Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 10:01   #901
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja czaję się na Ikee, ale darmowa jest jeśli przesyłka ma od 10 do 30 kg więc czekam na męża i podejmiemy decyzję o szafce na przedpokój
A Ty Ula co masz upatrzone? Może podeślesz linki do jakiś ciekawych sklepów, bo na tej stronie o darmowej dostawie jest ich tyle, że nie ma szans wszystkich przejrzeć.

Iwa844 poważnie witamina D jest na receptę? Kurde, to mam problem, bo do lekarza idę dopiero po świętach no a witaminkę będę potrzebowała za kilka dni.
Nisia - witamina D3 jest na receptę i trzeba podawać ściśle wg wskazań lekarskich, bo to jest duża dawka.

Nam teraz pediatra zaleciła, przez tydzień dawkowanie dwa razy dziennie po 3 krople, gdyż na piątkowym szczepieniu pomacała stópki i były delikatnie wilgotne, jest to objaw niedoboru, to samo miałam z pierwszą córą. Obydwie genetycznie mają skłonność do krzywicy więc wit D3 szczególnie w ich przypadku jest wskazana. Po tygodniu mamy wrócić do dawkowania raz dziennie 3 krople.Też mamy kropelki DEVICAP.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:02
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:02   #902
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Bafi okres to tragedia;( ja ostatni mialam 6 grudnia 2011 wiec juz zapomnialam jak to jest

Moje dziecko wali rączkami w karuzele a ta sie telepie i maly jest zadowolony
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:02   #903
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czaję się na Ikee, ale darmowa jest jeśli przesyłka ma od 10 do 30 kg więc czekam na męża i podejmiemy decyzję o szafce na przedpokój
A Ty Ula co masz upatrzone? Może podeślesz linki do jakiś ciekawych sklepów, bo na tej stronie o darmowej dostawie jest ich tyle, że nie ma szans wszystkich przejrzeć.

Iwa844 poważnie witamina D jest na receptę? Kurde, to mam problem, bo do lekarza idę dopiero po świętach no a witaminkę będę potrzebowała za kilka dni.
No ja się sugeruję tym co pisze na DEVICAPIE - "lek wydawany na receptę". A po samą receptę nie możesz przedzwonić i odebrać?

A w ogóle nie wiem czy wiecie ale od 1 stycznia nie trzeba będzie w przychodniach przedstawiać potwierdzenia ubezpieczenia. Będzie centralny system d którego NFZ bedzie przesyłał potwierdzenia po wpisaniu nr pesel. Nareszcie!
Stary 2012-12-03, 10:02   #904
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczyny poradźcie co mogę kupić na Mikołaja moim dziewczynkom starszym?? Mają 3 latka jakieś fajne zabawaki edukacyjne dla maluchów w tym wieku może znacie??
Stary 2012-12-03, 10:05   #905
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Nisia - witamina D3 jest na receptę i trzeba podawać ściśle wg wskazań lekarskich, bo to jest duża dawka.

Nam teraz pediatra zaleciła, przez tydzień dawkowanie dwa razy dziennie po 3 krople, gdyż na piątkowym szczepieniu pomacała stópki i były delikatnie wilgotne, jest to objaw niedoboru, to samo miałam z pierwszą córą. Obydwie genetycznie mają skłonność do krzywicy więc wit D3 szczególnie w ich przypadku jest wskazana. Po tygodniu mamy wrócić do dawkowania raz dziennie 3 krople.Też mamy kropelki DEVICAP.
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
No ja się sugeruję tym co pisze na DEVICAPIE - "lek wydawany na receptę". A po samą receptę nie możesz przedzwonić i odebrać?
Dobrze, że poruszyłyśmy temat bo ja byłam przekonana, że po prostu pójdę do apteki i kupię, a tak to wiem, że muszę wybrać się do lekarza. Dzięki.
Stary 2012-12-03, 10:07   #906
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Bafi okres to tragedia;( ja ostatni mialam 6 grudnia 2011 wiec juz zapomnialam jak to jest

Moje dziecko wali rączkami w karuzele a ta sie telepie i maly jest zadowolony
Zielona to ja miałam ostatni 30 listopada i przylazł do mnie 17 listopada rok pozniej

Sonia siedząc w bujaku łapie zabawki i zdziwiona, że coś jej w rączce siedzi

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:09
Stary 2012-12-03, 10:07   #907
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie co mogę kupić na Mikołaja moim dziewczynkom starszym?? Mają 3 latka jakieś fajne zabawaki edukacyjne dla maluchów w tym wieku może znacie??
gry typu memory np.łaczenie w pary np. noga do buta,lub poprostu takie co sie odwraca i tzeba pamietac gdzie co lezy (no wiesz o chodzi )
ja mam duzo takich gier i jedyny minus to ze dominik jest za maly zeby z Oskarem grac
Stary 2012-12-03, 10:08   #908
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

A w ogóle nie wiem czy wiecie ale od 1 stycznia nie trzeba będzie w przychodniach przedstawiać potwierdzenia ubezpieczenia. Będzie centralny system d którego NFZ bedzie przesyłał potwierdzenia po wpisaniu nr pesel. Nareszcie!
No wreszcie się coś ruszyło i cywilizacja do NFZ zajrzała.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-12-03, 10:10   #909
zielona1911
Zakorzenienie

Sojka
moze cos takiego,ja malemu to pod choinke kupuje
http://allegro.pl/lisciani-giochi-la...725508352.html
Stary 2012-12-03, 10:11   #910
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Przejrzyj tego bloga http://dzieciologia.blogspot.com/
Kobitka ma masę pomysłów na zabawki i zabawy dla tej kategorii wiekowej

Sypie i sypie... chyba sobie odpuszczę ten spacer narazie. Po południu jedziemy na kontrolę bioderek, to Mała łyknie trochę powietrza. tylko kto mi samochód odśnieży???

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:13
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:12   #911
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Nic będę się powoli zbierać idę do sąsiadki na ploteczki a Sonia odwiedzi swoja kumpelke półtorej miesiąca starszą

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-12-03, 10:27   #912
Sojka1990
Zadomowienie

jak myślicie fajny pomysł dla 3-latek?? http://sklep.megadyskont.pl/pl/inter...41-b1.html#op1

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Zielona super te gry !!!!!! zamawiam
Stary 2012-12-03, 10:31   #913
zielona1911
Zakorzenienie

sa limitowane pamperski DADA z reniferkami

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
jak myślicie fajny pomysł dla 3-latek?? http://sklep.megadyskont.pl/pl/inter...41-b1.html#op1

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Zielona super te gry !!!!!! zamawiam
to super tylko poszukaj aktualna aukcje bo ta stara,dalam ja tylko do zakladek kiedys zeby szybciej znalezc
Stary 2012-12-03, 10:35   #914
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Sypie i sypie... chyba sobie odpuszczę ten spacer narazie. Po południu jedziemy na kontrolę bioderek, to Mała łyknie trochę powietrza. tylko kto mi samochód odśnieży???
Hehe, ja ostatnio zrobiłam aferkę mężowi, że on ma miejsce parkingowe w naszym budynku, a ja nie dość, że dziecko tacham, to jeszcze będę odśnieżać samochód! I od razu wynajął mi miejsce obok
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:37   #915
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hehe, ja ostatnio zrobiłam aferkę mężowi, że on ma miejsce parkingowe w naszym budynku, a ja nie dość, że dziecko tacham, to jeszcze będę odśnieżać samochód! I od razu wynajął mi miejsce obok
no niestety u nas nie ma takiej możliwości
Stary 2012-12-03, 10:41   #916
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam DEVICAP w kropelkach i podaję 2 na dobę. Ale to najlepiej ustal z pediatrą, wit D i tak jest na receptę.

Spróbuję prościej. 7 grudnia minie 3 pełne miesiące jak Dominik jest na świecie? Tak. Wiec:
7 października skończył 1 miesiąc i zaczął drugi
7 listopada skończył 2 miesiące i zaczął trzeci
7 grudnia skończy 3 miesiące i zacznie czwarty
7 stycznia skończy 4 miesiące i zacznie piąty
itd
W kaszkach "od n-tego miesiąca" bierze się po uwagę zaczęty miesiąc. W kaszkach "po n-tym miesiacu" - skończony.

Ufff... jaśniej się chyba nie da

ja kupuje wit. D bez żadnej recepty

Kuuuuurde z tymi miesiącami to ja też nie ogarniam :banghead::banghead:
Z Twojego opisu wynika że badanie bioderek u małego już bym musiała zrobić bo 6 grudnia kończy 3 m-ce

Cytat:
Ja nie chce tych twist off bo boje sie ze mi sie wyślizgną z palców i wpadną malemu do gardła a pozatym puste kapsułki potem walają sie po dywanie
Przecież możesz te kapsułki wyciskać do herbatki lub mleka a nie prosto do buzi

Matulu jak mnie kość ogonowa boli
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:42   #917
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Narazie zamówiłam z PATI I MAKS kaszki,śliniaczki i uwaga Skunksika z lamaze
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:44   #918
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
ja kupuje wit. D bez żadnej recepty

Kuuuuurde z tymi miesiącami to ja też nie ogarniam :banghead::banghead:
Z Twojego opisu wynika że badanie bioderek u małego już bym musiała zrobić bo 6 grudnia kończy 3 m-ce

Przecież możesz te kapsułki wyciskać do herbatki lub mleka a nie prosto do buzi

Matulu jak mnie kość ogonowa boli
Nooo... Ala kończy 3 miesiące 9 grudnia, bioderka mamy dziś...
Stary 2012-12-03, 10:50   #919
katiem
Wtajemniczenie

Dziewczyny a ja zrozumiałam, że kontrola bioderek za 3 miesiące od pierwszego badania Zresztą u mnie już nie ma szans na wizytę w tym roku...

U mnie wit D też bez recepty.

Bafi dziekujemy i też zdrówka i 100 lat życzymy

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:51   #920
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Nie demonizuję całkowicie telewizji, ale:

-uważam, że niemowlęta nie powinny jej oglądać - zbyt dużo bodźców.
-rodzic powinien być przy dziecku, nie zostawiać go samego z tym co ogląda
-NIENAWIDZĘ tych ogłupiających reklam, a niestety nawet na mini mini lecą tak głośne i głupie reklamy, że nie chciałabym żeby mój synek na to patrzył. Pamiętam moje siostry w histerii, że muszą mieć jakąś tam kolejną lalkę z reklamy... I ciągłe pytania "kupisz mi????"
-telewizja w ograniczonym czasie tygodniowo - proszę bardzo

Ale u nas problem z głowy, Henio będzie mógł jedynie u dziadków swoich pooglądać i na działce
Ja sama np. bardzo lubię Discovery, Animal Planet, History Channel - to będziemy mogli (ale jak będzie starszy, bo czasem są drastyczne historie) oglądać ile wlezie

A korzystanie z komputera przez małe dziecko, bez nadzoru rodzica, uważam za głupotę... Mojej chrzestnej, jej 4-letnia córeczka, kupiła DOM NA ALLEGRO siedząc przy komputerze! Nieźle musiała kombinować, żeby się wycofać z tego.

Gry logiczne jak najbardziej, sama w nie grałam jako dziecko i to nauczyło mnie m.in. sprawnej obsługi komputera
ja uważam tak samo. nie uważam zeby tv wnosiła cokolwiek dobrego dla takich małych dzieci.
widze jak jest u mnie w rodzinie, bajki po 2-3-4 h dziennie, dzieci jak zahipnotyzowane, mowisz a one nie szlysza nic. jak wylaczysz-wrzask. n dwor nie wyjda bo tv. bo komputer. u nas tez byla taka sytuacja z allegro, wprawdzie nie kupila domu (podłam ) ale kolekcje ciuchów
bajki moga byc przeciez przez ksiazki, lub takie puszczane juz czytane przez kogos na cd.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja tez chce snieg

czy wasze dzieci położone na brzuszku próbują pełzac?
podaj adres, wysle ci z checia cały moja tak sie wierci, dupsko podnosi ze nieraz pozloze ja w jednym rogu maty a za chwile ona jest w drugim le to chyba z powodu zlosci ze jest na brzuchu, na pewno nie swiadomie.

Cytat:
oo tak! na szczęście my tez mamy. przy dziecku to jest ogromny plus. samo to ze samochod nie ejst tak wyziębnięty.

dziewczyny jak ubierzecie dzis maluchy na spacer? bo glowie sie od rana nad tym u nas pokoazuje termometr 0 .

matko moje dziecko zasneło na brzuszku na macie szok!! przechodzi teraz skok to moze jej sie zmieni i polubi bo glowa u nas nadal kiepsko z podnoszeniem.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:53   #921
katiem
Wtajemniczenie

Kraven dziękuję za odpowiedz I zdrówka dla Jasia!!!!

A ja właśnie piję kolejną szklankę co by laktację zwiększyć i już mi od tego chce się

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:54   #922
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ja Sonię dzisiaj rano ubralam w cieply kombinezonik pod spodem miala tylko pajaca.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-12-03, 10:57   #923
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja zrozumiałam, że kontrola bioderek za 3 miesiące od pierwszego badania Zresztą u mnie już nie ma szans na wizytę w tym roku...

U mnie wit D też bez recepty.

Bafi dziekujemy i też zdrówka i 100 lat życzymy
Nam lekarka tak wyznaczyła wizytę. Więc chyba wie co robi. Minęło 6 tygodni od pierwszej.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

dziewczyny jak ubierzecie dzis maluchy na spacer? bo glowie sie od rana nad tym u nas pokoazuje termometr 0 .
My dziś nie spacer, a wycieczka samochodem - polarowe półśpiochy, takie grube buciko-skarpetki, body z długim, bluza polarowa albo ciepły sweterek, rękawiczki, czapka, szalik, kombinezon i do samochodu. Na dłuższe wyjście wózkiem byłby na pewno kocyk no i chyba już osłona na wózek. Ale z wózkiem nie pójdziemy bo z minuty na minutę sypie coraz bardziej. Aż się boję tej popołudniowej jazdy, bo zima na pewno znowu zaskoczyła drogowców
Stary 2012-12-03, 11:09   #924
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Nam lekarka tak wyznaczyła wizytę. Więc chyba wie co robi. Minęło 6 tygodni od pierwszej.

My dziś nie spacer, a wycieczka samochodem - polarowe półśpiochy, takie grube buciko-skarpetki, body z długim, bluza polarowa albo ciepły sweterek, rękawiczki, czapka, szalik, kombinezon i do samochodu. Na dłuższe wyjście wózkiem byłby na pewno kocyk no i chyba już osłona na wózek. Ale z wózkiem nie pójdziemy bo z minuty na minutę sypie coraz bardziej. Aż się boję tej popołudniowej jazdy, bo zima na pewno znowu zaskoczyła drogowców

a tu wręcz odwrotnie-sniegu nie ma a pługi jeżdżą

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:10   #925
afternoon
Rozeznanie

Witam Dziewczyny, ale pędzicie z postami

Kateedzięki za pamięć, ja kiedyś pytałam o dostęp do maila, dziewczyny były "za", ale jakoś rozmył sie temat...o klub nie śmiem proisić, ale na mailu chętnie pooglądałabym Was i dzieciątka, oczywiście w zamian za moją skromną osobę

Kupiłam Filipkowi matę na Mikołaja http://www.fabrykawafelkow.pl/maty-p...-skip-hop.html

Zielonaja nkapsułke twist-off wyciskam najpierw na łyżeczkę , potem do buźki ( też boję się, że wpadnie do gardła)

Ja teraz do 18 grydnia podaje KiD, ale wczesniej miałam osobno D i osobno K i obie były bez recepty

Poza tym martwię się, bo Filipek nie chce ćwiczyć na brzuszku, drze sie aż do utraty tchu, przez to nadal nie utrzymuje się na przedramionach w tej pozycji
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:14   #926
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj brat z bratową zapytali czy będę zadowolona z pchacza dla Mai gdyż chcą jej kupić na chrzest i ustaliliśmy, że kupią ten http://allegro.pl/vtech-interaktywny...811962322.html co myślicie?

A widziałaś takie "od 4-tego miesiąca"? Bo mi się wydawało, że kiedyś gdzieś rzuciły się w oczy a później nie mogłam ich znaleźć.
Chodzik bardzo fajny
Sprawdziłam obiadki i deserki jakie mam w domu i rzeczywiście wszystko jest po 4-tym, ale na pewno byly od, bo przy Pauli miałam problem.

Cytat:
kurde wlasnie zawsze mialam z tym problem zaczyna a konczy
dla mnie wlasnie dopiero zaczyna 3 miesiąc,no bo teraz ma 2 i powiedzmy 28dni..

A to lekarz Ci kazal podawac dalej D? i ja chyba tym razem kupie w kroplach a nie te "twist off" to ile kropelek bede musiala podawac?
Nie jemu już leci 3-ci miesiąc, dwa ma skończone.
Ja mam w kropelkach Vigantol i daję kropelkę dziennie.

Dziewczyny co mają ten Dolicol czy jak on tam ile macie mikrogramów na ml witaminy?

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej

Załącznik 5006058 - rozmarzone spojrzenie

Załącznik 5006059 - czas spróbować czegoś innego niż własne rączki
Śliczna

Cytat:
Ja mam DEVICAP w kropelkach i podaję 2 na dobę. Ale to najlepiej ustal z pediatrą, wit D i tak jest na receptę.

Spróbuję prościej. 7 grudnia minie 3 pełne miesiące jak Dominik jest na świecie? Tak. Wiec:
7 października skończył 1 miesiąc i zaczął drugi
7 listopada skończył 2 miesiące i zaczął trzeci
7 grudnia skończy 3 miesiące i zacznie czwarty
7 stycznia skończy 4 miesiące i zacznie piąty
itd
W kaszkach "od n-tego miesiąca" bierze się po uwagę zaczęty miesiąc. W kaszkach "po n-tym miesiacu" - skończony.

Ufff... jaśniej się chyba nie da
Nie da

Cytat:
Ja nie chce tych twist off bo boje sie ze mi sie wyślizgną z palców i wpadną malemu do gardła a pozatym puste kapsułki potem walają sie po dywanie
To wyrzucaj do śmietnika a nie na dywan
Ja wzięłam w kropelkach bo tańszy, 3zł płaciłam a starczy na kilka miesięcy.

Cytat:
Ciekawe, tak samo jak Rmua jest ważne rok, a nasza służba zdrowia ma to gdzieś i każe co miesiąc przynosić. Jakoś nie wierzę w żadne zmiany na plus w naszej służbie zdrowia.

Cytat:
Sojka
moze cos takiego,ja malemu to pod choinke kupuje
http://allegro.pl/lisciani-giochi-la...725508352.html
Maja Paula jak miała 3 lata to gry miała w tyłku, książeczki i lego duplo to ją interesowało.

Cytat:
Jak dla mnie za dużo skumulowane w jednym miejscu, jak dla 3-latka może być mało interesujące.
Stary 2012-12-03, 11:18   #927
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Moje dziecko pocmokało smoka! Jeszcze nie za długo, ale jest postęp.

Ucze małą zasypiania w łóżeczku... moje nerwy jeszcze dają rade, ale fajnie nie jest. Powiem Wam że jest mały postęp i smoczek bardzo tu pomaga. Jednakże jeszcze się nie obejdzie bez podnoszenia na ręce i uspokajania.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Coco masz dostep do maila? Bo widziałam, ze wstawiłas zdjecia Leoska? Piękny Mogę umiescic ciebie i małego w prezentacji naszej wspólnej? Nie pytałam, bo myslałam, ze nie masz dost.do maila, a własnie ja dopracowuje i chce wysłac.
Nie mogę się doczekać tej prezentacji

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

ja tylko na chwilę bo mała ma dziś silny atak kolki
co przyśnie to po 2 minutach znowu ryk.

jutro idziemy na szczepienie 6w1 plus pneumokoki. pamiętam że polecałyście żel do posmarowania miejsca wkłucia. mogłybyście przypomnieć nazwę tak w razie czego?

i jeszcze jedno, zamawiała któraś a allegro szczeniaczka uczniaczka lub pianinko FP? możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?

ale mnie dziś teściowa pod☠☠☠☠iła
położyłam małą na brzuszku by potrenowała podnoszenie główki, Lena jak zwykle zaczęła płakać a ta do mnie, że dziecko męczę, że za jej czasów dziecko leżało płasko, nie wolno było go przekręcać na brzuszek

wzięła ode mnie małą i zaczęła mówić jej jaka to ja jestem niedobra, że męczę dziecko i jeszcze jej krzywdę zrobię i będzie kaleką...

normalnie utłuc to za mało...
Jeejku to nie masz fajnej teściowej...
Stary 2012-12-03, 11:47   #928
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Coco, widzę że wróciłaś !
powiedzmy ze nigdzie nie wybyłam tylko po prostu sie nie odzywałam

katee nie wiem ile waży teraz.chyba dzis pojdziemy do pediatry to sie dowiem

W ogóle moje dziecko zjadlo o 4 nad ranem 50 ml i nie chce jesc.Chyba wybiore sie znim do lekarza bo bardzo jest marudny.Tylko na raczkach chce byc i to nie jedzenie mnie martwi
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:03   #929
Iwa844
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37940849]powiedzmy ze nigdzie nie wybyłam tylko po prostu sie nie odzywałam

katee nie wiem ile waży teraz.chyba dzis pojdziemy do pediatry to sie dowiem

W ogóle moje dziecko zjadlo o 4 nad ranem 50 ml i nie chce jesc.Chyba wybiore sie znim do lekarza bo bardzo jest marudny.Tylko na raczkach chce byc i to nie jedzenie mnie martwi[/QUOTE]
A może skok...?

Moje "świąteczne" zakupy z lumpka. 1 zł /szt

Dobra, idę kuchnię ogarnąć bo dzieć twardo śpi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11805.jpg (78,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11806.jpg (73,7 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-12-03, 12:09   #930
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
A może skok...?

Moje "świąteczne" zakupy z lumpka. 1 zł /szt

Dobra, idę kuchnię ogarnąć bo dzieć twardo śpi
swietne

mam pytanie jak wstawic fote na mail???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości