Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-05, 15:10   #901
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

gosia jak nie karmie to nie leci mi mleko juz wiec moge spac w koncu bez stanika

jezu jeszcze dzis nie usiadlam co za dzien
Stary 2012-06-05, 15:20   #902
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za pocieszenie w sprawie kupek. Rzeczywiście nie musiałam panikować, bo już dzisiaj jedna kupka była godzinę temu, więc przerwy było tylko ponad dobę więc luz blues. Ale dziwnie się czułam, że przy zmienianiu pieluszek nie było ani kleksów ani kupki, tak się do tych kupek przyzwyczaiłam

Ale miło!!! Mój nie pamiętał o dniu matki tzn wiedział, pamiętał, ale nic nie zrobił w tym zakresie więc po złości też chcę zrobić mu niespodziankę hyhyhy to może i ja się doczekam kiedyś hihi

Mam identyczny plan jak Ty Zia, mam nadzieję, że tak się uda.

Nikki absolutnie nie możesz myśleć, że nie nadajesz się na matkę. Po prostu Cię potrzebuje, Twojego ciepła, może to taki przytulaś jest i dlatego chce na rączki

Dziwne z tymi szczepionkami u Ciebie.
My idziemy na szczepienia w ten piątek. I na rota też w piątek się szykujemy, doustnie jest podawane, więc nie jest do kolejne kłucie, chyba, że chodzi o coś innego, żeby tyle naraz szczepionek nie było w jednym czasie podane do organizmu?

A dziś w przychodni byłyśmy. Pokazałyśmy się pani doktor i w zasadzie nie było już co pokazać, bo to co się sączyło zniknęło, a łuszcząca się skóra to się wygładziła hehehe. Ale opowiedziałam pani doktor co było, a ona mówi, że to może być alergiczne np od pomidorów .. no i przyznałam się pani doktor, że pomidorówka była ups. Ale poza tym wszystko dobrze. Słowa na temat skazy białkowej nie było.

Zapytałam też o zaczerwienienia na powiekach Julci - pani doktor powiedziała, że to wrodzone naczyniaki - hyh, nie wiadomo czy to przejdzie lekarka powiedziała, że to nie groźne i tego się nie rusza. Ale jak dla mnie Julcia ma takie biedne te powieki, takie zaczerwienione .

A co do wagi, w przychodni wyszło, że Julcia waży 4500g, a jak się ważyłam z nią na wadze w domu to wychodziło, że waży 5 kilo więc te wagi domowe/łazienkowe to sporo oszukują, bo 500g różnicy to dla mnie już dużo.
Julliczka, my też mamy naczyniaki płaskie, Nina też miała ale między oczami i pod noskiem, a Kaja ma właśnie na powiekach , z wiekiem to ponoć zanika,ale ponoć są momenty np.placz itp.że się uwidacznia, NIna też jeszcze ma i czasem widać mocniej.Cieszmy się Juliczka ze to płaskie są a nie te wypukłe , bo to jest dopiero dramat , szczegolnie dla Dziewczynki .

Super,że sączenie ustało, pewnie faktycznie pomidorki były do d...py, może czymś jeszcze pryskane , wiadomo jak jest .

My dzisiaj mieliśmy doustną rota i 5 w 1

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-06-05 o 15:26
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 15:57   #903
Mravka
Zadomowienie

konia i jak sie Mała czuje po szczepieniu?

Lenka dla Ciebie tez spoznione gratulacje z okazji rocznicy.. Mam nadzieje,ze milo spedziliscie czas!

________

Ja dostałam piekny zegarek od T i czerwona roze( normalnie musialam sie pochwalic). Pytał, czy sie podoba, bo stwierdzil,ze jak go zobaczyl to tak mu do mnie pasowal

My wczoraj bylismy na wizycie u pani pediatry iii to juz bedzie nasza pediatra na amen. W koncu udało sie i znalezlismy przemiła Panią z naprawde dużą wiedza,a przy tym nie zarozumiałą i wyniosłą. Dziwnie sie czuje jak o tym pisze,bo to przeciez powinna być norma. Niestety jak wiemy wszyscy tak nie jest i to nie tylko w kwestii lekarzy dla dzieciaczka.
Robcio wazy 6190 g wiec naprawde pieknie przypakowal i jest na 50 centylu. Pani dr. podczas badania Go chyba zaczarowala, bo wpatrzony byl w Nia..przestal marudzic(bo to juz Jego pora byla kapieli, a nie rozbierania do badania). Naprawde cudne miala podejscie i widac,ze kocha to co robi. Spedzilismy w gabinecie godzine!
Rob jest zdrowy i nie ma przeciwskazan jesli chodzi o chodzenie na basen. Problemy brzuszkowe tez nam minely chyba samoistnie,bo od wczoraj nie podaje Delicolu( ktory notabene jesli mialby dzialac powinien dzialac od razu,bo rozbija dwukcukry,wiec efekt jest natychmiastowy- to z wczoraj przy okazji sie dowiedzielismy).
Podobnie jesli chodzi o moja diete,a raczej ograniczenia ,ktore sobie wprowadzilam sa troche na wyrost i mam normalnie jesc wszystko(a ja glupia wcinalam wybiorczo,bo sie balam akcji brzuszek). Oczywiscie z umiarem(czyli nie bigos), ale z glowa wszystko.
Wiem wiem,ze wiele z Was je tak od samego poczatku,ale mi tlukli na SR ,ze ma byc dieta ,wiec diete trzymalam.
Nabial tez powoli wprowadzam od kilku dni i jest ok(wiec moje podejrzenia o skaze byly chyba nietrafione)
Dodatkowo dopytalam o odzywianie/wprowadzanie nowych posilkow,bo to Jej "konik" i powiedziala,ze to zalezy kiedy musze wrocic do pracy,bo dobry czas na wprowadzanie pokarmow stalych to 4 lub 6 miesiac.
Takze dziewczyny z Wawy jakby ktoras szukala to moge z calego serca polecic te Pania(z tymze przyjmuje prywatnie), bo to byla najlepiej wydana kasa na lekarza do tej pory.
Swoja droga Rob ma teraz samych fajnych lekarzy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 16:00   #904
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Lena tu masz link i tutaj
tak wolałam wstawic, bo bałam si ze te trupie czachy wyskoczą...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:01   #905
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Dzieki dziewczyny za opis Waszych karmien, widze, ze to normalne ze cycowe dzieciaczki jedza ogolnie czesciej, tak to chyba na piersi juz dzieci maja....
Dziś mnie bardzo irytuje jęczenie Filipa i Szymona, ktorzy nie śpią od 6 rano.
Na szczescie dzień sie kończy, mam nadzieje, ze jutrzejszy bedzie lepszy

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
U mnie to jest 8 razy na dobę. Czasem wytrzyma do 4 godzin ale widzę, że to zazwyczaj jest co 3h.
Mi się wydaje, że w Twoim wypadku to on dużo je, bo i dużo potrzebuje. Taki jest duży już, może warto teraz przy tym szczepieniu wspomnieć o tym swojemu pediatrze. Może stwierdzi, że trzeba będzie mu wcześniej rozszerzyć dietę a nie tak jak to jest w przypadku mam karmiących po 6 miesiącu dopiero. A przecież wspominałaś, że on długo śpi w nocy. To może faktycznie się ''nabija'' przed nocą. No i wątpie, żeby się nie najadał. W końcu to chłop i lubi pojeść
Dzieki kochana za ten pomysl, nie wpadlabym na to sama.
Wspomne o tym lekarzowi.
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
U nas jest tak że Madzia w ciągu dnia je z jednego cyca, za jakieś pół godz z drugiego i śpi wtedy jak jest zmęczona, jak ma dłuższe okresy aktywności to je po spaniu i przed nast spaniem. Wieczorek jest tak że zje ok 18:30-19 potem jest kąpanie ok 20, zje drugiego cyca na leząco w łózku no i zasypia ze smoczkiem, którego wypluwa po zaśnięciu, jeśli go wypluje wcześniej to zakrzyczy, wtedy wracam i daję go jej z powrotem. Budzi się na karmienie ok 2 a potem ok 6. Po 6 nie bardzo chce spać tylko gadać, często jest tak że ja jeszcze przysypiam a Madzia gada z tatą, czasem nawet on zaśnie a Madzia gada do żyrandola i w końcu zaśnie lub nas budzi jak jej się spać nie chce. Po 7 przeważnie jeszcze uśnie
Szymonek tez lubi tego typu rozmowy Jest to bardzo komiczne.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

POdczytywałam Was regularnie,ale już do odp nie miałam weny. Ciężkie dni za nami i przed nami pewnie też. Ząb tak jak był tak jest. Co innego nam teraz dokucza,a mianowicie zaparcia
Wspolczuje Ci kochana, mam nadzieje ze u Małego te problemy szybko miną.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Aguśka no co Ci Aguś powiedzieć ,żeby Cię nie wkurzyć ,

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Aguśka no to już masz córeczkę - Filipkę hihihi co do karmienia to u mnie najpierw było ok. 21 potem 1 i 5, a teraz mała potrafi jeść 22, 24, 2, 4 i od 5 już zaczyna dzień. Nie wiem czemu tak jej się zrobiło. Co prawda ona je na raty niestety może teraz ma jakieś większe potrzeby? Już dziś w nocy byłam załamana wstawać co 2 godziny, że też już o MM myślę W dzień jest normalnie co 2,5 godziny mniej więcej, ale w sumie też na żądanie więc czasem ten rozkład się zmienia. Ostatnio u mnie wszystko pod górkę może te stresy mają wpływ na jakoś pokarmu? Ilość raczej się nie zmieniła, widzę bo ściagam (Konia zazdroszczę, że Kaja przesypia całą noc, kochana córeczka ).
A ostatnio w którymś serialu (chyba "M jak Miłość", ale nie jestem pewna) była akcja, że cztero miesięczne dziecko waży 8kg i pediatra mówi, że jeśli na piersi to tylko mamie pogratulować, że tak wykarmia swoje dziecko - niestety tam się okazało, że na mm i była afera. Więc w serialu by Ci Aguśka pogratulowali, bo Szymonek ma szansę na cycu taką wagę osiągnąć w 4 m-cu, nie?
hihihi no tak zawsze chcialam miec dziewczynke
Co do wagi, to mysle ze Szymon moze dojsc do tej wagi, na szczepieniu ktore bylo ok. 3 tyg temu wazyl juz ponad 6kg
Teraz nie wiem ile wazy ale 20czerwca mamy szczepienie wiec sie dowiem. Ale mysle ze sporo bo dobrze go czuje na reku
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Aguśka, pocieszę Cię, że u mnie jest podobnie!
Kąpiel około 20-21 i karmienie przez prawie dwie godziny z małymi przerwami. Wczraj zrobiła sobie pół godziny przerwy na zabawę, przypomniała sobie, że trzeba jeszcze dojeść.
Zasnęła o 22.45 (około), spała do 2.45 (zaczęła się wiercić i kręcić, więc wzięłam ją i nakarmiłam), obudziła się przed 7 i po karmieniu spała do 10.
podobnie wygląda każda nocka. Tylko głupia matka budzi się regularnie co 3 godziny
Ewelinka tez lubi sobie zjesc
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Zaczelam rozmyslac do kiedy karmic mala piersia? JAkie wy macie plany? Moj zamysl poki co to tak od 5-6 miesiaca zaczac wprowadzac inne jedzonko i sztuczne mleko i w meisiac-dwa zwinac swoj bar mleczny. Ktora tez tak zamierza? Oczywiscie bede czekac do 5-6 jak Ania bedzie dobrze przybierac, bo tez mam obawy odnosnie tego...
Ja jak Mały skoncz ok 4 m-cy to juz na pewno wprowadze butle chociaz na noc i pomalu bede odstawiac bo ok. wrzesnia musze wracac do pracyi na dodatek na dniowki i nocki 12-godz wiec karmienie piersia juz nie bedzie mozliwe.;/

Cytat:
Hej hej,
my po szczepieniu, Mała płakała od wejście do gabinetu, pewnie pamięta to badanie w Wawie jeszcze biedulka ,no ale to już za nami.

Mała waży w cienkich spodniach i bodziaku 7080 g.

Nie wiem dokładnie o co chodzi,że na mm nie powinno się dziecka przekarmiać, ale wszędzie piszą ,że dziecko utuczone na piersi zrzuca to lekko a "duże" dzieci po mm często mają z tym problem.Moim zdaniem może to wynikać z tego,że inaczej jednak trawi się mleko mm niż z piersi i że jest jego większa kaloryczność ( nie ma fazy wody itd., cała butla ma taki sam skład) i potem dziecko jak jest starsze,żeby się zaspokoić musi dostać cały czas dużą dawkę kcal, i ciężko mu zrzucić nadmiar tkanki tłuszczowej.Dziecko na cycu ma pełny żołądek , ale często to jest bardzo wodniste, dziecko na mm wypełniony ma takim samym pokarmem czy jest lato czy zima rano czy wieczór. To tak jak z dorosłymi, jak się je 2 buły na śniadanie to się człowiek przyzwyczaja i taka dawka go zaspokoi ,więc jak przejdzie na 1 będzie głodny ( chodzi i objętość i o kaloryczność) i tak pewnie jest też z dziećmi, ciężej im schudnąć i tyle, a wiadomo,że nadwaga to nic miłego ani zdrowego , sama to wiem . Dlatego też lekarze mowią, żeby uważać na przekarmianie mm ,żeby nie dawać dziecku takiego prezentu na przyszłość.Widocznie też jest to potwierdzone jakimiś badaniami i obserwacjami.
To samo mialam napisac o mm i mleczku z piersi
Brawa dla Kajuni za przyrost wagi
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
k

My wczoraj bylismy na wizycie u pani pediatry iii to juz bedzie nasza pediatra na amen. W koncu udało sie i znalezlismy przemiła Panią z naprawde dużą wiedza,a przy tym nie zarozumiałą i wyniosłą. Dziwnie sie czuje jak o tym pisze,bo to przeciez powinna być norma. Niestety jak wiemy wszyscy tak nie jest i to nie tylko w kwestii lekarzy dla dzieciaczka.
Robcio wazy 6190 g wiec naprawde pieknie przypakowal i jest na 50 centylu. Pani dr. podczas badania Go chyba zaczarowala, bo wpatrzony byl w Nia..przestal marudzic(bo to juz Jego pora byla kapieli, a nie rozbierania do badania). Naprawde cudne miala podejscie i widac,ze kocha to co robi. Spedzilismy w gabinecie godzine!
Rob jest zdrowy i nie ma przeciwskazan jesli chodzi o chodzenie na basen. Problemy brzuszkowe tez nam minely chyba samoistnie,bo od wczoraj nie podaje Delicolu( ktory notabene jesli mialby dzialac powinien dzialac od razu,bo rozbija dwukcukry,wiec efekt jest natychmiastowy- to z wczoraj przy okazji sie dowiedzielismy).
Podobnie jesli chodzi o moja diete,a raczej ograniczenia ,ktore sobie wprowadzilam sa troche na wyrost i mam normalnie jesc wszystko(a ja glupia wcinalam wybiorczo,bo sie balam akcji brzuszek). Oczywiscie z umiarem(czyli nie bigos), ale z glowa wszystko.
Wiem wiem,ze wiele z Was je tak od samego poczatku,ale mi tlukli na SR ,ze ma byc dieta ,wiec diete trzymalam.
Nabial tez powoli wprowadzam od kilku dni i jest ok(wiec moje podejrzenia o skaze byly chyba nietrafione)
Dodatkowo dopytalam o odzywianie/wprowadzanie nowych posilkow,bo to Jej "konik" i powiedziala,ze to zalezy kiedy musze wrocic do pracy,bo dobry czas na wprowadzanie pokarmow stalych to 4 lub 6 miesiac.
Takze dziewczyny z Wawy jakby ktoras szukala to moge z calego serca polecic te Pania(z tymze przyjmuje prywatnie), bo to byla najlepiej wydana kasa na lekarza do tej pory.
Fajnie ze znalezliscie taka pania doktor
No i pieknie Rob przybiera
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-06-05 o 17:05
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:25   #906
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gosia jak nie karmie to nie leci mi mleko juz wiec moge spac w koncu bez stanika

jezu jeszcze dzis nie usiadlam co za dzien
A to super!Tez bym tak chciala,bo to jednak wkurzajace jak mleko leci bez potrzeby!

Cytat:
konia i jak sie Mała czuje po szczepieniu?

Lenka dla Ciebie tez spoznione gratulacje z okazji rocznicy.. Mam nadzieje,ze milo spedziliscie czas!

________

Ja dostałam piekny zegarek od T i czerwona roze( normalnie musialam sie pochwalic). Pytał, czy sie podoba, bo stwierdzil,ze jak go zobaczyl to tak mu do mnie pasowal

To super,ze znalezliscie mila pania doktor i ze wszystko jest w porzadku.No i fajnie,ze bedziesz mogla jesc normalnie.Ja mam ten luksus i wiem,ze to naprawde wiele znaczy.Ja od poczatku wcinam wszystko,rowniez bigos,wiec mlody do wszystkiego jest przyzwyczajony,bolow brzuszka nie ma wcale.
Stary 2012-06-05, 17:26   #907
koniakonia
Zakorzenienie

Mravka Kaja ok, właśnie wstała, tzn. obudziła się po 2 godzinach spania i po jedzonku siedzi w foteliku i się kielczy ( tzn. dziąśli chyba, bo przecież kłów nie ma )

super,że Rob ma taka fajna lekarkę

no wagę ma super, tzn, nadrabia aż miło

Aguśka przyszła chusta, hihihi, powiem tak, jestem wielka , ale chusta jest olbrzymia , ale dam radę , z kazdą próbą jest lepiej
A jeszcze chciałam o tym mleku dodać, że pewnie są różne typy "dużych " dzieci, jedne są takie ewidentnie tłuściutkie a inne takie ubite i może to pierwsze utycie jest nie za dobre, bo to jednak komórki tłuszczowe na całe zycie już

wlazłam na wątek z serii "ciężkich " i tak mi jakoś dziwnie jest

Czas edycji: 2012-06-05 o 17:27
Stary 2012-06-05, 17:33   #908
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Julliczka, my też mamy naczyniaki płaskie, Nina też miała ale między oczami i pod noskiem, a Kaja ma właśnie na powiekach , z wiekiem to ponoć zanika,ale ponoć są momenty np.placz itp.że się uwidacznia, NIna też jeszcze ma i czasem widać mocniej.Cieszmy się Juliczka ze to płaskie są a nie te wypukłe , bo to jest dopiero dramat , szczegolnie dla Dziewczynki .

Super,że sączenie ustało, pewnie faktycznie pomidorki były do d...py, może czymś jeszcze pryskane , wiadomo jak jest .

My dzisiaj mieliśmy doustną rota i 5 w 1
konia masz rację. Koleżanka moja miała z córcią jazdy bo córcia urodziła się z wypukłym naczyniakiem w nosku. Mała miała trudności w oddychaniu, jeździły do lekarzy, ale udało się, po lekach wchłonął się ten naczyniak, ale ślad jest, na szczęście już nie utrudnia w oddychaniu.

W piątek też mamy rota i 5w1.

Dlatego nie będę na razie jadła pomidorków, bez nich się obędę, gorzej by było z mlekiem i nabiałem

Mravka ale miło ze strony TŻta zegarek i róża dla TŻ

Super, że znalazłaś miłą pediatrę, niestety to nie jest standard w naszej służbie zdrowia. Super, że tak się Wami zajęła.
Ja jestem zainteresowana kontaktem do tej Pani doktór! Moja doktór jest niby ok, ale zalatuje trochę staroświeckim podejściem do kilku spraw. ale jest spoko, więc nie narzekam na razie.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:34   #909
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A to było coś niepokojącego że musiałaś iść do okulisty z nią?? bo chyba jestem nie na bieżąco

też muszę pomyśleć o wzmocnieniu mięśni.... no ale wiesz trzeba przecierpieć w końcu dźwigami nasz słodki ciężar
musieliśmy sprawdzic oczka, m.in ze względu na jej cechy wcześniactwa.

A cwiczyc zaczęłam już dziś, bo z tym kręgiem coraz gorzej, musiałam nadwyrężyc mięsień międzykręgowy, czy cuś. Muszę coś z tym zrobic, bo to taki ból że zgina w pół i unieruchamia, zapiera dech na chwile. Boję się żeby nie zrobic krzywdy sobie ani Kai.
Stary 2012-06-05, 17:38   #910
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
musieliśmy sprawdzic oczka, m.in ze względu na jej cechy wcześniactwa.

A cwiczyc zaczęłam już dziś, bo z tym kręgiem coraz gorzej, musiałam nadwyrężyc mięsień międzykręgowy, czy cuś. Muszę coś z tym zrobic, bo to taki ból że zgina w pół i unieruchamia, zapiera dech na chwile. Boję się żeby nie zrobic krzywdy sobie ani Kai.
Oj biednaś

Bardzo się cieszę, że u okulisty wszystko ok, to bardzo ważne ,
Stary 2012-06-05, 17:39   #911
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Lenka dla Ciebie tez spoznione gratulacje z okazji rocznicy.. Mam nadzieje,ze milo spedziliscie czas
Dzięki

nie dośc że ślub brałyśmy tego samego dnia, w podróż poślubną pojechałyśmy w to samo miejsce, to jeszcze na pierwszą rocznicę dostałyśmy taki sam prezent!!! Też dostałam zegarek A mój Mąż też stwierdzil, że bardzo do mnie pasuje!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 17:40   #912
koniakonia
Zakorzenienie

Mravka to się TŻ szarpnął, pięknie z Jego strony kla ski:
Stary 2012-06-05, 17:41   #913
lena_mi
Zakorzenienie

Mravka no i super, że macie w końcu fajną panią pediatrę!

Cytat:
Lena tu masz link i tutaj
tak wolałam wstawic, bo bałam si ze te trupie czachy wyskoczą...
Dziękuję bardzo!!
Stary 2012-06-05, 17:44   #914
julliczka
Rozeznanie

Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czytałam kiedyś i teraz tez czytam, że naczyniaki u noworodków pojawiają się po trudach przejścia przez kanał rodny. Tak jak wspomniałam, moja Julcia ma płaskie naczyniaki na powiekach, nie są bardzo rażące, ale przecież ja miałam cc, więc od czego to tak naprawdę się one powstają? Macie jakąś wiedzę na ten temat?

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 17:45   #915
lena_mi
Zakorzenienie

Koniakonia ale Kajunia pięknie przybiera!
A w ogóle miałam pisac że super fryzurę ma
Urosły Jej chyba włoski ? Moja Kajcia tez ma troszkę dłuższe już i chyba Jej jaśnieją.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 17:52   #916
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Czytałam kiedyś i teraz tez czytam, że naczyniaki u noworodków pojawiają się po trudach przejścia przez kanał rodny. Tak jak wspomniałam, moja Julcia ma płaskie naczyniaki na powiekach, nie są bardzo rażące, ale przecież ja miałam cc, więc od czego to tak naprawdę się one powstają? Macie jakąś wiedzę na ten temat?
moje dwie po cc i też mają,pytałam lekarza to powiedział,że taka uroda, że powstają jak łączy się plemnik z komórką jajową , że niby to zapisane w genach szukałam odpowiedzi ale do dzisiaj nie znalazłam, Kai dodatkowo to się czasem łuszczy , no i raz jest bardziej a raz mnie widoczne

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Koniakonia ale Kajunia pięknie przybiera!
A w ogóle miałam pisac że super fryzurę ma
Urosły Jej chyba włoski ? Moja Kajcia tez ma troszkę dłuższe już i chyba Jej jaśnieją.
No rosną, ale tylko te na czubku i nadal sterczą, tż mówi ,że wygląda jak Raul Meireles i się dużo nie myli,
http://img.uefa.com/imgml/TP/players.../150016144.jpg
Nina miała zupełnie inny typ włosa
ale za to Kaja jest chyba bardziej gadatliwa , z tym że chyba też bardziej ugodowa i spokojna ( to po mnie wszystko
Stary 2012-06-05, 17:54   #917
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia czekam na zdjecie jak sie omotasz chusta

lenka super ze z oczkami wszystko w porzadku!
Wspolczuje dolegliwosci z kregoslupemJa poki nie chodze do pracy i nie dzwigam jest ok, ale znow sie zacznie pewnie jak zaczne pracowac
SZYMONEK

Stary 2012-06-05, 17:55   #918
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
na jaki?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 18:01   #919
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
na jaki?
o ratowaniu wcześniaków

czy jest sens itd.

Aguśka no ogon mam jak się omotam jak jakaś kura z dużym kuprem, hehehe jak się zamotam to w sumie nago mogę pod spodem być ,bo to grube jest, to dopiero by była sensacja, piękne kolory ma ta moja chusta, będą z Niej piękne narzuty

aaa spieszę dodać,że moja Kaja zaczyna ssać paluszek , a Chrzestna robiła to samo , więc może cos w tym jest ,że się coś ma po chrzestnych aaaa i imię Kaja Katarzyna będzie, musiałam podjąć szybką decyzję , bo na szatkę dane musiały być , jutro spotkanie z księdzem ( mini szkolonko na chrzest) i ustalić menu , jest co biegać

a w piate u nas w domu oglądamy mecz w 3 pary i 4 dzieci , będzie wesoło, dobrze ze mam 14 bavarii jeszcze , koszulki mamy, tylko Ninie spierniczyli numer, jeszcze farbe do twarzy muszę kupić

Czas edycji: 2012-06-05 o 18:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-05, 18:03   #920
gosia261282
Gang Iren

Tesciowa dzis leci do domu
Stary 2012-06-05, 18:13   #921
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tesciowa dzis leci do domu
na miotle? czy jednak nie było tak źle ? tak mi się skojarzyło ,że jak lot i teściowa to tylko na miotle
Stary 2012-06-05, 18:39   #922
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Aaaaaa dziewczyny! Julek właśnie sobie grzechotke do buzi wsadził Czyli coś to dziecko moje jednak umie

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-06-05, 18:42   #923
gosia261282
Gang Iren

Konia miotle jej kupie na Gwiazdke,teraz leci samolotem
Szczerze to myslalam,ze bedzie gorzej,ale nie przepadam za moja tesciowa,jej madrosciami,tym ze czlowiek nie moze miec wlasnego zdania,bo ona wpiera swoje zdanie.A trzy tyg z tesciowa pod jednym dachem to sporo,czesto musialam gryzc sie w jezyk,zeby nie bylo klotni.
Stary 2012-06-05, 18:45   #924
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka no ogon mam jak się omotam jak jakaś kura z dużym kuprem, hehehe jak się zamotam to w sumie nago mogę pod spodem być ,bo to grube jest, to dopiero by była sensacja, piękne kolory ma ta moja chusta, będą z Niej piękne narzuty

a w piate u nas w domu oglądamy mecz w 3 pary i 4 dzieci , będzie wesoło, dobrze ze mam 14 bavarii jeszcze , koszulki mamy, tylko Ninie spierniczyli numer, jeszcze farbe do twarzy muszę kupić
tylko sie nie spij mamusia
A ja wlasnie zeby nie miec ogona, skrocilam troche chuste
SZYMONEK

Stary 2012-06-05, 18:47   #925
gosia261282
Gang Iren

A mialam jeszcze pisac,ze lada dzien bede przeprowadzac rozmowe z moja mama.No i zdecydowalismy,zeby powiedziec jej ze chcemy mieszkac sami.Pewnie odbierze to jak wyrzucenie ja z domu,ale ona ma alternatywe,w Polsce ma mieszkanie,a tutaj faceta do ktorego przyjechala.Poza tym rozwiesilismy ogloszenia i okazalo sie,ze jest praca dla mamy,nawet z kilku miejsc sie odezwali.Wiec mama bedzie miala pieniadze,zeby placic swojemu panu za mieszkanie.O ile zdecyduje sie na jakas prace,bo juz nosem kreci.
Jak myslicie to bardzo zle z mojej strony,ze chce zeby mama sie wyprowadzila?Kurcze ciezko mi,ze musze to powiedziec,ale nie wytrzymam dluzej z nia,jak jej nie ma to psychocznie odpoczywam,jestem wtedy o wiele spokojniejsza.
Stary 2012-06-05, 20:18   #926
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Gosia wg mnie dobrze robisz... Ten układ źle wpływa nie tylko na Ciebie,ale i na Twoje małżeństwo ( sama wspominałaś o sprzeczkach z jej powodu). Nie obraź się,ale Twoja mama pasożytowała na Was-i nie chodzi mi tu o kwestie żywienia jej itp.. Jest dorosłą osobą i powinna sobie zdawać sprawę,że takie "wiszenie" na Tobie nie jest OK. W końcu nie jest osobą chorą czy starą,może pracować jak inni. Po prostu jej wygodnie jest z tym,że nic nie robi,niczym się nie przejmuje,a wszystko ma zapewnione.. Cieszę się,że w końcu zdecydowałaś się na rozmowę z nią.. I nie przejmuj się tym,co ona będzie mówić po tym. Bo Ty jej nie wyrzucasz na bruk:proponujesz jej gdzie może mieszkać, pracę nawet dla niej szukasz a to jest naprawdę dużo...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-06-05, 20:22   #927
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ewelinka tez lubi sobie zjesc

Ja jak Mały skoncz ok 4 m-cy to juz na pewno wprowadze butle chociaz na noc i pomalu bede odstawiac bo ok. wrzesnia musze wracac do pracyi na dodatek na dniowki i nocki 12-godz wiec karmienie piersia juz nie bedzie mozliwe.;/
Lubi lubi. Nie przepuści żadnego karmienia

no i z odstawianiem od piersi będę robiła podobnie ale nie ze względu na nocki...

Cytat:
Aaaaaa dziewczyny! Julek właśnie sobie grzechotke do buzi wsadził Czyli coś to dziecko moje jednak umie
dla Julka
Ewelinka świetnie pcha piąstki do buzi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:24   #928
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

nie dośc że ślub brałyśmy tego samego dnia, w podróż poślubną pojechałyśmy w to samo miejsce, to jeszcze na pierwszą rocznicę dostałyśmy taki sam prezent!!! Też dostałam zegarek A mój Mąż też stwierdzil, że bardzo do mnie pasuje!
Nie macie czasem tego samego męża ??
Stary 2012-06-05, 20:29   #929
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

To super,ze znalezliscie mila pania doktor i ze wszystko jest w porzadku.No i fajnie,ze bedziesz mogla jesc normalnie.Ja mam ten luksus i wiem,ze to naprawde wiele znaczy.Ja od poczatku wcinam wszystko,rowniez bigos,wiec mlody do wszystkiego jest przyzwyczajony,bolow brzuszka nie ma wcale.
no wlasnie juz sie nie moge doczekac tego "rozszerzania". Fakt,ze nie jadlam tylko kurczaka z ryzem..ale mimo wszystko wielu smakow brakowalo. Gdzies podswiadomie czulam,ze ta restrykcja bedzie o dupe rozstrzasc, bo przeciez po mm dzieci tez maja kolki...wiec to nie ma zwiazku z tym co sie je az tak bardzo. Jednak strach przed płaczem z tego powodu byl silniejszy i wolalam jesc tj kazali. No nic...mam nadzieje,ze teraz waga nie zacznie isc znacznie w gore

Cytat:
Mravka Kaja ok, właśnie wstała, tzn. obudziła się po 2 godzinach spania i po jedzonku siedzi w foteliku i się kielczy ( tzn. dziąśli chyba, bo przecież kłów nie ma )

super,że Rob ma taka fajna lekarkę

no wagę ma super, tzn, nadrabia aż miło

Aguśka przyszła chusta, hihihi, powiem tak, jestem wielka , ale chusta jest olbrzymia , ale dam radę , z kazdą próbą jest lepiej
A jeszcze chciałam o tym mleku dodać, że pewnie są różne typy "dużych " dzieci, jedne są takie ewidentnie tłuściutkie a inne takie ubite i może to pierwsze utycie jest nie za dobre, bo to jednak komórki tłuszczowe na całe zycie już

no to bosko...) najwazniejsze,ze nic Jej nie dokucza,a dziąslenie jest urocze
Tak naprawde to On potroil swoja wage urodzeniowa prawie ze. Prktycznie teraz dogonil rowniesnikow. Po buzce nie widac,ale ma faldki na girkach i brzuchu. Pani rehabilitant sie smiala,ze trzeba Mu karnet do Gymnasionu kupic

Oj konia..ja sobie tez zafundowalam ostatnio taki hardcore, bo na TLC jest program o szpitalu gdzie ratuja wczesniaki...Normlanie serce sie krajalo z jakimi problemami sie tam dzieci rodzily (jelitka poza brzuszkiem, przelyk ktory lekarze musieli polaczyc,bo byl zaslepiony).

Cytat:
konia masz rację. Koleżanka moja miała z córcią jazdy bo córcia urodziła się z wypukłym naczyniakiem w nosku. Mała miała trudności w oddychaniu, jeździły do lekarzy, ale udało się, po lekach wchłonął się ten naczyniak, ale ślad jest, na szczęście już nie utrudnia w oddychaniu.

W piątek też mamy rota i 5w1.

Dlatego nie będę na razie jadła pomidorków, bez nich się obędę, gorzej by było z mlekiem i nabiałem

Mravka ale miło ze strony TŻta zegarek i róża dla TŻ

Super, że znalazłaś miłą pediatrę, niestety to nie jest standard w naszej służbie zdrowia. Super, że tak się Wami zajęła.
Ja jestem zainteresowana kontaktem do tej Pani doktór! Moja doktór jest niby ok, ale zalatuje trochę staroświeckim podejściem do kilku spraw. ale jest spoko, więc nie narzekam na razie.
popieram,ze bez nabialu ciezko..ja 2 tyg sie meczylam i obym nigdy nie musiala. Wiadomo jednak,ze jak trzeba by bylo to by bylo;]
Dziekuje w imieniu T byl dumny jak paw, gdy wreczal
To napisze Ci prv z namiarami choc to w sumie nie zadna tajemnica ,ale nie chce aby bylo odebrane jako reklama.
Cytat:
Dzięki

hehe niemozliwe! zgadali sie czy jak. Jeszcze powiedz,ze dostalas białą Elixe z zawijanym dluzszym paskiem
Cytat:
Mravka to się TŻ szarpnął, pięknie z Jego strony kla ski:
hehe noooo bylam w szoku,bo myslalam,ze w natloku zajec wypadnie Mu z glowy
Cytat:
A mialam jeszcze pisac,ze lada dzien bede przeprowadzac rozmowe z moja mama.No i zdecydowalismy,zeby powiedziec jej ze chcemy mieszkac sami.Pewnie odbierze to jak wyrzucenie ja z domu,ale ona ma alternatywe,w Polsce ma mieszkanie,a tutaj faceta do ktorego przyjechala.Poza tym rozwiesilismy ogloszenia i okazalo sie,ze jest praca dla mamy,nawet z kilku miejsc sie odezwali.Wiec mama bedzie miala pieniadze,zeby placic swojemu panu za mieszkanie.O ile zdecyduje sie na jakas prace,bo juz nosem kreci.
Jak myslicie to bardzo zle z mojej strony,ze chce zeby mama sie wyprowadzila?Kurcze ciezko mi,ze musze to powiedziec,ale nie wytrzymam dluzej z nia,jak jej nie ma to psychocznie odpoczywam,jestem wtedy o wiele spokojniejsza.
Gosia..macie prawo do prywatnosci. Mama jest dorosla ,samodzielna(a przynajmniej powinna taka byc) osoba. Nie miec poczucia winy,bo naprawde BARDZO wiele dla Niej zrob iliscie.. Miala wsparcie w Tobie takiego jakiego Ty nie masz w Niej. Nie wyrzucaj sobie,bo masz swoja rodzine i to Wasze szczescie tez sie liczy. Mama da sobie rade..bedzie musiala zmienic podejscie do swiata i przeswiadczenie,ze wszyscy sa po to aby Jej zycie ulatwiac. Powinna sie cieszyc,ze ma taka corke jak Ty..Mysle,ze rzadko kto mialby tyle cierpliwosci.
Wiem,ze to Twoja mama i czujesz sie w obowiazku jakoby Jej pomoc. Najlepsza pomoca bedzie jednak "wreczenie" Jej samodzielnosci. Mysle,ze i tak ta sytuacja bardzo dlugo trwala i szacun dla Ciebie,ze tyle wytrwalas

Dziekuje Wam bardzo za gratulacje dla T. On mnie caly czas zaskakuje i z kazdym dniem jestem szczesliwa. Mimo,ze zawsze mi sie wydaje,ze nie da sie juz bardziej. Jest cudnym mezem i ojcem i nie wyobrazam sobie zycia bez Niego
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-05, 20:30   #930
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Lubi lubi. Nie przepuści żadnego karmienia

no i z odstawianiem od piersi będę robiła podobnie ale nie ze względu na nocki...
No to tak jak moj głodomor
Widzialam Ewelinke na mailu, widac, ze lubi sobie dobrze zjesc
No to bedziemy sie nawzajem wspierac z wprowadzaniem mm i innych pokarmow
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości