![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Czy to mozliwe, zeby po pol roku od porodu doswiadczyc popuszczania??? Czy to nie od porodu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko teraz co jeśli mogłam malucha zarazić?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Kocie jedz jedz!
Ja gdyby nic sie nie dzialo tez bym go nie kłuła no ale u nas ciagle cos... ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- U nas dzis kapiel spokojna. Nikt nie plakal. Mialam probke emilium i wlalam zamiast atoperalu. Czy to mozliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A to wysiłkowe *kichanie, dźwiganie* czy tak po prostu? Ja po pierwszym porodzie miałam, potem w zaawansowanej ciąży a teraz czasem się zdarzy jak się nie skupię i nie zepnę w sobie jak kicham. Robiłam badanie mięśni dna macicy czy tam miednicy w ciąży i wyszło ok a wtedy przy kichaniu też się zdarzało. No nic, ćwiczę kegla i czekam a jak się nie doczekam to do gina po rady. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Ale cię dopadło :-( a można się tym zarazić? Kciuki dla Ciebie, żeby wszystko się dobrze skończyło
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Kocie zdrowia!
Iwonia,jak najbardziej mógł mu płyn do kąpieli nie pasować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na męża z rodzicami i łażę po ścianach ze stresu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cale osiedle wie ze Zosia wziela kapiel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuespodziewalam sie tylko ze to byloby widac ot tak na goraco ze sie tak wyraze i po jakiejs czwartej duzej butelce dopiero. No ale stan jego skory szybko sie zmienia. Polepsza pogorsza ot i cala filozofia. Oby to byl plyn to choc jedną rzecz bym wiedziala w tej całej serii niewiadomych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o alergie to czesto pojawiaja sie niestety po dluzszym czasie eksponowania na alergen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jutro kupujemy emolium. Dobrze ze dzis jeszcze to sprawdzilam. Moze to to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Poczytam co daje krochmal. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Juz poczytalam. ![]() ![]() Jeszcze gdybym zasnela to by bylo fajnie a tak krece sie i gapie nie wiem po co. Po 12 pewnie karmienie to moze juz sie nie oplaca spac. Ech pewnie zasne a za 5 min moj kochany budzik "zadzwoni". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też chyba następnym razem wykąpiemy w krochmalu, bo dupka coś się szorstka zrobiła ![]() Żabcia, mignęło mi, że pytałaś co mamy pod materacem. Nic. Ale wiem, że coś powinno się kłaść... tak, że ja niestety nie pomogę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, ja mam plyn który ja uzywalam na początku ciązy, ale zapach mnie odpychal-babydream dziecinny. I jeszcze go nie skonczyliśmy tak jak Agassek.
Ja spac też nie mogę. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Kocie zdrowia!!
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
Agassek, my to nawet jeszcze pierwszej nie zaczęliśmy. Miałam jakieś 8 próbek różnych preparatów i została nam jeszcze jedna... Ale w sumie u nas kąpiele głównie w samej wodzie, bo Młody dużo chlapie i zdarza mu się opić wody. W płynie to max raz na tydzień kąpiemy, a jedna próbka taka saszetkowa to na 3 kąpiele spokojnie starcza. I tak się pieni jak nie wiem co...
![]() Iwonia, krochmal może wysuszać. Wyłączyłam się w temacie jak to u Was wygląda, ale jeśli ma już suchą skórę, to z naturalnych metod chyba lepsze siemie lniane. Tak jeszcze mnie naszło jak pisałaś o tej 4 butelce - może za dużo tych środków do kąpieli, ttm bardziej że jeszcze chyba czymś oliwisz, co chwilę jakieś maści. U nas po kąpieli nie ma pisków. Denerwuje się dopiero w momencie zakładania śpiworka, ale to dlatego, że jest kąpany przed jedzeniem i to bardziej kwestia głodu. Kocie, szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieję że Wojtek nic nie podłapał. Żabcia, pisałaś coś o nudzeniu się - lepiej o tym nie mówić głośno ani nie chwalić publicznie, bo jeszcze Gabi przeczyta i plany Ci poszykuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Anika, my niby dajemy do każdej kąpieli, ale dosłownie kropelkę
![]() ![]() Ja położyłam Marysię, już ze trzy pobudki zaliczyła (po jednej zdrzemnęłam się razem z nią ![]() ![]() ![]() Jutro mamy sesję zdjęciową. Ciekawa jestem jak wyjdzie. I obiad u mamy i imprezę u nas wieczorem. Zmęczona jestem na samą myśl o jutrzejszym dniu ![]() Kocie, zdrowia!
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Powaznie w niczym nie kapiecie? Te 4 butelki to mialam na mysli samego atoperalu bo od urodzenia poszly ze dwie emolium i ziajka byla kiedys tam ale krotko.
U nas cholernie twarda woda. Mnie samą tak wysusza ze hej nie wyobrazam sobie mu nic nie dodawac. Balsamuje go nie codziennie a te masci tylko sa na miejscowe zmiany. ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Ps. Tak jak mowilam zasypialam to zapragnal mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
No jestem, zaliczyłam jeszcze wycieczkę na dyżur okulistyczny, bo na nocnej pomocy lekarz wykluczył półpaśca ale przyznał, że nie wie co to. Na okulistycznym w sumie też nie wiedzieli, ale dali maść i krople do oka. Tyle dobrego, że ludzi w ogóle nie było, więc w zasadzie czekalam tylko na papierologię i żeby lekarz zszedł z dyżuru. Padam na pysk a jeszcze się mleko ciągnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dżizas, u nas będzie kiepska noc. Maryś (słownik mi zmienił na: marudna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwonia moim zdaniem też za dużo tych specyfików zuzyliscie do kąpieli. U nas poszła jedna butelka medidermu dopiero Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Kocie dużo zdrowia dla Ciebie. Sniłas mi sie dzisiaj bylismy na jednym weselu, poznałam Was po Wojtusiu, chcialam zagadac ale Twoj maz akurat stwierdzil ze wychodzicie bo za mało jedzenia na stołach 😛
Iwonia tak jak dziewczyny myślę ze zdecydowanie za duzo pakujesz w Igorasa. My mamy własnie drugą butelke plynu. Czasem zdarzylo sie kapac w samej wodzie, Ige po kapieli smarowalam moze ze 2 razy cala gdy sie skorka łuszczyla na poczatku. Tak to miejscowo linomagiem lub olejem kokosowym gdy miala odparzenia pod szyjka lub pachami w trakcie upałów. Teraz nic na nia nie kładę. Wody moze nie mamy najlepszej bo ja mam bardzo sucha skore, az nogi swedza. A Igusia ma bardzo miłą mimo wszystko wiec nie nakladam nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Wtajemniczenie
|
Agassek, Martunia koniecznie sie pochwalcie bo tez sie szykujemy, a jakos nie mam pomyslu.
Kocie jedno dobre to ze to nie polpasiec ![]() Iwonia ja uzywam krochmal jak sa jakies podraznienia, a tak to olej koko do wody. Czesto kapiesz? Ja napewno odstawilabym cala chemie, plyny, balsamy, chusteczki itp. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
O rany moze faktycznie. Przygotowywaniem wody zajmuje sie D. i on mu tam leje plyn. Te są bez pompek to pewnie cisnie butelke az trzeszczy
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- W sumie to mu tak jeszcze po szpitalu chyba zostalo zakodowane bo widzielismy jak kapaly polozne to tez nie zalowaly... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.