Plotkowy - sklepy dziecięce - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 13:11   #901
adzienka
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
I ja już na pewno wiecej tak nie będę. I przeprosi, i podmucha, pogłaszcze....

Taaaaak... Chyba wiekszośc dzieci okazuje taką skruchę

Choć czasem moja Mała jest taka uparta,że przeprosi dopiero po jakimś czasie. Wtedy gdy sama uzna,że już nadeszła pora okazać skruchę

Edytowane przez adzienka
Czas edycji: 2013-03-20 o 13:17
adzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:20   #902
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jostra Pokaż wiadomość
Jakbyście były zainteresowane i jeszcze się nie podpisywały link do Stowarzyszenia Rzecznik Praw Rodziców w sprawie referendum odnośnie reformy edukacji. Moja córa ma iść do szkoły jako 6latka i jak czytam artykuły na ten temat jestem coraz bardziej załamana. Zróbmy coś, żeby maluchy zostały w przedszkolu!
https://www.facebook.com/#!/pages/St...49382998448489
Jeśli chodzi o UK mam namiary od znajomej na uczciwą pośredniczkę, ale ona bierze jakiś procent od kwoty, nie od ilości paczek. Powyżej 200zł podobno wysyłka do PL za darmo.
Nie wiem czy to taniej wyjdzie, ale w razie czego służę. Miałam z niej korzystać, ale w sumie już za dużo pozamawiałam w Stanach.
ty mi nie mow o reformie, bo moja córka jest z grudnia i idąc do zerówki nie będzie miała nawet pięciu lat, a do szkoły 6 - rok różnicy w tym wieku z dziećmi ze stycznia to i tak jest znaczna róznica, a teraz jeszcze młodsze dzieci do tego ale w zmianę przepisów w tej chwili nie wierzę - za dużo kasy i ludzi już w to zaangażowanych, szkoły się niby przygotowały - szkoda, że nie podejściem do dzieci i program dostosowanym do wieku nie wyobrażam sobie córki w zerówce za półtora roku...

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:20   #903
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Czyli trzeba by się dowiedzieć ile oba bierze prowizji i wtedy będziemy wiedzieć jaki jest magiczny limit na opłacalność/nieopłacalność takiej imprezy.

Śmieje się trochę, bo moja potrafi robić i tak i tak. Niby w 90% to aniołek, bez problemu na placu zabaw odda zabawkę itd., ale zdarzy się, że nagle ni z tego ni z owego, to ona wyskoczy na kogoś. I szczerze mówiąc to wiele nie mogę, bo dobrze wie, że tak nie wolno, przeprosi...

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Jak ja bym się za mojego zbója brała w okolicy roku, to chyba by to już nic nie dało Ale ja zaliczyłam już pokryzienie w żłobku (choć chłopiec zdążył oddać) i bójkę w pierwszym tygodniu przedszkola. A poza tym spokojnie i grzecznie
hahaha, no ja mojemu mówiłam że czegoś nie wolno jeszcze zanim rok skończył, ale patrząc na niego wydawało się, że nie rozumie, albo inaczej jak ja mówię że czegoś nie wolno i zamykam szafkę, to ten otwierał ją i patrzył się na mnie, ja dalej swoje, on swoje i do tego się śmieje, traktował to jak zabawę. A ja juz wymiękałam, ile mozna mówić, że nie wolno. Ok roczku zaczęło się pierwsze drapnięcie mamusi i nie wiem z czego to się bierze, przecież ja go nie drapię tylko karmię, usypiam, bawię się z nim. Nawet nie krzyczę, chociaż zdarzyło mi się 2-3 razy krzyknąć
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:21   #904
ollka1994
Rozeznanie

Dzieci na pewno po nas mamusiach takie sa:P hehe

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:22   #905
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ollka1994 Pokaż wiadomość
Dzieci na pewno po nas mamusiach takie sa:P hehe
do mojej inteligencji nic nie mam może po mnie dziedziczyć aktywność fizyczna też i umysł ścisły
ehh uparty jak osioł też może być, byle nie za często :P

Edytowane przez ankham
Czas edycji: 2013-03-20 o 13:23
Stary 2013-03-20, 13:23   #906
ollka1994
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankham Pokaż wiadomość
hahaha, no ja mojemu mówiłam że czegoś nie wolno jeszcze zanim rok skończył, ale patrząc na niego wydawało się, że nie rozumie, albo inaczej jak ja mówię że czegoś nie wolno i zamykam szafkę, to ten otwierał ją i patrzył się na mnie, ja dalej swoje, on swoje i do tego się śmieje, traktował to jak zabawę. A ja juz wymiękałam, ile mozna mówić, że nie wolno. Ok roczku zaczęło się pierwsze drapnięcie mamusi i nie wiem z czego to się bierze, przecież ja go nie drapię tylko karmię, usypiam, bawię się z nim. Nawet nie krzyczę, chociaż zdarzyło mi się 2-3 razy krzyknąć
Skądś znam tą zabawę:P

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:25   #907
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ollka1994 Pokaż wiadomość
Skądś znam tą zabawę:P
no ale nie wolno
Stary 2013-03-20, 13:31   #908
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
do mojej inteligencji nic nie mam:brzydal: może po mnie dziedziczyć aktywność fizyczna też i umysł ścisły
ehh uparty jak osioł też może być, byle nie za często :P

I znowu się ide schować skoro córa ma tak po mnie
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:32   #909
ankham
Zadomowienie

Cytat:

I znowu się ide schować skoro córa ma tak po mnie
hahahaha, ja chyba też powinnam
Stary 2013-03-20, 13:36   #910
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
no ale nie wolno
bo "nie wolno" w wolnym tłumaczeniu na niemowlęcy znaczy "ale fajnie, że mama coś do mnie mówi, niech powtarza"

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

No dobra biorę się za zdjęcia. Gdzie wywołujecie? Kiedyś robiłam przez all, ale ostatnio się popsuli i szukam czegoś nowego.
Stary 2013-03-20, 13:44   #911
ankham
Zadomowienie

Cytat:
bo "nie wolno" w wolnym tłumaczeniu na niemowlęcy znaczy "ale fajnie, że mama coś do mnie mówi, niech powtarza"

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

No dobra biorę się za zdjęcia. Gdzie wywołujecie? Kiedyś robiłam przez all, ale ostatnio się popsuli i szukam czegoś nowego.
ja robię przez empikfoto i odbieram w salonie, ale rób wtedy jak są promocje, bo tak to się nie opłaca. Może nawet w promocji też są drogie, ale nie szukam innych, bo wywołuję już parę dobrych lat i zawsze jestem zadowolona z wykonania.
Stary 2013-03-20, 13:45   #912
jostra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
ty mi nie mow o reformie, bo moja córka jest z grudnia i idąc do zerówki nie będzie miała nawet pięciu lat, a do szkoły 6 - rok różnicy w tym wieku z dziećmi ze stycznia to i tak jest znaczna róznica, a teraz jeszcze młodsze dzieci do tego ale w zmianę przepisów w tej chwili nie wierzę - za dużo kasy i ludzi już w to zaangażowanych, szkoły się niby przygotowały - szkoda, że nie podejściem do dzieci i program dostosowanym do wieku nie wyobrażam sobie córki w zerówce za półtora roku...
No moja akurat skończy 5 w sierpniu tego roku.
Ja nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, jeśli normalny rocznik liczy czterysta tysięcy, a tu będzie 750tysięcy dzieci, a sporo szkół polikwidowali!
Czytałam wyniki badań, że są spore różnice w wynikach z egzaminów dzieci z tego samego roku tylko ze stycznia i grudnia, a co będzie jak tutaj różnica może wynieść nawet 23 miesiące.
Ja liczę, żę jednak coś da się zrobić, bo to przecież będzie rzutowało na całym życiu naszych dzieci.
Jest już zebrane 100tysięcy podpisów i mam nadzieję, że będzie więcej, bo stacje telewizyjne zainteresowały się tym tematem.

Edytowane przez jostra
Czas edycji: 2013-03-20 o 13:46
jostra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:50   #913
ankham
Zadomowienie

przewalone macie. Mój chrześniak kończy w tym roku w sierpniu 6 lat.

Cytat:
Napisane przez jostra Pokaż wiadomość
No moja akurat skończy 5 w sierpniu tego roku.
Ja nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, jeśli normalny rocznik liczy czterysta tysięcy, a tu będzie 750tysięcy dzieci, a sporo szkół polikwidowali!
Czytałam wyniki badań, że są spore różnice w wynikach z egzaminów dzieci z tego samego roku tylko ze stycznia i grudnia, a co będzie jak tutaj różnica może wynieść nawet 23 miesiące.
Ja liczę, żę jednak coś da się zrobić, bo to przecież będzie rzutowało na całym życiu naszych dzieci.
Jest już zebrane 100tysięcy podpisów i mam nadzieję, że będzie więcej, bo stacje telewizyjne zainteresowały się tym tematem.
Stary 2013-03-20, 14:01   #914
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
przewalone macie. Mój chrześniak kończy w tym roku w sierpniu 6 lat.
przewalone mamy... już zaczynają walczyć o rocznik 2009, czyli moją córę. Ona z końca września.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
ja robię przez empikfoto i odbieram w salonie, ale rób wtedy jak są promocje, bo tak to się nie opłaca. Może nawet w promocji też są drogie, ale nie szukam innych, bo wywołuję już parę dobrych lat i zawsze jestem zadowolona z wykonania.
spróbuję;-) zalezy mi, żeby wyszły ładne, a widzę że przy mojej ilości to wyjdą normalnie. Narazie puszczę tylko trochę na spróbowanie.
Stary 2013-03-20, 14:19   #915
candace1
Zakorzenienie

Ja zdjęcia wywołuję tu:
http://www.photobox.pl/home-v3#liwio...liwioVar=11529
Często na grooponie mają fajnie promocje.
Zdjęcia rewelacyjnej jakości - ja lubię matowe a matowe często potrafią wyjść okropne-u nich są mega wypasione
I cenowo też wychodzą bardzo tanio
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 14:52   #916
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
przewalone mamy... już zaczynają walczyć o rocznik 2009, czyli moją córę. Ona z końca września.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

spróbuję;-) zalezy mi, żeby wyszły ładne, a widzę że przy mojej ilości to wyjdą normalnie. Narazie puszczę tylko trochę na spróbowanie.
no moja też 2009, tylko z początku grudnia - my mamy o tyle lepiej, że się dwa roczniki nie zbiegną, tak jak u Jostry, ale sama reforma to totalna porażka - wystarczy popatrzeć na system gimnazjalny, który się totalnie nie sprawdził, żeby wiedzieć, że tu będzie dramat też...rząd nie chce cofnąć reformy, bo za dużo kasy w to wpakowali i ciężko się teraz przyznać do błędu

Miałam na studiach dziewczynę, która poszła rok wcześniej do szkoły i było widać różnicę w dojrzałości do studiów na pierwszym roku - to co dopiero takie małe dzieci...

Stary 2013-03-20, 15:05   #917
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość

Miałam na studiach dziewczynę, która poszła rok wcześniej do szkoły i było widać różnicę w dojrzałości do studiów na pierwszym roku - to co dopiero takie małe dzieci...
hmmm a to nie ma reguły

ja poszłam rok wcześniej do szkoły, różnica była pewnie na początku podstawówki, niektóre osoby do tej pory nie wiedzą, że jestem młodsza, poza tym zawsze byłam w gronie najlepszych, ja akurat jestem pracownikiem uczelni i widzę, że ze studentami jest bardzo różnie jeśli chodzi o dojrzałość (ogólniepojmowaną) niezależnie od wieku

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:11   #918
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
hmmm a to nie ma reguły

ja poszłam rok wcześniej do szkoły, różnica była pewnie na początku podstawówki, niektóre osoby do tej pory nie wiedzą, że jestem młodsza, poza tym zawsze byłam w gronie najlepszych, ja akurat jestem pracownikiem uczelni i widzę, że ze studentami jest bardzo różnie jeśli chodzi o dojrzałość (ogólniepojmowaną) niezależnie od wieku
to też fakt tak czy tak po takich malutkich dzieciach będzie widać na pewno - moja koleżanka ma córkę ze stycznia z tego samego roku co moja i są na razie na całkiem innym etapie - to jest prawie rok różnicy.
Co do tej dziewczyny to ona miała matkę nauczycielkę - o chyba wybujałych oczekiwaniach względem własnego dziecka i dlatego poszła wcześniej do szkoły, a nie ze względu na jakiś szybko rozwój

Stary 2013-03-20, 18:27   #919
kata80
Raczkowanie

Moja córka z lipca 2008, wiec reforma nas łapie w pierwszym rzucie
Najbardziej przerazaja mnie przepełnione klasy i brak jakiegos sensownego programu. Nie wydaje mi sie żeby nauczyciele sobie dobrze poradzili z ta reformą
kata80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:51   #920
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kata80 Pokaż wiadomość
Moja córka z lipca 2008, wiec reforma nas łapie w pierwszym rzucie
Najbardziej przerazaja mnie przepełnione klasy i brak jakiegos sensownego programu. Nie wydaje mi sie żeby nauczyciele sobie dobrze poradzili z ta reformą
Nauczyciele jak nauczyciele - dzieci nie bardzo sobie radzą.
Rocznik mojej Z. (2006) miał musowo iść do 1 klasy w wieku 6 lat, ale dali nam pod koniec wybór.
Także ja musialam dać małą do zerówki w wieku 5 lat - teraz jest 2gi rok w zerówce. Do pierwszej klasy poszła 3 dzieci a reszta została całą grupą w zerówce. Nikt normalny raczej nie odda dziecka za wcześnie do szkoły - no bo po co Chyba, ze jest wybitnie zdolne
U nas nie ma problemu bo Z. jest z początku roku, ale te dzieci z końcówki to mają p..ne..
Jak zobaczyłam program i książki do 1 klasy to padłam. Tam są czytanki na całą stronę - ja pamiętam że ja się uczyłam dopiero powili pisać i czytać w 1 klasie a nie czytać płynnie czytanki
Stary 2013-03-20, 19:08   #921
kata80
Raczkowanie

No, ale właśnie dużo zależy od nauczycieli, dostaną grupe dzieciaków z różnica prawie 2 lat i mają je czegoś nauczyć.
Moja myśle że z nauką nie będzie miała problemów, umie czytac, literki zna od 3 rz, pisać (drukowane litery), ale co z tego skoro myslę że może nie odpowiedzieć na rzadne pytanie nauczycielki, bo jest tak niesmiała, że prędzej palce własne zje ma jeszcze tylko rok żeby coś sie zmienilo, żeby jednak bardziej się otworzyła. Co z tego ze bedzie wiedzała, skoro nawet na pytanie nauczycielki może nuie odpowiedzieć.
kata80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:10   #922
figa84
Zakorzenienie

Czytanki?? Literki, szlaczki... 2 zdania i obrazek...
i potem pewnie egzamin pisemny...

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2013-03-20 o 19:13
Stary 2013-03-20, 19:18   #923
Brydzia_
Zakorzenienie

podczytuje was od jakiegoś czasu... i przeglądam sklepy z tymi cudnymi ciuszkami i przed szałem zakupowym powstrzymuje mnie tylko to że nie znam płci dziecka... a obiecałam sobie ze dopóki się nie dowiem to nic nie kupie
ale tak ciężko

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:36   #924
isabell88
Raczkowanie

GG do isabell88

a ja za późno Was odkryłam, nie wiem sama czemu i zamówienia pięknych ciuszków już minęły....

ale miło poczytać, że Wasze dzieci są uparte jak moja Zocha w sumie sama wybrałam jej takie imię Zosia-samosia

Brydzia, podziwiam za silna wolę, ja bym nie wytrzymała

osz przejrzałam cały wątek i przez Was wpadłam po uszy tyle ciuszków! czekam na jakieś zamwienie...chyba nie bedę mogła spać w nocy

17.06.2012

Edytowane przez isabell88
Czas edycji: 2013-03-20 o 20:00 Powód: osz! przejrzała cały watek i przez Was wpadłam po uszy! czekam na jakieś zbiorowe zamówienie
isabell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:06   #925
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

podczytuje was od jakiegoś czasu... i przeglądam sklepy z tymi cudnymi ciuszkami i przed szałem zakupowym powstrzymuje mnie tylko to że nie znam płci dziecka... a obiecałam sobie ze dopóki się nie dowiem to nic nie kupie
ale tak ciężko
Witamy! Są jeszcze działy - UNISEX. Powiem szczerze, że moja mała do roku miała większość ciuszków UNI. Takie maluchy noszą czasem coś 1 miesiąc, wiec ciuszki są jak nowe. I te do roku mam pochowane dla kolejnego.
Możesz organizować zamówienia zagraniczne?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

I świetna jest ta emotka w podpisie.

Ja cały czas kombinuje jak zamówić Nexta z UK, bo mi się kilka rzeczy podoba...
Stary 2013-03-20, 20:07   #926
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

ale tak ciężko
Brydzia-nie miałam okazji jeszcze pogratulować Ci ciąży-więc gratulacje
Mam nadzijeję, ze dolegliwości Ci szybko miną [bo ja haftuję do dziś - już niezbyt często ale jednak..]
Jak wsiąkniesz w zamówienia ciuszków dla maluszków to konto pozamiatane
Im później tym lepiej
Cytat:
Napisane przez isabell88 Pokaż wiadomość
a ja za późno Was odkryłam, nie wiem sama czemu i zamówienia pięknych ciuszków już minęły....

ale miło poczytać, że Wasze dzieci są uparte jak moja Zocha w sumie sama wybrałam jej takie imię Zosia-samosia

osz przejrzałam cały wątek i przez Was wpadłam po uszy tyle ciuszków! czekam na jakieś zamwienie...chyba nie bedę mogła spać w nocy
Witajcie dziewczyny
Stary 2013-03-20, 20:14   #927
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne są, niestety dla domowego budżetu

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mam nadzijeję, ze dolegliwości Ci szybko miną [bo ja haftuję do dziś - już niezbyt często ale jednak..]
Mi przeszło na porodówce Ale też trzymam kciuki za Brydź, bo jednak większości mija.
Stary 2013-03-20, 20:42   #928
ankham
Zadomowienie

Cytat:

ale tak ciężko
Cytat:

cześć dziewczyny kolejne na pożarcie zamówień ciuszkowych dla dzieci

Brydzia, zrezygnujesz z zamówień butowych, bo nawet Ci się nie będzie chciało
te wszystkie ciuszki są takie piękne
Stary 2013-03-20, 20:43   #929
brazil133
Rozeznanie

Cytat:
Piękne są, niestety dla domowego budżetu

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Mi przeszło na porodówce Ale też trzymam kciuki za Brydź, bo jednak większości mija.
Nieźle ja miałam to szczęście że mnie ominęły. Drażnił mnie tylko zapach smażonego i nie mogłam zjeść niczego w panierce
brazil133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:57   #930
Brydzia_
Zakorzenienie

Can dzięki
no ja mam nadzieje że mi jak najszybciej przejdzie Ćwirka już mnie dobiła że Ty się dalej męczysz
figa ja wiem że są ciuszki uni ale musiałam sobie wyznaczyć jakąś granice bo inaczej dawno bym już wpadła w szał zakupowy... wiem czym to grozi więc JESZCZE próbuje zachować rozsądek
i na szczęście nie robie zamówień zagranicznych

ankham ja nie mam wątpliwości że po 1 nie będzie mi się chciało a po 2 jak będę miała wybór nowa para butów czy te ubranka to wybór jest oczywisty

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości