![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Apple
Mój wujek tak miał. (Iphone 5s) W salonie mu to zrobili. (przepraszam że wtrącam się w wątek)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam orange ale mi nie przychodza i ja nie wysylam. Ale w sumie to nie potrzebne akurat mi jest. Jak mam podlaczenie pod wifi i adres mailowy to tym sobie radze
![]() Wysłane z iPhone 4.
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
Jak masz jakieś zaległe, niepobrane MMSy to je wykasuj wyłącz i włącz telefon i spróbuj jeszcze raz. Jeśli konfiguracja jest poprawna to powinno działać. W niektórych telefonach konfiguracja moze troche inaczej wyglądać wiec to tez mozna sprawdzić. Czasem pomaga wejście w Ustawienia -> Ogólne -> Wyzeruj -> Ustawienia sieciowe
Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Co do archiwizacji to sa na dwa sposoby. Jeśli robimy to przez Ustawienia -> iCloud -> Dysk i archiwum -> Archiwizuj teraz, to mozna powiedzieć ze wszystkie ustawienia, zdjęcia, filmy itd. Pakują sie w paczuszkę i przechowują na serwerze iCloud, są niedostępne z pozycji komputera, mozna je przywrócić z serwera np. na nowym urządzeniu bądź jeśli nam jakimś cudem zgina z telefonu. Podobnie jest jeśli robimy archiwizacji przez iTunes - pakuje wszystko w paczkę niedostępna dla nas i przechowuje na komputerze. Jesli chodzi o synchronizację zdjeć żeby mieć na kilku urządzeniach naraz (iPhone, iPad, komputer) do tego służy Strumień zdjęć. Można ustawić że bedzie sie synchronizowal automatycznie i wtedy wszystkie zdjęcia trafiają do folderu w chmurze i mamy do nich dostęp z rożnych urządzeń. Wtedy zdjęcia z Rolki aparatu możemy usunąć, ale ważne żeby nie usówać ich ze Strumienia zdjęć. Ja od czasu do czasu robię Archiwizacje przez iCloud (wole mieć kopię na wszelki wypadek), zazwyczaj jak podłączam iPhona na noc do ładowania, bo to jednak troche trwa. Co do synchronizacji zdjeć przestałam używać Strumienia zdjeć (ponieważ niepotrzebnie zajmowało to miejsce na serwerze iCloud które wole wykorzystać na Archiwizację) i używam do tego Dropboxa i OneDrive Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie dlatego się przerzuciłam na Dropboxa. Jak tato sobie kupił Samsunga Galaxy S3 to to podczas konfiguracji zobaczyłam ze jak sie zaloguje na Dropboxa na tym telefonie to dostanę 50 GB miejsca chyba na dwa lata wiec to wykorzystałam :p on i tak tego nie potrzebował a mi się bardzo przydaje ![]() Ostatnio tez zaczęłam używać OneDrive (miałam tam konto od dawna ale raczej nie korzystałam z niego) bo z okazji jakiejś tam rocznicy pierwsze 100 tys osób które sie w tym dniu zalogowało lub zakładało nowe konto dostało 100 GB miejsca na zawsze ![]() Na Dropboxie i OneDrive czasami robią takie eventy w których za udział można dostać jakieś GB :p obserwuje ich na Facebooku wiec jak widzę ze cos sie dzieje to zawsze biorę w tym udział ![]() Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, wrzucasz na Dropboxa i usuwasz z telefonu. Wszystko w chmurze wtedy siedzi. Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
A, przylaczam się do tematu zdjec, bo mam problem. W telefonie utworzyly mi sie albumy : rolka z aparatu, moj strumien zdjec i moj strumien zdjec z komputera
![]() I we wszystkich te same zdjecia ![]() Czesc zdjec ze "strumienia" usunelam, a teraz czytam ze wlasnie trzeba usuwac te z "rolki", czy jest mozliwosc zeby je jakos przeniesc miedzy folderami? I jak to ustawic zeby zapisywaly sie tylko w strumieniu, bo widze ze zapisuja mi sie podwojnie w dwoch folderach ![]() I jak usunac ten folder "strumien zdjec z komputera"?
![]() |
#909 |
Konto usunięte
|
Jak zainstalować program z chomikuj na iPhone?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Kici kici miau miau
|
Nie mozna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Czy pracujecie na Macu podczas ladowania baterii? Ma ktos doswiadczenie np po 3 latah jak z wydajnoscia?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Raczkowanie
|
Dołączam się do pytania o wydajność. Od przedwczoraj mam Macbooka i zdążyłam już nabić 5 cykli baterii i jestem trochę przerażona, że przy takim tempie, to bateria będzie się nadawać do śmieci już po pół roku.
![]() |
#913 |
Kici kici miau miau
|
Ja mam Macbooka Air od ok roku , i mam wrazenie ze duzo zmienila instalacja systemu Maverick. Wczesniej pracowalam ok miesiaca chyba na Lionie i bylo siwetnie jesli chodzi o baterie a na nowym systemie jest znacznie gorzej . Nie umiem powiedziec ile wytrzymuje bateria bo glownie robie wszystko na ipadzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Kici kici miau miau
|
Nie mam pojecia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Kici kici miau miau
|
stwierdzialm ze poczekam na ten nowy system yosemite dostepny na jesieni.
mam natomiast pytanie: czy jest mozliwe zeby po zamknieciu systemu na mniej wiecej np. 90% po ponownym wlaczeniu bylo np 70%. zaobserwowalam to juz pare razy, nie wiem moze to moje zludzenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie moge zobaczycile przeszlam cykli baterii? Na poczatku bylo 6 (mies temu) teraz nie pamietam gdzie to bylo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Konto usunięte
|
Wracając do mmsow - dodałam +48 do numerów i teraz już nie ma problemu.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Kici kici miau miau
|
W temacie baterii ktos wczesniej pytal kiedy nalezy ponownie zaczac ladowac.. Szukalam i znalazlam ze mozna miec caly czas podpiety zasilacz ale raz na jakis czas nalezy popracowac na samej baterii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
Ja mam jeszcze pytanie odnośnie baterii - Apple zapewnia, że bez problemu wytrzymuje 9h, a nawet i 12h w Airach. Co trzeba powyłączać i jakich programów unikać, żeby bateria faktycznie tyle wytrzymała (poza przygaszeniem ekranu i wyłączeniem podświetlenia klawiatury)? Często biorę laptopa w podróż i zależy mi na tym, żeby wytrzymał jak najdłużej.
![]() |
#922 |
Kici kici miau miau
|
Trzeba poszukac w necie , ale mi nigdy 12h nie wytrzymalo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Raczkowanie
|
A ile max Ci wytrzymuje?
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
A gdzie wylaczyc podswietlenie klawiatury? mib sie swieci nawet za dnia..Mozna gdzies ustawic, by wlaczala sie o danej godzinie?
Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2014-06-14 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
po miesiacu mam 20 cykli ladowan. To normalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Kici kici miau miau
|
DZiewczyny ale jak patrzec :chodzi o zuzycie w trakcie pracy? Bo jesli tak to kosMarnie mi leci bateria ale jesli nie, komp stoi wlaczony ale nie pracuje caly zas to jest niezle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
W trakcie pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
MUSEarka
|
Dziewczyny, może Wy będziecie w stanie mi pomóc. Zmieniłam niedawno laptopa, system został ten sam Win7. Na starym laptopie jak podłączałam iPhone'a przez USB pojawiał mi się jako urządzenie przenośne w "Komputerze" i mogłam sobie fajnie i szybko kopiować zdjęcia na dysk i zwalniać miejsce z telefonu. Teraz jak go podłączam to tylko iTunes się uruchamia [czyli go widzi] ale zdjęć nie mogę sobie zrzucić inaczej niż jak poprzez udostępnienie strumienia przez iCloud, a to trwa wieki i zarówno telefon jak i komputer mi się przy tym wieszają.
Wiecie może jak to ustawić, żeby było tak jakna starym komputerze? ![]()
![]() |
#929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
MUSEarka
|
Cytat:
Zarówno wcześniej jak i teraz mam 32bitowy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.