.S. mamma mia, nie jestem w stanie nadrobić hehe.. Zaraz kładę się spać. Zdarzyło się coś przełomowego? Jeny jak pojadę na wakacje i się nei będę odzywała regularnie przez 3 tygodnie, to totalnie wypadnę z obiegu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() bo już nie mogę po prostu patrzeć na swoje uda ![]() 20 tydzień zaczęłam w sobotę. 5kg na plusie ale mam wrażenie że wszystko mi w dupencję włazi i w udziska własnie, a brzuszek ciągle taki sam zaraz Wam wrzucę Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W każdym razie my i maluch w sypialni, babcia w drugim pokoju a salon zostanie salonem. Nie chcę rezygnować z sypialni. To tak na razie. Potem jest szansa że rodzinka moja się przeprowadzi do większego mieszkania i babcia wtedy z nimi zamieszka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moj maz tez marudzi ,ze chcialby miec swoj gabinet,wiec ma powiedziane,ze bedzie mial za...18 lat ![]() iw32 dzieki za namiary ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
anagat z twoim punktem widzenia się zgodzę. W moim mieście wywalili lekarza ze szpitala bo miał za dużo do powiedzenia, wtrącał się a ordynator tego nie lubił
Nie wiem czy tu tylko chodzi o system czy o samą mentalność Polaków. Większość chciałaby zarabiać jak najwięcej kasy ale kosztem minimalnego wysiłku. A co do protekcji to jest w każdej dziedzinie i nie tylko w medycynie. Co do dokształcania to ja bardzo bym chciała. Tylko jak zaczynam szukać to z tych szkoleń nic nowego się nie nauczę. Wszystko jest robione dla papierka i na odwal. Szkoda mi kasy i czasu na coś takiego Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-10-18 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Anagat, nie moja mama
![]() Ja wiem ze w Polsce pod katem jakosci uslug i sprzetu wiele rzeczy pozostawia do zyczenia. Ja wypowiadajac sie wczesniej mialam na mysli jedynie podejscie do ciazy w jej wczesnym stadium, nie mowilam nic o jakosci uslug. Bo jesli chodzi o porod i opieke po porodzie to jeszcze nie slyszalam zadnej negatywnej opinii o Irl / Ang. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
Anagat, ale służba zdrowia na wyspach jest lepiej finansowana niż nasza w Polsce, prawda?
Tutaj jak lekarz nie może, bo nie ma kasy, to najczęściej nie może, bo nie ma kasy. I o to wszystko się rozchodzi. Dlaczego mamy tak mało pielęgniarek, lekarzy... bo się nie opłaca. A to napędza gabinety prywatne. To takie błędne koło. Dużo także zależy od władz szpitala, ale w PL nie ma szpitala, który nie byłby zadłużony (pomijając placówki prywatne lub częściowo dofinansowane). Coraz częściej spotykam się, że przychodnia lub szpital wynajmują gabinety prywatnym jednostkom (w moim tak jest, że diagnostykę obrazową i laboratorium prowadzone jest przez zewnętrzne jednostki, próbki krwi trafiają do innego szpitala). Jeśli miałabym trafić do szpitala, to naprawdę do takiego o jakim piszesz ![]()
#921 |
Wtajemniczenie
|
No i nie pojechalismy na zakupy
![]() Adas od rana rozwolnienie , chyba jakies grypsko zoladkowe go zlapalo no wiec go tesciowa nie chciala, a i tak zal go zostawic. Na szczescie nie ma narazie goraczki wiec zobaczymy jak to sie dalej bedzie rozwijalo. Dobrze ze mam smecte i juz jedna saszetke wypil, bede mu jeszcze dawac po trochu bo to naprawde okropne w smaku. Ale dzielnie pije. ![]() No ale nawet nie mialam komputera bo biedaczek chcial grac wiec sobei gral, ale juz teraz to za dlugo i wyslalam go rysowac ![]() Zaraz Was nadrobie
#922 |
Zakorzenienie
|
Desia, na biegunkę dobry jest banan - podziobany na papkę. Podobnie jagody.
Właśnie... śniło mi się, że jadłam jagody ![]()
#923 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mielismy na poczatku przewijak nakladany na lozeczko, ale niestety okazalo sie to troche niepraktyczne i zawsze trzeba bylo 2 ludzi do przewiniecia dziecka (wyjac dziecko z lozeczka, palozyc przewijak, przewinac, zdjac przewijak) takze ten przewijak w sumie przykleilismy na taka najzwyklejsza komode z szufladami (potem bedziemy sie glowic jak zmyc ten klej ![]() Ogrzewacza nad przewijak nie mamy... wg nas bylby to calkiem niepotrzebny wydatek, bo przeciez w zimie i tak sie grzeje w pokojach, a latem... hmmm... po co dodatkowo grzac no i suszarka sie tez dobrze sprawdza, zwlaszcza na bole brzuszka ![]() Cytat:
![]() ![]() my w starym mieszkaniu mielismy 2 sciany zolte i 2 pomaranczowe (wszystko w pastelach) a tak w ogole to dzien dobry... ja dzis po odstawieniu cory do zlobka, zamias zabrac sie za sprzatanie, to padlam i spalam do 11.30 ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-18 o 11:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jednak doczytuję. Nagila, daj znać co lekarz powiedział. Błędy w laboratoriach się ZDARZJĄ , na pewno trzeba powtórzyć wynik. Trzymam mocno kciuki! Madziara.. gratuluję synusia.. I przyłaczam się do ZIA ![]() ![]() ![]() A pokoik czarny dla dziecka, to jak dla mnei hardcore. Mi sie baaardzo podoba dla dziewczynek biel i taki brudny pudrowy róż plus np. kawałek ściany w czarnej farbie tablicowej. Baaardzo mi się podoba. Ale my dalej na wynajmie, a w Polsce najpierw zamieszkamy na dole w domku, a tam tylko salon będzie, więc nie będziemy w zaden sposób dla dzidzi go specjalnie kolorować, mam nadzieję, ze uda nam się w ciągu pierwszego roku w Polsce wykończyć górę. A tam już i nasza sypialnia i dzidzi pokój będzie ![]() Zazdrośnica najwyraźniej jestem, bo zazdroszczę również tego, że już macie te pokoiki do malowania ![]() A u mnie w domu mąż dopiero kanalizacje do szmba przyłącza i elektrykę ma kłaść..echh ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- To Zariah mama chyba ![]() ![]() ![]() No i oczywiście ,że finanse grają główną rolę ![]() ![]() A mi się paski baaardzo podobają na ścianie ![]() Nie wiem czy oglądacie program DEKORATORNIA>?? Ja sobie na ipli oglądam.. I baaardzo lubię, mimo że mojego stylu mało. Tylko ja nie lubię żółci i zieleni. To jak dla mnie są 'szpitalne 'kolory ![]() Kurcze się chyba faktycznie zaziębiłam, bo siku mi się co 5 minut(dosłownie) chce;/ A tak sie cieszyłam , ze mnie licho nei bierze.. Mam nadzieję ,że jak sie dziś wygrzeję, to jutro będzie git. Aaa idę znów na moje śpiące pilates dzis ![]() ![]() ![]() Ale kurcze stęskniłam się za Wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Zrobilam liste co spakowac do torby do szpitala
![]() karolca jesli chcesz mozesz na 1 str wkleic ![]() Torbe najlepiej spakowac 3 tygodnie przed terminem porodu. Co dla mamusi: - koszule nocne do karmienia (co najmniej 3 sztuki, ja tym razem wezme 5 sztuk) - szlafrok - kapcie - klapki pod prysznic - biustonosz do karmienia (conajmniej 2 sztuki) - majtki poporodowe (conajmniej 10 sztuk) - podkłady poporodowe - na łóżko (conajmniej 5 sztuk) - wkłady poporodowe (czyli duże podpaski) (conajmniej 2 opakowania czyli 10 sztuk, ja wezme nawet chyba 3 opakowania, bo pamietam ze maz musial mi dokupić, dlatego że jak odeszły mi wody na izbie przyjęć to szybko były mokre i co chwilę zmianiałam.) Ale jeśli rodzicie blisko domu, wystarczy wziąć 2 opakowania.) - majtki zwykłe (2-3 sztuki)najlepiej bawełniane - ręcznik mały i duży - wkładki laktacyjne (całe opakowanie) - termometr (nie we wszystkich szpitalach mają) - przybory toaletowe (mydło, mydelniczka, płyn do higieny intymnej, szczoteczka i pasta do zębów, papier toaletowy) - 1 ręcznik papierowy (przydaje się przede wszystkim do podcierania okolic intymnych, bo jak leci ciągle to ręcznik by się ubrudził) - tantum rosa (3 szaszetki) do przemywania krocza po porodzie z irygatorem - maszynka do golenia jednorazowa - lewatywa (jednorazowa: inna nazwa: enema) - czopki glicyrynowe!!! (bardzo ważne jak po porodzie sn nie można sie wypróżnić a wszystko boli, to pomaga) - skarpety (jeśli komuś marzną stopy) - maść na sutki (np. Bepanthen) - laktator (ręczny lub elektryczny) - sztućce: łyżka, łyżeczka, widelec, talerzyk, kubek - jaś podusia (ułatwia karmienie) - telefon + ładowarka - woda mineralna w butelkach (jedna duża a jedna mała najlepiej z dziubkiem do porodu) - herbatniki, kanapki i inne drobne przekąski (na poród i po porodzie żeby coś przekąsić ![]() Dokumenty: - dowód osobisty - dokument ubezpieczeniowy (karta NFZ) - karta przebiegu ciąży - wynik grypu krwi plus ostatnie wyniki z badań krwi - jeśli jest: skierowanie do szpitala - dokumentacja związana z ciążą. Osoba towarzysząca przy porodzie powinna mieć ze sobą obuwie na zmianę i ubranie jasnego koloru. Ale u mnie w szpitalu dają ubranie chirurgiczne, mąż dostał spodnie i bluzę i wyglądał jak lekarz ![]() Trzeba podpytać tam gdzie rodzicie. Co dla dziecka: I tu różnie wygląda sytuacja, w każdym szpitalu są inne wymagania. W niektórych szpitalach ubranek na pobyt w szpitalu mieć nie trzeba, bo dają swoje, tak samo becik czy kocyk w które dziecko jest zawinięte. Ale na pewno trzeba mieć ubranka na wyjście. Ja jednak podam wersje uniwersalną, najwyżej jak podpytacie u siebie w szpitalu, to nie spakujecie pewnych rzeczy: - ręcznik kąpielowy, przybory do mycia (chociaż w większości szpitalów dzieci są kąpane przez pielęgniarki) - pieluszki tetrowe (conajmniej 3 sztuki) - becik lub cienki kocyk - pampersy - krem do pupy (np. sudocrem) - butelka do karmienia - mokre chusteczki - smoczek (czasem się przydaje) ![]() - mleko (chociaz przeważnie mleko dają z oddziału noworodków gdyby coś się nie powiodło przy karmieniu) - kaftanik 5 sztuk - bluzeczka 5 sztuk - śpioszki 3 sztuki - czapeczka 2 sztuki - ubranie na wyjście: to zależy kiedy rodzicie: ale na pewno: kaftanik, bluzeczka, spioszki, spodenki, bluza lub sweterek, kurtka lub kombinezon, czapka, szalik, butki takie z materiału.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-18 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Rozeznanie
|
mój brzuch 19+3
Anagat - Twoja opinia opiera się na tym co obserwujesz w swojej pracy - czyli szpitalu. To jednak nie jest kompletny obraz angielskiej służby zdrowia. To tylko wyjątek całosci. moja opinia (angielski znam przyzowicie - z zawodu jestem tłumaczem ze specjalizacją interpretacja co prawda tylko z magisterm ale za to ze sporym doświadczeniem) Służba zdrowia UK Plusy + świetny sprzęt + na wizytę u specjalisty czeka się nie dłużej niż kilka tygodni i można sobie wszystko umówić przez internet - wygoda niesamowita + świetna opieka szpitalna - faktycznie świetni lekarze Minusy - Dostęp do specjalistów prywatnie żaden - prywatny test krwi kosztuje tyle ile nowa lodówka - serio. - Brak możliwości wizyty u ginekologa bez skierowania od GP - no i GP! Matko co to za instytucja GP ![]() przykałdy z mojej przychodni (różni GP) - Tokspolazmozę mój GP googlował sobie ![]() - Choruję od lat na dwunastnicę (wrzodowe zapalenie w dzieciństwie z wieloma nawrotami), moje objawy GP również googlował ![]() - Koleżance z zapaleniem zatok spuchniętej jak nie boskie stworzenie z naciekami ropnymi na zębach zalecić herbatkę z miodkiem :/ - Dziecku 3 letniemu (żeby nie było angielskiemu nie polskiemu) z pręgą czerwoną biegnącą od ust, przez szyję aż po klatkę piersiową, temperaturą ponad 40 stopni które wyło z bólu GP zalecił Calpol (paracetamol dla dzieci). Rodzice poszli po rozum do głowy i zawiezli dziecko do szpitala. Natychmiast przewieziono je Rką do Londynu - nie wiem co mu było ale leżało w szpitalu ponad 3 tygodnie. A gdyby zaufali GP? Byliby nadal rodzicami? To moje doświadcznia. Nie idealizuję broń boże polskiej służy zdrowia. Wrunkni w szpitalach skanadaliczne, kolejki, fatalne warunki pracy personelu medycznego odbijają się na ich pracy itd. Ale angielskiej też nie idealizuję bo mam kilka złych doświadczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
No Agulka, dobra robota
![]() Tu u mnie w życiu by mi do głowy nie przysżło papier toaletowy brać ![]() ![]() Ale o ręcznikach papierowych bym nei pomyślała, świetny pomysł. A co do tatusiów na porodówkach, to wczoraj jednej mamuście było tak gorąco, że okno było otwarte w nocy(zimno w Ire jest teraz tagicznie plus sztormy i wichry), więc on siedział w kurtce ![]() ![]() Agusia, a ty używałaś jakiegoś 'poślizgu' do porodu? Wiem, ze niektóre położne jak już główkę widać smarują srom chyba? olejkiem z wiesiołka? Kurcze albo jakimś innym olejkiem.. I to dość fajnie działa, bo sama widziałam w Polsce. Nie wiem czy tu mi na takie 'fanaberie' pozwolą. Jak któraś coś wie, niech pisze. Ja wczoraj miałam pacjentkę na sali op , któa urodziła na znieczuleniu(ZOP) i miała paskudne powikłanie.. Kurcze mam nadzieję,że te wszystkie obrazy będę mieć w głowie, jak mnie będzie boleć.. Tak strasznie się boję tego znieczulenia.. nie chcę go ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy ja mam ta moja biedna zmasakrowana mala na nastepny dzien golic? nawet za milion dolcow tego nie zrobie! Tak apropo na marginesie to ja w szwecji jechalam z komroka do porodu, wszytsko inne dostalam, wiec lista napewno mi sie przyda, ale jestem troche w szoku - sztucce, wode? To jest smiechu warte. Sorry ale ja nigdy nie bylam w PL szpitalu ![]() No i nawet papier toaletowy? ![]() Anagat nie martw sie, jest nas tutaj tyle ze ja czesto tez myle, ale przeciez nikt sie o to nie obraza ![]() jesli juz mowa o" poslizgu" to slyszalyscie o tym : http://www.dianatal.eu/poland/vaginal-birth.html Co myslicie?
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
Zariah masz rację
![]() ![]() Ale absolutnie masz rację, GP często blokują dostęp do specjalistów. Niestety.. I to jest ogromny minus i trzeba baaaardzo uważnie wybierać sobie GP. W szpitalach są tutaj takie 'czarne listy "GPs.. Bo jak wszędzie jedni są mądrzy , a inni totalnie głupi. I faktycznie system dokształcania jest gorszy niż lekarza w szpitalu. To jest własnie przykład 'spoczywania na laurach'. Zariah , jaki Ty masz kobitko suuuper brzusio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Rozeznanie
|
Aguśka super robota!
![]() Karolciu a może by linka do tego psota zarzucić na pierwszą stronę wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.