Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-04, 20:28   #901
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
Sama się za nią rozglądam bo sporo 'włosomaniaczek' podobnież szaleje na jej punkcie A poza tym piękne włosy!

evolette, kiedyś gdzieś usłyszałam, że podobnież odżywki, maski do włosów są dobre do... depilacji Podobno bardzo wygładzają skórę ale ile w tym prawdy jest to nie wiem, można przetestować

A ja mam dzisiaj dzień bez prostownicy i próbuję ją odstawiać!
A poza tym zakochałam się w tej masce: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html Na moich włosach działa i naprawdę daje świetny efekt
Narazie sprawdzam szampon i zaczęłam pić pokrzywę, więc z wodą poczekam.

Dziękuję

Odżywka jest ok, ale ja wole szampon, bo dobrze się pieni (ale takie chemiczne szampony, lepsze niż mydło).

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-08-04 o 20:31
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-04, 20:42   #902
Srpkinja 1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szizii Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj dzień bez prostownicy i próbuję ją odstawiać!
A poza tym zakochałam się w tej masce: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html Na moich włosach działa i naprawdę daje świetny efekt
Ja też lubię tę maskę, odżywka z tej serii także bardzo fajna, ale jest w niej sporo hydrolizowanego jedwabiu, więc za często używana może przyczynić się do przeproteinowania i w efekcie sianka na głowie, więc warto ostrożnie obchodzić się z tym cudem
Stary 2013-08-04, 22:47   #903
szizii
Raczkowanie

Szampony z SLS dobrze zmywają hydrolizowany jedwab? Jeśli tak, skuszę się i na odżywkę
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 07:02   #904
Srpkinja 1
Raczkowanie

Wydaje mi się że dają radę :-D A odżywka moim zdaniem prawie nie różni się działaniem od maski, a jest tańsza i większa ;-) I mega wydajna korzystałam z litrowej butli za 11 zł razem z siostrą i mamą przez ponad 2 miesiące :-P Więc warto sprawdzić.
Daj znać jakie będą Twoje odczucia
Stary 2013-08-05, 08:33   #905
barylka666
Zadomowienie

W końcu w domu kobitki!! Muszę zająć się porządnie moimi włosami bo przez tydzień moja pielęgnacja była skąpa i wczoraj całe popołudnie spędziłam nad woda...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
ja swoją męczę uwaga! prawie 2 lata a używam jej jako odżywki d/s po prawie każdym myciu

wklejam moje wlosiska 2 z fleszem jeszcze sporo pracy przede mną

Ładne włosiska!! Mogę wiedzieć czym je farbujesz?

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 09:26   #906
Mahdab
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie super włosy I prawie wszystkie prostowłose. Same sobie robicie te zdjęcia, czy angażujecie kogoś? Bo się trochę wstydzę poprosić o trzaśnięcie foty włosów

Myłam włosy w piątek, jak miałam chwilę czasu i samotności. Standardowo wcześniej nakładałam naftę, a później maskę pod czepek. I tak mam przesuszone, chyba od tych upałów Albo po prostu już czas podciąć.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 09:34   #907
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Jak zwykle spóźniona, ale dołączam
Krótka historia :

Od pewnego czasu miotam się próbując zrobić coś z włosami, które zniszczyłam sobie na własne życzenie ( sprawę przemilczę, bo zgrzytam zębami, a stan uzębienia mam jaki mam ).
Poprzestanę na tym, że oprócz zabiegów pielęgnacyjnych, jakie zaczęłam od olejowania - pierwsza noc za mną, staram się przyspieszyć rośnięcie ( w nosie mam co mówią o wieku i długich włosach, kocham długość i już ). Sama siebie ugryzłabym najchętniej w pewną część ciała za ścięcie włosów, które przekroczyły linię pasa i szły dalej, ale nie jestem człowiek guma, więc się nie dziabnę.
Drożdże spróbowałam, niestety to nie dla mnie, pewne specyficzne smaki powodują u mnie pewien odruch i nie da rady tego powstrzymać ( nawet do badania laryngologicznego muszą mnie znieczulać miejscowo ).
Zatem pozostają mi środki do stosowania zewnętrznego i różne tabletki.

Tak więc zaczynam pielęgnację.
Włosy mam czarne - farbowane i z tego nie zrezygnuję, własny kolor mi nie pasuje, sięgają w tej chwili ramion, z natury proste, chciałam mieć kręcone zrobiłam... i teraz mam siano.
Dotychczas myłam zwyczajnie szamponami Garniera z obowiązkową odżywką po każdym myciu - dla włosów suchych, zniszczonych.
Niedawno były podcinane więc tego nie zamierzam teraz czynić.

Właśnie leży koło mnie lista rzeczy, jakie muszę zakupić i wybieram się na zaopatrzenie.
Na razie biorę coś do oczyszczenia włosów, łagodny szampon plus odżywka z Garniera z awokado, maskę biowaxu, olej rycynowy, wcierkę Jantar.
Potem pomyślę nad olejami, muszę wybrać między jojoby a kokosowym.
Ok długi wstęp, ale gadatliwa z natury jestem wybaczcie
W każdym razie dołączam do grona osób zapuszczających ni pielęgnujących włosy
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:34   #908
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie super włosy I prawie wszystkie prostowłose. Same sobie robicie te zdjęcia, czy angażujecie kogoś? Bo się trochę wstydzę poprosić o trzaśnięcie foty włosów

Myłam włosy w piątek, jak miałam chwilę czasu i samotności. Standardowo wcześniej nakładałam naftę, a później maskę pod czepek. I tak mam przesuszone, chyba od tych upałów Albo po prostu już czas podciąć.
Ja zwykle proszę o pomoc siostrę, jednak planuję zatrudnić do tego TŻ.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Krótka historia :

Od pewnego czasu miotam się próbując zrobić coś z włosami, które zniszczyłam sobie na własne życzenie ( sprawę przemilczę, bo zgrzytam zębami, a stan uzębienia mam jaki mam ).
Poprzestanę na tym, że oprócz zabiegów pielęgnacyjnych, jakie zaczęłam od olejowania - pierwsza noc za mną, staram się przyspieszyć rośnięcie ( w nosie mam co mówią o wieku i długich włosach, kocham długość i już ). Sama siebie ugryzłabym najchętniej w pewną część ciała za ścięcie włosów, które przekroczyły linię pasa i szły dalej, ale nie jestem człowiek guma, więc się nie dziabnę.
Drożdże spróbowałam, niestety to nie dla mnie, pewne specyficzne smaki powodują u mnie pewien odruch i nie da rady tego powstrzymać ( nawet do badania laryngologicznego muszą mnie znieczulać miejscowo ).

Włosy mam czarne - farbowane i z tego nie zrezygnuję, własny kolor mi nie pasuje, sięgają w tej chwili ramion, z natury proste, chciałam mieć kręcone zrobiłam... i teraz mam siano.
Dotychczas myłam zwyczajnie szamponami Garniera z obowiązkową odżywką po każdym myciu - dla włosów suchych, zniszczonych.

Właśnie leży koło mnie lista rzeczy, jakie muszę zakupić i wybieram się na zaopatrzenie.
Na razie biorę coś do oczyszczenia włosów, łagodny szampon plus odżywka z Garniera z awokado, maskę biowaxu, olej rycynowy, wcierkę Jantar.
Witamy. Ja olejowanie zaczęłam od tego co miałam w kuchni i łazience, czyli oliwa, olej z pestek winogron i oliwka dla dzieci Hipp.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 10:51   #909
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

O właśnie tak - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia podobno grecka z Lidla wzięta - nawet całkiem całkiem, może inaczej: nie zaszkodziła im upojna noc z oliwą, tam, gdzie już mam odrosty zamiast siana to nawet ładnie wyglądają.
Matko przestaję przeglądać forum, bo lista zakupów się wydłużyła o suszarkę z jonizacją - małż mnie wydziedziczy i wystawi na wycieraczkę.
Od razu mówię - latem nie ma problemu z suszeniem naturalnym, ale jak minie lato to bez suszarki nie ujadę.
Stary 2013-08-05, 10:53   #910
Mahdab
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Może się odważe poprosić, to wtedy wstawię zdjęcia

Ja też zaczęłam z oliwą i olejem kokosowym, ale odpuściłam.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
O właśnie tak - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia podobno grecka z Lidla wzięta - nawet całkiem całkiem, może inaczej: nie zaszkodziła im upojna noc z oliwą, tam, gdzie już mam odrosty zamiast siana to nawet ładnie wyglądają.
Matko przestaję przeglądać forum, bo lista zakupów się wydłużyła o suszarkę z jonizacją - małż mnie wydziedziczy i wystawi na wycieraczkę.
Od razu mówię - latem nie ma problemu z suszeniem naturalnym, ale jak minie lato to bez suszarki nie ujadę.

Ja suszę włosy dobrych kilka godzin, chyba, że już naprawdę wielki upał jest to szybciej. Na szczęście nie muszę myć często głowy, więc pozwalam im prawie zawsze wyschnąć naturalnie, ale suszarkę z jonizacją na wrazie co mam

Stary 2013-08-05, 10:58   #911
evolette
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Może się odważe poprosić, to wtedy wstawię zdjęcia

Ja też zaczęłam z oliwą i olejem kokosowym, ale odpuściłam.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Ja suszę włosy dobrych kilka godzin, chyba, że już naprawdę wielki upał jest to szybciej. Na szczęście nie muszę myć często głowy, więc pozwalam im prawie zawsze wyschnąć naturalnie, ale suszarkę z jonizacją na wrazie co mam
Czemu odpuściłaś?

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 11:14   #912
Mahdab
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

A jakoś nie widziałam super efektów
Po oliwie miałam takie dziwne włosy, takie jakby natłuszczone, ale pod spodem suche aż trzeszczały, a po umyciu już nie pamiętam, ale przypuszczam, że zbyt dobrze umyłam... Po kokosie już nawet nie pamiętam.

Stary 2013-08-05, 11:58   #913
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość
Ja zwykle proszę o pomoc siostrę, jednak planuję zatrudnić do tego TŻ.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Witamy. Ja olejowanie zaczęłam od tego co miałam w kuchni i łazience, czyli oliwa, olej z pestek winogron i oliwka dla dzieci Hipp.

Czytałam,że nawet olej słonecznikowy z kuchni się nadaje

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez evolette Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, nigdy nie myłam włosów odżywką. Wydaje mi się(zapewnie źle mi się wydaje), że obciąży mi ona włosy. Dzisiaj nałożyłam olej, więc raczej zmyje go Facelle. Następne mycie spróbuję jednak tą maską.
Ja zaczęłam myć, ale wtedy miałam większe strączki. Może to włsy wtedy zaczęły się lepiej kręcić? Nie wiem,ale mam zamiar spróbować znowu tej metody, bo u Kascysko zmniejszyła ona częstotliwość mycia z codziennego do raz na 3 dni
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 12:32   #914
barylka666
Zadomowienie

Dziś kupiłam tylko szampon do oczyszczania Barwa tataro-chmielowy

Byłam także u lekarza, dostałam skierowanie na badania krwi i moczu, bo podejrzewam u siebie anemie i sprawdzić jak tam moje nerki bo mam małe złogi kamieni...

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-05 o 12:37
Stary 2013-08-05, 12:40   #915
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
W końcu w domu kobitki!! Muszę zająć się porządnie moimi włosami bo przez tydzień moja pielęgnacja była skąpa i wczoraj całe popołudnie spędziłam nad woda...[COLOR="Silver"]

Ładne włosiska!! Mogę wiedzieć czym je farbujesz?
dziękuje ale i tak będą szły do ścięcia końcówki, bo są mega suche farbuje Loreal Preference 9.13 Baikal

Cytat:
.
ja zazwyczaj angazuję siostrę

Cytat:
Krótka historia :

witamy

pamiętam kiedyś próbowałam myć włosy odżywką chyba tą jak dobrze pamiętam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ta.html&next=1 i miałam niedomyte włosy jakby przetłuszczone więc dalam spokój nie przekonuje mnie ta metoda a ostatnio znów bardzo przetłuszczają mi się włosy i już nie wiem co z nimi robić, najlepiej jakbym myła codziennie, a na to nie ma szans już kiedyś się tak męczyłam i teraz chociaż co 2 dni probuje, ale chyba przez te upaly taki znów mam problem
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:00   #916
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś kupiłam tylko szampon do oczyszczania Barwa tataro-chmielowy

Byłam także u lekarza, dostałam skierowanie na badania krwi i moczu, bo podejrzewam u siebie anemie i sprawdzić jak tam moje nerki bo mam małe złogi kamieni...
Bardzo fajny szampon, też go miałam.

To pij piwo, podobno pomaga.

Stary 2013-08-05, 13:06   #917
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo fajny szampon, też go miałam.

To pij piwo, podobno pomaga.

Piję, ja to odziedziczyłam po mamie, moja siostra też to ma...

Stary 2013-08-05, 13:09   #918
Mahdab
Zakorzenienie

Ale leczysz to?

Stary 2013-08-05, 13:12   #919
201708160922
Konto usunięte

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Czesc cobrad

Mi zdjecia robi TZ. On mi tez farbuje wlosy

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 13:23   #920
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Ale leczysz to?
Tak ale raz na jakiś czas pojawia się ból ostatnio i dlatego te badania żeby sprawdzić jak teraz jest...

Stary 2013-08-05, 13:41   #921
mandarynka882
Rozeznanie

hejka
weekend miałam wyjazdowo więc dop dziś mam czas na forum, właśnie wróciłam z miasta z zakupów, wysłałam dziecko z dziadkami na działkę i mogłam wreszcie wyruszyć z włosowych rzeczy to kupiłam Olejek łopianowy gp i szampon taki sam chciałam kupić Biovax w superpharm ale nie było do włosów blond i nie wzięłam żadnego;/ no nic najwyżej sobie zamówie na Dozie gdybym miała więcej kaski to bym coś sobie pewnie jeszcze kupiła no ale trzeba oszczędnie....
ale macie ładne włosy, takie długie, moje to są króciutkie ale marzą mi się takie długie ale obawiam się, że to nie realne bo już się proszą o ścięcie
siedzę teraz z tym olejkiem na skalpie + na długość z kiełków pszenicy, później dowalę lniany i odżywkę....
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 13:44   #922
kropelkaa
Zakorzenienie

wlasnie jestem też już po 1 wypróbowaniu tego olejku GP ciekawa jestem efektów mrowienia nie czułam jak niektórzy, całkiem przyjemny zapach zobaczymy co dalej

olej lniany nigdzie nie mogę znalezc kiedys pani w sklepie powiedziala mi, że go sprowadzają zimą dopiero a on tak fajnie działal na moje włosy
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-05, 16:00   #923
barylka666
Zadomowienie

Dziś oczyszczanie Barwą tataro-chmielową

O: maska z żółtka, oleju z kiełków pszenicy, maski Kallos latte, nafty kosmetycznej i mąki ziemniaczanej (żeby zagęścić)
M: Green Pharmarcy łopian większy
O: Scandic Line bananowa
Oh: CHI + Alterra brzoza i pomarańcza

Boje się efektu tej mieszanki

Czas edycji: 2013-08-05 o 17:05
Stary 2013-08-05, 16:02   #924
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

To jestem po pierwszych zakupach.
W łazience wylądowały:
- szampon Babydream
- olejek Babydream
- odżywka Garnier awokado i masło karite
- odżywka Joanna jedwab wygładzająca d/s
- szampon Barwa Naturalna jajeczny ( tutaj w sumie nie miałam wyboru, w najbliższym Rossmanie był tylko ten i jakiś dziwny, czytałam do jakich włosów i tamten był do przetłuszczających się jeżeli dobrze pamiętam, a ten jest do suchych farbowanych i zniszczonych czyli akurat dla moich )
- olej rycynowy z apteki
- grzebień o szeroko rozstawionych zębach szcerzących się do mnie
- i wisienka na torcie - suszarka z Rossmana, z różnymi stopniami ciepła suszenia i wichurą ustawianą - nie wiem czy ma jonizację, pani twierdziła, że tak, a ja się nie mogłam oprzeć i kupiłam bo była przeceniona - moja stara suszarka ma poprzecierany kabel i grozi odmówieniem posługi więc w sumie i tak się przyda.

I teraz mam tylko dylemat jak postępować?
jajecznym raz w tygodniu oczyścić, raz w tygodniu nałożyć olej i myć jak zawsze co dwa dni, tyle, że zamiast dotychczasowych szamponów brać ten dla dzieci plus odżywkę Garniera?
A jak postępować z rycynowym? Bo z tego co czytałam to on na porost a nie do olejowania raczej?
I gdzie kupić maski do włosów te odżywiające - u mnie w Rossmanie nie ma ani olejów ani masek, w aptece jednej z lepszych też nie. Z tego względu na razie nie mam ani oleju ani maski i w kwestii olejowania zdaję się na oliwę z oliwek.
Stary 2013-08-05, 16:08   #925
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
To jestem po pierwszych zakupach.
W łazience wylądowały:
- szampon Babydream
- olejek Babydream
- odżywka Garnier awokado i masło karite
- odżywka Joanna jedwab wygładzająca d/s
- szampon Barwa Naturalna jajeczny ( tutaj w sumie nie miałam wyboru, w najbliższym Rossmanie był tylko ten i jakiś dziwny, czytałam do jakich włosów i tamten był do przetłuszczających się jeżeli dobrze pamiętam, a ten jest do suchych farbowanych i zniszczonych czyli akurat dla moich )
- olej rycynowy z apteki
- grzebień o szeroko rozstawionych zębach szcerzących się do mnie
- i wisienka na torcie - suszarka z Rossmana, z różnymi stopniami ciepła suszenia i wichurą ustawianą - nie wiem czy ma jonizację, pani twierdziła, że tak, a ja się nie mogłam oprzeć i kupiłam bo była przeceniona - moja stara suszarka ma poprzecierany kabel i grozi odmówieniem posługi więc w sumie i tak się przyda.

I teraz mam tylko dylemat jak postępować?
jajecznym raz w tygodniu oczyścić, raz w tygodniu nałożyć olej i myć jak zawsze co dwa dni, tyle, że zamiast dotychczasowych szamponów brać ten dla dzieci plus odżywkę Garniera?
A jak postępować z rycynowym? Bo z tego co czytałam to on na porost a nie do olejowania raczej?
I gdzie kupić maski do włosów te odżywiające - u mnie w Rossmanie nie ma ani olejów ani masek, w aptece jednej z lepszych też nie. Z tego względu na razie nie mam ani oleju ani maski i w kwestii olejowania zdaję się na oliwę z oliwek.

Rycynowy najlepiej mieszać z innym olejem bo możesz mieć problemy ze zmyciem go, najlepiej jakbyś miała dwie odżywki na zmianę bo włosy lubią się przyzwyczajać (np. Isane tą niebieską).
To może zamów jakieś maski przez internet?? Ja często tak robię.
Musisz obserwować swoje włosy i patrzeć co im służy a co nie

Stary 2013-08-05, 16:57   #926
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Chyba będę musiała zajrzeć do sieci w poszukiwaniu .
Odżywek mam kilka oprócz tych kupionych dzisiaj, więc mam nadzieję, że na razie wystarczą.'A co olejowania - czy ja dobrze myślę, że ta oliwa Babydream to właśnie może być do tego ? Kupiłam bez zastanawiania się i nie bardzo pamiętam do czego ona miała być
Stary 2013-08-05, 17:02   #927
barylka666
Zadomowienie

Jeżeli Ci chodzi o tą to pewnie, że tak
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html

Czas edycji: 2013-08-05 o 17:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-05, 18:23   #928
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:
Jeżeli Ci chodzi o tą to pewnie, że tak
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html
Tak, dokładnie o nią
Ufff to mam z głowy jeden zakup póki co
Stary 2013-08-05, 18:31   #929
barylka666
Zadomowienie

A jaką to suszarkę dokładnie kupiłaś??

Stary 2013-08-05, 18:34   #930
Srpkinja 1
Raczkowanie

Cytat:
Tak, dokładnie o nią
Ufff to mam z głowy jeden zakup póki co
Od tej oliwki zaczynałam olejowanie i dalej do niej wracam między testowaniem coraz to nowszych specyfików, jest cudowna Uwielbiam ją zwłaszcza w połączeniu z odżywką, na półtorej godziny przed myciem, nawilża mi włosy jak nic innego, więc gorąco polecam!

Edytowane przez Srpkinja 1
Czas edycji: 2013-08-05 o 18:35
Srpkinja 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości