|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1
Cytat:
wkurzaja mnie te mohery
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nie umiem jakos nakryc tetrowka..
|
#903 |
|
Konto usunięte
|
A ja nigdzie nie chodze to na razie nie karmie poza domem. Po szczepieniu pewnie będę musiała go pocieszyć cycusiem jak to Firm powiedziała
|
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ktos moze mi napisac jak sie podaje sab simplex ? Dostalam od kolezanki z niemiec
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes - ja podawalam max 10 kropel przed każdym karmieniem Sab simplex
Arbuza pochlaniam i jest ok ![]() Byliśmy dzis na kursie chustonoszenia! Bylo super, mala byla grzeczna, raz dala sie zamotac z wrzaskiem bo byla niedojedzona a za drugim razem caly czas spala teraz szybciutko kupic chustę trzeba ![]() Sara - ja raz chciałam dać malej herbatkę z kopru i zwymiotowala po kilku kroplach... Daje tylko troche wody w upaly
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Na ulotce stoi napisane, że 15 kropelek przed lub po jedzeniu
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Lily 15 kropli przed kazdym karmieniem
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny moj Arturo mial dzis taki atak ryku bo to nie byl placz ze normalnie noe wiedzialam co robic
![]() A z pozytywnych rzeczy dostalam od kolezanek zaproszenie na sesje z dzidzia
|
#909 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic poza cycem jej nie podchodzi. Jak Ci zależy, żeby pił, to może łyżeczką podawaj? Ja tak synka nauczyłam samą wodę pić.Cytat:
Ja na razie tylko raz zaliczyłam karmienie poza domem - na placu zabaw, ale byliśmy sami ![]() Nie wiem, jak się nazywam.. taki miałam dziś dzień. Agatka ewidentnie skok przechodzi, potrzebuje ciszy do jedzenia i usypiania. Niestety jej brat też ma jakiś skok rozwojowy, bo dał niezły popis wieczorem. Aż się zaczynam martwić, czy takie napady szału są normalne
|
||
|
|
|
#910 |
|
Konto usunięte
|
Boże Kubi tak mi krzyczał że masakra ani cyc ani na rekach dopiero jak kropelek parę dałam to się za jakiś czas wyciszyl. Dałam smoka i uspilam. Masakra aż się przyduszal z placzu a ja plakałam razem z nim
Edytowane przez 201606011622 Czas edycji: 2015-06-12 o 20:40 |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie tu u nas na forum ostatnio. .
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
nom
![]() położna obejrzała bliznę, mówi, że nic sie nie dzieje. a mnie boli, bolesne przy dotyku. nie mogę się zgiąć i wyprostować bo ciągnie
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze dzis wiekszosc dzieciaczkow ma gorszy dzien..
U nas od kolo 12 byl ryk, nic nie pomagalo, zasypial tylko na rekach albo na klacie na kilka minutek, juz bylam bezsilna i zadzwonilam po mojego tate zebym mogla sie wysikac, zjesc, odpoczac.. w efekcie we trojke plakalismy kolo 17 chcialam dac rumianek, ale plul, wiec dodalam troszke cukru i wydoil.. nie wiem czy dzieki rumiankowi czy tak po prostu, ale zaraz zrobil kupe, dopadl sie do cyca i usnal. Tz obudzil go na kapiel, nakarmilam i znow poszlo z tylka mam nadzieje, ze juz go teraz nie bedzie tak meczylo.
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
baset dziwne to ta twoja rana po jestes juz prawie tyg po cc....no dwa I pol....ja juz po tygodniu normalnie prawie funkcjonowalam....na dwa to na pewno...teraz 4 tygodnie dzisiaj po cc juz nic mnie nie boli....takze moze niech jakis lekarz to obejrzy
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotknąć sie nie mogę, jest czerwone i spuchnięte. ale wg niej wszystko jest w porządku. Truskawka Położna mi mówiła, żeby nabiał na jakiś czas odstawić i wtedy sprawdzić jakie będą kupki. Ja się załamałam. Położna powiedziała, że moje dziecko nie jest "nabite" i ona nie wie czy przybiera na wadze. szkoda tylko, że nikt wagi nie przywiezie i nie zważy. bo ważenie ze mną to mi się wydaje mało wiarygodne. jest mi smutno, bo jednak jestem beznadziejna, bo mi dziecko na wadze nie przybiera.
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
U nas noce tak samo czyli maly zasypia miedzy 20:30-21:30 i spi do 2-2:30 zje i spi do 5 pozniej budzi sie kolo 7-8 lub 9 i nic tylko je je i je aaa i jeszcze sra Bylismy dzis na chwile w galerii kupic mu jakas cienka czapke, wkladki laktacyjne (bo ostatnio kupilam z belli i sa tak chu.jowe, ze szok...przeciekaja w minute przy moim cisnieniu w cycach )No i musialam sobie dwie bokserki kupic bo najlepiej z nich cycka wyjac maly przespal impreze zreszta jak kazde wyjscie ![]() Musialam dokupic jeszcze 10 pieluch tetrowych yhyyy juz to czuje ile prasowania Ja mam antybiotyk na ta blizne..le stan zapalny nie mija i brzydka ta bluzna teraz przez to jest ![]() Upal jak cholera u nas.. Trzeba dziecko dopajac przy piersi w takie upaly ?? Bo moj potrafi spac 3-4h i nie wiem czy go budzic zeby sie napil ![]() Czy skoro spi to nie potrzebuje ?
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#919 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruska wow, super Leoś śpi. My może w końcu jutro na jakiś szoping pojedziemy, bo nie mam żadnych ciuchów.
Ja bym dziecka nie budziła ![]() Baset moja też nie jest nabita, a przybiera Jak nie jesteś pewna, czy przybiera to może wybierz się z małą do przychodni na ważenie.
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Monisia jakiego wiązania się uczyliście?
Ruska ja nie dopajam małej Scotasia nasz syn aż zdziera gardło czasem. Dziś nie pasowało mu, że tata poszedł pod prysznic, miał iść z nim natychmiast na podwórko i było "tataaaa, nieeee, ałaaaaaaa"
|
#922 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
śliczny Kubuś
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jem arbuza nałogowo codziennie. banany sporadycznie, brzoskwinie i jabłka - narazie tyle z owocow. marzą mi sie truskawki ale boje sie. no i jogurt z wisniami dzis zjadłam... sara ja pije herbate koperkowa ale karmie tylko i wylacznie piersia. tesciowa mowi ze mam dopajac woda albo herbatkami ale tego nie robie. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- a na plesniawki to slyszalam ze pomaga gencjana albo wit c. a ze starodawnych babcinych porad - posikana pielucha ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Mi położna mówila że jeśli karmię piersią to nie musze dopajać a jedynie częsciej przystawiać bo na początku leci mniej tłusty pokarm to tym gasi sobie pragnienie Ja mojego nie budzę , daje mu wtedy kiedy chce
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#925 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no wlasnie nie chce go budzic a skoro spi to znaczy, ze nie potrzebuje. A przystawiam go wtedy kiedy potrzebuje ![]() U mnie tez dieta. Kurczaki, ziemniaki, szynka z kurczaka, marchewka, jablka, arbuz, banan i jakies zupy lekkie. Na razie nie chxe kombinoeac, jak skonczy miesisc to zaczne wprowadzac a poza tym waga leci wiec dietka sie przyda
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sab simplex i nas uratował, daję 2 x dziennie po 6 kropel i jak ręką odjął...
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero odpisuje bo nie dawalam rady. Mala w dzien nie spala.prawie nic. Musialam ja wziac na zakupy i zalatwienie spraw i jak zaczela sie drzec w.samochodzie masakra. Oczywiscie babcie ja poubieraly a bidaczce bylo goraco. Zaraz zwalilam z.niej.ciuchy i przestala plakac. Teraz przysypia na 5 min i budzi sie. Chyba ne pasuja jej jajka bo dzis zjadlam 2. Zrobilam sobie tez rybe na.parze.
Skaza lojotokpwa.wg naszej lekarki jest od przegrzania. Wystepuje tylko na buzce, we wlosach. To sa takie czerwone wykwity, plamy z bialym albo zoltym czubkiem. Mam przemywac rumiankiem i mascia ale po noej te wypryski sa wieksze. Tosia teraz.ma.oba policzki w tym i wyglada to okropnie strasznie mi jej szkoda.aA nabial mam jesc dla mleka. Np pol litra mleka.dziennie albo 20 deko twarozku albo plasterek sera albo jogurt. Stosuje sie i na razie odpukac jest ok. Oprocz tych jajek.chyba.
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes po ciemniączku widać czy dziecko nie jest przypadkiem odwodnione
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Uśmieszek dla ciotek wizażowych
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

teraz szybciutko kupic chustę trzeba 

bo moj pluje dalej niz widzi :/
Nic poza cycem jej nie podchodzi. Jak Ci zależy, żeby pił, to może łyżeczką podawaj? Ja tak synka nauczyłam samą wodę pić.

bo jak w cieniu siedzimy to jest idealnie, ale na słońcu jak idę to niekoniecznie.
codziennie. banany sporadycznie, brzoskwinie i jabłka - narazie tyle z owocow. marzą mi sie truskawki