Aparaty ortodontyczne cz. XVI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-11, 19:45   #901
saline
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI

Hej dziewczyny Pewnie to zabrzmi głupio, ale ja Wam zazdroszczę tych problemów z hyraksami, rotatorami - przynajmniej wiecie od czego Was boli.
Ja od m-ca walczę z jakąś infekcją w buzi. Dokładnie wylazło mi coś u góry tak bardzo wysoko nad zębem mądrości, na granicy dziąsła i policzka. Rentgen zrobiony już 2 razy, nic ni widać, 2 razy różne antybiotyki, kupa maści, płynów do płukania i nic. Cholerstwo jak było tak jest. Bolą mnie wszystkie zęby, policzek, ucho, oko, tkanka miękka w ustach po tej jednej stronie zmasakrowana, wylazł jakiś twardy guzek i nikt nie wie od czego to. Kilkoro dentystów, chirurg szczękowy, ortodonta i rodzinny rozkładają ręce. A ja cierpię i wydaję kasę za kasą, której jak tak dalej pójdzie mi w końcu zabraknie.
Na prawdę wolałabym żeby to mnie bolało od aparatu a nie że nie wiadomo od czego. Nie mam już siły.
saline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 19:59   #902
feronik
Raczkowanie

saline, współczuję... kurcze, może to jakaś torbiel albo coś? chociaż lekarze pewnie by zdiagnozowali. Trzymam kciuki, żebyś znalazła przyczynę no i pozbyła się tego paskudztwa

Skusiłam się dzisiaj na błękitne gumki i... dziwnie się czuję.
W ogóle orto założyła mi dodatkowy pierścień na 7... Miał ktoś podobnie (w sumie mam ich 5)?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160411_201735.jpg (17,2 KB, 62 załadowań)
feronik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 20:14   #903
rejek_d
Raczkowanie

Ja też dziś pierwszy raz skusiłam się na niebieskie Tylko ciemniejsze, bo piję dużo kawy i bałam się, że jasne mogą mi się szybko przebarwić. Ale moich krzywulców jeszcze nie pokażę, bo wstyd

saline, a to jest jakaś ranka? Miałaś robiony wymaz?
rejek_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 21:01   #904
Malinowaslodycz
Raczkowanie

Dot.: Aparat ortodontyczny Warszawa

Dziewczyny a jak wyglądają przebarwione bezbarwne gumki? Może jakieś zdjęcie ma któraś?
Malinowaslodycz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 11:47   #905
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez feronik Pokaż wiadomość
W ogóle orto założyła mi dodatkowy pierścień na 7... Miał ktoś podobnie (w sumie mam ich 5)?
Ja mam 6, na górze na szóstkach, a na dole na szóstkach i siódemkach
Stary 2016-04-12, 12:35   #906
Syla_
Zakorzenienie

Sorki pomyłka

Edytowane przez Syla_
Czas edycji: 2016-04-12 o 13:03
Syla_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 16:25   #907
ryba616
Przyczajenie

Cześć wszystkim! Zacznę od tego, że moja orto praktycznie ze mną nie rozmawia i tam gdzie chodzę jest totalny sajgon (pacjentów traktuje się naprawdę taśmowo). Ostatnio na wizycie orto założyła mi takie ciemno-szare gumki na zamki (i to nie na wszystkie), a ja mam aparat bezligaturowy. Ktoś wie w jakim celu te gumki?
ryba616 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 17:28   #908
Minai
Rozeznanie

saline współczuję, tak myślę do jakiego innego specjalisty mogłabyś iść i jakie badania zrobić, może laryngolog?

Cytat:
Napisane przez ryba616 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim! Zacznę od tego, że moja orto praktycznie ze mną nie rozmawia i tam gdzie chodzę jest totalny sajgon (pacjentów traktuje się naprawdę taśmowo). Ostatnio na wizycie orto założyła mi takie ciemno-szare gumki na zamki (i to nie na wszystkie), a ja mam aparat bezligaturowy. Ktoś wie w jakim celu te gumki?
Może jest to łańcuszek?
Stary 2016-04-12, 18:04   #909
Temperament
Zadomowienie

Czy miał ktoś wykonywany zabieg dekortyzacji przyzębia?
Temperament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 18:49   #910
ryba616
Przyczajenie

To nie jest łańcuszek. Wygląda jak gumki jakie się zakłada na taki zwykły aparat metalowy. I najlepsze jest to, że chyba dzisiaj jedną taką gumkę zjadłam, bo zniknęła z dwójki

Edytowane przez ryba616
Czas edycji: 2016-04-12 o 19:03
Stary 2016-04-12, 19:14   #911
NightwishLove
Zakorzenienie

Cytat:
saline, współczuję... kurcze, może to jakaś torbiel albo coś? chociaż lekarze pewnie by zdiagnozowali. Trzymam kciuki, żebyś znalazła przyczynę no i pozbyła się tego paskudztwa

Ja na piątkowej wizycie też zdecydowałam się na błękitne gumki

Ogólnie aparat noszę już prawie rok i widzę zdecydowaną poprawę. Jeżeli kiedyś się odważę to wrzucę swoje zdjęcia Natomiast po zdjęciu aparatu orto powiedział, że będzie nas czekało jeszcze trochę roboty z moimi zębami - głównie przez częściowe kompozytowe odbudowanie dwóch sztuk

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie

Edytowane przez NightwishLove
Czas edycji: 2016-04-12 o 19:16
NightwishLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 19:28   #912
saline
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki wielkie, mam już tak dość że nawet chciałam ściągać aparat.
A Twoje ząbki wyglądają super

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez rejek_d Pokaż wiadomość
saline, a to jest jakaś ranka? Miałaś robiony wymaz?
To nie jest taka typowa rana, ja czuję jakbym miała guzek, bardzo twardy, a całe to coś i dookoła jest spuchnięte, bardzo czułe na dotyk, czasem potrafi lekko krwawić jak dotknę szczoteczką. Ciężko to dojrzeć bo jest na samym końcu nad 8mką u góry. Mąż zaglądał i stwierdził, że to wygląda jak po ukąszeniu osy - spuchnięte, jakby obszorowane i z dziurką w środku.

Mieszkam w Irlandii i tu jest masakra z uzyskaniem jakiegokolwiek badania jeśli nie pójdziesz prywatnie, a zresztą nawet prywatnie to nie ma tu np. okulistów czy ginekologów, no chyba że polskie kliniki chyba trzeba będzie wybrać się do Polski.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Minai Pokaż wiadomość
saline współczuję, tak myślę do jakiego innego specjalisty mogłabyś iść i jakie badania zrobić, może laryngolog?
Dzięki, może trzeba by poszukać jakiegoś polskiego laryngologa, bo jak mi rodzinny wypisze skierowanie to będę z rok czekała na wizytę.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba616 Pokaż wiadomość
Mój orto jest bardzo małomówny, ale jak zadam jakieś pytanie to daje mi taki wykład, że w połowie zapominam o co ja tak właściwie pytałam
Też mam bezligaturowy i gumek nie miałam, mam podwójny łańcuszek na całym górnym łuku. Nie wiem w jakim celu mogła ci je założyć.
saline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:42   #913
elffik13
Przyczajenie

Heh wszystkie niebieskie gumki XD Ja też teraz mam niebieskie (tzn.wg. mnie bo inni uważają że jest to bardziej taki morski)
Ostatnio (czyli w piątek) byłam na wizycie. Ogólnie nic prawie się nie zmieniło oprócz tego że dała mi więcej tej przeplatanki i dołączyła drugą jedynkę do łuku. Po miesiącu ok. ma być widać efekt :-D A tak w ogóle to czy wy też macie wizyty co 6 -7 tygodni przy aparacie zwykłym metalowym? Bo to już drugi raz gdy mam do niej iść za 7 tygodni 😃
Stary 2016-04-12, 20:56   #914
Eve00
Rozeznanie

Saline ja bym sie wybrala do periodentologa, specjalizuja sie w chorobach dziąseł i śluzówki.

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 21:50   #915
Szpilka1985
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Temperament Pokaż wiadomość
Czy miał ktoś wykonywany zabieg dekortyzacji przyzębia?
Ja mam mieć dekortykację, ale jeszcze orto nie określił dokładnego terminu. Trochę się tego boję...
Szpilka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 08:25   #916
I_g_1
Raczkowanie

Haha - ja też niebieskie gumki mam :d
Stary 2016-04-13, 10:28   #917
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elffik13 Pokaż wiadomość
Heh wszystkie niebieskie gumki XD Ja też teraz mam niebieskie (tzn.wg. mnie bo inni uważają że jest to bardziej taki morski)
Ostatnio (czyli w piątek) byłam na wizycie. Ogólnie nic prawie się nie zmieniło oprócz tego że dała mi więcej tej przeplatanki i dołączyła drugą jedynkę do łuku. Po miesiącu ok. ma być widać efekt :-D A tak w ogóle to czy wy też macie wizyty co 6 -7 tygodni przy aparacie zwykłym metalowym? Bo to już drugi raz gdy mam do niej iść za 7 tygodni 😃
Ja chodzę co 6-8 tyg. Za każdym razem słyszę 6-7 max 8 tyg.
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:25   #918
truskavkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elffik13 Pokaż wiadomość
Ja mam co 6 tygodni
góra - 11.12.2015 r.
truskavkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:02   #919
rejek_d
Raczkowanie

U mnie zależy od tego od tego jaki zakłada mi łuk, słabszy czy mocniejszy, co 4-6 tygodni chodzę.

Saline, z opisu przypomina mi to przetokę, kiedyś po kanałowym mi się zrobiłam i konieczne było ponowne leczenie kanałowe. Ale to raczej powinno być widać na rtg.
Chyba najlepiej będzie pójść do specjalisty od dziąseł.

Edytowane przez rejek_d
Czas edycji: 2016-04-13 o 14:05
rejek_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:40   #920
201607111004
Konto usunięte

Pytanie do osób, która mają już wyprostowane zęby lub są bliskie zdjęcia aparatu a miały bardzo stłoczone zęby.
Czy tez odczuwałyście bóle i nadwrażliwość zębów a teraz to przeszło?
Moje zęby są zdrowe, powiedziało mi to kilku stomatologów i moja orto. Bolą mnie, są wrażliwe. To podobno efekt stłoczenia. Prawda? Przejdzie mi po wyprostowaniu?
Teraz po wyrwaniu ósemek zęby bolą częściej i bardziej, jaby tam wszystko po zabiegach było jeszcze podrażnione. Trafia mnie już : (
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 20:03   #921
kizdaM
Wtajemniczenie

A co w sytuacji, gdy zafarbują Wam gumki ? próbowałyście wtedy np "na siłę" wrócić do poprzedniego koloru jakimis sposobami ?
Nie wiem czemu (wiedząc, ze może się to tak skończyć) skusiłam się na lody wodne, kolorowe, (kaktus zielony) no i po moich błękitnych gumeczkach nie pozostał żaden ślad i teraz czy np zjedzenie czegoś tak zafarbowanego chemicznie może spowodować, ze one znowu się "zabarwią" tudzież jakiś drink do kupienia w sklepie typu kamikadze, jest mocno niebieski więc może by to coś dało ?

Może i głupie myślenie, jak zafarbowały to trudno, no ale jakoś tak mnie naszło ;p a następna wizyta dopiero 6 czerwca ja nie wiem jak ja wytrzymam z takimi gumkami
Stary 2016-04-13, 21:29   #922
feronik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kizdaM Pokaż wiadomość
A co w sytuacji, gdy zafarbują Wam gumki ? próbowałyście wtedy np "na siłę" wrócić do poprzedniego koloru jakimis sposobami ?
Nie wiem czemu (wiedząc, ze może się to tak skończyć) skusiłam się na lody wodne, kolorowe, (kaktus zielony) no i po moich błękitnych gumeczkach nie pozostał żaden ślad i teraz czy np zjedzenie czegoś tak zafarbowanego chemicznie może spowodować, ze one znowu się "zabarwią" tudzież jakiś drink do kupienia w sklepie typu kamikadze, jest mocno niebieski więc może by to coś dało ?

Może i głupie myślenie, jak zafarbowały to trudno, no ale jakoś tak mnie naszło ;p a następna wizyta dopiero 6 czerwca ja nie wiem jak ja wytrzymam z takimi gumkami
Dobrze, że piszesz, bo ja bym w sumie nie pomyślała, że lody zabarwią (chociaż fakt, że język potrafią nieźle barwić)... Jeśli gumeczki zrobiły Ci się zielone to może zjedź coś co farbuje na żółto, bo żółty + zielony daje niebieski (tak się chyba mieszało farby w podstawówce )
A tak na serio, to może po kilku dniach pod wpływem mycia ten kolor wróci do normy? No bo jednak te lody nie mają jakiegoś mega trwałego barwnika. Na pewno nie wygląda to tak źle, jak Ci się wydaje, pewnie inni nie zwrócą nawet uwagi, także głowa do góry

Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że skoro stosuje się węgiel aktywny (ten na zatrucia) do wybielania zębów (robi się taką "pastę") - on dobrze absorbuje, więc może i te gumki odbarwi? Może to głupi pomysł, ale tak jakoś pomyślałam

Edytowane przez feronik
Czas edycji: 2016-04-13 o 21:33
feronik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 21:41   #923
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze, że piszesz, bo ja bym w sumie nie pomyślała, że lody zabarwią (chociaż fakt, że język potrafią nieźle barwić)... Jeśli gumeczki zrobiły Ci się zielone to może zjedź coś co farbuje na żółto, bo żółty + zielony daje niebieski (tak się chyba mieszało farby w podstawówce )
A tak na serio, to może po kilku dniach pod wpływem mycia ten kolor wróci do normy? No bo jednak te lody nie mają jakiegoś mega trwałego barwnika. Na pewno nie wygląda to tak źle, jak Ci się wydaje, pewnie inni nie zwrócą nawet uwagi, także głowa do góry

Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że skoro stosuje się węgiel aktywny (ten na zatrucia) do wybielania zębów (robi się taką "pastę") - on dobrze absorbuje, więc może i te gumki odbarwi? Może to głupi pomysł, ale tak jakoś pomyślałam
Moze bym się tak bardzo nie przejęła, gdyby nie fakt, że w poniedziałek je dopiero założyłam a dzisiaj już są w innym kolorze, i to jeszcze w odcieniu zieleni, najbardziej nielubianym przeze mnie kolorze Spróbuję jutro z tymi kamikadze, bo one mega farbowały język więc może i gumeckzi przejmą kolor
Umyłam zęby, wypłukałam płynem Listerine i miałam wrażenie, ze trochę wróciły do swojego koloru, ale jak zapaliłam inne światło to stwierdziłam, że chyba jednak nic to nie dało...mam już mieszane uczucia. Chłopak wróci z nocki, to rano spojrzy i oceni ;p bo jak mnie widział ostatnio to jeszcze były niebieskie
Stary 2016-04-14, 02:29   #924
aparatek1000
Przyczajenie

Gorszy stan zębów po 2 latach noszenia aparatu

Witam!
Aparat noszę 2,5 roku. Za około pół, mam mieć go ściągany. Z aktualnego efektu nie jestem zadowolony; wręcz zawiedziony. Zdjęcia z dnia przed i w dniu założenia:
http://puu.sh/ohmfi/cd370ed156.jpg
http://puu.sh/ohmgg/5fb14271a0.jpg
http://puu.sh/ohmtS/8833bec7a9.jpg

Oraz zdjęcie aktualne:
http://puu.sh/ohmBZ/2508b5eca2.jpg

Moim zdaniem 2,5 roku temu miałem lepsze zęby. Były prostrze (no oprócz tej jedynki). Do tego, Jak widać, jedna jedynka jest wyżej (albo druga niżej). Myślałem, że miałem tak zawsze, ale jak dopiero znalazłem stare zdjęcia to zauważyłem, że problem wystąpił dopiero po założeniu aparatu. Przyznam, że nie takiego efektu się spodziewałem.. Co mogło być powodem takiej zmiany? Czy może to wrócić do stanu pierwotnego? Mam wrażenie, że jest to celowe działanie mojej ortodontki. Niestety dopiero po fakcie się dowiedziałem, że nie ma dobrej opinii (mimo, że lokal pierwsza klasa, a ludzi nigdy nie brakuje). Na sobie się przekonałem, że mi przedłuża noszenie aparatu. Po każdej wizycie praktycznie w ogóle nie czuję różnicy. Co mogę teraz zrobić?
aparatek1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:02   #925
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli gumeczki zrobiły Ci się zielone to może zjedź coś co farbuje na żółto, bo żółty + zielony daje niebieski (tak się chyba mieszało farby w podstawówce )
Niestety, nie tak ;-)
Żółty + niebieski = zielony
Niebieski to kolor podstawowy, nie można go uzyskać mieszając inne kolory. Jak niebieskie gumki złapią zieleń to koniec :-(
Teraz tez mam jasnoniebieskie. Tym razem się trzymają juz dwa tygodnie. Poprzedni raz się zraziłam,bo na śmierć o barwieniu zapomniałam i tego samego dnia, co założyłam, zjadłam potrawę z curry... I cały miesiąc z zielonymi musiałam chodzić. Teraz unikam ;-)

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.

Edytowane przez kat123
Czas edycji: 2016-04-14 o 09:05
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:49   #926
truskavkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Pytanie do osób, która mają już wyprostowane zęby lub są bliskie zdjęcia aparatu a miały bardzo stłoczone zęby.
Czy tez odczuwałyście bóle i nadwrażliwość zębów a teraz to przeszło?
Moje zęby są zdrowe, powiedziało mi to kilku stomatologów i moja orto. Bolą mnie, są wrażliwe. To podobno efekt stłoczenia. Prawda? Przejdzie mi po wyprostowaniu?
Teraz po wyrwaniu ósemek zęby bolą częściej i bardziej, jaby tam wszystko po zabiegach było jeszcze podrażnione. Trafia mnie już : (
Co prawda dalej mam aparat, ale dół prawie prosty - w okresie najmocniejszego prostowania jedynki były nadwrażliwe na zimne i ciepłe rzeczy. A potem nagle przeszło :P Więc raczej nie ma się czym przejmować, nadwrażliwość jest zupełnie normalna przy prostowaniu

Co do gumek to marzę już o jakimś kolorku, bo od grudnia mam ligatury metalowe... obym na kolejnej wizycie mogła już wybrać kolor...
góra - 11.12.2015 r.
truskavkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:53   #927
201705042038
Konto usunięte

Dot.: Gorszy stan zębów po 2 latach noszenia aparatu

Cytat:
Napisane przez aparatek1000 Pokaż wiadomość
Witam!
Aparat noszę 2,5 roku. Za około pół, mam mieć go ściągany. Z aktualnego efektu nie jestem zadowolony; wręcz zawiedziony. Zdjęcia z dnia przed i w dniu założenia:
http://puu.sh/ohmfi/cd370ed156.jpg
http://puu.sh/ohmgg/5fb14271a0.jpg
http://puu.sh/ohmtS/8833bec7a9.jpg

Oraz zdjęcie aktualne:
http://puu.sh/ohmBZ/2508b5eca2.jpg

Moim zdaniem 2,5 roku temu miałem lepsze zęby. Były prostrze (no oprócz tej jedynki). Do tego, Jak widać, jedna jedynka jest wyżej (albo druga niżej). Myślałem, że miałem tak zawsze, ale jak dopiero znalazłem stare zdjęcia to zauważyłem, że problem wystąpił dopiero po założeniu aparatu. Przyznam, że nie takiego efektu się spodziewałem.. Co mogło być powodem takiej zmiany? Czy może to wrócić do stanu pierwotnego? Mam wrażenie, że jest to celowe działanie mojej ortodontki. Niestety dopiero po fakcie się dowiedziałem, że nie ma dobrej opinii (mimo, że lokal pierwsza klasa, a ludzi nigdy nie brakuje). Na sobie się przekonałem, że mi przedłuża noszenie aparatu. Po każdej wizycie praktycznie w ogóle nie czuję różnicy. Co mogę teraz zrobić?
Ludzie często zapominają, że leczenie ortodontyczne to właśnie przede wszystkim leczenie, a nie tylko estetyka. Estetyka owszem, jest ważna. Można mieć "z wierzchu" ładne zęby, ale problem ze zgryzem. Nie można też zębów poustawiać zupełnie wg estetycznego widzimisię, bo efekt będzie nietrwały a wręcz szkodliwy dla pacjenta np. poprzez obciążenie stawów. Stomatologia estetyczna to inna działka, niż ortodoncja.

Nie wiem, jaki powód miała Twoja ortodontka, żeby wysunać te zęby, trudno ocenić. Dopiero inny ortodonta będzie mógł powiedzieć, czy lekarz postąpiła słusznie. Różni lekarze mogą mieć też różne plany leczenia.

Na Twoim miejscu skonsultowałabym to z innym lekarzem i czekała na efekt końcowy. Moim zdaniem Twoje zęby "przed" wyglądały dobrze, ale teraz też jest ok. Rozumiem, że efekt rozmija się z oczekiwaniami.

U mnie zęby były podobnie wysunięte, dopiero na retainerze trochę się to unormowało. I, tak szczerze, aparat również nie przeistoczył mnie w gwiazdę Hollywood, ale leczenie zostało przeprowadzone poprawnie.

Edytowane przez 201705042038
Czas edycji: 2016-04-14 o 09:56
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 09:58   #928
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez truskavkowa Pokaż wiadomość
Co prawda dalej mam aparat, ale dół prawie prosty - w okresie najmocniejszego prostowania jedynki były nadwrażliwe na zimne i ciepłe rzeczy. A potem nagle przeszło :P Więc raczej nie ma się czym przejmować, nadwrażliwość jest zupełnie normalna przy prostowaniu
Źle zrozumiałaś.
Pytam o bóle zębów jeszcze przed założeniem aparatu. Czy kogoś też bolały bo były krzywe i teraz gdy są proste mają spokój? : )
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:21   #929
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Niestety, nie tak ;-)
Żółty + niebieski = zielony
Niebieski to kolor podstawowy, nie można go uzyskać mieszając inne kolory. Jak niebieskie gumki złapią zieleń to koniec :-(
Teraz tez mam jasnoniebieskie. Tym razem się trzymają juz dwa tygodnie. Poprzedni raz się zraziłam,bo na śmierć o barwieniu zapomniałam i tego samego dnia, co założyłam, zjadłam potrawę z curry... I cały miesiąc z zielonymi musiałam chodzić. Teraz unikam ;-)
Wczoraj jeszcze miały lekkie zabarwienie zielenią, dzisiaj rano spoglądam w lustro, a one już całkowicie niebieskie, takie jak od razu po założeniu a pamiętam jak pisałyście, że jak już raz zabarwią to nie wrócą do swojego koloru, a tu niespodzianka nie wiem jakim cudem, ale znowu są błękitne
Stary 2016-04-14, 11:06   #930
ryba616
Przyczajenie

Zazdroszczę Wam kolorowych gumek- ja też chcę! A nie mogę, bo mam aparat Damon Ale i tak się cieszę, bo efekty są duże. Praktycznie po niecałych czterech miesiącach mam prawie idealny łuk, gdzie wcześniej zęby były takie krzywe i stłoczone, że głowa mała (teraz mam nawet jedną milimetrową szparkę między zębami a kiedyś ciężko było tam nawet nitkę dentystyczną włożyć). A jak to było u Was? Długo czekałyście, żeby ząbki się ładnie poprzestawiały?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości