|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
![]()
![]() |
#902 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Nie przejmować się tym co mówią inni, zwłaszcza starsze pokolenie. Nie wiem no, jakoś nie mogę zrozumieć rodziców, co robią wyścigi co i kiedy jedzą ich dzieci i się jarają,że dwumiesieczne już "je" jabłuszko czy marchewkę. Albo moja koleżanka się jarała,że jej 6miesięczna wcina schabowego i kaszankę ![]() ![]() Tusia też się powoli rozkręcała z jedzeniem, a teraz zje wszystko. No, ok, przy mięsie grymasi, ale zje ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiem szczerze,że ja bym nawet wolała,żeby moje dziecko robiło coś później, ale żebym tylko miała pewność,że samo do tego doszło ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-04-23 o 21:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() I z perspektywy czasu to tez wolalabym zeby Pola niektore rzeczy robila pozniej - mialabym wiecej spokoju dluzej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Duzo ciekawych rzeczy piszecid ![]()
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha trafione w punkt ![]() Aż z tego zaczęłam oglądać filmy jak Tusia miała pół roku, pełzała za kotem, czasem taką dziwną techniką ![]() ![]() ![]()
![]() |
#907 |
Zadomowienie
|
Dobrze mieć takie doświadczone mamusie blisko
![]()
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak jak Ja ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Jeszce oglądając zdjęcia przypomniałam sobie,że Tusia długo siadała ze szpagatu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Aa no widzisz..
No wiem wiem w sumie wielkiem krzywdy jej nie robie, ale jednak calymi dniami nie powinna tam lezec :-\
#910 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie cierpie gadac z rodzicami ktorzy sraja zarem nad postepami swoich pociech. Ludzie przeciez to sie i tak kiedys wszystko wyrowna. Jedna taka chwalila sie ze sadza swojego 7 miesiecznego syna na nocnik ![]() ![]() Cytat:
![]() Czasem szybciej nie znaczy lepiej. Moja M bardzo wczesnie wstala na nogi, jeszcze zanim usiadla. Nie bede pisac ile miala bo zostane oskarzona ze zmyslam. Mysmy robili wszystko zeby nie miala okazji bo miala silne rece i jak tylko bylo za co zlapac to zaraz sie podnosila. Efekt tego byl taki, ze z powodu niedoboru wit D i tego przedwczesnego wstawania nie prostowaly jej sie golenie. Do dzis chodzi we wkladkach ortopedycznych a chodzic i tak zaczela jak skonczyla rok bo co z tego, ze umiala wstac jak nie umiala nic z tym dalej zrobic ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Marciar, a daj juz spokój
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam chodzić jak miałam 9 miesięcy i co mi po tym nogi mnie bolą i problemy z kolanami
![]()
#913 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez dzis oglądałam filmiki i foty poli i nie mogłam uwierzyć ze ona ak juz urosła! Łezka sie w oku kreci ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
No rzeczywiscie - panietam jej szpagaty ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Chyba bardzo roznie, u mojej Poli dopiero koło roku włosy soe ujednoliciły na całej powierzchni. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Pola zaczęła jak miała 13.5miesiaca sama chodzić (nie przy meblach) wiec dosc późno ale czy to cos zmieniło? Nic a nic ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Nawet mi sie udało dzis byc na bieżąco z wami ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie śpią tylko nie.moja samarrra
![]()
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skąd w barze mlecznym siedzimy ![]() ![]()
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
A my dziś pobudki co 3h jak mi wstawać 00:30 i 5:30 tak dziś 00, 3 i 6. A teraz zaciesza do tż który mu macha grzechotkami
![]()
#918 |
Zakorzenienie
|
U nas noc jak zawsze. Już ma swoje godziny. 1:30 i 4:30. Teraz jeszcze śpi to lecę na szybkie śniadanie.
A o 22 obudził sie i postanowił walnąć kupsko co mu się zbierało 3 dni. Też sobie porę wybrał ![]() ![]() ![]() ![]()
#919 |
Zadomowienie
|
Rety, posta mi wcielo :/
Lucy, nie ma to jak porzadna kupa ![]() A u nas w nocy jedzonko tylko raz, szok ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
#920 |
Rozeznanie
|
Melduję że jedyną osobą, która miala rewolucję po wczorajszej prowokacji mlekiem jestem ja sama
![]() ![]() ![]() Rano wczoraj spać nie chciała za to jak padła to od 15 spała do 6 rano :-o z przerwami na jedzenie i kupę. Skoro temat rehabilitacji wypłynął to powiem jak u nas było. Pediatra jak Michał miał 3 miesiące stwierdziła że asymetria. Skierowała do poradni. Czekaliśmy na termin do 5 miesiąca. Kazali nam 5 razy dziennie ćwiczyć. Mały podczas tych ćwiczeń tak strasznie płakał, aż się zanosił, więc po tygodniu zrezygnowałam i miałam zamiar skonsultować na kontroli, co zrobić bo on tak płacze że nie da się z nim ćwiczyć. I co? Na kontroli super poprawa, ćwiczyć tak dalej. Więc olałam te ćwiczenia w ogóle i za każdym razem słyszałam że poprawa super ![]() Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-24 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie noc już prawie standard. Jeden sen ma dłuższy ok 3-4h a tak od 4-5 pobudki już co 1h ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#923 | ||
Zakorzenienie
|
Heeej.
U nas też noc jak zawsze, Zośka zawsze wstaje między 3 a 4 godziną.A mnie łep rypie, u nas pada deszcz ze śniegiem!! A'propos żywienia tu jeszcze coś http://malgorzatajackowska.com/2014/...y-ekspertow-1/ Cytat:
taaa sadzają na nocnik na zasadzie łapania kupy i siku. Bo co takie dziecko wie o fizjologii?Samo nawet niezbyt czuje kiedy mu się coś chce. Też mam taką nadgorliwą koleżankę, meldowała mi każde siku i kupę na nocnik, a i tak jej córka załapała sama teraz, koło 2rż. I teraz znowu mam raporty o kupach i siusiu na nocnik ![]() ![]() U nas nadal pielucha mokra przez sen, ale Tusia dużo pije ![]() Cytat:
![]() Po prostu jak Tusia miała 7 miesięcy i już siedziała to była pierwszy raz u fryzjera- wyrównał jej to i potem już ładnie rosły i się zagęściły ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-04-24 o 08:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
U nas noc już standardowa raczej pobudka 3:30 i o 7 wzięłam ja do siebie i pospalysmy do 8 obudziła mnie gadaniem do zegarka 😜 zajęła się dyskusja więc ja idę na śniadanie i kawkę a potem córka na mate ma mama na rowerek
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Lucy to Bartuś dał popis ![]()
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pola jeszcze nigdy nir była i fryzjera takie liche ma włosy ![]() A wyrównywać nie było co bo niemal zupełnie olysiala ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Siedzimy z pola i oglądamy filmik z pierwszego roku poli. Sama zaczęła o nim mowić ni z gruchy ni z pietruchy. Wrzuce wam pozniej do k. ![]() Lilka spi. Pogoda mega z czapy buuu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Rozeznanie
|
Moja tez nie spala, cos jej sie porobilo i nie chciala zasnac
![]() Cytat:
![]() ![]() Lamia brawo ty za udana prowokacje ![]() Lucy to Bart wali kupy jak lord ![]() Motyl moja to chyba jeszcze prawie rok po odpieluchowaniu spala w pielusze bo nie czula ![]() ![]() Mojej M nigdy wlosy sie nie wytarly, nogdy nie miala lysego placka, ale tez nigdy jej nie zgestnialy. Tez ma takie liche jak Pola tylko moja blondyna. Jak jej robilam warkoczyka to miala doslownie taka cieniutka niteczke. A tesciu i dzieci szwagra maja takie geste hery ze szok, dlaczego moja nie ma ![]() Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak namietnie piastke jedza? I to zawsze ta sama? J az sie cala wykreca jak paragraf zeby ta piastke ssac. I nie wiem co jej sie stalo ale spi tak niespokojnie i ssie ta piastke ze przez to ja nie spie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lusia rozmawia z tatą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez blondynka ![]() Ja mam gęste włosy ale widac pola po tz lichutkie. Ale i tak jest śliczna ![]() Moja je piąstki cały czas ostatnio i jedna i druga nawet jak jest najedzona Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
dziewczyny, wczoraj zaliczyłam pierwsze wyjscie, nie licząc sklepów ![]() ![]() ![]() Byłam krótko, jedyna nie pijąca, bo karmiaca ![]() ![]() U nas juz od jakiegoś czasu pobudki w nocy o tych samych godzinach- 2 i 5, w miarę sie wysypiam ![]() Dziwczyny, piszecie o postępach u dzieci. pj, co ja miałam z K. ![]() Jak miała 7 mcy sama wstawała, 10 jak chodziła, ale teraz jeździmy na kontrole do ortopedy, bo od kolanek w dół nżóki sie trochę rozjeżdżały, teraz jest lepiej, w szkole nosi wkładki w butach, a normalnie ma nakaz duzo jeździć na rowerze-dobrze, ze lubi ![]() ![]() No ale co miałam zrobic- trzymac ja na siłę lub przywiązywac, zeby nie siadała albo wstawała? no trudno... Pieluchy nie nosiła juz w wakacje przed 2 urodzinami, w nocy zakładałam jej pampersa do 2,5 roku, materac ciagle był ofoliowany na wszelki wypadek, ale skoro pampek był suchy, w końcu zdjeliśmy, choc nie powiem, kilka razy zdarzyła jej sie niespodzianka przez sen-i to spała tak mocno, ze jak ja przebieralismy i zmienialiśmy posciel ciagle spała ![]() Włoski miała długie od urodzenia, nie wytarły jej sie. Obcinalismy kilka razy, ciagle są geste, kręcą sie i szybko rosną. Nie wiem, jak bedzie teraz z M. , przypuszczam, ze inaczej i wcale sie tym nie przejmuje, czy on bedzie tak samo szybki jak K. A najlepsze były teksty- skoro K. tak super sie rozwija fizycznie, bedzie do tyłu z rozwojem psychicznym ![]() ![]() Z jedzeniem było ok, dopóki nie poszła do przedszkola- raptem ulubione potrawy były be, za to rozsmakowała sie w innych. Teraz różnie jest z tym jej jedzeniem, niektóre na powrót uczy się jeść na nowo ![]() Ale sie rozpisałam ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.