|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Hmm..i co teraz bedzie?
Ja wiem że czepialstwo to piękne hobby ale dajcie spokoj!
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Zrobiłam Test I Wyszedł 1 Pasek Czyli Nie Jestem W Ciązy,ale Ja Ciągle Okresu Nie Miałam Poza Tym 1 Dniem Co Nie Da Sie Nazwać Okresem Tylko Lekkim Plamieniem,a Ja Czuje Sie Jakbym Była W Ciąży Ogólnie Czuje Sie Innaczej
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
prowokacja?
|
#904 |
|
KWC
|
według mnie w ogóle wzięcie postinoru było niepotrzebnym obciązaniem organizmu skoro nie było wytrysku, ale luz, na 100% nie jesteś w ciąży. i tyle.
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Możliwość ciąży oczywiście istnieje - chłopak nie musiał mieć wytrysku ale przecież w płynie wydzielającym się w fazie podniecenia są plemniki.
Wzięłaś Postinor co szansę zajścia w ciążę zmiejsza ale nie eliminuje, i tak naprawdę nikt i nigdy nie da Ci 100% gwarancji. Nie rozmiem kiedy piszesz "kamień spadł mi z serca" tylko dlatego, że ktoś stwierdził, że raczej nie masz się czym martwić. To tylko forma uspokojnia się i utwierdzenia w tym co chciałabyś usłyszeć, bo widzę, że pasują Ci tylko wybrane odpowiedzi, w takim razie Twoje pytanie mija się z celem. Wcale nie chcesz wiedzieć co będzie tylko usłyszeć, że nie masz powodu do obaw. To akurat możesz sobie wmówić sama. Na marginesie też mnie razi i budzi we mnie niechęć wulgarny ton wypowiedzi. |
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ja chyba oszaleje :(
kobiety to maja pecha! dalaczego to my mamy sie zabezpieczac? dlaczego nie faceci maja brac jakies tabletki itp? Ja nie ma tego problemu, bo chce dziecko, a jak ktos chce to mu nie wychodzi
Tabletki anty to tez sliska sprawa, znam cale mnostwo dziewczyn ktore je braly kilka lat, teraz chca miec dzieci i nie moga...po odstawieniu nie maja wogole okresu.wiec trzeba uwazac...Kazda metoda jest albo malo skuteczna albo szkodliwa... Ale lekarze zalecaja tez tabletki anty na nieplodnosc- wtedy jajniki moga odpoczac... I tak zle i tak nie dobrze.pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mit o tym, że to kobieta powinna się zabezpieczać, bo to ona zachodzi w ciazę już jest dawno niekatualny.
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
mit mitem a real realem. Czy znasz mezczyzne ktory bierze tabletki? ja nie znam . Moj maz tez nigdy nie uzywal gumek bo ich nie lubi. a jakie sa jeszcze metody dla mezczyzn? stosunek przerwany...ale co to za przyjemnosc. A my sie trujemy...
pozdrawiam |
|
|
|
#910 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy mogę byc w ciazy?
Cytat:
Dzięki Anamnezis ..faktycznie może trochę mniej jadłam, ale rozumiecie moją sytuacje...dawnooo mi się tak okres nie spóźniał , a umnie w domciu jest taka sytuacja..oj!....Dzidzia to jak się "dorobimy" a jak już pisze tutaj, to polecacie przed perwszym urodzeniem tabletki??... bo nie mogę się zdecydować, chciałabym brać, ale słyszałam różne opinie na ten temat, a prezki nie bardzo nam pasują..z przyczyn... ...nie , żeby nie było;P ..ale to nie jast tak, że nie chcemy!!Trochę obawiam się faszerowania tabletkami , ale chciałabym być zabezpieczona w 100%, bo jak narazie nie zaczęliśmy współżycia głównie z powodu zabezp. a chciałabym mieć wpływ na swoje życie=czytaj: kiedy będę szczęśliwą mamusią (choć wiem, że w życiu, jak to w życiu> nie da się wszystkiego zaplanować..)ACH! i masz racje Anamnezis!! .Tak też zrobiłam!!, .swoją droga ciekawe, dlaczego)Pozdrawiam
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...
Mam pytanie bardzo wazne. Spoznia mi sie okres co prawda pare dni ale nie odczówam bóli brzucha i piersi jak to zawsze miałam a jakis tydzien temu współzyłam co prawda mój chłopak miał prezerwatywe i kontrolował się. Czy jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciązy?
|
|
|
|
#912 |
|
Nie depcze krokusów
|
Przecież gumki są dla mężczyzn. Fakt, że są trochę irytujące dla obydwu stron. Facet też by się truł, gdyby łykał, zresztą jeśli chodzi o pigułki, to bardziej ufam sobie, że nie zapomnę, nie wyrzygam itp. Dopiero wchodzą na rynek, nie wiadomo co przyszłość pokaże, a nuż się panom spodoba i będziemy brać co rok na zmianę
Edytowane przez Malla Czas edycji: 2006-06-14 o 15:40 |
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze powiem, że gdybym była postawiona przed wyborem "albo ty sie zabezpieczasz albo nie zabezpieczamy się wcale" to wybrałabym .. brak seksu. Tak by mi faceta przygrzało, ze by leciał na skrzydłach po gumki. byle by tylko zaciagnąć mnie do łóżka.
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam też o tabletkach dla mężczyzn.
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...
Prezerwatywa nie pękła? Nie zsunęła się? Na dodatek napisałaś:''kontrolował się''- rozumiem, że obyło się bez wytrusku wewnątrz pochwy? Wiec nie demonizujmy, w ciązy nie jesteś.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie prosze czy podczas okresu mozna zajsc w ciąze?
i kiedy jest najwieksze prawdopodobienstwo ze sie zajdzie w ciaze
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
kochana a czy ja napisalam ze biore tabletki?
pozdrawiam |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, za brak związku z tematem, ale- jakie brałas tabletki?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | |
|
Rozeznanie
|
motyleczek powiem Ci, że ja mam ten sam dylemat
Z jednej strony chcę brać tabletki, z drugiej jak czytam o skutkach ubocznych to mi się odechciewa. Mam tylko wielką nadzieje, że będę tą szczesciara, której żadne poważne skutki nie dotkną.I poza tym jak czytam o przypadkach zajścia w ciążę na tabletkach to mi się podwójnie odechciewa ![]() Tylko, że ja już decyzję podjęłam i teraz czekam tylko na okres, żeby wziąć 1sza tabletke. Dzisiaj az mi sie sniło, że okres dostałam i już chciałam biec, żeby wziąć ![]() Cytat:
Największe prawdop. jest kiedy masz owulacje, czyli przypada to około 14 dnia Twojego cyklu, Więc zakładając, że masz regularne cykle 28 dniowe, to największe szanse są pomiędzy 10 a 18 dniem. Co nie znaczy, że w inne dni niet
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Teoretycznie można.
Największe prawdop. jest kiedy masz owulacje, czyli przypada to około 14 dnia Twojego cyklu, Więc zakładając, że masz regularne cykle 28 dniowe, to największe szanse są pomiędzy 10 a 18 dniem. Co nie znaczy, że w inne dni niet [/quote]no i tu sie pojawai problem mam nieregularne cykle kurde
|
|
|
|
#922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko co gdyby Ciebie (lub mnie) "przygrzało"??
|
|
|
#923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nieregularne cykle kurde [/QUOTE]No to musisz zakładać, że każdy dzień niesie największe prawdopodobieństwo. A czemu się tak o to pytasz? (jeśli wolno mi spytac oczywiście, jeśli nie, ok )
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
anamnezis dobre pytanie
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
hej bralam diane i rigewidon
|
|
|
|
#926 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam wielki problem, uprawialam z moim chlopakiem petting i dottkalam reka jego narzadow, pozniej sie zapomnialam i dotknelam czubkiem palca swoich narzadow ale byl to doslownie czubek a rece mialam juz suche i zdazylam nimi podotykac rozne rzeczy, ale jednak dotknelam swoich narzadow, napiszcie mi prosze ile jest % szans ze jestem w ciazy ?? bo bardzo sie denerwuje. blagam !!! |
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Diane to ostatnie tabletki które bym brała.
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie, bo dla mnie to końska dawka.
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu się tak o to pytasz? (jeśli wolno mi spytac oczywiście, jeśli nie, ok )[/quote]juz chyba wiesz czemu pytam nie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Tabletki anty to tez sliska sprawa, znam cale mnostwo dziewczyn ktore je braly kilka lat, teraz chca miec dzieci i nie moga...po odstawieniu nie maja wogole okresu.wiec trzeba uwazac...Kazda metoda jest albo malo skuteczna albo szkodliwa... Ale lekarze zalecaja tez tabletki anty na nieplodnosc- wtedy jajniki moga odpoczac... I tak zle i tak nie dobrze.

..faktycznie może trochę mniej jadłam, ale rozumiecie moją sytuacje...dawnooo mi się tak okres nie spóźniał
, a umnie w domciu jest taka sytuacja..oj!....Dzidzia to jak się "dorobimy"
, żeby nie było;P ..ale to nie jast tak, że nie chcemy!!

mam nieregularne cykle kurde