![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Cześć kochane :-* Witam nowe mamusie
![]() Rozczulające jest jak czytam o Waszych szkrabach całujących brzuszki. Moja niunia to chyba za mała jest na takie gesty jeszcze, bardziej może naśladować będzie męża później ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
U mnie obce słowo to "bezsenność" ja bym ciągle spala. Córa nam.pozwolila pospać do 7:20 i to jest luksus bo pobudka zawsze po 6.
Coś ma focha na przedszkole i z rana mówi ze nie chce isc.do przedszkola. Chyba ja w przedszkolu zmusili do zjedzenia na śniadanie zupy mlecznej i od tego czasu nie chce chodzic Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Rozeznanie
|
Mój synek w maju skończył dwa lata a i tak nie czai. W ogóle wydaję mi się ze mało rozumie. Mało też mówi. I mam dylemat czy dać go do przedszkola żeby się czegoś więcej nauczyć czy zostawić go w domu bo nie ma potrzeby iść? Na prawdę nie wiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Wtajemniczenie
|
Nadiak1- mozes dac go ale np na początek na 4 godziny . Zobaczysz jak będzie reagował tam,może będzie poprawa,może przedszkole dobrze mu zrobi
![]() Moja na 2 latka i 4 miesiace jest bardzo mądra. Opiekunki są zadowolone bo w ciągu tygodnia zalapala 3 słówka po islandzku ![]() W ogóle syn mojego brata skończył w lutym 2 lata i tak samo praktycznie nic nie mówi. Przyjdzie czas i zacznie rozmawiać. Co więcej oni trochę go krzywdza bo cały czas mały jeździ w wózku jest wysoki i jak to puszcza na plac zabaw to biega jak kaczka na boki bo mało chodzi sam gdziekolwiek. I na placu zabaw zachowuje się jakby ten plac zabaw widział pierwszy raz ... jak z dziczy. Aż szkoda mi dziecka bo nie puszcza to żeby się wybierał tylko pilnują krok za nim. Moja się pilnuje ładnie ale trzeba było też ja tego nauczyć połknęła się kilka razy i kamień itp jak biegala i wie że musi się pilnować mamy. Gadam nie do rzeczy ... Dziś mogłam pospac do 8.30 !! Hura !! Wiecie co ... Nie wiem co mnie naszło wczoraj dla męża az się poplakalam bo mówię mu że nie wiem czy będę w stanie kochać te drugie dziecko tak jak Gabrysie . Też mialyscie czasem takie wątpliwości? Aż mi przykro bo co ze mnie za mama ... boję się ze tę 1 dziecko będzie ważniejsze i tak bo jest 1 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Wtajemniczenie
|
Lilotka- wczoraj tz uznal ze głupia jestem że tak mowie ... ale ja chcialam z nim porozmawiac o tym
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- bagheera- nie strasz nie ![]()
#909 |
Zakorzenienie
|
Moja dwa lata skończyła 23.07 i chyba dziewczynki szybciej gadają, moja gada jak oszalala. Praktycznie jest odsmoczkowana i odpieluchowana od swoich urodzin.
My już dawno nie jeździmy wózkiem choć czasem by się przydało na szybkie zakupy. Niestety moje dziecko nie chce siedziec w wózku i przez całą drogę biegnie. Codziennie chodzimy na plac zabaw oddalony od nas 20 min pieszo i za każdym razem idzie z chęcią. Od początku jak zaczynała chodzić to pozwalałam jen na upadki i samodzielna naukę. Jak miała 1.5roku to chodziła na plac zabaw i bawiła się na zabawkach dla starszych. Dużo też było mojego lenistwa bo nie chciało mi się za nią wszędzie chodzić , ale świetnie sobie dawała rade. Do tej pory mam koleżanki które chodzą za swoimi 2 latkami po slizgawkach a ja siedzę na ławce i obserwuje swoją córkę. Ogólnie odkąd zaczęła raczkowac, chodzić przy meblach to ja zaczęłam odpoczywać a każdy mnie straszył ze dopiero wtedy będę za nią biegać. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Menia mój tz ma takie same obowy jak ty ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Tyle ze ona się nie popłakał tylko taka rozmowa luźna była. On sobie nie wyobraża jak będzie kochał drugie dziecko skoro jego Oliwia jest najwspanialsza i najmqdrzejsza Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
malwiska-to tak jak u mnie,ja siedzę a Gabi sie bawi na placu zabaw sama wchodzi gdzie chce chyba ze dość mocno wysoka jest jakaś atrakcja że nie może wejść to wtedy jej pomoge a bratowa non stop za małym lata ... my sie pożegnaliśmy z wózkiem jak mała zaczęła chodzić czyli jakiś rok i 4 miesiące i już wtedy w ogóle nie chciała siedzieć w wózku. ostatnio własnie poszlismy do bratowej na spacer około 3 km w jedną stronę i mała chodziła bez problemu i pozniej wracalismy ta sama drogą czyli nastepne około 3 km i tak samo biegła zadowolona ( i bratowa z synkiem szli z nami do nas i on 10 minut i do wózka chciał a jak go puściła to by ze skał sie rzucał niestety . Matki nie chciał wziąc za rękę tylko mnie ... )
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- No to widzisz mam takie same obawy jak Twój mąż MALWISKA ... ja naprawdę się tego boje bo Gabrysia jest cudowna kochana w przedszkolu jak sie rzuca mi na szyje i woła MOJA MAMUSIA MOJA MAMUSIA to aż łzy sie w oku kręcą .
#911 |
Rozeznanie
|
Szymon też dużo rozumie, chociaż teraz się o wszystko upiera bo ma etap buntu dwulatka. Na placu ładnie się bawi alr wózka jeszcze używany. Chociaż więcej idzie niż jedzie. Tak myślę ze go zapiszę do przedszkola. Mamy takie fajne nie daleki że można dziecko dać na ile się chcę. Nawet na 2 godziny jak mama idzie na zakupy. Są bardzo elastyczni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Wtajemniczenie
|
nadiak- właśnie nawet na 2 godziny możesz spróbować
![]()
#913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem w szpitalu, bo okazało się, że mam krwiaka blisko maleństwa, żeby nie urósł musze leżeć i odpoczywać. Dodatkowo dostane magnez i nospe. Rano byłam u doktora i widziałam to cudowne maleństwo, rączki i nóżki ![]() ![]() Póki co dostałam kroplowke rozkurczowa. Powiedział mi dziś, że nie wolno żadnego bólu brzucha bagatelizować w ciąży. Jestem szczęśliwa mimo, że w szpitalu :O bo to naprawdę bardzo dobry specjalista i wiem, że pod jego opieka wszystko będzie ok. A co tam u was? Postaram się nadrobić ☺😘
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Menia no to nasze dziewczyny są podobne sprawnościowo
![]() Ja się najbardziej martwilam jak córka kończąc 9,5mc zaczęła sama.chodzic. jak skończyła równo 10 mc to zaczęła się podnosić z ziemi i juz tylko chodziła, raczkowac od 8mc i skończyła 10mc. Poszłam do lekarza bo bałam się o jej nóżki. Bałam się ze będzie miała problemy z kręgosłupem zwłaszcza ze nigdy nie była prowadzana za rękę. Lekarz mnie trochę uspokoił a jak miała 1rok i 1mc to już biegała i śmiesznie wyglądała bo była taka malutka a śmigala za starszakami. Ja się chyba boje najbardziej porównywania. Nasza córka nie płakała do 4mc, nie miała kolek, zaczęła szybko chodzić, itp. Boje się ze drugie będzie odwrotnoscia i będę się martwić ze moja juz to umiała a to drugie nie. Uczuć raczej sie nie boje bo wydaje mi się ze to przyjdzie samo. Z córką miałam inaczej bo ta miłość przyszła z czasem , teraz pewnie będzie inaczej i w dzidziusiu zakocham się od razu. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Co do samopoczucia to czuje się źle bo tyje... jest masakra. Brzuch mi wychodzi i szybko się męczę. Musze.przejsc na dietę jaka.mialam gdy miałam cukrzyce bo najlepiej się wtedy czułam. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Wtajemniczenie
|
maliwska- a jaka miałaś diete przy cukrzycy ? to może i mi sie przyda ! Bo ja tez okropnie sie czuje ... taka ciężka sie czuje,nic mi sie nie chce .
PatiPee-a to na wczesniejszej wizycie krwiaka nie wykryli ? 3maj się i wszystko będzie dobrze skoro sama mówisz,że jesteś pod najlepszą opieką ![]()
![]() |
#916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
Lilotka bardzo szybko dlatego poszłam do lekarza, lekarz.troche się zdziwił ale powiedział ze skoro umie juz się sama z ziemi podnosić to nic nie poradzę.
Menia przy cukrzycy miałam bardzo rygorystyczna dietę jeśli chodzi o cukry. Jak wpiszesz dieta cukrzycowa kobiety w ciąży to powinno cie przekierowac od razu do odpowiedniej strony. Zasady: Zawsze takie same porcję węglowodanów np jak na śniadanie dwie kromki to zawsze dwie plus dodatki Zawsze te same.godziny posiłków (a przynajmniej przyblizone) Dużo warzyw i wszystko z niskim ig Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Wtajemniczenie
|
malwiska - chyba zacznę ją od jutra bo dziś pieke ciasto
![]()
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce generalizować, ale powoli dopadają mnie takie wnioski. Ona kazała się nie martwić bo na pewno się wchłonie krwiak. Byłam 1,5 tyg temu na wizycie i było wszystko " dobrze ". Ogólnie w Niemczech ciąża jest uznawana jako ciąża po pierwszym trymestrze. Nie podtrzymują ciąż itp. Co ma być to będzie. Natomiast mój lekarz u którego dziś byłam powiedział, że trzeba dmuchać na zimne ![]()
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle jestem jedyną pacjentka na całym oddziale
![]()
#922 |
Rozeznanie
|
Ja też już tyje i jest mi z tym źle. Jestem ociężała i się męczę. Co dopiero będzie później? A tak mam glupio ze jak jestem głodna to wtedy najbardziej mi się wymiotowac chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem sobie myślę, ze moja córeczka to taki skarb, ze kocham ja tak strasznie mocno, ze moze takiej miłości nie da sie powtórzyć? Albo, ze jest takim radosnym cudownym dzieckiem wiec jesli drugie nie bedzie takie to moze nie bede go umiała tak kochac? A do tego zastanawiam sie czy jej nie bedzie przykro i smutno, ze musi rodzicow dzielic z kims. Durne rozkminy...
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
Mam tak samo, czuje sie ok tylko w momencie jedzenia. A jak nie zjem dluzej niz godzine to nir daje rady funkcjonowac zupelnie :O
#925 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny 2h was nadrabialam
![]() U mnie też było już serduszko ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny apropos dzisiejszej dyskusji nt miłości do dziecka. Ja tez mam takie myśli niekiedy czy dam radę pokochać drogie dziecko tak mocno jak pierwsze. Niestety mój tż jest drugim dzieckiem i do dnia dzisiejszego jest traktowany po macoszemu. To jest takie straszne i nie chciałabym takiego losu dla mojego dziecka. Z drugiej strony na też mam brata i oboje czujemy ze nas rodzice kochają tak samo mocno, nigdy nie było z tym problemu.
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Ejda gratuluję serduszka ![]() Pati Tobie również i jednocześnie współczuję wizyty w szpitalu, ale skoro to ma pomóc to leż i odpoczywaj. Zdrówka dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze ![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
malwiska- ale ogólnie lepiej się czułaś na tej diecie dla kobiet w ciązy z cukrzycą ?
PatiPee-ja żadnego dziecka nie chce wyróżniach,nie chce kochać któregoś bardziej itp ... chce żeby moje dzieci były równe bo będą moje,kazde kochane najmocniej jak sie da,a teraz poza Gabrysia świata nie widzę,jak do przedszkola ją oddaje to mi płakać sie chce a jak będę musiała iść rodzić co to będzie ... będe włosy sobie z głowy wyrywała zamartwiając się co ona robi,czy dobrze jej itp ![]()
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach, takie już mamusiowe zmartwienia 😍 Piękne imię ma Twoja córka, tj moja Mama 😍
![]() |
#930 |
Wtajemniczenie
|
PatiPee- i też Twoja mama jest taka wredna i nadpobudliwa ?
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.