![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V.
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie rok 2015 był dla mnie dobrym rokiem, w maju/czerwcu zamknęłam dwa duże zadania (jedno bardzo duże w życiu zawodowym, drugie w prywatnym). No i od tego czasu jakby klops ![]() ![]() PLAN NA LISTOPAD 1) skończyć projekt, nad którym obecnie zdalnie pracuję - projekt składa się z 6 kategorii (2/6) + trzeba jeszcze napisać wstęp (0/1) 2) przygotować dokument z ogólną koncepcją kolejnego projektu (0/1) 3) Roznieść 10 CV (0/10) 4) Schudnąć 3,5 kg ![]() 5) Codziennie minimum godzina ruchu (spacer / basen / rower zwykły / rower stacjonarny) (3/30) 6) Prezent na urodziny TŻ (0/1) 7) Prezenty dla rodziny na święta (0/5) 8) Skończyć obecnie czytaną książkę (0/1) 9) Założyć (i skrupulatnie codziennie wypełniać ![]() ![]() 10) Napisać w końcu przekładaną od 4 miesięcy publikację (po moim karygodnym prokrastynowaniu i ciągłym odkładaniu tego na później pewnie już nie wierzą, że kiedykolwiek ją zobaczą, ale się mocno zdziwią ![]() 11) Poprowadzić w excelu dokument dotyczący miesięcznego budżetu i sprawdzić, jak to się kształtuje 12) Być miłym dla ludzi, żyć daną chwilą, doceniać to, co mam i nie oczekiwać bógwieczego ![]() PLAN NA TYDZIEŃ 2 - 8 listopada 1) 2 kategorie zdalnego projektu (0/2) 2) Kupić zeszyt na dobre rzeczy i zacząć go prowadzić 3) W ten piątek ważyć chociaż trochę mniej niż w poprzedni ![]() 4) Porządek w folderze ze zdjęciami; zgrać nowe zdjęcia z aparatu i komórek 5) Zanieść 2 CV (0/2) 6) Zrezygnować z terapii - nie mam kasy aktualnie i spróbuję jakoś sama ![]() 7) Rozpakować w końcu fioletową torbę ![]() 8) Uzupełnić do końca kalendarz 9) Założyć segregator na moje recenzje książek ![]() 10) Codziennie godzina ruchu (2/7) 11) Wyciągnąć B. do kina na Pakt z diabłem ![]() 12) Impreza z K. w piątek ![]() 13) Imieniny dziadka w niedzielę. Kupić i zawieźć rogale marcińskie dla rodziny ![]() PLAN NA DZIŚ ![]() 1) skończyć 1, już rozpoczętą, kategorię projektu 2) Zrezygnować z terapii 3) Rozpakować fioletową torbę ![]() 4) 1h spaceru 5) Porządek ze zdjęciami 6) Zrobić porządek z naczyniami ![]() O. Zobaczymy, czy uda mi się ogarnąć moje życie i skończyć z byciem rozlazłym leniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do końca roku 2 m-ce dobrze by było w Nowy Rok wejść już co nieco ogarniętą więc muszę kopnąć się w d..ę bo rozlazłość sięga zenitu, dziś wkleję swoją listę na ten m-c, może jak ktoś inny poza mną będzie to widział będzie mi łatwiej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Lux Mundi
|
_bog, trzymam kciuki za realizację
![]() ![]() Lilith, wrzuć koniecznie listę ![]() ![]() U mnie dziś z listy odpada : wizyta u rodzinnego [mam skierowanie na wyniki i rentgen], i wizyta u weta : odrobaczanie kotełów + kotka zaczęła terapię na koci katar. Cieszę się bardzo ![]()
![]() |
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Jestem zmęczona. Już nic mi się nie chce. Wczoraj położyłam się do łóżka o 18. Padłam. Dzień w dzień robię popołudniu coś związanego z pracą. A jak nie robię to myślę o tym i le jest do zrobienia, czy się wyrobię i czy dobrze zrobiłam to co zrobiłam, bo jak nie to kontrola... W domu znów czuję się przytłoczona, dużo ludzi (czyt. nas troje), znów bałagan. Nie mam butów na tę porę roku, dziecko nie ma kurtki, a na koncie pusto i na moim i na tż. Dzisiejsza migrena myślałam, że rozsadzi mi ćwierć czaszki. Jestem zmęczona. W sobotę szkoła, przestałam znów przerabiać testy. Pójdę i się pewnie nasłucham, że nikt nie raczył się zjawić na zeszłym zjeździe i nauczycielki siedziały bezczynnie, ale czy to moja wina, że nasza grupa składa się z dwóch osób w zasadzie? Dwie nieobecne i dramat, bo cała klasa nie przyszła na zajęcia... Z lekka mam przeładowanie chyba. Wcześniejsza euforia ustąpiła miejsca zmęczeniu. Kopiowalny plan: 1. Posprzątać kuwetę. Zrobione. 2. umyć podłogę -w łazience -w kuchni 3.Wstawić pranie -kupić proszek i płyn do płukania - wstrzymane z braku kasy -brązowe - wstrzymane z braku proszku i płynu 4.Zmywarka -rozładować Zrobione. -załadować Oddelegowane - swoje powkładałam, sprzątać za innych nie będę. 5. Posprzątać w szafach. 6. Zająć się kroniką - chociaż 1 wpis z wklejaniem zdjęć - - temat 14 - temat 15 - temat 16 ... do 28 7. Obrobić dokumenty z pracy!!! -4- No dobra. Jedno chociaż zrobię. Już. Szybko się uwinęłam ![]() -5- Podliczone - wystawić dokumenty - wypisać korektę faktury -6- 8. Zrobić test online.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-12-07 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia _bog ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
No rozlazłam się strasznie, okropnie i fuj
![]() Ale wrzucam listę, może zmotywuje mnie to, że zostało to opublikowane i inni to widzą, bo samemu to tak czasem jednak naginam, że zrobię, ale może kiedy indziej ![]() LISTOPAD Ułożyć 4szt puzzli (1/4) Przeczytać min. 4 książki (1/4) Trzymać się przeznaczonej kwoty na wydatki na przyjemności Trzymać się ułożonego jadłospisu Chodzić do sklepu z listą zakupów Wchodzić na fb tylko rano i wieczorem (max 15min) Nie kupuj na zapas, skończysz kup nowe Pójść do endokrynologa Zrobić tsh, ft3,ft4 Uporać się z koszem na pranie, bo niedługo nie wejdę do łazienki Przejrzeć swoją szafę – posprzątać, stare wyrzucić, niechodzone sprzedać Uszyć małemu spodenki Uszyć kota maskotkę Uszyć kocyk Uszyć legowisko kotom Zrobić więcej bransoletek Dni bez słodyczy (1/30) Wstawaj najpóźniej o 8.00 Kładź się spać najpóźniej o 23.00 Porządki w kuchni Porządki w łazience Umyj mopem podłogę Nie używać Internetu, fb w telefonie ½ projektów z zeszytu „praca” Zamów pod koniec miesiąca nowe soczewki Umów się na grudzień do fryzjera Oddaj ksiązki do biblioteki i pożycz kolejne Opłać Internet TYDZIEŃ 2-8.11 Zrobić chabrowy koszyk Zrobić szydełkowego nietoperza Pomalować paznokcie Ćwiczenia 5 razy w tygodniu (1/5) Maseczka na twarz 2 razy (0/2) Peeling 2 razy (0/2) Nałożyć złuszczające skarpetki Codziennie wieczorem mieć pusty zlew (3/7) Zaplanować co przygotuję na urodziny małego Odebrać paczkę z empiku Przejrzeć szafę małego i pochować za małe ubranka Przenieść świeczki do pudełka Kupić woreczki strunowe Angielski rozdział 1 z książki Podlej storczyka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Kopiowalny plan:
1. Zrobić 2 listy płac na sobotę do szkoły!!!! zrobione 2. umyć podłogę -w łazience -w kuchni 3.Wstawić pranie -kupić proszek i płyn do płukania - wstrzymane z braku kasy -brązowe - wstrzymane z braku proszku i płynu 4.Zmywarka -rozładować zrobione -załadować 5. Posprzątać w szafach. 6. Zająć się kroniką - chociaż 1 wpis z wklejaniem zdjęć - - temat 14 - temat 15 - temat 16 ... do 28 7. Obrobić dokumenty z pracy OBROBIŁAM - dodrukować co trzeba DODRUKOWAŁAM - wypisać korekty 8. Zrobić test online...
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-11-07 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś na plus : dogranie spotkania z Dziewczynami przed wyjazdem i kompletowanie z listy tego, co zabieram. Patri, ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Cindy
![]() Zjadłam miks ogórka kiszonego z cebulą i oliwą, żeby wspomóc organizm w walce z tym mikro-najeźdźcą. Gardło płuczę wodą utlenioną. Nie mogę wyjść z podziwu, ze stworzenie, którego nie widać gołym okiem potrafi tak człowieka zwalić z nóg. Zdrówka wszystkim życzę! ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-11-05 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny! Wątek idealny dla mnie. Piszę pracę pracę licencjacką od pół roku. Po części przez durnego promotora, w każdym razie ostatnio spięłam się, dałam sama sobie przysłowiowego kopa w tyłek i kończę to cholerstwo.
Rzeczy odkładam głównie z powodu stresu, boję się, że coś mi nie wyjdzie, że tylko się wygłupię, więc wolę w ogóle się za to nie zabierać. Oczywiście przez to jeszcze bardziej się stresuję i tak w kółko. Źródłem moich problemów jest nieśmiałość i brak pewności siebie, wiary w swoje możliwości. Tak więc bardzo byłabym rada, abyście przyjęły mnie do swojego grona ![]()
![]() |
#911 |
Wtajemniczenie
|
Hermiona - czuj się powitana
![]() Cindy - jesteś moją inspiracją ![]() Patri - zdrówka, bo jak człowiek chory to automatycznie wciskamy pauzę i kolejny zastój gotowy ![]() Od kilku dni jestem produktywna ![]() ![]() ![]() Mój cel to korzystać z tego stanu, póki trwa. Ostatnio zauważyłam, że widzę, co mnie motywuje i to było jednak dla mnie zaskoczenie, bo to nic z wewnątrz, tylko wręcz odwrotnie. Np. jak siostra trzymała się diety, to jadłam o wiele mniej słodyczy sama, bo pomagała mi ta myśl, że ona też się trzyma. A teraz jakoś ciągnie mnie w górę mój chłopak, zupełnie nieświadomie, który ma w sobie niesamowite pokłady samodyscypliny, poczucia obowiązku i umiejętność organizacji swojego czasu. Znajduje czas na tyle rzeczy, obowiązki i przyjemności, zainteresowania, sport. I to mnie niesamowicie motywuje! Może i lepiej, żebym sama potrafiła się tak nakręcać, nie wiem czemu to na mnie nie działa na dłuższą metę, a ludzie obok już tak, więc co zrobić. Ważne, że działa. Na razie zaobserwowałam tylko, że faktycznie to się dzieje, żadnych głębszych wniosków jeszcze nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Shiny, obiecywałam sobie takie wnioski i jakoś nigdy ich nie wymusiłam na sobie, ale to zdecydowanie mój ulubiony stan - dzianie się.
![]()
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2015-11-06 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ mi to znane jest. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Wszystko zależy od mojego chcenia, zapału, energii, samopoczucia. Mój tż jest bardzo konsekwentny w działaniu - w gimnastyce, diecie, grze na basie, i tym co tam jeszcze sobie wymyśli. Nie pociąga mnie za sobą. Jeśli komuś się uda mnie pociągnąć, to szybko wymiękam, bo działanie to normalny stan tej osoby, nie koniecznie mój. I wtedy przychodzi załamka, że ja jestem taka nieogarnięta czy jakaś tam, że nie dorównuję komuś, że beznadzieja... Znalazłam sposób na siebie - robię. I tyle. Wstaję i robię. Bo wielokrotnie mierzyłam czas różnych czynności i się okazało, że to co było takie strasznie nieprzyjemne w głowie zajmowało bardzo mało czasu i wcale nie było takie jak mi się zdawało. Chodzi tu o sprawy takie przyziemne i codzienne. Nie wiem jeszcze jak powitać w życiu na przykład kurs kroju i szycia o którym marzę od wielu wielu lat. Po prostu fizycznie brak mi czasu, maszyny, pieniędzy, wszystkiego mi brak, a jednak marzyć o tym nie przestaję i marzę z tą samą mocą co kiedyś, tylko że nic się nie zmienia. To samo nauka języków obcych, chcę, marzę o mówieniu swobodnie i poznawaniu innych języków i na chceniu się kończy. Chciałam nauczyć się tańczyć salsę, tak dobrze tańczyć, przejść te wszystkie stopnie w SalsaLibre i co? I nic. No wiele jest takich punktów, które są tylko marzeniami. I z tym nie wiem co robić. Czas mógłby się wydłużyć w ciągu doby. ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Zakorzenienie
|
Podsumowanie starego tygodnia i plan na nowy. Podsumowując wiele nie zrobiłam, ale widzę u siebie chęć działania, co dla mnie jest dużym plusem, więc liczę iż następny tydzień będzie owocniejszy
![]() Cytat:
Kupić woreczki strunowe Angielski rozdział 1 z książki Podlej storczyka Przejrzeć szafę małego i pochować za małe ubranka Powysyłać sprzedane książki Kasę za książki -> spłacić kartę a resztę wpłacić na oszczędnościowe, nie wydawać na bzdury! Zrobić chabrowy koszyk Zrobić szydełkowego nietoperza Pomalować paznokcie Ćwiczenia 5 razy w tygodniu (0/5) Maseczka na twarz 2 razy (0/2) Peeling 2 razy (0/2) Nałożyć złuszczające skarpetki Przeczytać książkę Ułożyć puzzle Oddać książki do biblio Zrobić badania Porządki przed przyjazdem rodziców Upiec ciasta na urodziny synka Kupić baloniki i świeczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak to się dzieje, ale nadal mi się udaje
![]() A dziś to w ogóle zapisałam się do lekarza, w piątek o tym pomyślałam, w weekend przemyślałam sprawę i podjęłam decyzję i co? Plan od razu wprowadzony w życiu ![]() Nawet o dentyście zaczęłam już myśleć ![]() Może to zbliżający się koniec roku tak na mnie działa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() Oby owocną ![]() Ale doczytałam, że działasz nadal, efekt jest - tak trzymać ![]() Dentysta ważna sprawa ![]() ![]() U mnie różnie, ale odhaczam póki co mniejsze sprawy. Wystawiam nadal kosmetyki. Jutro w planach podział ciuchów na letnie i zimowe. Patrząc ile tego jest nie dam rady wszystkiego wystawić - stawiam więc na to, co sprzeda się teraz, czyli ciepłe ubrania, buty etc. Będę dawać znać, jak idzie ![]() Trzymam kciuki za Wasze działania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zadomowienie
|
Czy prokrastynacja ma coś wspólnego z robieniem rzeczy do połowy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niekończenie ![]() Ale skojarzyło mi się coś. Po drodze do celu jest moment znużenia, juz się nie chce, to się zdaje już nie ważne, jest tyle ciekawszych rzeczy, już nie napędza początkowa motywacja i adrenalinka - zapał, już nic nie dzieje się samo, tylko trzeba włożyć w to wysiłek, energię, czas, a satysfakcja jest nieodnotowywana. To podobno normalny etap i trzeba przez to przebrnąć i nie zrezygnować. ![]() Ile masz lat? Czy już miałaś etap patrzenia wstecz i wzdychania, ze tyle mogłaś i żałujesz, że nie masz tego czy owego, bo nie dotrwałaś do końca? Pewnie nie, bo nie byłoby w Tobie tyle dobrego humoru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co za książki czytasz? Podzielisz się tytułami? ![]() ![]() Owocowe tabletki przeciw prokrastynacji ![]() ![]() Bo my tu żremy żaby, tudzież pomidory ![]() ![]() ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2015-11-09 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odnośnie pogrubionego, to zauważyłam to u siebie, ale nie wiedziałam, że można przetrwać ten moment. Wczoraj np. sprzątałam na pulpicie. Z 15 minut mi to zajęło. Pod koniec poczułam nagle fizyczne zmęczenie! Takie uczucie, że zaraz chyba nad tym zasnę, nie dam rady już, jakie to było silne! Dokończyłam tą jedną rzecz i ostatni plik zostawiłam sobie na później, nie byłam w stanie się za niego zabrać. Zrobiłam to wieczorem. Patri - jak zdrówko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Też czasami mam tak, że robię coś do połowy
![]() Zaczynam sprzątać i nie zgarnę ostatniego okruszka, no bo nie i już. Walczę z tym. Muszę mieć kogoś nad sobą, albo być przyparta do muru to wtedy zapierniczam, nie odpuszczam i na prawdę daję radę, czyli mogę, tylko coś mnie blokuje i nie raz nie jest to lenistwo :/ Plan na dziś: 1)napisać do połowy ostatni rozdział pracy licencjackiej, jakieś 3 strony bo już mam bardzo długą tę pracę, więc jak się zepnę to uwinę się bardzo szybko. 2) zrobić obiad i posprzątać po nim( ostatni punkt jest najważniejszy) 3) aaaa no i jeszcze- ruch. Dziś mam ochotę na jogę. Właściwie to tyle, nie będę wypisywać nie wiadomo ilu spraw, bo na pewno się nie wyrobię, pisanie pracy zajmie najwięcej czasu. Wieczorem dam znać co z tego wyszło ![]()
wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1206686 ![]() ![]() Edytowane przez Hermiona111 Czas edycji: 2015-11-10 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
OOOOOOO jaaaaa, czy żeby dołączyć do takiego fajnego wąteczku trzeba nadrobić od części pierwszej? To mi zaostrzenie prokrastynacji grozi
![]() Wczoraj się chwaliłam dziewczynom na innym wątku, że i tak z tym to u mnie o wiele lepiej niż kiedyś, ale jeszcze chciałabym przyspieszyć, a dodatkowa motywacja zawsze mi się przyda. Moim głównym problemem jest niechęć do planowania - coś tam realizuję, ale list strasznie nie chce mi się tworzyć, w efekcie mam np jeśli chodzi o jakieś generalne porządki w szafach i szafkach coś tam zrobione w każdym pomieszczeniu, ale ogólnie to wydaje mi się, że mieszkam w chlewiku (choć jak ktoś do mnie wpada, to twierdzi inaczej).... i taki chlewik to mam ze wszystkim chyba w życiu...
![]() |
#924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, masz rację coś w tym jest ![]() ![]() ![]() Mam 24 lata i nie, nie żałuję, że czegoś nie zrobiłam, czasami żałuję, że zrobiłam coś :P Dzięki za miłe słowa ![]() ![]() ![]() Czytam poradniki psychologiczne dlatego pewnie tak ciężko mi dotrwać do końca bo nie ma żadnej akcji ani fabuły ![]() ![]() Hahaha, owocowe tabletki na wszystko ![]() Moja lista na ten tydzień, bądź następny: - 3 zwroty, jeden do Reserved, jeden do Mohito, jeden do Zary (się nabiegam po galerii), - zanieść szpile do szewca - zrobić nowe zdjęcie u fotografa, - kupić olej do włosów, - odwiedzić Starostwo, można to zamknąć w jednym dniu, byle pogoda dopisała ![]()
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2015-11-10 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | ||||||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie praktycznie same ropuchy do połykania, niektóre to nawet w małe smoczątka przemienione ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może niekoniecznie cofać się do pierwszego wątku, ale warto zerknąć na pierwsze strony - są zazwyczaj odnośniki do fajnych miejsc w sieci czy cytatów, które są pomocne. Co do list - każdemu służy co innego ![]() Cytat:
![]() Odkładam rzeczy, które mają pojechać ze mną na obczyznę - wyzwanie nie lada co zabrać, a co zostawić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Konto usunięte
|
Witajcie. nie było mnie chwile.
Pisałam wcześniej, że mam dead line. no właśnie dziś nadszedł. pracę zrobiłam. w sumie nie była wielką ni cięzka ale ile ja przy tym się naprzezywałam to moje... szkoda gadać. czy ja się kiedyś naucze pracować po woli i efektywnie w swoim czasie? czy muszę zawsze najpierw sie napalić, potem wyolbrzymić zadanie, potem odkładać, potem sie załamać, motywowac się kilka dni, robic listy za listą, potem zrobić część, znów sie załamać że nie dam rady, znów odłożyć i udawać że nia ma tematu i spędzać połowę czasu na fejsbukach i innych głupotach które nie są mi do niczego potrzebne????????? nie znam odpowiedzi tymczasem. mam kolejny dead line. koniec listopada. roboty nie wiele.. tak na oko to z 15godz. ale będą to robić 2 tygodnie, przejdę załamanie nerwowe. itd itp... potem czeka na mnie wielka ropucha na grudzień...już się boję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#930 |
Lux Mundi
|
Dotarłam na rentgen, jutro wynik
![]() Dosłownie 20 minut z dojściem i badaniem, a wlokę się tam od zeszłej środy ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.