Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 21:54   #901
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Dopisać Cię do listy?
Oczywiście
Póki co będę miała trochę czasu. Do maja jestem na zwolnieniu ze względu na początkowe problemy z utrzymaniem ciąży.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 21:59   #902
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Cześć
I ja w końcu zdecydowałam się odezwać. Podczytuje Was niemal od samego początku, ale wolałam się wstrzymać do usg genetycznego.
Szczególnie, że początek nieprzyjemny, bo miałam plamienia i brałam Duphaston.

Mam 25 lat, I ciąża, OM 14.01.2013, TP wg miesiączki 22.10.2013.

Na dzisiejszym usg dzidziuś skakał jak szalony, ale dał się pomierzyć
Wszystkie wskaźniki w normie, więc nie potrzebujemy żadnych dodatkowych badań. Natomiast okazało się że dzidziuś wielki. Wg OM dzisiaj mamy 11t1d, a wg usg 13t6d i termin porodu wyznaczony na 6.10.2013

Widziałam że macie już piękne brzuszki, u mnie jeszcze nic nie widać

No i miałam usg przez brzuch i mąż po raz pierwszy pooglądał sobie ze mną dzidziusia, wspaniałe uczucie. Mąż patrzył jak zahipnotyzowany jak maluszek głaskał się po głowie, składał rączki - cudowne widoki.

Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona
Widzę, że październikowych mamuś jest trochę mniej więc z chęcią zasilę Wasze grono
Witamy, witamy

Ja spędziłam wieczór nadrabiając Was ale mam przynajmniej coraz większą wiedzę na temat wózków

Zapraszam do mnie na lody malinowe

PS> Śliczne zdjęcia ślubne i zwykłe

Ja się niczym nie smaruję i żadnych zmian na swoim ciele nie zauważyłam. W ogóle nie lubię balsamów itp. do ciała

W ogóle rano mnie sponiewierało- a myślałam, że mam to już za sobą. Jak już dotarłam do pracy i wdrapałam się na swoje 3 piętro to dostałam ataku płaczu. Jakaś masakra. Z niczego zaczęło chcieć mi się płakać i w niesamowity szloch wpadłam. Ale poszłam do drugiego biura żeby mi przeszło.

Ale się cieszę na weekend Wreszcie będzie można sobie dłużej poleżeć.

W ogóle też się zastanawiam- gdzie można kupić jakiś tani fajny stanik. (tani=do 30 zł i wiem, że istnieją takie tylko ja się krótkodystansowiec zrobiłam). No i muszę sobie jeszcze jakieś legginsy kupić bo te co mam to już mi się opatrzyły i tak mi w nich wygodnie, że mam stresa jak mam znów się na jeansy przerzucić.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:02   #903
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Rusałka - witamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a propos tych wszystkich zdjęć swoich, które dodajecie, to ja się tu czuje jak pokraka na konkursie top model samakra...
Na pewno przesadzasz a na top model wszystkie bysmy polegly z uwagi na wymiary - przybajmniej te w pasie hihi
Samakra :screwy:

Stary 2013-04-05, 22:10   #904
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Zrobiłam porządki na pierwszej stronie, pamiętam, że kiedyś była rozmowa, żeby nikogo nie usuwać, więc dziewczyny, które od 2 wątków się nie udzielają są na liście mamuś zaginionych. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:13   #905
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Rusałka - witamy

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Na pewno przesadzasz a na top model wszystkie bysmy polegly z uwagi na wymiary - przybajmniej te w pasie hihi
Samakra :screwy:

gdzieś usłyszałam, że dla gwiazd ciąża to 9msc powierzchni reklamowej, także ten.. na pewno jest zapotrzebowanie

no witamy Rusałkę

ps. a początku przeczytałam witaminy

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-04-05 o 22:14
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:27   #906
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Właśnie zjadłam na kolację ziemniaki z maślanką.Na obiad były ziemniaki ze śmietaną, jeszcze mi na śniadanie zostało, nie wiem chyba z jogurtem.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:36   #907
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam na kolację ziemniaki z maślanką.Na obiad były ziemniaki ze śmietaną, jeszcze mi na śniadanie zostało, nie wiem chyba z jogurtem.
Na sniadanie tez mialas ziemniaki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 22:38   #908
rusałka_1
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe przyjęcie

zazdroszczę Wam że już tak dużo możecie jeść
Mnie jeszcze od wielu rzeczy odrzuca.
Jeden plus póki co Przed ciążą uwielbiałam słodycze i wcinałam duże ilości, obecnie w ogóle nie mam na nie ochoty.
Ciekawe czy jak przejdą mi mdłości to stare nawyki wrócą

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 22:39   #909
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Na sniadanie tez mialas ziemniaki

Dzisiaj nie, ale zostało trochę i moze na jutrzejsze śniadanie sie nadadzą.
Stary 2013-04-05, 23:09   #910
Karolina264
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
cześć dobrze że już dzisiaj piątek bo nie mam siły już do tej pracy chodzić... po weekendzie jeszcze aby 3 dni pracy i urloooop

Karolina 30 wózków już miałaś? pewnie fortunę już na nich straciłaś bo każdy potem sprzedać za mniej niż się kupiło to trochę koszty... ja chcę x-landera xa i reszta mnie już nie interesuje- na moje wiejskie wertepy będzie idealny
Tak 30 wózków ale spokojnie nie trace na nich, zaczeło sie tak, ze pierwszy wózek kupiłam dla syna jak mial sie urodzic używany i po jakims czasie chciałam go sprzedać bo juz na spacerówke wymianiałam i odziwo poszdł od razu i to w takiej cenie jak kupiłam. Póżniej zaczełam sprzedawac wszystko po synku i szło jak ta lala. Co nie potrzebne zaraz wystawiałam i nie było problemu, zaczeło mnie kusic by sprzedać 2 wózek i kupić inny, tak tez zrobiłam, znowu nic nie tracąc i tak doszłam do ponad 30 jak tylko mi sie znudził wystawiałam i szukałam innego, maz mówi ze mam złotą ręke do sprzedaży. Na allegro na prawde mozna znaleźć piekne wózki w atrakcyjnych cenach. Jest 100 takich samych w podobniej cenie, ale jak sie posiedzi i poszpera to mozna taki sam taniej znaleźć. Jeśli chodzi o tako to zwykły wygodny wózek. Mi osobiście sie nie podobają, dlatego miałąm tylko jeden, poza tym staram sie kupowac markowe wózki takie jak chicco, xladner, maxi cosi, mamas papas, quinny itp poniewaz nie ma problemu z ich póżniejszym sprzedaniem, cena raczej nie spada. Tako jeżdziło sie ok, bo duze, skretne koła. Dziewczyny i błągam nie kupujcie nowych wózków!! na prawdę można kupić z palcem w d... w rewelacyjnym stanie i cenie piękne wózki. Wiem co mówię.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

http://allegro.pl/show_item.php?item=3147405046
Teraz czekam na ten, ma być pod konieyc przyszłego tyg. Jeszcze go nie miałam ale jest piękny.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Poluję jeszcze na tego : http://allegro.pl/wozek-mamaspapas-s...123924366.html
ogladałam w sklepie, mozna dokupic gondole, sliczna kolorystyka i te kołka wcale nie takie małe jak wygladają, Tylko ciezko znaleźć używany, bo sa świerze.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Tu jest z gondolą http://allegro.pl/mamaspapas-sola-20...148272925.html

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

http://allegro.pl/mamaspapas-peg-per...138542178.html
a to ten o któym wczoraj pisałam, z gondoli robimy spacerówke, bardzo ciekawy. Ale ma minusy
Karolina264 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-05, 23:13   #911
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja gdzieś w maju, góra w czerwcu będę raczej chciała sprzedać wózek głęboki.Więc moze sie ktoś skusi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 23:27   #912
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewczyny wiecie co..brałam prysznic gdy mi plomien zgasl w piecyku,po chwili uruchomil sie czujnik czadu..boze co za dzwiek..masakra...zeby nie pobudzic sasiadow przylozylam go do brzucha by stlumic dzwiek(tak mi kiedys Tz pokazywal bo ponoc przy krotkim takim przytrzymaniu,czujnik sie wylacza)trzymalam jak glupia,cala w placzu bo nie wiem co sie dzieje,czy to falszywy alarm czy faktycznie czad.Zadzwonilam do TZ bo on akurat jak na zlosc dzis z kolegami na piwo poszedl,dzwonilam dwa razy i nie odebral,niestety musialam zadzwonic do rodzicow by mi poradzili co robic bo ja spanikowana ,gola,z tym czujnikiem przy brzuchu..dopiero po chwili dotarlo do mnie ze przeciez te dzwieki moga dziecku zaszkodzic,wiec wyciagnelam bateria..dpiero za 3 razm udalo mi sie dodzwonic do Tz .bylam tak roztrzesiona ze tylko zdolalam go opitolic czemu tel nie odbiera i ze ma wracac do domu...wrocil ,cos tam sprawdzil w lazience po czym poszedl spac,nawet do mnie nie podeszedl ani nic..widzial ze zla jestem ,zaplakana,wiec mogl jakos zagadac chociaz..tym ze poszedl spac jeszcze bardziej podniosl mi cisnienie...najbardziej sie boje w sumie ze te dzwieki mogly jakos wplynac na dzidziusia..masakra...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 00:11   #913
matallewar
Zakorzenienie

A ja zamiast spać, to siedzę nad wyprawką

No i wyszło mi, że mi brakuje:
- wózka
- fotelika
- leżaczka/bujaczka
- przewijaka
- ubranek 50-62 cm (a potem w zależności od płci)
- smoczków do butelek i do ssania dla malucha
- kosmetyków, gazików i innych majtek poporodowych czy podkładów

Więc w sumie z poważnych wydatków to wózek, fotelik i leżaczek, ale to i tak ze 2000 zł będzie. Eh.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 05:21   #914
201704210903
Konto usunięte

cześć dziewczynki! u mnie wszystko ok - plamienie było prawdopodobnie spowodowane wielkim sprzątaniem mieszkania; mam wypoczywać i brać magnez

a teraz zabieram się za czytanie 25 stron!!!!!

miłego dnia!

no już doczytałam piękne zdjęcia

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2013-04-06 o 07:14
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 07:18   #915
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
I to jest piękne!

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

ladanponoć jak przestanie się karmić dziecko stopniowo,to piersi zachowują się inaczej...
u mnie to nie dzialalo bo i tak mam flaki i to w wersji mini. To raczej wina kiepskiej skory piersi, braku cwiczen miesni i genetyki... Bo smarowalam sie specyfikami cala ciaze i po...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 07:47   #916
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Zrobiłam porządki na pierwszej stronie, pamiętam, że kiedyś była rozmowa, żeby nikogo nie usuwać, więc dziewczyny, które od 2 wątków się nie udzielają są na liście mamuś zaginionych. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi
no w końcu
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie co..brałam prysznic gdy mi plomien zgasl w piecyku,po chwili uruchomil sie czujnik czadu..boze co za dzwiek..masakra...zeby nie pobudzic sasiadow przylozylam go do brzucha by stlumic dzwiek(tak mi kiedys Tz pokazywal bo ponoc przy krotkim takim przytrzymaniu,czujnik sie wylacza)trzymalam jak glupia,cala w placzu bo nie wiem co sie dzieje,czy to falszywy alarm czy faktycznie czad.Zadzwonilam do TZ bo on akurat jak na zlosc dzis z kolegami na piwo poszedl,dzwonilam dwa razy i nie odebral,niestety musialam zadzwonic do rodzicow by mi poradzili co robic bo ja spanikowana ,gola,z tym czujnikiem przy brzuchu..dopiero po chwili dotarlo do mnie ze przeciez te dzwieki moga dziecku zaszkodzic,wiec wyciagnelam bateria..dpiero za 3 razm udalo mi sie dodzwonic do Tz .bylam tak roztrzesiona ze tylko zdolalam go opitolic czemu tel nie odbiera i ze ma wracac do domu...wrocil ,cos tam sprawdzil w lazience po czym poszedl spac,nawet do mnie nie podeszedl ani nic..widzial ze zla jestem ,zaplakana,wiec mogl jakos zagadac chociaz..tym ze poszedl spac jeszcze bardziej podniosl mi cisnienie...najbardziej sie boje w sumie ze te dzwieki mogly jakos wplynac na dzidziusia..masakra...
i baty dla męża ja mojemu od razu zapowiedziałam, że jak jeste w ciąży to ma odbierać telefony bo nie wiadomo co się może dziać tfu! tfu!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:25   #917
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ladan zwierzyć się nam możesz, tylko naprawdę trzeba trzymać nerwy i emocje na wodzy, nie mogą one kierować Twoim życiem.

Bo co będzie jeśli dziecko będzie płakało, nie będzie umiało ssać piersi, będzie miało kolki ?? Poddasz się, usiądziesz i będziesz płakać z nim ?? Bedziesz musiała się wziąć w garść i uporać z problemami.

Tak samo teraz, a niektóre problem tak naprawde problemami nie są.
ja tam ryczalam czasem z nim i tyle. Owszem. Wracalam potem do siebie ale taka hustawka ze rycze klne wyzywam fochuje sie i tak w kolko trwala w sumie kilka miesiecy. Zanim ja i dziecko doroslismy... Coz, łatwo nie bylo ale da sie. Do dzis imulsywna jestem wiec w ciazy i po jestem zwyczajnie

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ladanseuse, to po co odbierałaś jak wiedziiałaś że na minutkę a byłaś zaryczana?;> Ja bym najwyżej nie odebrała i tyle... a tak to mu mieszasz w głowie....

Inwersja, pohamuj się, bo przy dziecku to będzie niemiło jak sę nauczy takich słów szybko... :P A Ty z upodobaniem tymi ch** rzucasz odkad sie zorientowałas że tego nie czaszkuje czyli niby jest dozwolone :P

Ja tez troche za dużo przeklinam ale chyba nie tak agresywnie jednak...

DOSWIADCZONE MAMY, PYTANIE:
Byliśmy wczoraj w Tesco, jak m isię te ubranka z F&F podobają... Bezowe jaśniutkie Chcieliśmy cos kupić ale...
Czy jest sens kupować body (długi rękaw) rozpinane tylko na dole? Czy to jest wygodne? Czy da sie założyć dziecku nie uszkadzając go?

I właśnie, co lepsze - body+"spodenki" czy pajacyki (rozpinane na całej długości)? Różnica w cenie jest, ale jak się doliczy spodenki to pewnie już nie tak wielka. Co wygodniejsze,
heh dobre. Da sie i sa batdzo dobre te bodziaki z ff. Mam duzo. Jedno w tej chwili ma kinia na sobie. Na poczatku lepsze pajace bo spodnie z gumka pepek niezagojony podraznic moga. Ale potem to juz obojetnie bbo i jedno i drugie dobre i dobrze sie nosi i ubiera

Stary 2013-04-06, 08:27   #918
t_89
Zakorzenienie

ja tez musze usiasc nad wyprawka i zrobic liste
Na razie mam tylko troche bodziakow i pajacykow.
tak w ogole czesc wszystkim, ja dzisiaj jade na ostatnia przymiarke sukni.
Pogoda wrecz wiosenna ;/
P.S witam w 20 tygodniu.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:29   #919
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
ja ogladam lozeczka tz uparl sie na turystyczne niech mu bedzie.
A slyszalam o tym programie, ciekawe czy bedzie fajny na tvn style leca calkiem calkiem programy.
sa ok ale radze dokupic zwykly materac bo te w standardzie sa cienkie i niewygodne.

Stary 2013-04-06, 08:35   #920
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sa ok ale radze dokupic zwykly materac bo te w standardzie sa cienkie i niewygodne.
wiem wiem znalazlam dwa bo chce zeby mialo poziomy materacyka na gorze i na dole.
http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...134062489.html
http://allegro.pl/cam-lozeczko-turys...146174272.html
ewentuanie
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...150372708.html
http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...152604123.html

Edytowane przez t_89
Czas edycji: 2013-04-06 o 08:37
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:41   #921
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki! u mnie wszystko ok - plamienie było prawdopodobnie spowodowane wielkim sprzątaniem mieszkania; mam wypoczywać i brać magnez

a teraz zabieram się za czytanie 25 stron!!!!!

miłego dnia!

no już doczytałam piękne zdjęcia
Dobrze, ze wszystko ok. Hmmm to ja musze moze na przyszlosc przystopowac, bo bywam pedantyczna i czasem przesadzam z porzadkami.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnie to nie dzialalo bo i tak mam flaki i to w wersji mini. To raczej wina kiepskiej skory piersi, braku cwiczen miesni i genetyki... Bo smarowalam sie specyfikami cala ciaze i po...
Wiec ja licze na to, ze 13 lat regularnych cwiczen na silowni i uzywania roznych kremow zaprocentuje...ale co ma byc, to bedzie. Nie to jest teraz najwazniejsze zreszta, potem tez

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Policzanka-jesli juz, to bardziej same nerwy sa szkodliwe. Ale na pewno nic sie nie stalo

Stary 2013-04-06, 08:48   #922
papalinka83
Zakorzenienie

Hej

Wiecie co, tak czytam te wasze wypowiedzi o piersiach PO ciąży i karmieniu, a mi się jak na razie niezbyt podobają moje piersi w czasie ciąży, nie żebym robiła z tego tragedię, ale myślałam, że jak się będą powiększać to się zrobią takie okrągłe, pełne, a one jakieś szpiczaste takie, dziwne mój mąż się nie może napatrzeć, bo większe, a mi się wcześniejsze bardziej podobały, takie były chyba bardziej jędrne... chyba się wybiorę faktycznie do jakiegoś sklepu z brafitterką, żeby sobie dobrac faktycznie odpowiedni stanik, bo przy takim dziwnym kształcie to sama nie wiem...ehhbaby w ciąży to naprawdę mają problemy

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:52   #923
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina264 Pokaż wiadomość
Tna prawdę można kupić z palcem w d... w rewelacyjnym stanie i cenie piękne wózki. Wiem co mówię.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

http://allegro.pl/show_item.php?item=3147405046
Teraz czekam na ten, ma być pod konieyc przyszłego tyg. Jeszcze go nie miałam ale jest piękny.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Poluję jeszcze na tego : http://allegro.pl/wozek-mamaspapas-s...123924366.html
ogladałam w sklepie, mozna dokupic gondole, sliczna kolorystyka i te kołka wcale nie takie małe jak wygladają, Tylko ciezko znaleźć używany, bo sa świerze.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Tu jest z gondolą http://allegro.pl/mamaspapas-sola-20...148272925.html

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

http://allegro.pl/mamaspapas-peg-per...138542178.html
a to ten o któym wczoraj pisałam, z gondoli robimy spacerówke, bardzo ciekawy. Ale ma minusy
bylas zadowolona z kubelkowych spacerowek ? co do soli, to zobacz jaka ma mala gondole, byla na drugim miejscu na mojej liscie, ale juz z niej wyleciala. w sklepie na zywo ogladalam i wyglada super, tylko jest troche szeroka i jakos dziwnie sie prowadzi.

ja u matki mam takie http://allegro.pl/caretero-lozeczko-...139892853.html i jestem bardzo zadowolona.

bozeee ale mam cisnienie z rana. wczoraj mieli przywiezc mi kabine i brodzik po 18. dzwonie do pajaca o 19 a ten mnie przeprasza bo zapomnial. bedzie w sobote przed 10. i co ? oczywiscie dzwoni ze bedzie o 14:30 ja ze spoko, no problemo. a tz na mnie z ryjem ze sie umowil z siostra i w takim wypadku ja zostaje w domu jakos nie ubolewam, ale mialam ochote mu gonga strzelic za takie odzywki, dobrze ze do garazu poszedl bo bym go normalnie przeswiecila, a tak moze mi przejdzie do jego powrotu heh
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 08:59   #924
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść!!

Dzisiaj czuję się dobrze!!! (tfutfutfu)

Daohar ślicznie wyglądałaś Po moich zdjęciach przeróżnych widzę,że najpiękniejsze są właśnie zdjęcia robione na nieświadomce, ludzie się wtedy tak szczerze cieszą Mam nawet jedno swoje ulubione z którejś sesji, potem poszukam.Tzn. to była sesja,ale radość nas poniosła i nie jest to tak bardzo pozowane.

Policzanka ufff,dobrze,że nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem mąż mnie wymęczył kupiłam sobie leginsy w lidlu

i byliśmy oglądać wózki- patrzyliśmy na mutsy evo, murę 4 i taki klasyczny i weźmiemy evo super jest na żywo i budka w spacerówce jest duża bo na necie czytałam, że niby mała tylko teraz jest debata bo mąż chce..... biały a ja czarny chyba, że gondolę weźmiemy białą a spacerówkę czarną bo wtedy Miko już będzie jadł w wózku więc biel odpada
Fajny ten Mutsy Evo, fajne ma kółka! Niestety nie na moje drogi. Ja mieszkam na wsi w środku miasta, wokół góry...niektóre ulice asfaltowe, ale niektóre posypane takim żwirkiem
I nie brałabym białej gondoli.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Jejku jakie z Was laski! super zdjęcia slbne! Piękny ten welon "maryjkowy"! bardzo pasuje do takich sukni A doademom i rękawiczkom ztanowczo mówię NIE:P
Bardzo mi miło,że Ci się podoba

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
bialy jest niepraktyczny... bedzie zima, ciapa,, posypia drogi weglem i i tak bedzie czarny... przekonuj go ze bialy no way

jeszcze podczas moich studiow wozkowych dowiedzialam sie ze absolutnie zoltego ani zielonego bo leca do tego owady.... w sumie logiczne ale jak ogladalam to takie kolorki nawet mi sie podobaly i nie myslalam tak praktycznie o tym...

a ja chyba wreszcie zdecydowalam ze chce ten:
http://www.ewozki.eu/pl/p/Wozek-Tako...en-line-ALU/84

kolor 10 chyba... ufffff

teraz lozeczko musze wybrac ale z tym chyba az takich problemow nie bede miala hahah
To już nie Hartan?

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
a to i ja sie pochwale ja i moj Bambosio wygladamy tam jak mlotki ale co tam xD
Cudownie!! Przypominasz mi moją koleżankę

Cytat:
no wlasnie to jest jedyna rzecz ktora nie do konca mi sie w nim podoba... a maz teraz przyszedl i na wozek sie zgadza tylko mowi ze lepszy kolor nr 4 w sumie tez mi sie podoba

http://www.ewozki.eu/pl/p/Wozek-Tako...en-line-ALU/84

jak sadzicie 4 czy 10?
4! Albo 2
Cytat:
Chyba nie wiesz, jak organizm wykańcza karmienie. Laski po 20-30 kg chudną od tego! Znam jedną, co 1,5 roku karmiła i został z niej szkielet, nie stosowała żadnej diety, młody tyle z niej wysysał

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Nadal podtrzymuję wersję, że po prostu nie wiesz, że jesteś ładna
No bo każda jest ładna,ale musi chcieć z siebie to piękno wydobyć

Cytat:
a jak to jest z fotelikami samochodowymi? zeby go wpiac bezposrednio do auta (mamy tam jakies zaczepy) to trzeba miec ten isofix tak? to sie dokupuje jakos osobno czy to juz jest czescia fotelika? np maxi cosi citi to ma czy musze kupic jakis drozszy?? o mamo jaka jestem nieogarnieta w tym wszystkim...
Chyba w tych nowszych autach jest tak,że już nie trzeba kupować adaptera?

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
A mi się właśnie przypomniała piosenka Brzydkie dzieci. Znacie? "z pięknych ojców i pięknych mam brzydkie dzieci rodzą się nam"
No moje będą piękne

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeszcze a propos fotelików Maxi Cosi i ich zapinania w pasy. Sprzedawca na allegro mówi, że nie potrzeba żadnej bazy ani stelaża, który się montuje w aucie, tylko, że te foteliki przypina się tyłem do kierunku jazdy. CZY Z TYŁU TEŻ MOŻNA TAKI FOTELIK PRZYPIĄĆ TYŁEM?
Podobno tyłem jest bezpieczniej...ale jeszcze się nie wgłębiałam w temat.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Co to są kubełkowe spacerówki?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:03   #925
kaska87
Zakorzenienie

bandzioszek z wczoraj 19tc dzisiaj jest jakby mniejszy, może dlatego że męczę się nadal z zaparciami
19tc.jpg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:06   #926
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
bandzioszek z wczoraj 19tc dzisiaj jest jakby mniejszy, może dlatego że męczę się nadal z zaparciami
Załącznik 5195515
no jaki piekny ja dzisiaj tez cyknelam, u nas 18t1d czyli jak wy tam mowicie, 19 leci wstawie jak wrzuce, ale moj jest ogromny hehe
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-06, 09:12   #927
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Co to są kubełkowe spacerówki?
oparcie nie rozkladz sie na płasko. Jak chcesz by dziecko lezalo to kladzie sie caloxc w takim siadzie - jakbys siedzac na krzesle polozyla sie na podlodze

Stary 2013-04-06, 09:14   #928
bajka1807
Zakorzenienie

a to moj dzisiejszy wielki brzuchol
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1609.jpg (58,3 KB, 37 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-04-06, 09:20   #929
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przyjęcie

zazdroszczę Wam że już tak dużo możecie jeść
Mnie jeszcze od wielu rzeczy odrzuca.
Jeden plus póki co Przed ciążą uwielbiałam słodycze i wcinałam duże ilości, obecnie w ogóle nie mam na nie ochoty.
Ciekawe czy jak przejdą mi mdłości to stare nawyki wrócą
Witamy.

Ja poki co jestem prawie na samym chlebie i serze bialym ewentualnie zamiennie ser żółty i pasta jajeczna. Czasami ziemniaki i ryba, ale ogolnie to malo co poza tym moge. Wiec nie jestes sama

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ale bym sie wściekla i przestraszyla. Dobrze, ze juz wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jakąś fotę z wesela szwagra z listopada 2012r
Fajnyyyy!

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a to moj dzisiejszy wielki brzuchol
Ciąza pelna para

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-04-06 o 09:18
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 09:23   #930
87czarna
Zakorzenienie

Cześć wszystkim
jak tam mamuśki?

czekam juz kilka dni na odpowied w sprawie tego wózka z allegro i nikt mi nie odpisuje- myslicie, że może mieć to związek z tą awarią??

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości