Majówki 2016 - część trzecia - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-11, 20:24   #931
AnneMariie
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Czy to mozliwe, zeby po pol roku od porodu doswiadczyc popuszczania??? Czy to nie od porodu?
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 20:27   #932
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
ja pierdziele, wracam na dyżur, chyba to półpasiec albo inne g... mi się w oku zrobiło! Oczywiście jak się zdenerwowałam to mi z lewej teraz mleko nie chce lecieć, no oszaleję!
O kurczaki! Jedź koniecznie! Półpasiec w takim miejscu jest bardzo niebezpieczny. Kciuki! Jeszcze objawy masz takie grypowe więc możesz mieć dobre przeczucie że to to,przechodziłam, paskudztwo okropne.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Czy to mozliwe, zeby po pol roku od porodu doswiadczyc popuszczania??? Czy to nie od porodu?
Niedawno mialam o to sama pytac, bo tez mi sie ostatnio zdarzylo
Stary 2016-11-11, 20:28   #933
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
O kurczaki! Jedź koniecznie! Półpasiec w takim miejscu jest bardzo niebezpieczny. Kciuki! Jeszcze objawy masz takie grypowe więc możesz mieć dobre przeczucie że to to,przechodziłam, paskudztwo okropne.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Mąż właśnie jedzie po moich rodziców, żeby zostali z małym bo ja z takim okiem nie będę samochodu prowadzić. Moja mama raz miała w oku, stąd skojarzenie.
Tylko teraz co jeśli mogłam malucha zarazić?!
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 20:32   #934
Iwonia27
Zakorzenienie

Kocie jedz jedz!
Ja gdyby nic sie nie dzialo tez bym go nie kłuła no ale u nas ciagle cos...

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

U nas dzis kapiel spokojna. Nikt nie plakal. Mialam probke emilium i wlalam zamiast atoperalu. Czy to mozliwe?
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 20:35   #935
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
J

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

A to wysiłkowe *kichanie, dźwiganie* czy tak po prostu? Ja po pierwszym porodzie miałam, potem w zaawansowanej ciąży a teraz czasem się zdarzy jak się nie skupię i nie zepnę w sobie jak kicham. Robiłam badanie mięśni dna macicy czy tam miednicy w ciąży i wyszło ok a wtedy przy kichaniu też się zdarzało. No nic, ćwiczę kegla i czekam a jak się nie doczekam to do gina po rady.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 20:41   #936
monika2736
Rozeznanie

Cytat:
Mąż właśnie jedzie po moich rodziców, żeby zostali z małym bo ja z takim okiem nie będę samochodu prowadzić. Moja mama raz miała w oku, stąd skojarzenie.
Tylko teraz co jeśli mogłam malucha zarazić?!
Ale cię dopadło :-( a można się tym zarazić? Kciuki dla Ciebie, żeby wszystko się dobrze skończyło
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 20:53   #937
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika2736 Pokaż wiadomość
Ale cię dopadło :-( a można się tym zarazić? Kciuki dla Ciebie, żeby wszystko się dobrze skończyło
Teoretycznie to ten sam wirus co ospa, kiedy mama miała nie zaraziłyśmy się, więc nie mam pojęcia. Ale gacie to mam pełne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-11, 20:54   #938
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Teoretycznie to ten sam wirus co ospa, kiedy mama miała nie zaraziłyśmy się, więc nie mam pojęcia. Ale gacie to mam pełne.
Kocie koniecznie daj znac co tam Ci powiedzieli.

Teoretycznie dzieki kpi Wojtul powinien miec ochrone.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 20:58   #939
asiaczek
Zakorzenienie

Kocie zdrowia!
Iwonia,jak najbardziej mógł mu płyn do kąpieli nie pasować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-11-11, 20:58   #940
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Tego się trzymam, zwłaszcza, że odkąd zaczęłam narzekać, że coś mi nie halo, czyli od środy, mleko wygląda inaczej, jest bardziej żółte, trochę przypomina siarę, więc liczę, że już dostał przeciwciała.
Czekam na męża z rodzicami i łażę po ścianach ze stresu.
Stary 2016-11-11, 20:59   #941
monika2736
Rozeznanie

Cytat:

Masz rację, on ma pełno przeciwciał, napewno nic mu nie będzie, daj znać co ci powiedzieli i kuruj się
Będzie dobrze
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-11, 21:02   #942
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Czy tylko ja mam taki problem po kąpieli ? Tylko skończymy się myć wyjmuje z wody i wisk nie da się wytrzeć , ubrać o balsamowaniu nie ma nawet mowy . Tak się psychicznie mecze tylko co kąpiel to już mnie głową boli .

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ja myślę ze warto zrobić . Zawsze to człowiek spokojniejszy U nas na ostatnim pobraniu nic w ogóle zero reakcji . Tatuś trzymał na kolanie A ja zabawialam telefonem . Chwila i po wszystkim
U nas jest tak od zawsze, moze z raz udalo sie bez wiskow.
Cale osiedle wie ze Zosia wziela kapiel
Stary 2016-11-11, 21:07   #943
martunia_199
Zakorzenienie

Kocie trzymam kciuki za trafna diagnozę no i co by się Wojtul nie zaraził

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 21:20   #944
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Kocie zdrowia!
Iwonia,jak najbardziej mógł mu płyn do kąpieli nie pasować.

Nuespodziewalam sie tylko ze to byloby widac ot tak na goraco ze sie tak wyraze i po jakiejs czwartej duzej butelce dopiero. No ale stan jego skory szybko sie zmienia. Polepsza pogorsza ot i cala filozofia.
Oby to byl plyn to choc jedną rzecz bym wiedziala w tej całej serii niewiadomych.
Stary 2016-11-11, 21:23   #945
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Nuespodziewalam sie tylko ze to byloby widac ot tak na goraco ze sie tak wyraze i po jakiejs czwartej duzej butelce dopiero. No ale stan jego skory szybko sie zmienia. Polepsza pogorsza ot i cala filozofia.
Oby to byl plyn to choc jedną rzecz bym wiedziala w tej całej serii niewiadomych.
Iwonia, zapomnialam napisac. Zo tez piszczala jak dodawalam maslo shea do kapieli.
Jesli chodzi o alergie to czesto pojawiaja sie niestety po dluzszym czasie eksponowania na alergen
Stary 2016-11-11, 21:37   #946
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonia, zapomnialam napisac. Zo tez piszczala jak dodawalam maslo shea do kapieli.
Jesli chodzi o alergie to czesto pojawiaja sie niestety po dluzszym czasie eksponowania na alergen

Kurcze jutro kupujemy emolium. Dobrze ze dzis jeszcze to sprawdzilam.
Moze to to.
Stary 2016-11-11, 21:43   #947
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze jutro kupujemy emolium. Dobrze ze dzis jeszcze to sprawdzilam.
Moze to to.
Kochana a moze sprobuj Go w krochmalu tylko kapac?
Stary 2016-11-11, 22:21   #948
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana a moze sprobuj Go w krochmalu tylko kapac?

Poczytam co daje krochmal.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Juz poczytalam. dziekuje za rade Manu.
Jeszcze gdybym zasnela to by bylo fajnie a tak krece sie i gapie nie wiem po co. Po 12 pewnie karmienie to moze juz sie nie oplaca spac. Ech pewnie zasne a za 5 min moj kochany budzik "zadzwoni".
Stary 2016-11-11, 22:24   #949
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Iwonia! my jeszcze pierwszej butelki płynu nie skończyliśmy!

Też chyba następnym razem wykąpiemy w krochmalu, bo dupka coś się szorstka zrobiła a właściwie to plecki zaraz nad pieluszką...

Żabcia, mignęło mi, że pytałaś co mamy pod materacem. Nic. Ale wiem, że coś powinno się kłaść... tak, że ja niestety nie pomogę

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-11, 22:34   #950
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia, ja mam plyn który ja uzywalam na początku ciązy, ale zapach mnie odpychal-babydream dziecinny. I jeszcze go nie skonczyliśmy tak jak Agassek.

Ja spac też nie mogę.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Kocie zdrowia!!
Stary 2016-11-11, 22:40   #951
Anika1986
Zadomowienie

Agassek, my to nawet jeszcze pierwszej nie zaczęliśmy. Miałam jakieś 8 próbek różnych preparatów i została nam jeszcze jedna... Ale w sumie u nas kąpiele głównie w samej wodzie, bo Młody dużo chlapie i zdarza mu się opić wody. W płynie to max raz na tydzień kąpiemy, a jedna próbka taka saszetkowa to na 3 kąpiele spokojnie starcza. I tak się pieni jak nie wiem co...

Iwonia, krochmal może wysuszać. Wyłączyłam się w temacie jak to u Was wygląda, ale jeśli ma już suchą skórę, to z naturalnych metod chyba lepsze siemie lniane. Tak jeszcze mnie naszło jak pisałaś o tej 4 butelce - może za dużo tych środków do kąpieli, ttm bardziej że jeszcze chyba czymś oliwisz, co chwilę jakieś maści.

U nas po kąpieli nie ma pisków. Denerwuje się dopiero w momencie zakładania śpiworka, ale to dlatego, że jest kąpany przed jedzeniem i to bardziej kwestia głodu.

Kocie, szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieję że Wojtek nic nie podłapał.

Żabcia, pisałaś coś o nudzeniu się - lepiej o tym nie mówić głośno ani nie chwalić publicznie, bo jeszcze Gabi przeczyta i plany Ci poszykuje
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-11, 22:52   #952
agassek
Zakorzenienie

Anika, my niby dajemy do każdej kąpieli, ale dosłownie kropelkę nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, czy tylko na psychikę to działa

Ja położyłam Marysię, już ze trzy pobudki zaliczyła (po jednej zdrzemnęłam się razem z nią ) ogarnęłam łazienkę i kuchnię i dopiero teraz usiadłam na tyłku i mam zamiar trochę poczytać, ale ja ostatnio funkcjonuję w innych godzinach. Dopiero po 1 się kładę albo idziemy spać koło północy, a ja jeszcze w necie przez godzinę siedzę

Jutro mamy sesję zdjęciową. Ciekawa jestem jak wyjdzie. I obiad u mamy i imprezę u nas wieczorem. Zmęczona jestem na samą myśl o jutrzejszym dniu

Kocie, zdrowia!

Stary 2016-11-11, 23:25   #953
Iwonia27
Zakorzenienie

Powaznie w niczym nie kapiecie? Te 4 butelki to mialam na mysli samego atoperalu bo od urodzenia poszly ze dwie emolium i ziajka byla kiedys tam ale krotko.
U nas cholernie twarda woda. Mnie samą tak wysusza ze hej nie wyobrazam sobie mu nic nie dodawac. Balsamuje go nie codziennie a te masci tylko sa na miejscowe zmiany.

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Ps. Tak jak mowilam zasypialam to zapragnal mleka takze faktycznie zabcia DZIECI CZYTAJA WIZAZ
Stary 2016-11-12, 00:09   #954
pluszowy_kot
Zakorzenienie

No jestem, zaliczyłam jeszcze wycieczkę na dyżur okulistyczny, bo na nocnej pomocy lekarz wykluczył półpaśca ale przyznał, że nie wie co to. Na okulistycznym w sumie też nie wiedzieli, ale dali maść i krople do oka. Tyle dobrego, że ludzi w ogóle nie było, więc w zasadzie czekalam tylko na papierologię i żeby lekarz zszedł z dyżuru. Padam na pysk a jeszcze się mleko ciągnie.
Stary 2016-11-12, 00:16   #955
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Powaznie w niczym nie kapiecie? Te 4 butelki to mialam na mysli samego atoperalu bo od urodzenia poszly ze dwie emolium i ziajka byla kiedys tam ale krotko.
U nas cholernie twarda woda. Mnie samą tak wysusza ze hej nie wyobrazam sobie mu nic nie dodawac. Balsamuje go nie codziennie a te masci tylko sa na miejscowe zmiany.
Iwonia, ja od maja nie zużyłam tyłu żeli pod prysznic (dorosłych) co Ty dla Jogurtasa i to razem z mężem! Wydaje mi się, że serio nie ma co przesadzać i tyle chemii na dzieciaka nakładać, zmywasz tylko tę warstwę lipidową skóry

Dżizas, u nas będzie kiepska noc. Maryś (słownik mi zmienił na: marudna ciekawe czemu) tak niespokojnie dzisiaj śpi... ledwo zęby umyłam, bo już był ryk...

Stary 2016-11-12, 00:29   #956
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Ps. Tak jak mowilam zasypialam to zapragnal mleka takze faktycznie zabcia DZIECI CZYTAJA WIZAZ
Ileee? My chyba mamy drugi babydream, albo i nawet pierwszy a czasem myjemy nim ręce jak nam się mydło w pojemniku skończy albo na wakacje już nie braliśmy swojego. Dajemy dosłownie 1-2 psiknięcia.
Stary 2016-11-12, 06:03   #957
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Anika, my niby dajemy do każdej kąpieli, ale dosłownie kropelkę nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, czy tylko na psychikę to działa

Ja położyłam Marysię, już ze trzy pobudki zaliczyła (po jednej zdrzemnęłam się razem z nią ) ogarnęłam łazienkę i kuchnię i dopiero teraz usiadłam na tyłku i mam zamiar trochę poczytać, ale ja ostatnio funkcjonuję w innych godzinach. Dopiero po 1 się kładę albo idziemy spać koło północy, a ja jeszcze w necie przez godzinę siedzę

Jutro mamy sesję zdjęciową. Ciekawa jestem jak wyjdzie. I obiad u mamy i imprezę u nas wieczorem. Zmęczona jestem na samą myśl o jutrzejszym dniu

Kocie, zdrowia!
Też mamy dzisiaj sesje świąteczna i imieniny mamy mojej

Iwonia moim zdaniem też za dużo tych specyfików zuzyliscie do kąpieli. U nas poszła jedna butelka medidermu dopiero

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 06:48   #958
mialavi
Zakorzenienie

Kocie dużo zdrowia dla Ciebie. Sniłas mi sie dzisiaj bylismy na jednym weselu, poznałam Was po Wojtusiu, chcialam zagadac ale Twoj maz akurat stwierdzil ze wychodzicie bo za mało jedzenia na stołach 😛

Iwonia tak jak dziewczyny myślę ze zdecydowanie za duzo pakujesz w Igorasa. My mamy własnie drugą butelke plynu. Czasem zdarzylo sie kapac w samej wodzie, Ige po kapieli smarowalam moze ze 2 razy cala gdy sie skorka łuszczyla na poczatku. Tak to miejscowo linomagiem lub olejem kokosowym gdy miala odparzenia pod szyjka lub pachami w trakcie upałów. Teraz nic na nia nie kładę. Wody moze nie mamy najlepszej bo ja mam bardzo sucha skore, az nogi swedza. A Igusia ma bardzo miłą mimo wszystko wiec nie nakladam nic.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-12, 07:03   #959
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Agassek, Martunia koniecznie sie pochwalcie bo tez sie szykujemy, a jakos nie mam pomyslu.

Kocie jedno dobre to ze to nie polpasiec duzo zdrowka

Iwonia ja uzywam krochmal jak sa jakies podraznienia, a tak to olej koko do wody. Czesto kapiesz?
Ja napewno odstawilabym cala chemie, plyny, balsamy, chusteczki itp.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-11-12, 07:10   #960
Iwonia27
Zakorzenienie

O rany moze faktycznie. Przygotowywaniem wody zajmuje sie D. i on mu tam leje plyn. Te są bez pompek to pewnie cisnie butelke az trzeszczy

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

W sumie to mu tak jeszcze po szpitalu chyba zostalo zakodowane bo widzielismy jak kapaly polozne to tez nie zalowaly...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości