|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
gosia jak nie karmie to nie leci mi mleko juz wiec moge spac w koncu bez stanika
![]() jezu jeszcze dzis nie usiadlam co za dzien |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Super,że sączenie ustało, pewnie faktycznie pomidorki były do d...py, może czymś jeszcze pryskane , wiadomo jak jest . My dzisiaj mieliśmy doustną rota i 5 w 1 Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-05 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
konia i jak sie Mała czuje po szczepieniu?
Lenka dla Ciebie tez spoznione gratulacje z okazji rocznicy.. ![]() ________ Ja dostałam piekny zegarek od T i czerwona roze ![]() ![]() My wczoraj bylismy na wizycie u pani pediatry iii to juz bedzie nasza pediatra na amen ![]() Robcio wazy 6190 g wiec naprawde pieknie przypakowal ![]() ![]() Rob jest zdrowy i nie ma przeciwskazan jesli chodzi o chodzenie na basen ![]() Podobnie jesli chodzi o moja diete,a raczej ograniczenia ,ktore sobie wprowadzilam ![]() ![]() Wiem wiem,ze wiele z Was je tak od samego poczatku,ale mi tlukli na SR ,ze ma byc dieta ,wiec diete trzymalam. Nabial tez powoli wprowadzam od kilku dni i jest ok(wiec moje podejrzenia o skaze byly chyba nietrafione) Dodatkowo dopytalam o odzywianie/wprowadzanie nowych posilkow,bo to Jej "konik" i powiedziala,ze to zalezy kiedy musze wrocic do pracy,bo dobry czas na wprowadzanie pokarmow stalych to 4 lub 6 miesiac. Takze dziewczyny z Wawy jakby ktoras szukala to moge z calego serca polecic te Pania ![]() Swoja droga Rob ma teraz samych fajnych lekarzy ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Rozeznanie
|
#905 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Dzieki dziewczyny za opis Waszych karmien, widze, ze to normalne ze cycowe dzieciaczki jedza ogolnie czesciej, tak to chyba na piersi juz dzieci maja.... ![]() Dziś mnie bardzo irytuje jęczenie Filipa i Szymona, ktorzy nie śpią od 6 rano. Na szczescie dzień sie kończy, mam nadzieje, ze jutrzejszy bedzie lepszy ![]() Cytat:
Wspomne o tym lekarzowi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wagi, to mysle ze Szymon moze dojsc do tej wagi, na szczepieniu ktore bylo ok. 3 tyg temu wazyl juz ponad 6kg ![]() Teraz nie wiem ile wazy ale 20czerwca mamy szczepienie wiec sie dowiem. Ale mysle ze sporo bo dobrze go czuje na reku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa dla Kajuni za przyrost wagi ![]() Cytat:
![]() No i pieknie Rob przybiera ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-05 o 17:05 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#906 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Mravka Kaja ok, właśnie wstała, tzn. obudziła się po 2 godzinach spania i po jedzonku siedzi w foteliku
![]() ![]() ![]() super,że Rob ma taka fajna lekarkę ![]() no wagę ma super, tzn, nadrabia aż miło ![]() Aguśka przyszła chusta, hihihi, powiem tak, jestem wielka , ale chusta jest olbrzymia , ale dam radę , z kazdą próbą jest lepiej ![]() A jeszcze chciałam o tym mleku dodać, że pewnie są różne typy "dużych " dzieci, jedne są takie ewidentnie tłuściutki ![]() ![]() wlazłam na wątek z serii "ciężkich " i tak mi jakoś dziwnie jest Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-05 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W piątek też mamy rota i 5w1. Dlatego nie będę na razie jadła pomidorków, bez nich się obędę, gorzej by było z mlekiem i nabiałem ![]() Mravka ale miło ze strony TŻta zegarek i róża ![]() Super, że znalazłaś miłą pediatrę, niestety to nie jest standard w naszej służbie zdrowia. Super, że tak się Wami zajęła. Ja jestem zainteresowana kontaktem do tej Pani doktór! Moja doktór jest niby ok, ale zalatuje trochę staroświeckim podejściem do kilku spraw. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cwiczyc zaczęłam już dziś, bo z tym kręgiem coraz gorzej, musiałam nadwyrężyc mięsień międzykręgowy, czy cuś. Muszę coś z tym zrobic, bo to taki ból że zgina w pół i unieruchamia, zapiera dech na chwile. Boję się żeby nie zrobic krzywdy sobie ani Kai. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo się cieszę, że u okulisty wszystko ok, to bardzo ważne , ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Mravka to się TŻ szarpnął, pięknie z Jego strony
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Mravka no i super, że macie w końcu fajną panią pediatrę!
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Rozeznanie
|
Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czytałam kiedyś i teraz tez czytam, że naczyniaki u noworodków pojawiają się po trudach przejścia przez kanał rodny. Tak jak wspomniałam, moja Julcia ma płaskie naczyniaki na powiekach, nie są bardzo rażące, ale przecież ja miałam cc, więc od czego to tak naprawdę się one powstają? Macie jakąś wiedzę na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Koniakonia ale Kajunia pięknie przybiera!
![]() A w ogóle miałam pisac że super fryzurę ma ![]() Urosły Jej chyba włoski ? Moja Kajcia tez ma troszkę dłuższe już i chyba Jej jaśnieją. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
http://img.uefa.com/imgml/TP/players.../150016144.jpg Nina miała zupełnie inny typ włosa ale za to Kaja jest chyba bardziej gadatliwa , z tym że chyba też bardziej ugodowa i spokojna ( to po mnie wszystko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
konia czekam na zdjecie jak sie omotasz chusta
![]() lenka super ze z oczkami wszystko w porzadku! ![]() Wspolczuje dolegliwosci z kregoslupem ![]() ![]()
#918 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
o ratowaniu wcześniaków
![]() czy jest sens itd. Aguśka no ogon mam jak się omotam jak jakaś kura z dużym kuprem, hehehe jak się zamotam to w sumie nago mogę pod spodem być ,bo to grube jest, to dopiero by była sensacja, piękne kolory ma ta moja chusta, będą z Niej piękne narzuty ![]() aaa spieszę dodać,że moja Kaja zaczyna ssać paluszek , a Chrzestna robiła to samo , więc może cos w tym jest ,że się coś ma po chrzestnych ![]() a w piate u nas w domu oglądamy mecz w 3 pary i 4 dzieci , będzie wesoło, dobrze ze mam 14 bavarii jeszcze , koszulki mamy, tylko Ninie spierniczyli numer, jeszcze farbe do twarzy muszę kupić Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-05 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Gang Iren
|
Tesciowa dzis leci do domu
![]()
#921 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Rozeznanie
|
Aaaaaa dziewczyny! Julek właśnie sobie grzechotke do buzi wsadził
![]() ![]()
#923 |
Gang Iren
|
Konia miotle jej kupie na Gwiazdke,teraz leci samolotem
![]() Szczerze to myslalam,ze bedzie gorzej,ale nie przepadam za moja tesciowa,jej madrosciami,tym ze czlowiek nie moze miec wlasnego zdania,bo ona wpiera swoje zdanie.A trzy tyg z tesciowa pod jednym dachem to sporo,czesto musialam gryzc sie w jezyk,zeby nie bylo klotni.
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wlasnie zeby nie miec ogona, skrocilam troche chuste ![]()
![]() |
#925 |
Gang Iren
|
A mialam jeszcze pisac,ze lada dzien bede przeprowadzac rozmowe z moja mama.No i zdecydowalismy,zeby powiedziec jej ze chcemy mieszkac sami.Pewnie odbierze to jak wyrzucenie ja z domu,ale ona ma alternatywe,w Polsce ma mieszkanie,a tutaj faceta do ktorego przyjechala.Poza tym rozwiesilismy ogloszenia i okazalo sie,ze jest praca dla mamy,nawet z kilku miejsc sie odezwali.Wiec mama bedzie miala pieniadze,zeby placic swojemu panu za mieszkanie.O ile zdecyduje sie na jakas prace,bo juz nosem kreci.
Jak myslicie to bardzo zle z mojej strony,ze chce zeby mama sie wyprowadzila?Kurcze ciezko mi,ze musze to powiedziec,ale nie wytrzymam dluzej z nia,jak jej nie ma to psychocznie odpoczywam,jestem wtedy o wiele spokojniejsza.
#926 |
Rozeznanie
|
Gosia wg mnie dobrze robisz... Ten układ źle wpływa nie tylko na Ciebie,ale i na Twoje małżeństwo ( sama wspominałaś o sprzeczkach z jej powodu). Nie obraź się,ale Twoja mama pasożytowała na Was-i nie chodzi mi tu o kwestie żywienia jej itp.. Jest dorosłą osobą i powinna sobie zdawać sprawę,że takie "wiszenie" na Tobie nie jest OK. W końcu nie jest osobą chorą czy starą,może pracować jak inni. Po prostu jej wygodnie jest z tym,że nic nie robi,niczym się nie przejmuje,a wszystko ma zapewnione.. Cieszę się,że w końcu zdecydowałaś się na rozmowę z nią.. I nie przejmuj się tym,co ona będzie mówić po tym. Bo Ty jej nie wyrzucasz na bruk:proponujesz jej gdzie może mieszkać, pracę nawet dla niej szukasz a to jest naprawdę dużo...
#927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i z odstawianiem od piersi będę robiła podobnie ale nie ze względu na nocki... Cytat:
![]() Ewelinka świetnie pcha piąstki do buzi ![]()
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak naprawde to On potroil swoja wage urodzeniowa prawie ze. Prktycznie teraz dogonil rowniesnikow ![]() ![]() Oj konia..ja sobie tez zafundowalam ostatnio taki hardcore, bo na TLC jest program o szpitalu gdzie ratuja wczesniaki...Normlanie serce sie krajalo z jakimi problemami sie tam dzieci rodzily (jelitka poza brzuszkiem, przelyk ktory lekarze musieli polaczyc,bo byl zaslepiony). Cytat:
Dziekuje w imieniu T ![]() To napisze Ci prv z namiarami choc to w sumie nie zadna tajemnica ,ale nie chce aby bylo odebrane jako reklama. Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe noooo bylam w szoku,bo myslalam,ze w natloku zajec wypadnie Mu z glowy Cytat:
Wiem,ze to Twoja mama i czujesz sie w obowiazku jakoby Jej pomoc. Najlepsza pomoca bedzie jednak "wreczenie" Jej samodzielnosci. Mysle,ze i tak ta sytuacja bardzo dlugo trwala i szacun dla Ciebie,ze tyle wytrwalas Dziekuje Wam bardzo za gratulacje dla T. ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzialam Ewelinke na mailu, widac, ze lubi sobie dobrze zjesc ![]() No to bedziemy sie nawzajem wspierac z wprowadzaniem mm i innych pokarmow ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.