Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-02, 15:18   #901
Marianna 54
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj jakis schylek emocjonalny:-( prawie poklocilam sie z Tż, oczywiście sie poplakalam:-( termin na koniec lipca, remont poddasza na mojej glowie bo on w pracy od rana do wieczora, wynajmujemy mieszkanie do konca maja i nie wiem co bedzie bo remont napewno nie bedzie skonczony chyba przekoczuje u mamy do czasu az wszystko bedzie zrobione. Szczerze mowiac nie sadze aby to sie udalo mam dola i rycze bo ta koncówka ciąży jest za bardzo stresująca:-( gdyby tak dało sie przelozyc termin ehh
Jak ja Cię rozumiem u nas też jeszcze remont w trakcie i dziś Tż wolne wziął żeby podgonić co by do połowy maja się wyrobić ze wszystkim bo ani pokoju dla małej ani wózka ani łóżka nie mamy ;( . Mama zadzwoniła że na pogotowiu jest bo rękę złamała i Małż ją pojechał odwieść do domu i zakupy zrobić i pewnie nie wróci przed 19:/ i znowu mało co zrobi i cały misterny plan jak zwykle wziął w łeb. Ależ się wygadałam.

Co do płci , my byliśmy na usg 4D i pani doktor się pyta czy wiemy co będzie, mówimy że tak ale żeby pani doktor powiedziała co widzi żeby potwierdzić. Pani dr pyta się a co chcemy mówię że obojętnie to nasze pierwsze a pani dr na to Pan to napewno by syna chciał jak pierwszy mąż do niej ważne żeby zdrowe a ona "tak się mówi " ależ mnie zapieniła.

Dusia gratulacje Śliczny synuś

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-05-02 o 15:20
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:19   #902
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
od dzisiaj już tylko leżenie chciałam dzisiaj kupić szczególnie te rzeczy na połóg, bo nie chciałam obarczać tym tżta.

śliczny! Gratulacje! Ile teraz waży?
1850g
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:21   #903
Lillian_
Rozeznanie

Dusia - synuś jest śliczny serio nie każdy noworodek zwłaszcza wcześniak jest ładny ale twój jest na prawdę śliczny
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:30   #904
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Dusia - synuś jest śliczny serio nie każdy noworodek zwłaszcza wcześniak jest ładny ale twój jest na prawdę śliczny
Piguła mi to samo mówiła ale to też u Arka zrobił swoje cukier a dziś go ubrały rożek to się zastanawiałam czy to mój synuś bo taki wielki w tym wszystkim się wydawał i od razu pomyślałam o was
Stary 2014-05-02, 15:41   #905
mulonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Przepiękny
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 15:49   #906
i like it
Rozeznanie

Dusia jaki ON CUDNY!: love:Ogromne gratulację i nic a nic nie widać, że wcześniaczek!
Melduję,że na południu własnie spie.... się pogoda
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:00   #907
Xelia
Raczkowanie

Dusia jaki on jest śliczny. Po pierwsze nie wygląda jak noworodek, tym bardziej jak wcześniak
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 16:03   #908
simka234
Wtajemniczenie

Dusia a ja nie widze zdjęcia..
A tak chciałam zobaczyć..
Pewnie śluczny
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:09   #909
Caramel 85
Rozeznanie

Dusia Twój synek jest naprawdę śliczny, wcale nie widać że wcześniak.
Fame głupia baba i tyle, ja z kolei już kilka razy się spotkałam z reakcją typu "nie przejmuj się może trzecia będzie dziewczynka". Nie rozumiem jak można wyskoczyć z takim tekstem, strasznie mnie to wkurza. Zwłaszcza moja teściowa nie może przeboleć że będzie drugi chłopak.
Ostatnio jej powiedziałam że trzeci też mógłby być chłopak, bo już mam nawet imię wybrane ;P a ona mi na to że nie wiem o czym mówię
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:11   #910
simka234
Wtajemniczenie

Dusia jest przepiękny
Teraz mi się pokazalo...
Na tym zdjęciu to taki duży się wydaje
O matko jak go zobaczyłam to aż jestem ciekawa jak to moje dziecie będzie wygladać
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 16:12   #911
agnes208
Zakorzenienie

dusia maly wcale nie wyglada na wczesniaka wyglada jak dziecko urodzone w terminie i to dobrych kilka dnipo porodzie. Bylby z niego niezly kawal chlopaka jakby sie urodzil w terminie skoro na tyle tyg przed jestvjuz taki przystojniak.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 16:18   #912
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dusia super chłopak

Domi
bo zapomniałam, tygryski boskie.... A były w większej rozmiarówce? Bo ja już tyle malutkich mam...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 17:11   #913
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
w sobotę rezzygnujemy z parowozów, bo nie dam rady
Ech, ja też nie jadę. Za daleko jak dla mnie, poza tym tam nie będzie, gdzie usiąść i odpocząć Wysyłam tylko męża z synem. Pojadą do moich rodziców i z nimi na paradę... Może uda mi się jutro na spokojnie pranie i prasowanie zrobić

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
mnie o dziwo nie ciągnie do słodyczy ale za to do chipsów bardzo ...
Ja nie lubię chipsów, mnie za to strasznie ciągnie do coli, której normalnie też nie piję A teraz ostatkiem sił powstrzymuje się od picia

dusia_tcv
śliczny synek

Odpoczywam sobie dziś po wczorajszym, położyliśmy się spać przed trzecią Doprawdy nie wiem jak ja tak długo wytrzymałam.

Przyszła dziś do mnie jedna paczka, na następną niestety poczekam do poniedziałku. Od Justinex zamówiłam sobie m. in. cienki przewiewny kocyk, jednorazowe ręczniki, podkłady, majtki, koszulę i skusiłam się na takie śliczne folkowe pieluszki tetrowe

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 18:32   #914
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:

Śliczny maluszek wycałowałabym takie cudo jeszcze raz gratulacje i kciukasy by zdrowo rósł i szybko do domku wrócił.

A padało w Lublinie.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 18:56   #915
robaczek-85
Rozeznanie

Dusia twoj synus to sama słodycz, zycze wam wszystkiego dobrego

Jestem w domu, wszedzie dobrze ale w domu najlepiej teraz odpoczynek, i dalej maraton jutro chrzciny bratanicy, a w niedziele urodziny u kuzynki, już przejadlam się sałatka z grillowanym kurczakiem bo tylko to ostatnio jadam, ciezko cos zjeść cukrzykowi w restauracji

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:34   #916
mamaya
Zakorzenienie

Witam się wieczornie

Złożyliśmy dzisiaj łóżeczko Na fanpage mojego bloga na Facebooku wstawiłam zdjęcie

dusia, synek śliczny i w życiu bym nie powiedziała, że wcześniak!
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 19:48   #917
Fame
Zakorzenienie

mamaya łóżeczko super!
My jednak też dla córci musimy kupić, bo to stojące u babci się nie nadaje

Zrobiłam ciasto z rabarbarem A mnie niedobrze
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:26   #918
mamaya
Zakorzenienie

Fame, dziękuję!
Szkoda, że musicie inwestować w nowe łóżeczko. Mnie strasznie się podoba przechodzenie łóżeczka z pokolenia na pokolenie Jest strasznie wzruszająca
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:36   #919
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Wszystko co było w domu dla małej poprasowane jeszcze tylko w pudła i mogę czekać. Ale już spaaaać

Integra fajne pieluszki

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 20:50   #920
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Przyznam się ze was troszkę podczytuje i od momentu jak urodziłaś maluszka trzymam za was mocno kciuki Bardzo poruszyło mnie to, że już urodziłaś tym bardziej, że ja mam termin na 6 sierpnia, czyli teoretycznie nie wiele po prawdziwym twoim ... Miałam nie pisać ,ale jak zobaczyłam jakiego masz ślicznego synka to nie mogłam sie powstrzymać W zyciu bym nie powiedziała, że jest wcześniakiem , słodki maluszek. Niech zdrowo sie chowa!

A reszcie mamuś lipcowych życzę szczęśliwego rozwiązania i dużo zdrówka! Trzymajcie sie cieplutko
Mamusia sierpniowa
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 20:53   #921
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

Ale jestem padnięta

byliśmy dzisiaj w Poznaniu z wizytą u przyjaciółki i normalnie byłoby ok, ale ten ból pleców to jakaś masakra ginekolog robił mi nawet usg w miejscach gdzie boli i ok, więc pewnie to to samo co poprzednio - ucisk macicy na jakiś tam nerw tyle, że poprzednio jak mnie bolało, to leżałam całymi dniami, a teraz się nie da

no i przed wyjazdem podjechaliśmy do sklepu dziecięcego i kupiłam wreszcie termometr
a poza tym podkłady (pani polecała Canpola, bo mają jakiś wkład co zmienia wilgoć w żel jak w pieluchach, ponoć robili testy chłonności różnych i te wypadły najlepiej), majtki wielorazowe też Canpol, te duże na łóżko, niedrapki, 2 pieluszki flanelowe, smoczek do buelki 0+ w razie czego i jakieś inne pierdołki, ale nie chce mi się już patrzeć do torby

i jeszcze dostałam smoczek na początek gratis, a miałam kupować, więc kilkanaście zł oszczędzone
brakuje mi tylko pieluch 1, wkładek laktacyjnych i rogala do karmienia, bo były 2 wzory co mi nie pasiły - kremowy i pstrokaty w kwiaty.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 21:24   #922
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się resztkami sił
Dusia śliczny chłopak gratuluję
Fame ja też zrobiłam godzinę temu ciasto z rabarbarem tak mi się słodkiego chciało
Mamaya łóżeczko śliczne
Integra pieluszki zacne
Kularek dzięki za wsparcie i dla Was dużo zdrówka

Gratuluję udanych wizyt i wszystkich chorowitkom i wypadkowiczom dużo dużo zdrówka

3 szt drzwi razem z futrynami opuściły mój domek , kurz , smród eh szkoda gadać ... padam na twarz jutro tż wstawi nowe i potem tak naprawdę to mam pole do popisu ze sprzątaniem . Niestety czuję, że sama nie dam rady i tż będzie musiał mi pomóc Strasznie dokucza mi rozpieranie w dolnej części ciała pewnie się rozchodzi bo mała rośnie . W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję, że będzie ok
Miłego wieczoru
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 21:27   #923
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj wychodze jestem juz po badaniu, dalej nospa i luteina w domu lezenie sama sobie zaaplikuje czekam juz tylko na wypis wracam do domu i zaczne dyrygowac tztem, co ma prac, znosic ze strychu i gotowac na obiad
W przypadku mamus szyjkowych lezenie jest najlepszym lekarstwem
super

Cytat:
Napisane przez mulonka Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki!
Byłam w środę u gina, szyjka długa i twarda, więc wszystko ok. Córunia waży 1380g i jak na razie nie przekręciła się, ale ma czas do następnej wizyty (27.05), a jak nie to potem będziemy się martwić (słowa lekarza).
Cytat:
Napisane przez Xelia Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie-szyjka dłuuuuga i zwarta, można się sexić. Żelazo dalej mam brać, w razie czego. Poza tym usg nie robił, za dwa tygodnie zajrzy. Uspokoiłam się, do kolejnej wizyty.
super, że u Was OK Dziewczyny

dusia - prześlicznego masz synka
nie mam porównania z innymi wcześniakami, gdybym nie wiedziała, to bym powiedziała, że to donoszony noworodek
-----------------------
ja mam wizytę za tydzień w piątek i mocno jestem ciekawa co tam w środku słychać niby się oszczędzam, leżeć ostatnio leżę mało, bo większość czasu mam jednak synka w domu, a z nim się nie da :/

coś jeszcze miałam pisać, ale oczywiście nie pamiętam

idę zaraz spać, mąż poszedł do kolegi na piwko, więc pewnie jak wróci będę miała 5 pobudkę na wc
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 21:30   #924
lilka_vanilka
Zakorzenienie

I ja też gratuluję Dusi pięknego synka! i pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie

I jeśli można to chętnie się u Was zacznę udzielać. Termin mam na 31 lipca lub 1 sierpnia i chcę rodzić w Świdniku - Viki 22_83, polecasz czy odradzasz?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 21:47   #925
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny u nas pisaly o Twoim synku, wiec nie moglam oprzec sie ciekawosci! Jest sliczny! Zdrowka dla Was
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 23:22   #926
wisienka1000
Wtajemniczenie

dusia Areczek jest śliczny i duży chłopak z niego, aż mi się wierzyć nie chce, ze mam takiego w brzuchu jesteście dzielni i dużo zdrówka Wam życzę

Co do zakupów ja nie wiem jak to się dzieje, ze na liście zostało kilka pozycji a ja co chwilę coś dokupuję i nic nie wykreślam teraz nawkładałam do kosza na all i OMG, znowu kupę kasy... chyba muszę zacząć trzymać się listy... Integra piękne pieluszki, a że mi wciąż brakuje i nie kupowałam bo żadne mi się nie podobały to teraz mam zawalony koszyk przez Ciebie

Wkurza mnie ta pogoda majówka, tż na urlopie, aż się prosi gdzieś na słonku przebywać a tu 7 stopni i pada a ja siedzę jak zombie i wpierniczam słodycze
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 06:02   #927
Fame
Zakorzenienie

Dzień dobry! Ja już od pół godz nie śpię
Pogoda za oknem byle jaka.. Szaro, buro i chyba pada

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 06:32   #928
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dobry melduję że i w Wawie pada i chłodno... ja chce do zoo... To nie fair...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-03, 06:36   #929
zzuzzik
Przyczajenie

Dzien dobry dziewczyny witam sie z wami majowkowo
Na samym poczatku ogromne gratulacje dla dusi!! Duzo zdrowka dla slicznego synka, obys jak najszybciej mogla zabrac go do domku!

Wy juz prawie co konczycie swoje wyprawki a u mnie od poniedzialku szykuje sie porzadny remont po ktorym dopiero zaczna sie porzadne zakupy maluszkowe. Mam nadzieje ze nie bedzie zadnych niespodzianek i spokojnie zdaze ze wszystkim.
Milego dnia
zzuzzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 07:19   #930
dusia_tcv
Zadomowienie

Dziś was nadrobiłam inaczej wyglądał z rurkami plastrami i wszystkim co miał doczepione ale nie chciałam robić mu takich zdjęć Może to nie właściwe ale mam zasadę że złe wspomnienia zostawiam za sobą a tak jak pisałam że zobaczyłam go tak ubranego to pomyślałam ze teraz może być tylko lepiej.....

Dziękuje wam wszystkim za wsparcie dla mnie to bardzo ważne że są ludzie których może nie znam ale myślą o nas Jeszcze raz z Arkiem dziękujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości