Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 13:17   #901
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale to nic nadzwyczajnego w ciąży Rośnie. Trzeba smarować balsamem, nawilżać
ale to nie od wzrostu...to uczulenie od kosmetyku....nie wiem czy sudocrem mi pomoże
Stary 2012-03-29, 13:17   #902
ewka5891
Zakorzenienie

czesc

dzisiaj mialam tylko 3 godziny zajec i juz jestem w domku
czekam az zupa marchewkowa sie ugotuje, od dluzszego czasu mam smaka na zupe

no i ciesze sie, bo juz 2 noc z rzedu nie musialam wstawac w nocy do toalety super

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:18   #903
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ale mnie ewidentnie po kosmetyku swędzi...skóra nie jest sucha, codziennie dwa razy nawilżana

chyba muszę iść po to wapno...w właśnie się wzięłam za porządki
W takim razie chyba masz na niego uczulenie Zmień krem/balsam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:21   #904
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Nie odzywałam się parę dni, tylko troszkę podczytywałam, nie jestem jednak w stanie wszystkiego nadrobić. Piszecie, jak szalone.
Nie miałam czasu ani nawet weny na pisanie i tak jakoś wyszło.

Byłam dziś na połówkowym i wszystko jest ok. Potwierdziło się, że będzie córeczka.
Dostałam skierowanie na glukoze 75g i przed następną wizytę będę męczyć, to cholerstwo.
Niestety nadal męczy mnie przeziębienie. Katar wrócił ze zdwojoną siłą i jestem zatkana.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!
Super!

No nic, zbieram się do sklepu - mam nadzieję, że dostanę wszystko w Carrfourze, bo nie chce mi się dreptać do Piotra i Pawła
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:21   #905
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny.
Nie odzywałam się parę dni, tylko troszkę podczytywałam, nie jestem jednak w stanie wszystkiego nadrobić. Piszecie, jak szalone.

Byłam dziś na połówkowym i wszystko jest ok. Potwierdziło się, że będzie córeczka.
Dostałam skierowanie na glukoze 75g i przed następną wizytę będę męczyć, to cholerstwo.
Niestety nadal męczy mnie przeziębienie. Katar wrócił ze zdwojoną siłą i jestem zatkana.

super wieści

przeziębienia współczuje, sama teraz przez to przechodzę

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:22   #906
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki.
Czy jeśli lato będzie gorące, zamierzacie ubierać maleństwa w letnie ciuszki np z krótkim rękawkiem?
Pytam, bo nie mam zielonego pojęcia czy można tak lekko ubrać dziecine, mama i babcia mówią, ze nie , bo takie maleństwo nie ma co grzać i trzeba je ciepło ubierać mimo temp na dworze....
Oczywiscie ze mozna tak ubierac.
Moj maly we wrzesniu (urodzil sie na poczatku wrzesnia) jezdzil czasami z golymi nozkami, tylko skarpetki i body mial na sobie
Nie sluchaj takich bzdur, bo bedziesz przegrzewac dziecko.
Dziecko ma miec taka sama warstwe jak my. Moze miec zimne rece i nogi, bo jego krazenie jeszcze nie jest takie dobre. Wazne zeby skora na szyjce (karku) byla letnia, nie za zimna, nie za ciepla.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
najlepsza porada jeśli chodzi o ubieranie maluszka to jedna warstwa więcej niż my i sprawdzać na skórze na karku, jak zimna, trzeba coś jeszcze założyć, jak gorąca - zdjąć jedną warstwę.
Absolutnie nie słuchać babć i mam, że dziecko trzeba ciepło opatulać, bo już lepiej jak mu będzie nieco chłodniej (nie zimno) niż przegrzewać - to jest najgorsze co można zrobić
Z ta jedna warstwa wiecej sie nie zgadzam.
Ale dokladnie - lepiej jak mu bedzie nieco chlodniej niz za cieplo.

Moj ma czesciej jedna warstwe mniej niz ja.
Od malego ubieralam go tak samo jak siebie. Chodzenie z golymi nogami to byla norma. Ostatnie wakacje spedzil w wozku w samych koszulkach + pampers. Na nogi nic.
W czasie snu ma na sobie pajacyk, spi bez przykrycia, bo woli chlodek.
I uwazam, ze tak jest najlpiej.
Nasluchalam sie mnoooostwo rzeczy od innych, zwlaszcza roznych babc, nawet na ulicy, ze dziecku za zimno bedzie. albo "a czemu ty butkow na sobie nie masz" no kurde, ja w klapkach/sandalach, a dziecko ktore jeszcze nie chodzi ma miec buty na sobie? Niech sobie trzyma gola stope, przynajmniej mu powieje troche i nie bedzie mu goraco.
Zaznaczam, ze maly nie choruje praktycznie wcale.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:26   #907
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No i nie pamiętam - zapytam tż jak wróci wieczorem. Nie mieli tam dużego wyboru i bardzo ciasno wszystko poustawiane. O wiele lepiej było na Jeżycach i większy wybór.
na Jeżycach czyli Pati i Maks?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:27   #908
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja dziś średnio się czuję i brzuch mnie trochę pobolewa więc staram się unikać kompa za to leżakuję ile mogę - w nocy zresztą też średnio spałąm przez brzuch.
Współczuję Mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Już dopisuję
Jaka śliczna Dorotka w łóżeczku
Nie mogę się już doczekać, tego mojego Bobasa

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wow u mnie susza
U mnie aktualnie też Kilka tygodni temu, trochę leciało, a teraz już nie Tylko czasem mam żółtawy nalot na sutkach.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:28   #909
agunia82
Zakorzenienie

Paula a ja tam uważam, że to dość praktyczna rada z tą jedną warstwą więcej. Tylko oczywiście jeśli się pamięta, żeby sprawdzać skórę karku. Bo jak maluszek miałby mieć za ciepło, to tą jedną warstwę bez problemu ściągniemy, tylko że czasem potrafi nagle zawiać mocniejszy wiatr, przejdziemy ze słońca w cień i jak maluszkowi zrobiło by się chłodno, to mamy co założyć w razie czego. Nie mówię, żeby w ciemno tak ubierać zawsze i nie sprawdzać, czy maluch nie marznie czy nie poci się. Czasem rodzice też mogą inaczej odczuwać temperaturę, i jak nam będzie ciepło, to dziecko może marznąć i na odwrót, o tym też trzeba pamiętać.

Stary 2012-03-29, 13:29   #910
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
W takim razie chyba masz na niego uczulenie Zmień krem/balsam
wiemodstawiłam Go był nowy, używałam tylko 2 dni, teraz myślę jak się pozbyć swędzenia i krostek i pytam po raz setny- czy sudocrem będzie pomocny???
Stary 2012-03-29, 13:30   #911
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty no i tego potwierdzenia płci ja w następnym tygodniu mam wizytę mam nadzieję że pleć tez się potwierdzi i będę mogła powoli kompletować szafę niuni
Dziękuję.
No właśnie może teraz zacznę coś kupować. Nic jeszcze nie kupowaliśmy, no ale jak się potwierdziło, to czas zacząć.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Super!

No nic, zbieram się do sklepu - mam nadzieję, że dostanę wszystko w Carrfourze, bo nie chce mi się dreptać do Piotra i Pawła
Cytat:
super wieści

przeziębienia współczuje, sama teraz przez to przechodzę
Dziekuję bardzo.
Zdrówka życzę.
Przeziębienie trzyma mnie ponad 3 tydzień. Jak wydaje się, że jest lepiej, to wraca. Wkurzające, to już jest.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:30   #912
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynamy 20tc z tej okazji stawiam soczek
super

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Ja też dziś zaczynam 26. tydzień
jak blisko 30 super

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość

Ja dziś zaczynam 22
super

Synek

Stary 2012-03-29, 13:30   #913
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Te tesciowe to normalnie trzeba
Ale tak jak Hanja napisała to ich synkowie są spawcami
Paula jeszcze nic straconego, a ciąża przechodzona z wizazem to sama przyjemność
U Nas w rodzinie tez sami chłopcy, ja mam syna, moja siostra też - nie ma dziewczynki
A moja teściówka też ma 2 synków i zawsze marzyła o córci, nawet mojego TZ ubierała na poczatku w dziewczęce ciuszki i jak leżał w wóżku to chwaliła sie obcym że ma taką piękną córeczkę....... po☠☠☠...... czy co??? Ech, niektóre baby to mają
Dobrze, że wyrósł na normalnego faceta bo przy takiej mamusce to można stracić rachube jaką się ma orientację

A z owulacją:
W poprzedniej ciąży którą straciłam też robiłam 10 dnia, nic nie było przypadkiem - wszystko podstępnie ukartowane - i był SYN
Teraz też 10 dnia, ale może coś sie troszkę przestawiło bo od 1 dnia miesiączki byłam w Egipcie na 7 dni, tak więc za robotę się wzięłam zaraz po powrocie
Fakt, sprawcami sa synkowie
Z tym ubieraniem jak dziewczynke to juz przesada
To mama mojego TZ jest inna
Ona by baaaaardzo chciala wnuczke, ale wiem, ze jest zadowolona ze swojego zycia i tego ze ma synkow. Po prostu teraz juz chce wnuczke.
Kupuje ciuszki dla malenstwa, takie unisex, ale znowu dostala cala paczke sukieneczek od kogos.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-29, 13:30   #914
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
wiemodstawiłam Go był nowy, używałam tylko 2 dni, teraz myślę jak się pozbyć swędzenia i krostek i pytam po raz setny- czy sudocrem będzie pomocny???
karolka ja się nie znam, nie pomogę, uważam, że najlepsze co mogłabyś zrobić to podejść do apteki i zapytać farmaceuty, oni się na takich rzeczach znają i na pewno pomogą

Stary 2012-03-29, 13:31   #915
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie aktualnie też Kilka tygodni temu, trochę leciało, a teraz już nie Tylko czasem mam żółtawy nalot na sutkach.
ja za to teraz mam taka fale groąca, że maskara! jestem spocona i mam wypieki bez powodu
Stary 2012-03-29, 13:33   #916
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nasluchalam sie mnoooostwo rzeczy od innych, zwlaszcza roznych babc, nawet na ulicy, ze dziecku za zimno bedzie. albo "a czemu ty butkow na sobie nie masz" no kurde, ja w klapkach/sandalach, a dziecko ktore jeszcze nie chodzi ma miec buty na sobie? Niech sobie trzyma gola stope, przynajmniej mu powieje troche i nie bedzie mu goraco.
Ojjj nie znoszę tych "dobrych rad" od straszych i na dodatek często nieznajomych kobiet. Po co się wpierdzielają?
Stary 2012-03-29, 13:34   #917
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj nie znoszę tych "dobrych rad" od straszych i na dodatek często nieznajomych kobiet. Po co się wpierdzielają?
hehe, ja też. A moją znajomą raz na spacerze zaczepiła obca baba i się pytała, dlaczego przy wózku nie ma czerwonej kokardki

Stary 2012-03-29, 13:36   #918
Ando
Rozeznanie

Cytat:

Mam podobne odczucia i też przy tym brzuch raczej miękki. Może to jelita
witajcie.
znowu mi sie to dzieje, brzuch niby miekki a czuje sie jakby ktos polozyl mi cos ciezkiego na brzuchu... rano krew mi poleciala (czyli brzuch musial jednak sie sciskac), teraz leze jak na szpilkach, boje sie oddychac... wzielam wszystko rozkurczowe co mam, ale wciaz jest to uczucie niefajne
miewacie cos takiego?
nie wiem czy mam sie denerwowac...?
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:36   #919
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula a ja tam uważam, że to dość praktyczna rada z tą jedną warstwą więcej. Tylko oczywiście jeśli się pamięta, żeby sprawdzać skórę karku. Bo jak maluszek miałby mieć za ciepło, to tą jedną warstwę bez problemu ściągniemy, tylko że czasem potrafi nagle zawiać mocniejszy wiatr, przejdziemy ze słońca w cień i jak maluszkowi zrobiło by się chłodno, to mamy co założyć w razie czego. Nie mówię, żeby w ciemno tak ubierać zawsze i nie sprawdzać, czy maluch nie marznie czy nie poci się. Czasem rodzice też mogą inaczej odczuwać temperaturę, i jak nam będzie ciepło, to dziecko może marznąć i na odwrót, o tym też trzeba pamiętać.
Ja nie mowie ze mamy ubierac tak samo i nie sprawdzac.
Poza tym dla mnie oczywiste jest, ze bierzemy ze soba na spacery jakas dodatkowa warstwe, gdyby malenstwu bylo za chlodno.

Jesli slonce swieci i przejdziesz w cien, a dziecko bedzie w tych dwoch warstwach, a moze byc mu za cieplo, czyli delikatnie spocone moze byc, to jest o wiele gorzej niz gdyby mialo warstwe mniej.

Ja sie wiele razy spotkalam z tym, ze dziecko ma na sobie body i jeszcze cos pod spodem. Albo body z krotkim i na tym cienka bluzke z dlugim. Dla mnie to przesada.
Mi to polecali wszyscy dookola, ktorzy odwiedzali dziecko. Ja sie trzymalam swojego. Moje dziecko ani razu nie mialo na sobie 2 warstw w domu. Chyba ze bylo baaaaardzo zimno, wtedy koszulka + bluza.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-29, 13:36   #920
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
witajcie.
znowu mi sie to dzieje, brzuch niby miekki a czuje sie jakby ktos polozyl mi cos ciezkiego na brzuchu... rano krew mi poleciala (czyli brzuch musial jednak sie sciskac), teraz leze jak na szpilkach, boje sie oddychac... wzielam wszystko rozkurczowe co mam, ale wciaz jest to uczucie niefajne
miewacie cos takiego?
nie wiem czy mam sie denerwowac...?
miewam, ale bez krwawień, i muszę o tym na następnej wizycie z ginem pogadać

Paula ja mam wrażenie, że piszemy obie o tym samym, tylko w inny sposób pozostańmy więc przy tym, że dziecko należy ubierać tak, żeby skóra na karku była letnia, i żeby w razie czego można było jakąś warstwę założyć/zdjąć gdyby dziecku było zimno/ciepło. I pilnować, żeby dziecka nie przegrzewać

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-29 o 13:39
Stary 2012-03-29, 13:37   #921
Ando
Rozeznanie

Cytat:
ja za to teraz mam taka fale groąca, że maskara! jestem spocona i mam wypieki bez powodu
to sie chyba zdarza w ciazy, krew musi mocniej pompowac wiec automatycznie rozgrzewa organizm. tak mi sie kojarzy
Stary 2012-03-29, 13:39   #922
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
czesc

dzisiaj mialam tylko 3 godziny zajec i juz jestem w domku
czekam az zupa marchewkowa sie ugotuje, od dluzszego czasu mam smaka na zupe

no i ciesze sie, bo juz 2 noc z rzedu nie musialam wstawac w nocy do toalety super
u mnie tez dzis zupa miała być fasolowa, ale bedzie wielowarzywna
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze mozna tak ubierac.
Moj maly we wrzesniu (urodzil sie na poczatku wrzesnia) jezdzil czasami z golymi nozkami, tylko skarpetki i body mial na sobie
Nie sluchaj takich bzdur, bo bedziesz przegrzewac dziecko.
Dziecko ma miec taka sama warstwe jak my. Moze miec zimne rece i nogi, bo jego krazenie jeszcze nie jest takie dobre. Wazne zeby skora na szyjce (karku) byla letnia, nie za zimna, nie za ciepla.

Z ta jedna warstwa wiecej sie nie zgadzam.
Ale dokladnie - lepiej jak mu bedzie nieco chlodniej niz za cieplo.

Moj ma czesciej jedna warstwe mniej niz ja.
Od malego ubieralam go tak samo jak siebie. Chodzenie z golymi nogami to byla norma. Ostatnie wakacje spedzil w wozku w samych koszulkach + pampers. Na nogi nic.
W czasie snu ma na sobie pajacyk, spi bez przykrycia, bo woli chlodek.
I uwazam, ze tak jest najlpiej.
No kurcze myslisz tak jak ja
My z TŻtem tez lubimy chlodek a jak wchodzimy do znajomych co maja dzieci w domu i saune(grzeja nawet kiedy juz na dworze ciepło) to nas cholera strzela te dzieciaki wciaz zasmarkane i kaszlące...

Wczoraj mama mi oznajmiła, ze przylatuje na miesiac od daty mojego porodu, jesu jak ja sie boje, zeby sie oni z TŻtem nie pozabijali
wiem, ze mama chce dobrze, ale czesto chlapnie cos za duzo a TZ juz mi powiedział, ze chce dziecko wychowac po swojemu

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:39   #923
Ando
Rozeznanie

Cytat:
miewam, ale bez krwawień, i muszę o tym na następnej wizycie z ginem pogadać
mi ten krwiak sie wyciska wtedy, dlatego leci. Ale o uczucie mi chodzi bardziej...
Stary 2012-03-29, 13:40   #924
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
mi ten krwiak sie wyciska wtedy, dlatego leci. Ale o uczucie mi chodzi bardziej...
no to ja o tym uczuciu właśnie piszę, że miewam. Nic przyjemnego i mam nadzieję, że nic poważnego...

Stary 2012-03-29, 13:41   #925
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Słoneczka!!!
pospałam dziś zdrowo
wczoraj miałam dzień Perfekcyjnej Pani Domu
posprzątałam w łazience, nieco w pokoju, potem z szafy wywaliłam rzeczy, których nie noszę i nie będę teraz nosić oraz takie same dot. Małża, potem poodkurzałam i byłam taka dumna....w międzyczasie Małż wrócił i się pytał co mi się stało, że latam jak perszing miałam jakiś taki zapał
wow, mi tez by sie przydal taki zapal do prac domowych. Od paru dni zbieram sie za porzadki, ale slabo mi to idzie....

Cytat:
hej
za mną znowu w połowie przespana noc... już mam tego dość, chcę być zdrowa! Wczoraj się poryczałam jak głupia z bezsilności, wszystko mnie bolało (głowa, plecy, nawet żebra ), do tego nos zatkany jak jasny pieron że ledwo oddychałam, a i tak już przez ciążę ciężej mi się gorzej oddycha, uszy zatkane, gardło boli, ani leżeć ani siedzieć, pier.dolca dostawałam już!
Zaraz mnie czeka jeszcze wyjście z psem na chwilę i do sklepu, a tak mi się nie chce... brzydko na dworze i wieje a ja się jeszcze za dobrze nie czuję
i do tego mi dzisiaj napisali sms-a z przychodni, że w sobotę jednak wizyta u mojego gina będzie niemożliwa, bo będzie jeszcze na urlopie, no kur.. jak umawiałam wizytę, to on już był na tym urlopie, to co oni tam nie wiedzieli, kiedy wraca już drugi raz mi wizytę przekładają
mam nadzieje, ze niedlugo wyzdrowiejesz, strasznie sie meczysz

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja nie należę do klubu
ja tez nie
ale jakby byla taka mozliwosc, to chetnie bym do niego dolączyła. Wiec pomyslcie nad tym dziewczyny

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Co prawda dziś nie poniedziałek, ale że ja nie wstawiałam jeszcze swojego brzuchola to pomyślałam, że może dziś... bo w końcu znalazłam ładowarkę do baterii z aparatu Szczerze mówiąc, to wydawał mi się większy a na zdj to jakoś tak mikro wygląda
ale maly brzusio ktory to tydzien??
moj ostatnio sie wybil, nawet nie zauwazylam kiedy
dzisiaj nawet dziewczyny z collegu zauwazyly, ze juz widac moja ciaze no i dostalam komplement ze ladnie mi w tej ciazy
dobrze sie narazie w niej czuje, wiec mam 'podobne'odczucie, poza tymi syfami co dosyc czesto sie pojawiaja na mojej twarzy

Cytat:
Dziewczyny nowa zagwozdka wózek jedo, co myslicie?
z wygladu bardzo fajny.
Bylam dzisiaj w jednym sklepie, gdzie ogladalam wozki. No i probowalam ten na 4 duzych kolkach nieskretnych... na bank sobie takiego nie sprawie, bo krecic nim to masakra, caly czas trzeba go chyba podnosic...

Cytat:
Wczoraj moja teściowa mnie brzydko mówiąc wku................ przepraszam za wyrażenie Stwierdziała, że co sobie zasiałam to mam, co za babsko no i że w moim przypadku najlepiej by było podwiązać sobie jajniki, bo ja rodzę samych chłopców i juz wystarczy A wogóle w takim wieku już nie powinno się rodzić dzieci i teraz to był dla mnie ostatni dzwonek - no co za babsztyl
A ja na przekór za jakiś czas spróbuję i mam ją głęboko w d................. ponowniew przepraszam za wyrażenie
co za babsztyl za przeproszeniem:pala :
Ty z mezem zdecydujesz kiedy bedzie ten czas... jak mnie tacy ludzie wkurzaja

Synek

Stary 2012-03-29, 13:43   #926
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
to sie chyba zdarza w ciazy, krew musi mocniej pompowac wiec automatycznie rozgrzewa organizm. tak mi sie kojarzy
aha
Stary 2012-03-29, 13:45   #927
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
na Jeżycach czyli Pati i Maks?
Tak

Cytat:
hehe, ja też. A moją znajomą raz na spacerze zaczepiła obca baba i się pytała, dlaczego przy wózku nie ma czerwonej kokardki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:46   #928
modnisia86
Zadomowienie

Moja znajoma w tamtym roku w wakacje rodziła odbierała małą ze szpitala w bodach i skarpetkach nakryła tylko pieluszką a obok para ubrała dziecko w dresy i przykryła ciepłym kocem :0 na dworze było coś koła 30 stopni
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:47   #929
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeszce wracajac króciutko do imion z wczorajszego dnia, to zrobiłam podsumowanie, ale tylko kilku które najbardziej mi odpowiadają:
Miejsce 1 największa ilość głosów, bo aż 13 Adaś
Miejsce 2 ekzekwo po 7 glosów dla Cypriana i Oskara
Miejsce 3 Oliwier
Miejsce 4 Kajetan, tylko 2 wasze głosiki
Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za aktywny udział

to ja oddam 14 głos na Adasia, też chciałam ale mój tż się nie zgodził
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:47   #930
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
hehehe i nie wiadomo czasem, jak zareagować na tego typu teksty.

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

Pogadaj z mamą, żeby się stopowała przed tż, może jej się uda.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości