|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
A z tymi bajkami to nie jest tak, że nie chodzi o to co dziecko "woli", tylko o to do czego jest przyzwyczajone? Bo mam w rodzinie dzieciaki, które sa wychowywane właśnie na muminkach i starych dobrych bajkach, i na nich takie cartoon network nie robi wrażenia, jest dla nich przesycony, za głupi, za szybki. Ale jakby od początku były przyzwyczajane do bajek, od których można ataku epilepsji dostać od przesytu ruchu i barw, to podejrzewam, że Muminki by im się nie spodobały. Jak z uzależnieniem- jak ktoś musi wtrąbić pół litra wódki, to lampka wina go nie nacieszy, chociażby to najlepsze wino świata było.
Siostrzeniec wychowywany na grach komputerowych nie sięgnął dobrowolnie po książkę przez długi czas. Jak mu w końcu zaczęto dawać bany na komputer (i bądźmy szczerzy- i wyciągać w ten sposób z nałogu) to po dłuższym czasie i książki nagle zaczęły go cieszyć, a takie "nudne" były kiedyś.
#903 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że ta Lena wzięła się od Leny z "Na dobre i na złe" kilka lat temu ![]()
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sadie Czas edycji: 2012-09-01 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
BAN stały
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3625328 6]i Len też dużo
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Zawsze podaje się drugie imię (jeśli jest) i wtedy widnieje ono w dokumentach, umowach etc (sama tak mam ![]() Ale to jest takie Twoje drugie imię traktowane na równi z pierwszym (czyli, że w pisujesz w rubryczce jako "pierwsze imię"? Czy tak jak ja mam dwa imiona, używam jednego a w niektórych sytuacjach zwyczajnie jest potrzebne podanie imienia drugiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
Co do tych bajek, ja też tak do nie dawna mówiłam, że moje dziecko to tylko Reksie i inne takie będzie oglądać, ale troszkę zmieniłam zdanie po tym jak moja kuzynka poszła do szkoły i dzieci śmieją się z niej, bo nie zda takiego czy siakiego bohatera bajki... Niby głupota, ale chciałabym czegoś takiego mojemu dziecku oszczędzić.
Poza tym wszyscy chcemy być w jakiś sposób naczasie, dzieci też. Myślę, że po prostu trzeba kontrolować to co dziecko ogląda, bajki dobierać zgodnie z wiekiem dziecka, ale też nie ma co liczyć na to, że dziecko wychowa się na samym Reksiu i Muminkach, a CN nie będzie w ogóle oglądać "bo jest głupie"... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-09-01 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam bana na Bar, Big Brother i inne taki cuda, którymi się zachwycali rówieśnicy. I tez płakałam, dyskutowałam, czułam sie dziwnie, jak nie wiedziałam o czym mówili znajomi w szkole. A teraz myślę, że mama miała świętą rację z tym wszystkim. Przecież nie chodzi też o totalne odseparowanie dzieciaka od wszystkiego co jest na czasie, tylko o konsekwencje w banowaniu tego co jest totalnym śmieciem.
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit. Ja nie miałam bana na żadne programy. Po prostu rodzice pewnie wyszli z założenia, że jak nam się spodoba, to będziemy oglądać, jak nie to nie. Mnie tam Bar nie interesował a Big Brothera widziałam tylko pierwszą edycję. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-01 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale mogło mi się pomieszać. W październiku spytam jeszcze raz moją panią dr od rosyjskiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Rozumiem, że ktoś nie chce oglądać nagiego dorosłego dziecka czy rodzica, ale nieoglądanie własnego dziecka, gdy jest ono niemowlęciem i trzeba je przebrać czy przewinąć, to dla mnie jakiś kosmos. Cytat:
![]() |
#916 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Mother Hedgehog;36255075]
Cytat:
Sasza i Szura to uniseksualne zdrobnienia od Aleksandra/y. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dalszej części.... zgadzam się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Witja na pewno jest od Wiktora, ale spotkałam sie tez kiedys z tym, że na Vitalija tak mówiono. Choć wydaje mi się, ze to drugie to nie norma, raczej jak u nas na niektóre Marie Maja mówią, mimo że nie jest to oficjalne zdrobnienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że przełomowym momentem w moim ryczeniu o uzyskanie pozwolenia na oglądanie Baru, było wspólne oglądanie pewnego odcinka z mamą. A był to odcinek, w którym Doda była schowana w wielkim torcie dla Radzia. Nie miała ubrania (nie licząc mikroskopijnych striungusi) i jak wyskoczyła z tego tortu, to Radek ją wziął w ramiona, zabrał na zaplecze baru i tam zaczął zlizywać tort z jej gołych cycków. Przed kamerami, a jakże. Pamiętam, że mama spojrzała na mnie i spytała takim smutnym głosem: "naprawdę"? I już mi oglądanie Baru przeszło.
![]() |
#921 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Odbiegnę od tematu i napiszę co mnie dziwi
![]() Otóż dziwi mnie podejście ekspedientek w "luksusowych" sklepach i traktowanie klientów gorzej ubranych inaczej niż takich, po których na kilometr widać, że są kasiaści. Mam dzisiaj "dzień paszteta", ale skończył mi się podkład i musiałam go kupić akurat dzisiaj więc z wielkim bólem zebrałam się żeby jechać do Galerii Krakowskiej. Za oknem pada i chłodno więc ubrałam rurki, tenisówki i szarą bluzę TŻta, która jemu się zbiegła w praniu, a na mnie wygląda trochę jak sweter oversize ![]() ![]() No i poszłam do MACa po podkład, nigdy wcześniej tam nie byłam, zawsze kupowałam gdzie indziej. No i co? Oczywiście na wstępie ekspedientki zmierzyły mnie od góry do dołu i obdarzyły spojrzeniem pełnym politowania, po czym śledziły każdy mój krok jakbym była złodziejką. Pokręciłam się chwilę i zapytałam o swój podkład, zostałam znowu obarczona kolejnym dziwnym spojrzeniem i z łaską pokazano mi podkład i testery (no tak, podkład kosztuje ponad 100zł, pewnie wyglądałam jakby mnie nie było na niego stać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś koleżanka mi opowiadała, że jak weszła w trampkach i z plecakiem do Sephory to cały czas spacerował za nią ochroniarz. Śmiałam się wtedy z tego, ale dzisiaj sama zostałam podobnie potraktowana i miłe to nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dziwi mnie uznawanie kogoś, kto nie jest w stanie/nie umie oprawić kurczaka na rosół za niemotę
![]()
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie śmieszą te panienki. Zarabiają może z 1000zł na czysto, pewnie ciułają, żeby kupić jakikolwiek podkład czy inny puder a ludzi traktują jak g... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
ta Sephora w Galerii Krak., to w ogóle jest frontem do klienta. Już dwa razy obserwowalam, że ludzie musieli zostawiać przed sklepem swoje wielkie walizki/torby podróżne (a przecież masa takich ludzi się przewija przez Galerię jak czekają na pociąg czy cuś), bo coś w tych bagażach powodowało pikanie w bramce (co też nie jest dziwne, jak się ma tyle różnych przedmiotów wpakowanych w jedno miejsce). No i jeszcze jakby ta sprawa była jakoś łagodnie załatwiana, ale widze, że pan ochroniarz stawia ultimatum- wejdziesz dalej jeśli zostawisz swoje bagaże przed sklepem, po prostu na "korytarzu", gdzie kazdy przechodzień mógłby je sobie pożyczyć... I jeszcze z rozmowy usłyszałam, że "no JA tego nie będę pilnował".
#929 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie dobrze wiemy, że nie zawsze ubranie świadczy o zasobności porfela. Panie ekspedientki widocznie o tym fakcie nie mają pojęcia. Moja koleżanka, która pracowała w jakimś butiku (wybaczcie ale nazwy nie znam)kiedyś mi wspomniała, że Ci najskromniej, najprzeciętniej ubrani zawsze kupowali najwięcej
![]() Mnie kiedyś potraktowano podobnie jak Ciebie, visionAM, i to nie w żadnym luksusowym sklepie ale w sklepiku w mojej małej mieścinie w Polsce. Już więcej tam nie zajrzałam.
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.