|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
wpadłam by odpisać Marcie, chora jestem mam zapalenie oskrzeli tydzień na antybiotyku i prawie nic poprawy, jakieś szmery na oksrzelach dodatkowo moje dzieciaczki mają angine, 39 gorączki przez 3dni już więc masakra Marta skoro w szpitalu badanie było ok to bedzie dobrze, widocznie przytkały mu sie uszka lub jesteś już przewrażliwiona tak jak ja miałam z Pawełkiem tylko że Pawełkowi w szpitalu stwierdzili że na prawe uszko nie słyszy więc musieliśmy jechać do bielska bodajże na badanie i okazało się że uszko było jeszcze mazią poporodową zaklejone ale sie oczyściło wkońcu takie badanie robi się dopiero po skończonych 3miesiącach życia. my byliśmy po 6miesiącach bo terminów nie było, co ja wtedy przeżyłam, bo bałam się że bedzie słyszeć tylko na jedno ucho i tak jak ty strzelałam palcami klaskami zabawkami ruszałam i myślalam że nie słyszy bo nie reagował ale dupka on słyszał ![]() będzie dobrze nie martw się ![]() a tu w okolicy nie robią takich badań słuchu dzieciom bo ja też szukałam może mu sie uszka przytkały albo taka woskowinka sie wydziela i słabiej słyszy, Pawełkowi mocno z uszu wychodziły takie woskowinki, przyuważ może małemu też? ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
wszystkim chorowitkom zdrowia życzę chcę już normalnej pogody, dość zimy!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
ja na noc jetsem w domu z Izą, TŻ z małym badania krwi i moczu OK ![]() ![]() więc jeśli jutro doktorka sie zdecyzduje to będziemy w domu nie wiem tylko co z antybiotykiem, bo wychodzi na to, ze bez potrzeby dostał, ale kij z tym, ważne, ze jest poprawa z krtanią zdrówka wszystkim ![]() Aniulka ja też już mam dość tej zimy - jeszcze się przeziębiłam bo w pracy sprawdzamy czy z dachó śnieg jest usuwany, i po dwóch dniach mam katar i gardło dziwne
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2013-01-26 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Aniulka zdrówka
![]() Magda to super, że juz jest dobrze ![]()
![]() |
#904 |
Przyczajenie
|
Witam wszytkie mamusie. Jestem tu pierwszy raz. Mam dwójke kochanch, a czasem nieznośnych dzieciaczków, 2i pół letnią Sandre i 5cio miesiecznego Sebastiana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Anulka dzięki ci bardzo
![]() Magda moja kumpela ma syna co choruje dużo na krtań i właśnie dużo daje chłodne powietrze. Zdrówka wam zycze Witam nowa mame ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Wtajemniczenie
|
jesteśmy w domu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | ||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() U Nas w miare ok. Wiki co jakiś czas choruje i nas zaraża ale odpukać nigdy nie było to jakoś bardzo poważne. Raz tylko miał antybiotyk azomyr o ile dobrze pamiętam. Za to ja po wizycie u fryzjera dostałam zapalenia ślinianek i wyglądałam jak świnka morska ![]() ![]() ![]() Widzę że na forum chorobowo ale przy tej pogodzie nie ma co się dziwić. Dużooo zdrowia życzymy ![]() ![]() Maria Gocha gratuluję maluszków. Oby zdrowo rosły. (Maria myślę że dziewczyny mają rację i będzie ok, bądź dobrej myśli.) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-01-28 o 11:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
MADZIA super że już jesteście w domu!
Witam nową mamę, napisz coś o sobie KATEK witaj po przerwie i zaglądaj do nas częściej pogoda za oknem już mnie dołuje...lubię zimę ale to chyba przesyt...
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super ![]() A ja mam dzis lenia jak nie powiem co ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#911 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() my nadal do czwartku antybiotyk ![]() dobrze że już im lepiej bo ta gorączka ich wykańczała, Aga to całymi dniami spała ja też nadal kaszle ale już mi troche lepiej powiedzcie mi jakiej firmy macie inchalatory?? musze kupić bo kolejny raz przepisano mi inchalacje a nie mam zamiaru jeździć do innego miasta na inchalacje dzień w dzień a i dzieciom sie przyda i lepiej kupić w aptece czy na allegro?? Marta my na badaniu uszków byliśmy w CHORZOWSKIM CENTRUM PEDIATRII I ONKOLOGII tam jest poradnia audiologiczna na ul Truchana, nie wiem ktoś mi to polecił i pojechaliśmy tam. jakbyś chciała telefon to 32 349-00-10 aha i czy ten inhalator faktycznie to dobra sprawa? pomaga wam to coś??
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2013-01-28 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
aniulka ja mam inhalator NORDITALIA moim zdaniem super sprawa jak tylko Kamilka zaczyna miec katar od razu inhalacje robimy najczesciej jak sie da i katar nie rozwija sie na jakis taki duzy i szybko przechodzi. Ja jestem zadowolona
![]() Dobrze, że dzieciakom juz lepiej ![]()
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Madzia super
![]() Anulka dzięki ci za wiadomość napewno się przyda. Katekate witaj ![]() My juz skończyliśmy antybiotyk ale Igor nie wiem czy przez antybiotyk czy przez priobiotyki ma lekka biegunkę tzn kupki są nawet do 3 na dobę co wcześniej było raz na dwa dni. Nie wiem czy lepiej iść do lekarza czy poczekać? Igor mi śpi i oby jak najdłużej cale dwie godziny marudzenia płaczu a ja wysiadam czasem nie mam nerwów do niego. Kinga to był aniolek a Igorek to taki płaczek i maruda hehe ale jak ma humor to śmieje się i śmieje ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2013-01-28 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#915 | ||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() dziś już mi lepiej, choć nadal ataki kaszlu i ból w prawym boku, ale dużo łagodniejsze Jutro mamy balik w żłobku- Alunia będzie kotem, (właśnie opaskę z uszami skończyłam szyć ![]() ![]() Cytat:
uff i całe szczęście! ![]() Cytat:
napisz coś więcej ![]() Cytat:
my bez inhalatora już nie funkcjonujemy, Alunia po zapaleniu oskrzeli, każdy kaszel ma leczony przez inhalacje ![]() mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...949060108.html ale nie pamiętam za ile my kupowaliśmy ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2013-02-01 o 13:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Brombi jak miło i tu Cie zobaczyć
![]() ![]() Gochaa co do sczepień, ja bym nie robiła szczepień dodatkowych gdybym miała drugie dziecko (bo Piotrek miał). Sporo czytałam i oglądałam na temat obecnych szczepień i przemawia do mnie. Maria nie wkręcaj sobie takich rzeczy ![]() Ela, Aniulka dużo zdrówka, żeby dziadostwo szybko Was opuściło ![]() Guciaaa ![]() Madzia o rany...Współczuje szpitala...ale super, że jest poprawa! Super, że jesteście już w domku ![]() Katekate witaj ![]() Maria ja bym się martwiła kupkami gdyby były jak woda i więcej jak 3. Elzmac witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej wspolczuje...wyniki niebawem w takim razie..? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ola... ![]() ![]() Cytat:
To z André swietnie by sie dogadali... ![]() Cytat:
My mamy inhalator Medel Professional, kupiony na all i chwale sobie bardzo ![]() Cytat:
Beda fotki jakies..? ![]() Witam ![]() ale mnie przedwczoraj i wczoraj rozlozylo...mialam taaaaki bol od szyi, ramiona i pol plecow, ze w nocy z niedz/pon praktycznie lazilam po scianach...w zadnej pozycji nie bylo poprawy...wczoraj bylam u lekarza i jest lepiej, ale caly czas nie moge zbyt dlugo trzymac glowy bez podparcia ... ![]() Poza tym musze wejsc do Klubu, zeby wam napisac, jaki numer wywinelam w tamtym tyg. w pracy... ![]() U nas w przedszkolu znow bedzie zmiana jednej wychowawczyni plus jeszcze pani zajmujaca sie sprawami zywieniowymi tez odchodzi pod koniec lutego...przestaje mi sie to powoli podobac...od wrzesnia na tym jednym stanowisku wychowawczyni jest taka rotacja, ze 3 rozne sie przewinely a teraz bedzie 4... ![]()
![]() |
![]() |
#918 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie krążą ![]() ![]() Magda - jak tam?
![]() |
![]() |
#919 |
Wtajemniczenie
|
Konspi generalnie jest OK, krtań przyszła zaatakowała i poszła sobie - jak to podobno z nią bywa
najadłam sie strachu, nikt mi tego nie odbierze, ale jestem mądrzejsza o doświadczenie, którego sama dotknełam a nie tylko z opowieści lub artykułów poczytałam sobie trochę fora - i wnioski - faktycznie za każdym poprzednim razem mały był na wziewach i to go chroniło, teraz był bez i skutek jest ale wiem już, ze jakikolwiek katar u niego mam dac wziewy bez zastanowienia - byc moze to pomoże, aby nie było takiego ataku. Siedzi w domu z nianią i dokazuje - ale to dobrze, wczoraj z Izą sie pobili o cos tam - taki z niego juz zdrowiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze tobie tez nie kraza... ![]() Cytat:
Super... ![]() ![]() Witam ![]() u nas troche chorobowo...maly siedzi wlasnie i inhalacje robi... ![]() ![]() U nas dzisiaj jest 11 stopni, na plusie oczywiscie...tylko co z tego jak deszcz pada i wieje... ![]() Ale maly nie ma goraczki wiec moze pojdziemy na troche gdzies...na obiad na przyklad, bo kompletnie nie mam weny na gotowanie dzisiaj... ![]() Znalazlam swietne zestawy do zabawy kreatywnej i fajny warsztat ciastoliny... ![]() A i cos do smiechu- dzieciaki w przedszkolu bawia sie ostatnio czesto w wiezienie ( ![]() ![]() Dodam tylko, ze u nas akurat zaklad karny znajduje sie prawie w centrum i ten autobus przejezdzal dokladnie pod bramami... ![]() Katekate widze cie... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2013-01-30 o 08:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | |||
Zadomowienie
|
Witam. Siędze w pracy to i mam chwilkę bo w domu to same wiecie jak jest
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie trochę zaczynają, u tżta to już wogóle no i już nie wspomnę o reszcie rodziny która ciągle dopytuje ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co jest w tej tematyce ale faktem jest, ze bardzo interesuje dzieci. Staś teraz bawi się w srokę - złodziejkę, wszystko zbiera do "skarbca", dziś tatusia do pracy bez zegarka wyprawił... ![]() A kiedyś w sklepie tez nam oświadczył z całą determinacją: "Wy jesteście złodziejami"... ![]() U nas tez beznadziejnie, moje dziecko poszło dziś do przedszkola w kaloszach... zważywszy ze jest styczeń, trochę to dziwne... ![]()
![]() |
![]() |
#923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No no nizle macie z tymi swoimi pociechami,teksty dzieciakow sa niesamowite,czasami człoweik nie wie gdzie sie spojrzec jak dziecko cos klapnie ![]() ![]() U nas wszystko w porzadku,nie odzywalam sie kilka dni bo zalatana była,mimo ze mam urlop to załatwiałam z Mateuszem wszystkich lekarzy po kolei a do niektorych po 2,3 wizyty pod rzad ale juz raczej wszystko załatwione zostało nam tylko 2 wizyty wiec ok U nas tez pogoda straszna,wczoraj jeszcze lezało sniegu po kostki a dzis rano jak wstałam to juz trawke zielona widac do tego deszcz deszcz deszcz wrrrrrrrr pogoda okropna 7 lutego mamy balik karnawałowy i musimy przebranie jakies wymyslec ![]() ![]() Madzia jak u Was? Gocha jak Ewunia?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Konspi dla mnie też nie jest to jakiś argument do tego, że trzeba mieć rodzeństwo... Ja właśnie z siostrą mam kiepski kontakt.
Karenina cuż za avek ![]() Dla Andre dużo zdrówka ![]() ![]() U nas też do bani pogoda...Ciapa na maxa i deszcz. Kachula hehe byle rodzicom mandatów nie ofiarował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwie sie... ![]() Cytat:
U nas jest spory wybor...dlatego mamusia omija juz te stoiska, bo pokoj robi sie za maly... ![]() Cytat:
Nie wszystko jest ok, tylko sprawa wyglada tak, ze jedna z 3 zatrudnionych na stale wychowawczyn jest na urlopie macierzynskim do wrzesnia i jej miejsce musi byc zajete i przychodza inne, ktore maja umowe na czas okreslony tylko wiec jak w trakcie dostaja gdzies indziej oferte zatrudnienia na stale to oczywiscie ida... ![]() Cytat:
Reszta rodziny niech spada ![]() Tz jak chce, to nie sie wykaze na medal przy pierwszym... Argument o rodzenstwie mnie nie przekonuje.... Jedyne, o czyms kiedys myslalam, to, ze do 30-stki chcialam miec komplet (nie wiedzialam jeszcze w jakiej ilosci co prawda, ale jakis chcialam... ![]() ![]() Pokaze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My zaczynam sezon w ta niedziele, potem 3 weekendy karnawalu... Sluchajcie, malz tez kupil sobie przebrania...pirata, koszula itp. i...kapelusz z wlosami... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Karenina
![]() ![]() ![]() Wstałam wcześnie, a jakiś rozruch mam kiepski... Spacer i zakupy za nami, a ja dopiero śniadanie jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Konspi wiem o tym, ale inaczej nie umiem na razie. Nie jestem rano głodna. Przy ostatnich stresach jakie miałam rodzinnych to w ogóle jedzenie stawało w gardle, więc i tak jest postęp. Staram się zjeść śniadanie rano, ale moje rano jest dość późne. Jak wstaje muszę ogarnąć dziecko, psa musze wyprowadzić z garażu i przypiąć przy budzie inaczej narobi w garażu, potem powalczyć z piecem żeby nagrzać dom, Często po tym wychodzę po chleb i na spacer. A jak wracam chce mi się kawy...I potem robię się głodna dopiero.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widze że nie tylko ja tak ze śniadaniem mam ![]() ja dziś śniadanie miałam o 13 .00 jak wróciłam z miasta byłam załatwiać papiery do ubezpieczalni o odszkodowanie ostatnio przy chorobie nie jem dużo, dosłownie nie mam ochoty nic na siłę jeść, i w tydzień schudłam 2kg ![]() z jednej strony sie cieszę bo schudłam ale z drugiej strony nie chciałabym znów przechodzić przez chorobę bo sie wykończyć idzie dziś i zakupy wkońcu zrobiłam bo tak to tż robił a wiecie jak to jest dzięki za odpowiedzi w sprawie inhalatorów i zakupię chyba pchilipsa medel coś tam dzieci mają dalej kaszelek po anginie a jak też chyrlam dalej jak głupia ale u nas pogoda posrana, normalnie leje deszcz ![]() Karenina to Adnre świetnie cie tekstami załatwia ![]() dziewczyny i mam mały problem z Agą ![]() ostantio nic do niej nie dociera, jest strasznie niedobra mówię do niej po 5razy żeby czegoś tam nie robiła albo żeby coś zrobiła bo np wysypie specjalnie puzzle w kuchni no rozwala je i proszę żeby pozbierała i dziewczyny można i tysiąc razy do niej gadać i nic to nie daje muszę ryknąć dosłownie sie wydrzeć na nią bo nie dociera do niej, potem mam straszne wyrzuty, że krzyczałam ale ona nic a nic nie słucha dopiero jak nawrzeszcze to działa i tak cały dzień, obiecałam sobie że jakoś to będę spokojnie załatwiać z nią ale naprawde nie idzie ona sie zachowuje jakby miała przynajmniej z 7lat a nie 3, i te odzywki od niej pyskacz mały masakra, potem przyjdzie i przeprasza że była niegrzeczna no ale to po fakcie już nie wiem jak mam do niej dotrzeć ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2013-01-30 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
![]() Ale jak "na razie"? Nie rozumiem... ![]() Czyli mam przewage juz... ![]() Cytat:
Ja np. jem sniadanie po tym, jak odprowadzam malego do przedszkola...ale ja nie moge sobie pozwolic na takie "wyskoki" jak pozne sniadanie, moj organizm zemscilby sie okrutnie... ![]() Dziewczyny, odkrylam nowa emotikonke...chyba specjalnie dla mnie ja wymyslili! > > ![]() ![]() Ale sie usmialam...bylismy z malym w bibliotece, troche po sklepach polazilismy no i byl powoli czas na obiad...a ze spotkalam znajoma z jej dzieckiem to pomyslalam, ze zjemy na miescie razem. Znam taka mila "dzieciowa" restauracje, maja ladny wybor dan gotowanych na parze, pycha rybki wiec spoko...André "zlozyl" swoje zamowienie, ale problem pojawil sie, kiedy moje dziecko zazyczylo sobie buraczkow...no, bo nie bylo w karcie...Na to maly odwrocil sie do mnie z gniewna mina i mowi "Mamo, idziemy do domu! Tam mamy buraczki!" ![]() Powiedzialam, ze szkoda, ze nie ma tych buraczkow a kelnerka do mnie "Wie pani, my tutaj mamy takie raczej typowo dziecinne menu" A ja ze smiechem, ze moj syn to co nie dziecko, tak? A ona do mnie z urazona mina "Musze pani powiedziec, ze jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tym, zeby dziecko chcialo czegos takiego jak buraczki!" Zaczelam sie smiac z tego wszystkiego, no bo co mialam zrobic... ![]() Kupilam malemu swietny zestaw do ciastoliny - najfajniejszy jaki widzialam do tej pory a cena jest ok, taki duzy model do zbudowania statku z kartonu, ktory pozniej mozna pomalowac itp. i takie kulki do wyklejania na papierze albo ktore laczy sie razem woda i mozna budowac rozne zwierzaki, budowle itp. (nie wiem jak sie nazywa, ale w pl tez widzialam)...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.