Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 13:21   #901
201801022117
Konto usunięte

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

W dodatku mój rozwalacz. Pomijam fakt Kamili... ale nie rozumiem, dlaczego ludzie kupują tak ohydne spódnice. Kojarzą mi się z halkami, jakie nosiła moja mama np. pod plisowane spódnice, żeby się lepiej układały. Z resztą dalej to robi. Nie założyłabym takiej firanki nawet, jakby mi zapłacili.

Mnie się nawet podobają nawet takie spódnice, szczególnie z trenem, ale muszą być ładnie wykonane... Ta Kamili wygląda jak, jak to moja babcia mówi "stylonowa". Poza tym, ta gumka w pasie mnie drażni...
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:22   #902
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Stanowczo wolę tępione tu przezroczyste ramiączka niż jakieś przybrudzone i poskręcane, zwłaszcza, gdy ma takowe dziewczyna w stylu "aspirująca artystka"
mnie rozwalaja jedne i drugie.
Stary 2012-07-12, 14:27   #903
Klementyna12
Zadomowienie

a te paznokcie u Kamili to resztki tipsów? bleee
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 15:09   #904
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klementyna12 Pokaż wiadomość
a te paznokcie u Kamili to resztki tipsów? bleee
Aaa... czemu o tym wspomniałaś! Aż musiałam je zobaczyć
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 16:34   #905
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Aaa... czemu o tym wspomniałaś! Aż musiałam je zobaczyć
własnie tu weszłam, żeby o tym napisać.. a może tak jej paznokieć odrósł ?!

http://2.bp.blogspot.com/-kzN41WhN9J...0/DSC04823.JPG

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
Bo to jest blog SZATNIARSKI, nie MODOWY.
SZ(M)ATNIARSKI może ?

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Nie wierzę w to, co ta dziewczyna (czyli Kamila) napisała, no większej bzdury jak żyję nie czytałam. Mówię oczywiście o fragmencie, w którym pisze, że rozpuszczone włosy to brak szacunku ; p No może przy takich włosach jak ma Kamila to rzeczywiście brak szacunku (Kamilo jeśli to czytasz - błagam zrób coś ze swoimi włosami, bo czuję że nas nie szanujesz!), ale jeśli ktoś ma piękne zadbane włosy to są one największą ozdobą dla całej kreacji. Nie będę już mówić o tym, że wszystko zależy także od całej stylizacji, rozpuszczone włosy często dodają świeżości i dziewczęcości. Co za dziwny człowiek...

Ale tak poza tym, to kolekcja McQueena, którą wstawiła na bloga jest fantastyczna (pomijając srebrny komplet)
rozwaliło mnie to

Cytat:
Napisane przez AbbyRiot Pokaż wiadomość
Emilka nadal go prowadzi. Po licznych zmianach nazwy działa jako jestememilia
Jej stylizacje znacznie się poprawiły....chyba czasem bierze sobie do serca dobre rady fanów-czytelników.

Na wordpress działa jako artistemily

kolejna "Kamila" ?

nie mogę jej znaleźć
edit: chyba mam, ale K. nie przebije.

Edytowane przez Paulima
Czas edycji: 2012-07-12 o 16:38
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 16:36   #906
blackberry8
Zakorzenienie

Może Kamila ma niezbyt udany reverse french manicure ?

Ale dzisiaj rozwalacz widziałam...
Pani około 50, dość zgrabna, ubrana w białe skórzane klapki na obcasie, neonowo pomarańczowe, obcisłe spodnie (BARDZO neonowe), rudą bluzkę z lekko prześwitującego materiału i pasteloworóżową torbę plażową
Dodajcie do tego okulary przeciwsłoneczne w stylu Wiśniewskiego, bordowe włosy i opaleniznę na skwarkę.

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2012-07-12 o 16:38
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 17:04   #907
mal00nie
Zakorzenienie

oj tam oj tam tak śledzicie jej bloga a nie wiecie to przecież manicure hybrydowy który odrasta

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:17   #908
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie rozwala Kamila sama w sobie i jej chamstwo w stosunku do czytelników. Jeśli ma problem z tym, że ją się tutaj krytykuje, to niech stawi temu czoło i podejmie dyskusję, a nie blokuje komentowanie i usuwa posty z fanpejdża i wypisuje w notkach jakieś wąty.
co więcej, to kolejna osoba (pomijając poziom bloga, sposób i formę wypowiedzi) która za "szmatki" napędza reklamę firmom, organizując tzw rozdania w wyniku losowania, co może skończyć się dla niej konsekwencjami karno-skarbowymi, bo gry losowe w internecie - bez zezwolenia - w Polsce nie są legalne.
Myślę, że prędzej czy później konsekwencje będą.

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 18:27   #909
201604181004
Konto usunięte

ahaha Kamila jaki bulwers, prawie z krzesła spadłam
A pomysł że nie spięte włosy są nieeleganckie tak mnie rozbawił że musiałam dwa razy czytać jej notkę
Boże osoba o której myślę że ma najbrzydsze wiszące tłuste strąki na głowie wśród wszystkich blogerek, poucza cały wizaż stosując bluzgi o tym co ona myśli i że to jedyna słuszna sprawa

Jak tutaj żyć bez jej bloga?!

Ale z jednym ma racje, ogolmy się na łyso, będzie się lżej myślało
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:25   #910
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
SZ(M)ATNIARSKI może ?
Ale Ty jesteś złośliwa.

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

Ale dzisiaj rozwalacz widziałam...
Pani około 50, dość zgrabna, ubrana w białe skórzane klapki na obcasie, neonowo pomarańczowe, obcisłe spodnie (BARDZO neonowe), rudą bluzkę z lekko prześwitującego materiału i pasteloworóżową torbę plażową
Dodajcie do tego okulary przeciwsłoneczne w stylu Wiśniewskiego, bordowe włosy i opaleniznę na skwarkę.
To tak odnośnie barw godowych u ptaków?

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
oj tam oj tam tak śledzicie jej bloga a nie wiecie to przecież manicure hybrydowy który odrasta
Ja nie wiem co to, ale niech tego na blogu chociaż nie eksponuje Chociaż co tam, w sumie pasują te paznokietki do całości
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:37   #911
weronika7
Wtajemniczenie

Jak przeczytałam tę notkę Kamilii na temat włosów, to doszłam do wniosku, że ta kobieta jest trochę walnięta Wiem, odkryłam Amerykę
Stary 2012-07-12, 19:59   #912
KatriinaFi
Przyczajenie

Czy mi się wydaje, czy Emilka wygląda lepiej? I chyba lepszą jakość zdjęć ma. Dziewczynie przydałoby się zadbać o siebie, ale ja tu widzę poprawę, niektóre ałtfity całkiem znośne. Ona idzie do przodu, nie to, co niektóre blogerki Chyba muszę się ogolić na łyso, bo moje długie włosy przeszkadzają mi w zrozumieniu pewnych osób

Szalona Amorphistka
Suomi

-
Handball

Edytowane przez KatriinaFi
Czas edycji: 2012-07-12 o 20:05
KatriinaFi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 20:06   #913
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KatriinaFi Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje, czy Emilka wygląda lepiej? I chyba lepszą jakość zdjęć ma. Dziewczynie przydałoby się zadbać o siebie, ale ja tu widzę poprawę, niektóre ałtfity całkiem znośne. Ona idzie do przodu, nie to, co niektóre blogerki Chyba muszę się ogolić na łyso, bo moje długie włosy przeszkadzają mi w zrozumieniu pewnych osób
wg mnie jest postęp
Stary 2012-07-12, 20:42   #914
Klementyna12
Zadomowienie

który to ten post o włosach?
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:14   #915
agneshelene
Raczkowanie

A ja dzisiaj widziałam w tramwaju dziewczynę w krótkiej, zwiewnej spódnicy z dużą ilością warstw, białej koszulce i...decathlonowych gumowych oficerkach. Nie dość, że generalnie żar lał się z nieba i raczej nie zanosiło się na deszcz, to jeszcze dziewczyna miała trochę zbyt potężne nóżki do tych butów - po raz pierwszy widziałam "boczki" na łydkach
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 22:08   #916
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam tę notkę Kamilii na temat włosów, to doszłam do wniosku, że ta kobieta jest trochę walnięta
a doczytalas o paznokciach?
Stary 2012-07-13, 02:06   #917
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
co więcej, to kolejna osoba (pomijając poziom bloga, sposób i formę wypowiedzi) która za "szmatki" napędza reklamę firmom, organizując tzw rozdania w wyniku losowania, co może skończyć się dla niej konsekwencjami karno-skarbowymi, bo gry losowe w internecie - bez zezwolenia - w Polsce nie są legalne.
Myślę, że prędzej czy później konsekwencje będą.
Pisałam jej o tym kiedyś bardzo uprzejmego maila (zanim zalał mnie jad na Wizażu) z taką informacją i propozycją innego rozwiązania (typu kreatywne, któraś tam osoba na maila itd.), ale odpisała mi, że sponsorzy takie właśnie losowania sobie życzą. I wsio. Więc zdaje sobie sprawę z konsekwencji... W końcu ktoś ją podpierniczy i tyle będzie z jej konkursów (zresztą to mnóstwa szatniarek dotyczy).
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 02:10   #918
szarri
Wtajemniczenie

Nowy nabytek Emilii - noł mor kłeszczynz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jbeffcQV9BToq8.jpg (172,0 KB, 438 załadowań)
Stary 2012-07-13, 09:11   #919
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Co chcesz, u mnie jedna laska na wf`ie w takiej ćwiczy. Ale ona ją na jakiejś imprezie dostała.
Co do Emilki, to pamiętam ją z początków bloga i naprawdę poczyniła ogromne postępy. Ja rzadko wchodzę na jej bloga, bo z tego co wiem to dziewczyna nie jest w pełni sprawna umysłowo (ludzie kiedyś o tym na Sromodzie pisali, sama Emila też) i sumienie mi nie pozwala się z niej naśmiewać.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 09:50   #920
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisałam jej o tym kiedyś bardzo uprzejmego maila (zanim zalał mnie jad na Wizażu) z taką informacją i propozycją innego rozwiązania (typu kreatywne, któraś tam osoba na maila itd.), ale odpisała mi, że sponsorzy takie właśnie losowania sobie życzą. I wsio. Więc zdaje sobie sprawę z konsekwencji... W końcu ktoś ją podpierniczy i tyle będzie z jej konkursów (zresztą to mnóstwa szatniarek dotyczy).
dają się wykorzystywać firmom jako "mięso armatnie" - i czy warto dla tych szmat, kosmetyków??
prędzej czy później źle się to skończy - wiem, że sie IC juz interesują taką działalnością

Stary 2012-07-13, 10:16   #921
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
dają się wykorzystywać firmom jako "mięso armatnie" - i czy warto dla tych szmat, kosmetyków??
prędzej czy później źle się to skończy - wiem, że sie IC juz interesują taką działalnością
Wszystkie się dają, a wystarczyłoby napisać organizatorowi "okej, zrobię dla was konkurs, ale legalnie i trzeba wrzucić zdjęcie albo napisać wierszyk o waszej firmie" i wsio, chętnych wcale nie byłoby mniej, a wręcz więcej, bo widzę po moim forum konkursowym (a jestem zatwardziałą konkursomaniaczką ), że ludzie wolą jak trzeba się wysilić, bo zawsze jakaś większa nadzieja, że coś nie zależy od przypadku, tylko od nich...
Stary 2012-07-13, 10:55   #922
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystkie się dają, a wystarczyłoby napisać organizatorowi "okej, zrobię dla was konkurs, ale legalnie i trzeba wrzucić zdjęcie albo napisać wierszyk o waszej firmie" i wsio, chętnych wcale nie byłoby mniej, a wręcz więcej, bo widzę po moim forum konkursowym (a jestem zatwardziałą konkursomaniaczką ), że ludzie wolą jak trzeba się wysilić, bo zawsze jakaś większa nadzieja, że coś nie zależy od przypadku, tylko od nich...
zgadzam sie

a jeśli chodzi o rozwalacze, to zawsze i namiętnie irytują mnie starsze panie, spalone w solarium na skwarkę: myślą, że pieknie wyglądaja a dodają sobie latek

Edytowane przez Kinaa1
Czas edycji: 2012-07-13 o 13:01
Stary 2012-07-13, 12:12   #923
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
te odrosty były po to, żeby wzmocnić płytkę. (czyt. na blogu..)

Jak na moje rozumowanie (ale nie znam się na hybrydowym manicure) to nakładanie czegokolwiek chemicznego na paznokcie nie działa wzmacniająco.. żeby wzmocnić trzeba używać odpowiednich lakierów (np. bez toluenu), albo w ogóle nie malować.. używać dobrych odżywek (np. eveline).. albo wzmacniać domowymi mieszankami (olejki, maseczki itd.) no ale co ja tam wiem..

myślę, że gdyby K. nie była tak zawistna w stosunku do krytykujących to mogłaby w pewien sposób ujmować swoją naturalnością.. albo jest strasznie zagmatwaną, albo strasznie.. prostą osobą.
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 12:19   #924
coffee
and cigarettes

Cytat:
a jeśli chodzi o rzowalacze, to zawsze i namiętnie irytują mnie starsze panie, spalone w solarium na skwarkę: myślą, że pieknie wyglądaja a dodają sobie latek
Solarium to jedno.
Ale starsze osoby w ogóle często mają gdzieś kremy z filtrem.
Moi dziadkowie wiele czasu na wiosnę i w lecie spędzają na działce zajmując się warzywami, ledwo przychodzi czerwiec oni już całkiem opaleni - potem lipiec i sierpień, ciepło, zaczynają się grille i do września naprawdę skwareczki z nich. Parę razy już im mówiłam, by się kremem posmarowali, dziadek cośtam trochę zaczął, jak sobie przypomni. A babcia -twarde nie, bo po co, od słońca robią się zmarszczki, a ona cała zmarszczona, więc to dla niej żadna różnica. Mówienie jej o raku skóry i poparzeniach nic nie daje. Jak była młoda kremów z filtrem nie używała, raka skóry nie miała, skóra jej schodziła, ale zeszła i było spoko, więc po co używać na starość...
Sądząc po kolorze skóry starszych ludzi na ulicach - myślę, że wiele z nich ma podobne podejście.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 13:31   #925
sszeri
BAN stały

Cytat:
a jestem zatwardziałą konkursomaniaczką
serio? i wygrywasz?

też chce być konkursomaniaczką ale jestem za leniwa

Cytat:
sszeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 14:52   #926
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem taka pewna, moim zdaniem takie czyny są na tak znikome kwoty (rozumiane jako wartość przedmiotu), że nikomu nie chciałoby się tego ścigać. Na tej samej zasadzie każda loteria fantowa czy losowanie w domowym zaciszu jest łamaniem prawa, ale co z tego?
Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Solarium to jedno.
Ale starsze osoby w ogóle często mają gdzieś kremy z filtrem.
Moi dziadkowie wiele czasu na wiosnę i w lecie spędzają na działce zajmując się warzywami, ledwo przychodzi czerwiec oni już całkiem opaleni - potem lipiec i sierpień, ciepło, zaczynają się grille i do września naprawdę skwareczki z nich. Parę razy już im mówiłam, by się kremem posmarowali, dziadek cośtam trochę zaczął, jak sobie przypomni. A babcia -twarde nie, bo po co, od słońca robią się zmarszczki, a ona cała zmarszczona, więc to dla niej żadna różnica. Mówienie jej o raku skóry i poparzeniach nic nie daje. Jak była młoda kremów z filtrem nie używała, raka skóry nie miała, skóra jej schodziła, ale zeszła i było spoko, więc po co używać na starość...
Sądząc po kolorze skóry starszych ludzi na ulicach - myślę, że wiele z nich ma podobne podejście.
Ja zmieniłam swoje zdanie jak zaczęłam się bardziej interesować jak działają kremy z filtrem - dopóki masz nieskazitelną skórę to ok, ale wystarczy że masz zadrapanie, pryszcz, otarcie i już metale ciężkie dostają się do organizmu i są bardziej rakotwórcze niż te nieszczęsne promienie UV. Nikt o tym nie wspomina, bo nie jest to w interesie producentów. Najlepszym sposobem na profilaktykę jest rozsądne opalanie (wręcz unikanie słońca) i obserwacja znamion. Bezgraniczne zaufanie kremom też przekłada się na to, że ludzie w ogóle się nie oglądają i uważają że problem mają z głowy.

Na szczęście w perspektywie kilku lat być może na rynku będzie dostępny nowy preparat, naturalnie blokujący promienie UV bez użycia metali ciężkich z bluszczu angielskiego, ale na razie jest to na etapie odkrycie/pierwsze badania i testy kliniczne. Jest on kilkukrotnie bardziej skuteczny w blokowaniu promieni, dodatkowo nie trzeba go nakładać kilka razy, np. po pływaniu

Tu można sobie poczytać: http://www.sciencedaily.com/releases...0719162955.htm
Znalazłam też po polsku: http://www.biotechnologia.com.pl/bio...waniem_uv.html
Jest trochę biotechnologicznej nomenklatury ale chyba da się przeczytać, wy oceńcie.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2012-07-13 o 15:03
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:28   #927
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MojitoLover Pokaż wiadomość
zreszta zara to jest normalny, standardowy sklep, chodzi raczej o kupowanie tak mlodej dziewczynie torebek czy ciuchow, ktore sa, mowiac bez ogrodek, skierowane do starych bab. niech nosi torebki LV czy rzeczy zary, tyle ze z kolekcji skierowanych do jej grupy wiekowej.
dokladnie

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Chyba tylko u nas Zara traktowana jest jak luksus dla wyższych sfer.
chyba tak..

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 08:40   #928
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie jestem taka pewna, moim zdaniem takie czyny są na tak znikome kwoty (rozumiane jako wartość przedmiotu), że nikomu nie chciałoby się tego ścigać. Na tej samej zasadzie każda loteria fantowa czy losowanie w domowym zaciszu jest łamaniem prawa, ale co z tego?

ale czy ustawa mówi o domowym zaciszu czy internecie? penalizowane jest to drugie

a poza tym Ona sama uzyskuje przychody w rozumieniu PIT (tak zresztą jak i każda inna blogerka współpracująca w ten sposób z firmami) , a odnoszę wrażenie ze tez się tym nie przejmuje

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

wyświetlenia bloga Kamili w ostatnim miesiącu to 260 tys - myślę, że ten wątek też się do tego przyczynił - powinna być Wam wdzięczna hehehe

Edytowane przez Kinaa1
Czas edycji: 2012-07-14 o 08:46
Stary 2012-07-14, 11:12   #929
weronika7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
nie, musiałam jakoś przeoczyć a co pisała? mogę się założyć, że znowu coś.. specyficznego
Stary 2012-07-14, 14:09   #930
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
dokładnie tak. zrobiła jej go koleżanka. Szkoda, że kamila nie pomyślała o tym, że przecież koleżanka może jej to zmyć, bo naprawdę się da.
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości