Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 09:58   #901
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Hej Wam

Piszecie jak szalone, nadrobiłam ale nie wiem co tam komu miałam napisać

Mania - dobrze że z piersią już lepiej

Mako - nie denerwuj się, na pewno z małym wszystko ok, może w taką pogodę jest zaspany

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:06   #902
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kamel bardzo ładne te ciuszki pierś dalej czerwona, ale mniej boli pohwal się później efektem końcowym pomalowanego łóżeczka
Aga to mąż nadgodziny niech trzepie skoro dzieci takie grzeczne
To dobrze, że choć mniej boli. Mnie bolało trochę, więc wyobrażam sobie jak Ciebie musiało boleć.

Dzięki
A łóżeczko to pewnie pokażę ale nie szybko bo będę malowała na raty W sumie mi się nie spieszy, pokażę Wam chyba dopiero jak będzie ubrane z pościelą

PS. Obejrzałam Wasze zdjęcia na poczcie, śliczne dzieciaczki i brzuszki
Wkleiłam też kilka .

Ok zabieram się za malowanie, bo wieczorem muszę spakować torby i jedziemy do rodziców na kilka dni.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:11   #903
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

Kamel a to nie wiedziałam. Jak Jagatka powiedziałą mi o darmowej dostawie do Empiku, to zawsze tak bo do empiku mam niedaleko
PIękne rzeczy super, ze masz taki sh

maciejka tak zdecydowałam się w końcu na skarpetki Wzorów już mało, ale dla dziewczynek chyba wezmę czerwone i różowe ze słonikami i dla Leo od razu kupie niebieskie z misiem
Jeszcze troszke

mania dobrze mówisz wódki CI dać hihi

aga być może. Niby staram się nie denerwować, ale pewnie wewnętrznie się nie da.

pierożkowa dzięki w ogóle to coś tam się rusza, ale mniej niż zwykle. Ale pewnie też ma mniej meijsca już

Jejuuu, ale miałam dziś sen do teraz mam to przed oczami.
Sniło mi się, że szłam ze znajomymi gdzieś i na ławce siedział chłopak i na kolanach miał drugiego chłopaka nad którym płakał. Tamten miał otwarte oczy ale chyba nie żył a ja w ciązy się bałam i nawet nie patrzyłam na nich nie mówiąć o tym ze sie nie zatrzymałam
A później mieliśmy jakąś impreze w małym salonie z bielizną i ten martwy przyszedł i po ścianach
Wstałąm umęczona jak nie wiem.

Zastanawiam się kiedy mam spakować staniki di szpitala, jak w nich chodze bo mnie nie uciskają :noneiwiem: haha

Dziewczyny mam juz skonczoną liste rzeczy do szpitala.. DObre kobiety powiedzc ie czego brakuje, a co nie potrzebne.
(położna mówiła, ze dla maluszka tylkoe pieluchy i chusteczki potrzebne bo tak to dają szpitalne).

Dla maluszka:
- pampersy 20szt,
- pielucha tetrowa 1-2 (tak mysle do karmienia czy cos),
- chusteczki nawilżane - 1 op,
- krem do pupy ??
- smoczek (chyba lepiej miec na wszelki wypadek?)
Na wyjście:
- pajac bawełniany (czy lepiej body z długim rękawkiem i na to cieplejszy pajac??)
- pajac welurowy
- cienka czapeczka + ciepła czapeczka,
- kombinezon
- kocyk i pielucha tetrowa.

Do porodu:
- dowód osobisty,
- RMUA,
- karta ciązy z wynikami i usg
- grupa krwii,
- skarpetki (można?? ja strsznie marzne w stopy),
- woda mineralna duża + mała z dziubkiem,
- pomadka ochronna,
- opaska do włosów. (koszule dają szpitalną)

I torba na pobyt:
- 2 koszule to karmienia,
- szkafrok albo bluza
- klapki pod prysznic,
- kapcie,
- 2-3 pary skarpet,
- 2 staniki do karmienia,
- majtki jednorazowe + 2 pary bawełnianych (chyba ciemne najlepsze co?),
- 2 ręczniki (duży+mały),
- kosmetyczka: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej z korą dębu, krem do twarzy, mały krem nivea - uzywam do wszystkiego heh, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, mały dezodorant),
- papier toaletowy, chusteczki higieniczne,
- nakładki na deske sedesową,
- maść na sutki + osłonki,
- tantum rosa (ile??)
- wkładki laktacyjne - 6 par,
- podkłądy poporodowe - 2 op (20 szt),
- podkłądy na łóżko - 3-4 szt,
-apap, wapno.

AA no i tel, ładowarka, woda, i biszkopty.
Jak myslicie??

A w ogóle przyszedł dziś Elmo pocztą
mały się okazał, ale przesłodki a korzystająć z kuponu na all wzięłam w sumie za darmo skarpetki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ELMO.jpg (79,4 KB, 37 załadowań)

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:24   #904
manieczka1
Zakorzenienie

Mako ja jeszcze mialam rolke recznikow kuchennych papierowych takich delikatnych. Wycieralam tym sobie krocze lekko. Na razie tylko to mi do glowy przychodzi. Ja tez musialam miec swoje sztucce i kubek

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Ale Elmo fajny
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:27   #905
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Mako ja jeszcze mialam rolke recznikow kuchennych papierowych takich delikatnych. Wycieralam tym sobie krocze lekko. Na razie tylko to mi do glowy przychodzi. Ja tez musialam miec swoje sztucce i kubek

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Ale Elmo fajny
dziękuję na liscie pisanej mam, a tu zapomniałam wpisac heh

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-03, 10:30   #906
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Jagatka my pierwszy raz u pediatry byliśmy po tygodniu bo tak nam kazano. Później byłam jak o karmienie się pytałam a później to już szczepienie po 6 tygodniu.
W szpitalu szczepia. Po porodzie dawali mi do podpisu papiery czy wyrażam zgodę.
Dzięki

Mania
zgadzam sie, nie ma idealnej pory, więc trzeba się cieszyć
Fajnie ze położna mogła Ci wizytę umówić a jak tam Franio nockę zniósł?

Kamel
ale łowy

Mako
co za sen
A torba full wypas

Ja dziś po badaniu plamię trochę, szyjka króciutka ponoć, no i 1cm rozwarcia...ciekawe ile jeszcze poczekam, mówiła że raczej przed terminem urodzę, to zobaczymy
Stary 2014-12-03, 10:41   #907
maciejka1987
Zakorzenienie

mako umnie do tantum rosy polecaja taki mniejszy spryskiwacz jak do kwiatków ... i wtedy po prostu co jakiś czas psika sie krocze...

Jagacia trzymam kciuki ... czujesz, ze to już blisko??

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:42   #908
cloud_on_sky
Rozeznanie

Powiariowały z tym pisaniem czytam j czytam i jeszcze Was nie nadrobiłam... od wczoraj

Aga, rozmawiałam z naszym profesorem, to kazał nam przyjść w styczniu dopiero, skoro nic się nie dzieje. Tfu tfu tfu! U niego akurat jest szansa, że się zarośnie. Mała, ale jest. Zobaczymy.

Skłamałam, ale nieświadomie bo przypomniało mi się, że u pediatry teoretycznie pierwszy raz byliśmy na pierwszym szczepieniu, ale wcześniej byliśmy na usg serduszka, brzuszka i główki (tak dla nas, prywatnie) i tam też go przecież lekarz widział i osłuchał, zbadał te wszystkie odruchy itd.

Postaram się nadrobić, chociaż jestem taka chora, że marzę aby mnie ktoś dobił normalnie

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:44   #909
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Cześć

Kamel a to nie wiedziałam. Jak Jagatka powiedziałą mi o darmowej dostawie do Empiku, to zawsze tak bo do empiku mam niedaleko
PIękne rzeczy super, ze masz taki sh

maciejka tak zdecydowałam się w końcu na skarpetki Wzorów już mało, ale dla dziewczynek chyba wezmę czerwone i różowe ze słonikami i dla Leo od razu kupie niebieskie z misiem
Jeszcze troszke

mania dobrze mówisz wódki CI dać hihi

aga być może. Niby staram się nie denerwować, ale pewnie wewnętrznie się nie da.

pierożkowa dzięki w ogóle to coś tam się rusza, ale mniej niż zwykle. Ale pewnie też ma mniej meijsca już

Sniło mi się, że szłam ze znajomymi gdzieś i na ławce siedział chłopak i na kolanach miał drugiego chłopaka nad którym płakał. Tamten miał otwarte oczy ale chyba nie żył a ja w ciązy się bałam i nawet nie patrzyłam na nich nie mówiąć o tym ze sie nie zatrzymałam
A później mieliśmy jakąś impreze w małym salonie z bielizną i ten martwy przyszedł i po ścianach

Zastanawiam się kiedy mam spakować staniki di szpitala, jak w nich chodze bo mnie nie uciskają :noneiwiem: haha

Dziewczyny mam juz skonczoną liste rzeczy do szpitala.. DObre kobiety powiedzc ie czego brakuje, a co nie potrzebne.
(położna mówiła, ze dla maluszka tylkoe pieluchy i chusteczki potrzebne bo tak to dają szpitalne).

Dla maluszka:
- pampersy 20szt,
- pielucha tetrowa 1-2 (tak mysle do karmienia czy cos),
- chusteczki nawilżane - 1 op,
- krem do pupy ??
- smoczek (chyba lepiej miec na wszelki wypadek?)
Na wyjście:
- pajac bawełniany (czy lepiej body z długim rękawkiem i na to cieplejszy pajac??)
- pajac welurowy
- cienka czapeczka + ciepła czapeczka,
- kombinezon
- kocyk i pielucha tetrowa.

Do porodu:
- dowód osobisty,
- RMUA,
- karta ciązy z wynikami i usg
- grupa krwii,
- skarpetki (można?? ja strsznie marzne w stopy),
- woda mineralna duża + mała z dziubkiem,
- pomadka ochronna,
- opaska do włosów. (koszule dają szpitalną)

I torba na pobyt:
- 2 koszule to karmienia,
- szkafrok albo bluza
- klapki pod prysznic,
- kapcie,
- 2-3 pary skarpet,
- 2 staniki do karmienia,
- majtki jednorazowe + 2 pary bawełnianych (chyba ciemne najlepsze co?),
- 2 ręczniki (duży+mały),
- kosmetyczka: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej z korą dębu, krem do twarzy, mały krem nivea - uzywam do wszystkiego heh, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, mały dezodorant),
- papier toaletowy, chusteczki higieniczne,
- nakładki na deske sedesową,
- maść na sutki + osłonki,
- tantum rosa (ile??)
- wkładki laktacyjne - 6 par,
- podkłądy poporodowe - 2 op (20 szt),
- podkłądy na łóżko - 3-4 szt,
-apap, wapno.

AA no i tel, ładowarka, woda, i biszkopty.
Jak myslicie??

A w ogóle przyszedł dziś Elmo pocztą
mały się okazał, ale przesłodki a korzystająć z kuponu na all wzięłam w sumie za darmo skarpetki:
Super Elmo! I skarpeciochy jakie fajne! A gdzie cuś takiego można kupić? Allegro?

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 10:48   #910
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Jagatka do terminu już niewiele zostało, to moze wytyrzymacie
A kiedy masz kolejną wizyte? czy juz nie masz do porodu?

maciejka dzięki, chyba w ikei sa takie

could

pierożkowa pierwszy raz zobacyzłam elmo na str internetowej HM. Byłam kilka razy w HM i nigdy nie byłó, bo babka mowila ze prychodzi kilka sztuk i od razu sie sprzedają. Szukałam w koncu na all i znalazłam takiego z HM z metkami. A kupowałam z tel i na aplikacji miałam -20zł za zakupy powyzej 50zł, elmo kosztował 32 to dobrałam u tego samego sprzdawcy skarpetki za 13 chyba i wyszły za darmo

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-03, 11:04   #911
Elfka86
Zakorzenienie

Co Wy dzieci nie macie ? widział to kto?? nadrobić nie mogę

mania dopiero doczytałam o zapaleniu dobrze, że już lepiej a jak z karmieniem?

My byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry w 2-gim tygodniu życia, położna nas zapisała

Jagatka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! czuję, że to już na dniach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 11:10   #912
manieczka1
Zakorzenienie

Jagacia ooooo to juz jedna noga na porodowce jestes jak nic
Franko dzis w przeiwienstwie do poprzedniej nocy b.ladnie spal. Od polnocy do rana z jedna pobudka
Cloud zdrowiej szybciutko
Dziewczyny takie male spryskiwacze i buteleczki co mozna napelnic czym sie chce sa do kupienia w ross, polecam. Ja przelalam swoj szampon itp.
Elfka haha no watek sie rozkrecil karmilam poczatkowo swoim, potem przy zapaleniu swoim i mm, teraz juz tylko mm, bo z jednej piersi sciagalam 20 ml tylko, a z chorej 10...
Niedlugo bedzie polozna, zobaczymy czy w koncu maly przybiera
I znowu ma sapke i sie wybudza przez nia.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-03, 11:25   #913
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Elfka haha no watek sie rozkrecil karmilam poczatkowo swoim, potem przy zapaleniu swoim i mm, teraz juz tylko mm, bo z jednej piersi sciagalam 20 ml tylko, a z chorej 10...
Niedlugo bedzie polozna, zobaczymy czy w koncu maly przybiera
I znowu ma sapke i sie wybudza przez nia.
Czyli z kp koniec? nie przystawiasz już Frania w ogóle? kurczę, szkoda ja na początku miałam bolące zastoje i mnie uczulali wszyscy, żebym odciągała jak mam za dużo, bo się mi zapalenie zrobi, ale młoda ciągle była na cycu, więc nie było szans, żebym miała przepełnienie przykro mi, że Ci się tak porobiło bo jak tak patrzę z perspektywy karmienia już ponad 4 miesięcy to jest to naprawdę super sprawa

A właśnie Juli wiem, że Ty na pewno wciąż kp, to mi najprędzej powiesz czy po jakimś czasie karmienia zrobiły Ci się piersi mniejsze? bo ja ostatnio zauważyłam, że już nie są takie balony tylko się zmniejszyły ale karmię normalnie, nie mam z tym problemów, a mała też się najada wciąż mama mi powiedziała, że wreszcie mi się laktacja unormowała i nie mam nadprodukcji tylko wszystko tak jak trzeba? a ja od razu wiesz ześwirowałam, że może się mi mleko kończy
Stary 2014-12-03, 11:35   #914
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dziewczyny a suszarke do włosów brałyście do szpitala? (wiem głupie pytanie).
I jeszcze jedno - co zrobiłyście z chiuchami w których przyjechałyście do szpitala? małż zabrał a jak jechał po Was to Wam przywiózł czy zostały w szpitalu od razu??

Mania kurcze zawsze coś a moze po zapaleniu uda sie jeszcze karmić Małego piersią, czy nie bedziesz już próbnowała? przepraszam ze pytam

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-03, 11:36   #915
Kamel
Wtajemniczenie

Jagatka to już tuż tuż
Mako ale tego wszystkiego Oj wolę jeszcze o tym nie myśleć, zapytam Was później co pakować

Mako Ja pamiętam tylko, że wzięłam te nakładki na sedes, a jak mnie 1 raz zdarły z łóżka po cesarce to czułam taki ból i mnie zesłabiło, że nie myślałam wtedy o nakładkach tylko siadałam jak leci
No ale u nas to nowy szpital z osobnymi łazienkami, w takiej "zbiorowej" pewnie bym nie usiadła.

Ja ostatnio oglądałam filmik, że dziewczyna brała nożyczki takie zaokrąglone dla maluszka, żeby te drapiące paznokcie obciąć i ja chyba wezmę, bo mój się strasznie drapał a miałam 1 czy 2 pary rękawiczek a był smarowany na twarzy alantanem i rękawiczki były od razu brudne i więcej nie miałam Tylko w pierwszej dobie to na pewno nie dam rady wstać i obciąć, może ktoś mi pomorze

A kiedy masz tą wizytę dokładnie? bo już mi wyleciało z głowy? Ja mam jutro i też miałam złe sny związane z dzieckiem

A Elmo fajny Widuję je u nas w hm, sa też ciemno niebieskie, miałam kiedyś kupić małemu, ale on juz się misiami nie bawi

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2014-12-03 o 11:48
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:36   #916
201606011622
Konto usunięte

hej Wam dzięki za gratki

powiem Wam, ze strasznie się boje jednak o tego naszego brzdąca.. to TSH mnie martwi, dostałam dopiero od ginki skierowanie do przychodni endo jak jej powiedziałam ze juz prywatnie pójdę..
tsh około 3,70 mam
tylko teraz muszę znaleźć miejsce gdzie w miarę szybko się dostanę, w jednym z radomskich szpitali ponoc około tygodnia się czeka, to spróbuję tam
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:40   #917
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno - co zrobiłyście z chiuchami w których przyjechałyście do szpitala? małż zabrał a jak jechał po Was to Wam przywiózł czy zostały w szpitalu od razu??
nie brałam suszarki użyłam tylko suchego szamponu do włosów a jak wróciłam do domu to wtedy normalnie umyłam głowę, bo w szpitalu nie chciałam małej zostawiać samej na tak długo a ciuchy małż mi zabrał, a potem przywiózł na wyjście

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
hej Wam dzięki za gratki

powiem Wam, ze strasznie się boje jednak o tego naszego brzdąca.. to TSH mnie martwi, dostałam dopiero od ginki skierowanie do przychodni endo jak jej powiedziałam ze juz prywatnie pójdę..
tsh około 3,70 mam
tylko teraz muszę znaleźć miejsce gdzie w miarę szybko się dostanę, w jednym z radomskich szpitali ponoc około tygodnia się czeka, to spróbuję tam
Ja też gratuluję i nie martw się na zapas tsh ja się w 21 tygodniu dowiedziałam, że mam TSH ponad 5 i na wizytę do endo się dostałam w ciągu tygodnia, dostałam euthyrox i jak mi po miesiącu zbadali TSH to już było w normie a moje dziecię zdrowe także nic się nie stresuj, bo to gorzej zadziała
Stary 2014-12-03, 11:40   #918
manieczka1
Zakorzenienie

Elfka po rozmowie z polozna doszlismy do wniosku, ze i tak musialabym dorabiac mm. Poza tym nie chcialabym przechodzic przez ten koszmar ponownie. Teraz i my odzylismy i maly najedzony. Dzis mam nadz polozna powie, ze przybiera, bo do tej pory nie bardzo mu to szlo
Ok zmykam bo wlasnie przyjechala
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-03, 11:46   #919
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Kamel mam wizyte w piątek 5 grudnia

Elfka no własnie też myślałąm o suchym. Mam zamiar byc w szpitalu 2-3dni max hehe a tyle wytrzymam "myjąc suchym" jakbysmy mieli byc dłuzej to wtedy małż mi przywiezie najwyzej.

olaa nie denerwuj się na pewno znajdziesz dobrego lekarza i bedzie ok *:

mania daj znac jak po wizycie

Leoś 29.12.2014 

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 11:51   #920
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
nie brałam suszarki użyłam tylko suchego szamponu do włosów a jak wróciłam do domu to wtedy normalnie umyłam głowę, bo w szpitalu nie chciałam małej zostawiać samej na tak długo a ciuchy małż mi zabrał, a potem przywiózł na wyjście

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ja też gratuluję i nie martw się na zapas tsh ja się w 21 tygodniu dowiedziałam, że mam TSH ponad 5 i na wizytę do endo się dostałam w ciągu tygodnia, dostałam euthyrox i jak mi po miesiącu zbadali TSH to już było w normie a moje dziecię zdrowe także nic się nie stresuj, bo to gorzej zadziała
oby było tak jak mówisz...
ginka mi powiedziała, ze to niebezpieczne, bo tarczyca u dziecka źle wplywa na mózg itp... i jakoś się boję.. obym szybko się dostała.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

effka, a robiłaś samo tsh czy te ft3 i ft4 też? bo ja mam samo tsh
Stary 2014-12-03, 12:00   #921
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
oby było tak jak mówisz...
ginka mi powiedziała, ze to niebezpieczne, bo tarczyca u dziecka źle wplywa na mózg itp... i jakoś się boję.. obym szybko się dostała.
effka, a robiłaś samo tsh czy te ft3 i ft4 też? bo ja mam samo tsh
samo tsh na początku, potem mi endo dała wszystkie inne, żeby sprawdzić z czym mamy problem też się martwiłam o dziecko to normalne i u mnie to jeszcze później wykryli niż u Ciebie i miałam wyższe tsh, także spokojnie
Stary 2014-12-03, 12:03   #922
201606011622
Konto usunięte

aa bo myślałam czy prywatnie robić te ft3 i tf4. to jak mnie pokieruje to nie bd robiła. właśnie i ginka mówiła ze powinien juz mi endo porobić resztę potrzebnych rzeczy.
no nic, trzymajcie kciuki.

na połówkowe to idę na 3D do jakiegoś lekarza z Wawy, to zobaczymy co tam i jak wygląda dzidzia dokładniej
droga impreza, bo 250 zł ale wolę żeby dokładnie wszystko zbadał
Stary 2014-12-03, 12:19   #923
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
mako umnie do tantum rosy polecaja taki mniejszy spryskiwacz jak do kwiatków ... i wtedy po prostu co jakiś czas psika sie krocze...

Jagacia trzymam kciuki ... czujesz, ze to już blisko??
Sama nie wiem dzis mnie boli jak na @ ale to pewnie po tym badaniu

Cytat:
Jagatka do terminu już niewiele zostało, to moze wytyrzymacie
A kiedy masz kolejną wizyte? czy juz nie masz do porodu?
A wcale bym nie chciała doczekać do terminu, tylko nie dociera chyba do mnie ze to już tak blisko
Ja spakowałam suchy szampon, ale mnie on daje radę tylko na jeden dzień więc sexi nie będę

Cloud dużo sił i zdrówka

Cytat:
Co Wy dzieci nie macie ? widział to kto?? nadrobić nie mogę

mania dopiero doczytałam o zapaleniu dobrze, że już lepiej a jak z karmieniem?

My byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry w 2-gim tygodniu życia, położna nas zapisała

Jagatka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! czuję, że to już na dniach
Jeszcze nie

Mania
trzymam kciuki za wage Franka co byś miala co nosić
Stary 2014-12-03, 12:21   #924
201606011622
Konto usunięte

ja sobie zdałam sprawę, ze po nowym roku to bd miała 3 miesiące na skompletowanie wyprawki
bo kwiecien to raczej wolę zostawić awaryjny, w sensie miec gotowe w kwietniu wszystko, skoro na początku maja termin, masakra, jak ten czas leci
Stary 2014-12-03, 12:48   #925
manieczka1
Zakorzenienie

Ola euthyrox da rade nie martw sie. Ja co prawda leczylam tarczyce juz przed ciaza, ale w trakcie tez na lekach bylam. Bedzie dobrze

Byla pani polozna. Moje krocze idzie ku dobremu
A Franko przybiera nadal za malo, bo w 5 dni 80 g (16 g/dzien, a powinien min.26). No, ale mowila, ze zobaczymy w pt, bo to moze przez ten moj brak pokarmu i na mm dopiero od ndz jest. Mam nadz ze bedzie dobrze
Ok lece zupke odgrzac

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Jagacia moze jak maz przyjdzie do szpitala to dasz rade wziac szybki prysznic wiec wez tez mala buteleczke szamponu mi sie udalo
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-03, 12:56   #926
201606011622
Konto usunięte

ja nie pomyślałam, ze mam coś z tarczycą.
bo staralismy się 7 miesięcy, wgl przez 4 miesiące z tych siedmiu okresy miałam ześwirowane, przychodziły kiedy chciały, a wcześniej miałam regularne. no i nie pomyślałam, ze to może być tarczyca, jak tak sobie teraz myślę, to może dlatego tak się działo. no ale udało się, robiłam to TSH jakiś czas temu no i wczoraj gin wypisała to skierowanie...
a długo się to bierze?
Stary 2014-12-03, 13:00   #927
manieczka1
Zakorzenienie

Ola ja robilam w czasie staran tsh, ft3, ft4, anty tg i anty tpo. Leki biore caly czas. Ja mam jeszcze jakis guzek na tarczycy, ale tym mialysmy sie zajac po porodzie, wiec jak sie ogarne tutaj w domku to musze sie za to zabrac
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-12-03, 14:35   #928
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mania super ze u Was wszystko dobrze:-*
I nie martw sie, maly jak ruszy to bedzie tyl az milo no i nie przejmuj sie tymi normami i biadoleniem lekarzy, wazne ze przybiera
Mela dzisiaj miala szczepienie i wazy 5500 Takze kruszyneczka z niej
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 15:18   #929
Juliette25
Zakorzenienie

Ja pierdzielę, jesteście szalone z tym pisaniem Nadrabiam partiami, bo mam moment dosłownie bo tż zajął się Bertusiem

Aguś - nie będę się chwalić bo znów dziś da mi popalić w nocy ( a niech to - dobra - no więc obudził się tylko dwa razy w nocy ) Możesz dziś też tak poczarować jak wczoraj?
Hehe, częściej niech twój tżcik wyjeżdża, to i dzieci anioły będziesz mieć A link to robienia tego swetra:

https://www.youtube.com/watch?v=d59bqCA0BLs
Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
a w ogóle korci mnie zeby już ubrać, ale to za szybko nie?
Ja ubrałam jak wróciłam z Młodym ze szpitala Ale też mnie korciło, oj korciło
Zaraz wrzucę fotę pościeli
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Mam chwilę czasu to pokażę Wam jeszcze zakupy z SH, z poprzedniego i wcześniejszych miesięcy, mam tego sporo nie jestem w stanie wszystkiego pokazać

Kombinezony różowe są jak nowe, może kiepskie zdjęcie, taki jak ten w ciapki mam jeszcze biało brązowy, niebieski i ten biały z kubusiem to z synka, buciki lee coopera za 6zł, i 2 z króliczkiem za 1zł, pajac bez stópek 4zł, płaszczyk nowy 4zł
Wow!!! cudne ciuszki.
Cytat:
Ja mysle, ze nie ma idealnej pory na ciaze i po prostu trzeba sie cieszyc, ze udalo sie w ta ciaze zajsc i modlic, zeby tylko z dzieciaczkami wszystko bylo dobrze
Święta prawda!!!
Cytat:

O matko, ale sen
Lista porządna i chyba wszystko na niej jest. Nie wiem czy można być w skarpetolcach podczas porodu. Wiem, że czasem mają takie specjalne, uciskowe przy problemach z krążeniem ale czy zwykłe nie pomogę
Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Dzięki
[I][B]
Ja dziś po badaniu plamię trochę, szyjka króciutka ponoć, no i 1cm rozwarcia...ciekawe ile jeszcze poczekam, mówiła że raczej przed terminem urodzę, to zobaczymy
Już lada moment
Cytat:
A właśnie Juli wiem, że Ty na pewno wciąż kp, to mi najprędzej powiesz czy po jakimś czasie karmienia zrobiły Ci się piersi mniejsze? bo ja ostatnio zauważyłam, że już nie są takie balony tylko się zmniejszyły ale karmię normalnie, nie mam z tym problemów, a mała też się najada wciąż mama mi powiedziała, że wreszcie mi się laktacja unormowała i nie mam nadprodukcji tylko wszystko tak jak trzeba? a ja od razu wiesz ześwirowałam, że może się mi mleko kończy
Tak. Mam nie dość, że mniejsze to sflaczały Ale co tam...
Zrobiły się takie inne właśnie kilka miesięcy po porodzie. Nie pamiętam dokładnie kiedy. Nie czuję już abym miała przepełnione, ciągle są takie jakieś lekkie, ale pokarm mam i Młody ssie aż miło. Pewnie i tak jest u Ciebie. Nie martw się... pokarm się nie kończy
Wypij sobie herbatkę laktacyjną i spokojnie karm dalej, bo jak zaczniesz myśleć i się zamartwiać to tylko przystopujesz laktację (znam to z własnego doświadczenia, kiedy to ubzdurałam sobie, że Młody się nie najada i w ciągu dnia nie miałam pokarmu, bo tak się przejęłam, ale wrócił, na szczęście).
No
Stary 2014-12-03, 15:24   #930
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wzięłam, ale nie umyłam ani razu włosów. Nie chciałam odchodzić na długo od Małego i mój prysznic trwał zaledwie dwie minuty, bałam się, że coś się z nim stanie
A ubrania zabrał małż po przyjęciu mnie na porodówkę, a później przywiózł gdy po nas przyjechał
Cytat:
hej Wam dzięki za gratki

tsh około 3,70 mam
Nie martw się. Ja się dowiedziałam po 20 tc, że mam tsh ponad normę (nie wiedziałam, że w ciąży trzeba mieć mniejsze niż zwykle) no i zaczęłam leczenie.
Sprawdziłam ft3 i ft4 prywatnie, bo nie zwlekałam z wizytą tylko poszłam jak najszybciej po receptę prywatnie.

Cytat:
Elfka po rozmowie z polozna doszlismy do wniosku, ze i tak musialabym dorabiac mm. Poza tym nie chcialabym przechodzic przez ten koszmar ponownie. Teraz i my odzylismy i maly najedzony. Dzis mam nadz polozna powie, ze przybiera, bo do tej pory nie bardzo mu to szlo
Ok zmykam bo wlasnie przyjechala
A jakie mm podajecie? Nie ma problemu brzuszkowego?
Cytat:
aa bo myślałam czy prywatnie robić te ft3 i tf4. to jak mnie pokieruje to nie bd robiła. właśnie i ginka mówiła ze powinien juz mi endo porobić resztę potrzebnych rzeczy.
no nic, trzymajcie kciuki.

na połówkowe to idę na 3D do jakiegoś lekarza z Wawy, to zobaczymy co tam i jak wygląda dzidzia dokładniej
droga impreza, bo 250 zł ale wolę żeby dokładnie wszystko zbadał
3d super sprawa

Cytat:
Ola euthyrox da rade nie martw sie. Ja co prawda leczylam tarczyce juz przed ciaza, ale w trakcie tez na lekach bylam. Bedzie dobrze

Byla pani polozna. Moje krocze idzie ku dobremu
A Franko przybiera nadal za malo, bo w 5 dni 80 g (16 g/dzien, a powinien min.26). No, ale mowila, ze zobaczymy w pt, bo to moze przez ten moj brak pokarmu i na mm dopiero od ndz jest. Mam nadz ze bedzie dobrze
Ok lece zupke odgrzac

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Jagacia moze jak maz przyjdzie do szpitala to dasz rade wziac szybki prysznic wiec wez tez mala buteleczke szamponu mi sie udalo
Nie martw się, będzie wszystko dobrze. Teraz jest na mm więc szybko nadgoni.
A poza tym wszystko ok? Jak oczko?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości