Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 08:02   #901
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

My nie chcemy fotelika z wózkiem kupować dlatego pytam. Jedynie dokupię do wózka adaptery pod fotelik, dużo nie kosztuje, a może się przydać.
Próbowałam coś wczoraj poszukać alternatywnego do Maxi Cosi, ale nie widzę nic sensownego niestety
Poza tym musimy coś co będzie dostępne w Smyku, bo dostajemy od pracodawcy 2 razy w roku takie punkty do wykorzystania m.in. w Smyku i na fotelik nam się spokojnie uzbierało, więc zawsze to jakaś ulga dla nas.

O fotelikach mam mętne pojęcie, nie wiem jak z bazą czy kupować czy nie.....spory wydatek, a na początek dużo jeździć nie będziemy, może ewentualnie potem dokupimy, bo na dzień dobry jakoś tego nie widzę, nie wiem też jak się przypina te foteliki pasami? To są standardowe pasy w samochodzie czy trzeba kupić jakiś specjalny? Sorry, że pytam, ale ciemna masa ze mnie w tej kwestii. Myślałam, że mąż to ogarnie, ale skoro sie nie kwapii.....muszę go do Smyka zaciągnąć i niech nam ktoś sensowny coś podpowie.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:10   #902
abrakatabra
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
My nie chcemy fotelika z wózkiem kupować dlatego pytam. Jedynie dokupię do wózka adaptery pod fotelik, dużo nie kosztuje, a może się przydać.
Próbowałam coś wczoraj poszukać alternatywnego do Maxi Cosi, ale nie widzę nic sensownego niestety
Poza tym musimy coś co będzie dostępne w Smyku, bo dostajemy od pracodawcy 2 razy w roku takie punkty do wykorzystania m.in. w Smyku i na fotelik nam się spokojnie uzbierało, więc zawsze to jakaś ulga dla nas.

O fotelikach mam mętne pojęcie, nie wiem jak z bazą czy kupować czy nie.....spory wydatek, a na początek dużo jeździć nie będziemy, może ewentualnie potem dokupimy, bo na dzień dobry jakoś tego nie widzę, nie wiem też jak się przypina te foteliki pasami? To są standardowe pasy w samochodzie czy trzeba kupić jakiś specjalny? Sorry, że pytam, ale ciemna masa ze mnie w tej kwestii. Myślałam, że mąż to ogarnie, ale skoro sie nie kwapii.....muszę go do Smyka zaciągnąć i niech nam ktoś sensowny coś podpowie.
Potrzebne są tylko zwykłe pasy samochodowe do zamontowania bazy isofix potrzebne są metalowe "pręty" powinny by c w zgięciu fotela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg montaz_w_aucie.jpg (46,6 KB, 14 załadowań)
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 08:12   #903
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Potrzebne są tylko zwykłe pasy samochodowe do zamontowania bazy isofix potrzebne są metalowe "pręty" powinny by c w zgięciu fotela
Ooo no widzisz
dzięki
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-23, 08:41   #904
OkoPani
Wtajemniczenie

heloł mamcie

diabli, dziekowka za odpowiedz tak się domyślam wlasnie, wiec to będzie jedna z naszych nielicznych tak długich wypraw. od urodzenia przez jakiś czas podejrzewam ze do It będziemy jezdzic samolotem a do 3city mamy nadzieje, ze to ostatnia wyprawa przed przeprowadzka

nowa, doszło, dziekuje
przy okazji proszę o dopisanie naszego GABRYSIA na pierwsza strone i zapdejtowanie tp na 31pazdziernika (dr co prawda powiedział, ze mu teraz wychodzi 3listopada, ale pamiętam, ze ktoras z dziewczyn pisala, ze najtrafniejsze sa wcześniejsze osady. a ze i tak nie wierze, ze się urodzi punktualnie, niech już zostanie październik )

powiem Wam szczerze dziewczynki, ze zawsze liczyłam na coreczke, ale jak tylko dr powiedział ze jest zdrowy chuligan to się poryczałam ze szczęścia Tz wniebowzięty, już planuje nagla poprawe kondycji polskiego futbolu za sprawa naszego synalka
teraz lecimy na jakies zakupki, wydam resztki pensji pewnie spalam jakies dwie godzinki (Gabrys tez był chyba podekscytowany wizyta bo kopal w nocy jak nigdy).
Stary 2014-06-23, 08:54   #905
Dimaa
Raczkowanie

Dzień Dobry!

OkoPani, gratuluję! a jednak synek? czyli chłopaki u nas górą!
Powiem Ci, że ja też zawsze chciałam mieć córeczkę, ale od początku czułam że będzie jednak synek i nawet jak myślałam czy mówiłam o swoim maluszku, to w rodzaju męskim. I cieszę się bardzo, że będzie syn, a o córeczkę będziemy się starać do skutku hehe
Stary 2014-06-23, 08:57   #906
OkoPani
Wtajemniczenie

Dimaa, tez miałam od samego początku przeczucie na synka, nie wiem skad się wzielo i Tz już tez uprzedzony, ze następnym razem ma się postarać o corcie

rycze normalnie przed kompem, tak się ciesze ze już wiemy
Stary 2014-06-23, 09:03   #907
Dimaa
Raczkowanie

Noo super jest już wiedzieć i móc się osobowo zwracać do brzuszka ja też się ciagle cieszę do siebie, a TŻ powiedział mi, że od kiedy poznaliśmy płeć to jakaś milsza się zrobiłam
Stary 2014-06-23, 09:10   #908
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Gratulacje dla Gabrysia, że się w końcu ujawnił nam
Super, że zdrowy i wszystko w porządku
To teraz możesz już kompletować wszystko

Ja się czułam na chłopca cały czas, nawet na dziewczęce ciuszki nie patrzyłam, a tu taki psikus Tylko dwa razy jak mi się śnił poród to mi się śniła dziewczynka właśnie

Ok......mobilizuję się do wstania, bo jeszcze w pieleszach leżę, pora by coś zjeść. Macie dziś jakiś plan obiadowy? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu i chęci na nic Jadłabym tylko słodkie......
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-23, 09:11   #909
nowa8686
Zakorzenienie

Okopano gratuluje. . Chłopaki górą jednak. Wszystko pózniej zmienie na lapie bo tablet w tej kwestii jest do du..

Agnieszko jesli chcesz ksiazki to mail na pw proszę.

Ja dzis noc koszmar. Polozylam sie po 1 i prawie nie spalam :-[ sny masakra jak juz cos, szpitale itd. Maja tez cala noc wariowała.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:13   #910
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
jakie masz książki? Bo pewnie bym chciała

Ja też się zgadzam. I też chcemy kupić nowy. W jakimś arcie było, że dla dziecka nowe muszą być trzy rzeczy - fotelik, materac i trzeciej nie pamiętam.
fotelik, materac i buty

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
heloł mamcie

diabli, dziekowka za odpowiedz tak się domyślam wlasnie, wiec to będzie jedna z naszych nielicznych tak długich wypraw. od urodzenia przez jakiś czas podejrzewam ze do It będziemy jezdzic samolotem a do 3city mamy nadzieje, ze to ostatnia wyprawa przed przeprowadzka

nowa, doszło, dziekuje
przy okazji proszę o dopisanie naszego GABRYSIA na pierwsza strone i zapdejtowanie tp na 31pazdziernika (dr co prawda powiedział, ze mu teraz wychodzi 3listopada, ale pamiętam, ze ktoras z dziewczyn pisala, ze najtrafniejsze sa wcześniejsze osady. a ze i tak nie wierze, ze się urodzi punktualnie, niech już zostanie październik )

powiem Wam szczerze dziewczynki, ze zawsze liczyłam na coreczke, ale jak tylko dr powiedział ze jest zdrowy chuligan to się poryczałam ze szczęścia Tz wniebowzięty, już planuje nagla poprawe kondycji polskiego futbolu za sprawa naszego synalka
teraz lecimy na jakies zakupki, wydam resztki pensji pewnie spalam jakies dwie godzinki (Gabrys tez był chyba podekscytowany wizyta bo kopal w nocy jak nigdy).
Gratulacje! Kolejny chłopiec

My mamy fotelik do wózka z zestawu, ale kupimy nowy, bo tamtem, to taki stropianowy, no-name. Byliśmy zdecydowani na Maxi Cosi, ale chyba kupimy cybexa, bo ma lepsze oceny w testach, a cena ta sama. Nie zależy mi bardzo na wpinaniu fotelika do wózka, przy Łucji nie miałam takiej możliwości i daliśmy radę, więc teraz też damy, a bezpieczeństwo najważniejsze

Wogóle polecam stronę http://fotelik.info - kopalnia wiedzy, na temat fotelików.
Pamiętajcie jeszcze, że żeby mieć isofixa, trzeba mieć taką opcję w tylnej kanapie w aucie, a nie każdy samochód to ma.

Mój syn się rozszalał na całego Kopie jakby karate ćwiczył. Na szczęście nie są to bolesne kopniaki.

No i witam się w 26 tygodniu Jeszcze dwa i III trymestr zaczynam

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:31   #911
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

Diabli, mnie chodzilo o to ile czasu 2-miesieczne niemowlę może spedzic pod rząd w samochodzie bardziej w grudniu na swieta chcieliśmy jechać z Krakowa do 3city i zastanawiamy się nad srodkiem transportu. będzie chyba bardzo ciężko, do tego nie mamy za bardzo wyboru - musimy się zabrać jeszcze z psiakiem...
Przede wszystkim gratuluję synka A co do podróży to mówi się, że maksymalnie 2 godziny dziecko powinno być w foteliku. Wiadomo, że można po 2 godzinach zrobić pół godziny przerwy, a potem jechać dalej, ale w Waszym wypadku to oznaczałoby naprawdę długą podróż... Wydaje mi się, że to trochę za długa podróż na takiego maluszka. Jakby miał choćby pół roczku to już lepiej- przespałby prawie całą podróż i spokój. Powiem Ci, że też wydawało mi się, że częste przerwy wystarczą i można jechać i jak Lenka była mniej więcej w tym wieku to pojechaliśmy do rodziców ( a to duża krótsza droga, bo mieliśmy ok.180 km) i okazało się, że wcale nie było różowo, bo nadal była maleńka i trochę tonęła w tym foteliku. Niby była grzeczna i pod tym względem podróż ok, ale mało na zawał z mamą nie zeszłyśmy jak w połowie drogi zaczęła dostawać coś na kształt drgawek- miała takie mimowolne ruchy nóżek Myślę, że to od niewygodnego jednak leżenia w foteliku, bo nie zdarzało się ani wcześniej ani nie powtórzyło się nigdy później i obiecałam sobie, że żadnych dalszych podróży z takim maluszkiem. Oczywiście taki scenariusz nie musi się powtórzyć u Was, ale skoro pytasz to uprzedzam, że różnie może być i skądś jednak te ostrzeżenia przed długą podróżą z niemowlakiem się wzięły...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 09:37   #912
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym musimy coś co będzie dostępne w Smyku, bo dostajemy od pracodawcy 2 razy w roku takie punkty do wykorzystania m.in. w Smyku i na fotelik nam się spokojnie uzbierało, więc zawsze to jakaś ulga dla nas..
wiekszosc fotelikow 3w1 jest no name nikt ich nie testowal, nie masz pewnosci jak zachowaja sie w kryzysowej sytuacji. z tego co sie orientuje dzieci wyrastaja z nich szybciej niz np. z MC. jesli tylko masz mozliwosc wymiany punktow na fotelik to nawet sie nie zastanawiaj i bierz w smyku maxi cosi - bedziesz zadowolona i zawsze taki fotelik latwiej bedzie komus odsprzedac.

Cytat:
fakt, baza to spory wydatek, ale doceniam ja za kazdym razem, gdy wsiadam do samochodu. klik i dziecko jest gotowe do podrozy. przy pierwszym foteliku zabawa z pasami jest za kazdym razem (ten kolejny montujesz i zostawiasz w samochodzie). jesli samochod jest wyposazony w zaczepu isofix to baza jest naprawde swietnym rozwiazaniem - tak jak napisalas, wydatek spory, ale te zestawy z bazami na allegro i tablicy schodza jak swieze buleczki.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
heloł mamcie

diabli, dziekowka za odpowiedz tak się domyślam wlasnie, wiec to będzie jedna z naszych nielicznych tak długich wypraw. od urodzenia przez jakiś czas podejrzewam ze do It będziemy jezdzic samolotem a do 3city mamy nadzieje, ze to ostatnia wyprawa przed przeprowadzka ).
nie ma za co

Cytat:
nowa, doszło, dziekuje
przy okazji proszę o dopisanie naszego GABRYSIA na pierwsza strone i zapdejtowanie tp na 31pazdziernika (dr co prawda powiedział, ze mu teraz wychodzi 3listopada, ale pamiętam, ze ktoras z dziewczyn pisala, ze najtrafniejsze sa wcześniejsze osady. a ze i tak nie wierze, ze się urodzi punktualnie, niech już zostanie październik )).
sliczne imie.

Cytat:
hehe, przy pierwszej nasz tatus od poczatku przeczuwal, ze bedzie corka. uslyszalam wtedy, ze to nawet dobrze, bo do zenskiej futbolowej reprezentacji latwiej sie dostac
teraz obstawial syna, ale nadal uparcie twierdzi, ze dziewczyny chlopakow na osiedlu na pewno w pilke ograja :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:52   #913
nowa8686
Zakorzenienie

Gratki za tygodnie.

Okopani prezent na dzien taty jaki nic dla Tz

Fasolinka
Stary 2014-06-23, 10:00   #914
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
heloł mamcie

nowa, doszło, dziekuje

Po pierwsze gratuluje zdrowego synka

Widzę, że diabli odpowiedziała na Twoje pytanie. Dokładnie tak
Dziecko nie może spędzać w foteliku więcej niż godzinę, ale wiadomo, że jak gdzieś musisz jechać dłużej to nic się nie stanie. Chodzi o zdrowy rozsądek i to, żeby nie planować kilkugodzinnych podróży od tak. Niestety znam ludzi którzy usypiali synka w aucie, jeżdżąc codziennie w kółko i niestety dziecko ma teraz tak zdeformowany kręgosłup, że ledwo chodzi.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:22   #915
kasiakg
Rozeznanie

OkoPani gratuluję synka!
Cytat:
Gratulacje dla Gabrysia, że się w końcu ujawnił nam
Super, że zdrowy i wszystko w porządku
To teraz możesz już kompletować wszystko

Ja się czułam na chłopca cały czas, nawet na dziewczęce ciuszki nie patrzyłam, a tu taki psikus Tylko dwa razy jak mi się śnił poród to mi się śniła dziewczynka właśnie

Ok......mobilizuję się do wstania, bo jeszcze w pieleszach leżę, pora by coś zjeść. Macie dziś jakiś plan obiadowy? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu i chęci na nic Jadłabym tylko słodkie......
Miałam dokładnie tak samo, tak się nastawiłam że aż głupio mi było jak się okazało, że dziewczynka
Stary 2014-06-23, 10:23   #916
gosiakk23
Rozeznanie

Witam Mamuski Przespałam cała noc I biorę się za robienie dżemiku
Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielę

Z wesela wróciliśmy o 4 rano, dzisiaj w południe pobudka i pojechaliśmy na poprawinowy obiad i tak zeszło aż do tej pory Ale wesele super, trochę potańczyliśmy, pojadłam mnóstwo pysznych rzeczy i spędziliśmy fajny wieczór (i prawie całą noc ) z moimi kuzynami

Oczy mi się zamykają, tak że ponadrabiam Was jutro. Doczytałam tylko na szybko, że piszecie o fotelikach. My chyba się zdecydujemy na Recaro Young. I do tego wózek 2w1 żeby można było go zamontować na stelaż.

Uciekam spać, do jutra
Super że pojadłaś dobrych rzeczy, i że spędziłaś miło czas
Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Witam się w 24 tygodniu
Dzisiaj wcześnie na forum wpadłam, bo na 6 musiałam TŻ-ta do pracy wysłać (jego pierwszy dzień). Teraz sama zaczynam przygotowania
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi dotyczące fotelików samochodowych. Muszę jeszcze z mężem przedyskutować sprawę. Zaczynam się zastanawiać, czy jednak nie kupić wózka 2 w 1 i dokupić fotelik Maxi Cosi.

Miłego dnia Mamuśki
Gratki za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
A ja witam się w 25 tygodniu Wiktorek kopie od rana, a ja się zbieram do pracy zawieźc L4 miłego dnia
za kolejny tydzień
Cytat:
heloł mamcie

nowa, doszło, dziekuje

No to tatuś pęka z dumy. Udany dzień ojca Gratki za Synusia!!!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:25   #917
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
OkoPani gratuluję synka!

Miałam dokładnie tak samo, tak się nastawiłam że aż głupio mi było jak się okazało, że dziewczynka
A ja sobie wtedy uświadomiłam, że podświadomie to chciałam jednak dziewczynkę
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-23, 10:29   #918
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

OkoPani gratulacje !!! Ja miałam dokładnie tak samo jak Ty i Dima ,chciałam córeczke a jak wyszedł syn to poczułam się taka szczęśliwa jakbym co najmniej w totka wygrała! I teraz za nic w świecnie nie zamieniłabym się na dziewczynkę! )

Witam się poniedziałkowo… powiem Wam że mimo że ja dużego brzucha nie mam to zaczynają mi się problemy z spaniem… każdej nocy przy przekręcaniu budze się bo mnie coś pociągnie w pachwinie ciągle w prawej wieczorem ciągnie… to mi za ciepło to coś gniecie ja pier**** weź się tu wyśpij Jeszcze dzisiaj o godzinie 4:30 nad ranem kiedy budziłam Tż'ta do pracy u nas przed domem na ławkach grupka młodzieży siedziała i sobie pogawędkę urządzili nad ranem WTF? myślałam że tam zarzucę czymś ciężkim albo zadzownie po gardę (tutejszą policję) i nim usnęłam było przed 6tą i obudziłam się godzinkę temu … takie spanie na raty:/ chyba mam mały sprawdzian przed październikiem

Agnieszka Którego października Ty masz to wesele? Bo może faktycznie nie zabawisz tam długo

CoffeeMonster Tak jak Diabli napisała , baza jest warta wydanie tych kilku stówek (może dziadkowie się dorzucą?) Możesz śmiało kupić używaną na tablicy czy allegro jest tego multum …. A ten komfort jeden klik i fotelik zabezpieczony
Ja nigdy nie zapomnę jak mój zdałniony brat woził swojego synka w foteliku woził go na przednim siedzeniu nie zapiętego w pasy bezpieczeństwa !!!! bo on tylko kawałek jedzie … a właśnie na tym "kawałku" by się coś stało to młody roztrzaśnie się na przedniej szybie jak mucha …. jak się mama o tym dowiedziała i tata opierd*olili go z góry na dół a ten nie widział w tym żadnego problemu …ludzka głupota nie zna granic… a przypuszczam że to wynikało z lenistwa bo tylko kawałek jedzie to mu się nie chciało zapinać tych pasów .. Debil

Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni ja wczoraj zaczęłam 25tc

abrakatabra jak obfoce ciuszki to Wam tutaj wstawię

W ogóle to musze jechać jeszcze raz do h&m bo kupiłam bodziaka a'la polo przychodze do domu Tż't odrywa metki a tam to ichne zabezpieczenie magnetyczne myślałam że mnie rozniesie … i jak to się stało że nie pipało przy wyjściu czekam mnie znowu wyprawa na dział ciuszkowy
W ogóle to musze się wstrzymać z dalszymi ciuszkami bo teraz w sklepach same letnie ubranka , a Ona mi sią nie potrzebne bo dziecko w październiku się rodzi… i ani dresów nie ma ani cieplejszych bluz:/ Czekam na wyprzedaż w next 19go lipca to tam pokupie coś ,wczoraj byłam oglądać

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:41   #919
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Trzeba było pakować więcej tych ciuszków skoro nie pikają Żart oczywiscie! No ale lecieć drugi raz też by mi się nie chciało, ja się do Smyka wybieram i się coś wybrać nie mogę, pogoda mnie odpycha.

Współczuję ze spaniem, mnie absolutnie brzuch nie przeszkadza, czasem bym się chciała rozpłaszczyć tak typowo na brzuchu no ale nie można... Może pora zainwestować w poduchę?

Jeśli chodzi o bazę, to nie wiem...nie planowałam kupować, niech sobie mąż zdecyduje o tym potem, on to będzie zapinał, wypinał. Ja prowadzić nie będę, z resztą tak jak mówię jeśli chodzi o podróże to jedynie szpital-dom, dom-przychodnia i za jakiś czas co którąś niedzielę na obiad do teściów. No ale zobaczymy, nie mówię nie.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 10:42   #920
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

fakt, baza to spory wydatek, ale doceniam ja za kazdym razem, gdy wsiadam do samochodu. klik i dziecko jest gotowe do podrozy. przy pierwszym foteliku zabawa z pasami jest za kazdym razem (ten kolejny montujesz i zostawiasz w samochodzie). jesli samochod jest wyposazony w zaczepu isofix to baza jest naprawde swietnym rozwiazaniem - tak jak napisalas, wydatek spory, ale te zestawy z bazami na allegro i tablicy schodza jak swieze buleczki.
jak to dobrze, że każdy jest inny
ja np. kupuję bez isofixa bo dla mniej jest to bezsensowny wydatek, fotelik mogę wpiąć w pasy i zostawić w samochodzie o ile się nie mylę a dziecko po prostu wyjmować i wsadzać na czas podróży, tak tak, słyszę, że fajnie jest wyjść na zakupy z maluchem wpinając fotelik w adapter do stelaża wózka aleeee w tym momencie przedłuża się jego pobyt w foteliku. dla mnie argument 'wygoda' = isofix jest słaby.

A teraz dzień dobry

Gratuluję Gabrsia OkoPani Śliczne imię!
Stary 2014-06-23, 10:48   #921
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Trzeba było pakować więcej tych ciuszków skoro nie pikają Żart oczywiscie! No ale lecieć drugi raz też by mi się nie chciało, ja się do Smyka wybieram i się coś wybrać nie mogę, pogoda mnie odpycha.

Współczuję ze spaniem, mnie absolutnie brzuch nie przeszkadza, czasem bym się chciała rozpłaszczyć tak typowo na brzuchu no ale nie można... Może pora zainwestować w poduchę?

Jeśli chodzi o bazę, to nie wiem...nie planowałam kupować, niech sobie mąż zdecyduje o tym potem, on to będzie zapinał, wypinał. Ja prowadzić nie będę, z resztą tak jak mówię jeśli chodzi o podróże to jedynie szpital-dom, dom-przychodnia i za jakiś czas co którąś niedzielę na obiad do teściów. No ale zobaczymy, nie mówię nie.
gdybym to wiedziała wcześniej będziemy w tym mieście w piątek to podjedziemy może przy okazji coś znowu kupie bo mają tam fajne pół śpiochy
No mi właśnie brzuch nie przeszkadza bo nie jest duży ale przewracanie s boku na bok troche mi sprawia bólu ciągnie mnie w pachwinach w prawej szczególnie i nim się wygodnie ułoże to mijają wieki Poduszke mam ale nie śpie z nią .. ona grzeje jak grzejnik a nocą rozkopuje się bo mi gorąco w ogóle mam teraz taki etap że mi ciągle gorąco !! a szczególnie wieczorem kiedy na dworze chłodnawo a ja rozpływam się

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-23, 10:53   #922
nowa8686
Zakorzenienie

Natalka ani mi nie mów mam to samo. Jak lez na boku tak, ze delikatnie brzuch jest bardxiej na lozku to Majka mnoe tam wali i trzeba sie przekrecic i tez czuje ciągniecia. Dzis miałam tak całą noc i latanie do wc bo skoronie spałam to sikałam...

Fasolinka
Stary 2014-06-23, 10:56   #923
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Natalka ani mi nie mów mam to samo. Jak lez na boku tak, ze delikatnie brzuch jest bardxiej na lozku to Majka mnoe tam wali i trzeba sie przekrecic i tez czuje ciągniecia. Dzis miałam tak całą noc i latanie do wc bo skoronie spałam to sikałam...
o tak o sikaniu zapomniałam napisać… ach te problemy prawdziwe zaczną się w październiku będziemy tu się spotykać na nocnym karmieniu

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 10:57   #924
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:

Ja też za tym tęsknie
Spanie robi się dla mnie coraz trudniejsze, brzuch ciągnie i plecy bolą. Na lewym boku jak się położe, to mnie młody kopie tak, że mnie łaskocze

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
jak to dobrze, że każdy jest inny
ja np. kupuję bez isofixa bo dla mniej jest to bezsensowny wydatek, fotelik mogę wpiąć w pasy i zostawić w samochodzie o ile się nie mylę a dziecko po prostu wyjmować i wsadzać na czas podróży, tak tak, słyszę, że fajnie jest wyjść na zakupy z maluchem wpinając fotelik w adapter do stelaża wózka aleeee w tym momencie przedłuża się jego pobyt w foteliku. dla mnie argument 'wygoda' = isofix jest słaby.

A teraz dzień dobry

Gratuluję Gabrsia OkoPani Śliczne imię!
My też kupujemy bez isofixa, bo i tak nie mamy takiej opcji w aucie
Poza tym znalazłam fotelik, który ma 5pkt w testach adac, więc jest tak samo bezpieczny, jak foteliki z isofixem.

qrde nie ma wody u mnie od rana

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:58   #925
Lilotka
Zakorzenienie

Tak w ogóle Dzień Dobry bo zapomniałam

Ja też nie kupuje bazy ale tylko na razie. Kupie kiedy dziecko wyrośnie z małego fotelika nie planuje żadnych dłuższych podróży zaraz po urodzeniu.

Natalyya mnie tez ciągnie w pachwinach najczęściej w lewej
Wczoraj mierzyłam brzuch i w ciągu niecałego tyg. obwód powiększył się o 3 cm na dzień dzisiejszy 95 cm waga 58,5 kg. Ciekawe ile jutro waga u gina pokaże :/

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 11:00   #926
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Oj współczuje Wam. Ja się wysypiam na zapas, czasami mam wrażenie, że spanie to moje nowe hobby
Znowu mam dzisiaj lenia, ta pogoda mnie dobija, ja lubie słoneczko, ciepełko nie takie kurna niewiadomo co....

Jeszcze się wkurzyłam przed chwilą, bo mi się antywirus włączył, że coś mu nie gra....kurde podejrzewam, że dlatego, że z domu pracuje i to gówno się nie aktualizuje, a za jakiś tydzień będzie mi wysyłać raporty do pracodawcy Nie pamiętam co się z tym robiło, to samo miałam ostatnio po dłuższym urlopie i musiałam iść do chłopaków z serwisu
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-23, 11:00   #927
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość

My też kupujemy bez isofixa, bo i tak nie mamy takiej opcji w aucie
Poza tym znalazłam fotelik, który ma 5pkt w testach adac, więc jest tak samo bezpieczny, jak foteliki z isofixem.

qrde nie ma wody u mnie od rana
ja znalazłam też inny fotelik niż Macsi Cosi i ma super wyniki w testach ADAC, postanowiłam się nie ograniczać do marki MC i poszperałam

O, a ja też nie mam wody tylko w butelkach, nie mam co pić, muszę wyleźć z domu a nie chce mi się bardzo bardzo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 11:01   #928
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Lilotka a wiesz że u mnie to samo że przez kilka dni poszło 3cm w górę… już nie mogę się doczekać Twojej wizyty i potwierdzenia płci!!

Ja mam usg za tydzień can't wait!

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-23, 11:01   #929
nowa8686
Zakorzenienie

Jejq Lilotko jutro zobaczymy nasze dzidzie. Musze zadzwonic czy napewno ten lekarz jutro przyjmuje.

Fasolinka
Stary 2014-06-23, 11:03   #930
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość

abrakatabra jak obfoce ciuszki to Wam tutaj wstawię

W ogóle to musze jechać jeszcze raz do h&m bo kupiłam bodziaka a'la polo przychodze do domu Tż't odrywa metki a tam to ichne zabezpieczenie magnetyczne myślałam że mnie rozniesie … i jak to się stało że nie pipało przy wyjściu czekam mnie znowu wyprawa na dział ciuszkowy
W ogóle to musze się wstrzymać z dalszymi ciuszkami bo teraz w sklepach same letnie ubranka , a Ona mi sią nie potrzebne bo dziecko w październiku się rodzi… i ani dresów nie ma ani cieplejszych bluz:/ Czekam na wyprzedaż w next 19go lipca to tam pokupie coś ,wczoraj byłam oglądać
Ostatnio byłam w h&m i kupiłam ciepłe bluzy z polarkiem od drugiej strony, może to były "resztki" z zimy? na wątku wyprzedażowym pytałam o next ale nikt nie odpisał orientujesz się czy od razu startują z dużą obniżką?

Edytowane przez abrakatabra
Czas edycji: 2014-06-23 o 11:06
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości