Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-21, 12:14   #901
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Witam

Tak sobie Was od kilku dni podczytuję i stwierdziłam, że wypada się przywitać Jestem w 16t, termin porodu mam na 10 styczeń.

Z tż staraliśmy się o dzidzię 7 m-cy i jak odpuściliśmy i stwierdziliśmy że w sumie to fajnie nam samym, zobaczyłam upragnione 2 kreski na teście.

Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych (wszystko dobrze) i czas zapisać się na połówkowe. Na razie nie wiemy jaka jest płeć naszej fasolki ale mam nadzieję, że się ujawni w czwartek na wizycie

Ciążę znoszę dobrze, zdarzało mi się kilka dni złego samopoczucia ale nie mogę narzekać.

W takim razie witam i mam nadzieję, że mnie przygarniecie

Witamy

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 12:20   #902
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Baby, a u Was nie ma tak jak w PL, że i tak muszą Ci przedłużyć umowę jeśli Ci się kończy w trakcie ciąży, a jak nieokreślony, to nie mogą zwolnić?

No niestety....umowe mam na stale (od maja),ale moga mnie wyrzucic i tak. Jeśli mnie wyrzuca to musialabym iść do sadu pracy z wnioskiem o przywrocenie mnie (co mnie nie interesuje bo sie przeprowadzamy:-P), a to wszystko moze ladnych kilka lat trwac. Nie wspominajac juz o tym ze wlasciciel mojego hotelu jest osoba bardzo wplywowa i od 15 lat NIKT nie wygral z nimi w sadzie pracy,lacznie ze sprawami ktore byly oczywiste. Jak ktos ma wypadek w miejscu pracy to pracodawca falszuje papiery ze niby to nie byl dzien pracy tej osoby i też ja wyrzucaja,zeby nie placic chorobowego.
Dlatego tak sie bardzo stresuje co bedzie,tym bardziej ze dopiero od maja mam normalna umowe i dopiero dwa miesiace odprowadzaja za mnie normalne skladki (od 1600 euro brutto),wczesniej miałam umowe o staz i skladki odprowadzali od 750e,jesli pojde na bezrobocie jak mnie zwolnia to zamiast 1100e bede miala 500e zasilku :-(

Cytat:
Ja bez ciąży cofam jak jem koperek

Ja odkąd jestem w ciąży, ani razu nie robiłam grilla, jakoś mnie odrzuca
Ja bym chciala grilla ale nie mamy gdzie :-(
A też prawie tylko owoce jem. Tydzien temu zrobilam kopytka i indyka panierowanego i rozpuscilam sie z przyjemnosci haha,ale.nie mam siły codziennie gotowac.
Dzisiaj pewnie nalesniki z owocami beda.

Aaa i w zwiazku z tym ze dużo tu mamy dziewczyn z problemami z tsh...jakie moga byc konsekwencje zbyt wysokiego w ciazy? Cale zycie mi sie wahalo od 1 do 4,niestety tutaj norma jest do 5.4 i do lekarzy nie dociera ze 4 to raczej dla osoby troche starszej niz 25 lat,w ciazy nawet nie sprawdzaja poziomu,zastanawiam sie czy moga byc jakies konsekwencje jesli mi podskoczy.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-07-21 o 12:25
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 12:26   #903
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Podobają mi się takie torebki.. tylko nie wiem czy praktyczne jak myślicie? W sensie czy nie brudzą się szybko i nie pękają przy codziennym użytkowaniu.. No i ten sznurek czy się nie rozplątuje brzydko.. KLIK
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 12:26   #904
baby montana
Zakorzenienie

A i z frytkami też tak mam,ostatnio o 23.30 goście weszli do hotelu z torba z McDonald's to prawie sie poplakalam przez to ze mi takiej ochoty narobili haha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-07-21, 12:34   #905
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O ten kolor świetny <3 KLIK ale boję się że będzie się mega szybko brudzić, bo ja jak używam torebki to w kółko tej samej
Ale moja duża torebka z h&m kupiona rok temu przeciera się już na dole i trochu pęka (nie ma co się dziwić - zakupy, praca, jezioro, studia itp wszędzie ją zabieram ) I muszę myślec nad nową Kasy nie ma ale ciul tam nie?
Stary 2015-07-21, 12:34   #906
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Podobają mi się takie torebki.. tylko nie wiem czy praktyczne jak myślicie? W sensie czy nie brudzą się szybko i nie pękają przy codziennym użytkowaniu.. No i ten sznurek czy się nie rozplątuje brzydko.. KLIK
Słyszałam że sa świetne te torebki, nic się z nimi nie dzieje, czasami brudzą się np od spodni ale to nie problem bo łatwo się z nich zmywa.
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A i z frytkami też tak mam,ostatnio o 23.30 goście weszli do hotelu z torba z McDonald's to prawie sie poplakalam przez to ze mi takiej ochoty narobili haha
Jednak te frytki coś w sobie mają skoro tyle z nas je wręcz tera kocha
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 12:34   #907
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Swietne te torebki. Mi sie bardzo podobaja. Tym bardziej na lato nawet jak sie upacka lodami czy czyms przetrze sie szmatka i jak nowa. Sama sie nad nia zastanawialam.

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 12:39   #908
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Słyszałam że sa świetne te torebki, nic się z nimi nie dzieje, czasami brudzą się np od spodni ale to nie problem bo łatwo się z nich zmywa.
)
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Swietne te torebki. Mi sie bardzo podobaja. Tym bardziej na lato nawet jak sie upacka lodami czy czyms przetrze sie szmatka i jak nowa. Sama sie nad nia zastanawialam.
Dżinsów nie noszę więc nie ma się od czego brudzić
Przekonałyście mnie Tylko 300 zł to za dużo.. zamówię podróbę z allegro
Stary 2015-07-21, 12:44   #909
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dżinsów nie noszę więc nie ma się od czego brudzić
Przekonałyście mnie Tylko 300 zł to za dużo.. zamówię podróbę z allegro
A jaki kolorek wybralas?

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-21, 12:48   #910
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ten pudrowy róż mi się mega podoba.. Ale to muszę jeszcze z Tż przegadać Pewnie i tak poczekam z decyzją do sierpnia jak wypłata przyjdzie i zobaczymy czy wystarczy na wszystko Musze do dentysty pójść, a początkiem października wyjazd do UK na weekend i też pasuje przynajmniej 100Ł zabrać..
Stary 2015-07-21, 12:55   #911
slut
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
To jak juz rozmawiamy o przepisach pracy to jedno pytanko do osob które pracuja przy komputerze. Czy zwracalyscie sie o skrócenie czasu pracy przy komputerze do 4 godzin ?
Pracuję nadal po 8h dziennie przed komputerem, jednak robię sobie częste przerwy na rozchodzenie, ale co będzie w zaawansowanej ciąży to ja nie wiem... Umówiłam się z pracodawcą, że będę możliwie jak najdłużej pracować, najlepiej do 8 miesiąca ciąży i w dodatku szukać kogoś na zastępstwo bo niestety leży to w mojej kwestii

Co do jedzenia, z grilla ostatnio zajadam, jednak owoce i warzywa górują (odkąd jestem w ciąży wróciłam do jedzenia mięsa). Jednak nadal mięso odrzuca, początkowo nie mogłam się przyzwyczaić i miałam rewolucje żołądkowe ale po porodzie znowu wrócę do starej diety i powinno być ok

Torebki - świetne, sama się zastanawiam. Ktoś pisał na FB, że w biedronce dorwał taką po około 25zł, ale jaka jakość to nie mam pojęcia...

Dziewuszki, a jak radzicie sobie z ciuchami? Większość spodni mam z wysokim stanem i uciskają, z kolei legginsy mimo na gumce to czasami również uwierają i szukam jakiś spodni z niskim stanem najlepiej z lekkiego materiału, oddychające. Nie wiem czy jest sens kupować ciążówki, nawet później ze względu że i tak te ciuchy wychodzą naprawdę drogo w porównaniu do innych, np. luźniejszych rzeczy jakie można zakupić.

Edytowane przez slut
Czas edycji: 2015-07-21 o 12:58
slut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 12:56   #912
Dotka90
Zakorzenienie

Baby, z najbardziej hardkorowych to poronienie..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 12:56   #913
pietrusiowata
Rozeznanie

Mi też się podobają te torebki, ale tż-towi mniej. Myślałam żeby kupić taką podróbę na allegro na wakacje, bo potrzebuję takiej torby na wyjazd.

Czy któraś z was zaliczyła dłuższą podróż samochodem w ciąży? Wybieramy się na wakacje do Chorwacji a przeraża mnie myśl spędzenia 12h w samochodzie. Myślałam na zakupem adaptera do pasów dla kobiet w ciąży. Czy miałyście z nim kontakt?
Stary 2015-07-21, 12:56   #914
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej która tu mówiła o prostym leczo? Kupiłam cukinie bo są mega tanie, mam paprykę zieloną bo tańsza cebulę kiełbasę pomidory w puszcze koncentrat i ketchup. Przyprawy oczywiście też Wystarczy? Tż mówił że kurczaka jeszcze ale nie wiem..
Stary 2015-07-21, 13:00   #915
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten pudrowy róż mi się mega podoba.. Ale to muszę jeszcze z Tż przegadać Pewnie i tak poczekam z decyzją do sierpnia jak wypłata przyjdzie i zobaczymy czy wystarczy na wszystko Musze do dentysty pójść, a początkiem października wyjazd do UK na weekend i też pasuje przynajmniej 100Ł zabrać..
Nie no jasne ze tak. My nie jestesmy malzenstwem a mamy wspolna kase i razem decydujemy o wydatkach. Tzn w sumie TZ oddaje mi cala wyplate i mowi ze mam rzadzic wedle uznania i kupowac co chce ale i tak wole kazdy wydatek taki powyzej 50 zl skonsultowac

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-21, 13:05   #916
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Któraś tu miała adaptery i była zachwycona
Ja jeżdżę samochodem i trzymam pas ten na dole bo inaczej mnie mega gniecie i mi źle :/

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Nie no jasne ze tak. My nie jestesmy malzenstwem a mamy wspolna kase i razem decydujemy o wydatkach. Tzn w sumie TZ oddaje mi cala wyplate i mowi ze mam rzadzic wedle uznania i kupowac co chce ale i tak wole kazdy wydatek taki powyzej 50 zl skonsultowac
Nie chodzi o to że skonsultować wydatek bo to ja decyduję na co sobie pozwolimy Chodzi raczej o jego opinię na temat torebki czy będzie mógł później ze mną wyjść i się nie będzie wstydził
Stary 2015-07-21, 13:06   #917
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Świetne są, nawet nie wiedziałam, że podróby robią :P może też się skuszę Pewnie mniej trwałe niż oryginał ale tak od razu chyba się nie rozlecą

Cytat:
Mi też się podobają te torebki, ale tż-towi mniej. Myślałam żeby kupić taką podróbę na allegro na wakacje, bo potrzebuję takiej torby na wyjazd.

Czy któraś z was zaliczyła dłuższą podróż samochodem w ciąży? Wybieramy się na wakacje do Chorwacji a przeraża mnie myśl spędzenia 12h w samochodzie. Myślałam na zakupem adaptera do pasów dla kobiet w ciąży. Czy miałyście z nim kontakt?
Róbcie postoje co 3-4 godziny, żebyś mogła się poruszać. No i weź ze sobą rogala takiego pod szyje. Z tego co wiem adapter do pasów dosyć przydatny, jeżeli pas Cię uwiera to kup.
Mnie czeka 24 godzinna podróż ale autokarem.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 13:09   #918
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Świetne są, nawet nie wiedziałam, że podróby robią :P może też się skuszę Pewnie mniej trwałe niż oryginał ale tak od razu chyba się nie rozlecą

Róbcie postoje co 3-4 godziny, żebyś mogła się poruszać. No i weź ze sobą rogala takiego pod szyje. Z tego co wiem adapter do pasów dosyć przydatny, jeżeli pas Cię uwiera to kup.
Mnie czeka 24 godzinna podróż ale autokarem.
Na oryginał mnie nie stać Mam podróby perfum i są świetne więc może w torebkach też mi się uda

Podróż autokarem to katorga Ja w busie jak jechałam godzinę to miałam dość. W samochodzie taki plus że jak Ci coś nie tak to można się zatrzymać przewietrzyć itd
Stary 2015-07-21, 13:13   #919
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slut Pokaż wiadomość

Dziewuszki, a jak radzicie sobie z ciuchami? Większość spodni mam z wysokim stanem i uciskają, z kolei legginsy mimo na gumce to czasami również uwierają i szukam jakiś spodni z niskim stanem najlepiej z lekkiego materiału, oddychające. Nie wiem czy jest sens kupować ciążówki, nawet później ze względu że i tak te ciuchy wychodzą naprawdę drogo w porównaniu do innych, np. luźniejszych rzeczy jakie można zakupić.
Z bluzkami nie mam problemu bo i tak wiekszosc mam over size takze sie mieszcze. W stare dzinsy tez wejde i nawet zapne ale jest mi strasznie niewygodnie przy siadaniu.

Ostatnio zaopatrzylam sie w dwie pary spodni w podobnym stylu http://allegro.pl/luzne-spodnie-hare...504298191.html na szerokiej gumie z kieszonkami nie uwieraja i sa przewiewne i lekkie. Dla mnie mega wygodne.

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-21, 13:17   #920
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co do ciuchów pisałam stronę czy dwie wcześniej.. U mnie jest tragedia
Stary 2015-07-21, 13:22   #921
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja dostałam o siostry takie lniane szerokie spodnie zawiązywane na sznurek w pasie i są super. Noszę je pod brzuszkiem Szkoda, że są granatowe, bo wyglądają jak pidżama

Też tak miałyście, że w ciągu tygodnia wyskoczył brzuszek? Dopiero zauważyłam,jak chciałam do pracy założyć sukienkę to miałam brzuszek opięty i w piersiach ciasno :P
Stary 2015-07-21, 13:23   #922
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slut Pokaż wiadomość
Pracuję nadal po 8h dziennie przed komputerem, jednak robię sobie częste przerwy na rozchodzenie, ale co będzie w zaawansowanej ciąży to ja nie wiem... Umówiłam się z pracodawcą, że będę możliwie jak najdłużej pracować, najlepiej do 8 miesiąca ciąży i w dodatku szukać kogoś na zastępstwo bo niestety leży to w mojej kwestii

Co do jedzenia, z grilla ostatnio zajadam, jednak owoce i warzywa górują (odkąd jestem w ciąży wróciłam do jedzenia mięsa). Jednak nadal mięso odrzuca, początkowo nie mogłam się przyzwyczaić i miałam rewolucje żołądkowe ale po porodzie znowu wrócę do starej diety i powinno być ok

Torebki - świetne, sama się zastanawiam. Ktoś pisał na FB, że w biedronce dorwał taką po około 25zł, ale jaka jakość to nie mam pojęcia...

Ja na szczęście nigdy nie nosilam bardzo obcislych ciuchów,sukienki mam luzne,spodnie luzne,a jeansy odpadaja i tak przez temperatury ;-) w bardziej zaawansowanej ciazy pewnie leginsy+sukienka bo jak juz pisalam wczesniej-ciezko ciuchy ciazowe tu dostać.
Bardziej sie boje o stopy,bo i tak mam 41 i szerokie,a jak mi sie rozejda to w ogole nie bede mogla butow kupic-i tsk zawsze musze z polski przywiezc bo tu bardzo waskie stopy maja i w zadne buty mi stopa nie wchodzi.

Cytat:
Baby, z najbardziej hardkorowych to poronienie..
O matko,nie strasz mnie...a oni tu wszyscy maja poziom tsh w pupie :-(

Cytat:
To my jestesny dziwni bo jesteśmy malzenstwem a nie mamy wspolnej kasy :-D

Stary 2015-07-21, 13:24   #923
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Też tak miałyście, że w ciągu tygodnia wyskoczył brzuszek? Dopiero zauważyłam,jak chciałam do pracy założyć sukienkę to miałam brzuszek opięty i w piersiach ciasno :P
Ja tak mam! W zeszłym tygodniu było jeszcze spoko z ciuchami rano, wieczorem dopiero jak puchłam to mniej się mieściłam. I brzuch wciągałam na spokojnie i rano byłam szczuplejsza a teraz już nie wciągnę i mi sterczy od samego rana tak samo cały dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-21, 13:31   #924
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dobra lece placki smazyc i sobie frytkiale niedlugo wracam

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-21, 13:33   #925
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Oj tam frytka w tą czy w tamtą

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Zaraz Olka wstanie Muszę iść ogarnąć się i w ogóle
do jutra
Stary 2015-07-21, 13:37   #926
kogielmogiel
Rozeznanie

Po tych Waszych gadkach o frytkach tez poszlam na stołówkę po frytki, ale byly niedobre
Ja zaczynam sie rozgladac za spodniami ale kiepsko. W H&M jedne spodnie ciążowe 150 zl to troche przesada, zwlaszcza ze potrzebuje chociaz 2 pary. Przymierzalan też haremki ale denerwuja mnie te gumki w kostkach, dziwnie w tym wygladam. Wyglada na to ze musze zainwestowac w sukienki.
Stary 2015-07-21, 13:37   #927
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ej która tu mówiła o prostym leczo? Kupiłam cukinie bo są mega tanie, mam paprykę zieloną bo tańsza cebulę kiełbasę pomidory w puszcze koncentrat i ketchup. Przyprawy oczywiście też Wystarczy? Tż mówił że kurczaka jeszcze ale nie wiem..
http://liskowelove.blogspot.com/2014/08/leczo.html polecam,moje leczo sprawdzone juz przez wiele wizażanek
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 13:56   #928
niepozorna
Zakorzenienie

Ale mi smaka na leczo narobiłyście

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:02   #929
kinga1701
Zakorzenienie

A ja skromnie kalafior zajadam
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-21, 14:23   #930
candyyfloss
Zadomowienie

baby - pocieszę cię, że często wysokie TSH w ciąży spada. Ja startowałam z 2,09, a teraz mam 0,6.

Ja fazę na leczo mam od dwóch tygodni. Już dwa gary zrobiłam.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości