Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 17:22   #901
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mały mi teraz śpi wiec dla pewności klasnelam i była reakcja ręce rozłożył. Nie wiem co myśleć bo nie ma reakcji na grzechotke czy np.glos innej osoby tak jak wczoraj brat tz wolal go a on nic. Czy takie dziecko powinno juz reagować,a może zawczesnie?
Dziś byłam u lekarza i mowie w czym problem,ona mi mówi ze jak przechodził w szpitalu badania słuchu i są dobre to nie mam sie czym martwic. Ja jej mowie to czemu nie reaguje na grzechotki? I dala mi skierwanie do Katowic lub Bielska bo nigdzie bliżej słuchu nie zbadam.
Czy zwykły laryngolog nie zbada słuchu?
witajacie
wpadłam by odpisać Marcie, chora jestem mam zapalenie oskrzeli tydzień na antybiotyku i prawie nic poprawy, jakieś szmery na oksrzelach
dodatkowo moje dzieciaczki mają angine, 39 gorączki przez 3dni już więc masakra

Marta skoro w szpitalu badanie było ok to bedzie dobrze, widocznie przytkały mu sie uszka lub jesteś już przewrażliwiona tak jak ja miałam z Pawełkiem
tylko że Pawełkowi w szpitalu stwierdzili że na prawe uszko nie słyszy więc musieliśmy jechać do bielska bodajże na badanie i okazało się że uszko było jeszcze mazią poporodową zaklejone ale sie oczyściło wkońcu
takie badanie robi się dopiero po skończonych 3miesiącach życia. my byliśmy po 6miesiącach bo terminów nie było, co ja wtedy przeżyłam, bo bałam się że bedzie słyszeć tylko na jedno ucho i tak jak ty strzelałam palcami klaskami zabawkami ruszałam i myślalam że nie słyszy bo nie reagował ale dupka on słyszał tylko widocznie tak sie wsłuchiwał w dzwięk i sie nie ruszał

będzie dobrze nie martw się
a tu w okolicy nie robią takich badań słuchu dzieciom bo ja też szukałam
może mu sie uszka przytkały albo taka woskowinka sie wydziela i słabiej słyszy, Pawełkowi mocno z uszu wychodziły takie woskowinki, przyuważ może małemu też?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ja tak na szybko, bo przyjechałąm do domuy się przebrac i umyć
w nocy musieliśmy wezwac karetkę bo mały miał potworny atak krtani - myślałam że się udusi,wyszłam z nim na dwór i się uspokoiło, ale jesteśmy w szpitalu, mam nadzieję, ze moze nie bedziemy długo, ale grunt, ze go nie dusi
wróciliśmy do wziewów
jak ostatnio miał krtań to była cały czas na wziewach a teraz od 2 miesięcy na milucante i krtań dała o sobie znać w ostry sposób
ojejku dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku

wszystkim chorowitkom zdrowia życzę

chcę już normalnej pogody, dość zimy!!!
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 17:50   #902
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

dzięki dziewczyny

ja na noc jetsem w domu z Izą, TŻ z małym
badania krwi i moczu OK osłuchowo czysty prawie nie "szczeka" tylko normalnie kaszle - ale bardzo mało, nawet prawie kataru nie ma
więc jeśli jutro doktorka sie zdecyzduje to będziemy w domu
nie wiem tylko co z antybiotykiem, bo wychodzi na to, ze bez potrzeby dostał, ale kij z tym, ważne, ze jest poprawa z krtanią

zdrówka wszystkim

Aniulka ja też już mam dość tej zimy - jeszcze się przeziębiłam bo w pracy sprawdzamy czy z dachó śnieg jest usuwany, i po dwóch dniach mam katar i gardło dziwne

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2013-01-26 o 17:51
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:16   #903
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Aniulka zdrówka

Magda to super, że juz jest dobrze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 16:58   #904
elzmac3360
Przyczajenie

Witam wszytkie mamusie. Jestem tu pierwszy raz. Mam dwójke kochanch, a czasem nieznośnych dzieciaczków, 2i pół letnią Sandre i 5cio miesiecznego Sebastiana.
elzmac3360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 00:42   #905
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Anulka dzięki ci bardzo też mam skierowanie do BB lub Katowic.
Magda moja kumpela ma syna co choruje dużo na krtań i właśnie dużo daje chłodne powietrze. Zdrówka wam zycze
Witam nowa mame
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 08:52   #906
magdawikp
Wtajemniczenie

jesteśmy w domu
Stary 2013-01-28, 10:34   #907
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
jesteśmy w domu
ufffffff
ciesze sie bardzo

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 11:15   #908
katekatee
Zadomowienie

Witam Ależ się za Wami stęskniłam Ostatnio się trochę w garść staram wziąść (pomimo tych przeciwności za onem brrr) i mam nadzieje że skutecznie wrócę na forum

U Nas w miare ok. Wiki co jakiś czas choruje i nas zaraża ale odpukać nigdy nie było to jakoś bardzo poważne. Raz tylko miał antybiotyk azomyr o ile dobrze pamiętam. Za to ja po wizycie u fryzjera dostałam zapalenia ślinianek i wyglądałam jak świnka morska Człowiek stary a głupi Wiki rośnie jak na drożdżach ciuchy już mu nawet na 110 kupujemy, gada jak najęty, śpiewa piosenki takie które zna i takie zmyślone i jest największym chyba fanem Jake i piraci z Nibylandi. Kupiliśmy mu taki statek i skały kapitana i potrafi z godzinkę posiedzieć i bawić się tymi piratami. A jakie teksty przy tym lecą to same dobrze wiecie

Widzę że na forum chorobowo ale przy tej pogodzie nie ma co się dziwić. Dużooo zdrowia życzymy

Maria Gocha gratuluję maluszków. Oby zdrowo rosły. (Maria myślę że dziewczyny mają rację i będzie ok, bądź dobrej myśli.)

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Poza tym mały wie jak nadużywac słowa dlaczego...
Np jak sie spieszymy, a dlaczego? .... tłumaczenie ze mama nie moze się spoźnić, a dlaczego??? i tak kilka razy, a matka sie gotuje w srodku...

U mnie jest to samo, a im więcej wytłumaczysz tym potem więcej pytań a dlaczego??????

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ostatnio byliśmy w sklepie i przechodziliśmy przez dział z bielizną, na widok biustonoszy moje dziecko zawołało rozmarzonym głosem:
"Zobacz, ile cycusiów"
Wiki też miał taki cycusiowy okres, raz znalazł w szafce mój biustonosz i dumny przyszedł z nim oznajmiając: mama cycusiek

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
No i mam teraz zgryza czy szcepić małą na pneumokoki :/ Wojtka nie szcepiłam ale teraz on ciągle chory bo przedszkole i boje sie zeby małej nie zarażał :/ no nie wiem, nie wiem - zagwozdka mam
Ja bym zaszczepiła, Wikiego też szczepiliśmy na pneumo i rota. Teraz się nad meningokokami zastanawiam ale to może latem jak przestanie tak chorować.

Cytat:

Staś mi wczoraj zasunął tekstem
czy ja tez kiedyś będę staruszką - on nie chce i w płacz - z kim on bedzie jak my umrzemy...? ... hmm...
No jak z kim z braciszkiem albo siostrzyczką Krążą Ci troszkę po głowie takie myśli że jeszcze się trzymasz

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2013-01-28 o 11:18
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 12:24   #909
gochaa_p
Zakorzenienie

MADZIA super że już jesteście w domu!

Witam nową mamę, napisz coś o sobie

KATEK witaj po przerwie i zaglądaj do nas częściej

pogoda za oknem już mnie dołuje...lubię zimę ale to chyba przesyt...
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 13:19   #910
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez elzmac3360 Pokaż wiadomość
Witam wszytkie mamusie. Jestem tu pierwszy raz. Mam dwójke kochanch, a czasem nieznośnych dzieciaczków, 2i pół letnią Sandre i 5cio miesiecznego Sebastiana.
Witamy napisz cos wiecej o sobie

Cytat:
jesteśmy w domu
Super

A ja mam dzis lenia jak nie powiem co a domu kupa roboty bo dzis Tz zostawał z dziewczynami wiec w domu jest wszytsko co tylko.... Kamilka umie tatusia wykorzystac

Aniołek[*]
Stary 2013-01-28, 14:23   #911
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie

my nadal do czwartku antybiotyk dzieciaczki mają już lepsze gardełka nie ma już ropnych placków ale mają jeszcze czerwone więc jeszcze antybiotyk brać do końca.
dobrze że już im lepiej bo ta gorączka ich wykańczała, Aga to całymi dniami spała

ja też nadal kaszle ale już mi troche lepiej

powiedzcie mi jakiej firmy macie inchalatory?? musze kupić bo kolejny raz przepisano mi inchalacje a nie mam zamiaru jeździć do innego miasta na inchalacje dzień w dzień a i dzieciom sie przyda

i lepiej kupić w aptece czy na allegro??

Marta my na badaniu uszków byliśmy w CHORZOWSKIM CENTRUM PEDIATRII I ONKOLOGII
tam jest poradnia audiologiczna na ul Truchana, nie wiem ktoś mi to polecił i pojechaliśmy tam. jakbyś chciała telefon to 32 349-00-10

aha i czy ten inhalator faktycznie to dobra sprawa? pomaga wam to coś??

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2013-01-28 o 14:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 14:45   #912
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

aniulka ja mam inhalator NORDITALIA moim zdaniem super sprawa jak tylko Kamilka zaczyna miec katar od razu inhalacje robimy najczesciej jak sie da i katar nie rozwija sie na jakis taki duzy i szybko przechodzi. Ja jestem zadowolona

Dobrze, że dzieciakom juz lepiej

Aniołek[*]
Stary 2013-01-28, 15:10   #913
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Madzia super
Anulka dzięki ci za wiadomość napewno się przyda.
Katekate witaj
My juz skończyliśmy antybiotyk ale Igor nie wiem czy przez antybiotyk czy przez priobiotyki ma lekka biegunkę tzn kupki są nawet do 3 na dobę co wcześniej było raz na dwa dni. Nie wiem czy lepiej iść do lekarza czy poczekać?
Igor mi śpi i oby jak najdłużej cale dwie godziny marudzenia płaczu a ja wysiadam czasem nie mam nerwów do niego. Kinga to był aniolek a Igorek to taki płaczek i maruda hehe ale jak ma humor to śmieje się i śmieje

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2013-01-28 o 15:17
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 16:19   #914
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Madzia super
Anulka dzięki ci za wiadomość napewno się przyda.
Katekate witaj
My juz skończyliśmy antybiotyk ale Igor nie wiem czy przez antybiotyk czy przez priobiotyki ma lekka biegunkę tzn kupki są nawet do 3 na dobę co wcześniej było raz na dwa dni. Nie wiem czy lepiej iść do lekarza czy poczekać?
Igor mi śpi i oby jak najdłużej cale dwie godziny marudzenia płaczu a ja wysiadam czasem nie mam nerwów do niego. Kinga to był aniolek a Igorek to taki płaczek i maruda hehe ale jak ma humor to śmieje się i śmieje
biegunka moze bys od antybiotyku cos na odbudowanie flory jelitowej by sie przydało mu dac

Aniołek[*]
Stary 2013-01-28, 20:16   #915
elalank
Zadomowienie

heloł

dziś już mi lepiej, choć nadal ataki kaszlu i ból w prawym boku, ale dużo łagodniejsze

Jutro mamy balik w żłobku- Alunia będzie kotem, (właśnie opaskę z uszami skończyłam szyć) a Olcia będzie motylo-wróżką

Cytat:
ja tak na szybko, bo przyjechałąm do domuy się przebrac i umyć
w nocy musieliśmy wezwac karetkę bo mały miał potworny atak krtani - myślałam że się udusi,wyszłam z nim na dwór i się uspokoiło, ale jesteśmy w szpitalu, mam nadzieję, ze moze nie bedziemy długo, ale grunt, ze go nie dusi
wróciliśmy do wziewów
jak ostatnio miał krtań to była cały czas na wziewach a teraz od 2 miesięcy na milucante i krtań dała o sobie znać w ostry sposób
zdrówka, zdrówka i zdrówka!!!

Cytat:
jesteśmy w domu
uff i całe szczęście!

Cytat:
Napisane przez elzmac3360 Pokaż wiadomość
hej
napisz coś więcej

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
witajcie

my nadal do czwartku antybiotyk dzieciaczki mają już lepsze gardełka nie ma już ropnych placków ale mają jeszcze czerwone więc jeszcze antybiotyk brać do końca.
dobrze że już im lepiej bo ta gorączka ich wykańczała, Aga to całymi dniami spała

ja też nadal kaszle ale już mi troche lepiej

powiedzcie mi jakiej firmy macie inchalatory?? musze kupić bo kolejny raz przepisano mi inchalacje a nie mam zamiaru jeździć do innego miasta na inchalacje dzień w dzień a i dzieciom sie przyda

i lepiej kupić w aptece czy na allegro??

zdrówka dla Was

my bez inhalatora już nie funkcjonujemy, Alunia po zapaleniu oskrzeli, każdy kaszel ma leczony przez inhalacje
mamy taki:
http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...949060108.html

ale nie pamiętam za ile my kupowaliśmy

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
biegunka z tego co pamiętam jak powyżej 5 na dobę 3 to norma. Ale też zależy jaka konsystencja

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2013-02-01 o 13:26
elalank jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:58   #916
zebra666
Zakorzenienie

Brombi jak miło i tu Cie zobaczyć Filon cycusiomaniak wymiata

Gochaa
co do sczepień, ja bym nie robiła szczepień dodatkowych gdybym miała drugie dziecko (bo Piotrek miał). Sporo czytałam i oglądałam na temat obecnych szczepień i przemawia do mnie.

Maria nie wkręcaj sobie takich rzeczy

Ela, Aniulka dużo zdrówka, żeby dziadostwo szybko Was opuściło

Guciaaa

Madzia
o rany...Współczuje szpitala...ale super, że jest poprawa! Super, że jesteście już w domku

Katekate witaj współczuje takich pofryzjerowych dodatków...

Maria ja bym się martwiła kupkami gdyby były jak woda i więcej jak 3.

Elzmac witaj

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 07:38   #917
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
rozłożyłam się mam zapalenie oskrzeli, a być może płuc-co będzie wiadomo, po prześwietleniu. Dziś zrobiłam w przychodni, a wynik za tydzień!!!!!! gdzie my żyjemy??!! Dostałam antybiotyk i tydzień w domu.. Wszytsko mnie boli, cała prawa strona, jakby mi żebra się wwiercały we wnętrzności

Ojej wspolczuje...wyniki niebawem w takim razie..?

Cytat:

Staś mi wczoraj zasunął tekstem
czy ja tez kiedyś będę staruszką - on nie chce i w płacz - z kim on bedzie jak my umrzemy...? ... hmm...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Teskno mi za wami (brakiem czasu juz nawet nie probuje sie tlumaczyc, bo moge zostac zbesztana )

Ola...

Cytat:
jesteśmy w domu

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Wiki (..)jest największym chyba fanem Jake i piraci z Nibylandi. Kupiliśmy mu taki statek i skały kapitana i potrafi z godzinkę posiedzieć i bawić się tymi piratami.

To z André swietnie by sie dogadali...

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

My mamy inhalator Medel Professional, kupiony na all i chwale sobie bardzo

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Jutro mamy balik w żłobku- Alunia będzie kotem, (właśnie opaskę z uszami skończyłam szyć) a Olcia będzie motylo-wróżką

Beda fotki jakies..?

Witam

ale mnie przedwczoraj i wczoraj rozlozylo...mialam taaaaki bol od szyi, ramiona i pol plecow, ze w nocy z niedz/pon praktycznie lazilam po scianach...w zadnej pozycji nie bylo poprawy...wczoraj bylam u lekarza i jest lepiej, ale caly czas nie moge zbyt dlugo trzymac glowy bez podparcia ...

Poza tym musze wejsc do Klubu, zeby wam napisac, jaki numer wywinelam w tamtym tyg. w pracy...

U nas w przedszkolu znow bedzie zmiana jednej wychowawczyni plus jeszcze pani zajmujaca sie sprawami zywieniowymi tez odchodzi pod koniec lutego...przestaje mi sie to powoli podobac...od wrzesnia na tym jednym stanowisku wychowawczyni jest taka rotacja, ze 3 rozne sie przewinely a teraz bedzie 4...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 08:02   #918
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Ależ się za Wami stęskniłam Ostatnio się trochę w garść staram wziąść (pomimo tych przeciwności za onem brrr) i mam nadzieje że skutecznie wrócę na forum
Też mamy taką nadzieję

Cytat:
Za to ja po wizycie u fryzjera dostałam zapalenia ślinianek i wyglądałam jak świnka morska Człowiek stary a głupi
A co robiłaś u fryca? Bo mo Tato tez kiedyś miał ale po wizycie u dentysty...

Cytat:

No jak z kim z braciszkiem albo siostrzyczką Krążą Ci troszkę po głowie takie myśli że jeszcze się trzymasz
Słaby argument jak dla mnie Znam wielu ludzi którzy ze swoim rodzeństwem mają kiepski lub żaden kontakt, a mają za to fajnych przyjaciół
Nie krążą

Magda - jak tam?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 10:33   #919
magdawikp
Wtajemniczenie

Konspi generalnie jest OK, krtań przyszła zaatakowała i poszła sobie - jak to podobno z nią bywa
najadłam sie strachu, nikt mi tego nie odbierze, ale jestem mądrzejsza o doświadczenie, którego sama dotknełam a nie tylko z opowieści lub artykułów
poczytałam sobie trochę fora - i wnioski - faktycznie za każdym poprzednim razem mały był na wziewach i to go chroniło, teraz był bez i skutek jest
ale wiem już, ze jakikolwiek katar u niego mam dac wziewy bez zastanowienia - byc moze to pomoże, aby nie było takiego ataku.
Siedzi w domu z nianią i dokazuje - ale to dobrze, wczoraj z Izą sie pobili o cos tam - taki z niego juz zdrowiec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 08:34   #920
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Słaby argument jak dla mnie Znam wielu ludzi którzy ze swoim rodzeństwem mają kiepski lub żaden kontakt, a mają za to fajnych przyjaciół
Nie krążą

Fajnie, ze tobie tez nie kraza...

Cytat:
Siedzi w domu z nianią i dokazuje - ale to dobrze, wczoraj z Izą sie pobili o cos tam - taki z niego juz zdrowiec

Super... no moze dla niani troche mniej...

Witam

u nas troche chorobowo...maly siedzi wlasnie i inhalacje robi... Katar i kaszel meczyly go w nocy...co chwile tylko "Mama, pomozesz mi wytrzec noska?"

U nas dzisiaj jest 11 stopni, na plusie oczywiscie...tylko co z tego jak deszcz pada i wieje...
Ale maly nie ma goraczki wiec moze pojdziemy na troche gdzies...na obiad na przyklad, bo kompletnie nie mam weny na gotowanie dzisiaj...
Znalazlam swietne zestawy do zabawy kreatywnej i fajny warsztat ciastoliny...

A i cos do smiechu- dzieciaki w przedszkolu bawia sie ostatnio czesto w wiezienie () wiec moj syn dosc czesto zamyka mamusie w wiezieniu itp. Spoko, z tym, ze ostatnio André oswiadczyl w autobusie na caly regulator, ze jedziemy wlasnie do tatusia do...wiezienia...
Dodam tylko, ze u nas akurat zaklad karny znajduje sie prawie w centrum i ten autobus przejezdzal dokladnie pod bramami...

Katekate widze cie...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2013-01-30 o 08:35
Stary 2013-01-30, 08:47   #921
katekatee
Zadomowienie

Witam. Siędze w pracy to i mam chwilkę bo w domu to same wiecie jak jest Okropna pogoda dziś u Nas pada szaro buro i ponuro. Nie pisałam Wam ale wzieliśmy z tżtem kredyt na remont domu, będziemy ocieplać elewację robić kuchnię, łazienkę i przedpokój (od podstaw łącznie z wylewkami) na samą myśl o tym kurzu brudzie i hałasie mam ochotę
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

To z André swietnie by sie dogadali...

Witam

ale mnie przedwczoraj i wczoraj rozlozylo...mialam taaaaki bol od szyi, ramiona i pol plecow, ze w nocy z niedz/pon praktycznie lazilam po scianach...w zadnej pozycji nie bylo poprawy...wczoraj bylam u lekarza i jest lepiej, ale caly czas nie moge zbyt dlugo trzymac glowy bez podparcia ...

Poza tym musze wejsc do Klubu, zeby wam napisac, jaki numer wywinelam w tamtym tyg. w pracy...

U nas w przedszkolu znow bedzie zmiana jednej wychowawczyni plus jeszcze pani zajmujaca sie sprawami zywieniowymi tez odchodzi pod koniec lutego...przestaje mi sie to powoli podobac...od wrzesnia na tym jednym stanowisku wychowawczyni jest taka rotacja, ze 3 rozne sie przewinely a teraz bedzie 4...

Heh U Was jest napewno większy wybór zabawek z tej bajki. Wiki ostatnio oświadczył że chce statek Kapitana Haka i Pana Swądka. Przetrzepałam cały net i niestety nie znalazłam. Jedynie jest taka mała łódka od Kapitana ale jak ją Wikiemu pokazałam to on stwierdził że "To nie ten on chce ten duży" No i teraz szukam tego dużego A z tymi Paniami w przedszkolu to faktycznie nie bardzo, chyba coś musi być na rzeczy jeśli tak szybko zmieniają pracownice

Cytat:
Też mamy taką nadzieję

A co robiłaś u fryca? Bo mo Tato tez kiedyś miał ale po wizycie u dentysty...

Nie krążą

Ach ty U fryca robiłam tylko odrosty, ale to był jedyny dzień kiedy mogłam a że na dworze było -10 a ja bez czapki to niestety potem miałam nauczkę

U mnie trochę zaczynają, u tżta to już wogóle no i już nie wspomnę o reszcie rodziny która ciągle dopytuje Muszę sobie tak na spokojnie usiąść i przemyśleć czy chce teraz czy chce potem, czy wogóle chcę.... Choć jednak mimo wszystko ten argument posiadania rodzeństwa jakoś najbardziej do mnie przemawia, jakoś sobie np nie wyobrażam jakby nie było mojej siostry mimo że mieszka odemnie 50 km. Kurcze sama nie wiem...

Cytat:
Konspi generalnie jest OK,
.
Dobrze że już jest lepiej No a takie oznaki ozdrowienia wróżą że za chwile będzie całkiem ok

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 08:53   #922
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
ale to dobrze, wczoraj z Izą sie pobili o cos tam - taki z niego juz zdrowiec
O to już forma ok

Cytat:
Fajnie, ze tobie tez nie kraza...
nic a nic

Cytat:

Znalazlam swietne zestawy do zabawy kreatywnej i fajny warsztat ciastoliny...
Pokaż coś nowego

Cytat:

A i cos do smiechu- dzieciaki w przedszkolu bawia sie ostatnio czesto w wiezienie () wiec moj syn dosc czesto zamyka mamusie w wiezieniu itp. Spoko, z tym, ze ostatnio André oswiadczyl w autobusie na caly regulator, ze jedziemy wlasnie do tatusia do...wiezienia...
Dodam tylko, ze u nas akurat zaklad karny znajduje sie prawie w centrum i ten autobus przejezdzal dokladnie pod bramami...
nieźle...

Nie wiem co jest w tej tematyce ale faktem jest, ze bardzo interesuje dzieci. Staś teraz bawi się w srokę - złodziejkę, wszystko zbiera do "skarbca", dziś tatusia do pracy bez zegarka wyprawił...

A kiedyś w sklepie tez nam oświadczył z całą determinacją: "Wy jesteście złodziejami"...

U nas tez beznadziejnie, moje dziecko poszło dziś do przedszkola w kaloszach... zważywszy ze jest styczeń, trochę to dziwne...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-01-30, 09:19   #923
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19;38935760[FONT=Comic Sans MS

[/FONT]
n o niezle niezle
Cytat:

A kiedyś w sklepie tez nam oświadczył z całą determinacją: "Wy jesteście złodziejami"...

Staś tez jest dobry

No no nizle macie z tymi swoimi pociechami,teksty dzieciakow sa niesamowite,czasami człoweik nie wie gdzie sie spojrzec jak dziecko cos klapnie

U nas wszystko w porzadku,nie odzywalam sie kilka dni bo zalatana była,mimo ze mam urlop to załatwiałam z Mateuszem wszystkich lekarzy po kolei a do niektorych po 2,3 wizyty pod rzad ale juz raczej wszystko załatwione zostało nam tylko 2 wizyty wiec ok
U nas tez pogoda straszna,wczoraj jeszcze lezało sniegu po kostki a dzis rano jak wstałam to juz trawke zielona widac do tego deszcz deszcz deszcz wrrrrrrrr pogoda okropna

7 lutego mamy balik karnawałowy i musimy przebranie jakies wymyslec:brzydal :Mati zazyczył sobie ze chce byc policjamtem i dawac wszystkim bedzie mandaty

Madzia jak u Was?

Gocha jak Ewunia?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 09:30   #924
zebra666
Zakorzenienie

Konspi dla mnie też nie jest to jakiś argument do tego, że trzeba mieć rodzeństwo... Ja właśnie z siostrą mam kiepski kontakt.

Karenina cuż za avek
Dla Andre dużo zdrówka i jego teksty
U nas też do bani pogoda...Ciapa na maxa i deszcz.

Kachula
hehe byle rodzicom mandatów nie ofiarował

Stary 2013-01-30, 09:56   #925
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Siędze w pracy to i mam chwilkę bo w domu to same wiecie jak jest Okropna pogoda dziś u Nas pada szaro buro i ponuro. Nie pisałam Wam ale wzieliśmy z tżtem kredyt na remont domu, będziemy ocieplać elewację robić kuchnię, łazienkę i przedpokój (od podstaw łącznie z wylewkami) na samą myśl o tym kurzu brudzie i hałasie mam ochotę

Nie dziwie sie...

Cytat:
Heh U Was jest napewno większy wybór zabawek z tej bajki. Wiki ostatnio oświadczył że chce statek Kapitana Haka i Pana Swądka. Przetrzepałam cały net i niestety nie znalazłam. Jedynie jest taka mała łódka od Kapitana ale jak ją Wikiemu pokazałam to on stwierdził że "To nie ten on chce ten duży" No i teraz szukam tego dużego

U nas jest spory wybor...dlatego mamusia omija juz te stoiska, bo pokoj robi sie za maly...

Cytat:
A z tymi Paniami w przedszkolu to faktycznie nie bardzo, chyba coś musi być na rzeczy jeśli tak szybko zmieniają pracownice

Nie wszystko jest ok, tylko sprawa wyglada tak, ze jedna z 3 zatrudnionych na stale wychowawczyn jest na urlopie macierzynskim do wrzesnia i jej miejsce musi byc zajete i przychodza inne, ktore maja umowe na czas okreslony tylko wiec jak w trakcie dostaja gdzies indziej oferte zatrudnienia na stale to oczywiscie ida...

Cytat:
U mnie trochę zaczynają, u tżta to już wogóle no i już nie wspomnę o reszcie rodziny która ciągle dopytuje Muszę sobie tak na spokojnie usiąść i przemyśleć czy chce teraz czy chce potem, czy wogóle chcę.... Choć jednak mimo wszystko ten argument posiadania rodzeństwa jakoś najbardziej do mnie przemawia, jakoś sobie np nie wyobrażam jakby nie było mojej siostry mimo że mieszka odemnie 50 km. Kurcze sama nie wiem...

Reszta rodziny niech spada , bo to oni poniosa tak naprawde konsekwencje tylko TY...
Tz jak chce, to nie sie wykaze na medal przy pierwszym...
Argument o rodzenstwie mnie nie przekonuje....
Jedyne, o czyms kiedys myslalam, to, ze do 30-stki chcialam miec komplet (nie wiedzialam jeszcze w jakiej ilosci co prawda, ale jakis chcialam... ), ale to juz napewno nierealne...

Cytat:
Pokaż coś nowego

Pokaze .
Cytat:
Padlam....

Cytat:
U nas tez beznadziejnie, moje dziecko poszło dziś do przedszkola w kaloszach... zważywszy ze jest styczeń, trochę to dziwne...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
7 lutego mamy balik karnawałowy i musimy przebranie jakies wymyslec:brzydal :Mati zazyczył sobie ze chce byc policjamtem i dawac wszystkim bedzie mandaty
Hehehe...to mama ma zamowienie

My zaczynam sezon w ta niedziele, potem 3 weekendy karnawalu...

Sluchajcie, malz tez kupil sobie przebrania...pirata, koszula itp. i...kapelusz z wlosami... To ja chyba tez musze cos skombinowac...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina cuż za avek
Dla Andre dużo zdrówka i jego teksty.

Stary 2013-01-30, 10:06   #926
zebra666
Zakorzenienie

Kareninano to może coś z wąsami żebyś nie wyróżniała się z tłumu

Wstałam wcześnie, a jakiś rozruch mam kiepski... Spacer i zakupy za nami, a ja dopiero śniadanie jem a za obiad wypada się zabrać...

Stary 2013-01-30, 10:19   #927
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Jedyne, o czyms kiedys myslalam, to, ze do 30-stki chcialam miec komplet (nie wiedzialam jeszcze w jakiej ilosci co prawda, ale jakis chcialam... ), ale to juz napewno nierealne...
Czyli Ty nie myślisz ale "na razie"?

Cytat:
Sluchajcie, malz tez kupil sobie przebrania...pirata, koszula itp. i...kapelusz z wlosami... To ja chyba tez musze cos skombinowac...
No raczej Ty włosy już masz, to może jakiś kapelusz

Cytat:
Spacer i zakupy za nami, a ja dopiero śniadanie jem a za obiad wypada się zabrać...
Bez śniadania Zebra, weź to zmień, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Długo bym mogła pisać na ten temat, szkodzisz sobie tym

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2013-01-30, 10:37   #928
zebra666
Zakorzenienie

Konspi wiem o tym, ale inaczej nie umiem na razie. Nie jestem rano głodna. Przy ostatnich stresach jakie miałam rodzinnych to w ogóle jedzenie stawało w gardle, więc i tak jest postęp. Staram się zjeść śniadanie rano, ale moje rano jest dość późne. Jak wstaje muszę ogarnąć dziecko, psa musze wyprowadzić z garażu i przypiąć przy budzie inaczej narobi w garażu, potem powalczyć z piecem żeby nagrzać dom, Często po tym wychodzę po chleb i na spacer. A jak wracam chce mi się kawy...I potem robię się głodna dopiero.

Stary 2013-01-30, 13:27   #929
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Konspi wiem o tym, ale inaczej nie umiem na razie. Nie jestem rano głodna. Przy ostatnich stresach jakie miałam rodzinnych to w ogóle jedzenie stawało w gardle, więc i tak jest postęp. Staram się zjeść śniadanie rano, ale moje rano jest dość późne. Jak wstaje muszę ogarnąć dziecko, psa musze wyprowadzić z garażu i przypiąć przy budzie inaczej narobi w garażu, potem powalczyć z piecem żeby nagrzać dom, Często po tym wychodzę po chleb i na spacer. A jak wracam chce mi się kawy...I potem robię się głodna dopiero.
witajcie

widze że nie tylko ja tak ze śniadaniem mam
ja dziś śniadanie miałam o 13 .00 jak wróciłam z miasta
byłam załatwiać papiery do ubezpieczalni o odszkodowanie

ostatnio przy chorobie nie jem dużo, dosłownie nie mam ochoty nic na siłę jeść, i w tydzień schudłam 2kg
z jednej strony sie cieszę bo schudłam ale z drugiej strony nie chciałabym znów przechodzić przez chorobę bo sie wykończyć idzie
dziś i zakupy wkońcu zrobiłam bo tak to tż robił a wiecie jak to jest

dzięki za odpowiedzi w sprawie inhalatorów i zakupię chyba pchilipsa medel coś tam
dzieci mają dalej kaszelek po anginie a jak też chyrlam dalej jak głupia

ale u nas pogoda posrana, normalnie leje deszcz

Karenina to Adnre świetnie cie tekstami załatwia

dziewczyny i mam mały problem z Agą
ostantio nic do niej nie dociera, jest strasznie niedobra
mówię do niej po 5razy żeby czegoś tam nie robiła albo żeby coś zrobiła bo np wysypie specjalnie puzzle w kuchni no rozwala je i proszę żeby pozbierała i dziewczyny można i tysiąc razy do niej gadać i nic to nie daje
muszę ryknąć dosłownie sie wydrzeć na nią bo nie dociera do niej, potem mam straszne wyrzuty, że krzyczałam ale ona nic a nic nie słucha dopiero jak nawrzeszcze to działa i tak cały dzień,
obiecałam sobie że jakoś to będę spokojnie załatwiać z nią ale naprawde nie idzie
ona sie zachowuje jakby miała przynajmniej z 7lat a nie 3, i te odzywki od niej pyskacz mały masakra, potem przyjdzie i przeprasza że była niegrzeczna no ale to po fakcie już
nie wiem jak mam do niej dotrzeć

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2013-01-30 o 13:33
Stary 2013-01-30, 13:46   #930
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kareninano to może coś z wąsami żebyś nie wyróżniała się z tłumu.

Cytat:
Czyli Ty nie myślisz ale "na razie"?

Ale jak "na razie"? Nie rozumiem...

Cytat:
No raczej Ty włosy już masz, to może jakiś kapelusz

Czyli mam przewage juz...

Cytat:
Bez śniadania Zebra, weź to zmień, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Długo bym mogła pisać na ten temat, szkodzisz sobie tym

Ja np. jem sniadanie po tym, jak odprowadzam malego do przedszkola...ale ja nie moge sobie pozwolic na takie "wyskoki" jak pozne sniadanie, moj organizm zemscilby sie okrutnie...

Dziewczyny, odkrylam nowa emotikonke...chyba specjalnie dla mnie ja wymyslili!
> > < <

Ale sie usmialam...bylismy z malym w bibliotece, troche po sklepach polazilismy no i byl powoli czas na obiad...a ze spotkalam znajoma z jej dzieckiem to pomyslalam, ze zjemy na miescie razem.
Znam taka mila "dzieciowa" restauracje, maja ladny wybor dan gotowanych na parze, pycha rybki wiec spoko...André "zlozyl" swoje zamowienie, ale problem pojawil sie, kiedy moje dziecko zazyczylo sobie buraczkow...no, bo nie bylo w karcie...Na to maly odwrocil sie do mnie z gniewna mina i mowi "Mamo, idziemy do domu! Tam mamy buraczki!"
Powiedzialam, ze szkoda, ze nie ma tych buraczkow a kelnerka do mnie "Wie pani, my tutaj mamy takie raczej typowo dziecinne menu" A ja ze smiechem, ze moj syn to co nie dziecko, tak? A ona do mnie z urazona mina "Musze pani powiedziec, ze jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tym, zeby dziecko chcialo czegos takiego jak buraczki!" Zaczelam sie smiac z tego wszystkiego, no bo co mialam zrobic...

Kupilam malemu swietny zestaw do ciastoliny - najfajniejszy jaki widzialam do tej pory a cena jest ok, taki duzy model do zbudowania statku z kartonu, ktory pozniej mozna pomalowac itp. i takie kulki do wyklejania na papierze albo ktore laczy sie razem woda i mozna budowac rozne zwierzaki, budowle itp. (nie wiem jak sie nazywa, ale w pl tez widzialam)...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości