|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Migotka myślę że bidulek myśli tylko jedno..."niech mnie ktoś włozy spowrotem, jest mi zimno, razi mnie światło i w ogóle mi się nie podoba, chce do mamy
![]() Zgadzam sie z opinią że karmienie piersią po cesarce moze sprawiać trudności, często dłuzej czeka się na pokarm z tego co widzialam na położniczym i dzieciaczki muszą być dokarmiane. U dzieci urodzonych przez cc istnieje wieksze ryzyko wystapienia chorób układu oddechowego w pierwszych tygodniach życia, a w pierwszych latach są bardziej narażone na wystapienie astmy. W naszym szpitalu o ile to tylko jest możliwe, gdy jest wskazanie do cc czeka się aż poród rozpocznie się w sposób fizjologiczny i dopiero wykonuje sie cesarke. Lekarze maja wtedy wiekszą pewność że organizmy matki i dziecka są przygotowane na moment przyjscia na swiat |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i oczywiście zaraz dopiszę ![]() Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42359531]Cześć Mamuśki ![]() Tak Wam zazdrościłam, że czujecie ruchy i proszę...w sobotę przed ślubem siedzę u fryzjerki i poczułam ![]() Idę Was nadrabiać ![]() Super że maluch dał o sobie znać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#903 |
Zadomowienie
|
W ogóle jak już jesteśmy przy porodach to teraz praktykuje sie rózne takie nowości po przyjsciu na świat małych obywateli, np w coraz wiecej szpitalach (m.in w moim) dzieci sie nie myje po porodzie, coraz rzadziej sie je również odśluzowuje. Takie zdanie się na nature. No i powszechne juz kangurowanie przez tatusiów po cesarce. Dzidzius nie moze byc przy mamie te pierwsze dwie godziny to tatuś bierze maluszka na gołą klate co by je poprzytulać i podzielic sie florą bakteryjną
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Moi teściowie dowiedzieli sie że będą mieli trzeciego wnuka (chcieli wnuczke). Reakcja i mina mojego teścia ... bezcenna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mówię , że to dla mnie nie jest dużo kasy chodzi mi raczę o wizytę . Bo skoro jest znany to mógłby sobie więcej zażyczyć . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Ja już w szpitalu leżę. Stwierdzili, że lepiej od razu mnie przebadać. Wsadzili mnie na salę z dwiema starymi babkami. Zresztą tu w ogóle stare dziadki tylko.
#906 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny ,
wczoraj się nie odzywałam, bo dopadł mnie jakiś dziwny nastrój i nie chciałam was zanudzać czy wkurzać moim dziwnym humorkiem ![]() Dzisiaj mi przeszło to się odzywam. Czytałam was jednak regularnie , ale już nie będę się bardzo rozpisywać. Witam nową mamusie ![]() Gratuluję nowych odkrytych lokatorów ![]() ![]() Mam nadzieję ,że Batman ma się już lepiej. ![]() Trzymam kciuki za każde badanie , jeśli któraś dzisiaj ma , i oczywiście strasznie podobają mi się wasze brzuchy. Moja dzidzia zaczęła dzisiaj 15 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie trochę mi nudno, z jednej strony bardzo się w sumie ciesze z tego zwolnienia bo odpoczywam , no i noga mnie jednak pobolewa , to nie dałabym rady 8 godzin chodzić w pracy, a z drugiej nie mam zajęcia ![]() Co do porodu to ja jeśli nie będzie przeciwwskazań np: moja wada wzroku to tylko sn i bez znieczulenia, do którego z pewnych względów nikt i nic nie będzie mnie w stanie namówić. Obecne mamusie, powiedzcie mi proszę. Przeglądam ostatnio kocyki dla dzieci, ile sztuk i jakie najlepiej kupić maluchowi ?. Myślałam o 2 cieńszych np: na spód wózka i jakoś w domu i 2 grubszych. Do przykrycia w wózku i w domu. Tylko tych kocyków z różnych materiałów jest tyle a ja nie wiem jaki lepszy . |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co się stało ale od tygodnia bym jadła bez przerwy staram się podjadać tylko zdrowe rzeczy aby nie "obrosnąć".
Zawsze pod ręką mam słonecznik dziennie jem ze dwa świeże bo inaczej bym zwariowała ![]() Jak nie jem to myślę co by tu zrobić z włosami jestem z zawodu fryzjerka wiec bardzo często zmieniałam kolor ![]() ![]() Mój ukochany już nie może mnie słuchać z tymi włosami to wam pomarudzę ![]() Właśnie otworzyłam małą paczkę cheetosów , specjalnie mała kupiłam i co wygrałam drugą hehe Edytowane przez Lusso Czas edycji: 2013-08-21 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Kocyki dwa: grubszy i cieńszy plus rożek który moze służyc jako kocyk/kołderka
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Witajcie, u mnie też zimno I pada a ja akurat dziś musiałam się zmierzyć z naszą służbą zdrowia I ztmem (mogłam mężowi zabrać samochód, ale po co- też macie czasem problem z podjęciem dobrej decyzji?
![]() Zdecydowanie dzieciak nie był zadowolony ze wcześniejszego wstania (kopniak przy myciu zębów) ani w autobusie (uznaję, że jak boli to złość, jak po prostu ruchy to nie) teraz mnie tak smyra że prawie swędzi od środka (po ciepłym jedzeniu i piciu- uznaję że ze szczęścia ![]() Ciekawe co się będzie działo, jak poczuje smak, może powinnam się objeść czosnkiem, póki nie protestuje? Mogłabym go dawać do wszystkiego ![]() U mnie dziś będzie sushi (mąż zrobi, więc bezpieczne) i jeszcze mam te kopytka (kto chciał? Zapraszam ![]() Witaj di4n4 już Cię miałam zgłaszać na listę zaginionych, długo byłaś w szpitalu? To coś poważnego? Dobrze, że wszystko ok i fajnie, że będzie chłopak! Gratuluję też ujawnionych wcześniej dziewczynek i pozostałych chłopaków, co miałam chwilę, to już byłam stronę do tyłu... I witam nową mamusię Co do porodu, to uważam, że to jest decyzja tylko moja i lekarza i raczej nikt, nawet tż, nie ma prawa nam nic narzucić, tym bardziej teściowa. Ale ja pewnie poinformuję o decyzji, jak będę wiedziała czy mogę (w 3 trymestrze się okaże jak te oczy). Nadal bym chciała sn (i też się bardziej boję znieczulenia niż bólu), ale zobaczymy Głowa mi też od rana pęka, więc idę zaraz drzemać, skoro już chyba wszystkie tematy nadrobiłam ![]()
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
upadly_aniol00 - też mam wizytę 12.09 połówkową ![]()
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Jak sie czujesz?
![]() |
#912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do kocyków to z jakich materiałów ? Bo jak oglądam na necie to trochę ich jest ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-21 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#914 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
A co do wieku, to ze swoimi lokatorami zaniżasz średnią ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
I tak przy okazji, bo od wczoraj piszę-dzięki dziewczyny za uspokojenie w kwestii połówkowego ![]()
![]() |
#915 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny które rodziły sn, co z tą pochwą? :P Wraca do normalnych rozmiarów ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#916 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
los tak chciał;p nie opieraj się i na zdrowie ![]()
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Teraz jest ok. Rano u lekarza w przychodni dowiedziałam się, że mam za szybkie bicie serca nawet przy osluchiwaniu. Na oddziale zrobili mi na razie tylko ekg i wywiad. Jutro mam mieć więcej badań.
Cytat:
![]()
![]() |
#920 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Leż, odpoczywaj. Bedzie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i tak zrobie jak będę chciała z teściowej błogosławieństwem lub bez
![]() Nie mówiłam jej otwarcie,poprostu była imprezka i była na niej taka kobietka która sprząta w szpitalu i tak podpytywałam jak to u nich jest i co oferują i tak się zaczęło ![]() Jeżeli chodzi o kocyki to mam już dwa cieńsze i kupie jeszcze jeden taki gruby no i rożek...myśle że wystarczy całkowicie ![]() Em ma ma racje kolorowe bądź białe pieluchy flanelowe można wykorzystać na wszelaki sposób i z pewnością je zakupie ![]() Ja leże na kanapie i buszuje na allegro,może jakaś super promocja się trafi ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja się troszkę zagłębiłam w temat ćwiczeń - głównie wzmacniania kręgosłupa. I znalazłam parę takich prostych ćwiczonek, a do wykonania w domu, np:
http://www.youtube.com/watch?v=l448P-Arcjo http://www.youtube.com/watch?v=4IdOVTTkWCE http://www.youtube.com/watch?v=lrBW4GRDBI0 Zresztą ta kobietka proponuje wiele ćwiczeń dla kobiet w ciąży. Warto zajrzeć ![]() ![]()
#923 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
em ma fajne ćwiczenia. Ja przed ciążą sporo ćwiczyłam, ale przez pierwszy trymestr łapały mnie te bóle brzucha i całkowicie zrezygnowałam z aktywności fizycznej... Muszę przyznać, że trochę mi tego brakuje więc będzie jak znalazł - trzeba się brać za siebie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wolę zaryzykować astmę u dziecka niż poporodowe porażenie mózgowe, którego panicznie się boję, a niestety takie przypadki się zdarzają. Potencjalne powikłania u dziecka wydają się być poważniajesze po sn niż po cc, mój dyskomfort po operacji minie i wiem, że dam radę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny z Wrocka, obiecałam wybrać się do SR Bocianek na Chałubińskiego i niestety muszę Was przeprosić - nie zrobiłam tego i nie zrobię, a to dlatego, że jednak postanowiłam nie korzystać ze SR. Będę rodzić przez cc, a w opiece nad noworodkiem zdam się na swój instynkt i rady mojej mamy ![]() vacuity, ja mam -9/-10 Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-08-21 o 12:56 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do butelek to problem z tym mają tylko dzieci karmione długo wyłacznie piersią bo są przyzwyczajone do cycusia. Jak od początku będziesz karmić butelką lub mieszanie to nie będzie problemu. Szybciej niemowlaczek zrezygnuje z piersi niż z butli bo mniej przy butli się musi napracować. Więc jednak namawiała bym cię do karmienia mieszanego, bo po co rezygnowac od razu zupełnie z cyca. Dla ciebie i maluszka na pewno wygodniej i przyjemniej będzie karmić piersią a tylko w razie potrzeby dawać butle. Ważne żeby tą butle dostawał np raz dziennie wtedy na pewno załapie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- A co do porodu to ja się na nic nie nastawiam bo zdecyduje się na poród naturalny a będe musiała mieć cc albo coś ... wole poczekać i co ma być to będzie. ale ogólnie to chyba jest mi to obojętne bo której opcji nie wybiorę i tak będę obolała ![]() Właśnie do mnie kumpela z paniką piszę że muszę wózek wywieźć z domu bo przed porodem w domu być nie może ... ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-21 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja mam kocykow chyba z 5,ale z 2-3 na pewno wystarcza. Jakies naturalne,bawelniane,przy jemne w dotyku. Bardzo bylam zadowolona z tego,do wozka uzywalam: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194855/ Cytat:
Karmilam piersia. Corka nie chciala wcale butelki,jak sporadycznie zdarzylo sie,ze musialam cos zalatwic,pierwsze takie wyjscie bylo jak miala 3 miesiace,byla glodna a z butelki nie wypila,musialam wracac biegiem do domu. Eryk byl juz inny. Nie bylo problemu by wypil z butelki,chociaz zdarzalo sie tez to sporadycznie,bo powiedzmy raz na miesiac-dwa,ze dostal flaszke. Dzieci sa rozne.
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w połowie września planuje zacząć zbierać po ciociach co chcą dać, żeby zorientować się co muszę kupić jeszcze. To chyba nie jest za wcześnie nie (6 msc)? tak, żeby od października mieć kupować.
Nie uśmiecha mi się w grudniu wszystkiego kupować bo to już będzie 9 msc... jak bałwan będę się kulać... ![]() Swoją drogą w terminie mogę urodzić od 24.12.. hehe co oznacza, że będę trzęsła portkami całą wigilię i święta a sylwester będzie już na prawdę wystrzałowy ![]() Kolejna sprawa, u nas w Chorzowie co chwilę szpital SIMIN organizuje bezpłatne usg 3d/4d i chętnie bym się wybrała bo myślę o porodzie właśnie tam. Zobaczę ludzi, ktorzy tam pracują i to zawsze coś. 30/31.08 właśnie wypada kolejna akcja. Ostatnie USG miałam 13.08 (ze względu na dziwne bóle), kolejną wizytę planuję 10.09 albo 5.09 (zobaczę jeszcze czy wybiorę się na tą akcję czy nie) 30 i potem 10 chyba spoczko co? Dla pewności i tak może przedzwonię do lekarza (swoją drogą pracującego w tym szpitalu czy iść czy nie warto) Zaczęłam ćwiczyć z youtube z angelika pióro, świetne zestawy muszę przyznać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.