|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI
Zamawial ktoś może http://s.aliexpress.com/r6vyAj2e i powie mi jak jest z rozmiarowka???
|
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, chciałam do Was dołączyć, bo też ostatnio wciągnęłam się w zakupy na ali
mam do Was pytanie, zamówiłam pare rzeczy w tym pędzle do makijażu, zgodnie z tranckingiem strona chińska rzeczy przyszły do mojego miasta 09.06 a do dziś cisza, przeglądając stronę poczty Polskiej nie wyszukuje mi takiej przesyłki, co mam robić, o co chodzi??Jest napisane na aukcji że przesyłka rejestrowana
|
#903 |
|
BAN stały
|
Dobra koniec pani moja Bag Boy ala chanel przyszła, ale tak wali chińskim klejem, że... wisi od wczoraj na balkonie i chyba z tydzień tam jeszcze powisi dla pewności.
Jak ja wywietrze to podejdę do niej z aparatem
|
|
|
|
#904 |
|
Konto usunięte
|
Kolory są super
A jak z trwałością? http://alipromo.com/redirect/cpa/o/o...9zh8o3uree183/ Tu link do aukcji, jakby ktoś potrzebował |
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
Kancelaria prawna, która w Polsce reprezentuje daną firmę.
Jeśli UC znajdzie towar podrabiany (czyli z wykorzystaniem logo danej marki), to ma obowiązek powiadomić taką kancelarię. Przy wpadce z takim zakupem, to i koszty niszczenia można ponieść i odpowiedzialność karną. Ktoś pisał, że najlepiej to kupować taniochę, żeby nie mieć problemów... Żeby nie mieć problemów, to trzeba kupować towar bez podrabianego logo. Co do kuponów, to dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja jeszcze znalazłam taki wpis, który mi trochę rozjaśnił w głowie: http://aliholik.pl/kupony-aliexpress/ A tu wyjaśniono kwestie cła: http://aliholik.pl/zakupy-z-chin-slowniczek-pojec/ |
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie zrozumie
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.aliexpress.com/item/2015-...346417653.html Cytat:
jedyna opcją wywinięcia się będzie chyba tylko jak zamówisz z aukcji na której nie ma słowa o tym, że dana rzecz jest logowana i jak logo na zdjęciach jest poukrywane = czyli w zasadzie przedmiot wysłany (logowany) różni się od tego, które zamawiałaś (nielogowanego) ale to też pewności nie ma a tak poza tym to ich to nie interesuje polecam również wziąć pod uwagę, że - o ile w PL to niespotykane - to w wielu krajach chociażby jak na lotnisku Cię przyuważą z podróbą (np. przy kontroli) to Ci potrafią wlepić karę inna sprawa, że nie oszukujmy się ale nawet ten wątek pokazuje, że jak już ktoś zamawia logowane rzeczy to robi to celowo i świadomie oczywiście to bardzo wyrozumiała grupa ludzi
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-06-21 o 21:04 |
||
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wam powiem że to jest loteria, dostałam właśnie stopki i majtki CK, wcześniej okulary RB które de facto nie wiedziałam że będą logowane, a takie pie***lki jak kolczyki itp miały wszystkie przesyłki stempel ze zostały sprawdzone przez UC.
Anulowalam jedno zamówienie w jakim czasie kasa wróci mi na konto? |
|
|
|
#911 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! Czy zamiawiałyście może jakieś nasionka z aliexpress? Jakieś kwiaty ozdobne doniczkowe, bonsai?
Wyrosło Wam coś?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tłumaczenie, że się nie wiedziało, że to podróbka, w takiej sytuacji jest mało wiarygodne. Edytowane przez Mama Tosi Czas edycji: 2016-06-22 o 00:50 |
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pamiętam że za jedno zamówienie dość szybko przyszła ale to sprzedający nie wysłał, a teraz sama anulowalam zamówienie które było dopiero w "przetwarzaniu"
|
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;62064686]Hej dziewczyny! Czy zamiawiałyście może jakieś nasionka z aliexpress? Jakieś kwiaty ozdobne doniczkowe, bonsai?
Wyrosło Wam coś? [/QUOTE]JA KUPILAM pomidory bonsai zolte- rosna na balkonie i mam juz kuleczki tylko kupowalam zote a narazie mam zielone wiec nie wiem czy beda tego koloru co kupilam..podawalam tu linka i fotki wiec poszukaj w wyszukiwarce
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2016-06-22 o 09:06 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne jest to o czym piszecie na temat podróbek. Mnie takie ciuchy w ogóle nie interesują, więc temat mnie nie dotyczy, ALE:
Przecież nie ma obowiązku znać produktów konkretnej marki i ich wartości rynkowej. Pal licho jeszcze takie Chanel, ale np. teraz jest szał na torby O-bag. Ich wartość to strzelam jakieś kilkadziesiąt-kilkaset dolarów. Jeśli zamawiam taką torbę z chińskiej strony za 10 dolarów, bo podoba mi się jak wygląda jej kształt, kolor, materiał - skąd mam u licha wiedzieć że to podróba jakiejśtam innej torby która gdzieś tam istnieje. Przecież nie muszę się znać na modzie i wiedzieć że to podróba jakiegośtam drogiego oryginału. Przykład zupełnie wymyślony, nawet nie zamawiam takich rzeczy i jestem przeciwna kupowniu podróbek, ale nie widzę żadnej podstawy prawnej by karać tu klienta, zamiast sprzedawcy. Nie rozumiem tego.
|
#917 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
Zdarza się, że w opisie sprzedawcy nawet nie sugerują, że jakiś fashion brand to jest. Rzadko, ale jednak - zdarza. Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2016-06-22 o 10:03 |
|
|
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2016-06-22 o 10:14 |
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem że celnik to rekwiruje, powinien, ale nadal nie widzę podstaw do karania klienta, za to sprzedawcy jak najbardziej.
|
|
#920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z wami. Ale jak pisałam zamówiłam okulary, zwykłe aviatorki i przyszły logowane RB gdzie nawet w feedbackach nie było zdjęć i skąd miałam wiedzieć że będą logowane? Natomiast kiedyś chciałam zamówić dresy nike, komplet i niby zdjęcia w fb były z logami ale jak poprosiłam sprzedającego o realne zdjęcia to wysłał bez żadnych znaczków itp. Tak czy siak odpuscilam je sobie ale chodzi o sam fakt że nie wiadomo co ci tak naprawdę przyjdzie.
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Absolutnie nie popieram kupowania podróbek, ale nie widzę wciąż obowiązku prawnego znania się na markach modowych. Rozumiem, że taki towar mi zarekwirują (i absolutnie się z tym zgadzam), ale ja jako klient nie powinnam być z tego tytułu karana. Wręcz przeciwnie, to sprzedawca powinien być ukarany za próbę oszustwa i jeszcze zwrócić mi pieniądze.
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Matko laska my swoje Ty swoje - mozesz miec swoje zdanie ale tylko piszac o tym chcemy tutaj zaznaczyc ze swoim uporem i taka postawa jak Twoja jak nie daj boze kiedys by sie kancelaria odezwala nic nie ugrasz... poprostu jak ktos sie z tym nie zgadza to chyba zostaje kupowanie na allegro i tyle w temacie mysle ze nie ma sensu go ciagnac bo kto zainteresowany na google i telchina spotka wiecej konkretnych przykladow i informacji itd
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2016-06-22 o 12:24 |
|
|
|
#924 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dobre ![]() ogólnie do 15 dni mają czas raz mi wróciło w ciągu 24h a raz prawie 2 tyg czekałam |
||
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
dlatego warto mysle zapoznac sie z podstawami dlatego wszelkie osoby odsyłam do portalu telchina.pl gdzie na samym poczatku forum tego jest tez podany link jak dobrze koajrze - tam mozna poznac jakie jest prawo co warto wiedziec zanim sie zaczynamy bawic w zakupy i by miec ogolne pojecie o temacie... a nie pisac ze to niesprawiedliwe albo ze nie ok albo aby karali sprzedawców w chinach...
|
#927 | ||
|
CORELIPS
|
Cytat:
Może i nie zmienimy sytuacji i celników - ale wzajemna wymiana informacji w naszym gronie moooże odjąć komuś problemów, kto zajrzy na wątek. Cytat:
Tak tylko rozkmina taka, że to nie fair i tyle. Bo słuchaj... jak dojda Ci te sandałki Givenchy (też je zamówiłam swoja droga, czarne wzielam ) i stwierdzisz, ze nie odpowiadaja wiec ida w swiat - to kupujacy, ktory uzna, ze to jest podrobka (nawet jesli nie piszesz, ze to Givenchy, ale na zdjeciach widac) i stwierdzi, ze chce Cie ukarac jako rozprowadzajaca podrobki to bedziesz karana jako sprzedajacy - dobrze gadam? A dlaczego hurtownicy, sprzedajacy na ali nie ponosza odpowiedzialnosci? O to chodzi..
Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2016-06-22 o 15:08 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie nie powinno sie karac indywidualnego klienta ale jesli ktos kupuje podrobki żeby je później sprzedawac to kary powinny byc.
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, help :/
Od tygodnia paczka mi wisi ze statusem WER Warszawa :/ Miałyście taką sytuacje? O co chodzi? |
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
od tygodnia???????? moja od 6 czerwca czyli od 3tyg
a to info ze strony poczty Informacja o przesyłkach spoza Unii EuropejskiejAktualność z dnia: 21.06.2016 Share on FacebookShare on Google+ Oddział celny zlokalizowany w warszawskiej sortowni Poczty Polskiej WER , zajmujący się obsługą przesyłek spoza Unii Europejskiej, w dalszym ciągu odnotowuje utrudnienia w funkcjonowaniu. Oznacza to, że z przyczyn niezależnych od Poczty Polskiej wydłużył się czas oczekiwania na przesyłki spoza UE. Poczta Polska jest w kontakcie z Ministerstwem Finansów, które pracuje nad przywróceniem bieżącej obsługi celnej. Kierownictwo Izby Celnej w Warszawie zapewnia, że sytuacja wkrótce wróci do normy. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- a to info najnowsze ze strony poczty: Strategiczne porozumienie Poczty Polskiej z chińskim potentatem kurierskim Aktualność z dnia: 22.06.2016 Share on FacebookShare on Google+ Poczta Polska podpisała porozumienie o strategicznej współpracy w skali globalnej z chińskim gigantem kurierskim, STO Express, który wysyła ponad 14 mld przesyłek rocznie. Współpraca z Pocztą Polską ma dotyczyć logistyki, magazynowania, konfekcjonowania i dostarczania przesyłek na terenie Europy i Azji. – Poczta Polska chce skorzystać na odtworzeniu Jedwabnego Szlaku. Handel transgraniczny to przyszłość biznesu logistycznego, a my posiadamy potencjał i idealne położenie, by z tej szansy skorzystać – mówi Wiesław Włodek, Wiceprezes Poczty Polskiej. STO Express to nie jedyna chińska firma, z którą polski operator prowadzi negocjacje. Poczta rozmawia zarówno z dużymi korporacjami, jak i małymi i średnimi przedsiębiorstwami z Europy i Azji. Spółka wraz z kilkunastoma innymi operatorami, m.in. z Chin, Tajlandii, Japonii oraz Niemiec czy Francji, została sygnatariuszem deklaracji z Chongqing. Jej celem jest wypracowanie korzystnych możliwości rozwoju handlu transgranicznego. Do porozumienia przystąpili także potentaci handlu internetowego, np. chiński serwis Alibaba. Jedwabny szlak to dawna droga handlowa łącząca Chiny z Europą. Xi Jiping trzy lata temu ogłosił powrót do tej tradycji, co w dzisiejszych czasach oznacza utworzenie największego korytarza ekonomicznego na świecie. Polska ze względu na położenie geograficzne jest idealnym partnerem do tego przedsięwzięcia. W najbliższych latach między Łodzią a Chengdu ma powstać połączenie kolejowe, którym będą przewożone produkty z Chin do Europy i na odwrót. To doskonała okazja dla firm logistycznych, które mogą znacznie zwiększyć swoje przychody z obrotu transgranicznego.
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

to bardzo wyrozumiała grupa ludzi
) i stwierdzisz, ze nie odpowiadaja wiec ida w swiat - to kupujacy, ktory uzna, ze to jest podrobka (nawet jesli nie piszesz, ze to Givenchy, ale na zdjeciach widac) i stwierdzi, ze chce Cie ukarac jako rozprowadzajaca podrobki to bedziesz karana jako sprzedajacy - dobrze gadam? A dlaczego hurtownicy, sprzedajacy na ali nie ponosza odpowiedzialnosci? O to chodzi..