|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() Te kocyki to na wzór LaMilou, u nich taki kocyk dla niemowlaka 65x75 149zł kosztyje: http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...er-kelly-green ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Nie mam siły cytować bo znieczulenie zeszło i boli cholernie, a nie chce się faszerować apapem.
![]() Pomysł na kocyk, jak i sam kocyk świetny ![]() Ja będe szla na roczny i tak muszę zmienić pracę i tak więc czemu mam krócej z dzieciaczkiem siedzieć ![]() Wiecie co muszę sobie ograniczyć dostęp do allegro .Patrzyłam detektory płodu i mówie, ale tani policytuje sobie .Nacisnełam zamknełam lapka i położylam się bo ząb dał o sobie znać, teraz wstaje i patrze, a ja wygrałam tą aukcje |
|
|
|
#903 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam też dodać trzy zdania w temacie L4. Jak zawsze widzę wielkich przeciwników bądź zwolenników. Dla mnie powiedzenie "nie chcę narażać dziecka" jest uzasadnione jedynie w sytuacji gdy mam pracę która na prawdę zagraża ciąży bądź w sytuacji gdy zalecił to lekarz. Ja chodzę do pracy i uważam to za wspaniałość, że ciągle mogę. Mam fajnego pracodawcę, mogę w chwilach niedyspozycji wyjśc bez dodatkowego odrabiania tego czasu, bezpośredni przełożony bardzo mnie odciążył i stara się zlecać rzeczy które nie dokładają mi nerwów w dość stresującej pracy jaką wykonuję. Nie zawsze jest kolorowo, czasem wstaję i marzę o wolnym ale sam obowiązek wstania, ubrania się, pomalowania i zajęcia się czymś przez cały dzień sprawia że czuję że nie zmarnowałam dnia. To sobota dla mnie bywa najgorsza gdy nie chce mi się wstać z łóżka i umyć. Lekarz pouczył mnie, żebym w każdej chwili była przygotowana, że gdy cokolwiek będzie nie tak, nie będzie mnie pytał czy zamknęłam swoje sprawy w pracy tylko po prostu wlepi mi L4. Gdy o nie poproszę bo będę się źle czuła istnieje taka możliwość. Uważam to za sprawiedliwe. Jak zawsze uważam, że każdy ma swoje zdanie, ale kilka z was wypowiedziało się w tonie który odebrałam jak "nie chodzę do pracy bo nie chcę zagrażać dziecku"...dla mnie dziecko również jest priorytetem i najbardziej wyczekanym szczęściem w życiu ale skoro nic mu nie zagraża, będę broniła matek chodzących do pracy bo chcą a nie dlatego że muszą. Natomiast któraś z was (przepraszam nie pamiętam która) pisała o tym że i tak zostanie zwolniona po urodzeniu, a w obecnej chwili jest wykorzystywana i pomiatana. Uważam taką sytuację za niedopuszczalną i osobiście nie czułabym lojalności wobec pracodawcy. |
||
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na bank biorę roczny macierzyński... Ale to jest masakra z tym, że 80%! Tak się rząd szczyci, ze zrobił nam łaskę ale już o tym nie mówi...
Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie jest tak, że jak roczny urlop to 60% ?? a nie 80% ?? |
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli od razu deklarujesz że idziesz na roczny dostajesz cały rok 080%.
A jeśli powiesz, że chcesz pół roku bierzesz 100 %. Po tym pól roku masz szansę jeszcze iść na pół roku ale wtedy ta druga połówka to 60%
|
#908 | |
|
Moderator
|
Cytat:
I dodatkowo jeszcze ze zadna praca nie da tyle satysfakcji ile mozliwosc patrzenia na rozwoj swojego dziecka.Sa dwie mozliwosci: 1. Bierzesz pol roku 100%, a potem decydujesz sie na kolejne pol roku 60% 2. Bierzesz caly rok 80% |
|
|
|
|
#909 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to super Cytat:
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
też się wybieram na roczny urlop, pieniędzy bedzie mniej, ale za to szczęśliwe dziecko z mamą, a nie podrzucane nie wiadomo gdzie i komu w wieku 6 miesięcy
|
|
#913 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witaj w domu
Cytat:
![]() Skoro ciąża jest zagrożona i lekarz zalecił leżenie nie przejmuj się niczym tylko wypoczywaj, żeby maluszek się nie denerwował Moja mama ma ciężką pracę zawodową a w domu robi ile może, żebym ja nie musiala ![]() Mnie mega szybko!! Pamiętam jak robiłam test, a tu prawie połowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za pomysłowość i talent. Mnie by się ani nie chciało anie pewnie nie udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba powoli zaczynam czuć Małego ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|
#914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ciężko przeżyłam powrót do pracy choć Mały był dość cygańskim dzieckiem, za to jedna koleżanka sama wychodziła z płaczem, bo nie mogła znieść jak jej syn płacze, a druga kryła się z kurtka i butami i ubierała na klatce schodowej, żeby dziecko nie widziało Mi tylko mleko samo leciało w pracy, jak pomyślałam o dziecku a raz, gdy usłyszałam płacz maleństwa na korytarzu, to musiałam biec do domu z mokra bluzką przez to że wróciłam do pracy, musiałam skrócić karmienie jak miał 6 m-cyNo i te wszystkie stracone chwile, kiedy nie widziałam pierwszego raczkowania i wszystkich tych "pierwszych razów" tyle przebywał z babcią, że jego pierwszym słowem nie była "mama" ale "baba" Teraz nie daruje, idę na roczny w swojej robocie kariery nie robię, chodzę tam bo muszę zarabiać pieniądze, nie jestem z praca związana emocjonalnie więc nic nie tracę... poza pełnym wynagrodzeniem oczywiście![]() Aha koziemleko, awidność igg jeśli wzrasta to jest dobrze, a najlepiej jak dużo skoczy, bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że zakażenie nastąpiło przed ciążą. Mi wyszła pierwsza awidność graniczna, więc musiałam powtórzyć, a teraz mam nadzieję, że własnie wzrośnie, jakby przekroczyła 3 to byłabym szczęsliwa Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-27 o 21:21 |
|
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciała, ale nie zawsze są dobre opinie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie!
czytam Was na bieżąco w telefonie, ale odpisywać z niego to makabra, więc potem nie pamiętam, co komu chciałam napisać. gratuluję udanych wizyt, szczególnie rozbrajające są "nasze" bliźniaki ![]() współczuję odwołanych wizyt, NFZ to jedna wielka porażka. pamiętam, że była dyskusja o tym, czy faceci udzielają się w domu. mam to szczęście, że mój pomaga we wszystkim. dziś, gdy pojechałam na zakupy, odkurzył i wymył wszystkie podłogi na dole. dziś też małż gotował obiad. nie mogę narzekać ![]() ktoś mnie pytał o to, jaki fotelik wybraliśmy z przedziału 9-18kg. mamy Romera King Plusa. wahaliśmy się między nim a MC Toby, ale w sklepie pani nam doradziła, żeby brać Romera, bo ma łatwiejszy system mocowania w samochodzie (w sensie - że kobieta lepiej sobie da z nim radę, żeby go prawidłowo montować). jest ok. póki co, jeszcze wagowo na długo starczy, ale za jakiś czas głowa młodej zacznie wystawać i trzeba będzie poszukać czegoś następnego. moje dziecko po tygodniu spędzonym w domu, syropach i inhalacjach, nadal kaszle paskudnie. trzeba będzie kolejny raz iść, żeby lekarka ją osłuchała. a ja sobie wylicytowałam na all spodnie ciążowe H&M - czarne bojówki, stan jak nowe, za 9,90 plus przesyłka. mam je już w domu i jestem mega zadowolona.
|
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie zarzekam się że zdania nie zmienię jak Maly się pokaże na świecie Cytat:
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też chcę
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też muszę się zacząć oglądać za ciuchami dla siebie. Fajna cena
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysły gorsze od mcgajwera ![]() ![]() zreszta teraz 21 i nic nie zmadrzeli ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też!
![]() elunka bo o to mi chodzi, że każda zrobi jak uważa i jak jej wygodniej i wcale nie znaczy że matka która bierze półroczny jest gorsza niż ta z rocznym i na odwrót są i takie matki które odstępują część urlopu macierzyńskiego na rzecz ojca bo chcą wrócić do pracy, ale wiem, jak boli przymusowe rozstanie z dzieckiem dobrze że mamy teraz ten wybór ![]() margo życzę zdrówka córci Syn dzisiaj mi oznajmił: "w naszym przedszkolu jakoś ciężko dogadać się z dziewczynami, mam problemy, żeby porozumieć się z Wiktorią" ![]() ledwo się powstrzymałam, żeby nie ryknąć śmiechem, ale jakoś zrobiłam poważna minę i zainteresowałam się jego kłopotami z narzeczoną. Ich związek przechodzi kryzys z ważnych bolesnych powodów dorastania. Wiktoria woli teraz bawić się z dziewczynkami, a Marcelowi odpowiada bardziej środowisko chłopaków no cóż, dwa lata narzeczeństwa a ślubu chyba nie będzie
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
po wizycie ok małe fikało jak tylko mogło tak sie zapatrzylismy ze nie zapytałam a lekarz nie podał mi wymimarów malenstwo lezy jak amelia głowa pod prawym jajnikiem nogi pod lewym a dupą swieci
wszystko jest wporzadku , lekarz zapytał mnie czy chce dostac przekaz na badania w 20 tyg ciazy zeby zobaczyc czy wszystkie narzady sa ok jak jezdził głowica po brzuchu malenstwo chwytało sie za głowe jakby chciało powiedziec zas ten mi tu przeszkadza ... lekarz sie pyta czy chce juz wiedziec płec szuka szuka i mówi ze narazie jest niepewny ale moze mi powiedziec , ja nie chciałam wiec mnie pyta co mam w domu mówie ze córeczke a co chce miec powiedziałam prawde ze z ekonomicznych wzgledów dziewczynke wszystko w domu mam dla dziewczynki ale super było by miec parke , usmiechnął sie i powiedział no tak wszyscy chca parki ... decyzje o płci zostawilismy na nastepna wizyte jak bedzie tz i amelia :d ...co do wagi to jestem 2 kg na - ![]() dostałam juz tez badanie na krzywa cukrowa i to te na 2 godz masakra jakas cos czuje ze bedzie sie działo :bleee: nastepna wizyta 21 pazdziernika
|
#923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do dziewczyn które zamawiają z Allegro używane ciuszki, czy ich stan jest taki jak sprzedający opisywali w aukcji? warto? Przyznam ze tez wygralam już kilka aukcji, teraz czekam na przesylki i troszkę się zaczęłam martwić żeby mi jakieś dziadostwo nie przyszło dodam że zamawiam zawsze ubranka, których stan w aukcji określany jest jako bardzo dobry lub idealny, zobaczymy czy w rzeczywistości tak będzie jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-27 o 22:18 |
||
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się, że Ci się zwierza Dzieciaki są ekstra. Szczególnie jak mówią powaznie o miłości
|
|
#925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem na plusie już 5,5 kg, ale od ostatniej wizyty praktycznie nie przytyłam, więc może od rzucania palenia na początku tak skoczyło ![]() Cytat:
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
nie ma jak z mamą :P czasami trzeba z kimś innym, jasna sprawa, ale ja nie o tym pisałam :P
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-09-28 o 02:18 |
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jakoś nie miałam czasu wczoraj po tych warsztatach Było bardzo fajnie mega dużo rzeczy się dowiedziałam o smoczkach mleczkach i fotelikach niestety nic nie wygrałam ale dostałąm też mnóstwo próbek nawet smoczek dlatego polecam jak są warsztaty w waszym mieście idźcie i się dokształcajcie bo warto Miłego dnia Buziaki
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego polecam
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
któraś z was pisała o wyprzedażach w H&M dla niemowlaków i faktycznie można ustrzelić fajne rzeczy. Ja nie znam płci mimo prawie 18 tygodnia i z tym małym fikaczem już widzę że szybko to nie nastąpi
więc kupuję unisex a to dość trudne. Tak więc kupiłam tylko dwupak spodenek ale z 40zł na 20 więc jestem super zadowolona. Są urocze. Oczywiście nie oparłam się też czepeczce z uszkami z nowej kolekcji która pasuje na pomarańczkę wielkością jest dziargana na drutach a w środku ma polarek (biała). Na początek marca jak wyjdziemy ze szpitala będzie pełna klasa (dziadziuś fasolki już ją pooglądał i stwierdził że nie dość że chińczyki zrobiły to jeszcze jego wnuczątko ma chodzić z polarkiem na głowie który jest sztuczyzną |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

Perfect Housewife 

II kreski 30.07.2013

Ale mąż wszytsko wie, on się nie musi doszkalac w kwestiach rozwoju dziecka... a ostatnio gadał, że z dzieckiem na spacer pierwszy raz to chyba gdzieś po 3 miesiacach