Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-07, 22:23   #901
koktajlowa7
Rozeznanie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Dotka my mamy psa ma na imię Karmel

Magdusia nie przejmuj się, idiota z niego i tyle..
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:40   #902
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda, ale chodzilo mi konkretnie jaki podklad? Moze za ciężki?

Nie moze byc Kropek, bo sunia <nie, Kropka odpada >

Nie wiem

Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
Magda pokazesz?
Miałam nie pokazywać bo to nie ten wątek ale proszę

Magdusia kochanie dobrze ze ten głupek już z wami nie mieszka. Może ustal sadownie jego wizyty?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465335644083.jpg (46,6 KB, 37 załadowań)
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-07, 22:50   #903
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Magdusiaaa, straszne, to co piszesz, biedna Pola. A tatę szanownego co to obchodzi jak żyjesz, skoro go córka wlasna mało obchodzi?

Keas, to może też być ewentualnie jakaś torbielka? Pod wpływem hormonów się czasem robią.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 05:59   #904
keas
Raczkowanie

Magdaaa! Pieknoto
Sliczny makijazbedziesz cidownie wygladala jako panna mloda.
Nie pomysl ze jestem jakas nieteges ale naprawde jestes bardzo ladna

Fajnie tak wiedziec z kim sie rozmawia

Magdusia a co go przepraszam obchodzi do ktorej Ty spisz?! Widac jakie ma pojecie... On mysli z reszta jak moj czasami ze to sie lezy i pachnie. Nie przejmuj sie, olej go.

Karen, Ruda ale jak by to byl zastoj to po karmieniu znika tak? A to nie znika. Chociaz jest to taki cycek z ktorego Okaf mniej pije, nie wiem czemu czy mocniej musi ciagnac czy co ale popije troche i sie denerwuje i musze mu dawac drugi. A zastoj to boli nie?
A noze tak jak Ruda pisze ze to jakas torbiel? To samo znika ?
keas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 06:10   #905
czarnulax
Zakorzenienie

Magdusia co za palant...

Magda na kompie zdjęcie zaraz zobaczę

Pola się wykazała dziś wielką łaskawościa... wstała o 6.30! Ale zastalam ją na brzuchu Nie wiem kiedy się obróciła a ona spać na brzuchu nie lubi, bo na brzuchu się zwiedza A ja idę dziś na pierwszy masaż.
Stary 2016-06-08, 06:24   #906
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Keas, jak mi się robi zastój, to schodzi po 2-3 dniach, nie od razu po karmieniu. Ale zastój trochę boli, takie twarde miejsce się robi i ono jest nieregularne, i tkliwe.
A torbiel to taka właśnie gulka pod skórą, raczej mniejsza niż zastój. No i do kontroli po skończeniu kp. Mnie w ciąży się coś jeszcze zrobiło. Mam po kp przyjść znów na usg.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Czarna, zazdroooo....

Stary 2016-06-08, 07:05   #907
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Casaa no w sumie racja. Pielęgniarki wielkiego pola manewru nie mają a o swoje też trzeba walczyć.

Magda przepiękny makijaz!

Ewusia oby po szczepieniu było wszystko w porządku.

Malwi głupia sytuacja z tym panienskim. Ale kij z nia. Wybawisz się na swoim

Tak wspominacie swoje maluszki... ją pamiętam wiele momentów że szpital. Jak lezalam tyle czasu i wyczekiwalam córeczki. Jak Pola miała żółtaczkę i leżała pod lampami, jak wylam całymi nocami bo nie chciała jeść i przelewala mi się przez ręce...sporo tego było.
Pozniej z domu praktycznie każdy ważny moment bo prawie tylko ja przy małej byłam.

I przykro mi jak cholera i łzy mi się cisna do oczu że tak wyszło wszystko. To nie tak miało wszystko być.

Dziś ten idiota je*any przyszedl do małej. Od slowa do słowa i się zaczęliśmy kłócić. Wydarl morde a małą tak się rozplakala że nawet sobie nie wyobrazacie. W życiu jej takiej nie widzialam. Oczy bordowe, zaslinila się cała, zasmarkala, spocila. Tak strasznie się zanosila chyba z 10min. Pozniej jak już ją uspokoilam jakimś cudem i nakarmilam trzymalam na rękach wylam i przepraszalam że takie coś jej zafundowalam. Jest mi tak strasznie zle i przykro łzy same lecą...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

O to to to. Zgadzam się w 100%! :-*
Biedna Ty biedna Pola
Ciekawe co go to obchodzi jak Twoj plan dnia wygląda, beznadziejny jest

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Magdusia co za palant...

Pola się wykazała dziś wielką łaskawościa... wstała o 6.30! Ale zastalam ją na brzuchu Nie wiem kiedy się obróciła a ona spać na brzuchu nie lubi, bo na brzuchu się zwiedza A ja idę dziś na pierwszy masaż.
Super
Jaki masz masaż?

Dzięki Dziewczyny

U nas nocka w miarę ok jak na to że Konradek jednak ma katar w nocy tam miał zatkany nosek że 2 razy musiałam odciągać a i tak charczal no więc przerwa na karmienie była jedna ale długa, a później ja zamiast spać to nasluchiwalam jako ona oddycha... No ale obudził się w dobrym humorze i właśnie jemy więc mam nadzieję że nie jest mu bardzo źle

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-08, 07:09   #908
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dotka dziękuję tylko podkreśliły mi się zmarszczki i nie wiem.. Ja bym zrezygnowała totalnie z podkladu na dzień ślubu z drugiej strony muszę jakoś wyglądać.ładnie
A co do Bieszczad we wrześniu. To jest najpiękniejszy czas na Bieszczady! I najlepszy dla wędrówek z dzieckiem bo tak nie smaży na szlakach jak w wakacje!
piękny masz makijaż ale to już Ci mówiłam, a co do zmarszczek puknuj się w lebek:p
Cytat:
Magda, nooo powiedz to mojemu TZtowi
Ja nie widzalam zmarszczek No ale na zywo pewnie inaczej. Nie rezygnuj z podkładu, ale może trzeba jakiś lżejszy? Albo nawet BB, jak masz ladna cere? Czym Cię malowała?

Keas,
no pewnie, naleśnikarnia zawsze na propsie!
Chociaz moj TZ ma uraz jak sobie zamowil z warzywaami i geniusze dali surową cebulę, po ktorej mu sie odbijalo 2 dni

Nie będziemy po schodach schodzić, tylko albo zejściem od drogi rybackiej albo tym, które jest za ul. Bałtycką
Poza tym mamy chustę i pewnie wózek będzie głównie w mieście

Aaa powiedz jak się piesek nazywa?

My mamy burzę mózgów, psina zaraz bedzie u nas, a dalej imię niewybrane
moja suka Labradorka była Szejla.
A Ty się przyznaj ze ŻUBRA w puszczy szukałas:p
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Kurcze nigdy nie byłam na wschodniej części wybrzeża. .. Ciągle tylko zachodnia część. . W tym roku pewnie też nad morze zrobimy wypad ,ale blisko nas. Rewal/Niechorze/Międzyzdroje.

Dotka rodzice mają szczeniaka. Imię wymyśliłam Milka, każdy mówi Mila.

Macie jakieś sprawdzone parasolki do wózków? W smyku tylko taką dziwną wysoką mają.
ja całe wybrzeże z większych miast juz zwiedzilam u jakoś najchętniej wracam do Świnoujścia ale to na kilka dni bo dłużej w Pl nie lubię być. My w sumie jeszcze nie wiemy gdzie pojedziemy.
Ja kupowałam parasolkę na all
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Casaa no w sumie racja. Pielęgniarki wielkiego pola manewru nie mają a o swoje też trzeba walczyć.

Magda przepiękny makijaz!

Ewusia oby po szczepieniu było wszystko w porządku.

Malwi głupia sytuacja z tym panienskim. Ale kij z nia. Wybawisz się na swoim

Tak wspominacie swoje maluszki... ją pamiętam wiele momentów że szpital. Jak lezalam tyle czasu i wyczekiwalam córeczki. Jak Pola miała żółtaczkę i leżała pod lampami, jak wylam całymi nocami bo nie chciała jeść i przelewala mi się przez ręce...sporo tego było.
Pozniej z domu praktycznie każdy ważny moment bo prawie tylko ja przy małej byłam.

I przykro mi jak cholera i łzy mi się cisna do oczu że tak wyszło wszystko. To nie tak miało wszystko być.

Dziś ten idiota je*any przyszedl do małej. Od slowa do słowa i się zaczęliśmy kłócić. Wydarl morde a małą tak się rozplakala że nawet sobie nie wyobrazacie. W życiu jej takiej nie widzialam. Oczy bordowe, zaslinila się cała, zasmarkala, spocila. Tak strasznie się zanosila chyba z 10min. Pozniej jak już ją uspokoilam jakimś cudem i nakarmilam trzymalam na rękach wylam i przepraszalam że takie coś jej zafundowalam. Jest mi tak strasznie zle i przykro łzy same lecą...

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

O to to to. Zgadzam się w 100%! :-*
Madzia piedolony dupek!!! Nie miej do siebie pretensji masz prawo do takich emocji, wiesz żeby następnym razem starać się nie fundacja ich Polusi

Cytat:
Magdusia co za palant...

Się matulka będzie masować^^ zazdro

Co do mojej wredosci Kaes no niestety jak ktoś sobie u mnie przegra jest zniszczony , mam charakter typowego Skorpiona.... ale uwielbiam pomagać, często kosztem swojego cennego czasu którego jest jakże niewiele ale robie to i będę robić^^

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Oj Ewka oby katar szybko zszedł

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 07:25   #909
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
My do Jastrzębiej Góry pewnie, po raz 10000
No my 700 km mamy..
Jastrzebia ehh byłam tam w 4 klasie SP na zielonej szkole - 3 tygodnie było zaje*biscie
no właśnie my tez mamy tak daleko i ostatnio mówiłam TZtowi ze moze Chorwacja, tez za noc sie dojedzie ale mozliwe ze całkiem zrezygnujemy z wakacji bo kuchnie zaczynamy robic i z kasą pewnie bedzie krucho

Cytat:
Dotka dziękuję tylko podkreśliły mi się zmarszczki i nie wiem.. Ja bym zrezygnowała totalnie z podkladu na dzień ślubu z drugiej strony muszę jakoś wyglądać.ładnie
ja tez chciałam ślubny bez podkładu ale moja kosmetycza sie uparła i tez mi nawaliła baze, podkład, puder i ten ytrwalacz i myslałam ze sie zapoce w tym - tak to jest jak sie na co dzien nie uzywa takich rzeczy w domu oróbowałam troche to zetrzec ale przez ten utrwalacz sie nie dało

Magdusia
współczuje akcji z ojcem Poli, my tez sie raz tak pokłucilismy przy małej i było to samo a głupi TZ jeszcze łaził za nami i cos dogadywał zamiast mi dac ja uspokoić

Ruda
ja ostatnio przestałam dawać espumisan ale młodą w nocy brzuszek wybudza wiec od wczoraj daje znów mam nadzieje ze pomoze bo od tygodnia ok 4 nad ranem laduje u nas w łóżku i ja sie budze cała połamana

ostatnio mamy jakies ciezkie dni nie wiem o co chodzi czy to zeby czy co na skok jeszcze za wczesnie bo jutro dopiero 20 tygodni a on jest w 22 no ale widze ze mała ma nowe umiejetnosci łatwiej jednak wytzrymac te himery jak mozna je skokiem wytlumaczyc

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ewusia i lekarz nie zauwazył dobrze ze Konradek w humorze, nic mu nie bedzie
Kasia pjona ja tez skorpion, ponoc najwredniejszy zodiak i z ta "pamietliwoscia" tez tak mam, jak mi ktos raz podpadnie to juz o tym nie zapomne, chocbym chciała

Ewula ja mam parasolke od tego wozka mutsy i pasuje do mojego ale szczerze - jakos tego nie ogarniam, wole pieluche jak ustawie tez parasol zeby zakrywał słonce i lekko zmienie tor jazdy to znow musze kombinowac, nie mowiac juz ze to tak sterczy i mnie wkurza

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2016-06-08 o 07:27
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 07:26   #910
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ahnessy, współczuję tych nocek i polamania, mnie też to się zdarza, że ledwo się czasem ruszam rano. Ciepły prysznic pomaga.

Magda, wiesz co, makijaż na ślub musi być niestety trochę mocniejszy niż na codzień, to trochę jak makijaż sceniczny - wielu ludzi ogląda cie z daleka, tak samo na zdjęciach lepiej się wychodzi. Także zaufaj profesjonalistce, powiedz tylko że np chcesz bardziej naturalny, ale z bliska to nie będzie jak twój codzienny makijaż wyglądać.

Ewusia, zdrówka dla Konradka. U nas TŻ zakatarzony...

I wklejam obiecane zdjęcie bluzeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465367194831.jpg (94,6 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2016-06-08 o 07:35
Stary 2016-06-08, 07:27   #911
czarnulax
Zakorzenienie

magda makijaż mega nie wiem gdzie Ty te zmarszczki widzisz! Całkowicie z podkładu nie rezygnuj, będzie się buzia świecić w trakcie i będzie na zdjęciach średnio wyglądać, ale może Ci dać coś lekkiego. Ja miałam bardzo lekki podkład, bo tak ustaliłyśmy. Ja nie czułam się 'ciężko', a ukrył co miał ukryć

ewusia wybrałam sobie poporodowy, bo mają coś takiego w ofercie. I aż jestem ciekawa. Współczuję kataru

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-08, 07:40   #912
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magdusia ojej, ale tak jak Dotka pisala, co go to obchodzi. Teraz to jest Twoje zycie i Poli, jak chce sie w nim udzielac, to milo z jego strony, ale nie powinno go interesowac co robisz. Dziecko jest czyste, najedzone, kochane, wiec niech nie szuka problemow, bo niestety, ale to on dal d.upy. Biedna Pola, ja sie juz nauczylam, zeby nie podnosic glosu przy Mlodym, trudne to strasznie, nooo ale jak kiedys mi sie poplakal, bo sie poklocilam z tz, to mi zle bylo, ze narazam na taki stres dziecko.

Kinga, ale fajnie. Odpoczywaj a jak noc minela?

Ewusia dostawiaj, odciagaj i cierpliwie czekaj wspolczuje, nooo i na brzuchu duzo niech Konradek lezy

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 07:53   #913
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Dzięki dziewczyny oko trochę będzie jaśniejsze, a co do podkladu to mi się zmarszczka zrobiła koło ust taka typowa mimiczna. Ale buzię miałam mega nie zrezygnuje całkowicie bo zrobiła mi zdjęcie przed i aż wstyd

Czarna Ja też chcę!

Kinga odpoczywaj

Ja pamiętam jak przy Olce poklocilam się z tz przez telefon i krzyknęłam do niego coś tam. Jak mi się biedna popłakala przerażona.. Udało się uspokoić ale obiecałam sobie ze będę kontrolować od tej pory krzyki.
Stary 2016-06-08, 08:01   #914
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dziewczyny odzywala sie ostatnio joannaroll, czy ja cos przegapilam, ale ciekawe co u niej.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 08:11   #915
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Uaoo stadnina jest po drugiej stronie ulicy od obozu 😊 zamierzam troche pojezdzic
To może za moich czasów nie było. Z resztą ja stadni koni to u siebie mam chyba ze 3 :P

Cytat:
Casa Władysławowo po raz milion
Zawsze podziwiałam ludzi co jadą do Władysławowa Oficjalnie zapytam: co tam jest ciekawego?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-08, 08:13   #916
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Jastrzebia ehh byłam tam w 4 klasie SP na zielonej szkole - 3 tygodnie było zaje*biscie
no właśnie my tez mamy tak daleko i ostatnio mówiłam TZtowi ze moze Chorwacja, tez za noc sie dojedzie ale mozliwe ze całkiem zrezygnujemy z wakacji bo kuchnie zaczynamy robic i z kasą pewnie bedzie krucho

ja tez chciałam ślubny bez podkładu ale moja kosmetycza sie uparła i tez mi nawaliła baze, podkład, puder i ten ytrwalacz i myslałam ze sie zapoce w tym - tak to jest jak sie na co dzien nie uzywa takich rzeczy w domu oróbowałam troche to zetrzec ale przez ten utrwalacz sie nie dało

Magdusia
współczuje akcji z ojcem Poli, my tez sie raz tak pokłucilismy przy małej i było to samo a głupi TZ jeszcze łaził za nami i cos dogadywał zamiast mi dac ja uspokoić

Ruda
ja ostatnio przestałam dawać espumisan ale młodą w nocy brzuszek wybudza wiec od wczoraj daje znów mam nadzieje ze pomoze bo od tygodnia ok 4 nad ranem laduje u nas w łóżku i ja sie budze cała połamana

ostatnio mamy jakies ciezkie dni nie wiem o co chodzi czy to zeby czy co na skok jeszcze za wczesnie bo jutro dopiero 20 tygodni a on jest w 22 no ale widze ze mała ma nowe umiejetnosci łatwiej jednak wytzrymac te himery jak mozna je skokiem wytlumaczyc

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Kasia pjona ja tez skorpion, ponoc najwredniejszy zodiak i z ta "pamietliwoscia" tez tak mam, jak mi ktos raz podpadnie to juz o tym nie zapomne, chocbym chciała

Ewula ja mam parasolke od tego wozka mutsy i pasuje do mojego ale szczerze - jakos tego nie ogarniam, wole pieluche jak ustawie tez parasol zeby zakrywał słonce i lekko zmienie tor jazdy to znow musze kombinowac, nie mowiac juz ze to tak sterczy i mnie wkurza
o to to PAMIETLIWOSC:d tylko u mnie kończy się na tym ze nawet po latach odplace się z nawiązką:p

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
To może za moich czasów nie było. Z resztą ja stadni koni to u siebie mam chyba ze 3

Zawsze podziwiałam ludzi co jadą do Władysławowa Oficjalnie zapytam: co tam jest ciekawego?
ja tez Władka nie lubie-ciasne miasto, duzo gowniarstwa i brak spokoju
Stary 2016-06-08, 08:18   #917
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
A co jest w innych tego typu mieścinach? Morze i piach, wiocha jak każda inna. Pewnych miejsc nie lubimy, bo coś tam jest ciekawego, po prostu je lubimy/podobają nam się. Tak samo jak ja lubię na przykład Pobierowo. Co tam jest ciekawego? Morze i piach
Stary 2016-06-08, 08:24   #918
kasia01987
Wtajemniczenie

ja jestem wszystko w stanie zrozumieć ale na moim przykładzie dla mnie Władek czy Łeba W SEZONIE są nie do ogarnięcia a moi teściowie od 10 lat jeżdżą do Łeby i co najlepsze ekipa 15 osób z którymi widzą się conajmniej 5 razy w tygodniu( rodzeństwo i dzieci od rodzeństwa z rodzinami) blee. Ja lubię nowe miejsca- myszą być czyste spokojne żeby można było coś dobrze zjeść i odpocząć a nie jak w Łebie walka o centymetr plaży ... temu do połowy sierpnia jazda nad polskie może to dla mnie mega zmęczenie i w☠☠☠☠

PS Pobierowo lubie^^

Stary 2016-06-08, 08:24   #919
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
A co jest w innych tego typu mieścinach? Morze i piach, wiocha jak każda inna. Pewnych miejsc nie lubimy, bo coś tam jest ciekawego, po prostu je lubimy/podobają nam się. Tak samo jak ja lubię na przykład Pobierowo. Co tam jest ciekawego? Morze i piach

no ok

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-08, 08:25   #920
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Z tą pamietliwością to piątka, ja co prawda nie skorpion, ale długo pamiętam jakieś niefajne rzeczy. Nawet jak odpuszczę i przebaczę, to i tak pamiętam

Stary 2016-06-08, 08:25   #921
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
ja jestem wszystko w stanie zrozumieć ale na moim przykładzie dla mnie Władek czy Łeba W SEZONIE są nie do ogarnięcia a moi teściowie od 10 lat jeżdżą do Łeby i co najlepsze ekipa 15 osób z którymi widzą się conajmniej 5 razy w tygodniu( rodzeństwo i dzieci od rodzeństwa z rodzinami) blee. Ja lubię nowe miejsca- myszą być czyste spokojne żeby można było coś dobrze zjeść i odpocząć a nie jak w Łebie walka o centymetr plaży ... temu do połowy sierpnia jazda nad polskie może to dla mnie mega zmęczenie i wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠
My byliśmy we wrześniu w Łebie i było fajnie, bo właśnie mało ludzi haha edit: na plaży nie byliśmy wcale

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2016-06-08 o 08:28
Stary 2016-06-08, 08:28   #922
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł

Magda, makijaż super 😊 Ty to chyba zmarszczek nie widziałaś 😋 pięknie wyglądasz. A jaką fryzurę planujesz?

Ewusia_marchew, dobrze że humor Konradowi dopisuje po szczepieniu, mimo kataru.
U nas też ok, chociaż Młoda jakaś niespokojna w nocy i strasznie się wierciła, więc jestem niewyspana i połamana lekko, a tu już pierwsza drzemka w chuście za nami 😜

Ewula, o Niechorze jeździłam tam na kolonie w podstawówce ☺
My co roku jeździmy do Gdyni na openera, ale to się z Orłowa nie ruszamy, tylko na koncerty w tym roku to ostatnie mnie ominie, ale i tak się już morza nie mogę doczekać!

Ahnessy, ja też tżta chce wyciągnąć na Chorwację wydaje mi się że tam fajnie z maluchem będzie

Mojakaren, mamy kółkowe rybki didymosa 😍 jeszcze nie miałam kiedy dziś zamotać, bo ledwo zaczęłam ćwiczyć, to dziecko sobie zażyczyło jeść

Ruda, hehe, ja myślałam że Tobie teściowa kupiła bluzeczkę już abstrahując od gustu, ja bym pewnie ze względu na skład nie ubrała, ale ja zwracam uwagę na to bardzo

Edytowane przez MietaZCytryna
Czas edycji: 2016-06-08 o 08:30
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 08:30   #923
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mięta fryzura na bok
Stary 2016-06-08, 08:31   #924
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
My byliśmy we wrześniu w Łebie i było fajnie, bo właśnie mało ludzi haha edit: na plaży nie byliśmy wcale
miasto jest ok jak dla mnie jest kilka ciekawych miejsc i atrakcji więc poza sezonem na pewno jest super. Mnie przerażają tłumy ludzi w małych miastach i na plazy

Stary 2016-06-08, 08:44   #925
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

My byliśmy rok temu w Białogórze, pod koniec sierpnia, było fajnie. Ale jak porównałam Białogórę z taką Karwia czy Łebą to ona jednak dużo spokojniejsza jest i to mi się podoba. Chociaż polskie morze jest nie do wytrzymania jeśli chodzi o kąpiele, mimo że jest ślicznie, to kąpać się wolę w greckich wodach bo mniej grozi reumatyzmem ;-)

Stary 2016-06-08, 08:48   #926
ahnessy
Rozeznanie

[QUOTE=MietaZCytryna;61470 511
Ahnessy, ja też tżta chce wyciągnąć na Chorwację wydaje mi się że tam fajnie z maluchem będzie

[/QUOTE]
mnie to bardziej pasuje ze wzgledu na pogodę bo tam we wrzesniu jest nadal ciepło a wtedy jest tez mniej ludzi no i dziecko bedzie juz bardziej kumate i oby siedzace
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 08:56   #927
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość

Się matulka będzie masować^^ zazdro

Co do mojej wredosci Kaes no niestety jak ktoś sobie u mnie przegra jest zniszczony , mam charakter typowego Skorpiona.... ale uwielbiam pomagać, często kosztem swojego cennego czasu którego jest jakże niewiele ale robie to i będę robić^^

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Oj Ewka oby katar szybko zszedł

ja też wredny Skorpion
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

wczoraj nie bardzo było co zauważyć, lekko charczał w nosku ale tak jak zwykle, nie widać było że taki konkretny katar się rozwinie
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ahnessy, współczuję tych nocek i polamania, mnie też to się zdarza, że ledwo się czasem ruszam rano. Ciepły prysznic pomaga.

Magda, wiesz co, makijaż na ślub musi być niestety trochę mocniejszy niż na codzień, to trochę jak makijaż sceniczny - wielu ludzi ogląda cie z daleka, tak samo na zdjęciach lepiej się wychodzi. Także zaufaj profesjonalistce, powiedz tylko że np chcesz bardziej naturalny, ale z bliska to nie będzie jak twój codzienny makijaż wyglądać.

Ewusia, zdrówka dla Konradka. U nas TŻ zakatarzony...

I wklejam obiecane zdjęcie bluzeczki

ja też mam katar przy okazji, chyba coś razem złapaliśmy
Cytat:
magda makijaż mega nie wiem gdzie Ty te zmarszczki widzisz! Całkowicie z podkładu nie rezygnuj, będzie się buzia świecić w trakcie i będzie na zdjęciach średnio wyglądać, ale może Ci dać coś lekkiego. Ja miałam bardzo lekki podkład, bo tak ustaliłyśmy. Ja nie czułam się 'ciężko', a ukrył co miał ukryć

ewusia wybrałam sobie poporodowy, bo mają coś takiego w ofercie. I aż jestem ciekawa. Współczuję kataru

brzmi fajnie czekam na relację
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Magdusia ojej, ale tak jak Dotka pisala, co go to obchodzi. Teraz to jest Twoje zycie i Poli, jak chce sie w nim udzielac, to milo z jego strony, ale nie powinno go interesowac co robisz. Dziecko jest czyste, najedzone, kochane, wiec niech nie szuka problemow, bo niestety, ale to on dal d.upy. Biedna Pola, ja sie juz nauczylam, zeby nie podnosic glosu przy Mlodym, trudne to strasznie, nooo ale jak kiedys mi sie poplakal, bo sie poklocilam z tz, to mi zle bylo, ze narazam na taki stres dziecko.

Kinga, ale fajnie. Odpoczywaj a jak noc minela?

Ewusia dostawiaj, odciagaj i cierpliwie czekaj wspolczuje, nooo i na brzuchu duzo niech Konradek lezy

Cytat:
Dzień dobry

Dzięki dziewczyny oko trochę będzie jaśniejsze, a co do podkladu to mi się zmarszczka zrobiła koło ust taka typowa mimiczna. Ale buzię miałam mega nie zrezygnuje całkowicie bo zrobiła mi zdjęcie przed i aż wstyd

Czarna Ja też chcę!

Kinga odpoczywaj

Ja pamiętam jak przy Olce poklocilam się z tz przez telefon i krzyknęłam do niego coś tam. Jak mi się biedna popłakala przerażona.. Udało się uspokoić ale obiecałam sobie ze będę kontrolować od tej pory krzyki.
Magda super wyglądasz w tym makijażu
Cytat:
Napisane przez MietaZCytryna Pokaż wiadomość
Heloł

Magda, makijaż super 😊 Ty to chyba zmarszczek nie widziałaś 😋 pięknie wyglądasz. A jaką fryzurę planujesz?

Ewusia_marchew, dobrze że humor Konradowi dopisuje po szczepieniu, mimo kataru.
U nas też ok, chociaż Młoda jakaś niespokojna w nocy i strasznie się wierciła, więc jestem niewyspana i połamana lekko, a tu już pierwsza drzemka w chuście za nami 😜

Ewula, o Niechorze jeździłam tam na kolonie w podstawówce ☺
My co roku jeździmy do Gdyni na openera, ale to się z Orłowa nie ruszamy, tylko na koncerty w tym roku to ostatnie mnie ominie, ale i tak się już morza nie mogę doczekać!

Mojakaren, mamy kółkowe rybki didymosa 😍 jeszcze nie miałam kiedy dziś zamotać, bo ledwo zaczęłam ćwiczyć, to dziecko sobie zażyczyło jeść

Ruda, hehe, ja myślałam że Tobie teściowa kupiła bluzeczkę już abstrahując od gustu, ja bym pewnie ze względu na skład nie ubrała, ale ja zwracam uwagę na to bardzo

Oby Jagoda już dziś spokojniejsza była

Konradek świruje na macie, a ja świruję i mu co 0,5 godziny temperaturę mierzę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-08, 08:59   #928
czarnulax
Zakorzenienie

Łeby nie lubię. Niezależnie ile tam jest ludzi w sezonie. Ale w sezonie to ludzie są wszędzie. Zwiedziłam praktycznie całe wybrzeże i lipiec-sierpień, to jest masa ludzi w każdej większej czy mniejszej mieścinie.

kasia ja też bym wolała jechać gdzie indziej, ale to zołza musi podrosnąć

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Ponad godzinna drzemka. Toż to się nie zdarza! Oczywiście większość tego czasu przesiedziałam, bo myślałam, że przecież zaraz się obudzi i jeść będzie chciała
Stary 2016-06-08, 09:01   #929
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Czarna przynajmniej odpoczelas
Stary 2016-06-08, 09:11   #930
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
W Jastrzębiej tez nic nie ma

Kasia, no powiem Ci, ze juz bylam taka zmachana, ze chętnie bym tego Żubra znalazła

Czarnula, wypocznij tam!

Ahnessy to jak krucho z kasą, to moze na weekend chociaż gdzieś wyskoczcie? Zawsze to trochę się oderwiecie
Gdzies niedaleko, np. Szczyrk, Muszyna, Krynica, Busko ?

Co do Chorwacji, to my chcielismy jechac we wrzesniu, to nam odradzali, bo wtedy tam duzo pada..

U nas nocka wreszcie bez miliona pobudek. Jedynie 2:30,6:30 i 9:00.
Od 8 już się kotłował w łożku mi nad glowa i mi wrzeszczal a jak otworzylam oczy to lezal nie wzdluz mnie, tylko w poprzek lozka i wkladal nogi medzy szczebelki lozka

Dopijam kawę i jedziemy na spacer. Dzisiaj juz nie kombinuję z żadnymi trasami
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości