|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Hej Wam
![]() Piszecie jak szalone, nadrobiłam ale nie wiem co tam komu miałam napisać ![]() Mania - dobrze że z piersią już lepiej ![]() Mako - nie denerwuj się, na pewno z małym wszystko ok, może w taką pogodę jest zaspany ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
Dzięki ![]() A łóżeczko to pewnie pokażę ale nie szybko bo będę malowała na raty ![]() ![]() PS. Obejrzałam Wasze zdjęcia na poczcie, śliczne dzieciaczki i brzuszki ![]() Wkleiłam też kilka . Ok zabieram się za malowanie, bo wieczorem muszę spakować torby i jedziemy do rodziców na kilka dni.
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kamel a to nie wiedziałam. Jak Jagatka powiedziałą mi o darmowej dostawie do Empiku, to zawsze tak bo do empiku mam niedaleko ![]() PIękne rzeczy ![]() ![]() maciejka tak zdecydowałam się w końcu na skarpetki ![]() ![]() ![]() Jeszcze troszke ![]() mania dobrze mówisz ![]() ![]() aga być może. Niby staram się nie denerwować, ale pewnie wewnętrznie się nie da. pierożkowa dzięki ![]() ![]() Jejuuu, ale miałam dziś sen ![]() Sniło mi się, że szłam ze znajomymi gdzieś i na ławce siedział chłopak i na kolanach miał drugiego chłopaka nad którym płakał. Tamten miał otwarte oczy ale chyba nie żył a ja w ciązy się bałam i nawet nie patrzyłam na nich nie mówiąć o tym ze sie nie zatrzymałam ![]() A później mieliśmy jakąś impreze w małym salonie z bielizną i ten martwy przyszedł i po ścianach ![]() Wstałąm umęczona jak nie wiem. Zastanawiam się kiedy mam spakować staniki di szpitala, jak w nich chodze bo mnie nie uciskają :noneiwiem: haha Dziewczyny mam juz skonczoną liste rzeczy do szpitala.. DObre kobiety powiedzc ie czego brakuje, a co nie potrzebne. (położna mówiła, ze dla maluszka tylkoe pieluchy i chusteczki potrzebne bo tak to dają szpitalne). Dla maluszka: - pampersy 20szt, - pielucha tetrowa 1-2 (tak mysle do karmienia czy cos), - chusteczki nawilżane - 1 op, - krem do pupy ?? - smoczek (chyba lepiej miec na wszelki wypadek?) Na wyjście: - pajac bawełniany (czy lepiej body z długim rękawkiem i na to cieplejszy pajac??) - pajac welurowy - cienka czapeczka + ciepła czapeczka, - kombinezon - kocyk i pielucha tetrowa. Do porodu: - dowód osobisty, - RMUA, - karta ciązy z wynikami i usg - grupa krwii, - skarpetki (można?? ja strsznie marzne w stopy), - woda mineralna duża + mała z dziubkiem, - pomadka ochronna, - opaska do włosów. (koszule dają szpitalną) I torba na pobyt: - 2 koszule to karmienia, - szkafrok albo bluza - klapki pod prysznic, - kapcie, - 2-3 pary skarpet, - 2 staniki do karmienia, - majtki jednorazowe + 2 pary bawełnianych (chyba ciemne najlepsze co?), - 2 ręczniki (duży+mały), - kosmetyczka: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej z korą dębu, krem do twarzy, mały krem nivea - uzywam do wszystkiego heh, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, mały dezodorant), - papier toaletowy, chusteczki higieniczne, - nakładki na deske sedesową, - maść na sutki + osłonki, - tantum rosa (ile??) - wkładki laktacyjne - 6 par, - podkłądy poporodowe - 2 op (20 szt), - podkłądy na łóżko - 3-4 szt, -apap, wapno. AA no i tel, ładowarka, woda, i biszkopty. Jak myslicie?? A w ogóle przyszedł dziś Elmo pocztą ![]() mały się okazał, ale przesłodki ![]()
#904 |
Zakorzenienie
|
Mako ja jeszcze mialam rolke recznikow kuchennych papierowych takich delikatnych. Wycieralam tym sobie krocze lekko. Na razie tylko to mi do glowy przychodzi. Ja tez musialam miec swoje sztucce i kubek
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Ale Elmo fajny ![]()
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mania zgadzam sie, nie ma idealnej pory, więc trzeba się cieszyć ![]() Fajnie ze położna mogła Ci wizytę umówić ![]() Kamel ale łowy ![]() ![]() ![]() Mako co za sen ![]() A torba full wypas ![]() Ja dziś po badaniu plamię trochę, szyjka króciutka ponoć, no i 1cm rozwarcia...ciekawe ile jeszcze poczekam, mówiła że raczej przed terminem urodzę, to zobaczymy ![]()
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
mako umnie do tantum rosy polecaja taki mniejszy spryskiwacz jak do kwiatków ... i wtedy po prostu co jakiś czas psika sie krocze...
Jagacia trzymam kciuki ... czujesz, ze to już blisko??
![]() |
#908 |
Rozeznanie
|
Powiariowały z tym pisaniem
![]() ![]() Aga, rozmawiałam z naszym profesorem, to kazał nam przyjść w styczniu dopiero, skoro nic się nie dzieje. Tfu tfu tfu! U niego akurat jest szansa, że się zarośnie. Mała, ale jest. Zobaczymy. Skłamałam, ale nieświadomie ![]() ![]() Postaram się nadrobić, chociaż jestem taka chora, że marzę aby mnie ktoś dobił normalnie ![]()
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Jagatka do terminu już niewiele zostało, to moze wytyrzymacie
![]() A kiedy masz kolejną wizyte? czy juz nie masz do porodu? maciejka dzięki, chyba w ikei sa takie ![]() could ![]() pierożkowa pierwszy raz zobacyzłam elmo na str internetowej HM. Byłam kilka razy w HM i nigdy nie byłó, bo babka mowila ze prychodzi kilka sztuk i od razu sie sprzedają. Szukałam w koncu na all i znalazłam takiego z HM z metkami. A kupowałam z tel i na aplikacji miałam -20zł za zakupy powyzej 50zł, elmo kosztował 32 to dobrałam u tego samego sprzdawcy skarpetki za 13 chyba i wyszły za darmo ![]()
#911 |
Zakorzenienie
|
Co Wy dzieci nie macie ?
![]() ![]() ![]() mania dopiero doczytałam o zapaleniu ![]() ![]() My byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry w 2-gim tygodniu życia, położna nas zapisała ![]() Jagatka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! czuję, że to już na dniach ![]() ![]()
#912 |
Zakorzenienie
|
Jagacia ooooo to juz jedna noga na porodowce jestes jak nic
![]() Franko dzis w przeiwienstwie do poprzedniej nocy b.ladnie spal. Od polnocy do rana z jedna pobudka ![]() Cloud zdrowiej szybciutko ![]() Dziewczyny takie male spryskiwacze i buteleczki co mozna napelnic czym sie chce sa do kupienia w ross, polecam. Ja przelalam swoj szampon itp. Elfka haha no watek sie rozkrecil ![]() Niedlugo bedzie polozna, zobaczymy czy w koncu maly przybiera ![]() I znowu ma sapke i sie wybudza przez nia.
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A właśnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a suszarke do włosów brałyście do szpitala? (wiem głupie pytanie).
I jeszcze jedno - co zrobiłyście z chiuchami w których przyjechałyście do szpitala? małż zabrał a jak jechał po Was to Wam przywiózł czy zostały w szpitalu od razu?? Mania kurcze zawsze coś ![]() ![]()
#915 |
Wtajemniczenie
|
Jagatka to już tuż tuż
![]() Mako ale tego wszystkiego ![]() ![]() Mako Ja pamiętam tylko, że wzięłam te nakładki na sedes, a jak mnie 1 raz zdarły z łóżka po cesarce to czułam taki ból i mnie zesłabiło, że nie myślałam wtedy o nakładkach tylko siadałam jak leci ![]() No ale u nas to nowy szpital z osobnymi łazienkami, w takiej "zbiorowej" pewnie bym nie usiadła. Ja ostatnio oglądałam filmik, że dziewczyna brała nożyczki takie zaokrąglone dla maluszka, żeby te drapiące paznokcie obciąć i ja chyba wezmę, bo mój się strasznie drapał a miałam 1 czy 2 pary rękawiczek a był smarowany na twarzy alantanem i rękawiczki były od razu brudne i więcej nie miałam ![]() ![]() A kiedy masz tą wizytę dokładnie? bo już mi wyleciało z głowy? Ja mam jutro i też miałam złe sny związane z dzieckiem ![]() A Elmo fajny ![]() ![]()
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-12-03 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Konto usunięte
|
hej Wam
![]() powiem Wam, ze strasznie się boje jednak o tego naszego brzdąca.. to TSH mnie martwi, dostałam dopiero od ginki skierowanie do przychodni endo jak jej powiedziałam ze juz prywatnie pójdę.. tsh około 3,70 mam tylko teraz muszę znaleźć miejsce gdzie w miarę szybko się dostanę, w jednym z radomskich szpitali ponoc około tygodnia się czeka, to spróbuję tam |
![]() ![]() |
![]() |
#917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Elfka po rozmowie z polozna doszlismy do wniosku, ze i tak musialabym dorabiac mm. Poza tym nie chcialabym przechodzic przez ten koszmar ponownie. Teraz i my odzylismy i maly najedzony. Dzis mam nadz polozna powie, ze przybiera, bo do tej pory nie bardzo mu to szlo
![]() Ok zmykam bo wlasnie przyjechala ![]()
#919 |
Zakorzenienie
|
Kamel mam wizyte w piątek 5 grudnia
![]() Elfka no własnie też myślałąm o suchym. Mam zamiar byc w szpitalu 2-3dni max hehe a tyle wytrzymam "myjąc suchym" jakbysmy mieli byc dłuzej to wtedy małż mi przywiezie najwyzej. olaa nie denerwuj się na pewno znajdziesz dobrego lekarza i bedzie ok *: mania ![]() ![]()
![]() |
#920 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ginka mi powiedziała, ze to niebezpieczne, bo tarczyca u dziecka źle wplywa na mózg itp... i jakoś się boję.. obym szybko się dostała. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- effka, a robiłaś samo tsh czy te ft3 i ft4 też? bo ja mam samo tsh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#922 |
Konto usunięte
|
aa bo myślałam czy prywatnie robić te ft3 i tf4. to jak mnie pokieruje to nie bd robiła. właśnie i ginka mówiła ze powinien juz mi endo porobić resztę potrzebnych rzeczy.
no nic, trzymajcie kciuki. na połówkowe to idę na 3D do jakiegoś lekarza z Wawy, to zobaczymy co tam i jak wygląda dzidzia dokładniej droga impreza, bo 250 zł ale wolę żeby dokładnie wszystko zbadał |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja spakowałam suchy szampon, ale mnie on daje radę tylko na jeden dzień więc sexi nie będę ![]() Cloud dużo sił i zdrówka ![]() Cytat:
![]() Mania trzymam kciuki za wage Franka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#924 |
Konto usunięte
|
ja sobie zdałam sprawę, ze po nowym roku to bd miała 3 miesiące na skompletowanie wyprawki
![]() bo kwiecien to raczej wolę zostawić awaryjny, w sensie miec gotowe w kwietniu wszystko, skoro na początku maja termin, masakra, jak ten czas leci |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Ola euthyrox da rade
![]() ![]() Byla pani polozna. Moje krocze idzie ku dobremu ![]() A Franko przybiera nadal za malo, bo w 5 dni 80 g (16 g/dzien, a powinien min.26). No, ale mowila, ze zobaczymy w pt, bo to moze przez ten moj brak pokarmu i na mm dopiero od ndz jest. Mam nadz ze bedzie dobrze ![]() Ok lece zupke odgrzac ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Jagacia moze jak maz przyjdzie do szpitala to dasz rade wziac szybki prysznic wiec wez tez mala buteleczke szamponu ![]() ![]()
#926 |
Konto usunięte
|
ja nie pomyślałam, ze mam coś z tarczycą.
bo staralismy się 7 miesięcy, wgl przez 4 miesiące z tych siedmiu okresy miałam ześwirowane, przychodziły kiedy chciały, a wcześniej miałam regularne. no i nie pomyślałam, ze to może być tarczyca, jak tak sobie teraz myślę, to może dlatego tak się działo. no ale udało się, robiłam to TSH jakiś czas temu no i wczoraj gin wypisała to skierowanie... a długo się to bierze? |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Ola ja robilam w czasie staran tsh, ft3, ft4, anty tg i anty tpo. Leki biore caly czas. Ja mam jeszcze jakis guzek na tarczycy, ale tym mialysmy sie zajac po porodzie, wiec jak sie ogarne tutaj w domku to musze sie za to zabrac
#928 |
Zakorzenienie
|
Mania super ze u Was wszystko dobrze:-*
I nie martw sie, maly jak ruszy to bedzie tyl az milo ![]() ![]() Mela dzisiaj miala szczepienie i wazy 5500 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja pierdzielę, jesteście szalone z tym pisaniem
![]() ![]() Aguś - nie będę się chwalić bo znów dziś da mi popalić w nocy ![]() ![]() ![]() Hehe, częściej niech twój tżcik wyjeżdża, to i dzieci anioły będziesz mieć ![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=d59bqCA0BLs ![]() ![]() ![]() Zaraz wrzucę fotę pościeli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lista porządna i chyba wszystko na niej jest. Nie wiem czy można być w skarpetolcach podczas porodu. Wiem, że czasem mają takie specjalne, uciskowe przy problemach z krążeniem ale czy zwykłe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zrobiły się takie inne właśnie kilka miesięcy po porodzie. Nie pamiętam dokładnie kiedy. Nie czuję już abym miała przepełnione, ciągle są takie jakieś lekkie, ale pokarm mam i Młody ssie aż miło. Pewnie i tak jest u Ciebie. Nie martw się... pokarm się nie kończy ![]() Wypij sobie herbatkę laktacyjną i spokojnie karm dalej, bo jak zaczniesz myśleć i się zamartwiać to tylko przystopujesz laktację (znam to z własnego doświadczenia, kiedy to ubzdurałam sobie, że Młody się nie najada i w ciągu dnia nie miałam pokarmu, bo tak się przejęłam, ale wrócił, na szczęście). No ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ubrania zabrał małż po przyjęciu mnie na porodówkę, a później przywiózł gdy po nas przyjechał ![]() Cytat:
Sprawdziłam ft3 i ft4 prywatnie, bo nie zwlekałam z wizytą tylko poszłam jak najszybciej po receptę prywatnie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.