|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
Cytat:
![]() Iwonia koniec zartow zbieraj sie do domu przeciez mamy umowe
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-04-16 o 19:41 |
|
|
|
|
#902 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Bylam ostatnio w Szwejku na zarelku, w gratisie na koniec zawsze dorzucaja kieliszeczek wisnioweczki. Kelner zyczyl na zdrowie i nie zszokowal go moj brzuchal. Takze tego...Szwejk przyjazny pijacym ciezarnym
![]() A tak juz serio, to wnerwilo mnie to, wydalo mi sie wrecz bezczelne. Nie dosc ze na rachunek czekalismy ponad pol godziny(nie bylo duzo klientow), to ten mi jeszcze alkohol przynosi... Mona, musisz wytrzymac minimum do poniedzialku, bo kelnerow nie ma. A porod w kwietniu nie jest zly. Na majowke juz zrobicie se grilla we 3 i nakarmisz Nine karkowka
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Test na odchodzenie wód to grzebie w srodku patykiem wymaz. Teraz czeka sie 15 min i jezeli sa dwie kreski (jak na tescie ciazowym) to odchodza. Co do szyjki to mowi ze na tym etapie to juz normalne ze miękka.
No to czekam te 15 min i pierdziele ubieram sie i ide bo juz wkladki suche. |
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Urshoola, wczoraj byłam w dość dużym gronie. Ja piłam oranżadę
, czyli Warke 0% i sok, pozostała część "świętowała". Jak wstałam od stolika, to rzeczywiście część osób się przygladała. Dwóch panów coś skomentowało, ale nie miałam okazji wysłuchać, co dokładnie mówili.
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przespałam czas aż do teraz. Co ja będe w nocy robić?!?!
|
|
|
#906 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Iwonia i jak? Zrobilas ten test ciazowy? Sa 2 kreski? Bedzie bobo?
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Ula, takie z krzyża idące bokami ku dołowi, nie wiem czy zrozumiale to ujęłam
już na razie przeszły, tak samo jak w nocy były połączone z parciem na kupkę :/W ciąży? Kto w ciąży?!
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Paniczkę małą to ja dziś przerobiłam. Ale to taka pozytywna panika, z poczucia odpowiedzialności za maleństwo.
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś jakiś kryzys egzystencjalny. Jutro 36 tydzień się zacznie... zdaje się, że jeszcze nie wiadomo ile czasu. Mam wrażenie, że wszystkie się rozpakujecie, a ja dalej będę trwać w tym dwupaku...
Mąż coś zagaduje ale humoru wcale nie mam ;/. BUUU
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
My nie chodzimy po knajpach, bo jesteśmy leniwi i oszczędni, nasi znajomi tak samo, więc wolimy spotykać się w domach
Bo w knajpie by się zamówiło byle co do picia i jedzenia i rachunek na kilkadziesiąt złotych na parę murowany, a w domu za tyle samo się narobi pyszności na 2 razy tyle osób No i w domu możemy siedzieć i całą noc, a w knajpie się zje, wypije, kelner naczynia zabierze i pyta czy podać coś jeszcze, więc znowu kasa leci albo trzeba wychodzić, a jeszcze by się pogadało.Ja sobie spędziłam miłe popołudnie z koleżanką, potem mąż wrócił, jej mąż po nią przyjechał i jeszcze posiedzieliśmy sobie we czwórkę. Fajnie tak mieć z kim porównywać torby do szpitala i bóle Grażyny
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu tatuśkowi też się dziś załączyładnie syndrom wicia gniazda i w końcu jak ma prawie od miesiąca wolny weekend to nie gra, tylko Mierzy deseczki na następną półeczkę dla swojej Niuni, dokręca łóżeczko i sprząta w swoich męskich bibelotach. Kupił dziś nawet tabsy na rzucenie palenia i zaczął brać! Chyba czeka na córcię
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona i jak ten test wyszedl?
Ja nie chodzilam po knajpach w ciazy z powodu przymusowego lezenia. Teraz to by mi sie juz nawet nie chcialo ![]() Mam ochote isc w czwartek do fryzjera !! Moze mi wody nie odejda w tym czasie bym sie odpicowala do porodu.Jutro mam gosci i w koncu nie zamierzam lezec w czasie wizyty Kocie- musialas wspomniec, ze bylas na lodach ? Caly dzien mialam ochote a jak na zlosc maz przyniosl gazetke z biedronki a tam lody na 2 stronach... co prawda,najbardziej mam ochote na takie prawdziwe, ktore polecalas, ale tymi sztucznymi z biedro tez bym nie pogardzila ![]() Dzisiaj znow dosc malo lezalam (jak na mnie; jak na Was to pewnie bardzo duzo) i az mialam problem z zarejestrowaniem ruchow dziecka zgodnie z jej codziennym harmonogramem. Pewnie ja usypiam tym lazeniem
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam miękka szyjke już w 29 tygodniu, wiec ten tego
![]() Kompletnie nie jestem gotowa na rodzenie mam nadzieje jeszcze ze 2 tygodnie co najmniej pochodzić w tej ciąży. Strasznie dużo rzeczy mam jeszcze do załatwienia. A kiedyś chciałabym odpocząć jeszcze
|
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś z mężem rozmawialiśmy, że ja to nie mam humorków ciążowych. Raz czy dwa przy początku bardziej miałam gorsze wieczory, gdzie się bałam,coś popłakałam. A tak to nic. Stwierdziliśmy, że bez ciąży miałabym ich milion razy więcej, pewnie co miesiąc ![]() Cytat:
![]() Ja ciągle słyszę, że skurcze takie od kręgosłupa opasające brzuch to te porodowe ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A nie ma takiej opcji. Przynajmniej u mnie.
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nowe dolegliwości bólowe - jak wchodzę po schodach to mnie dziwnie tyłek z tyłu boli.... ma ktoś tak?
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
zabcia dlaczego? Mnie ze 2 dni pod rząd nic nie robienia by wystarczyły
Martunia permanentnie, nie tylko na schodach. Rwa kulszowa moja przyjaciółka. |
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaaaa, ale to chyba jakies nerwy sie uciskaja. Tak sobie tlumacze ![]() Co do lazenia. My caly czas gdzies wychodzimy. Jeszcze nikt sie na mnie dziwnie nie spojrzal w pubie/restauracji. Dzisiaj wypilam 'piwo' 0%. Chyba najlepsze jakie w zyciu pilam!!! Taka mialam ochote haha Jutro chyba kolezanka porobi nam jakies zdjecia brzuszka. A tak sie zapieralam ze nie zrobie :p Iwonia trzymaj sie! Jak wszystko jest ok to nie pozwol sie tam trzymac caly weekend ![]() Jak sie zaklada to konto na nfz? To tez bym sobie sprawdzila
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio w sklepach tęsknie patrze na piwa 0%, z tym, że ja prawdziwego piwa nie pijam, tylko Reddsy itp i takie smakowe, cytrynowe z chęcią bym wciągnęła, ale jakoś sobie odpuściłam. Pewnie przez wakacje jeszcze trochę tego wciągnę
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martunia, powiedz mi jeszcze, czy odczuwasz ruchy dziecka jako coraz bardziej delikatne czy moze jednak intenstwnie? Pytam bo mamy prawie ten sam termin porodu (biorac pod uwage moj tp z usg 12 tc- bo na tej podstawie mam ustalona cc). |
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Ha i była jedna kreska!
![]() Przy okazji miałam teraz usg gdzie tez wszystko w jak najlepszym porządalu. Mały około 2700 jeszcze dwa tyg temu miał 2200 niecałe i moj gin około 2900 to mu dawał ale przy wyjściu Wszelkie przepływy w normie. Tylko łożysko juz troche starawe i ten doktor od razu pytal czy ktos w mojej obecnosci pali. No w mojej to nie bo wychodzi ale jak wraca to to czuje...
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, to ile beda Cie trzymac skoro wszystko jest raczej dobrze?
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ten tyłek boli tylko jak wchodzę po schodach tak jakby jakieś uczucie parcia było a niby na wstawianie dziecka w kanał lepsze jest schodzenie a nie wchodzenie |
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Martunia
! A Twoje starsze dziecie juz spi?
|
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Iwonia, czyli co, idziesz do domku? Mietką szyjkę gin wybadala mi w 30 tyg. Dziś mam skończone 33 tygodnie, chce się jeszcze przez przynajmniej 3 potrzymać. |
|
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Ciag dalszy odchodzenia czopa.. Porod staje sie nagle jakis taki realny! :p
|
|
|
|
#926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następny tydz chociaż chce ogarnać wyprawke do końca. Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Czekam na Mone do pomocy przy tych remontach,bo się oferowała No,ale Ona rodzić zamierza i cóż począć ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek wyjde. Bez sensu. Mąż jeszcze mowi leż za free badania Ci robią. Podejrzewam ze juz oprocz ktg nic innego nie bedzie.
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- AnneMariie co sie wyrabia. Rozbój w biały dzień
|
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
Żabcia, chciałabym jak najdłużej, ale że z moją szyjką krucho to te 3 tygodnie są dla mnie minimum. Gin kazała wytrzymać najpierw do połowy kwietnia, a potem do majowki. Potem możemy odetchnąć
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Pewnie się okaże że po terminie urodze a miętka i krótka szyjka zrobiła mnie w balona Iwonia to wdech, wydech, wdech... |
|
|
|
#929 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#930 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

? Caly dzien mialam ochote a jak na zlosc maz przyniosl gazetke z biedronki a tam lody na 2 stronach... co prawda,najbardziej mam ochote na takie prawdziwe, ktore polecalas, ale tymi sztucznymi z biedro tez bym nie pogardzila 
mam nadzieje jeszcze ze 2 tygodnie co najmniej pochodzić w tej ciąży. Strasznie dużo rzeczy mam jeszcze do załatwienia. A kiedyś chciałabym odpocząć jeszcze 

jeszcze dwa tyg temu miał 2200 niecałe i moj gin około 2900 to mu dawał ale przy wyjściu