|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#901 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 264
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
A 獞iczysz bo jesz nie ma這 a wazysz 52 kg tylko |
|
|
|
|
#902 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 15
|
zawsze mia豉m dosy dobr przemiane materii, nigdy nie mia豉m nadwagi. 獞icz obecnie raz w tygodniu godzin na si這wni. opr鏂z tego od poniedzia趾u do pi徠ku codziennie mam lekcje od 8 do 16, co poch豉nia sporo energii i potrzebuj paliwa 瞠by utrzyma jako tako koncentracj tak瞠 na tych ko鎍owych lekcjach
w weekendy jem mniej, jako 瞠 d逝瞠j 酥i i mniej robi
|
|
|
|
#903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szcz窷ciara z ciebie tez bym tak chcia豉
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Moje U pi徠kowe
好iadanie: dwie kromki z w璠zon makrel i og鏎kiem; inka z mlekiem i miodem II 郾iadanie: owsianka z malinami, brzoskwini i serkiem wiejskim Lunch: sa豉tka z mieszanki sa豉t, tu鎍zyka wsw, grillowanej cukinii, papryki i kukurydzy Podwieczorek: banan Obiadokolacja: zapiekanka ziemniaczana w sosie rozmarynowym, bukiet sur闚ek I sobotnie 好iadanie: owsianka z bananem, rodzynkami, wi鏎kami kokosowymi i wie郾iakiem; inka z mlekiem i miodem II 郾iadanie: dwie kromki razowca z pasztetem sojowym i pomidorem, kilka 郵iwek Obiad: kuskus z piersi kurczaka, cukini, pomidorami suszonymi, kukurydz i czosnkiem Podwieczorek: kilka pistacji podskubanych, 3 wafle ry穎we z szynk z piersi indyka, og鏎kiem i papryk Kolacja: trzy kawa趾i pizzy, sok pomara鎍zowy
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Wczorajsze U I Serek wiejski ze 郵iwkami, musli i gor帷ym sosem czekoladowym II quesadilla z serem brie, gruszk i orzechami III talerz pomidorowej z ry瞠m 7 pierog闚 ze szpinakiem i serem polanych jogurtem naturalnym IV Rombosse w cie軼ie francuskim z mas貫m orzechowym, orzechami V 4 kanapki z Bieluchem, gotowane jajko na wp馧twardo, pomidor
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 358
|
Rrr
i jak? |
|
|
|
#907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie unosz si
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 066
|
R, troch podobnie jak wczoraj, wci捫 u rodzic闚:
I. owsianka z 5 造瞠k p. owsianych z jab趾iem, miodem i cynamonem II. kromka razowego chlebka (24g) z pieczonym pasztetem i pomidorem III. kotlet z piersi z kurczaka (w panierce...) + 造磬a puree z ziemniak闚 + ogromna ilo嗆 buraczk闚 z chrzanem mi璠zy III a IV: kilka truskawek z ogr鏚ka (jesie im nie straszna ), 2 og鏎ki kiszone, p馧 kalarepy, szklanka koktajlu (ma郵anka + truskawki)IV. 4 造磬i sa豉tki jarzynowej (jajka, marchewka, jab趾o, pietruszka, seler, por, ziemniak, og鏎ki kiszone, kukurydza + sos: g堯wnie jogurt naturalny, 郵adowe ilo軼i majonezu, musztarda, sok z cytryny, s鏊 i pieprz) + kromka razowego chlebka (24g) Wygl康a to raczej na U... ![]() Ale do czwartku nie mam co liczy na inne obiady, mama nie odda mi w豉dzy w kuchni, a odmawia porz康nego obiadu i wsuwa swoje 瘸rcie to te mi nie wypada, jak widzimy si 4 razy w roku. T瘰kni za moj sokowir闚k.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2013-09-22 o 16:58 |
|
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 44
|
Cytat:
wi璚 nie ma co si tak chemi zapycha ![]() a owsiank w豉郾ie zacz窸am sobie przygotowywa rano, jak nie codziennie to tak co 2 dni Wczorajsze moje R te bym poprosi豉 oceni: 好iadanie: jejecznica z 2 jaj, 3 ma貫 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego 篡tniego(mas這,w璠zona pol璠wica z kurczaka, plaster 鄴速ego sera, sa豉ta, papryka, og鏎ek, rzodkiewka) II 郾iadanie: miseczka pokrojonej nektarynki i jab趾a polanych odrobin jog. naturalnego i posypane odrobin p豉tk闚 owsianych Obiad: makaron pe軟oziarnisty z kawa趾ami indyka sma穎nego bez t逝szczu, z kapust peki雟k, sa豉t, papryk, og鏎kiem, polane to oliw z oliwek Podwieczorek: nie mia豉m na nic ochoty za bardzo ale wypi豉m kakao naturalne na mleku z nieca陰 造瞠czk cukru Kolacja: 2 ma貫 kromki chleba pe軟oz. 篡tniego z mas貫m i tu鎍zykiem rozdrobnionym i z jakie 50/80 g serka wiejskiego z po這w 造瞠czki miodu i porzeczkowego domowego d瞠mu do picia: herbata z miodem i cytyn z jakies 3x dodatkowo 獞icz,jednak teraz dopad這 mnie przezi瑿ienie i nie mam na nie si造 . Edytowane przez karoolcia201 Czas edycji: 2013-09-22 o 17:33 |
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 221
|
Utrzymanie:
I. jab趾owe gofry na serku wiejskim z orzechami w這skimi i cynamonem II. serek wiejski z nektarynk, rodzynkami, suszonym tymiankiem i mas貫m orzechowym III. kasza kuskus z pieczon w zupie grzybowej 這patk oraz pomidorkami koktajlowymi i og鏎kami z zielon pietruszk ze s這ika IV. fasolowe brownie z jogurtem naturalnym (zjad豉m 1/3 ca貫go ciasta i chyba dawno ju nie przyswoi豉m takiej dawki bia貫go cukru na raz... chyba dzi nie zasn )A tak poza tym.. Jak mo積a zauwa篡 jem du穎 s這dkiego. Nie s這dyczy, a s這dkiego: owoce, pe軟oziarniste ciastka, s這dkie owsianki, warzywa te na s這dko... Mo瞠 tak by czy powinnam to jako ogranicza? |
|
|
|
#911 | ||||||||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
. Chipsy bananowe s kupne, ale dosta豉m je po mega okazyjnej cenie, wi璚 musia豉m si skusi - bo bardzo mi smakuj . Ju dawno ich nie jad豉m.Cytat:
. Zreszt chyba wiem o jaki Ci chodzi, rzeczywi軼ie specyficzny w smaku i nie ka盥emu podejdzie.No przyda這by si wi璚ej warzyw. Jajka pewnie by造 u篡te do robienia plack闚, do tego by te nabia i ryba - bia趾owo ok .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i zdr闚ka 篡cz! Cytat:
Cytat:
Moje weekendowe menu z T - oczywi軼ie U (a dzi dla beki zwa篡豉m si w aptece - wynika z tego, i moja masa cia豉 nieco wzros豉 na przestrzeni kilku miesi璚y. Ale gdy patrz na siebie w lustrze nie mam w徠pliwo軼i - to mi窷nie, prosz pa雟twa ).SOBOTA 好iadanie: Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z 郵iwkami, brzoskwiniami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchyDo kawy: 25g surowej ciemnej czekolady z migda豉mi, kaw i bia陰 morw Potem wypad na targi Smaki Region闚 i par drobnych degustacji ![]() Obiad: Dwa ma貫 filety z udka kurczaka sma穎ne bez t逝szczu; p馧 woreczka ry簑 br您owego; sur闚ka z czerwonej kapusty i marchwi z czosnkiem i oliw z oliwek Kolacja: 3 kromki ziarnistego chleba graham z serami ple郾iowymi, pomidorem i sa豉t Degustacje piw: w璠zone z chili 150ml, black double ipa 150ml NIEDZIELA 好iadanie: Jajecznica z 2 jaj z szynk i szczypiorkiem na oliwie; 2 kromki chleba graham z serkiem pomidorowo-zio這wym, rzodkiewkami i sa豉tDo kawy: 50g ciemnej czekolady z gruszk i migda豉mi Obiad: Makaron z pszenicy durum z kawa趾ami schabu sma穎nymi bez t逝szczu, sosem pomidorowym, cukini, cebul, papryk zwyk陰 i chili Przek御ka: Jab趾o Kolacja: Serek wiejski 150g z pomidorem, sa豉t, natk pietruszki, olejem lnianym, orzeszkami piniowymi, pestkami s這necznika i dyni
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2013-09-22 o 21:33 |
|
|
|
|
#913 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
U.
I Owsianka na wodzie z otr瑿ami, par闚k drobiow, pomidorkami, odrobin twarogu czosnkowego i curry II jab趾o III 2 kromki chleba staropolskiego z cienkim plastrem 鄴速ego sera, pomidorkiem koktajlowym i sa豉t; zielona herbata IV p馧 woreczka kaszy; filet z kurczaka sma穎ny w papirusie; pieczarki sma穎ne z odrobin oleju; 造磬a czerwonych buraczk闚 V budy S這dka Chwila o smaku 鄉ietankowym z 造磬 migda堯w i odrobin sosu czekoladowego tu moja przygoda z jedzeniem mog豉by si w sumie sko鎍zy, ale matula nadal patrzy mi na r璚e... VI 2 kromki chleba staropolskiego ze szczypiorem, 2 cienkimi plastrami sera i pomidorkiem koktajlowym; sa豉tka z 3 pomidork闚, gar軼i sa豉ty, 造磬i pestek z dyni i odrobiny sosu sojowego; melisa |
|
|
|
#914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile nie lepiej - bo to w ko鎍u warto軼iowy pokarm, a nie 鄉ieci. Pewnie t逝szczyk te si powi瘯szy tu i 闚dzie, ale mam to gdzie - bo ze swojej obecnej sylwetki jestem bardzo zadowolona. I nie wiem, czy kiedykolwiek by豉m bardziej! Gdyby tylko jeszcze okres przyszed, by豉bym w raju .Cytat:
. To super, 瞠 masz kogo, kto Ci pilnuje i dba o Twoje dobro. 安ietnie, 瞠 wpad豉 ta kolacja. Twoje ostatnie jad這spisy s naprawd w porz康ku. Oby tak dalej! .
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
r/U.
10.30 Sniadanie: owsianka (4造zki p豉tk闚 g鏎skich, 4 orzechy wloskie (12g), plaster twarogu po速逝stego (30g), 200ml mleka 2%); po這wa grapefruita i zielona herbata. rower45min 14.30 Obiad: 125g piersi z kurczaka na parze, 3 鈔ednie ziemniaki z koperkiem, sa豉tka: ca造 spory pomidor, kilka listk闚 cykorii i sa豉ty rzymskiej + 造瞠czka oliwy. 18. Podwieczorek: domowa szarlotka z du膨 ilo軼ia jab貫k, 2 paski mlecznej czekolady, kawa. 21. Kolacja: 2 kromki chleba razowego na zakwasie, 50g lososia w璠zonego o z plastrem twarogu + warzywa: sa豉ta, rzodkiewki, troche og鏎ka i kie貫k broku豉.. (*dziki 這so "pacyficzny"jest znacznie chudszy ni atlantycki tylko 3g t逝szczu na 100g! az sie zdziwilam jak przeczytalam na opakowaniu!) po: pokrzywa do picia przed snem wpadnie pewnie mieta ![]() Pytanie: jaka jest "dawka" nnkt w postaci orzech闚, kt鏎a powiedzmy dodaje do owsianki? 4 orzechy wloskie/ 10 laskowych to ok 12g-15g czy dawac wiecej? Wierz w moc nnkt w walce o @.... Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-09-22 o 22:39 |
|
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
nie licz gram闚, gar嗆 orzech闚 to optymalna dawka dzienna, a do walki o powr鏒 @ s potrzebne wszystkie t逝szcze, i te nasycone r闚nie, kt鏎ych wi瘯szo嗆 si tak bardzo boi, hormony nie zadzia豉j od garstki orzech闚 na dzie ja np. jadam jako 廝鏚豉 t逝szczu: jaja, mas這, awokado, olej kokosowy (wi鏎ki, kokos itp.), olej lniany, oliwa, t逝ste ryby, orzechy (przer騜niaste), rzepakowy czasami... t逝szczy jem sporo, ale to ja ![]() Z do鈍iadczenia wiem, 瞠 walka o okres jest d逝ga, mozolna i trzeba je嗆 wszystko i du穎 i nie przesadza z 獞iczeniami, a wszystko si uda Trzymam kciuki za wszystkie walcz帷e ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Czytam i obserwuj od d逝窺zego czasu, Twoje jad這spisy s 鈍ietne!!! ![]() no opr鏂z tych wafli ry穎wych
|
|
#917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Staram si je嗆 warto軼iowo i zdrowo tym bardziej, 瞠 od kilku tygodni musz je嗆 dla dwojga I chc, 瞠by ma豉 Fasolka w moim brzuchu dosta豉 wszystko czego potrzebuje ![]() Wiem, 瞠 wafle ry穎we s maksymalnie przetworzone, ale nie umiem ich sobie odm闚i. W zamian staram si z nimi nie przegina ![]() Cytat:
Bardzo, bardzo fajnie. Jak zawsze kusisz pysznym, zdrowym jedzeniem i oryginalnymi czekoladami ![]() Widz te, 瞠 przesta豉 szale z piwem, co si chwali ![]() Gratuluj te pi瘯nej sylwetki i trzymam kciuki za to, 瞠by @ wr鏂i豉 jak najszybciej Te kiedy mia豉m z tym problem po zbyt rygorystycznej diecie i 獞iczeniach, ale szcz窷liwie powr鏒 do normalnego od篡wiania w ko鎍u da efekty. Psotka87, Blax5, Karoolcia201- Wasze jad這spisy te bardzo apetyczne, warto軼iowe i r騜norodne ![]() Wczorajsze U nie nadaje si do zamieszczenia, bo m璚zy mnie straszny b鏊 brzucha i jad豉m jak wr鏏elek...
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 084
|
Cytat:
Sa to jedyne ciastka jakie jem i mam na nie ochote tak z raz na kilka tygodni Akurat wypadl ten tydzien![]() Kasz naprawde nie lubie Postaram sie wrzucic jakies wegle rano, z ziemniakami bedzie problem bo jem je w zupie na stolowce albo w 2 daniu tez na stolowce,ale mysle ze spokojnie dam rade wmusic w siebie jakis ryz rano ![]() pozdrawiam
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
Kochana gratuluj z ca貫go serca
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzi瘯uj . Nie wiem, jak b璠zie z tym @... Mia豉m w sierpniu wg planu odstawi hormony i czeka zn闚 na naturalny okres, a tu si napatoczy antybiotyk, a potem wyjazd za granic po陰czony z kolejnym chor鏏skiem... P鏦i co 逝dz si, 瞠 mo瞠 mi si co poprzestawia這 i @ jeszcze przyjdzie . BMI mam ju 21.6, libido szaleje jak nigdy - 100% kobita jak si patrzy, a tu takie problemy si za mn ci庵n... ![]() A z tym szale雟twem piwnym to przesta豉m g堯wnie ze wzgl璠闚 finansowych . Poza tym w domu z T typowo degustujemy piwa - szale雟two si zaczyna jak wychodz do ukochanego pubu ...Cytat:
, bo i tak jesz niewiele w璕li.Dzisiejsze U - d逝gi dzie i praca na dworze ca造 czas w ruchu... Dro盥鄴wka kupiona awaryjnie, bo za ma這 瘸re趾a wzi窸am ze sob (BTW, by豉 pyszna )I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy II Grahamka z szynk, 鄴速ym serem, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki; jab趾o III Dro盥鄴wka z kruszonk i lukrem; kefir naturalny 375g IV Zupa z kiszonej kapusty z ziemniakami, marchwi, mi瘰em z 獞iartki kurczaka i zio豉mi (+ dok豉dka) V W璠zona makrela Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Limonka, wielkie gratulacje! Ja bardzo 瘸逝j, 瞠 si nie nauczy豉m dobrze je嗆 przed ci捫...
Przez ostatni tydzie waga sta豉, wi璚 postanowi豉m zmniejszy dzienn dawk czekolady z trzech kostek do max jednej i ograniczy podjadanie owoc闚 i si zobaczy. I bardziej pilnuj picia wody, bo ostatnio troch za ma這 mi wychodzi jak zacz窸am zn闚 pi kaw i herbat. Dzisiejsze R: 1. Owsianka na Ince z gruszk, kubek zielonej herbaty. 2. Po kostki twaro磬u z jogurtem, makiem i wi鏎kami kokosowymi, nektarynka. 1,5h spaceru w 鄴逕im tempie ![]() 3. 3 kromki razowca (ciep貫go jeszcze! 4. Miseczka kuskusu z olejem lnianym, dwie roladki schabu (malutkie) faszerowane marchewk i porem, gotowana marchewka, du瘸 szklanka koktajlu (og鏎ek, szpinak, jab趾o, imbir, cytryna, mi鏚) 55 minut biegu (8 km) 5. Omlet biszkoptowy z serem (mia豉 by jajecznica z 這sosiem, ale tak mia豉m ochot na ten omlet...), szklanka koktajlu j.w. Dzi bez czekolady
|
#922 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 279
|
prosz o ocen jad這spisu
r/U 郾: owsianko manna z tartym jab趾iem, 造瞠czk miodu, 2 kostkami gorzkiej czekolady, 2 造磬ami wiejskiego i crunchy, 2 造磬i domowego mas豉 orzechowego ob: udko, szklanka ugotowanego razowego makaronu, sur闚ka z marchwi, cebuli i ma貫go jab趾a, 2 ma貫 og鏎ki kiszone podw: po 3 造磬i serka wiejskiego i jogurtu naturalnego z 3 造磬ami crunchy kolacja: ciemna bu趾a na 3 cz窷ci, z mas貫m i miodem,/ z topionym serem, w璠lina i pomidorem/ 3 造磬i wiejskiego z reszta crunchy te oko這 3 造磬i wiem, za du穎 tego crunchy ale ju chcia豉m sko鎍zy i ju nie ma
|
|
|
|
#923 |
|
Rozeznanie
|
U. Je嗆 nie chcemy, ale jemy - nie tyjemy i @ wyczekujemy...
好iadanie * serek wiejski light podgrzany w mikrofal闚ce (zaryzykowa豉m ) z 2 czy 3 pomidorkami, szczypiorem, par闚k drobiow (ostatni! W ko鎍u...), 造瞠czk pestek z dyni i curry* 2 kromki chleba staropolskiego z serkiem Turek, sa豉t, szczypiorem, pomidorkiem i 2 cienkimi plastrami sera morskiego II 郾iadanie * jab趾o * 2 kromki chleba staropolskiego z serkiem Turek, li軼iem sa豉ty, pomidorkiem i cieniutkim plastrem szynki z indyka Obiad * 1/2 woreczka ry簑 bia貫go * filet z kurczaka sma穎ny w papirusie * tona pieczarek sma穎nych z odrobin oleju Podwieczorek * serek homogenizowany naturalny z 造瞠czk wi鏎ek kokosowych i nektarynk (mama pokroi豉 kilka na kawa趾i - nie wiem, ile tam wesz這, nie s康z, 瞠by ca豉 nektarynka...) Kolacja * ma豉 sa豉tka (4 pomidorki, troch sa豉ty) * bu趾a grahamka 55 g z serkiem Turek, plastrem szynki z indyka, szczypiorem i jajkiem na twardo * mi皻a (melisa si sko鎍zy豉 Jutro najpewniej zarw noc, jakie pomys造 na mocno syc帷 kolacj? |
|
|
|
#924 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzi瘯uj
Cytat:
Dzi瘯uj 郵icznie Te kiedy- po restrykcyjnej diecie- musia豉m walczy o odzyskanie @. D逝go czasu zaj掖 mi powr鏒 do normalno軼i. Pami徠k, kt鏎a zosta豉 mi ju na zawsze by造 nieregularne @. Ba豉m si nawet, 瞠 zap豉c za swoj g逝pot problemami z zaj軼iem w ci捫, a tymczasem gdy tylko podj瘭i鄉y decyzj o tym, 瞠 chcemy zosta rodzicami, uda這 si za pierwszym strza貫m ![]() Wierz, 瞠 u Ciebie te wszystko b璠zie ok Cytat:
Planuj za to jutro zrobi na obiad makaron z makrel i porem- ciekawe jak mi wyjdzie ![]() Cytat:
Bardzo lubi Twoje jad這spisy! Zastanawiam si kiedy masz czas na robienie takich pyszno軼i przy dw鎩ce ma造ch dzieci. Razowiec sama piek豉? Pomys na past czekoladow baaaaardzo ciekawy Cytat:
Na pewno zamieni豉bym kolacj na bia趾ow, bo z w豉snego do鈍iadczenia wiem, 瞠 pomaga w gubieniu kilogram闚. Mog豉by na przyk豉d zje嗆 jajecznic z warzywami albo sa豉tk z tu鎍zykiem. Serka topionego raczej unikaj, bo to tylko zb璠ny t逝szcz- nie ma 瘸dnych warto軼i od篡wczych. Na 郾iadanie postaraj si wrzuci troch wi璚ej bia趾a (co to jest 2 造磬i wiejskiego?). Idealnie by這by te gdyby wcisn窸a II 郾iadanie, na kt鏎e mo瞠sz zje嗆 w豉郾ie jakie kanapki z razowca. Mi brakuje te w tym jad這spisie 鈍ie篡ch warzyw- przez ca造 dzie tylko cebula, marchewka i pomidor. Tyle z moich uwag ![]() Moje U wczorajsze: 好iadanie: owsianka z gruszk, orzechami, serkiem wiejskim i cynamonem, inka z mlekiem i miodem II 郾iadanie: dwie kromki razowca z szynk drobiow, sa豉t, papryk i og鏎kiem kiszonym Lunch: sa豉tka z kuskusu, mozzarelli, mieszanki sa豉t, pomidora, papryki i oliwek z dressingiem na bazie oliwy Podwieczorek: banan, sok marchwiowy jednodniowy Obiadokolacja: 這so pieczony w sosie 鄉ietanowo- koperkowym (pierwszy raz robi豉m, ale na pewno b璠 wraca do tego przepisu, bo nawet T stwierdzi, 瞠 jest to jeden z najlepszych obiad闚 jakie robi豉m), pieczone ziemniaczki, sur闚ka z mieszanki sa豉t, pomidora, cebuli, papryki i kukurydzy z sosem jogurtowo-koperkowym
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Odp: Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
Pasta jest pyszna, robi豉m ju kilka razy to chleba i do plack闚, od kogo tutaj 軼i庵n窸am, to nie m鎩 pomys ![]() Chleb kupny, ale wrzuci豉m do w霩ka pod koc i dojecha do domu ciep造 ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Ach, a makrel bez niczego uwielbiam! I synek te. Jemy na p馧
|
|
#926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za du穎 to wyliczania, bior帷 pod uwag fakt, 瞠 powinna przyty. P鏦i nie zachcesz sama je嗆, ka盥y ma造 post瘼 mo瞠 szybko przeistoczy si w wielk pora磬... Trzymam kciuki, 瞠 przezwyci篹ysz blokady w sobie i zawalczysz o w豉sne dobro Cytat:
Nim straci豉m okres, miesi帷zkowa豉m bardzo regularnie - ani by mi wtedy przez my郵 nie przesz這, 瞠 tak 豉two jest to zaprzepa軼i!![]() Makrela solo jest super! Lubi j tak瞠 w innych zestawieniach, ale sama makrela jest dla mnie dobrym pomys貫m na szybk kolacj. Wczoraj kolacj jad豉m p騧no i nawet na warzywo do towarzystwa dla ryby nie mia豉m ju miejsca. Twoje menu cudowne!
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
cze嗆
po kr鏒ce moja historia: 獞iczy豉m regularnie do嗆 intensywnie, 3-4 razy w tygodniu, p騧niej przez lato to zawali豉m i przyty豉m ;p powinnam zrzuci oko這 4 kilogram闚, chodz na zumb 2 razy w tygodniu x 2 godziny (od p馧 roku) planuj doda do tego 2 treningi obwodowe w tygodniu.No i oczywi軼ie dieta redukcyjna (ko這 1400 kcal) Dzisiejszy jad這spis (m鎩 pierwszy tutaj wi璚 prosz o ocen, 郾iadanie nie do ko鎍a prawid這we bo jeszcze nie poczyni豉m zakup闚) 7:30 Bu趾a pszenna z rukol, twaro磬iem i schabem pieczonym, kawa z mlekiem zielona herbata 10.30 2 kromki chleba 篡tniego, 4 plastry w璠liny z w璠zonego kurczaka, 鈔edni pomidor, nektarynka zielone herbata 13.30 2 kabanosy wieprzowe, ja b趾o 17.30 zupa pomidorowa z makaronem 2 godziny zumby 22.00 sa豉tka z rukoli, sa豉ty, oliwek, gar軼i 簑rawiny i jajka z oliw z oliwek co zmodyfikowa?
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i przy okazji prosz o przepis! ![]() A tu moje lekkie U/P, czyli dwa kilogramy mog przyj望 z powrotem ![]() I. jajeczna owsianka z jab趾iem, suszonymi daktylami i orzechami nerkowca (5 造瞠k p豉tk闚, jajko 'bez numerka' , 鈔edniej wielko軼i jab趾o, ok. 30 g daktyli i gar嗆 orzech闚)II. twar鏬 z pomidorem, tahini oraz miodem (150 g twarogu, 鈔edniej wielko軼i pomidor, 造磬a tahini, p馧 造磬i miodu) III. podw鎩na kanapka z serem ple郾iowym lazur, papryk i 鈍ie篡mi li嗆mi szpinaku (2 kromki domowego chleba ziarnistego, ok. 100 g sera, kawa趾i papryki i li軼ie szpinaku) IV. mieszanka mro穎nych warzyw z ziemniakami oraz du膨 ilo軼i broku堯w z pieczon w sosie grzybowym 這patk (odmro穎ne na patelni warzywa z ugotowanymi osobno broku豉mi i gruby plaster mi瘰a) V. t逝sty serek twarogowy (150 g "Bieluch"; przed chwil sko鎍zy豉m, no i zjad豉bym do tego warzywa, ale nie chc wciska w siebie za du穎 przed snem) |
|
|
|
|
#929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje jedzonko wydaje si by w porz康ku, o ile tej zupy to nie by豉 kapka, a sa豉tki te wi瘯sza porcja. Makaron najlepszy by豚y pe軟oziarnisty, no i bu趾a pszenna rano te nie jest idealnym wyborem. Je郵i masz mo磧iwo嗆, przygotuj sobie syc帷e 郾iadanie na ciep這. Kabanosy s w tym w徠ku cz瘰to odradzane na R ze wzgl璠u na wysok zawarto嗆 niekoniecznie najbardziej warto軼iowego t逝szczu, ale ja bym ich nie demonizowa豉 - to jedne z najlepszych jako軼iowo w璠lin powszechnie dost瘼nych w sklepach. Liczy豉 mo瞠 sw鎩 BMR? Warto to zrobi, bowiem 1400 kcal to jest malutko bior帷 pod uwag fakt, 瞠 chcesz zrzuci jedynie 4 kg. Ponadto podczas 2 godzin zumby te sporo spalisz... Masz w og鏊e nadwag? Cytat:
Pi瘯ne menu! Jedyne co troch nie pasi, to 2x po 150g twaro磬u - jaka rybcia na bia趾ow kolacj by豉by jak znalaz. No ale to detal, bo i tak nie jeste osob jedz帷 na co dzie jakich zatrwa瘸j帷ych ilo軼i nabia逝 .Moje dzisiejsze U (sto lat nie jad豉m produkt闚 w stylu batonika musli, ale jako tak mi przypasowa smakowo do tego banana i kefiru, 瞠 skusi mnie w sklepie... Poza tym sk豉d ca趾iem ca趾iem jak na taki wyr鏏) I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 郵iwkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy Przek御ka: jab趾o II Zupa broku這wa z ziemniakami, marchwi, mi瘰em z g這wy 這sosia i zio豉mi (+ dok豉dka) III Batonik musli wi郾iowy z czekolad 30g; banan; kefir naturalny 375g IV Grahamka przekrojona na p馧: 1. z jajem na twardo, serkiem 鄉ietankowym i pomidorem 2. z szynk, 鄴速ym serem, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, 2x zielona herbata
od 10.7.2005 - T od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-09-24 o 20:37 |
||
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Pr鏏ujemy dalej...
I Owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 造磬a otr瑿闚, 造磬a pestek s這necznika, szklanka mleka 0.5%, jaka szklanka malin i troch nektarynki) II jab趾o pomi璠zy zielona herbata III bu趾a grahamka z plastrem 鄴速ego sera, sa豉t, pomidorkiem i serkiem Turek IV 這so sma穎ny na oleju; 1/2 woreczka ry簑 bia貫go; improwizacyjna sa豉tka z papryki, pomidorka, mixu sa豉t i 造瞠czki musztardy V jogurt naturalny z malinami i nieca造mi 2 造磬ami mieszanki studenckiej VI bu趾a grahamka z serkiem Turek, plastrem 鄴速ego sera, szczypiorem i 10 migda豉mi; sa豉tka z pomidork闚, miksu sa豉t i 造瞠czki pestek z dyni; herbata z czarnej malwy |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

jedzenie t逝szczy dzia豉 cuda!

wi璚 nie ma co si tak chemi zapycha
. Ju dawno ich nie jad豉m.

. Poza tym w domu z T typowo degustujemy piwa - szale雟two si zaczyna jak wychodz do ukochanego pubu