|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fitness Blender - kto ćwiczy
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5798551 6]Moze i ja bym sobie jutro zrobila te tiffoczki. Zauwazylam ze im bardziej urozmaicony trening tym lepiej. Cwiczenia na brzuch z Jilliam tez polecam bo mialam po nich niezle zakwasy.
Dzisiaj zrobione 2 hiity. Odrazu sie lepiej czuje ☺[/QUOTE] I jak wrażenia po tiffoczkach? ![]() Ja dzisiaj rozpoczęłam tydzień 6. Tym workoutem- uda płoneły ![]() ![]() W sumie po tym obżarstwie i rozciągniętej dobie miałam sobie w ogóle odpuścić dzisiejszy dzień i trening- ale nie zrobiłam tego, i nie żałuję ![]() Jutro joga... chyba mnie to dobije ![]()
![]() |
#902 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A do tego wczorajszego treningu jakie mialas obciazenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Coccinelle_88, uważasz, że to dobry wybór z zakupem ich programu, skoro tak często go modyfikujesz?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#904 |
Konto usunięte
|
jako ze sasiedzi z dolu gdzies pojechali, to zaszalalam i zrobilam ten hiit https://www.youtube.com/watch?v=Ea6o73uwVYM i ten https://www.youtube.com/watch?v=ieyzL5OaPZk Fajnie, bo cwiczylam cialo i brzuch wiec 2 w 1. Jutro przerwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was laski, ze cwiczycie w Swieta, ja dopiero ruszam od jutra. Chcialam sobie zrobic konkretna przerwe i odpoczac. Ale nie objadlam sie jakos bardzo ani slodyczami, ani niczym
![]() A ostatnio przyjrzalam sie swojemu cialu i po dwoch tygodniach z Mel B jestem zadowolona z efektow. Waga mi spadla , miesnie ladnie zarysowane, talia podkreslona, uda mi nie puchna. No jest niezle ![]()
![]() |
#906 |
Konto usunięte
|
Cwiczylas codziennie z Mel ? Gdzie tam u mnie miesni szukac.... wszystko schowane pod tluszczem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5804134 1]Cwiczylas codziennie z Mel ? Gdzie tam u mnie miesni szukac.... wszystko schowane pod tluszczem
![]() Pierwszy tydzien mialam troche przerywany choroba, wyjazdy itd. Ale drugi juz super, cwiczylam codziennie. Nawet w dni silowe dodalam sobie krotkie, ale skuteczne cardio. I widze, ze to sie zwyczajnie sprawdza ![]()
![]() |
#908 | ||
Rozeznanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5802907 6]Jeszcze nie robilam. Jak zrobie to na pewno dam znac
![]() ![]() A do tego wczorajszego treningu jakie mialas obciazenie?[/QUOTE] Zdecydowanie za małe. Jednak trudno mi się tak do nich na dłuższą metę ze wszystkim dopasować; oni używają obciążeń od 1-20 kg na rękę. Gdybym chciała gromadzić taka ilość obciążenia w domu, to najzwyczajniej w świecie brakłoby mi miejsca ![]() Cytat:
Poza tym jeśli modyfikuję to dlatego, że * nie mam stosownego obciążenia (mam za małe, i trening w ogóle by mnie nie zmęczył) lub sprzętu (ławeczka, piłka, guma, kettlebell) * jest to pilates, którego jako samodzielny trening nie trawię * trening za mało mnie zmęczył, więc coś sobie dokładam (najczęściej tiffoczki), a nie dlatego, że takie jest moje widzimisię. [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5803623 1]jako ze sasiedzi z dolu gdzies pojechali, to zaszalalam i zrobilam ten hiit https://www.youtube.com/watch?v=Ea6o73uwVYM i ten https://www.youtube.com/watch?v=ieyzL5OaPZk Fajnie, bo cwiczylam cialo i brzuch wiec 2 w 1. Jutro przerwa ![]() BRAWO!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Niestety u mnie w domu jest fura słodyczy, każdy coś wpierdziela zza węgła co 5 minut, i ciężko mi funkcjonować w takich warunkach i tak toksycznym i zdemoralizowanym towarzystwie ![]() ![]() Koniecznie pisz co sądzisz o Mel!!! Ja mam jeszcze 2.5tygodnia z fb, i potem miesiąc do ważnej imprezy ![]() Więc muszę wiedzieć, czy warto robić Mel, i np w dni siłowe dodać ulubione 10 min cardio z fb, czy zdecydować się na coś całkiem innego- może np banish?? Jutro dzień 38. Wszystkich jest 53. BOŻE. Jak ten czas zapierdzielaaa!!!
Ćwiczę z Fitness Blender! Edytowane przez coccinelle_88 Czas edycji: 2016-03-29 o 00:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
fakt, treningi z Danielem to hardcore. Wczoraj ogladalam jego niektore hiity i az strach sie bedzie kiedys za to brac ![]() ja natomiast , przed zaczynaniem z fb, nigdy nie przypuszczalam, ze 20 sekund moze byc takie dlugie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale pod jakim katem mam Ci ocenic Mel? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5807082 1]ja u siebie na amazon widzialam hantle regulowane 20 kg za ok 30 euro. w sumie nie drogo ale narazie mi nie potrzebne fakt, treningi z Danielem to hardcore. Wczoraj ogladalam jego niektore hiity i az strach sie bedzie kiedys za to brac ![]() ja natomiast , przed zaczynaniem z fb, nigdy nie przypuszczalam, ze 20 sekund moze byc takie dlugie ![]() Podeślesz linka? ![]() ![]() Fajnie się ćwiczy z Danielem, ma chłopak moc ![]() Ja wczoraj robiłam nowododane cardio z Kelli. Po 230 przysiadach, trochę przydużo dodatkowych przysiadów w nim było, ale trening fajny. Najlepsze w nim jest niepowtarzanie ćwiczeń ![]() A 20 sekund to leci, ale 45-50 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#912 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem troche dziwne rozplanowanie sobie zrobilas - teraz spalasz tkanke, pozniej chcesz dodac inne cwiczenia. Bezsensu. Kondycje i cialo buduje sie stopniowo. Na Twoim miejscu (jezeli chcesz cwiczyc konkretnie z FB ), powinnas wybrac cwiczenia dla poczatkujacych . I to zarowno te na spalanie, ale tez i silowe. Silowe pieknie ujedrnia Ci cialo, nadadza ksztalt, sylwetka bedzie duzo lepiej sie prezentowac. Bez silowych, cwiczac tylko fat burningi bedziesz miala flakowate cialo. My juz z dziewczynami z watku to przerabialysmy. Natomiast w zyciu nie cwicz 5 X w tygodniu 1000 kalorii ![]() Najlepiej to rob pomalu, stopniowo, kondycja natrualnie bedzie Ci sie poprawiac i sama bedziesz czula, ze chcesz wiecej. A takie zrywy dla organizmu nie sa zbyt dobre.
![]() |
![]() |
#915 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() ![]() Ogólnie to nie tak, że nie mam w ogóle kondycji i nigdy nie ćwiczyłam. Od października przez 3 miesiące chodziłam na siłownie, i jogę, może trochę nie do końca umiejętnie, ale jakiś ruch był. Po nowym roku coś mi się przestawiło i jakoś tak wyszło że się zważyłam i przybyło mi z 7 kilo. Może to dlatego, że robiłam za mało cardio i za dużo na maszynach... W każdym bądź razie od tego czasu, kondycja i samopoczucie idzie w dół a tłuszczyk w górę. Aktualnie nie mam kompletnie czasu, ale zamierzam coś z tym zrobić. Tylko muszę wszystko mieć ustalone, a z moim tempem to trochę czasu potrzeba ;P Kiedyś tam przez trochę ćwiczyłam z mel b systemem: rozgrzewka+ cardio + ćwiczenia na jakieś partie + rozciąganie żeby wyszła godzinka. Czy tak samo sobie teraz ułożyć , czy na początek zobaczyć ten 8 tygodniowy plan, żeby w ogóle poznać ćwiczenia? Bo np nie wiem czym są ćwiczenia HIIT, i dopiero zaczęłam przeglądać ten wątek ![]() Nie jestem nastawiona, że muszę ćwiczyć tylko z fb, ale mają dużo różnych filmów o podobnej tematyce, więc jest w czym wybierać ![]() Tak przy okazji chciała chciałam się zapytać, nie powinno się ćwiczyć przed śniadaniem? I jeśli po śniadaniu to ile mniej więcej trzeba odczekać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast HIIT to w skrocie myslowym - trening w ktorym polaczone sa cwiczenia cardio z silowymi. HIITY zgodnie z ostatnimi ustaleniami mozna robic 2-3 razy w tygodniu (zreszta to wszystko mozesz przeczytac na ostatnich stronach tego watku, bo poruszalysmy ten temat ostatnio). Jezeli chcesz spalic tkanke tluszczowa - to robisz treningi fat burning ewentualnie cardio. Robiac HIITY bedziesz miala upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu -bo zaliczysz zarowno silowe jak i cardio. Ale musisz miec na uwadze, ze robisz je 2-3 razy w tygodniu. Wiec jak sie zdecydujesz na HIITY to wtedy zrob sobie np. 3 HIITY w tygodniu i nie dzien po dniu, wtedy silowe sobie odpusc. I dorzuc typowe fat burningi albo cardio (nie HIITY). Natomiast jak nie zdecydujesz sie na HIITY, no to wtedy od poniedzialku do soboty rob sobie fat burnin/cardio i dodaj po prostu silowe na konkretne partie ciala 2-3 razy w tygodniu. Jezeli chcesz zwiekszyc efektywnosc spalania to wtedy te silowe robisz przed cardio. Co do cwiczenia na czczo rano to ja odradzam - bedziesz czula sie slabo i bedzie Ci niedobrze a nie wiadomo czy sam trening bedzie efektywny. Podobny efekt osiagniesz gdy bedziesz robila cwiczenia silowe przed cardio (bo tutaj chodzi o uszczuplony zapas glikogenu). Natomiast ja nie wiem po akim czasie od posilku mozna robic trening, wydaje mi sie, ze trzeba conajmniej 1,5 h odczekac jezeli zjadlo sie lekkie sniadanie.
![]() |
![]() |
#917 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za rady i pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Konto usunięte
|
http://www.amazon.it/Gorilla-Sports-..._gw_p200_d0_i1 ale nie wiem czy oni wysylaja na caly swiat
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5812685 6]http://www.amazon.it/Gorilla-Sports-..._gw_p200_d0_i1 ale nie wiem czy oni wysylaja na caly swiat
![]() a czemu dopiero od czerwca? bierz sie za FB juz teraz. lato tuz tuz ![]() ![]() Zachorowałam na power blocki, ale drogie kurde ![]()
![]() |
#921 |
Konto usunięte
|
Wlasnie skonczylam hiita z Danielem the ground running. Padalam na twarz i spocilam sie jak swinia. To moze jeszcze nie moj poziom...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |||
Rozeznanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5807082 1]ja u siebie na amazon widzialam hantle regulowane 20 kg za ok 30 euro. w sumie nie drogo ale narazie mi nie potrzebne
fakt, treningi z Danielem to hardcore. Wczoraj ogladalam jego niektore hiity i az strach sie bedzie kiedys za to brac ![]() ja natomiast , przed zaczynaniem z fb, nigdy nie przypuszczalam, ze 20 sekund moze byc takie dlugie ![]() Hantle regulowane cenowo bym przełknęła. jednak nie jest to to samo, co power blocki ![]() Boże, ja wczoraj robiłam to i to jako extra dodatek z racji tego, że nie podołałam pierwszemu treningowi w 100%. Część ćwiczeń "przechodziłam', bo trening był po prostu hardcorowy. Jak ktoś pragnie upodlenia- z serca polecam !! Oczywiście jest to trening abs- a ja znów najbardziej czuyłam uda, ehhh... Potem machnęłam ten tyłek ,i kurde przy tym treningu pośladki z Mel B to jakieś żarty ![]() ![]() Tak w ogóle nienawidzę treningów z Danielem ![]() Cytat:
Co chcę wiedzieć? Czy NAPRAWDĘ widzisz efekty, i jak oceniasz poziom trudności Mel w stosunku do fb. Gdzie widzisz największy postęp, na jakie partie ciała ćwiczenia "nie działają". Ja jeśli chodzi o fb mogę powiedzieć, że na pewno ćwiczenia nie działają na łapy- nie mam żadnych spadków, o ile mi nie przybyło... Domyślam się że efekt nie jest natychmiastowy, a nawet wolałabym poznać opinię np po miesiącu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potem radziłabym spróbować z ośmiotygodniowcem dla zajętych. Ja bardzo sobie chwalę ten program. Mimo (zbyt)dużej ilości ćwiczeń na nogi (uda) i tak jestem bardzo zadowolona. Co do treningów 1000kcal... absolutnie 1, max 2 razy na tydzień. Poza tym co do tych trenigów.... moim zdaniem więcej zyskasz biegając interwałowo przez 20 minut, niż mordując się z nimi przez półtorej godziny... ale to tylko moja opinia ![]() Owsianka na śniadanie to super opcja- ja jem tak już prawie rok, i daje mi ona power i uczucie sytości aż do południa (a zjadam ją tuż przed 7). Na obiad możesz sobie wybrać coś z tej stronki- uwielbiam ją, albo po prostu z jadłonomii. Kolacja to nie problem: sałata lodowa z warzywami, kiełkami, fetą, mozzarellą czy czymś w tym guście, lub kawałek chudego sera czy serek wiejski z warzywem i dieta na 5+ ![]() Ja choruję już od jakiegoś czas- to rozwiązałoby wszystkie moje problemy. Ale nie ma sensu brać tych za 1200, które mają chyba 10, czy 12 kg. Jak już zabulić, to w formie inwestycji- po 22.5kg na łapę i mieć nba zawsze problem z głowy ![]() Boże, może dostanę podwyżkę ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Natomiast jeśli chodzi o dziś, to mam za sobą ten trening. I znów- gdybym miała więsksze obciążenie... to wylądowałby na liście mich ulubionych. Idealnie zbilansowane cardio z siłówka. No ale cóż... ![]() Skala trudności 3- uważam adekwatna ocena w stosunku do poziomu treningu. Chciałam dorobić coś jeszcze, ale niestety jestem tak ociężała od tego żarcia, że nie chodzę, a raczej się toczę, i wolę dać sobie na zatrzymanie, dopóki nie powrócę do normalnej diety... Jutro dzien 40 hiit i cardio, zobaczymy....
![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ogole nie cwicze z obciazeniami, zadnych hantli niczego. W Mel B jest dosc sporo tych plankow w roznych modyfikacjach i widze jak miesnie ramion, rak itd. mega mi sie wzmocnily i zaczynaja byc takie no... wieksze, jakies takie ramiona mi sie kwadratowe zrobily :P Wiec moze lepiej skup sie na wiekszej ilosci cardio, rozciagaj miesnie rak i ewentualnie jakies lajtowe cwiczenia na ramiona z lekkim obciazeniem wybieraj, zeby Ci to pospadalo? Co do Mel B to na dzien dzisiejszy moge Ci napisac, ze najwieksze efekty widze na brzuchu i cwiczenia na brzuch nie sa dla juz mnie mordega jak wczesniej , czuje ze te miesnie mi sie wzmocnily i zaczely dawac rade (wczesniej wszelkie absy bardzo mnie meczyly). Wiec stwierdzam, ze na brzuch niewatpliwie dzialaja.Ale to mnie nie dziwi, biorac pod uwage, ze cwiczenia na brzuch w Mel B sa od poniedzialku do niedzieli ![]() Najmniej Mel B dziala na uda i lydki , nie mam tam prakycznie zadnych zakwasow, nie widze tez jakichs zmian w nogach i lydkach, ale mi to akurat pasuje. Cwiczac z Mel B z jakiegos juz tam poziomu , nie ma co liczyc na poprawienie kondycji, ale tez nie moge napisac by ta kondycja ulegla pogroszeniu. W kazdym razie to nie jest trening progresywny :P U mnie dziala tez na spadek wagi , tylko ze ograniczylam slodycze i ogolnie zdrowo sie odzywiam. Jezeli chodzi o porownanie do FB to na pewno ich treningi sa bardziej wymagajace, ale dla mnie tez za bardzo obciazajace na miesnie nog i posladkow. Czulam sie ociezala po ich trningach i czesto mialam napuchniete uda. Fakt, ze ja przesadzilam z tysiakami i HIITAMI, ktore pozniej w zasadzie wypelnialy mi dane tygodnie treningowe. W kazdym razie moim zdaniem FB duzo bardziej dziala wlasnie na miesnie ud i posladkow i generalnie na tyly dolnych partii ciala. Na brzuch tez jakos tam dzialali, mialam widoczne miesnie, ale to nie jest to, co osiagnelam teraz z Mel B. Na ramiona chyba tez dzialali , ale tak umiarkowanie. ale teraz dostrzegam wieksze efekty jezeli chodzi o ramiona. Z pewnoscia treningi z FB dzialaja na poprawe kondycji.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2016-03-30 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam te 22.5 na ebay'u używane i znalazłam wysyłkę ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Łeh, ja dopiero skończyłam 2 level shreda z Jillian, z poślizgiem (w zeszłym tygodniu zrobiłam trzy z pięciu treningów, teraz zaczęłam od wtorku). Nie znoszę tego programu a levelu najbardziej :P Modyfikowałam trochę bo tam jest strasznie dużo plankopochodnych i nadgarstki mnie czasem bolały, a pracuję rękami i nie chciałabym sobie zrobić krzywdy
![]() ![]() Najśmieszniejsze jest to, że we wtorek, po paru dniach bezruchu i strasznego obżarstwa ważyłam mniej niż ćwicząc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mnie po wczorajszym boli krzyz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do Mel- myślę, że najlepiej zrobię, jeśli po prostu przetrenuję to na sobie. Spróbuję tydzień, może dwa i jak nie będzie mi pasować- po prostu oleję sprawę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też go ![]() Plan z rozciąganiem z fb super. I ja też zauważyłam, że po tym obżarstwie jakby mnie centymetrowo ubyło ![]() ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5818610 6]to jest wlasnie pilates ktore tu ostatnio chwalilam - krotkie i konkretne ![]() mnie po wczorajszym boli krzyz ![]() Taaaa, a ja se pomyślałam, pewnie jakiś lajcik, jak to zwykle z pilatesem bywa. No to się zdziwiłam ![]() A ja mam dziś za sobą trening dnia 40. Upociłam sie jak dzika. Po raz kolejny trening jest opisany jako total body workout, a przysiadów było chyba milion. Wymiękam już z tym ich podejściem. Figura Kelli to po prostu nie jest przypadek. Ćwicząc tylko z nimi po roku będzie się mieć talię osy, fajne łapy, wielką dupę i uda jak napompowane balony.Nie widzę innej opcji. Jutro stretching ( ![]() W połowie kwietnia zaczynam Mel...
![]() |
![]() |
#928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Ja z Mel B jestem zadowolona. Zeby nie tracic kondycji to dorzucam sobie krotkie lecz wymagajace cardio. z teog mojego odkrycia I dla mnie taki trening jest naprawde spoko, bo widze efekty. Do FB pewnie wroce, ale poki co chce sie nacieszyc radoscia plynaca z nowych treningow :P Natomiast figura Kelli to na pewno nie przypadek :P Po roku cwiczen z nimi, moja figura byla dosc podobna :P
![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
Ciągle myślę co po Jillian. Bardzo tęsknię za FB, z jednej strony mnie ciągnie ten plan dla zajętych, z drugiej trochę się boję bo mam wrażenie że ja to powinnam raczej spalać niż budować.
Mam sylwetkę hobbitki albo i krasnoludki, mała (154cm) ale baaardzo daleka od drobnej (podchodzę pod 60kg ostatnio), zawsze się śmiałam że mam proporcje greckiej bogini, obecnie troszkę spasionej greckiej bogini ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.