|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
no i extra znowu mam schizy .... jak byłam u gin w 6 tyg. i 2 dniu to nie było słychać serduszka tylko jakieś szumy a moja kumpela była dzisiaj i jest w 6 tyg. i 1 dniu i serce waliło jak głupie .... wizytę mam we czwartek będę wtedy w 7 tyg. i 5 dniu .... no i znowu jestem pełna obaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||
Zakorzenienie
|
Ja nie powinnam go jeść bo nie mam przeciwciał toksoplazmozy (do tego jeszcze możliwość zarażenie listeriozą) a wędzony na zimno to bardziej surowa ryba.
Cytat:
![]() http://www.mamazone.pl/pytania-i-odp...i-w-ciazy.aspx Cytat:
![]()
![]() |
#903 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, kupilyscie juz jakieś ubrania specjalnie na ciążę?
![]() ![]()
#904 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś nie miałam drzemki i taka zmęczona jestem że masakra. Dobrze że Olivia już śpi to mogę sobie trochę odpocząć. aa_sik nie stresuj się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Co do jedzenia i picia: ja dostałam zakaz na energetyki, surowe i wędzone mięso, sery pleśniowe, wszystko co zaparcio- i wzdęciogenne i ogólnie całe syfiate jedzenie typu mcd, kfc, chipsy i słodycze (ale cuksy i tak podjadam
![]() Mogę za to futrować się do oporu nabiałem (ser żółty, twarożki, jogurty), warzywami i owocami, ważne żeby to ładnie bilansować, żeby nie było monotonii. Ponieważ jestem uzależniona od kawy, dostałam pozwolenie na kubek dziennie (ale nie taki szatan jak zwykle), dużo wody, soków i herbat owocowych. Z ubrań ciążowych mam aż 3 tuniki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 |
Rozeznanie
|
A mi piersi albo nie urosly albo jedynie troszkę. I dobrze, bo i tak mam 75d...
![]() ![]() ![]()
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-01-07 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam żadnych ciążowych ubrań ale dużo bluzek, tunik które mam są luźne bo zawsze takie lubiłam także myślę, że spokojnie w ciąży będę miała co nosić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Rozeznanie
|
Ja juz od świąt chodzę ciagle w leginsach I tunikach dlugich swetrach i bluzach bo tak mi najwygodniej...tak się cieszylam ze objawy mi minęły ze wykrakalam ja nie wiem co jest ze cały tydzień czułam się wspaniale jak nowo narodzona a tu znowu zaczęło się mdłości i straszne bóle w krzyżu ze czasem chodzić mi cieżko i bóle brzucha jak na okres ale takie lekkie...pewnie się wszystko rozciąga.... No ale najgorsze ze wróciła mi straszna drażliwość i nerwowość deja vu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() White cafe, nie myślę jeszcze choć z przyjemnością bym się powoli rozglądała ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 | ||
Wtajemniczenie
|
dzień doberek!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro mam wizytę u nowej pani doktor, bo chcę zmienić lekarza prowadzącego. Jestem ciekawa co mi powie i czy już będzie serduszko słychać ![]()
![]() |
#913 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Chciałabym dołączyć do Was ![]() Termin mam na 5 sierpnia. Wczoraj byłam na drugiej wizycie , na razie wszystko ok, za 2,5 tygodnia na usg, będzie to 13 tydzień. Teraz gorzej przeżywam niż za pierwszym razem. ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- dziewczyny na mdłości lekarz polecił mi witaminę B2, raz dziennie po jednej tabletce. Tak mnie wymęczyło, że przez 2 tygodnie z łóżka nie miałam siły wstać. Teraz czuję się super, nie mam żadnych dolegliwości. A co do ubrań to na razie nic nie kupuje. Zostały mi dżinsy rurki z hmu po tamtej ciąży prawie jak nowe, dokupię później jakieś sukienki letnie i starczy ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Co do mdłości to podobno pomaga jeszcze nie łączenie suchych pokarmów z piciem. Jak zjemy to dopiero po jakimś czasie popić.
#915 |
Zakorzenienie
|
Witaj! Gratulacje!
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
anafora oj przydadzą się twoje kciuki..
![]() sara witaj wśród nas i gratulacje ![]() Dziewczyny jak się w nocy obracacie z boku na bok? Bo ja dziś jakoś wyjątkowo wolno się obracałam, bo coś sobie ubzdurałam że nie wolno gwałtownych ruchów robić :P
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
wreszcie pisze z domu.wczoraj wyszlismy ze szpitala i na szczescie udało nam sie uchronic przed rotawirusem chociaz drugi chłopczyk z sali tez złapał, wieczorem okropnie rozbolała mnie głowa ale to chyba ze stresu...rano stanełam na wadze i jak na razie cały czas leci w doł...niby nie wymiotuje,mam tylko nudnosci posiłki jem bo jak nie zjem to mi słabo no tylko słodyczy nie jem bo mnie odrzuca a przed ciaza jadłam sporo wiec to pewnie dlatego waga spada.
Teraz czekam na kolede a potem musze troche dom ogarnac bo przez tyle czasu mnie nie było ze jest troche zapuszczony...maz ograniczał sie tylko do mycia naczyc w zmywarce...do tego jeszcze sterta prania, prasowania jednym słowem masakra ![]() a i jeszcze jedno.. gin kazał zaczac brac witaminy dla kobiet w ciazy ale na razie nie kupiłam i sie zastanawiam bo chyba zadna z Was nie bierze...czy sie myle? W drugiej ciazy brałam bo dodatkowo karmiłam starszego wiec organizm był troche wymeczony ale teraz??sama nie wiem chyba wybiore sie tez do innego lekarza, takiego ktory pracuje w szpitalu tyle ze najpierw musze wybrac szpital a jeszcze sie nie zdecydowałam a czas ucieka... |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
Nie było mnie tu chyba 3 dni ale na szczęście dużo nadrabiania nie mam
![]() Sezon imprez na razie zakończony. Mogę odpocząć bo troche męczące to było. Kolejna imreza dopiero w połowie lutego bo mamy z mężem 10-rocznicę ślubu ale robimy przyjęcie w restauracji dla najbliższej rodziny. Zapraszamy jeszcze naszych świadków. Mam nadzieję że do tego czasu mdłości ustąpią. Co do ubrań ciążowych to na razie nic nie kupowałam. Mieszczę się jeszcze bez problemu we wszystkie ubrania. Ja dużo chodzę w sukienkach i wydaje mi się że jeszcze w niektórych pochodzę z 2-3miesiące (w zależności od kroju). Na wiosnę za to będę szaleć w sklepach ![]() Co do przekazania informacji szefowi o ciąży to mnie ten problem nie dotyczy bo sama jestem sobie szefem tzn mam własną firmę (z mężem) już od kilku lat. Ale w pierwszej ciąży pracowałam na etacie i powiedziałam jak byłam w 10 tygodniu. Co do kremów na rozstępy to na razie używam Musteli do piersi dla kobiet w ciąży i w czasie karmienia. A na brzuch zwykły balsam teraz akurat Nivea. Potem planuje również zakup kremu Mustela. Używałam w 1 ciąży i byłam zadowolona. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-01-08 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#919 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze gdzieś nam zginęły dziewczyny, które pisały że mają problemy, podjerzenie ciąży pozamacicznej, zagrażające poronienie. Dziewczyny przepraszam ale nie zapamiętałam waszych ników a myślę o was. Jak jesteście to dajcie znać ![]() Ja odliczam godziny do wizyty, im bliżej tym nerwy większe ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja biorę kwas foliowy. Mi gin zalecił branie witamin ale mam dobre wyniki i staram odżywiać się różnorodnie i zdrowo więc nie widzę póki co sensu łykać sztucznych preparatów. Kiedy masz wizytę? Trzymam ![]() Ja idę jutro rano i też już przeżywam ![]() ![]()
![]() |
#921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I ja trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek wie, że będzie miał brata albo siostrę i czasem przychodzi dotyka mojego brzucha i mówi "dzidzia" ![]() ![]()
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kamilast mnie ten stres czeka jutro ![]() Twin--maid to pewnie wygląda uroczo kiedy tak mały podchodzi do brzuszka , będzie jeszcze lepiej wyglądało jak brzuszek będzie dość widoczny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#925 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twin-maid trzymam kciuki za wizytę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Przyczajenie
|
witam Was kochane;*
przepraszam, ze nie nadrabiam, ale chyab nie dałabym rady ![]() ![]() wyczytałam, ze chcecie kupowac ciuchy ciążowe, już? ja nawet grama jeszcze nie przytyłam w 11 tyg. , a że brzucha nie mam to w ogóle nie wspomnę:p za kobitki , które mjaą dziś wizyty trzymam kciukasy ![]()
31.03.13 <3 Edytowane przez minions Czas edycji: 2014-01-08 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie dziś potwornie boli głowa.. ![]() Edytowane przez Aisog1987 Czas edycji: 2014-01-08 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to jest mój 10 t. do tej pory było wszystko super i bezproblemowo. Dzisiaj rano trochę pobolewał mnie brzuch ale po dwóch godzinach przestał. Teraz pojawiła się krew. Póki co jednorazowy "wybryk" porcja mniej więcej objętości małej łyżeczki ciemnej krwi, wygląda trochę jak okres. Ale jednocześnie już mnie nic nie boli. Czy mam się tym martwić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() anafora12345 a czemu cesarka, jeśli można pytac ![]() ![]() trzymam kciuki za wizyty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- My Igorkowi jeszcze nie mowilismy, ze bedzie mial rodzenstwo ![]() ![]()
![]() |
#930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na tym etapie ciąży można zmieniać i szukać takiego lekarza, który będzie wzbudzał sympatię i zaufanie. Jeżeli chodzi o tabletki to ja od początku biorę Falvit mama, kwas foliowy i magnez B6 zalecenie lekarza.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.