Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 08:44   #901
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Libra fotelik bardzo fajny. a wy jeszcze w tym rozkładanym jeździliście? Mnie on strasznie wnerwiał bo przez to podwyższenie małemu się ciężko wchodziło. Już od roku jeździ w tym 15-36. Sam sobie do niego wchodzi, brat go zapina, on sam sprawdza czy dobrze.

Wino wczoraj otwierałam, miałam taki dzień z dzieciarnia że tylko się nawalić na koniec dnia. A to jakieś takie lepsze dostał mój tz, pół butelki wypiłam i szczerze to mogłabym za kierownice usiąść, jakieś jakby dla dzieci, zostawiłam drugie pół butelki do zrobienia sosu do mięsa

U nas popularne są wiejskie imprezy, wynajmuje się busa i jedzie z cała grupa. Od nas taka grupa jedzie to za pare 150 zł, w cenie tylko ciasto i szampan, alkohole we własnym zakresie.
My odkąd dzieci mamy to w domu siedzimy. Zawsze przed sama imprezą kilka osób się wprasza. Dobre to jest dlatego że ogólnie to o 1 już śpimy i łatwiej rano do dzieci wstać.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:16   #902
nataszka25
Zakorzenienie

Bao moż
e ktoś do was wleci i jednak doczekasz do północy
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:57   #903
monka23
Zakorzenienie

BAO ale tania ściema, ze teście nie umieją przebrać przewinac małej , nie kumają ze dziecko musi spać ,to jak oni swoje dzieci wychowali? Cud ze im opieka dzieci nie zabrała. Łatwiej jest tak powiedzieć niż troszkę zaangażować sie , to nie lot na Marsa .
Co nie zmienia faktu ze maja prawo do tego ze nie musza i pewnie nie chca zajmować sie dłużej ,ale w taka baje na pewno nie uwierzę kit grubymi nićmi szyty. Łatwiej jest powiedzieć nie umiem , niż nie chce ( mi sie) .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:06   #904
ania p
Zakorzenienie

Monka torebek tez mam sporo pracowalam w sklepie wiec mase rzeczy poprostu dostalam. 30par butow to mam sportowych i te dostalam a nie kupilam . Duzo rzeczy mam sportowych wlasnie.

My sylwek w domu 6 nas i 5 dzieciakow. I tak jest co roku od kilku lat.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-12-31, 11:36   #905
monka23
Zakorzenienie

ANIA śpią potem wszyscy u was ? Szykowalas cos do szamania? Ja w tym roku null .
Duzo tych sportowych masz, ja uwielbiam kozaki .

Pierwszy raz gotuje o tej godzinie obiad ( no chyba ze kiedys ,ale nie pamietam ) .
Tz jeszcze kima , wstanie pewnie za pare godzin, bo dziś dluga noc. Oby ruch był i zeby obyło sie bez borut, policji

Właśnie odkąd sa dzieci to te sylwestry inaczej juz wyglądają, taka kolej rzeczy. Co nie znaczy ze gorsze, ważniejsze z kim ,a nie gdzie.
Stary 2013-12-31, 11:38   #906
sara 85
Zakorzenienie

Nataszka Ty chyba pytałaś o sylwka, idziemy na bal, czuje się super więc pójdziemy. Posiedzę pewnie do 24 i przyjdę do domu spać śpioch straszny teraz jestem

my płacimy 350 zł za sylwka+ każdy przynosi swój alkohol i szampana. Jest to sylwester organizowany przez mojego chrzestnego, on ma swoją salę weselną i przeważnie do niego chodzimy. Zresztą wszystkie imprezy w rodzinie on organizuje
W sumie to tylko tyle nas wyniesie impreza, sukienek mam dużo więc nie muszę kupić, do fryzjera nie idę, do kosmetyczki też nie. Tż też wszystko ma więc luzik.
Zosia zostaje z moimi rodzicami, mój tata niechętny na takie imprezy, więc nie mam problemu. W przyszłym roku pewnie zostaniemy w domu.

Małej na wieczór obiecałam zrobić galaretkę z owocami i bitą śmietaną, soczek kaktusowy z cytrynką i sałatkę grecką z grzankami z masłem czosnkowym. Sama wymyśliła sobie menu na imprezę nie mam wyjścia muszę zrobić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:43   #907
P0P70
Zakorzenienie

Bao - trochę to przykre ze Twoi rodzice nie chcą zajmować sie dziećmi. Ale jak sie czyta Twoje wpisy to oni i tak często zajmują sie dziecmi.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:07   #908
ania p
Zakorzenienie

Monka przyjaciolka nocuje. Znajomi nie bo maja blisko do domu. kozakow mam 6 par.

Moi rodzice tez sie moimi dziecmi nie zajmuja. Nie ma tu ich, pracuja i to nie ich obowiazek

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Monka duzo nie szykowalam. Salatka slwdzie grzybki ogorki itp. Kolezanka ma sklep wiec kuraka z rozna przyniesie. Przyjaciolka salatke. U nas taki bardziej skladkowy. Na jutro tz zrobi rosol a ja zapiekanke makaronowa. Do picia wodka

Stary 2013-12-31, 13:14   #909
lindsley
Zakorzenienie

Ja dzisiejszy wieczór spędzam w łóżku (także jakby ktoś się nudził to ja na wizazu będę )
Właśnie wróciłam od lekarza - mam anginę ropną, dostałam antybiotyk i całą reklamówkę innych wspomagaczy Chciałam zahaczyć po drodze o jakiś sklep (biedronka, netto, polomarket) ale kurcze pod każdym z nich takie tłumy jakby przez tydzień miałyby być pozamykane. Chyba porąbało ludzi. Nawet na parking nie wjeżdżałam bo miejsc nie było. Aż strach pomyśleć co w mieście w galeriach się dzieje

My w tym roku w menu mamy "czyszczenie lodówki i zamrażarki" Na szczęście ja to mam zawsze jakieś zapasy, chyba 1-2m-ce zupełnie bez zakupów byśmy przeżyli...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:47   #910
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

I ja będę na wizażu

Moja mama zawsze chętna żeby Zosią się zaopiekować (no chyba że chora) ale ja nie chcę jej obarczać w nadmiarze. Wystarczy mi w zupełności świadomość że mogę liczyć na nią praktycznie w każdej sytuacji. Cóż, moje dziecko, sama chciałam więc trzeba inaczej organizować czas. Poza tym już kiedyś znalazłam w mieście prywatne przedszkole gdzie można na sylwestra zostawić dziecko na noc. Zresztą nie tylko wtedy. Córka koleżanki chodziła do tego przedszkola więc miejsce jest sprawdzone. Podejrzewam że nie jest to jedyne takie miejsce.
I oczywiście jak już wspominałam nie tęskno mi za takimi imprezami więc się wszystko dobrze składa.

Lind Zdrówka, oby antybiotyk szybko zadziałał. Wczoraj wieczorem do biedronki na chwilkę musiałam wejść. To była jakaś masakra i wszystko wymiecione.
Chciałam dziś do empiku zajrzeć
Stary 2013-12-31, 15:17   #911
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
bo mnie tam nie ma
Szkoda ze tak daleko mieszkasz wbiłabym sie na degustacje

Ciekawe czy my mi sie dziś posiura, bo na wieczór arbuza wcinal .
Ten cos ostatnio ma smaka na niego i tylko jak widzi to truje ze arbuza chce.

Młody u brata śpi, jaki czad z jednym dzieckiem , zero roboty

Poprasowalam, zeby w nowy rok nie wchodzić z prasowaniem .
byśmy leżały pod choinką

Arbuza w grudniu nie nada
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra fotelik bardzo fajny. a wy jeszcze w tym rozkładanym jeździliście? Mnie on strasznie wnerwiał bo przez to podwyższenie małemu się ciężko wchodziło. Już od roku jeździ w tym 15-36. Sam sobie do niego wchodzi, brat go zapina, on sam sprawdza czy dobrze.

Wino wczoraj otwierałam, miałam taki dzień z dzieciarnia że tylko się nawalić na koniec dnia. A to jakieś takie lepsze dostał mój tz, pół butelki wypiłam i szczerze to mogłabym za kierownice usiąść, jakieś jakby dla dzieci, zostawiłam drugie pół butelki do zrobienia sosu do mięsa

U nas popularne są wiejskie imprezy, wynajmuje się busa i jedzie z cała grupa. Od nas taka grupa jedzie to za pare 150 zł, w cenie tylko ciasto i szampan, alkohole we własnym zakresie.
My odkąd dzieci mamy to w domu siedzimy. Zawsze przed sama imprezą kilka osób się wprasza. Dobre to jest dlatego że ogólnie to o 1 już śpimy i łatwiej rano do dzieci wstać.
Tak jeździmy jeszcze w espiro optima ,ale już czubek głowy wystaje więc to już najwyższa pora na zmianę ,w zasadzie on tez sam właził ale musiał sie gramolić i zapiąć to ciężko się dociągało te pasy
A o tym czytałam że siedzisko dosyć szerokie jest więc dzieciom wygodnie i starczy już do końca fotelikowania.

Może miałaś dobry dzień na winko ,że nie biło w głowę ,to wytrawne było? ja do mięsa to kupuję w lidlu zazwyczja jakieś bo moje to wszystkie słodkie i ciężkie.
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja dzisiejszy wieczór spędzam w łóżku (także jakby ktoś się nudził to ja na wizazu będę )
Właśnie wróciłam od lekarza - mam anginę ropną, dostałam antybiotyk i całą reklamówkę innych wspomagaczy Chciałam zahaczyć po drodze o jakiś sklep (biedronka, netto, polomarket) ale kurcze pod każdym z nich takie tłumy jakby przez tydzień miałyby być pozamykane. Chyba porąbało ludzi. Nawet na parking nie wjeżdżałam bo miejsc nie było. Aż strach pomyśleć co w mieście w galeriach się dzieje

My w tym roku w menu mamy "czyszczenie lodówki i zamrażarki" Na szczęście ja to mam zawsze jakieś zapasy, chyba 1-2m-ce zupełnie bez zakupów byśmy przeżyli...
Ostatnie zdanie to jakby moje też mam zamiar pozbyć się wszystkich zapasów z zamrażarki bo jak nie pojemy to później trzeba będzie wyrzucić a do końca miesiąca spokojnie pociągnę
Ja dzisiaj jeszcze do miasta pojechałam dokupić najpotrzebniejsze rzeczy ,to wystartowałam już po 7 z domu ,w biedronce fajnie puściutko jeszcze ,wyjeżdżałam z miasta przed 9 to już się tłok zaczynał robić .

Współczuję choroby ,lecz się ,niech to chróbsko zostanie w starym roku.

Ja też na wizażu będę

Ania ocipiałaś z tymi butami
ja to mam 5 par
2 sportowe ,1 sandały,1 trepy zamszowe i 1 botki zamszowe na koturnie a no i gumowce

Ja nic nie szykuję do jedzenia ,kiełbasę upiekłam i na jutro szykuję kaczkę nadziewaną w sosie pomarańczowym z książki Basi Ritz
Ciasta żadnego nie robię.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:45   #912
megi-megi
Zakorzenienie

Ale jesteśmy stare i zramolałe.
Ja tam nigdy za sylwestrem nie przepadałam, to dzieci są niezłą wymówką. Może za jakiś czas gdzieś pójdziemy, ale ciągu nie czuję.

Balony nadmuchane, dzieciaki rozbawione, A. robi szaszłyki, Piccolo kupione, chipsy są... można szaleć.
Pewnie też będę zatem na wizażu.
Ale nie wiem, jak będzie z pisaniem, więc już teraz życzę Wam dużo uśmiechu, przewagi chwil dobrych i zdrowego dystansu w 2014. Oby dzieci mniej chorowały, rosły piękne, mądre i dawały nam radość i dumę.
I oczywiście, żebyśmy przyszły rok spędziły razem, a może i częściej spotykały się poza netem.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Lind - szybkiego powrotu do zdrowia.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:56   #913
lindsley
Zakorzenienie

libra jak nie szykujesz jak szykujesz ja wyjelam nawet jakies meso z zamrazarki ale nie chce mi sie robic. chlopakow naspacer wyslalam.
Buty- niedobory mam. wtym roku kupilam sandaly-to sukces bo nie lubie sobie kupowac ani butow ani ubran ale w czyms trzeba chodzic. W efekcie do modnych osob nie naleze. Najlepiej jakby mnie ktos wzial na zakupy i wybral co kupic...

Michaś
Stary 2013-12-31, 15:57   #914
nataszka25
Zakorzenienie

to u Was przygotowania są;-)
moja tańczy od 12 do teraz.
aż żałuję że kamera rozładowana,
robi to świetnie,
ruchy ma rewelacyjne.

Megi piękne życzenia, podpisuję się pod nimi, i tego też Wam życzę:-*:-*:-*
Stary 2013-12-31, 16:01   #915
lindsley
Zakorzenienie

Megi dzieki

Michaś
Stary 2013-12-31, 16:36   #916
P0P70
Zakorzenienie

Udało mi sie w koncu uśpić Oliwke. Kiedy to dziecko nauczy sie zasypiać samo.
Oliwka chce zobaczyć w nocy "buuum" wiec teraz musiała iść spać.

My na wieczór mamy melona zawijanego w szynkę parmenską, sery pleśniowe i na ciepło bruscete. Do tego włoskie wino i francuski szampan. Dzieci mają piccolo. A na słodko Tz zaraz zrobi tiramisu. Czyli mamy wieczór włoski. Jakby ktoś chciał to zapraszam.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:38   #917
ania p
Zakorzenienie

Izazula w naszym prywatnym taki impezy dla dzieci z nocowaniem robili. Moje dzieci
Zreszta nocowaly kilka razy w przedszkolu . Jak dziec chce nie widze problemu. Szymek zreszta czasem u kolegi nocuje uwazam ze to super test dla dziecka nawet przed poznijszymi wyjazdami bez rodzicow.

Wszystkiego najlepszego dla was. Przede wszystkim zdrowia dla was i dzieciakow. Pracy , kasy,spelnienia marzen . Wiecej czasu dla siebie.

Postanowienie noworoczne mam szkolic swoj marny angielski. Zapisana juz jestem i bylam dwa razy takze twardo realizuje
Stary 2013-12-31, 16:46   #918
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
libra jak nie szykujesz jak szykujesz ja wyjelam nawet jakies meso z zamrazarki ale nie chce mi sie robic. chlopakow naspacer wyslalam.
Buty- niedobory mam. wtym roku kupilam sandaly-to sukces bo nie lubie sobie kupowac ani butow ani ubran ale w czyms trzeba chodzic. W efekcie do modnych osob nie naleze. Najlepiej jakby mnie ktos wzial na zakupy i wybral co kupic...
A gdzie tam ,kaczka z zamrażarkowych zapasów wyjęta,bo już dawno kupiłam , kiełbasę upiekłam bo przecież te moje głodomory to wiecznie jedzenia szukają ,pomarańcze też leżą ,jeszcze przed świętami babcia kupiła to muszę coś z nimi zrobić.
Ja też ciuchy jeśli już kupuję to raczej uniwersalne,klasyczne żeby mi na długo starczyły bo też nie cierpię robić zakupów

Megi dzięki ,miłej domówki
PoP ,to u was na bogato ,też miłej zabawy

My z tż pewnie pozasiadamy każde w swoim fotelu z lapkiem na kolanach ,piwem albo winkiem ,w tle jakiś drętwy film pewnie bo nic nie ma ot i cały sylwester.
Stary 2013-12-31, 17:24   #919
ania p
Zakorzenienie

Zrobcie impre na forum

Stary 2013-12-31, 17:46   #920
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Zrobcie impre na forum
Jestem za!!! Tylko ja to nawet wirtualnie tylko napić się będę mogła

Michaś
Stary 2013-12-31, 17:54   #921
monka23
Zakorzenienie

LIBRA mojemu tz- towi nie przegadasz, mały chciał to mu kupił tego arbuza. nie bede o duperele wszczynać kłótni

Ja na wizażu tez bede , zeby nie było, w sklepie net jest . Zamiast oglądać dretwe filmy bede oglądać napitych angoli .

Ja wam życzę zeby ten nadchodzący rok był lepszy od poprzedniego
Stary 2013-12-31, 18:20   #922
megi-megi
Zakorzenienie

Lind - nie jesteś sama - matka karmiąca łączy się z Tobą w bólu Ale pomyśl - gdyby nie angina i dzieci żadna z nas nie wiedziałaby, jak to nie mieć kaca 1 stycznia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:27   #923
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Lind - nie jesteś sama - matka karmiąca łączy się z Tobą w bólu Ale pomyśl - gdyby nie angina i dzieci żadna z nas nie wiedziałaby, jak to nie mieć kaca 1 stycznia
to fakt.
Stary 2013-12-31, 19:05   #924
ania p
Zakorzenienie

My kidys na bb kolezance przed jej slubem zrobilysmy byla limuzyna i panowie w stringach

Stary 2013-12-31, 21:58   #925
libra777
Zakorzenienie

Stary 2013-12-31, 22:19   #926
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja juz tez zaczęłam . Muszę cos zjeść bo cos nie tak jak na mnie, za mało zjadłam i juz mi alko uderza do głowy

Dzieciaki z pracownikiem na gorze szaleją ,wiec mam spokój.
Miałam pic sama, ale dołączyli sie do mnie i po kryjomu im polewam po troszkę , teraz mnie proszą żebym sie nie wygadala .
Stary 2013-12-31, 22:19   #927
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Tz przyszedl do domu ale nie wiem po co bo juz spi ja leze w lozku i drze zeby te pop...one petardy nie obudzily malej. Ot- taki sylwester
Pierwszy raz od kilkunastu lat zostalam w domu w lozku

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 22:25   #928
monka23
Zakorzenienie

ASIULEK tylko dola nie zalapuj, masz swoja najukochańsza dwojeczke pod dachem, śpią w łóżkach , bezpieczni . Czego chcieć więcej ? Jeszcze nie raz zabalujesz tak ze bedziesz zdychac
U nas wogole nie strzelają . Nie ma zwyczaju. Jeszcze nie słyszałam.
Mama mi na skypie mówiła ze u niej to non toper. Taki zwyczaj
Nie martw sie tym czy sie obudzi czy nie, martwić sie bedziesz po fakcie.
Z tz- tem lepiej?
Stary 2013-12-31, 22:30   #929
libra777
Zakorzenienie

Monka czemu po kryjomu? oni oficjalnie nie mogą pić?
żebyś tam nie sponiewierała chłopaków

Aśka nie smutaj ,jeszcze nie jeden sylwek przed wami ,jak tż?
Stary 2013-12-31, 22:36   #930
monka23
Zakorzenienie

LIBRA bo oni pracują, także nie mogą , wiec troszeczkę tylko z przyczajki , ciocia im nalewa. Nie mogą, po drugie moj tz sie mega wkurzy. To chłopi wiec zanim ich cos złapie musza "litry" wypić.
Moj tz chłopaków kładzie spać na gorze , a mama patologia na dole drinkuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości