Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-16, 19:39   #901
mialavi
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
A to ze szyjka mietka to zle?mnie tak od kilku miesiecy lekarz mowi wiec myslalam ze to jest ok a nie powod do obserwacji szpitalnej...
Ja sie zaraz szykuje na piwko urodzinowe szwagra do knajpy. Ostatnio jak bylismy na pizzy w sumie w pubie to sie na mnie jakos dziwnie ludzie patrzyli. Jaby ciezarna miala zakaz chodzenia po knajpach.Alkoholu nie spozywam to co takiego dziwnego robie...a Wy chodzicie tak gdzies wieczorami czy juz niekoniecznie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Mona a te skurcze to tak na calym brzuchu czy przez srodek?bardziej w dole brzucha czy po bokach?i takie naciagajace plecy?probowalas pod prysznicem rozgrzac te plecki?
Ja ostatnio bylam we wtorek w knajpie na szamanku dziewczyny pily piwo, ja soczek. Rzeczywiscie kelner sie przygladal ale pewnie mu sie spodobałam

Iwonia koniec zartow zbieraj sie do domu przeciez mamy umowe

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-04-16 o 19:41
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 19:48   #902
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Bylam ostatnio w Szwejku na zarelku, w gratisie na koniec zawsze dorzucaja kieliszeczek wisnioweczki. Kelner zyczyl na zdrowie i nie zszokowal go moj brzuchal. Takze tego...Szwejk przyjazny pijacym ciezarnym
A tak juz serio, to wnerwilo mnie to, wydalo mi sie wrecz bezczelne. Nie dosc ze na rachunek czekalismy ponad pol godziny(nie bylo duzo klientow), to ten mi jeszcze alkohol przynosi...

Mona, musisz wytrzymac minimum do poniedzialku, bo kelnerow nie ma. A porod w kwietniu nie jest zly. Na majowke juz zrobicie se grilla we 3 i nakarmisz Nine karkowka
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 19:59   #903
Iwonia27
Zakorzenienie

Test na odchodzenie wód to grzebie w srodku patykiem wymaz. Teraz czeka sie 15 min i jezeli sa dwie kreski (jak na tescie ciazowym) to odchodza. Co do szyjki to mowi ze na tym etapie to juz normalne ze miękka.
No to czekam te 15 min i pierdziele ubieram sie i ide bo juz wkladki suche.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:07   #904
dzustam
Zakorzenienie

Urshoola, wczoraj byłam w dość dużym gronie. Ja piłam oranżadę , czyli Warke 0% i sok, pozostała część "świętowała". Jak wstałam od stolika, to rzeczywiście część osób się przygladała. Dwóch panów coś skomentowało, ale nie miałam okazji wysłuchać, co dokładnie mówili.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:13   #905
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Ja też dzis samotna maz byl do 15 w pracy pozniej wpadl na obiad i pojechal robic samochod do mamusi (tam ma garaz,kanal itd.) widzialam go dzis jakies 10 minut

Masz racje to ostatnie tchnienia jeszcze pewnie zatesknimy za taka "samotnoscia" ale na bank z dzidkami bedzie nam lepiej
Ale mnie dziś jakaś paniczka delikatna zaczeła brać, jak sobie poradzę.. w sklepie dziecięcym to połowa rzeczy nie wiedziałam do czego służy.
I przespałam czas aż do teraz. Co ja będe w nocy robić?!?!
Stary 2016-04-16, 20:15   #906
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Iwonia i jak? Zrobilas ten test ciazowy? Sa 2 kreski? Bedzie bobo?
Stary 2016-04-16, 20:19   #907
Monanka83
Zakorzenienie

Ula, takie z krzyża idące bokami ku dołowi, nie wiem czy zrozumiale to ujęłam już na razie przeszły, tak samo jak w nocy były połączone z parciem na kupkę :/

W ciąży? Kto w ciąży?!
Stary 2016-04-16, 20:25   #908
dzustam
Zakorzenienie

Paniczkę małą to ja dziś przerobiłam. Ale to taka pozytywna panika, z poczucia odpowiedzialności za maleństwo.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:28   #909
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja mam dziś jakiś kryzys egzystencjalny. Jutro 36 tydzień się zacznie... zdaje się, że jeszcze nie wiadomo ile czasu. Mam wrażenie, że wszystkie się rozpakujecie, a ja dalej będę trwać w tym dwupaku...
Mąż coś zagaduje ale humoru wcale nie mam ;/. BUUU
Stary 2016-04-16, 20:31   #910
pluszowy_kot
Zakorzenienie

My nie chodzimy po knajpach, bo jesteśmy leniwi i oszczędni, nasi znajomi tak samo, więc wolimy spotykać się w domach Bo w knajpie by się zamówiło byle co do picia i jedzenia i rachunek na kilkadziesiąt złotych na parę murowany, a w domu za tyle samo się narobi pyszności na 2 razy tyle osób No i w domu możemy siedzieć i całą noc, a w knajpie się zje, wypije, kelner naczynia zabierze i pyta czy podać coś jeszcze, więc znowu kasa leci albo trzeba wychodzić, a jeszcze by się pogadało.

Ja sobie spędziłam miłe popołudnie z koleżanką, potem mąż wrócił, jej mąż po nią przyjechał i jeszcze posiedzieliśmy sobie we czwórkę. Fajnie tak mieć z kim porównywać torby do szpitala i bóle Grażyny
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:37   #911
Monanka83
Zakorzenienie

Mojemu tatuśkowi też się dziś załączyładnie syndrom wicia gniazda i w końcu jak ma prawie od miesiąca wolny weekend to nie gra, tylko Mierzy deseczki na następną półeczkę dla swojej Niuni, dokręca łóżeczko i sprząta w swoich męskich bibelotach. Kupił dziś nawet tabsy na rzucenie palenia i zaczął brać! Chyba czeka na córcię
Stary 2016-04-16, 20:44   #912
konsternacja
Zakorzenienie

Iwona i jak ten test wyszedl?

Ja nie chodzilam po knajpach w ciazy z powodu przymusowego lezenia. Teraz to by mi sie juz nawet nie chcialo

Mam ochote isc w czwartek do fryzjera !! Moze mi wody nie odejda w tym czasie bym sie odpicowala do porodu.

Jutro mam gosci i w koncu nie zamierzam lezec w czasie wizyty

Kocie- musialas wspomniec, ze bylas na lodach ? Caly dzien mialam ochote a jak na zlosc maz przyniosl gazetke z biedronki a tam lody na 2 stronach... co prawda,najbardziej mam ochote na takie prawdziwe, ktore polecalas, ale tymi sztucznymi z biedro tez bym nie pogardzila

Dzisiaj znow dosc malo lezalam (jak na mnie; jak na Was to pewnie bardzo duzo) i az mialam problem z zarejestrowaniem ruchow dziecka zgodnie z jej codziennym harmonogramem. Pewnie ja usypiam tym lazeniem
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:45   #913
fruzjape
Zadomowienie

Ja miałam miękka szyjke już w 29 tygodniu, wiec ten tego

Kompletnie nie jestem gotowa na rodzenie mam nadzieje jeszcze ze 2 tygodnie co najmniej pochodzić w tej ciąży. Strasznie dużo rzeczy mam jeszcze do załatwienia. A kiedyś chciałabym odpocząć jeszcze
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:47   #914
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Paniczkę małą to ja dziś przerobiłam. Ale to taka pozytywna panika, z poczucia odpowiedzialności za maleństwo.
Ohh.
A dziś z mężem rozmawialiśmy, że ja to nie mam humorków ciążowych. Raz czy dwa przy początku bardziej miałam gorsze wieczory, gdzie się bałam,coś popłakałam. A tak to nic. Stwierdziliśmy, że bez ciąży miałabym ich milion razy więcej, pewnie co miesiąc

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Mojemu tatuśkowi też się dziś załączyładnie syndrom wicia gniazda i w końcu jak ma prawie od miesiąca wolny weekend to nie gra, tylko Mierzy deseczki na następną półeczkę dla swojej Niuni, dokręca łóżeczko i sprząta w swoich męskich bibelotach. Kupił dziś nawet tabsy na rzucenie palenia i zaczął brać! Chyba czeka na córcię
Najwyższa pora!

Ja ciągle słyszę, że skurcze takie od kręgosłupa opasające brzuch to te porodowe

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Ja miałam miękka szyjke już w 29 tygodniu, wiec ten tego

Kompletnie nie jestem gotowa na rodzenie mam nadzieje jeszcze ze 2 tygodnie co najmniej pochodzić w tej ciąży. Strasznie dużo rzeczy mam jeszcze do załatwienia. A kiedyś chciałabym odpocząć jeszcze
A nie ma takiej opcji. Przynajmniej u mnie.
Stary 2016-04-16, 20:52   #915
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Iwona i jak ten test wyszedl?

Ja nie chodzilam po knajpach w ciazy z powodu przymusowego lezenia. Teraz to by mi sie juz nawet nie chcialo

Mam ochote isc w czwartek do fryzjera !! Moze mi wody nie odejda w tym czasie bym sie odpicowala do porodu.

Jutro mam gosci i w koncu nie zamierzam lezec w czasie wizyty

Kocie- musialas wspomniec, ze bylas na lodach ? Caly dzien mialam ochote a jak na zlosc maz przyniosl gazetke z biedronki a tam lody na 2 stronach... co prawda,najbardziej mam ochote na takie prawdziwe, ktore polecalas, ale tymi sztucznymi z biedro tez bym nie pogardzila

Dzisiaj znow dosc malo lezalam (jak na mnie; jak na Was to pewnie bardzo duzo) i az mialam problem z zarejestrowaniem ruchow dziecka zgodnie z jej codziennym harmonogramem. Pewnie ja usypiam tym lazeniem
Ja się umówiłam na następną sobotę do fryzjera bo mamy akurat chrzciny i bym za jednym razem wszystko zalatwila ale też nie miałabym nic przeciwko jakbym nie dotrwala do tego jednak

Mam nowe dolegliwości bólowe - jak wchodzę po schodach to mnie dziwnie tyłek z tyłu boli.... ma ktoś tak?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 20:58   #916
fruzjape
Zadomowienie

zabcia dlaczego? Mnie ze 2 dni pod rząd nic nie robienia by wystarczyły

Martunia permanentnie, nie tylko na schodach. Rwa kulszowa moja przyjaciółka.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:00   #917
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja się umówiłam na następną sobotę do fryzjera bo mamy akurat chrzciny i bym za jednym razem wszystko zalatwila ale też nie miałabym nic przeciwko jakbym nie dotrwala do tego jednak

Mam nowe dolegliwości bólowe - jak wchodzę po schodach to mnie dziwnie tyłek z tyłu boli.... ma ktoś tak?

Jaaaa, ale to chyba jakies nerwy sie uciskaja. Tak sobie tlumacze

Co do lazenia. My caly czas gdzies wychodzimy. Jeszcze nikt sie na mnie dziwnie nie spojrzal w pubie/restauracji. Dzisiaj wypilam 'piwo' 0%. Chyba najlepsze jakie w zyciu pilam!!! Taka mialam ochote haha

Jutro chyba kolezanka porobi nam jakies zdjecia brzuszka. A tak sie zapieralam ze nie zrobie :p

Iwonia trzymaj sie! Jak wszystko jest ok to nie pozwol sie tam trzymac caly weekend
Jak sie zaklada to konto na nfz? To tez bym sobie sprawdzila
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:06   #918
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Ja dziś miałam jakieś pobolewania w rejonach kości ogonowej, przy chodzeniu

Ja ostatnio w sklepach tęsknie patrze na piwa 0%, z tym, że ja prawdziwego piwa nie pijam, tylko Reddsy itp i takie smakowe, cytrynowe z chęcią bym wciągnęła, ale jakoś sobie odpuściłam. Pewnie przez wakacje jeszcze trochę tego wciągnę

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:07   #919
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez tylek pobolewa. Raz boli raz nie. Ale po schodach nie chodze. W srode wieczorem wybieram sie po raz pierwszy od poczatku grudnia do nas na pietro- zobacze jak wyglada moja sypialnia, pokoj synka... juz zapomnialam jak tam jest...poszlabym nawet wczesniej ale z racji, ze zrobilam te posiewy to za bardzo nie chce kusic losu tylko w dwupaku poczekac do wynikow... jak pojde po tych schodach to Ci napisze, czy tez mnie tylek od tego boli.

Martunia, powiedz mi jeszcze, czy odczuwasz ruchy dziecka jako coraz bardziej delikatne czy moze jednak intenstwnie? Pytam bo mamy prawie ten sam termin porodu (biorac pod uwage moj tp z usg 12 tc- bo na tej podstawie mam ustalona cc).
Stary 2016-04-16, 21:07   #920
Iwonia27
Zakorzenienie

Ha i była jedna kreska!
Przy okazji miałam teraz usg gdzie tez wszystko w jak najlepszym porządalu. Mały około 2700 jeszcze dwa tyg temu miał 2200 niecałe i moj gin około 2900 to mu dawał ale przy wyjściu Wszelkie przepływy w normie. Tylko łożysko juz troche starawe i ten doktor od razu pytal czy ktos w mojej obecnosci pali. No w mojej to nie bo wychodzi ale jak wraca to to czuje...
Stary 2016-04-16, 21:15   #921
konsternacja
Zakorzenienie

Iwona, to ile beda Cie trzymac skoro wszystko jest raczej dobrze?
Stary 2016-04-16, 21:15   #922
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Mnie tez tylek pobolewa. Raz boli raz nie. Ale po schodach nie chodze. W srode wieczorem wybieram sie po raz pierwszy od poczatku grudnia do nas na pietro- zobacze jak wyglada moja sypialnia, pokoj synka... juz zapomnialam jak tam jest...poszlabym nawet wczesniej ale z racji, ze zrobilam te posiewy to za bardzo nie chce kusic losu tylko w dwupaku poczekac do wynikow... jak pojde po tych schodach to Ci napisze, czy tez mnie tylek od tego boli.

Martunia, powiedz mi jeszcze, czy odczuwasz ruchy dziecka jako coraz bardziej delikatne czy moze jednak intenstwnie? Pytam bo mamy prawie ten sam termin porodu (biorac pod uwage moj tp z usg 12 tc- bo na tej podstawie mam ustalona cc).
Oj powiem Ci ze czasami są dość intensywne i bolesne jak się przeciąga

Mnie ten tyłek boli tylko jak wchodzę po schodach tak jakby jakieś uczucie parcia było a niby na wstawianie dziecka w kanał lepsze jest schodzenie a nie wchodzenie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:17   #923
konsternacja
Zakorzenienie

Dzieki Martunia! A Twoje starsze dziecie juz spi?
Stary 2016-04-16, 21:19   #924
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Ja mam dziś jakiś kryzys egzystencjalny. Jutro 36 tydzień się zacznie... zdaje się, że jeszcze nie wiadomo ile czasu. Mam wrażenie, że wszystkie się rozpakujecie, a ja dalej będę trwać w tym dwupaku...
Mąż coś zagaduje ale humoru wcale nie mam ;/. BUUU
Spoko spoko, ja jestem ostatnia na liście

Iwonia, czyli co, idziesz do domku?

Mietką szyjkę gin wybadala mi w 30 tyg. Dziś mam skończone 33 tygodnie, chce się jeszcze przez przynajmniej 3 potrzymać.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:32   #925
AnneMariie
Zadomowienie

Ciag dalszy odchodzenia czopa.. Porod staje sie nagle jakis taki realny! :p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:37   #926
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
zabcia dlaczego? Mnie ze 2 dni pod rząd nic nie robienia by wystarczyły
A wiesz,chociaż mąż mnie wygania do leżenia,mama na szczęście ogarnia po styropiańcach to i tak myśle i żyje tym,że to nie gotowe,tamto nie gotowe.Niedługo szukanie materiału na obicie narożnika,szukanie kogoś kto to zrobi.I tak bedzie się ciągło do porodu. I głowa niespokojna.
Następny tydz chociaż chce ogarnać wyprawke do końca.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Spoko spoko, ja jestem ostatnia na liście
Mietką szyjkę gin wybadala mi w 30 tyg. Dziś mam skończone 33 tygodnie, chce się jeszcze przez przynajmniej 3 potrzymać.
3tyg tylko?!?! Ja mam tp dwa dni przed Tobą i nie przewiduje,nie chce aby coś się działo min jeszcze przez 4tygodnie. Raj byłoby 5.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Czekam na Mone do pomocy przy tych remontach,bo się oferowała No,ale Ona rodzić zamierza i cóż począć

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Stary 2016-04-16, 21:45   #927
Iwonia27
Zakorzenienie

W poniedziałek wyjde. Bez sensu. Mąż jeszcze mowi leż za free badania Ci robią. Podejrzewam ze juz oprocz ktg nic innego nie bedzie.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

AnneMariie co sie wyrabia. Rozbój w biały dzień
Stary 2016-04-16, 21:51   #928
lourose
Wtajemniczenie

Żabcia, chciałabym jak najdłużej, ale że z moją szyjką krucho to te 3 tygodnie są dla mnie minimum. Gin kazała wytrzymać najpierw do połowy kwietnia, a potem do majowki. Potem możemy odetchnąć

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Pewnie się okaże że po terminie urodze a miętka i krótka szyjka zrobiła mnie w balona

Iwonia to wdech, wydech, wdech...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 21:59   #929
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
To sie nazywa otwieranie szampana
Ino nie szczelaj!!!
Stary 2016-04-16, 22:00   #930
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Jednak? Będziesz to konsultować z lekarzem?

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
W poniedziałek wyjde. Bez sensu. Mąż jeszcze mowi leż za free badania Ci robią. Podejrzewam ze juz oprocz ktg nic innego nie bedzie.

Na szczęście do poniedziałku został tylko jeden dzień, dasz radę!

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości