Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-13, 18:55   #901
nadzieja82
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

[QUOTE=elah86;55667951

Edytowane przez nadzieja82
Czas edycji: 2016-02-18 o 18:45
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:01   #902
elah86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vella91 Pokaż wiadomość
Czarno to u mnie wszystko widzę :-( temperatura 38,5 stopnia :'(
Vella, może udaj się do lekarza, może jakaś grypa Cie dopadła :-(
elah86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:04   #903
201801291006
Konto usunięte

Vella byłaś u Gawlika?
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:05   #904
Vella91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elah86 Pokaż wiadomość
Vella, może udaj się do lekarza, może jakaś grypa Cie dopadła :-(
Byłam i jedynie paracetamol mogę. Nic więcej nie zaradził. Jutro jadę do tarnowa na betę oby był przyrost...
Vella91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:09   #905
elah86
Raczkowanie

Cytat:
Byłam i jedynie paracetamol mogę. Nic więcej nie zaradził. Jutro jadę do tarnowa na betę oby był przyrost...
To zażyj paracetamol, jak będzie Ci rosła temperatura to jedz na SOR, kochane beta będzie rosła wierzę w to
Stary 2016-02-13, 19:12   #906
mimi181
Raczkowanie

Dziewczyny, powiedzcie mi jak często jeździcie na monitoringi? Czy jest to indywidualna kwestia każdej kobiety czy wg zaleceń Dr?
mimi181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:22   #907
elah86
Raczkowanie

Ja w tym cyklu byłam dwa razy, czasem nawet pięć razy mi się zdarzyło, to indywidualna sprawa.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Nadzieja, tylko jeden kariotyp miałaś robiony?? Dr Sydor mnie nastraszył, powiedział że jak się okaże że któreś z nas ma uszkodzone chromosomy, to możemy się starać, starać i nic nie będzie :-( dziwił się również że po inseminacji nie miałam żadnych objawów, bóli brzucha, ciągnięcia itd. Powiedział ze po inseminacji coś powinnam czuć :-(

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-13, 19:22   #908
GGI
Zakorzenienie

Vella !!!! weź normalny apap to inaczej paracetamol możesz napewno! a ja bym jeszcze zaaplikowała sobie czosnek z ciepłym mlekiem to naturalny antybiotyk i naprawdę czyni cuda weź no spe bo na pewno się denerwujesz całą sytuacją a może to doprowadzić do skurczy macicy których nawet nie będziesz czuć a mogą zaszkodzić. No spa jest dozwolona dla kobiet w ciązy.
Stary 2016-02-13, 19:23   #909
mimi181
Raczkowanie

[QUOTE=elah86;55668926]Ja w tym cyklu byłam dwa razy, czasem nawet pięć razy mi się zdarzyło, to indywidualna sprawa.[COLOR="Silver"]

Dzięki czytam Was na bieżąco i tak oto różne pytanka mi się nasuwają a wszystko pewnie i przedemną
Stary 2016-02-13, 19:25   #910
elah86
Raczkowanie

Wszystko da się przeżyć idąc na monitoring trzeba się uzbroić w cierpliwość ale widzę że coraz więcej nas spotyka się na forum i na poczekalni i zawsze szybciej nam czas mija na pogaduszkach
Stary 2016-02-13, 19:33   #911
mimi181
Raczkowanie

Cytat:
Wszystko da się przeżyć idąc na monitoring trzeba się uzbroić w cierpliwość ale widzę że coraz więcej nas spotyka się na forum i na poczekalni i zawsze szybciej nam czas mija na pogaduszkach
Dokładnie tak, masz rację byłam co prawda dopiero na dwóch wizytach, ale takich cyrków nie miałam przyjemności jeszcze oglądać, choć faktycznie, przepuszczałam dziewczynę, która chciała na monitoring wejść ale zrobiła to grzecznie Każdemu się dziś śpieszy i to nie powód żeby się taranować. Zawsze to w kupie raźniej
Stary 2016-02-13, 19:35   #912
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Ja w tym cyklu byłam dwa razy, czasem nawet pięć razy mi się zdarzyło, to indywidualna sprawa.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Nadzieja, tylko jeden kariotyp miałaś robiony?? Dr Sydor mnie nastraszył, powiedział że jak się okaże że któreś z nas ma uszkodzone chromosomy, to możemy się starać, starać i nic nie będzie :-( dziwił się również że po inseminacji nie miałam żadnych objawów, bóli brzucha, ciągnięcia itd. Powiedział ze po inseminacji coś powinnam czuć :-(
ja i mąż jeden kariotyp 350 zł czyli 700 zł mniej w kieszeni!!no nasz dr też uważał że jedno z nas ma kariotyp zły a tu wszystko ok ale warto porozmawiać też z dr bo to nie kosztuje 20zł mi sie wydaje że on zleca bo nieudanym IVF ja za 1 tylko miałam bol brzucha a za 2 i 3 wogóle to nie ma reguły każdy organizm jest inny także ja bym sie tym nie sugerowała
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:46   #913
Rimalu07
Raczkowanie

Dzięki wielkie Marzena za cynk, dzięki Tobie czekałam tylko 45 min.

Justys, możesz mi cykl spisac na straty, raczej testowania nie bedzie. A następny nie stymuluje bo dr mnie teraz przestymulowal do potęgi entej.. Takze wole dać odpoczac moim kochanym jajnikom
Rimalu07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 19:58   #914
anessca
Rozeznanie

Vella, zrób tak jak pisała GGI. Czosnek z ciepłym mlekiem działa cuda i Nospa też nie zaszkodzi
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 20:41   #915
Vella91
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za rady trzymajcie kciuki za jutrzejszą betę
Vella91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 20:47   #916
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:

Byłam wczoraj u immunologa Sydora, gość bardzo sympatyczny, pełen wiedz, tłumaczy powoli i ze zrozumieniem, jak się czegoś nie rozumie to stara się wytłumaczyć. Wszystkie badania dokładnie przeglądał itd. Zlecił mi wykonanie badań dot: zespół antyfosfolipidowego (aż trzy badania), przeciwciała przeciw endomysium oraz poziom witaminy D3 25-OH. Powiedział też że dobrze byłoby zrobić razem z mężem kariotypy i mam porozmawiać o tym z ginekologiem.
Czy któraś z Was też miała takie badania???
Elah86, dzięki za informację. Ja we wtorek wybieram się do Dr Celińskiej ( do niej zapisana jestem do poradni na jesieni ), ciekawa jestem co ona mi powie i co zaleci dalej, w razie czego będę się opierać na Twojej wizycie i polecanych przez de Sydora badań
Orientowałaś się już ile te badania będą kosztować? Twoje wyniki APS były słabododatnie czy dodatnie?
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 20:54   #917
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja również na początku lapalam przeziębienia. Nawet chyba w pierwszym tyg.po pozytywnej becie. Piłam mleko z czosnkiem, herbatę z sokiem malinowym, syrop Prelatan. Temperaturę miałam 37.4 maksymalna i nic nie zazywalam na ta gorączkę.
Od transferu 2 no spy dziennie jak brzuch pobolewal a jak nie bolał to 1.
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 21:02   #918
elah86
Raczkowanie

Nadzieja dzięki za info

Blaira ja nie mialam wogole robionego APS :-( nie wiem czy to dobrze czy nie. Ja do poradni immunologicznej zlozylam dokumenty ze skierowaniem i czekam na termin na nfz, a u dr bylam prywatnie. W przyszłym tyd ide te badania zrobic wiec dam znac ile kosztują.

dziewczyny miałyście badany testosteron, DHEA-s i androstension??
Stary 2016-02-13, 21:10   #919
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadzieja dzięki za info

Blaira ja nie mialam wogole robionego APS :-( nie wiem czy to dobrze czy nie. Ja do poradni immunologicznej zlozylam dokumenty ze skierowaniem i czekam na termin na nfz, a u dr bylam prywatnie. W przyszłym tyd ide te badania zrobic wiec dam znac ile kosztują.
Acha.
A dlaczego czekasz na termin?
Ja zadzowoniłam na Skawińską, Pani telefonicznie zarezerwowała mi wizytę an konkretny dzień godzinę i powiedziała do jakiego lekarza, tyle że kazała w ciągu tygodnia dosłać dokumenty, bo jak nie to odwołają mi wizytę.
Nota bene muszę zadzwonić i się upewnić czy dok dostarły i czy wszystko OK. Kazały też zrobić sobie kopię skierowania oraz badań na wszelki wypadek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-13, 21:10   #920
ania0208
nadzieja umiera ostatnia

Cytat:
Ja jak była w ciąży robiłam sobie syrop z czosnku, miodu i cytryny bardzo dobry na przeziębienia i także profilaktycznie po lyzeczce codziennie, będę trzymać za ciebie kciuki będzie dobrze 😊
ania0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 21:15   #921
elah86
Raczkowanie

Blaira ja dostalam skierowanie w styczniu z dopiskiem "pilne" i dlatego inny system ustalania terminu. Daj tez znsc co ci dr powiedziala. Tutaj kazda informacja jest na wagę złota, dzięki temu moze predzej zdiagnozujemy przyczynę naszych niepowodzen.
Stary 2016-02-13, 21:16   #922
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Powodzenia Będzie dobrze
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 21:19   #923
201801291006
Konto usunięte

Cytat:

dziewczyny miałyście badany testosteron, DHEA-s i androstension??
Ja miałam
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 21:21   #924
blaira
Wtajemniczenie

Elah86, rozumiem. Ciekawa jestem czy przyśpieszą Ci znacznie termin, czego oczywiście życzę
Ostatnio dzwoniłam do Wwy by się dowiedzieć o termin to miła Pani oznajmiła, że przyjmują zapisy na luty 2017 ...cały NFZ

Dam znać, mam nadzieję, że coś ruszy...
Stary 2016-02-13, 21:38   #925
kambro
Raczkowanie

VELLA91 trzymam kciuki będzie dobrze
Stary 2016-02-14, 06:21   #926
kwiatuszekk23
Raczkowanie

Haha dziewczyny! Tak sie wczoraj oczytalam o monutoringu (nigdy nie bylam), ze całą noc mi się snil :p

Ale juz niedlugo mnie to czeka bo za kilka dni bede miec okres. Dr kazal sie pojawic w 9 dc. Moglybyscie mi podpowiedziec kiedy najlepiej jechac na monit? Tzn o ktorej najeczesniej przyjechac?
kwiatuszekk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 06:47   #927
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk23 Pokaż wiadomość
Haha dziewczyny! Tak sie wczoraj oczytalam o monutoringu (nigdy nie bylam), ze całą noc mi się snil :p

Ale juz niedlugo mnie to czeka bo za kilka dni bede miec okres. Dr kazal sie pojawic w 9 dc. Moglybyscie mi podpowiedziec kiedy najlepiej jechac na monit? Tzn o ktorej najeczesniej przyjechac?
Nie sugeruj się tym co się działo w piątek, to są na szczęście pojedyncze przypadki. Większość dziewczyn jest bardzo fajna! Ja w poczekalni poznałam kilka naszych dziewczynek
Z ilością osób na monitoringu nigdy nie utrafisz.. Ja najczęściej jestem tak miedzy 16-17 , w zależności od dnia raz byłam 5 a raz 15. Monitoring to nic strasznego, ale swoje trzeba odsiedzieć
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 07:07   #928
kwiatuszekk23
Raczkowanie

Patrycja dziekuje. Ja jestem gotowa przyjechac jak najwczesniej, zeby wieczirem byc w domu, bi córka beze mnie nie zaśnie. Tzn ja tak uważam bo jej nigdy samej nir zostawilam w nocy :p ale pewnie babcia by sobie poradzila

A jak piszecie, ze wyszlyscie przed północą to mi oczy na wierzch wyszly :p a jak to jest ze staraniami? Czekamy z mezem na monitoring czy dzialsmy wczesniej. Przepraszam za pytanie, ale nie bylam nigdy na moniyoringu i nie wiem jak mamy sobie "poradzic"
kwiatuszekk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 07:33   #929
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk23 Pokaż wiadomość
Patrycja dziekuje. Ja jestem gotowa przyjechac jak najwczesniej, zeby wieczirem byc w domu, bi córka beze mnie nie zaśnie. Tzn ja tak uważam bo jej nigdy samej nir zostawilam w nocy :p ale pewnie babcia by sobie poradzila

A jak piszecie, ze wyszlyscie przed północą to mi oczy na wierzch wyszly :p a jak to jest ze staraniami? Czekamy z mezem na monitoring czy dzialsmy wczesniej. Przepraszam za pytanie, ale nie bylam nigdy na moniyoringu i nie wiem jak mamy sobie "poradzic"
Kwiatuszek ja bym ci proponowala byc przez 16 ja tak zawsze jestem i najpóźniej wyszlam przed 20. Co do "działania " przed myślę że nie zaszkodzi ... powodzenia
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 07:59   #930
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
Kwiatuszek ja bym ci proponowala byc przez 16 ja tak zawsze jestem i najpóźniej wyszlam przed 20. Co do "działania " przed myślę że nie zaszkodzi ... powodzenia
Też nigdy nie byłam dłużej niż do 20
Chal a jak ty się dzisiaj czujesz? Myślałam o Tobie w piątek i trzymam kciuki za pozytywna bete
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości