![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Ojej Joasiu to straszne, takie maleńkie dziecko musi strasznie cierpieć z powodu choroby. Strasznie męczy dorosłych, a co dopiero takie maleństwo. Mam nadzieje, że przejdzie Julci i Wam i nie skończy się szpitalem
![]() ![]() Dziewczyny dzisiaj śniło mi się że oglądałam koszule nocne do szpitala i nie mogłam nic znaleźć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Witajcie moje kochane mamusie! Jeżu jak dobzre znów miedzy Wami, na ojczyzny łonie! Brakowało mi was okrutnie! A nie byo mnie długo, bo mój filipek jest bardzo absorbujacym dzieckiem, apoza tym wizaż zmieniał serwery i nie mogłam siedo was dostać!
A teraz tak! Malina jest caly czas w szpitalu, ma strasznie niska hemoglobinę 36%, nie nadaje siena transfuzję bo zapadaja jej sie żyły...troche nieciekawie. Nie wiem, moze juz wyszła, ale ostatni msm, jaki od niej dostałam, to tyle, że na razie zostaje. Z Tomciem wszystko ok, jest blondynkiem, zdjęcia Malina umieści jak tylko sie zjawi w dmoku, oczywiscie wszystkie macie pozdrowienia! Josiu, trzymam kciuki, zeby Twojej Julci sie polepszyło! domyslam sie jak siestrasznie musisz denerwować, ja nie wiwdziała co robić i prawie w rozpacz wpadłam jak mi sie Filipek odpażył!A co dopiero grypA! Bedzie dobrze, tryzmam kciuki! W ogóle to ja wiecie ,cały czas szukam problemów, a to znajduje jakieś krotski na buzi Filipk,a to znowu widze zaczerwinioną '\pupkę, to znowu sie naczytałam o alergiach i oczywiscie znajduje je u filipka...koszmar! Mój TŻ juz nie może mnie słuchać! Poza tym powiem Wam, że mam małego glodomorka - 3x w nocy karmienie i przewijanie - ledwo żyję....podono to sie potem zmienia, oby, bo jak mam wrócić do pracy, to bede po scianach chodzić!A propos wracania do pracy - w tym tyg, jest 1 czytanie ustawy i głosowanie dot. wydłuzenia urlopów mac. trzymajmy kciuki! Kasiulka a czy Ty przypadkiem nie powinnaś sie juz sypać? Koniecznie daj znać! Wiecie, ja Wam na prawdę zazdroszcze jeszcze tych brzuszków, mój Filipek za tydzień kończy miesiąc, dacie wiare?! To jest kosmos, jak szybko czas leci przy dziecku!A ostatnio sniło mi się ,ze patrzę na mój płaski brzuch, a on to wtą to w druga stroną, dokładnie tak jak wtedy kiedy filipek jeszcze był w środku i fikał koziołki albo kopał! kompletnie zdziknęlam w tym moim śnie, bo wiedziałam, że on juz jest na świcie więc co to?I tak bardzo sie cieszyłam, ze znów mam go u siebie! Normalnie bóle fantomowe! Powiem Wam jszcze, bo tak czytałam soebie wasze posciki, nie bójcie sie porodu. To jest tak piękna sprawa i tak niesamowite przeżycie...az brak mi słów, no boli, wiadomo, że tak, ale ten ból momentalnie sie zapomina, ja moge dziś powiedzieć, że mogłabym cały czas chodzić w ciaży i rodzić dzieci! Z ręka na sercu mogę powiedzieć, że poród to najpiekniejsza rzecz w życiu, nie zrezygnoawłąbym z tego na pewno na rzecz zamówionej cesraki a juz na pewno nie brałabym żadnych znieczuleń. To po prostu trzeba przeżyć! Co do wyciskania z brzucha, to mnie też tak pomogli, ale ja akurat se z tego cieszę, bo bez tego chyba nie dałabym rady, w sumie sie tego nie czuje. Musze lecieć, Filipek sieobudził! Caluski i do uslyszenia!!!! ![]()
#903 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Przykre, że Malina ma takie problemy zdrowotne, zamiast cieszyć się macierzyństwem w domku o boku męża męczy się jeszcze w szpitalu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, biedna ta Malinka
![]() Meme termin mojego sypania przypada za tydzien, wiec teoretycznie mam jeszcze troche czasu ![]() ![]() ![]() Rany mam nadzieje ze te macierzynskie przejdą, juz zaczełam tracic nadzieje, myslałam ze po przyznaniu becikowego wsadzili ta ustawe do szuflady - moze sie nam uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że Malinka wróci niedługo zdrowa do domciu i w pełni będzie się cieszyć swoim Tomciem, życzę Jej tego z całego serca
![]() Kasiulka to już tuż, tuż... ![]() ![]() ![]() Zaraz idę spać, bo coś mnie juz bierze..... Miłej nocki i kolorowych snów mamuśki ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pierwszy poród zajął mi 40 minut. ![]() Przy drugim, ledwie sanitariusze zdążyli dopędzić z wózkiem - na którym leżałam wrzeszcząc, że już nie utrzymam - na salę porodową . Korytarz był długi, do dzisiaj pamiętam "przelatujące" mi nad głową lampy. Głowa do góry i nie bać się ![]() A do poczytania wrzucam link do rewelacyjnego bloga , dziewczyna opisywała czas , kiedy chodziła w ciąży ( polecam archiwum), a teraz opisuje dalsze dzieje juz trzyosobowej rodzinki. Nie raz rykniecie śmiechem. Zagladam tam dla relaksu - pod innym niczkiem ![]() http://od-rana-do-wieczora.blog.pl/ .
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne żeby była rozpinana i niezbyt długa ![]() ![]()
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
Rozetka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko a czy Ty przypadkiem juz nie powinnas sie rozdwajac???
Weszłam na Wasz wątek bo obiecałam ze zamieszcze zdjęcie kącika mojej Agaci (mieszka z nami w pokoiku i dlatego to tylko kacik....). Mam nadzieje ze sie spodoba
#911 |
Zakorzenienie
|
Katesiu przecudne
![]() ![]() Ja na razie oglądałam w sklepie internetowym Czerwony Kapturek http://www.czerwonykapturek.com.pl/s...080ef9a3f50af7 ale te ceny mnie rozwaliły - 239 zł ![]() ![]() A co do rozdwajania to mam jeszcze kupe czasu - do 14 marca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miałam poprostu koszmarną noc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki wpadłam na chwilkę na wasz wątek,bo na moim styczniowym cisza,mamusie zajęte maluszkami. Ja również strasznie się bałam porodu , ale jak się rozpocznie to się zapomina o wszystkim,także będzie dobrze. Ja chciałam wykupić sobie cesarkę lu b znieczulenie,a w końcu poszłam na żywioł i rodziłam tylko godzinkę,rewelacja. A 2 godziny po porodzie po śniadanku,poszłam pod prysznic. Także życzę Wam takich porodów.
![]() Joasiu kup dla swojej niuni Nosefrida,jest to przyrząd szwedzki do odsysania katarku , kosztuje około 25 złotych,ale polecam mojej pomaga,już walczymy z noskiem od 4 dni ,jest poprawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko , my kupiliśmy z tej firmy:
naklejki disneya w wątku fotki naszych dzidziusiów jest malutka próbka, akurat pokoju córki / niestety zbyt mała powierzchnia, by zaszaleć/ Ceny, cóż nie tak wysokie, bo naklejki około 30złotych, tak samo bordery ![]() Rozpatrywalismy również zamówienie gotowych tapet, niemieckich i włoskich, ale prawie 90zł za rolkę- przepraszam, ja wysiadam. Na allegro widziałam mnóstwo gotowych obrazków, witrazyków. Nel, ten sprzęt to aspirator, prawda, również polecam, bo jest lepszy od tradycyjnej gruszki.
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja swoje kubusie kupiłam w hurtowni z zabawkami (sasiad mojej pracy)-kazda sztuka kosztowała do 10zł., no a 239 nawet za złote ozdoby chyba bym nie dała....A skoro ja swoje kupiłam w hurtowni to podejrzewam ze w sklepach mogą kosztowac do 20zł, pewnie jak bedziesz chodziła z dzidzia na spacerki to bedziesz zagladała to takich sklepików, bo szukac na siłe gdzie ma sie do porodu tak niewiele to nie ma sensu... a moze ktos z rodzinki wam podaruje... pozdrawiam i odliczam Twoje (przepraszam-Wasze) dni ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny....jestem po kolejnej bardzo cieżkiej nocy...mój kochany Filipek z wiecznie spiacego ziecka zmienił sie w wiecznie głodne dziecko....
Co dzień ten sam scenariusz, budzi sie ok 1-2 w nocy, karmię go, zasypiam i za godzinę koncert. Wiec znowu go karmię i kłade, ok. 4 rano znów zaczyna - tym razem zmiana pieluchy, jakos za dnia potrafi przespać w jednej kilka godzin a w nocy nagle sie delikatniejszy robi!No to dobra - zmieniamy pieluchę, po tym znowu karmienie, bo tak sobie zakodował, ze po kazdej zmianie jest karmienie. O 6 znowu pobódka - znowu karmienie. Normalnie potem spał do jakiejś 8-9, ale dziś znowu poboódka o 7.15 - znow mziana pieluchy i znowu karmienie. Dziewczyny ja ledwo żyję! wygladam jak zombi! Nie mamy pojęcia co sie dzieje!Najpierw myślelismy, że za wczas go kompiemy (o 19) i niepotrzebnie sie wybudza ok. 23 jak zmieniamy mu pieluchę, wiec zmienilismy pore kompania na 21, zanim sie go "ochedorzy i nakarmi" jest 22, w sam raz, zeby dziecko sie zmęczyło i spało do 6 rano (tak przynajmniej funkcjonowaliśmy my z bratem). Nic z tego - 1-2 w nocy pobódka i ten sam repertuar do rana. Lekarka mówiła ,ze w nocy pokarm jest duzo bardziej tresciwy niż za dnia, dlatego trzeba dziecko karmic w nocy....ok, tylko ja bym chciała wiedzieć, czy to jest powód dla kóterego Filipek tak sie często budzi? W dzień jest aniołkiem, śpi, żadnych kolek, grymaszenia itp - złote dziecko, problem zaczyna sie w nocy. Na dodatek dzis wszystkie mieśnie tak mnie bolą jakbym conajmniej wczoraj nosiła worki z piaskiem....zaczynma sie załamywać i chyba mnie jakaś deprecha bierze. Boje sie że tak będzie juz ciągle....szkoda gadać, dawno sietak fatalnie nie czułam pod wzgledem psyche.... ![]()
#917 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamy!
Uff Julce juz jest lepiej. Kamień z serca. Meme nie wiem co Ci poradzić. Moja ma znowu ostatnio fochy w dzień. Wczoraj ją nosiłam od 16 do 20 na rękach bo za chiny ludowe nie chciała sama leżeć. Są lepsze i gorsze dni. Katesia ślicznie urządziłaś kącik swojego maleństwa. Chyba też sie skusze na te naklejki. Płatku pewnie się strachu najadłaś! Może to ta grypa. Ja też to przechodziłam. Znikam Julka wzywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
![]() Ja dziś miałam nad wyraz spokojną noc. Nic mnie nie bolało, po prostu spałam jak aniołek. Rozterka, faktycznie ta dziewczyna świetnie pisze ![]() ![]() ![]() Płatku współczuję Ci tej nieprzyjemnej nocy ![]() ![]() Meme, nie martw się ![]() ![]() Głowa do góry!!! ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Płatku, Ty szybciutko tą torbe pakuj, bo kto wiem, moze mnie jeszcze przegonisz?
![]() ![]() ![]() Powiem Wam dziewczyny, ze jak na razie to najbardziej przeraża mnie taka wizja funkcjonowania o jakiej pisze Meme - brak snu (dla mnie to koszmar), nieustanne zajmowanie sie dzidzia, brak chwili dla siebie, tylko karmienie, lulanie, kupki, wyciąganie glutow z nosa itp.... ![]() Ja chyba mam zadatki na wyrodną matke bo wcale mnie ta perspektywa nie cieszy...boje sie ze mala zagarnie całą moją przestrzen zyciową, ze teraz bede juz tylko matką, nikim wiecej. Ja jeszcze nie urodziłam a tez mnie juz deprecha bierze ![]() Meme mam nadzieje ze sytuacja sie wkrotce unormuje... a Filipek spi z Wami czy we własnym łożeczku? |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Kasiulka, filipek śpi osobno, w swoim łóżeczku, z nami spał tylko przez 1 tydzień. Jak mój mąż wstaje do pracy to wtedy go biorę do siebie, wtula siewe mnie i zasypia.Może właśnie dlatego źle sypia w nocy? Zauważyłam, ze jak cos mu "dolega", czyli kwęka dla kwękania, wystarczy, że go do siebie przytulę (bez jakiegos lulania, noszenia itp) i do razu przestaje, wieć moze faktycznie powinnismy go jeszcze na jakis czas zabierac do swojego łózia?
Poza tym, nie moge narzekać na dziecko, poza tymi niefjanymi nocami, to z Filipkiem nie ma żadnego kłopotu - odpukać zadnych kolek itp, nie tone w pieluchach, Filipek nie jest wiecznie uczepiony mojeje piersi. Jedynie te noce...no właśnie, wtedy kiedy najbardziej człowiek chcialby odpocząć to se ne da...Ale nie stresuj sie tym Kasiuka, moze Twoja Dzidzia bedzie smacznie spała w nocy i nie bediesz miała zarwanych nocek? Kazde dzieko jest inne, i na każde trzeba znaleźć sposób. O, właśnie mi sie przypomniało. Mój brat nie też chciał zasypiać, moi rodzice musieli mu puszczać szumy z radia ( wiecie, jak nie łapia jakaś stacja), bo to mu przypominało (chyba) wszystkie odgłosy z brzusia mamy i dopeiro wtedy zasypiał. Ja chyba zacznę mojemu F. puszczać cichutko radio, bo on przy nim śpi cały dzień, w ogóle nie reaguje na hałasy pt. odkurzacz, wiertarka, szczęk garnków czy talerzy - wiec moze tego mu brakuje w nocy? Nie bede nagrywać odgłosy świdrujacej wiertarki, ale cichutko saczące się radio moze mu pomoze? Zwłaszcza, ze ja sama stara koza zawsze zasypiałam przy załączonym radiu - musiałam zaprzestać procederu po wyjściu za mąż - TŻ nie mógł przez to spać. ![]()
#921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Joasiu, ja sie tak frustruje ostatnio bo dzidzia juz zrobiła rewolucje w moim zyciu, mimo ze jeszcze sie nie urodziła. Zanim dowiedziałam sie ze jestem w ciazy miałam dosc ambitne plany-marzenia zawodowe, tej wiosny miałam otwierac wlasny florystyczny biznesik... plany poki co wziely w łeb, a ja sie zastanawiam kiedy i czy w ogole do nich wróce... zdaje sobie sprawe ze egoizm przeze mnie przemawia, ale nie chciałbym zeby dziecko przesłoniło mi cały świat... Z drugiej strony malenstwo zmieniło tez wiele na lepsze - przez 6 lat nie moglismy sie zdecydowac na wziecie kredytu na własne M, .... gnieździlismy sie bez sensu w małej klicie, na bylejakim osiedlu, gdzie mieszkają głównie podejrzane typy, albo zmierzłe i upiedliwe dziadki, włamania do samochodów czy 8-latki palące papierosy są normą, a w niedzielne poranki "qrwy" mieszają się poboznymi piesniami rodem z radia maryja
![]() ![]() Meme, ja tak własnie sobie pomyslałam ze może Filipek w nocy teskni za mamusia i dlatego tak czesto sie budzi... ja będę próbowała przyzwyczaic malutką do łóżeczka, ale nic na siłe i jesli bedzie wolała spac z nami to nie bedę sie przeciwstawiac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka to chyba normalne, że myślisz też o sobie i swoich ambicjach. Każdy ma swoje marzenia czy plany i dąży do ich realizacji. Ja też mam nieciekawe warunki i dziecko usiedli mnie w domu na amen. Nie mamy tu żadnej rodziny, o wyjsciu we dwoje nawet nie będzie mowy. Mieszkanie wynajmujemy, samochódu nie możemy jeszcze kupić bo kumpel TŻ nie śpieszy się z oodaniem kasy i oczywiście bez ślubu, chociaż mamy go w planach. Widzisz nieciekawie u nas, ale bardzo ciesze się z narodzin małego, bardzo pragnęłam dziecka. Znamy się już 6 lat i niestety mieliśmy swoje przejścia, dlatego wiem, że czas coś zmienić i w końcu zalegalizować związek, chociaż zawsze są jakieś obawy. Też chciałam podjąć studia o których myślałam już od dłuższego czasu, ale to są duże koszta i postanowiłam zrezygnować ze swoich planów, ale wiem, że kiedy dziecko podrośnie będziemy mieć więcej swobody i może wtedy. Też nie chcę ze wszystkiego rezygnować, też zależy mi na moich planach i nie sądze, że myślenie o sobie czyni nas wyrodnymi matkami.
Ciesze się że jest ten wątek, przed chwilą załapałam jakiegoś doła, że nic mi nie wychodzi itd. Cieszę się że moge to Wam napisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Płatku ja jestem taka sama
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do planów to tak sobie teraz pomyslałam - ponoc dziecko jak nikt jest w stanie nauczyc człowieka dobrej organizacji i maksymalnego wykorzystania czasu... wiec moze jeszcze nam i naszym planom to wyjdzie na dobre - i tego sie trzymajmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Zadomowienie
|
Hej kochane, widze, że tu bardzo refleksyjne klimaciki....powiem Wam ,ze ja mam dokładnie tak samo jak Wy. Z jednej strony bardzo bardzo sie cieszę ze mam Filipka, a z drugiej co kilka dni popadam w jakąś zwiche ,ze teraz juz nic tylko pieluchy i pieluchy, że przez njablizszy rok pewnie nigdzie nie wyjdę itp. a zaraz za chwile patrze na niego i uśmiecham się sama do siebie i całe złe samopoczucie znika jak ręką odjął. Joasiu, masz racje, bycie matka to najcięższa praca na swiecie. Wiesz Kasiulka, nie miej do siebie pretensji i nie mów o sobie , ze jestes egoistka, czy wyrodna matka z ciebie bedzie. Dla mnie Filipek to też rewolucja, mimo, ze planowałam tą cieżę. A jednak ja jestem z takich, co to nie lubią jak im sieswiat do góry nogami przewraca. A po 9 mies. spokoju w ciaży i wecznego 9 miesięcznego błogiego życia i robienia czego mi sie żywnie podoba, teraz to wszystko jest dla mnie jak kubeł zimnej wody. I też mysle o sobie ze jestem egoistką, bo ostatnio płakałam patrzac na moje i TŻ zdjecie z Verony myśląc sobie, ze w maju będzie rok, jak szlelismy nad Gardą, bez jakichkoliek ograniczeń. Ale też myslę, że dobrze, ze każda z nas jest trochę taka egoistką, bo wtedy próbujemu zrobić cos ze swoim życiem, urozmaicić je, a szczęsliwa i spełniona mama, to i szczęsliwe dzidzi. Bo co jak co, ale frustracja dobzre nie wpyływa na dziecko, ono wyczuwa kazdy stres. No i podobnoi to prawda, że dzziecko bardzo uczy organizacji czasu, tylko troche to pewnie jeszcze potrwa zanim sie zorganizujemy...
A propos Maliny, jest juz w domku, tylko na razie nie mogła wejsć na forum, bo ma 39st gorączki od nawału mlecznego. Biedactwo...a dopiero co mi pisała, że chyba nie da rady karmić, bo ma mało pokarmu...
#926 |
Wtajemniczenie
|
O matko biedna Malina nie dość że się wycierpiała przy porodzie to jeszcze ma nawał. Współczuje jej tego bólu bo wiem co to znaczy. Ale mi jej szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() co do nocnych pobudek, to Wiktoria zmienna jak to kobietka byla. raz wstawala co dwie godziny a innym razem dwa razy w ciagu nocy. caly czas spala w lozeczku tylko jak byla chara to wolalam miec ja przy sobie a i chyba to ze bylam tak bliziutko powodowalo ze lepiej sie jej spalo. u mojej kolezanki sprawdzilo sie natomiast taka dostawka do lozeczka. jej malenstwo nie chcialo spac daleko w lozeczko wiec z mezem zainwestowali dodatkowe pieniadze i kupili. wyglada to jak lozeczko tylko takie mniejsze i bez jjednego boku. dosowa sie to do normalnego lozka. nie ma problemu dziecko czuje sie bezpiecznie i w razie czego latwo dziecko podniesc do karmienia. nie trzeba wychodzic z lozka spod cieplej kolderki. co do organizacji. nauczyloam sie pakowac torbe dla dziecka ubierac siebie, dziecko i jeszcze poganiac meza w ciagu 5 minut. jeszcze dwa lata temu powiedzialabym zeby sie wypchali. teraz to tak latwo przychodzi. regeneruje sily po kilkunastu godzinach szalenstw, sprzatania i innych szalenstw w ciagu 10 minut. wystarczy ze siade i wypije kawke i jestem gotowa na wiecej. jeszcze pod koniec ciazy mialam ostatnie zajecia na uczelni a juz po porodzie kiedy Wikusia miala ze cztery miesiace obronialam prace na cztery. pozdrawiam dziewczyny i zapewniam ze nigdy nie zapomnicie tego okresu ocby nie wiem jak byl ciezki. spadam zaczyna sie Magda M. ta to sie spelnia ale tylko zwodowo. nie to co my - matki polki. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() To straszne, że Malinka tak cierpi, oby szybko zapanowała nad laktacją, moja koleżanka mówiła, że to straszny ból piersi, ona męczyła się ok. 2tg. ![]() Kasiulka czy Ty już coś czujesz? Ciekawa jestem, czy masz już rozwarcie hm, musisz być troche już zestresowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Jejku Malina chyba najgorzej przez to wszystko przechodzi, bidulka
![]() ![]() Cieżaróweczki a jak tam u Was? Bo ja to w ogole nie czuje ze za 5 dni mam isc rodzic, nic a nic. Tyle ze brzuch mi opadł, to juz widać gołym okiem, przez co spi mi sie troche lepiej. Ale poza tym nic mnie nie rusza, zadnych skurczów przepowiadających nie mam (a przynajmniej nie rozpoznaje), zadnego czopa, nic. Cos czuje ze sie troche przeterminuję, moja ginka mnie zreszta uprzedziła ze to sie może przydarzyć - mam spokojnie czekać i zgłosic sie do szpitala tydzien po terminie, jesli wczesniej mnie nie ruszy. Bo raczej nie będą mi porodu wywoływac, tylko mam czekac az sie samo zacznie - byle by mnie na tym czekaniu wiosna nie zastała, no i zastanawiam sie ile jeszcze przytyje do porodu, bo jak na razie to bije wszelkie rekordy i pomału zamieniam sie w slonia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Też bardzo mi żal Malinki, oby wszystko dobrze i jak najszybciej się skończyło ![]() Kasiulka ogladałam wczoraj katalog Italian Fashion i znalazłam tą koszulkę, którą sobie kupiłaś, jest naprawdę bardzo ładna!!!. Co do mojego samopoczucia, to jest wręcz fantastycznie ![]() ![]() Miałam się Was o coś zapytać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.