Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 21:00   #901
jowitazz
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
jowitazz do kazdego karmienia czy tylko 3 razy dziennie?
do każdego
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 21:28   #902
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!

Martinixxx tyle podarunków! Najlepszy mlody

Tabaska a próbowałaś sciągnąć podczas karmienia? Mi tez tak szło jak tobie. A teraz młody ciagnie a ja drugi robie laktatorem, rozkładam ma dwie raty, No moe chce do konca sciągnąć i jest 150 ml

Niulka zaczelam bobotic i zobaczymy, poczekam tydzien jak nie bedzie lepiej to zamówię sab.

Patryska dzieki, poczekam moze bobotic pomoze..

Danika nie martw sie na zapas moze młody zrobi niespodziankę i prześpi podroz

Malos kak slodko cudnie czyta sie takie rzeczy

Pomarudzę jeszcze z tymi specyfikami na kolkę. Czyli ogólnie nie słuchacie ulotki i dajecie wiecej? To jak ja karmie 12 razy na dobe a mam dawać 3 krople wg ulotki to jest 36, a jest napisane zeby 12 kropel nie przekraczać.. Hmm juz nie wiem. Moze bede mu dawać 3x dziennie po 6 kropelek to tak jak w sabsimplex bedzie dawka tylko rzadziej..
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 21:39   #903
Kayira
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Malos ale fajna taka kapiel fajnie jak widac ze dziecko sie dobrze rozwija
Ja mam linomag 30, smruje mlodemu buzie jak jest slonce. Teraz sie jeszcze zastanawiam nad raczkami itp. I jest od 1 dnia zycia

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 21:39   #904
Martinixxx
Zadomowienie

Ania , Malos 😚😚

Danika wkurzylam się, ale zabralam go do chaty a reszta została. Dałam flache, poryczal trochę , zasnął i wro ilam do nich,także było super 😉
Myślę, że Adaś da radę. Mnie czeka pół dnia podróży do PL sama z 2 dzieci🙈 Już robię w gacie.

Malos ale bym się wykonczyla we wannie: rolleyes:

Ja nie smaruje, co więcej, wystawiam na kilka minut na słońce.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 21:44   #905
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kopycio nie próbowałam ściągać przy karmieniu, dzis po ponad 4h sciagalam bo mnie w domu nie bylo i dostal te moje zlewki z ostatnich dni i udalo mi sie z dwóch ściągnąć 120 takze sukces, chociaz myslalam ze nabąbie z jednego tyle. A z butlk wypil 100 i zobaczymy ile będzie godzin tego nocnego spania.

Malos chyba Cie pokopiuje, juz ostatnio myslalam ze chcialabym sie z nim w wannie wykąpać a może jutro będę miala okazje bo tz nie będzie do późnego wieczora a ja jeszcze sama małego nie kąpałam.

Martinixxx rozumiem Twoje obawy, tym bardziej z dwojka dzieci, ale na lotnisku zawsze ktos życzliwy sie znajdzie i na pewno pomoże, trzymam kciuki
Stary 2016-06-14, 22:12   #906
niulka_1985
Zadomowienie

Dziewczyny, te woreczki do mnożenia pokarmu można kupić w jakimś markecie czy tylko w aptece?

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 02:59   #907
kopycio
Rozeznanie

Martinixxx dasz rade, silna babka jestes! Tabaska ma racje, na lotnisku zawsze ktos pomoze, a juz w no na pewno

Ja bym sie bała w wannie, ze mi sie wyslizgnie, ale ja wszystkiego sie boje

Niulka ja w aptece kupiłam, nie eiem czy sa w supermarketach.

Wstałam, bo cyc jak kamień, wzielam laktator i w połowie ściągania Młody sie obudzil na szame

Z Ali mi przesyłki poprzychodzily, czeka mnie wycieczka na pocztę
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 03:09   #908
niulka_1985
Zadomowienie

Kopycio, dzięki za info. W czwartek jadę do ginekologa i zabieram młodego, więc zakupy muszą być szybkie.

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 04:38   #909
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kopycio ja mlodego w wannie kapalam jak mial 7 dni bo bal sie w Tummy Tub u dar sie na caly glos a Ty bys sie teraz bala?

U nas znow super nocka, tez musialam uzyc laktatora bo oba cyce jak kamienie. Ale mlodego obudzilam a z drugiego tylko do ulgi sciagnela

Szama sie skonczyla, ide spac

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 05:59   #910
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, te woreczki do mnożenia pokarmu można kupić w jakimś markecie czy tylko w aptece?

☆☆☆
Z tego co się orientuje to w markecie nie znajdziesz. U mnie w kilku aptekach nie było, dopiero w takiej blisko szpitala.

Milena pobiła kolejny rekord, spała prawie 10 godz!! A nie jadla 11. Ja obudzilam się w nocy zalana i musiałam sciagac bo ból jak cholera.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 06:14   #911
Kayira
Zakorzenienie

Niulka siostra w carfurze widziala ale we wrocku

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-15, 06:16   #912
ania_mala
Zadomowienie

Dzień dobry
Nocka u nas bardzo udana. Pobudka tylko o 3 i od 6 już nie śpimy. Marta po szczepieniu grzeczna, mam nadzieję, że da mi coś dziś zrobić, bo ostatnio bywa nieodkładalna Na razie rozmawia z zabawkami
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 06:35   #913
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Martinixxx to jeszcze ja sie dołączam wszystkiego co najlepsze, zdrówka i pociechy z dzieci oraz TŻ daj znać co kupiłaś za prezent

Ania-mała-- super, ze walczysz z KP cały czas, na pewno malutka swoje zje z cycka

A u nas tez fajnie, Adi urządza śmiechawy w głos, gada coraz więcej do siebie i tak słodko sie jakby zawstydza czy zaczepia i rączkami zasłania buzie z dnia na dzien coraz bardziej kontaktowy jest!

Dziś była wspólna kąpiel w wannie: tatka z synkiem, ale mieli radochę a TŻ wspominał, ze przed chwila ja z nim z wielkim bebzolem leżałam w tej wannie ledwo dysząc, a teraz juz sie pluskał z "zawartością brzucha" A teraz leżę w wodzie po nich

Dziewczyny smarujecie buzie i wystające części ciałka filtrami jak idziecie na spacer? chronię przed słońcem, ale zdarza sie ze mu zaświeci... Nie wiem czy smarować jak niby te specyfiki od 6 miesiąca są 🤔
Dzieciaki coraz fajniejsze, super się czyta takie opisy
I też już od dłuższego czasu myślę o wspólnej kąpieli z Zosia
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 07:38   #914
velika
Winter is coming

U mnie nocka koszmar, jedna Z najgorszych do tej pory. Pospalabym jeszxze ale musimy na szczepienie jechac

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 07:42   #915
danika
Zakorzenienie

Cytat:

☆☆☆
W rossmanie widziałam

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Kopycio ja mlodego w wannie kapalam jak mial 7 dni bo bal sie w Tummy Tub u dar sie na caly glos a Ty bys sie teraz bala?

U nas znow super nocka, tez musialam uzyc laktatora bo oba cyce jak kamienie. Ale mlodego obudzilam a z drugiego tylko do ulgi sciagnela

Szama sie skonczyla, ide spac

u nas tak samo, obudziła mnie bolaca pierś więc obudzilam gościa żeby zjadł o 3.40 i spalismy do 7.50, odpuszczam dziś młodej przedszkole

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuje to w markecie nie znajdziesz. U mnie w kilku aptekach nie było, dopiero w takiej blisko szpitala.

Milena pobiła kolejny rekord, spała prawie 10 godz!! A nie jadla 11. Ja obudzilam się w nocy zalana i musiałam sciagac bo ból jak cholera.

wow 11 godzin! Mój by chyba zjadł cyca w całości po takim czasie :p

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nocka u nas bardzo udana. Pobudka tylko o 3 i od 6 już nie śpimy. Marta po szczepieniu grzeczna, mam nadzieję, że da mi coś dziś zrobić, bo ostatnio bywa nieodkładalna Na razie rozmawia z zabawkami
Powodzenia
Widzę że te noce coraz lepsze u większości. Oby tak dalej

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Odciągnęlam w nocy 40 z tej bolącej piersi a teraz 90 z drugiej. Mam nadzieję że gościowi wystarczy tyle, co myślicie?
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 08:19   #916
patulinka94
Zadomowienie

Dziewczyny jesteśmy głównie na samej piersi ALE Zosia przez 8 dni przybrała tylko 80g.... ;(
Już nie wiem co robić , żeby w koncu zaczeła przybierać. Ciągle coś nie tak :/
Stary 2016-06-15, 08:40   #917
Kayira
Zakorzenienie

Valika powodzenia.

Patulinka co ile karmisz?

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-15, 08:55   #918
Martinixxx
Zadomowienie

Velika co się stało pyzie?

Patulinka a jak stoi na siatce centylowej? Mój też przybiera mniej niż powinien.

Akinomka no to Milena rekordzistka 😉 10h pozostaje w sferze marzeń.

U nas pobodka o 2.30, ale do 5 szalał. Najadl się dobrze, ale spać nie chciał. Pierwszy raz udało się tztowi go uśpić. Potem spał do 8.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 09:14   #919
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Valika powodzenia.

Patulinka co ile karmisz?
W nocy co 3-4 godziny a w dzień średnio co 2-3 godziny.

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Patulinka a jak stoi na siatce centylowej? Mój też przybiera mniej niż powinien.
Wgl się nie mieści w siatce centylowej. Poniżej 3 centyla

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 09:38   #920
lucy111
Zadomowienie

Spacyfikowalam małego terroryste ☺ i w końcu mam czas coś więcej napisać.
W zeszłym tygodniu byliśmy u pediatry i trochę się zmartwilam. Leon mało przybrał przez trzy tygodnie. Waży teraz 4 160 wiec od ostatniej wizyty tylko 380 g. W siatka ch z książeczki jest na 3 cenylu ale one podbno nie są dla dzieci kp. Sprawdzalam te dla kp i niby tam jest troszkę wyżej ale mimo wszystko straszna drobinka. Wszystko w długość idzie bo ma już 59 cm czyli wychodzi cm na tydzień.
Ma też powiekszony wezel chlonny pod lewa paszka, być może to reakcja po szczepieniu na gruźlicę. Spotkała się któraś z czymś takim?

Póki nie wiemy co z tym węzłem odłożylismy szczepienia, za 3 tygodnie mamy kolejne usg i wtedy zdecydujemy co dalej.

Weekend spędziliśmy u rodziców. Podziwiam te z Was które mieszkają z rodziacami/tesciami. Wykończyła bym się psychicznie. Mojej mamie nie da się nic wytłumaczyć, ona wzystko wie najlepiej i non stop cis radzi. Wystarczy ze młody zapłakal I juz było a może go coś boli, a może ma kolke a może to przez kawę... tylko się nadenerwowałam bo wychodzi na to ze jej zdaniem kompletnie nie umiem się dzieckiem zająć ...
Jednak nie ma jak u siebie w domu ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 09:58   #921
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
nie chciała spać, co chwila pobudki... no ale żyjemy.
Po szczepieniu ok, waży 5220 prawie pół kilo w 2 tyg wreszcie przybiera jak normalne dziecko
lucy, patulinka współczuję problemów z wagą u dzieci. Patulinka a Zosia jest najedzona, nie płacze? dziwna sprawa z nią, bo faktycznie malutko przybiera
lucy ja też podziwiam takie dziewczyny ;] ale doceniam, że mam rodzinę blisko, ważne, że w osobnych domach

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-06-15 o 10:10
Stary 2016-06-15, 10:00   #922
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
nie chciała spać, co chwila pobudki... no ale żyjemy.
Po szczepieniu ok, waży 5220 prawie pół kilo w 2 tyg ale wreszcie przybiera jak normalne dziecko
lucy, patulinka współczuję problemów z wagą u dzieci. Patulinka a Zosia jest najedzona, nie płacze? dziwna sprawa z nią, bo faktycznie malutko przybiera
Nie wiem czy jest najedzona
Czasami marudzi i płacze ale cyca wtedy nie chce. Ja już nie wiem co jest grane...
Stary 2016-06-15, 10:05   #923
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

☆☆☆
Kupowałam w sklepie z dziecinnymi rzeczami, ale wydaje mi się że skoro w hipermarketach są nawet podkłady poprodowe to to też powinno.
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

Z Ali mi przesyłki poprzychodzily, czeka mnie wycieczka na pocztę
Pochwal się

Ja zamawiając kuzynce opaski, kliknęłam skarpetki ,,I love mama" za dolca i wczoraj przyszły do kuzynki, jak się okazuje logowany Carters

Cytat:
U mnie nocka koszmar, jedna Z najgorszych do tej pory. Pospalabym jeszxze ale musimy na szczepienie jechac
Może po szcze pieniu uśnie na dłużej.
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Weekend spędziliśmy u rodziców. Podziwiam te z Was które mieszkają z rodziacami/tesciami. Wykończyła bym się psychicznie. Mojej mamie nie da się nic wytłumaczyć, ona wzystko wie najlepiej i non stop cis radzi. Wystarczy ze młody zapłakal I juz było a może go coś boli, a może ma kolke a może to przez kawę... tylko się nadenerwowałam bo wychodzi na to ze jej zdaniem kompletnie nie umiem się dzieckiem zająć ...
Jednak nie ma jak u siebie w domu ☺
Haha, czysta prawda. Tylko Ty miałaś weekend non stop, więc to może wykończyć. Ja jak mama akurat ma fazę to tylko w myślach powtarzam, ze już za godzinę jej nie będzie, itp. A raz powiedziałam do ciotek przy niej, że właśnie mam wrażenie jakbym nie umiała się dzieckiem zająć, a ona bardzo intensywnie zaczęła zaprzeczać, że wcale nie o to jej chodziło i nigdy by tak nie pomyślała - więc cóż, pozostaje zwalać na stare przyzwyczajenia ,,ciocia dobra rada" i przetrzymać.

Nie znam się w ogóle na centylach i przyrostach, kieruję się tylko tym co mówi lekarz i tym, że mały w oczach się powiększa więc nic Ci nie poradzę.

W ogóle jak byliśmy w poniedziałek na szczepieniu to nas nie zważyli...w sumie lekarka coś mówiła, że będzie ważony, pytała o poprzednią wagę (jakby nie mogła w książeczce sprawdzić) ale jakieś takie zamieszanie było że w końcu go nie zważyli - my nie dopilnowaliśmy bo szczerze to nie wiedziałam, że to takie ważne. Żenada trochę, bo byliśmy w centrum specjalizującym się w szczepieniach, na wizycie komercyjnej w dodatku.

Zauważyłam dziś rano coś ciekawego u małego - dosypialiśmy sobie jeszcze na łóżku, on się jakoś dosunął do mnie blisko, więc dotykałam go ramieniem w głowę i oddychaliśmy sobie w twarze. I w pewnym momencie widzę, że on ciumka jakby cukierka miał, tylko z uchylonymi ustami - w takim trybie dokłądnie jak ciumka cycka na końcu tych długich karmień. To było już ponad 3 godz. od ostatniego kp, więc spora przerwa jak na niego - i teraz pytanie czy on już był głodny i przez sen szukał? czy po prostu odruch ssania? robić coś z tym? Dodam, że o ile nigdy fanem smoczka nie był, ale czasami się na niego łapał to od kilku dni od razu wypycha.

A po wieczornym karmieniu o 20, obudził się tuż przed 1 - nasz rekord Ale potem już było tylko 2 godz. przerwy haha.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 10:17   #924
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest najedzona
Czasami marudzi i płacze ale cyca wtedy nie chce. Ja już nie wiem co jest grane...
kurcze jakby głodna była, to by płakała chyba
pocieszę cię, że moja siostra też była drobna, chudziutka, moją matkę straszyli, a wyrosła baba 170 cm ty i twój mąż jesteście drobni przecież...
hmm Ineso moja przez sen też ciumka, to chyba normalne. Przed chwilą ją nakarmiłam, śpi sobie u mnie na rogalu i ciumka i tak ale ona wiecznie nienażarta, dzisiaj w nocy co 1,5 h wołała
gratuluję rekordu!!moja też poszła spać o 20, a już przed 23 wstała na jedzenie i jeszcze zasnąć nie chciała

Stary 2016-06-15, 10:24   #925
Ineso
Matka Smoka

velika - ale czyli jak to ciumkanie normalne, to może jak on to robi pod koniec karmienia to nie je tylko właśnie ciumka, a z cyckiem mu przyjemniej?i powinnam ewakuować? tylko on wtedy się rzuca
Może to przez piwo, co?Bo podobno wzmaga apetyt a my tu na wątku chyba przodujemy w piciu
A propos - nowe karmi jest: pomelo-grejpfrut, dobre bo kwaskowe!W Żabce promo 3 szt. za 8zł.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 10:24   #926
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
kurcze jakby głodna była, to by płakała chyba
pocieszę cię, że moja siostra też była drobna, chudziutka, moją matkę straszyli, a wyrosła baba 170 cm ty i twój mąż jesteście drobni przecież...
hmm Ineso moja przez sen też ciumka, to chyba normalne. Przed chwilą ją nakarmiłam, śpi sobie u mnie na rogalu i ciumka i tak ale ona wiecznie nienażarta, dzisiaj w nocy co 1,5 h wołała
gratuluję rekordu!!moja też poszła spać o 20, a już przed 23 wstała na jedzenie i jeszcze zasnąć nie chciała
Ja drobna ale mój mąż to 180 cm i 100 kg
Stary 2016-06-15, 10:32   #927
danika
Zakorzenienie

Patulinko: no trochę mało Zosia przybrała faktycznie, ale z tymi siatkami to nie wiem jak ty powinnaś patrzeć bo w końcu Zosia jest wczesniakiem. Może powinnas patrzeć na tygodnie korygowane? Lekarz ci nie wytłumaczył nic?

Ineso: mój też tak ciumka nieraz przez sen, czasem ssie swój jezyczek i to zaraz po karmieniu nawet. To chyba taki odruch a cycusia w paszczy też lubi sobie potrzymać szczególnie nad ranem, ale ja nie zabieram bo mi to nie przeszkadza
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 10:32   #928
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Ja drobna ale mój mąż to 180 cm i 100 kg
A sprawdzałas wagę Zosi na tych siatkach centylowych http://www.wymagajace.pl/siatki-cent...-zoltodziobow/

Bo tu mi Leon wyżej wypada niż na 3 centylu

A ile Zosia teraz waży?

Edytowane przez lucy111
Czas edycji: 2016-06-15 o 10:37
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 10:36   #929
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
A sprawdzałas wagę Zosi na tych siatkach centylowych http://www.wymagajace.pl/siatki-cent...-zoltodziobow/
Bo tu mi Leon wyżej wypada niż na 3 centylu
Na tych jest poniżej 2 centyla...

Danika No wlasnie lekarz powiedział że jest w bardzo dolnej granicy normy.

Ja już nie wiem co robić.

Edytowane przez patulinka94
Czas edycji: 2016-06-15 o 10:48
Stary 2016-06-15, 11:01   #930
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Znowu Ci podam rękę. O 2:30 pobudka, i od tamtej pory już nie spałam. Mały nie płakał, ale był marudny, nie chciał spać. Nie wiem czy zbliża się ząbkowanie, ale wkłada całe piąstki do buzi, slini się i jest straszną marudą.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Lucy a daj spokój z teściami. Rodzicom powiem co myślę, a jak już odezwę się do teścia nie tak jak powinnam to TŻ zaraz się wścieka. Więc przybrałam nową taktykę, i nie reaguję kompletnie na jego złote rady i gderanie. MILCZĘ i olewam po całości. TŻ mówi na mnie zołza, ok. Ale moja cierpliwość tez ma swoje granice.

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-06-15 o 11:04
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości