|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
dziękuję za dopisanie na pierwszej stronie! jesteśmy na wsi u rodziców i tyle tu się zawsze dzieje, że nie mam czasu usiąść do komputera, ale mi się nazbierało nadrabiania z 10 stron.
Robercik wynoszony na rękach, że szok! nie wiem jak dam radę jak wrócimy do lublina... |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
dziekuje za odpowiedzi co do kombinezonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Rozeznanie
|
Cześć Kobietki!
Dawno się nie udzielalam... Kurcze, ciężko znaleźć czas przy dwójce małych szkrabow ;-). Jaś we wtorek skończy 3 miesiące a Małgosia w ubiegły piątek skończyła 15 miesięcy ![]() Pytalyscie o ćwiczenia po cc. Ja od tygodnia cwicze na orbitreku (specjalnie zakupiony w celu schudniecia). Przez ten tydzień zrzucilam już 2 kg! ![]() Cynamonku, super wieści przynosisz! Cieszę się, że Adaś przybiera i przechodzi skoki i zabkowanie ![]() Pisalyscie o sztuccach, moje dzieci mają zestawy Gerlach - super sprawa takie małe, dziecięce sztućce. Małgosia już ze swoich korzysta ![]() Witam nowe mamusie! Pozdrowka i buziaki dla Was i dzieciaczkow :-*. Gratulacje z okazji nowych tygodni i miesiecznic!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Wtajemniczenie
|
Ogromnie się cieszę że mam Maje po tej stronie brzucha
![]() Mamusia listopadowa na tydzień przed planowaną cc straciła dzidziusia ![]() Do ostatniego dnia ciąży bałam się tego. Tak mi jej żal.
![]() |
#905 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Konto usunięte
|
Oli zrobila mnie w konia, poszlam robic jej butle, a ona w tym czasie tak twardo zasnela, ze juz nawet jej nie wybudzalam. trudno bedzie nocna pobudka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
Katerine, cos mi umknelo, ze tez walczycie z alergia. Wspolczuje. Jakie emolienty stosowalas? Wspolczuje akcji z panna X!
Misiaczka, okropna informacja :/ Nie wyobrazam sobie jaki to musi byc bol ![]() Co do spacerkow to my wychodzimy tylko raz dziennie, najczesciej w godzinach 10.00-16.00, nie pozniej. Zainspirowalas mnie tym spiworkiem, fajna rzecz ![]() Lachryma, ja nie zakladalam rekawiczek Edkowi, mimo ze sama juz nosze ![]() Kejt, Elajne, super relacje na blogach ![]() ![]() Tweed, fajnie ze wpadasz, oby Alik dawal Ci odpoczac. Powodzenia z cwiczeniami. Bejbe, ![]() ![]() U nas I nocne karmienie, juz trwa godzine ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#908 |
Raczkowanie
|
Jakierka no niestety nasza niunie także wysypuje i naprawdę sama już nie wiem po czym. Podejrzewalam proszek do prania i chociaż tez był taki dla dzieci ale zmieniłam na inny. Niby się trochę polepszylo po zmianie i już nie miała az takiego wysypu jak kiedyś ale ciagle cos wyskakuje. Tylko teraz już nie pojawia się na buzi ale brzuszek i nozki co jakiś czas ma usiane. Na początku kapalam ja w Oilatum emulsji do kapieli co się do wody nalewa ale po dluzszej obserwacji stwierdziłam ze jednak długo w tej wodzie nie jest i niewiele pomagalo wiec kupiłam balsam nawilzajacy firmy Pharmaceris i smaruje jej ciałko po kapieli i skorka jest mieciutka i nie luszczy się jak krostki znikają. Jak na razie nie mogę zlokalizować winowajcy wiec staram się robic wszystko aby zlagodzic objawy i jestem zadowolona z działania.
Mateusz jak miał aergie to kapalam go w Balneum ale to już był większy i kapiel trwala długo i dawalo efekt ale i tak w niektórych miejscach musiałam smarować mu mascia ze sterydami Triderm - Skylie kiedyś o niej wspominala - bo skora była w tych miejscach okropna taka gruba luszcaca się i efekty były super. Ale ja do tej masci się zraziłam już bo sama ja stosowałam jako zloty srodek do wysypki na twarzy posmarowałam raz na tydzień i krostki znikaly już na drugi dzień ale po tygodniu znowu się pojawialy i tak wkolko a jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży i przestalam go uzywac to przez dwa miesiące miałam straszna skore bo to było tzw posterydowe zapalenie skory. Okropnie wygladalam i już nigdy nie posmaruje twarzy. ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Karmienie nr 1 miałam o 00:30. Ostatnio co dzień zarywam nocki... w większości cos robie gotuje, prasuje sprzątam gotuje i schodzi się do 1-2 w nocy ale dziś np. nic z tych rzeczy nie robiłam i siedze przy kompie i chociaż zmeczona jestem na maksa bo wczorajszej nocy Justysia wstawala co godzine to ja nie ide spac ![]() ![]() ![]()
#909 |
Zakorzenienie
|
I karmienie, zobaczymy jak dalej będzie.chciałabym pobudkę po 5
katrin masz zdrowie dziewczyno siedzieć tak po nocach ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Domcia- łącze sie w bólu. Pochwaliłam dziecko i teraz mam..dzis pobudka od 22 co 1, 5h :banghead:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
U mnie 4 pobudka
Karolajn, jak żyć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
II karmienie
Katerine, dzieki za szczegoly odnosnie emolientow ![]() Ze sterydami nie ma co sie bawic, a jezeli jest juz taka koniecznosc to stosuje sie je krotkotrwale. Nie dziwie sie wiec, ze tak Cie wysypalo wtedy. Co do snu, to jestes wariatka, skoro sama siebie pozbawiasz tej przyjemnosci ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#913 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze karmienie.
Dawno nic noe pisałam w nocy ![]() Wszystkim poodpisuje rano bo muszę go odbić ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
![]() Troche nadrobilam,ale juz nic nie pamietam bo robilam to na raty ![]() Dzieki za odp.w sprawie ksiazeczek. Misia- fajne sa te ksiazeczki. Nawet jak bym u nas znalazla a na pewno sa to po ang. Widzialam pi Pl w Pl sklepie takie zwykle w twardych okladkach z obrazkami kupie mu takie na poczatek ![]() Chce zeby uczyl sie Pl bo wiem, ze ang.bedzie znal lepiej wiec musze dbac o Pl na poczatek. U nas chyba skok albo nie wiem co, ale maly zasnal o 20 i po 30min.zbudzil sie i koniec. Ja nie mam sily. Tz sie nimnzajmuje, a ja ide pospac troche bo padam. Wszystko przez te szczepienia. Od tamtej pory maly robi jedna kupke do tego w srodku nocy i jest jakis nieswoj ![]() Nigdy nie mial problemow brzuszkowych, a teraz mam wrazenie czasem ze boli go brzuch ![]() Jakierka- mojemu malemu tez cos na policzkach wyszlo. Szlak mnie bierze bo mu sie to zrobilo takie jakby mial poparzenie ![]() Tyle ze on tego nie drapie. Lekarka mowila ze to hormony ze beda powracac bo mnie i malemu wlosy zaczely wychodzic. Przedwczoraj plamilam, ale to nie @ wiec moze i oby bo za alergie dziekujemy :/ I tak mielismy tez na rota szczepienie i zaczynam zalowac bo mysle ze to on nam rozwala system ![]() Dzoan- przykro mi ze z Tz nie mozecie sie dogadac ![]() Cynamonowa- ciesze sie, ze masz humor i zgadzam sie z Mela, ze teraz bedziesz mogla lepsze energie do Adasia wyslac ![]() Domi,Karolajn- wspolczucia naprawde ![]() Misiaczka- ja czesto chodze wieczorem na spacer z malym tzn.jak juz sie zciemnia. Nie widze w tymi nic zlego czy dziwnego, a jak Mai lepiej potem sie spi to nie rezygnuj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Twee- ja nie cwicze i dlugo nie zaczne. Tez bym chciala sie tak spocic az wyrzygac pluca, ale mi sie wciaz nie zeszly miesnie. Nie wiem co o tym myslec ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#915 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
OLI brawo za mus
![]() MISIACZKA ta Twoja teściowa to widzę wszystko wiedząca baba ![]() ![]() Dobrze jej powiedziałaś to Twoje dziecko i Ty wiesz co dla niego najlepsze! ITA widzisz jak dziecko na Ciebie krzyczy ![]() LACHRYMA ja zakładam niedrapki ![]() ELAIN brawa dla Tżta za pomysł z wzięciem Młodego na spacer. TWEED rureczki windi na kolki, wzdęcia. 3 karmienie. Wczoraj byli znajomi wieczorem i Młody dał popis. Darl się bite 2h ![]() Oczywiście Tż upil się jak swinia i dziwil się dlaczego nie dam mu Michała:banghead:
#917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głowa mi pęka Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
My juz wstalysmy.
W planach mamy dzis zrobic foto do paszportu sary. Ciekawe jak to sie uda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
U mnie maly padl w hustawce. 4.5h nie jadl i Tz go w koncu przyniosl na karmienie zboja.
Ja padlam w ciuchach ![]() Jak niosl malego to on w taka kuleczke byl zwiniety ale jak wyczol cycka to juz mial te swoje oczy ![]() Ja malego zawsze czyms przykrywam. Zalezy jak jest ubrany. W dzien zazwyczaj tylko pieluszka muslinowa. Wiem, ze jak dziecko spi to cialo sie ochladza. Tak samo jak u doroslego z reszta. No ale nie mam swira na tym punkcie. Nasze matki i ciotki to rzeczywiscie by w korzuch najlepiej. Moja ciotka juz sie nauczyla ze moj maly nie lubi jak jest mu za cieplo. Oboje z Tz lubimy chlodniej , a u niej zawsze sauna w zimie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#920 | |||
Wtajemniczenie
|
U nas pierwsze karmienie było o 6, ale to była TZ działka. Także wyspalam się mega. Maja nadal śpi. Ja wstalam 15 minut temu, TZ chrapie wiec dziecko pewnie niedługo się obudzi...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maja w dzień nie lubi przykrycia a na noc lubi być "opatulona" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#921 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój robi podkowę jak go ktoś nieznajomy na rece bierze ![]() Cytat:
![]() Wiesz..problem jest- łyżeczkę by ktoś kupił, teściów nie ![]() A no i ![]() Cytat:
Alik nam dorasta! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co Ci zależy, niech sie poobrazaja jak chcą, będziesz miała święty spokój ![]() Cytat:
![]() No i ![]() ![]()
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę sie, ze tz Ci pomaga ! U nas nocka ok, po tym kleiku kukurydzianej młode śpi jak zabite. Dzisiaj pobudka o tej porze co Wam pisałam pierwsza, a potem po karmieniu odłożyłam go do łóżeczka, on oczy jak 5zl a tuw redna matka zgasiła światło i kazała dziecku spać.. A dziecko poszło spać ![]() No i pobudka standardowo o 7 rano bo my o tej właśnie wstajemy ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..
Mały w łóżku dosypia z tatusiem, a ja rąbię śniadanie i kawę popijam. Neni przygarnęłam Twój ból głowy. Olek ostatnio ciężko nam zasypia.. 2 noce z rzędu sąsiad robił imprezki..podkręcanie muzyki, śmiechy, głośne rozmowy, piszcząca panienka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
A swoją droga wstawiam Wam zdjęcie ze wszystkich świętych Tomka w kombinezonie jak juz o nich mowa..Kombinezonu całego nie widać, tylko gore
![]()
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-11-11 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie kłótni- musicie ze sobą rozmawiać kochana, bez tego nie dojdziecie do porozumienia. Może w jakis dzien podrzuccie małemu komuś i idźcie na obiad z Tztem po prostu? Spędzenie trochę czasu tylko we 2? Może jemu tez o to chodzi? Dziecko mnie podczytuje ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytuję na raty, bo mi poobcina
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Wtajemniczenie
|
O ho, ktoś w łóżeczku kupala robi
![]() ![]() Jedziemy dziś do moich rodziców ![]()
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
En- fajny ten pajac. Wyglada ze jest zrobiony z fajnego materialu.
Mnie wkurza ze duzo tych pajacy i spiworkow sa takie sztywne ![]() Mojego malego jest ciezko ubrac bo on raz ze nie lubi dwa ze jest duzy a ma raczki jeszcze takie przykurczone i jak na zlosc jak wkladam rekaw to mi wtedy rozciapierza palce-zboj ![]() No i my juz kupujemy ciuszki na 12mcy ![]() Dzoan- przykro czyta sie ze Twoj Tz tak sie zachowuje. Moze naprawde pojdzcie gdzies sami pogadac, spedzic czas. Widac ze chlop nie daje rade przyjac tego wszystkiego na klate. Nam tez hormony buzuja i im nie ulatwiany. Ja raz zostawilam malegobz tesciowa z wielkim bolem serca, ale dobrze zrobilam bo jemu krzywda sie nie stala, a my z Tz pogadalismy sami spedzilismy czas i powspominalismy sobie. Teraz wiem, ze my z Tz tez potrzebujemy czasu tylko dla nas. Tak naprawde to bardzo za tym tesknilam. U Ciebie tez sie ulozy zobaczysz. Musimy troche bardziej wyluzowac. Pochwal Tz troche zacisnij zeby i nie patrz na jego bledy. Zobaczysz ze bedzie lepiej ![]() Ammm dlaczego jak sie odklada dziecko do lozeczka to ono od razu rzuca sie jak g w trawie i chce odleciec ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.