Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-09-21, 22:54   #901
mysz899
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 264
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez hanna_banana Poka wiadomo嗆
cze嗆 dziewczyny
znowu wpadam po d逝窺zej przerwie, na bie膨co czytam posty ale si a tak nie udzielam, bo mniej wi璚ej nauczy豉m si komponowa posi趾i, ale nie s one a tak ciekawe i inspiruj帷e jak niekt鏎ych z Was, dlatego nie ma co wstawia zbyt cz瘰to
chc tylko powiedzie, 瞠 wydaje si, 瞠 @ powr鏂i這 na dobre, dosta豉m ponownie po 33 dniach, wi璚 jestem w niebie jedzenie t逝szczy dzia豉 cuda!

moje typowe U szkolne
I owsianka na mleku ry穎wym z 6-7 造瞠k p豉tk闚 z malinami - w豉軼iwie jedyny pow鏚, dla kt鏎ego chce mi si wstawa o 6.30
II tu najcz窷ciej jaki owoc plus jogurt lub serek homo lub wiejski
III kanapka (raz z pszennego, raz z 篡tniego, pe軟oziarnistego pieczywa, r騜nie to bywa ^^) z mas貫m, jak捷 w璠lin, sa豉t, og鏎ek lub inne warzywko do pochrupania
IV obiad w domu, to codziennie si zmienia, wczoraj np mia豉m pulpety indyczo-wieprzowe, ziemniaki i sur闚k
jak mam ochot to tutaj deser- ostatnio mam faz na 3bity
V najcz窷ciej jajecznica z 2 jaj na ma郵e, pomidor, 2 kanapki z mas貫m- 1 z serkiem 鄉ietankowym, 1 z d瞠mem/nutell/miodem.

czuj si naprawd 鈍ietnie, trzymam wag (ok. 52 kg/169cm), jem w miar zdrowo, ale tak, jak mi smakuje i bez wi瘯szego kontrolowania si. po prostu bomba.

pozdrawiam was dziewczyny i dzi瘯uj za wszystkie rady

A 獞iczysz bo jesz nie ma這 a wazysz 52 kg tylko
mysz899 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:07   #902
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 15

Cytat:
Napisane przez mysz899 Poka wiadomo嗆
A 獞iczysz bo jesz nie ma這 a wazysz 52 kg tylko
zawsze mia豉m dosy dobr przemiane materii, nigdy nie mia豉m nadwagi. 獞icz obecnie raz w tygodniu godzin na si這wni. opr鏂z tego od poniedzia趾u do pi徠ku codziennie mam lekcje od 8 do 16, co poch豉nia sporo energii i potrzebuj paliwa 瞠by utrzyma jako tako koncentracj tak瞠 na tych ko鎍owych lekcjach w weekendy jem mniej, jako 瞠 d逝瞠j 酥i i mniej robi
hanna_banana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-21, 23:19   #903
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
zawsze mia豉m dosy dobr przemiane materii, nigdy nie mia豉m nadwagi. 獞icz obecnie raz w tygodniu godzin na si這wni. opr鏂z tego od poniedzia趾u do pi徠ku codziennie mam lekcje od 8 do 16, co poch豉nia sporo energii i potrzebuj paliwa 瞠by utrzyma jako tako koncentracj tak瞠 na tych ko鎍owych lekcjach w weekendy jem mniej, jako 瞠 d逝瞠j 酥i i mniej robi

Szcz窷ciara z ciebie tez bym tak chcia豉
Stary 2013-09-22, 08:04   #904
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660

Moje U pi徠kowe

好iadanie: dwie kromki z w璠zon makrel i og鏎kiem; inka z mlekiem i miodem
II 郾iadanie: owsianka z malinami, brzoskwini i serkiem wiejskim
Lunch: sa豉tka z mieszanki sa豉t, tu鎍zyka wsw, grillowanej cukinii, papryki i kukurydzy
Podwieczorek: banan
Obiadokolacja: zapiekanka ziemniaczana w sosie rozmarynowym, bukiet sur闚ek

I sobotnie

好iadanie: owsianka z bananem, rodzynkami, wi鏎kami kokosowymi i wie郾iakiem; inka z mlekiem i miodem
II 郾iadanie: dwie kromki razowca z pasztetem sojowym i pomidorem, kilka 郵iwek
Obiad: kuskus z piersi kurczaka, cukini, pomidorami suszonymi, kukurydz i czosnkiem
Podwieczorek: kilka pistacji podskubanych, 3 wafle ry穎we z szynk z piersi indyka, og鏎kiem i papryk
Kolacja: trzy kawa趾i pizzy, sok pomara鎍zowy
Stary 2013-09-22, 09:50   #905
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
Napisane przez mysz899 Poka wiadomo嗆
Tak pisze bo tak jest wiec ten wielokropek jest niepotrzebny
Wstajac w po逝dnie by豉by w stanie zje嗆 wi璚ej?No ja nie jestem w stanie zje嗆 wi璚ej a w soboty tak w豉郾ie wstaje
No dobra. Nie uno si tak

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Wczorajsze U

I Serek wiejski ze 郵iwkami, musli i gor帷ym sosem czekoladowym

II quesadilla z serem brie, gruszk i orzechami

III talerz pomidorowej z ry瞠m
7 pierog闚 ze szpinakiem i serem polanych jogurtem naturalnym

IV Rombosse w cie軼ie francuskim z mas貫m orzechowym, orzechami

V 4 kanapki z Bieluchem, gotowane jajko na wp馧twardo, pomidor

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:17   #906
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 358

Rrr
  1. 1 posi貫k dopiero ok.13, tak wsta豉m....miseczka maminego roso逝 z makaronem
  2. 3 ma貫 pol璠wiczki (bitki), na oleju kujawskim, 2 ziemniaki, 獞ik豉
  3. wpad ma造 k瘰 snickersa, czekoladowa ch耩 za mn chodzi豉
  4. kawa貫k w璠zonej makreli, 2 kromki razowca, kilka plastr闚 og鏎ki, pomidora

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 16:26   #907
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
No dobra. Nie uno si tak

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Wczorajsze U

I Serek wiejski ze 郵iwkami, musli i gor帷ym sosem czekoladowym

II quesadilla z serem brie, gruszk i orzechami

III talerz pomidorowej z ry瞠m
7 pierog闚 ze szpinakiem i serem polanych jogurtem naturalnym

IV Rombosse w cie軼ie francuskim z mas貫m orzechowym, orzechami

V 4 kanapki z Bieluchem, gotowane jajko na wp馧twardo, pomidor

Nie unosz si
Stary 2013-09-22, 16:57   #908
scandalistka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 066

R, troch podobnie jak wczoraj, wci捫 u rodzic闚:

I. owsianka z 5 造瞠k p. owsianych z jab趾iem, miodem i cynamonem
II. kromka razowego chlebka (24g) z pieczonym pasztetem i pomidorem
III. kotlet z piersi z kurczaka (w panierce...) + 造磬a puree z ziemniak闚 + ogromna ilo嗆 buraczk闚 z chrzanem
mi璠zy III a IV: kilka truskawek z ogr鏚ka (jesie im nie straszna ), 2 og鏎ki kiszone, p馧 kalarepy, szklanka koktajlu (ma郵anka + truskawki)
IV. 4 造磬i sa豉tki jarzynowej (jajka, marchewka, jab趾o, pietruszka, seler, por, ziemniak, og鏎ki kiszone, kukurydza + sos: g堯wnie jogurt naturalny, 郵adowe ilo軼i majonezu, musztarda, sok z cytryny, s鏊 i pieprz) + kromka razowego chlebka (24g)

Wygl康a to raczej na U...
Ale do czwartku nie mam co liczy na inne obiady, mama nie odda mi w豉dzy w kuchni, a odmawia porz康nego obiadu i wsuwa swoje 瘸rcie to te mi nie wypada, jak widzimy si 4 razy w roku.
T瘰kni za moj sokowir闚k.

Edytowane przez scandalistka
Czas edycji: 2013-09-22 o 16:58
scandalistka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 17:31   #909
karoolcia201
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 44

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Generalnie mi si podoba. Mam tylko 3 uwagi:
- brakuje zdrowych t逝szczy; na podwieczorek zamiast batonika proponowa豉bym doda do jogurtu i owoc闚 gar嗆 orzech闚,
- gotowe musli i batoniki musli maj w sobie zazwyczaj du穎 cukru i chemii; o wiele zdrowiej jest przyrz康za sobie rano owsiank z ulubionymi dodatkami lub samemu stworzy mieszank musli z p豉tk闚 i bakalii, na jakie masz ochot,
- do obiadu 鄉ia這 mog造 wpa嗆 w璕le, chyba,瞠 warzywa na patelni by造 z dodatkiem ziemniak闚.

ten batonik to tak zjad豉m 'jednorazowo' bo si skusi豉m na zakupienie go, na opak. by這 napisane, 瞠 jest bez cukru dlatego si zdecydowa豉m ale jak przysz這 co do czego by mega s這dki wi璚 nie ma co si tak chemi zapycha
a owsiank w豉郾ie zacz窸am sobie przygotowywa rano, jak nie codziennie to tak co 2 dni

Wczorajsze moje R te bym poprosi豉 oceni:

好iadanie: jejecznica z 2 jaj, 3 ma貫 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego 篡tniego(mas這,w璠zona pol璠wica z kurczaka, plaster 鄴速ego sera, sa豉ta, papryka, og鏎ek, rzodkiewka)
II 郾iadanie: miseczka pokrojonej nektarynki i jab趾a polanych odrobin jog. naturalnego i posypane odrobin p豉tk闚 owsianych
Obiad: makaron pe軟oziarnisty z kawa趾ami indyka sma穎nego bez t逝szczu, z kapust peki雟k, sa豉t, papryk, og鏎kiem, polane to oliw z oliwek
Podwieczorek: nie mia豉m na nic ochoty za bardzo ale wypi豉m kakao naturalne na mleku z nieca陰 造瞠czk cukru
Kolacja: 2 ma貫 kromki chleba pe軟oz. 篡tniego z mas貫m i tu鎍zykiem rozdrobnionym i z jakie 50/80 g serka wiejskiego z po這w 造瞠czki miodu i porzeczkowego domowego d瞠mu

do picia: herbata z miodem i cytyn z jakies 3x
dodatkowo 獞icz,jednak teraz dopad這 mnie przezi瑿ienie i nie mam na nie si造 .

Edytowane przez karoolcia201
Czas edycji: 2013-09-22 o 17:33
karoolcia201 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:19   #910
blax5
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 221

Utrzymanie:

I. jab趾owe gofry na serku wiejskim z orzechami w這skimi i cynamonem

II. serek wiejski z nektarynk, rodzynkami, suszonym tymiankiem i mas貫m orzechowym

III. kasza kuskus z pieczon w zupie grzybowej 這patk oraz pomidorkami koktajlowymi i og鏎kami z zielon pietruszk ze s這ika

IV. fasolowe brownie z jogurtem naturalnym (zjad豉m 1/3 ca貫go ciasta i chyba dawno ju nie przyswoi豉m takiej dawki bia貫go cukru na raz... chyba dzi nie zasn )

A tak poza tym.. Jak mo積a zauwa篡 jem du穎 s這dkiego. Nie s這dyczy, a s這dkiego: owoce, pe軟oziarniste ciastka, s這dkie owsianki, warzywa te na s這dko... Mo瞠 tak by czy powinnam to jako ogranicza?
blax5 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:04   #911
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez blax5 Poka wiadomo嗆
No wychodzi jak wychodzi, ale jest ju troch lepiej generalnie. A marchewki mog豉bym je嗆 codziennie, tyle, 瞠 musz uwa瘸, 瞠by nie z鄴趾n望 (kiedy jad豉m je praktycznie codziennie, wi璚 wiem co m闚i) i tylko dlatego nie wcinam ich nonstop

A tw鎩 jad這spis mi r闚nie si podoba, no opr鏂z tych chips闚 bananowych (chyba, 瞠 domowej produkcji, ale w徠pi; ale to tak tylko przy okazji)
Z tym 鄴趾ni璚iem to faktycznie nie jest 軼iema, wi璚 Ci rozumiem. Chipsy bananowe s kupne, ale dosta豉m je po mega okazyjnej cenie, wi璚 musia豉m si skusi - bo bardzo mi smakuj . Ju dawno ich nie jad豉m.

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
Nigdy nie mog zapami皻a, czy Poa, czy Pao, sorki :p zawsze sprawdzam 2 razy i czasem mi si udaje a czasem nie :P

U mnie 郾iadanie polega na tym 瞠 jak mam du穎 szcz窷cia to m這dsze dziecko 酥i a starsze podjada mi z talerza, wi璚 chc帷 nie chc帷 musz je嗆 szybko :P wersja hard: m這dsze si drze, a starszy nie jest zainteresowany jedzeniem, wi璚 zarzuca mnie ksi捫eczkami do czytania...

D瞠m wiem, 瞠 s豉by, ale nikomu poza mn nie smakuje, a kupiony wieki temu (jak jeszcze jad豉m takie rzeczy) i d逝go otwarty, wi璚 kiedy trzeba zje嗆... jeszcze do jakich dw鏂h posi趾闚 wcisn i b璠zie z g這wy.

To jeszcze dzisiejsze, chocia u mnie pi徠kowe zawsze s豉be. S這dko, owocowo, bezmi瘰nie (R):
1. Kawowa owsianka z lod闚ki na biszkoptach z serkiem homo i 造瞠czk miodu (eksperyment, by豉 pyszna i na pewno b璠 wraca do kawowej), 2 suszone 郵iwki
2. Cukiniowe cynamonowe placki, gruszka
3. P馧 jgurtu greckiego, domowy batonik musli, kostka 70%
4. Ananasowo-bananowe placuszki z m彗i pe軟oziarnistej i razowej z serkiem homo
45 minut biegu
5. P馧 du瞠j w璠zonej makreli, micha cukinii podsma瘸nej na ma郵e z porem.
Marnowanie jedzenia jest niefajne, wi璚 szamaj ten d瞠mik . Zreszt chyba wiem o jaki Ci chodzi, rzeczywi軼ie specyficzny w smaku i nie ka盥emu podejdzie.

No przyda這by si wi璚ej warzyw. Jajka pewnie by造 u篡te do robienia plack闚, do tego by te nabia i ryba - bia趾owo ok. A s這dko軼i same zdrowe, mniam.

Cytat:
Napisane przez luminosa Poka wiadomo嗆
dzisiejsza R

I. owsianka na mleku z cynamonem, odrobin miodu cynamonowego, tartymi orzechami w這skimi, s這necznikiem i p豉tkami migda這wymi
II. p馧 woreczka ry簑 br您owego z filetem z indyka na 造瞠czce oleju rzepakowego + broku造
III. 3 kanapki chleba razowego: 2 z tu鎍zykiem w sosie w豉snym, 1 z serem twarogowym i szynk z kurczaka, pomidor + ciastko owsiane
IV. twar鏬 p馧t逝sty z nasionami dyni i s這necznikiem
Zabrak這 mi 鈍ie瞠go owocu, a do kolacji z racji sezonu te mog造 wpa嗆 jakie warzywa - poza tym to naprawd fajne redukcyjne menu!

Cytat:
Utrzymanie:

I. twarogowe knedle podane z du篡m, podduszonym jab趾iem polane syropem klonowym i posypane cynamonem

II. serek wiejski z nap璚znia造mi, suszonymi 郵iwkami, orzechami nerkowca i tward cz窷ci surowego broku豉 (chyba najlepsza cz窷 )

III. pieczona 這patka w zupie grzybowej podana z kasz j璚zmienn, kr鏒ko podgrzan papryk i og鏎kami z pietruszk ze s這ika

IV. orkiszowy omlet biszkoptowy z nektarynk i tahini kakaowym

S warzywa x2, a jak zg這dniej to b璠 i marchewki znowu
Rewelacja!
Cytat:
Utrzymanie:

I. jab趾owe gofry na serku wiejskim z orzechami w這skimi i cynamonem

II. serek wiejski z nektarynk, rodzynkami, suszonym tymiankiem i mas貫m orzechowym

III. kasza kuskus z pieczon w zupie grzybowej 這patk oraz pomidorkami koktajlowymi i og鏎kami z zielon pietruszk ze s這ika

IV. fasolowe brownie z jogurtem naturalnym (zjad豉m 1/3 ca貫go ciasta i chyba dawno ju nie przyswoi豉m takiej dawki bia貫go cukru na raz... chyba dzi nie zasn )

A tak poza tym.. Jak mo積a zauwa篡 jem du穎 s這dkiego. Nie s這dyczy, a s這dkiego: owoce, pe軟oziarniste ciastka, s這dkie owsianki, warzywa te na s這dko... Mo瞠 tak by czy powinnam to jako ogranicza?
Bo ja wiem, czy to a tak du穎 s這dkiego... Je郵i potrawa jest na s這dko, to przecie wcale nie oznacza, 瞠 ma w sobie ton bia貫go cukru - zreszt Twoje jad這spisy na takie nie wygl康aj. S bardzo r騜norodne. A co do ciast, to te mam do nich s豉bo嗆 i potrafi zje嗆 horrendalne ilo軼i, ale wiadomo, 瞠 nie robi tak na co dzie.

