|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Dziękuję ![]() Odżywka jest ok, ale ja wole szampon, bo dobrze się pieni (ale takie chemiczne ![]() Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-08-04 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Raczkowanie
|
Szampony z SLS dobrze zmywają hydrolizowany jedwab? Jeśli tak, skuszę się i na odżywkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że dają radę :-D A odżywka moim zdaniem prawie nie różni się działaniem od maski, a jest tańsza i większa ;-) I mega wydajna korzystałam z litrowej butli za 11 zł razem z siostrą i mamą przez ponad 2 miesiące :-P Więc warto sprawdzić.
Daj znać jakie będą Twoje odczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Zadomowienie
|
W końcu w domu kobitki!!
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Ładne włosiska!! ![]() ![]()
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie super włosy
![]() ![]() Myłam włosy w piątek, jak miałam chwilę czasu i samotności. Standardowo wcześniej nakładałam naftę, a później maskę pod czepek. I tak mam przesuszone, chyba od tych upałów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Jak zwykle spóźniona, ale dołączam
![]() Krótka historia : Od pewnego czasu miotam się próbując zrobić coś z włosami, które zniszczyłam sobie na własne życzenie ( sprawę przemilczę, bo zgrzytam zębami, a stan uzębienia mam jaki mam ). Poprzestanę na tym, że oprócz zabiegów pielęgnacyjnych, jakie zaczęłam od olejowania - pierwsza noc za mną, staram się przyspieszyć rośnięcie ( w nosie mam co mówią o wieku i długich włosach, kocham długość i już ). Sama siebie ugryzłabym najchętniej w pewną część ciała za ścięcie włosów, które przekroczyły linię pasa i szły dalej, ale nie jestem człowiek guma, więc się nie dziabnę. Drożdże spróbowałam, niestety to nie dla mnie, pewne specyficzne smaki powodują u mnie pewien odruch i nie da rady tego powstrzymać ( nawet do badania laryngologicznego muszą mnie znieczulać miejscowo ). Zatem pozostają mi środki do stosowania zewnętrznego i różne tabletki. Tak więc zaczynam pielęgnację. Włosy mam czarne - farbowane i z tego nie zrezygnuję, własny kolor mi nie pasuje, sięgają w tej chwili ramion, z natury proste, chciałam mieć kręcone zrobiłam... i teraz mam siano. Dotychczas myłam zwyczajnie szamponami Garniera z obowiązkową odżywką po każdym myciu - dla włosów suchych, zniszczonych. Niedawno były podcinane więc tego nie zamierzam teraz czynić. Właśnie leży koło mnie lista rzeczy, jakie muszę zakupić i wybieram się na zaopatrzenie. Na razie biorę coś do oczyszczenia włosów, łagodny szampon plus odżywka z Garniera z awokado, maskę biowaxu, olej rycynowy, wcierkę Jantar. Potem pomyślę nad olejami, muszę wybrać między jojoby a kokosowym. Ok długi wstęp, ale gadatliwa z natury jestem wybaczcie ![]() W każdym razie dołączam do grona osób zapuszczających ni pielęgnujących włosy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
O właśnie tak - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia podobno grecka z Lidla wzięta - nawet całkiem całkiem, może inaczej: nie zaszkodziła im upojna noc z oliwą, tam, gdzie już mam odrosty zamiast siana to nawet ładnie wyglądają.
Matko przestaję przeglądać forum, bo lista zakupów się wydłużyła o suszarkę z jonizacją - małż mnie wydziedziczy i wystawi na wycieraczkę. Od razu mówię - latem nie ma problemu z suszeniem naturalnym, ale jak minie lato to bez suszarki nie ujadę. |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Może się odważe poprosić, to wtedy wstawię zdjęcia
![]() Ja też zaczęłam z oliwą i olejem kokosowym, ale odpuściłam. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Ja suszę włosy dobrych kilka godzin, chyba, że już naprawdę wielki upał jest to szybciej. Na szczęście nie muszę myć często głowy, więc pozwalam im prawie zawsze wyschnąć naturalnie, ale suszarkę z jonizacją na wrazie co mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
A jakoś nie widziałam super efektów
![]() Po oliwie miałam takie dziwne włosy, takie jakby natłuszczone, ale pod spodem suche aż trzeszczały, a po umyciu już nie pamiętam, ale przypuszczam, że zbyt dobrze umyłam... Po kokosie już nawet nie pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Dziś kupiłam tylko szampon do oczyszczania Barwa tataro-chmielowy
![]() Byłam także u lekarza, dostałam skierowanie na badania krwi i moczu, bo podejrzewam u siebie anemie i sprawdzić jak tam moje nerki bo mam małe złogi kamieni...
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-05 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamiętam kiedyś próbowałam myć włosy odżywką chyba tą jak dobrze pamiętam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ta.html&next=1 i miałam niedomyte włosy jakby przetłuszczone więc dalam spokój nie przekonuje mnie ta metoda ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pij piwo, podobno pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
Piję, ja to odziedziczyłam po mamie, moja siostra też to ma...
#918 |
Zakorzenienie
|
Ale leczysz to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Konto usunięte
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Czesc cobrad
![]() Mi zdjecia robi TZ. On mi tez farbuje wlosy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Tak ale raz na jakiś czas pojawia się ból ostatnio i dlatego te badania żeby sprawdzić jak teraz jest...
#921 |
Rozeznanie
|
hejka
weekend miałam wyjazdowo więc dop dziś mam czas na forum, właśnie wróciłam z miasta z zakupów, wysłałam dziecko z dziadkami na działkę i mogłam wreszcie wyruszyć ![]() ![]() ale macie ładne włosy, takie długie, moje to są króciutkie ale marzą mi się takie długie ale obawiam się, że to nie realne bo już się proszą o ścięcie siedzę teraz z tym olejkiem na skalpie + na długość z kiełków pszenicy, później dowalę lniany i odżywkę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
wlasnie jestem też już po 1 wypróbowaniu tego olejku GP ciekawa jestem efektów mrowienia nie czułam jak niektórzy, całkiem przyjemny zapach zobaczymy co dalej
![]() olej lniany nigdzie nie mogę znalezc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
Dziś oczyszczanie Barwą tataro-chmielową
O: maska z żółtka, oleju z kiełków pszenicy, maski Kallos latte, nafty kosmetycznej i mąki ziemniaczanej (żeby zagęścić) M: Green Pharmarcy łopian większy O: Scandic Line bananowa Oh: CHI + Alterra brzoza i pomarańcza Boje się efektu tej mieszanki ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-05 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
To jestem po pierwszych zakupach.
W łazience wylądowały: - szampon Babydream - olejek Babydream - odżywka Garnier awokado i masło karite - odżywka Joanna jedwab wygładzająca d/s - szampon Barwa Naturalna jajeczny ( tutaj w sumie nie miałam wyboru, w najbliższym Rossmanie był tylko ten i jakiś dziwny, czytałam do jakich włosów i tamten był do przetłuszczających się jeżeli dobrze pamiętam, a ten jest do suchych farbowanych i zniszczonych czyli akurat dla moich ) - olej rycynowy z apteki - grzebień o szeroko rozstawionych zębach szcerzących się do mnie - i wisienka na torcie - suszarka z Rossmana, z różnymi stopniami ciepła suszenia i wichurą ustawianą - nie wiem czy ma jonizację, pani twierdziła, że tak, a ja się nie mogłam oprzeć i kupiłam bo była przeceniona - moja stara suszarka ma poprzecierany kabel i grozi odmówieniem posługi więc w sumie i tak się przyda. I teraz mam tylko dylemat jak postępować? jajecznym raz w tygodniu oczyścić, raz w tygodniu nałożyć olej i myć jak zawsze co dwa dni, tyle, że zamiast dotychczasowych szamponów brać ten dla dzieci plus odżywkę Garniera? A jak postępować z rycynowym? Bo z tego co czytałam to on na porost a nie do olejowania raczej? I gdzie kupić maski do włosów te odżywiające - u mnie w Rossmanie nie ma ani olejów ani masek, w aptece jednej z lepszych też nie. Z tego względu na razie nie mam ani oleju ani maski i w kwestii olejowania zdaję się na oliwę z oliwek. |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rycynowy najlepiej mieszać z innym olejem bo możesz mieć problemy ze zmyciem go, najlepiej jakbyś miała dwie odżywki na zmianę bo włosy lubią się przyzwyczajać (np. Isane tą niebieską). To może zamów jakieś maski przez internet?? Ja często tak robię. Musisz obserwować swoje włosy i patrzeć co im służy a co nie ![]()
![]() |
#926 |
Raczkowanie
|
Chyba będę musiała zajrzeć do sieci w poszukiwaniu .
Odżywek mam kilka oprócz tych kupionych dzisiaj, więc mam nadzieję, że na razie wystarczą.'A co olejowania - czy ja dobrze myślę, że ta oliwa Babydream to właśnie może być do tego ? Kupiłam bez zastanawiania się i nie bardzo pamiętam do czego ona miała być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zadomowienie
|
Jeżeli Ci chodzi o tą to pewnie, że tak
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-05 o 17:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ufff to mam z głowy jeden zakup póki co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
A jaką to suszarkę dokładnie kupiłaś??
#930 |
Raczkowanie
|
Od tej oliwki zaczynałam olejowanie i dalej do niej wracam między testowaniem coraz to nowszych specyfików, jest cudowna
![]() ![]() Edytowane przez Srpkinja 1 Czas edycji: 2013-08-05 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.