Cytat:
Napisane przez karoolcia201 Poka wiadomo嗆
Wczorajsze moje R te bym poprosi豉 oceni:

好iadanie: jejecznica z 2 jaj, 3 ma貫 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego 篡tniego(mas這,w璠zona pol璠wica z kurczaka, plaster 鄴速ego sera, sa豉ta, papryka, og鏎ek, rzodkiewka)
II 郾iadanie: miseczka pokrojonej nektarynki i jab趾a polanych odrobin jog. naturalnego i posypane odrobin p豉tk闚 owsianych
Obiad: makaron pe軟oziarnisty z kawa趾ami indyka sma穎nego bez t逝szczu, z kapust peki雟k, sa豉t, papryk, og鏎kiem, polane to oliw z oliwek
Podwieczorek: nie mia豉m na nic ochoty za bardzo ale wypi豉m kakao naturalne na mleku z nieca陰 造瞠czk cukru
Kolacja: 2 ma貫 kromki chleba pe軟oz. 篡tniego z mas貫m i tu鎍zykiem rozdrobnionym i z jakie 50/80 g serka wiejskiego z po這w 造瞠czki miodu i porzeczkowego domowego d瞠mu

do picia: herbata z miodem i cytyn z jakies 3x
dodatkowo 獞icz,jednak teraz dopad這 mnie przezi瑿ienie i nie mam na nie si造 .
Warto軼iowy, urozmaicony jad這spis. Zero 鄉ieci. To mi si podoba! No i zdr闚ka 篡cz!

Cytat:
Moje U pi徠kowe

Lunch: sa豉tka z mieszanki sa豉t, tu鎍zyka wsw, grillowanej cukinii, papryki i kukurydzy

I sobotnie

好iadanie: owsianka z bananem, rodzynkami, wi鏎kami kokosowymi i wie郾iakiem; inka z mlekiem i miodem
Obiad: kuskus z piersi kurczaka, cukini, pomidorami suszonymi, kukurydz i czosnkiem
Podwieczorek: kilka pistacji podskubanych, 3 wafle ry穎we z szynk z piersi indyka, og鏎kiem i papryk
Straszliwie lubi czyta Twoje jad這spisy! To si nazywa normalne, zdrowe jedzenie

Cytat:
cze嗆 dziewczyny
znowu wpadam po d逝窺zej przerwie, na bie膨co czytam posty ale si a tak nie udzielam, bo mniej wi璚ej nauczy豉m si komponowa posi趾i, ale nie s one a tak ciekawe i inspiruj帷e jak niekt鏎ych z Was, dlatego nie ma co wstawia zbyt cz瘰to
chc tylko powiedzie, 瞠 wydaje si, 瞠 @ powr鏂i這 na dobre, dosta豉m ponownie po 33 dniach, wi璚 jestem w niebie jedzenie t逝szczy dzia豉 cuda!

moje typowe U szkolne
I owsianka na mleku ry穎wym z 6-7 造瞠k p豉tk闚 z malinami - w豉軼iwie jedyny pow鏚, dla kt鏎ego chce mi si wstawa o 6.30
II tu najcz窷ciej jaki owoc plus jogurt lub serek homo lub wiejski
III kanapka (raz z pszennego, raz z 篡tniego, pe軟oziarnistego pieczywa, r騜nie to bywa ^^) z mas貫m, jak捷 w璠lin, sa豉t, og鏎ek lub inne warzywko do pochrupania
IV obiad w domu, to codziennie si zmienia, wczoraj np mia豉m pulpety indyczo-wieprzowe, ziemniaki i sur闚k
jak mam ochot to tutaj deser- ostatnio mam faz na 3bity
V najcz窷ciej jajecznica z 2 jaj na ma郵e, pomidor, 2 kanapki z mas貫m- 1 z serkiem 鄉ietankowym, 1 z d瞠mem/nutell/miodem.

czuj si naprawd 鈍ietnie, trzymam wag (ok. 52 kg/169cm), jem w miar zdrowo, ale tak, jak mi smakuje i bez wi瘯szego kontrolowania si. po prostu bomba.

pozdrawiam was dziewczyny i dzi瘯uj za wszystkie rady
Super, 瞠 @ zn闚 jest! Mo瞠 i mnie wkr鏒ce spotka ta rado嗆, ale 鈍iadomo嗆, 瞠 innym dziewczynom si uda這 jest strasznie buduj帷a. No i jedzonko lu幡e i dobre... 圭iskam Ci mocno i 篡cz, aby ju nigdy nie by這 gorzej!

Moje weekendowe menu z T - oczywi軼ie U (a dzi dla beki zwa篡豉m si w aptece - wynika z tego, i moja masa cia豉 nieco wzros豉 na przestrzeni kilku miesi璚y. Ale gdy patrz na siebie w lustrze nie mam w徠pliwo軼i - to mi窷nie, prosz pa雟twa ).

SOBOTA
好iadanie: Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z 郵iwkami, brzoskwiniami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
Do kawy: 25g surowej ciemnej czekolady z migda豉mi, kaw i bia陰 morw
Potem wypad na targi Smaki Region闚 i par drobnych degustacji
Obiad: Dwa ma貫 filety z udka kurczaka sma穎ne bez t逝szczu; p馧 woreczka ry簑 br您owego; sur闚ka z czerwonej kapusty i marchwi z czosnkiem i oliw z oliwek
Kolacja: 3 kromki ziarnistego chleba graham z serami ple郾iowymi, pomidorem i sa豉t
Degustacje piw: w璠zone z chili 150ml, black double ipa 150ml

NIEDZIELA
好iadanie: Jajecznica z 2 jaj z szynk i szczypiorkiem na oliwie; 2 kromki chleba graham z serkiem pomidorowo-zio這wym, rzodkiewkami i sa豉t
Do kawy: 50g ciemnej czekolady z gruszk i migda豉mi
Obiad: Makaron z pszenicy durum z kawa趾ami schabu sma穎nymi bez t逝szczu, sosem pomidorowym, cukini, cebul, papryk zwyk陰 i chili
Przek御ka: Jab趾o
Kolacja: Serek wiejski 150g z pomidorem, sa豉t, natk pietruszki, olejem lnianym, orzeszkami piniowymi, pestkami s這necznika i dyni

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:32   #912
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Z tym 鄴趾ni璚iem to faktycznie nie jest 軼iema, wi璚 Ci rozumiem. Chipsy bananowe s kupne, ale dosta豉m je po mega okazyjnej cenie, wi璚 musia豉m si skusi - bo bardzo mi smakuj . Ju dawno ich nie jad豉m.

No m闚i, 瞠 to jakbym ju si mia豉 czepia. Od czasu do czasu ok

Rewelacja!
Dzi瘯uj!

Bo ja wiem, czy to a tak du穎 s這dkiego... Je郵i potrawa jest na s這dko, to przecie wcale nie oznacza, 瞠 ma w sobie ton bia貫go cukru - zreszt Twoje jad這spisy na takie nie wygl康aj. S bardzo r騜norodne. A co do ciast, to te mam do nich s豉bo嗆 i potrafi zje嗆 horrendalne ilo軼i, ale wiadomo, 瞠 nie robi tak na co dzie.

No w豉郾ie wiem. Ale z drugiej strony tak sie demonizuje te s這dko軼i, 瞠.. no takie tam. Ale generalnie my郵a豉m tak samo - w ko鎍u to i tak s te owoce, warzywa, a do tego zbo瘸 i bia趾o te zawsze wcisn jako

U mnie to te taki wyj徠ek.

Moje weekendowe menu z T - oczywi軼ie U (a dzi dla beki zwa篡豉m si w aptece - wynika z tego, i moja masa cia豉 nieco wzros豉 na przestrzeni kilku miesi璚y. Ale gdy patrz na siebie w lustrze nie mam w徠pliwo軼i - to mi窷nie, prosz pa雟twa ).
No to tylko gratulowa!
Tak przyty to ja te bym chcia豉 :d

NIEDZIELA
好iadanie: Jajecznica z 2 jaj z szynk i szczypiorkiem na oliwie; 2 kromki chleba graham z serkiem pomidorowo-zio這wym, rzodkiewkami i sa豉t
Obiad: Makaron z pszenicy durum z kawa趾ami schabu sma穎nymi bez t逝szczu, sosem pomidorowym, cukini, cebul, papryk zwyk陰 i chili
Kolacja: Serek wiejski 150g z pomidorem, sa豉t, natk pietruszki, olejem lnianym, orzeszkami piniowymi, pestkami s這necznika i dyni
A u ciebie wszystko prawie na wytrawnie! Ale takie dania i tak bym ch皻nie zjad豉

Edytowane przez blax5
Czas edycji: 2013-09-22 o 21:33
Stary 2013-09-22, 21:51   #913
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

U.
I Owsianka na wodzie z otr瑿ami, par闚k drobiow, pomidorkami, odrobin twarogu czosnkowego i curry
II jab趾o
III 2 kromki chleba staropolskiego z cienkim plastrem 鄴速ego sera, pomidorkiem koktajlowym i sa豉t; zielona herbata
IV p馧 woreczka kaszy; filet z kurczaka sma穎ny w papirusie; pieczarki sma穎ne z odrobin oleju; 造磬a czerwonych buraczk闚
V budy S這dka Chwila o smaku 鄉ietankowym z 造磬 migda堯w i odrobin sosu czekoladowego
tu moja przygoda z jedzeniem mog豉by si w sumie sko鎍zy, ale matula nadal patrzy mi na r璚e...
VI 2 kromki chleba staropolskiego ze szczypiorem, 2 cienkimi plastrami sera i pomidorkiem koktajlowym; sa豉tka z 3 pomidork闚, gar軼i sa豉ty, 造磬i pestek z dyni i odrobiny sosu sojowego; melisa
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:27   #914
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
A u ciebie wszystko prawie na wytrawnie! Ale takie dania i tak bym ch皻nie zjad豉
Bzdura, zdrowych s這dko軼i nie powinno si demonizowa! Owoce, mi鏚, orzechy i cynamon to nie to samo co cukier i utwardzone t逝szcze - a przecie robi nam r闚nie dobrze! O ile nie lepiej - bo to w ko鎍u warto軼iowy pokarm, a nie 鄉ieci.

Pewnie t逝szczyk te si powi瘯szy tu i 闚dzie, ale mam to gdzie - bo ze swojej obecnej sylwetki jestem bardzo zadowolona. I nie wiem, czy kiedykolwiek by豉m bardziej! Gdyby tylko jeszcze okres przyszed, by豉bym w raju.

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
U.
I Owsianka na wodzie z otr瑿ami, par闚k drobiow, pomidorkami, odrobin twarogu czosnkowego i curry
II jab趾o
III 2 kromki chleba staropolskiego z cienkim plastrem 鄴速ego sera, pomidorkiem koktajlowym i sa豉t; zielona herbata
IV p馧 woreczka kaszy; filet z kurczaka sma穎ny w papirusie; pieczarki sma穎ne z odrobin oleju; 造磬a czerwonych buraczk闚
V budy S這dka Chwila o smaku 鄉ietankowym z 造磬 migda堯w i odrobin sosu czekoladowego
tu moja przygoda z jedzeniem mog豉by si w sumie sko鎍zy, ale matula nadal patrzy mi na r璚e...
VI 2 kromki chleba staropolskiego ze szczypiorem, 2 cienkimi plastrami sera i pomidorkiem koktajlowym; sa豉tka z 3 pomidork闚, gar軼i sa豉ty, 造磬i pestek z dyni i odrobiny sosu sojowego; melisa
Skoro patrzy Ci na r璚e, to widocznie nadal trzeba. To super, 瞠 masz kogo, kto Ci pilnuje i dba o Twoje dobro. 安ietnie, 瞠 wpad豉 ta kolacja. Twoje ostatnie jad這spisy s naprawd w porz康ku. Oby tak dalej! A wytrawna owsianka z dzi robi wra瞠nie! Osobi軼ie ci篹ko mi sobie wyobrazi takie po陰czenie. Zak豉dam, 瞠 par闚ka nie by豉 jedn z tych gorszych .

Stary 2013-09-22, 22:36   #915
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

r/U.

10.30 Sniadanie: owsianka (4造zki p豉tk闚 g鏎skich, 4 orzechy wloskie (12g), plaster twarogu po速逝stego (30g), 200ml mleka 2%); po這wa grapefruita i zielona herbata.
rower45min
14.30 Obiad: 125g piersi z kurczaka na parze, 3 鈔ednie ziemniaki z koperkiem, sa豉tka: ca造 spory pomidor, kilka listk闚 cykorii i sa豉ty rzymskiej + 造瞠czka oliwy.
18. Podwieczorek: domowa szarlotka z du膨 ilo軼ia jab貫k, 2 paski mlecznej czekolady, kawa.
21. Kolacja: 2 kromki chleba razowego na zakwasie, 50g lososia w璠zonego o z plastrem twarogu + warzywa: sa豉ta, rzodkiewki, troche og鏎ka i kie貫k broku豉..

(*dziki 這so "pacyficzny"jest znacznie chudszy ni atlantycki tylko 3g t逝szczu na 100g! az sie zdziwilam jak przeczytalam na opakowaniu!)

po:
pokrzywa do picia
przed snem wpadnie pewnie mieta

Pytanie: jaka jest "dawka" nnkt w postaci orzech闚, kt鏎a powiedzmy dodaje do owsianki? 4 orzechy wloskie/ 10 laskowych to ok 12g-15g czy dawac wiecej? Wierz w moc nnkt w walce o @....

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-09-22 o 22:39
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:24   #916
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
r/U.

10.30 Sniadanie: owsianka (4造zki p豉tk闚 g鏎skich, 4 orzechy wloskie (12g), plaster twarogu po速逝stego (30g), 200ml mleka 2%); po這wa grapefruita i zielona herbata.
rower45min
14.30 Obiad: 125g piersi z kurczaka na parze, 3 鈔ednie ziemniaki z koperkiem, sa豉tka: ca造 spory pomidor, kilka listk闚 cykorii i sa豉ty rzymskiej + 造瞠czka oliwy.
18. Podwieczorek: domowa szarlotka z du膨 ilo軼ia jab貫k, 2 paski mlecznej czekolady, kawa.
21. Kolacja: 2 kromki chleba razowego na zakwasie, 50g lososia w璠zonego o z plastrem twarogu + warzywa: sa豉ta, rzodkiewki, troche og鏎ka i kie貫k broku豉..

(*dziki 這so "pacyficzny"jest znacznie chudszy ni atlantycki tylko 3g t逝szczu na 100g! az sie zdziwilam jak przeczytalam na opakowaniu!)

po:
pokrzywa do picia
przed snem wpadnie pewnie mieta

Pytanie: jaka jest "dawka" nnkt w postaci orzech闚, kt鏎a powiedzmy dodaje do owsianki? 4 orzechy wloskie/ 10 laskowych to ok 12g-15g czy dawac wiecej? Wierz w moc nnkt w walce o @....

nie licz gram闚, gar嗆 orzech闚 to optymalna dawka dzienna,
a do walki o powr鏒 @ s potrzebne wszystkie t逝szcze, i te nasycone r闚nie, kt鏎ych wi瘯szo嗆 si tak bardzo boi, hormony nie zadzia豉j od garstki orzech闚 na dzie

ja np. jadam jako 廝鏚豉 t逝szczu: jaja, mas這, awokado, olej kokosowy (wi鏎ki, kokos itp.), olej lniany, oliwa, t逝ste ryby, orzechy (przer騜niaste), rzepakowy czasami... t逝szczy jem sporo, ale to ja

Z do鈍iadczenia wiem, 瞠 walka o okres jest d逝ga, mozolna i trzeba je嗆 wszystko i du穎 i nie przesadza z 獞iczeniami, a wszystko si uda
Trzymam kciuki za wszystkie walcz帷e

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Moje U pi徠kowe

I sobotnie

Czytam i obserwuj od d逝窺zego czasu, Twoje jad這spisy s 鈍ietne!!!

no opr鏂z tych wafli ry穎wych

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-23, 10:30   #917
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Straszliwie lubi czyta Twoje jad這spisy! To si nazywa normalne, zdrowe jedzenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆

Czytam i obserwuj od d逝窺zego czasu, Twoje jad這spisy s 鈍ietne!!!

no opr鏂z tych wafli ry穎wych
Dzi瘯uj dziewczyny

Staram si je嗆 warto軼iowo i zdrowo tym bardziej, 瞠 od kilku tygodni musz je嗆 dla dwojga I chc, 瞠by ma豉 Fasolka w moim brzuchu dosta豉 wszystko czego potrzebuje

Wiem, 瞠 wafle ry穎we s maksymalnie przetworzone, ale nie umiem ich sobie odm闚i. W zamian staram si z nimi nie przegina

Cytat:

SOBOTA

好iadanie: Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z 郵iwkami, brzoskwiniami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
Do kawy: 25g surowej ciemnej czekolady z migda豉mi, kaw i bia陰 morw
Potem wypad na targi Smaki Region闚 i par drobnych degustacji
Obiad: Dwa ma貫 filety z udka kurczaka sma穎ne bez t逝szczu; p馧 woreczka ry簑 br您owego; sur闚ka z czerwonej kapusty i marchwi z czosnkiem i oliw z oliwek
Kolacja: 3 kromki ziarnistego chleba graham z serami ple郾iowymi, pomidorem i sa豉t
Degustacje piw: w璠zone z chili 150ml, black double ipa 150ml

NIEDZIELA

Bardzo, bardzo fajnie. Jak zawsze kusisz pysznym, zdrowym jedzeniem i oryginalnymi czekoladami
Widz te, 瞠 przesta豉 szale z piwem, co si chwali
Gratuluj te pi瘯nej sylwetki i trzymam kciuki za to, 瞠by @ wr鏂i豉 jak najszybciej
Te kiedy mia豉m z tym problem po zbyt rygorystycznej diecie i 獞iczeniach, ale szcz窷liwie powr鏒 do normalnego od篡wiania w ko鎍u da efekty.

Psotka87, Blax5, Karoolcia201- Wasze jad這spisy te bardzo apetyczne, warto軼iowe i r騜norodne

Wczorajsze U nie nadaje si do zamieszczenia, bo m璚zy mnie straszny b鏊 brzucha i jad豉m jak wr鏏elek...
Stary 2013-09-23, 13:15   #918
tranqil babe
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 084

Cytat:

Chodzi這 mi nie o sam fakt, 瞠 ograniczasz w璕le, ale o to, 瞠 nie masz ich w 郾iadaniu - a jedynie p騧niej. Akurat w tym pierwszym posi趾u w璕le s najbardziej uzasadnione. Skoro jeste na redukcji i masz w徠pliwo軼i co do w璕lowodan闚, usu je z posi趾闚 w drugiej po這wie dnia i przesu je na rano. Skoro czerpiesz w璕le g堯wnie z ziemniak闚 i ciastek, mo瞠sz mie problem z takim przegrupowaniem, no ale tak dzia豉 nasz organizm. Rano wa積y jest kop.

Inna sprawa, 瞠 do kasz mo積a si przekona . Naprawd 瘸dnej nie lubisz?

Kolacje mo瞠sz je嗆 wi瘯sze skoro lubisz, ale niech obj皻o軼iowo najwi璚ej b璠zie w nich warzyw.

Nie wydaje mi si, 瞠by jedzenia by這 zbyt ma這. Wa積e, 瞠by nie chodzi豉 g這dna - a to ju musisz sama wyczu .

Dziekuje za odpowiedz, chyba fakt,ze umiescilam te ciastka w jadlospisie troche przeklama sytuacje Sa to jedyne ciastka jakie jem i mam na nie ochote tak z raz na kilka tygodni Akurat wypadl ten tydzien

Kasz naprawde nie lubie
Postaram sie wrzucic jakies wegle rano, z ziemniakami bedzie problem bo jem je w zupie na stolowce albo w 2 daniu tez na stolowce,ale mysle ze spokojnie dam rade wmusic w siebie jakis ryz rano

pozdrawiam

tranqil babe jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:43   #919
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Dzi瘯uj dziewczyny

Staram si je嗆 warto軼iowo i zdrowo tym bardziej, 瞠 od kilku tygodni musz je嗆 dla dwojga I chc, 瞠by ma豉 Fasolka w moim brzuchu dosta豉 wszystko czego potrzebuje

Kochana gratuluj z ca貫go serca

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:40   #920
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Dzi瘯uj dziewczyny

Wiem, 瞠 wafle ry穎we s maksymalnie przetworzone, ale nie umiem ich sobie odm闚i. W zamian staram si z nimi nie przegina

Bardzo, bardzo fajnie. Jak zawsze kusisz pysznym, zdrowym jedzeniem i oryginalnymi czekoladami
Widz te, 瞠 przesta豉 szale z piwem, co si chwali
Gratuluj te pi瘯nej sylwetki i trzymam kciuki za to, 瞠by @ wr鏂i豉 jak najszybciej
Te kiedy mia豉m z tym problem po zbyt rygorystycznej diecie i 獞iczeniach, ale szcz窷liwie powr鏒 do normalnego od篡wiania w ko鎍u da efekty.
Gratulacje! Oj, nie w徠pi, 瞠 b璠ziesz umia豉 zadba o odpowiednie od篡wianie podczas ci捫y.

Dzi瘯uj. Nie wiem, jak b璠zie z tym @... Mia豉m w sierpniu wg planu odstawi hormony i czeka zn闚 na naturalny okres, a tu si napatoczy antybiotyk, a potem wyjazd za granic po陰czony z kolejnym chor鏏skiem... P鏦i co 逝dz si, 瞠 mo瞠 mi si co poprzestawia這 i @ jeszcze przyjdzie. BMI mam ju 21.6, libido szaleje jak nigdy - 100% kobita jak si patrzy, a tu takie problemy si za mn ci庵n...

A z tym szale雟twem piwnym to przesta豉m g堯wnie ze wzgl璠闚 finansowych. Poza tym w domu z T typowo degustujemy piwa - szale雟two si zaczyna jak wychodz do ukochanego pubu...

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Poka wiadomo嗆
Dziekuje za odpowiedz, chyba fakt,ze umiescilam te ciastka w jadlospisie troche przeklama sytuacje Sa to jedyne ciastka jakie jem i mam na nie ochote tak z raz na kilka tygodni Akurat wypadl ten tydzien

Kasz naprawde nie lubie
Postaram sie wrzucic jakies wegle rano, z ziemniakami bedzie problem bo jem je w zupie na stolowce albo w 2 daniu tez na stolowce,ale mysle ze spokojnie dam rade wmusic w siebie jakis ryz rano

pozdrawiam
O w豉郾ie! Rano ry na mleku z r騜nymi dodatkami b璠zie jak znalaz. A ziemniaki nie s takie straszne jak je maluj - nie rezygnuj z nich czasem , bo i tak jesz niewiele w璕li.

Dzisiejsze U - d逝gi dzie i praca na dworze ca造 czas w ruchu... Dro盥鄴wka kupiona awaryjnie, bo za ma這 瘸re趾a wzi窸am ze sob (BTW, by豉 pyszna)

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II Grahamka z szynk, 鄴速ym serem, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki; jab趾o
III Dro盥鄴wka z kruszonk i lukrem; kefir naturalny 375g
IV Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami, marchwi, mi瘰em z 獞iartki kurczaka i zio豉mi (+ dok豉dka)
V W璠zona makrela

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.

Stary 2013-09-23, 21:48   #921
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Limonka, wielkie gratulacje! Ja bardzo 瘸逝j, 瞠 si nie nauczy豉m dobrze je嗆 przed ci捫...

Przez ostatni tydzie waga sta豉, wi璚 postanowi豉m zmniejszy dzienn dawk czekolady z trzech kostek do max jednej i ograniczy podjadanie owoc闚 i si zobaczy. I bardziej pilnuj picia wody, bo ostatnio troch za ma這 mi wychodzi jak zacz窸am zn闚 pi kaw i herbat. Dzisiejsze R:
1. Owsianka na Ince z gruszk, kubek zielonej herbaty.
2. Po kostki twaro磬u z jogurtem, makiem i wi鏎kami kokosowymi, nektarynka.
1,5h spaceru w 鄴逕im tempie
3. 3 kromki razowca (ciep貫go jeszcze! ) z serkiem homo i past czekoladow (造磬a kakao, banan, awokado), czarna kawa
4. Miseczka kuskusu z olejem lnianym, dwie roladki schabu (malutkie) faszerowane marchewk i porem, gotowana marchewka, du瘸 szklanka koktajlu (og鏎ek, szpinak, jab趾o, imbir, cytryna, mi鏚)
55 minut biegu (8 km)
5. Omlet biszkoptowy z serem (mia豉 by jajecznica z 這sosiem, ale tak mia豉m ochot na ten omlet...), szklanka koktajlu j.w.
Dzi bez czekolady

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:50   #922
201606210914
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 279

prosz o ocen jad這spisu

r/U

郾: owsianko manna z tartym jab趾iem, 造瞠czk miodu, 2 kostkami gorzkiej czekolady, 2 造磬ami wiejskiego i crunchy, 2 造磬i domowego mas豉 orzechowego

ob: udko, szklanka ugotowanego razowego makaronu, sur闚ka z marchwi, cebuli i ma貫go jab趾a, 2 ma貫 og鏎ki kiszone

podw: po 3 造磬i serka wiejskiego i jogurtu naturalnego z 3 造磬ami crunchy

kolacja: ciemna bu趾a na 3 cz窷ci, z mas貫m i miodem,/ z topionym serem, w璠lina i pomidorem/ 3 造磬i wiejskiego z reszta crunchy te oko這 3 造磬i

wiem, za du穎 tego crunchy ale ju chcia豉m sko鎍zy i ju nie ma
201606210914 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:19   #923
Shariana
Rozeznanie

U. Je嗆 nie chcemy, ale jemy - nie tyjemy i @ wyczekujemy...

好iadanie
* serek wiejski light podgrzany w mikrofal闚ce (zaryzykowa豉m ) z 2 czy 3 pomidorkami, szczypiorem, par闚k drobiow (ostatni! W ko鎍u...), 造瞠czk pestek z dyni i curry
* 2 kromki chleba staropolskiego z serkiem Turek, sa豉t, szczypiorem, pomidorkiem i 2 cienkimi plastrami sera morskiego
II 郾iadanie
* jab趾o
* 2 kromki chleba staropolskiego z serkiem Turek, li軼iem sa豉ty, pomidorkiem i cieniutkim plastrem szynki z indyka
Obiad
* 1/2 woreczka ry簑 bia貫go
* filet z kurczaka sma穎ny w papirusie
* tona pieczarek sma穎nych z odrobin oleju
Podwieczorek
* serek homogenizowany naturalny z 造瞠czk wi鏎ek kokosowych i nektarynk (mama pokroi豉 kilka na kawa趾i - nie wiem, ile tam wesz這, nie s康z, 瞠by ca豉 nektarynka...)
Kolacja
* ma豉 sa豉tka (4 pomidorki, troch sa豉ty)
* bu趾a grahamka 55 g z serkiem Turek, plastrem szynki z indyka, szczypiorem i jajkiem na twardo
* mi皻a (melisa si sko鎍zy豉 )

Jutro najpewniej zarw noc, jakie pomys造 na mocno syc帷 kolacj?
Stary 2013-09-24, 08:30   #924
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
Kochana gratuluj z ca貫go serca
Dzi瘯uj

Cytat:
Gratulacje! Oj, nie w徠pi, 瞠 b璠ziesz umia豉 zadba o odpowiednie od篡wianie podczas ci捫y.

Dzi瘯uj. Nie wiem, jak b璠zie z tym @... Mia豉m w sierpniu wg planu odstawi hormony i czeka zn闚 na naturalny okres, a tu si napatoczy antybiotyk, a potem wyjazd za granic po陰czony z kolejnym chor鏏skiem... P鏦i co 逝dz si, 瞠 mo瞠 mi si co poprzestawia這 i @ jeszcze przyjdzie. BMI mam ju 21.6, libido szaleje jak nigdy - 100% kobita jak si patrzy, a tu takie problemy si za mn ci庵n...

Dzi瘯uj 郵icznie
Te kiedy- po restrykcyjnej diecie- musia豉m walczy o odzyskanie @.
D逝go czasu zaj掖 mi powr鏒 do normalno軼i. Pami徠k, kt鏎a zosta豉 mi ju na zawsze by造 nieregularne @. Ba豉m si nawet, 瞠 zap豉c za swoj g逝pot problemami z zaj軼iem w ci捫, a tymczasem gdy tylko podj瘭i鄉y decyzj o tym, 瞠 chcemy zosta rodzicami, uda這 si za pierwszym strza貫m
Wierz, 瞠 u Ciebie te wszystko b璠zie ok

Cytat:
Dzisiejsze U - d逝gi dzie i praca na dworze ca造 czas w ruchu... Dro盥鄴wka kupiona awaryjnie, bo za ma這 瘸re趾a wzi窸am ze sob (BTW, by豉 pyszna)

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II Grahamka z szynk, 鄴速ym serem, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki; jab趾o
III Dro盥鄴wka z kruszonk i lukrem; kefir naturalny 375g
IV Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami, marchwi, mi瘰em z 獞iartki kurczaka i zio豉mi (+ dok豉dka)
V W璠zona makrela

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.
Fajnie jak zawsze, chocia nie wyobra瘸m sobie jedzenia makreli solo.
Planuj za to jutro zrobi na obiad makaron z makrel i porem- ciekawe jak mi wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
Limonka, wielkie gratulacje! Ja bardzo 瘸逝j, 瞠 si nie nauczy豉m dobrze je嗆 przed ci捫...

Przez ostatni tydzie waga sta豉, wi璚 postanowi豉m zmniejszy dzienn dawk czekolady z trzech kostek do max jednej i ograniczy podjadanie owoc闚 i si zobaczy. I bardziej pilnuj picia wody, bo ostatnio troch za ma這 mi wychodzi jak zacz窸am zn闚 pi kaw i herbat. Dzisiejsze R:
1. Owsianka na Ince z gruszk, kubek zielonej herbaty.
2. Po kostki twaro磬u z jogurtem, makiem i wi鏎kami kokosowymi, nektarynka.
1,5h spaceru w 鄴逕im tempie
3. 3 kromki razowca (ciep貫go jeszcze! ) z serkiem homo i past czekoladow (造磬a kakao, banan, awokado), czarna kawa
4. Miseczka kuskusu z olejem lnianym, dwie roladki schabu (malutkie) faszerowane marchewk i porem, gotowana marchewka, du瘸 szklanka koktajlu (og鏎ek, szpinak, jab趾o, imbir, cytryna, mi鏚)
55 minut biegu (8 km)
5. Omlet biszkoptowy z serem (mia豉 by jajecznica z 這sosiem, ale tak mia豉m ochot na ten omlet...), szklanka koktajlu j.w.
Dzi bez czekolady
Dzi瘯uj

Bardzo lubi Twoje jad這spisy! Zastanawiam si kiedy masz czas na robienie takich pyszno軼i przy dw鎩ce ma造ch dzieci.
Razowiec sama piek豉?
Pomys na past czekoladow baaaaardzo ciekawy

Cytat:
Napisane przez superkas Poka wiadomo嗆
prosz o ocen jad這spisu

r/U

郾: owsianko manna z tartym jab趾iem, 造瞠czk miodu, 2 kostkami gorzkiej czekolady, 2 造磬ami wiejskiego i crunchy, 2 造磬i domowego mas豉 orzechowego

ob: udko, szklanka ugotowanego razowego makaronu, sur闚ka z marchwi, cebuli i ma貫go jab趾a, 2 ma貫 og鏎ki kiszone

podw: po 3 造磬i serka wiejskiego i jogurtu naturalnego z 3 造磬ami crunchy

kolacja: ciemna bu趾a na 3 cz窷ci, z mas貫m i miodem,/ z topionym serem, w璠lina i pomidorem/ 3 造磬i wiejskiego z reszta crunchy te oko這 3 造磬i

wiem, za du穎 tego crunchy ale ju chcia豉m sko鎍zy i ju nie ma
Dobrze, 瞠 pozby豉 si ju tego crunchy, bo to sam cukier i zupe軟ie si nie nadaje na redukcj, zw豉szcza w takich ilo軼iach.
Na pewno zamieni豉bym kolacj na bia趾ow, bo z w豉snego do鈍iadczenia wiem, 瞠 pomaga w gubieniu kilogram闚. Mog豉by na przyk豉d zje嗆 jajecznic z warzywami albo sa豉tk z tu鎍zykiem.
Serka topionego raczej unikaj, bo to tylko zb璠ny t逝szcz- nie ma 瘸dnych warto軼i od篡wczych.
Na 郾iadanie postaraj si wrzuci troch wi璚ej bia趾a (co to jest 2 造磬i wiejskiego?). Idealnie by這by te gdyby wcisn窸a II 郾iadanie, na kt鏎e mo瞠sz zje嗆 w豉郾ie jakie kanapki z razowca. Mi brakuje te w tym jad這spisie 鈍ie篡ch warzyw- przez ca造 dzie tylko cebula, marchewka i pomidor.
Tyle z moich uwag

Moje U wczorajsze:

好iadanie: owsianka z gruszk, orzechami, serkiem wiejskim i cynamonem, inka z mlekiem i miodem
II 郾iadanie: dwie kromki razowca z szynk drobiow, sa豉t, papryk i og鏎kiem kiszonym
Lunch: sa豉tka z kuskusu, mozzarelli, mieszanki sa豉t, pomidora, papryki i oliwek z dressingiem na bazie oliwy
Podwieczorek: banan, sok marchwiowy jednodniowy
Obiadokolacja: 這so pieczony w sosie 鄉ietanowo- koperkowym (pierwszy raz robi豉m, ale na pewno b璠 wraca do tego przepisu, bo nawet T stwierdzi, 瞠 jest to jeden z najlepszych obiad闚 jakie robi豉m), pieczone ziemniaczki, sur闚ka z mieszanki sa豉t, pomidora, cebuli, papryki i kukurydzy z sosem jogurtowo-koperkowym
Stary 2013-09-24, 08:53   #925
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325
Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Dzi瘯uj

Bardzo lubi Twoje jad這spisy! Zastanawiam si kiedy masz czas na robienie takich pyszno軼i przy dw鎩ce ma造ch dzieci.
Razowiec sama piek豉?
Pomys na past czekoladow baaaaardzo ciekawy
To bardzo ciekawe zagadnienie, bo jak synek by malutki to bywa這, 瞠 jad豉m dopiero w po逝dnie, bo wcze郾iej nie mia豉m czasu. A teraz z dw鎩k jako umiem si lepiej zorganizowa :P zwykle twaro瞠k czy prosta sa豉tka zajmuje tyle co zwyk貫 kanapki, owsiank przygotowuj wieczorem poprzedniego dnia i tylko rano gotuj, obiad tak czy siak musia豉bym jaki zrobi i tak jako leci

Pasta jest pyszna, robi豉m ju kilka razy to chleba i do plack闚, od kogo tutaj 軼i庵n窸am, to nie m鎩 pomys

Chleb kupny, ale wrzuci豉m do w霩ka pod koc i dojecha do domu ciep造

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Ach, a makrel bez niczego uwielbiam! I synek te. Jemy na p馧

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:30   #926
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
U. Je嗆 nie chcemy, ale jemy - nie tyjemy i @ wyczekujemy...

好iadanie
* serek wiejski light podgrzany w mikrofal闚ce (zaryzykowa豉m ) z 2 czy 3 pomidorkami, szczypiorem, par闚k drobiow (ostatni! W ko鎍u...), 造瞠czk pestek z dyni i curry
* 2 kromki chleba staropolskiego z serkiem Turek, sa豉t, szczypiorem, pomidorkiem i 2 cienkimi plastrami sera morskiego
II 郾iadanie
* jab趾o
* 2 kromki chleba staropolskiego z serkiem Turek, li軼iem sa豉ty, pomidorkiem i cieniutkim plastrem szynki z indyka
Obiad
* 1/2 woreczka ry簑 bia貫go
* filet z kurczaka sma穎ny w papirusie
* tona pieczarek sma穎nych z odrobin oleju
Podwieczorek
* serek homogenizowany naturalny z 造瞠czk wi鏎ek kokosowych i nektarynk (mama pokroi豉 kilka na kawa趾i - nie wiem, ile tam wesz這, nie s康z, 瞠by ca豉 nektarynka...)
Kolacja
* ma豉 sa豉tka (4 pomidorki, troch sa豉ty)
* bu趾a grahamka 55 g z serkiem Turek, plastrem szynki z indyka, szczypiorem i jajkiem na twardo
* mi皻a (melisa si sko鎍zy豉 )

Jutro najpewniej zarw noc, jakie pomys造 na mocno syc帷 kolacj?
Skoro zarywasz noc, to polecam zje嗆 dwie kolacje.

Za du穎 to wyliczania, bior帷 pod uwag fakt, 瞠 powinna przyty. P鏦i nie zachcesz sama je嗆, ka盥y ma造 post瘼 mo瞠 szybko przeistoczy si w wielk pora磬... Trzymam kciuki, 瞠 przezwyci篹ysz blokady w sobie i zawalczysz o w豉sne dobro.

Cytat:

Dzi瘯uj 郵icznie
Te kiedy- po restrykcyjnej diecie- musia豉m walczy o odzyskanie @.
D逝go czasu zaj掖 mi powr鏒 do normalno軼i. Pami徠k, kt鏎a zosta豉 mi ju na zawsze by造 nieregularne @. Ba豉m si nawet, 瞠 zap豉c za swoj g逝pot problemami z zaj軼iem w ci捫, a tymczasem gdy tylko podj瘭i鄉y decyzj o tym, 瞠 chcemy zosta rodzicami, uda這 si za pierwszym strza貫m
Wierz, 瞠 u Ciebie te wszystko b璠zie ok

Fajnie jak zawsze, chocia nie wyobra瘸m sobie jedzenia makreli solo.
Planuj za to jutro zrobi na obiad makaron z makrel i porem- ciekawe jak mi wyjdzie

Moje U wczorajsze:

好iadanie: owsianka z gruszk, orzechami, serkiem wiejskim i cynamonem, inka z mlekiem i miodem
II 郾iadanie: dwie kromki razowca z szynk drobiow, sa豉t, papryk i og鏎kiem kiszonym
Lunch: sa豉tka z kuskusu, mozzarelli, mieszanki sa豉t, pomidora, papryki i oliwek z dressingiem na bazie oliwy
Obiadokolacja: 這so pieczony w sosie 鄉ietanowo- koperkowym (pierwszy raz robi豉m, ale na pewno b璠 wraca do tego przepisu, bo nawet T stwierdzi, 瞠 jest to jeden z najlepszych obiad闚 jakie robi豉m), pieczone ziemniaczki, sur闚ka z mieszanki sa豉t, pomidora, cebuli, papryki i kukurydzy z sosem jogurtowo-koperkowym
Mia豉m robiony szereg bada i pomimo tego, 瞠 organizm nie mo瞠 zaskoczy i za豉pa na nowo naturalne cykle - moja doktor m闚i, 瞠 wraz z podp鏎k farmakologiczn nie powinnam mie problem闚 z zaj軼iem w ci捫. Oczywi軼ie taka ci捫a musia豉by by 軼i郵e kontrolowana na ka盥ym etapie - ale co za co. Jajniki mam eleganckie, podwzg鏎ze i przysadka te reaguj na leki - ale kurka, no czego brakuje... Nim straci豉m okres, miesi帷zkowa豉m bardzo regularnie - ani by mi wtedy przez my郵 nie przesz這, 瞠 tak 豉two jest to zaprzepa軼i!

Makrela solo jest super! Lubi j tak瞠 w innych zestawieniach, ale sama makrela jest dla mnie dobrym pomys貫m na szybk kolacj. Wczoraj kolacj jad豉m p騧no i nawet na warzywo do towarzystwa dla ryby nie mia豉m ju miejsca.

Twoje menu cudowne! A ten zestaw owsiankowy jest jednym z moich ulubionych na jesie.

Stary 2013-09-24, 16:33   #927
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

cze嗆 po kr鏒ce moja historia: 獞iczy豉m regularnie do嗆 intensywnie, 3-4 razy w tygodniu, p騧niej przez lato to zawali豉m i przyty豉m ;p powinnam zrzuci oko這 4 kilogram闚, chodz na zumb 2 razy w tygodniu x 2 godziny (od p馧 roku) planuj doda do tego 2 treningi obwodowe w tygodniu.
No i oczywi軼ie dieta redukcyjna (ko這 1400 kcal)

Dzisiejszy jad這spis (m鎩 pierwszy tutaj wi璚 prosz o ocen, 郾iadanie nie do ko鎍a prawid這we bo jeszcze nie poczyni豉m zakup闚)
7:30 Bu趾a pszenna z rukol, twaro磬iem i schabem pieczonym, kawa z mlekiem

zielona herbata

10.30 2 kromki chleba 篡tniego, 4 plastry w璠liny z w璠zonego kurczaka, 鈔edni pomidor, nektarynka

zielone herbata

13.30 2 kabanosy wieprzowe, ja b趾o

17.30 zupa pomidorowa z makaronem

2 godziny zumby

22.00 sa豉tka z rukoli, sa豉ty, oliwek, gar軼i 簑rawiny i jajka z oliw z oliwek

co zmodyfikowa?
Stary 2013-09-24, 20:28   #928
blax5
Zadomowienie

Cytat:

Moje U wczorajsze:

Wszystko mi si bardzo podoba.
No i przy okazji prosz o przepis!

A tu moje lekkie U/P, czyli dwa kilogramy mog przyj望 z powrotem

I. jajeczna owsianka z jab趾iem, suszonymi daktylami i orzechami nerkowca (5 造瞠k p豉tk闚, jajko 'bez numerka' , 鈔edniej wielko軼i jab趾o, ok. 30 g daktyli i gar嗆 orzech闚)

II. twar鏬 z pomidorem, tahini oraz miodem (150 g twarogu, 鈔edniej wielko軼i pomidor, 造磬a tahini, p馧 造磬i miodu)

III. podw鎩na kanapka z serem ple郾iowym lazur, papryk i 鈍ie篡mi li嗆mi szpinaku (2 kromki domowego chleba ziarnistego, ok. 100 g sera, kawa趾i papryki i li軼ie szpinaku)

IV. mieszanka mro穎nych warzyw z ziemniakami oraz du膨 ilo軼i broku堯w z pieczon w sosie grzybowym 這patk (odmro穎ne na patelni warzywa z ugotowanymi osobno broku豉mi i gruby plaster mi瘰a)

V. t逝sty serek twarogowy (150 g "Bieluch"; przed chwil sko鎍zy豉m, no i zjad豉bym do tego warzywa, ale nie chc wciska w siebie za du穎 przed snem)
Stary 2013-09-24, 20:29   #929
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
cze嗆 po kr鏒ce moja historia: 獞iczy豉m regularnie do嗆 intensywnie, 3-4 razy w tygodniu, p騧niej przez lato to zawali豉m i przyty豉m ;p powinnam zrzuci oko這 4 kilogram闚, chodz na zumb 2 razy w tygodniu x 2 godziny (od p馧 roku) planuj doda do tego 2 treningi obwodowe w tygodniu.
No i oczywi軼ie dieta redukcyjna (ko這 1400 kcal)

Dzisiejszy jad這spis (m鎩 pierwszy tutaj wi璚 prosz o ocen, 郾iadanie nie do ko鎍a prawid這we bo jeszcze nie poczyni豉m zakup闚)
7:30 Bu趾a pszenna z rukol, twaro磬iem i schabem pieczonym, kawa z mlekiem

zielona herbata

10.30 2 kromki chleba 篡tniego, 4 plastry w璠liny z w璠zonego kurczaka, 鈔edni pomidor, nektarynka

zielone herbata

13.30 2 kabanosy wieprzowe, ja b趾o

17.30 zupa pomidorowa z makaronem

2 godziny zumby

22.00 sa豉tka z rukoli, sa豉ty, oliwek, gar軼i 簑rawiny i jajka z oliw z oliwek

co zmodyfikowa?
Hej!

Twoje jedzonko wydaje si by w porz康ku, o ile tej zupy to nie by豉 kapka, a sa豉tki te wi瘯sza porcja. Makaron najlepszy by豚y pe軟oziarnisty, no i bu趾a pszenna rano te nie jest idealnym wyborem. Je郵i masz mo磧iwo嗆, przygotuj sobie syc帷e 郾iadanie na ciep這. Kabanosy s w tym w徠ku cz瘰to odradzane na R ze wzgl璠u na wysok zawarto嗆 niekoniecznie najbardziej warto軼iowego t逝szczu, ale ja bym ich nie demonizowa豉 - to jedne z najlepszych jako軼iowo w璠lin powszechnie dost瘼nych w sklepach.

Liczy豉 mo瞠 sw鎩 BMR? Warto to zrobi, bowiem 1400 kcal to jest malutko bior帷 pod uwag fakt, 瞠 chcesz zrzuci jedynie 4 kg. Ponadto podczas 2 godzin zumby te sporo spalisz... Masz w og鏊e nadwag?

Cytat:
A tu moje lekkie U/P, czyli dwa kilogramy mog przyj望 z powrotem

I. jajeczna owsianka z jab趾iem, suszonymi daktylami i orzechami nerkowca (5 造瞠k p豉tk闚, jajko 'bez numerka' , 鈔edniej wielko軼i jab趾o, ok. 30 g daktyli i gar嗆 orzech闚)

II. twar鏬 z pomidorem, tahini oraz miodem (150 g twarogu, 鈔edniej wielko軼i pomidor, 造磬a tahini, p馧 造磬i miodu)

III. podw鎩na kanapka z serem ple郾iowym lazur, papryk i 鈍ie篡mi li嗆mi szpinaku (2 kromki domowego chleba ziarnistego, ok. 100 g sera, kawa趾i papryki i li軼ie szpinaku)

IV. mieszanka mro穎nych warzyw z ziemniakami oraz du膨 ilo軼i broku堯w z pieczon w sosie grzybowym 這patk (odmro穎ne na patelni warzywa z ugotowanymi osobno broku豉mi i gruby plaster mi瘰a)

V. t逝sty serek twarogowy (150 g "Bieluch"; przed chwil sko鎍zy豉m, no i zjad豉bym do tego warzywa, ale nie chc wciska w siebie za du穎 przed snem)
Wow, du穎 warzyw jak na Ciebie, super! Pi瘯ne menu! Jedyne co troch nie pasi, to 2x po 150g twaro磬u - jaka rybcia na bia趾ow kolacj by豉by jak znalaz. No ale to detal, bo i tak nie jeste osob jedz帷 na co dzie jakich zatrwa瘸j帷ych ilo軼i nabia逝 .

Moje dzisiejsze U (sto lat nie jad豉m produkt闚 w stylu batonika musli, ale jako tak mi przypasowa smakowo do tego banana i kefiru, 瞠 skusi mnie w sklepie... Poza tym sk豉d ca趾iem ca趾iem jak na taki wyr鏏)

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
Przek御ka: jab趾o
II Zupa broku這wa z ziemniakami, marchwi, mi瘰em z g這wy 這sosia i zio豉mi (+ dok豉dka)
III Batonik musli wi郾iowy z czekolad 30g; banan; kefir naturalny 375g
IV Grahamka przekrojona na p馧:
1. z jajem na twardo, serkiem 鄉ietankowym i pomidorem
2. z szynk, 鄴速ym serem, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, 2x zielona herbata

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-09-24 o 20:37
Stary 2013-09-24, 21:59   #930
Shariana
Rozeznanie

Pr鏏ujemy dalej...

I Owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 造磬a otr瑿闚, 造磬a pestek s這necznika, szklanka mleka 0.5%, jaka szklanka malin i troch nektarynki)
II jab趾o
pomi璠zy zielona herbata
III bu趾a grahamka z plastrem 鄴速ego sera, sa豉t, pomidorkiem i serkiem Turek
IV 這so sma穎ny na oleju; 1/2 woreczka ry簑 bia貫go; improwizacyjna sa豉tka z papryki, pomidorka, mixu sa豉t i 造瞠czki musztardy
V jogurt naturalny z malinami i nieca造mi 2 造磬ami mieszanki studenckiej
VI bu趾a grahamka z serkiem Turek, plastrem 鄴速ego sera, szczypiorem i 10 migda豉mi; sa豉tka z pomidork闚, miksu sa豉t i 造瞠czki pestek z dyni; herbata z czarnej malwy
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.