![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Ja musze miec dwie torby, jedna na porodowke i jedna do sali. Takze na porodowke spakuje sie w walizke taka jak na bagaz podreczny, a na sale juz w wieksza walizke.
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6467320577 i spokojnie sie w nia zmiescilam, z jednej strony to co dla Michala bylo, z drugiej to co dla mnie, na wierzchu w siatce rzeczy porodowe. Nie lubie pakowac sie w torby, dla mnie walizki na wszelkie wyjazdy sa wygodniejsze. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
klapki - nie tyle do samego porodu co w ogole do przyjecia na oddzial Woda z dziubkiem Pomadka nawilzajaca Opaska/spinki Telefon/aparat w zaleznosci czym chcecie zrobic zdj zaraz po porodzie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie luzne koszule Szlafrok Kapcie Duzy recznik Potrzebne kosmetyki Muzyke swoja, cos do picia, jedzenia, wszystko co ma mi umilic pobyt na porodowce Dla dziecka -body na dlugi rekaw -pajac -czapeczka -kocyk Reszta, jak aparat, ladowarka itp, to juz wg uznania wlasnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Ja muszę sprawdzić czy zmieszczę się do takiej większej torby. Moja mama jak zobaczyła w co ja się chce spakować to się mnie pytała czy ja na tydzien tam zostaje
![]() Mój szpital wrzucił niezbędnik porodowy, więcej raczej nie będę brać ze sobą. W razie czego moja mama mieszka za szpitalem ![]() Rzeczy dla mamy:
#937 |
Zadomowienie
|
Ja na szybciora - sporo tu ostatnio filmików, to i ja wam wrzucę jeden filmik - mój ulubiony o ciąży
![]() https://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs Sreberko - super, że po wizycie wszystko ok! 900g to już prawie jak torebka cukru ![]() Ja list szpitalnych jeszcze kompletnie nie ogarniam... Chyba pora zrobić jakieś zamówienie apteczne z rzeczami dla mnie ![]() ![]()
#938 |
Wtajemniczenie
|
Dwa porody dwie inaczej spakowane torby
![]() ![]() Pampersy mialam luzem w paczce. Dla siebie zabralam 4 koszule bo za pierwszym razem mialam kilka przychod raz jak to po porodzie koszula w krwi , no to zminiam ide przebrac corke a ta strzelila kupa jak otworzylam pampersa hahha wiec kolejna zmiana ![]() Lepiej za duzo niz za malo ![]() ![]() -Szlafrok -kapcie pod prysznic. - grube skarpety <3 - stanik miekki i wkladki laktacyjne jak ruszy laktacja to mleko leci po brzuchu az ![]() - majtki siateczkowe - podklady na lozko - podpaski poprodowe - mokre chusteczki do intymnej lepsze duzo niz papier szary ze szpitala ![]() - wiadomo kosmetyki ja mialam takie malutkie buteleczki z rosmana na podroz do samoltu i w domu przelalam swoje ulubione ![]() - woda z dziubkiem i tantum rosa do przemywania krocza po naturalnym ponoc swietne. - dwa reczniki kapielowe mniejsze wystarcza ![]() Dla dziecka ciuszki Ja wezme 4 pajace , 2 czapeczki,2 niedrapki, 2skarpetki i rozek bo w te bety szpitalne nie umiem zawinac porzadnie ![]() - pieluszki tetrowe - pieluchy jednorazowe - chusteczki mokre - bepanten moze uda wam sie dostac gdzies probke ![]() -recznik dla dziecka. Czasami szpitale maja. Sluchawki, ladowarke, dlugopis i chyba tyle ![]() Ja dostalam u siebie w szpitalu wyprawke i sporo rzeczy dwali sami albo nie kazali przynosic ciuchow dla dzieci bo sie gubia. I ubierali w szpitalne wiec warto zapytac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- I ja tez nie mam wozka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym stóp też już nie widzę od 2-3 tygodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbuje Was nadrabiać bo od 3 dni sił zero... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Mojra super filmik.
Ja do szpitala zabieram dla siebie *Koszule ×2 *luźne ubranie (leginsy ciążowe, bluza rozpinana) *szlafrok *staniki do karmienia *skarpety *majtki bawełniane *klapki *klapki pod prysznic *duży i mały ręcznik *gumki do włosów *szczotkę do włosów i zębów *pastę *czopki glicerynowe *kosmetyki (szampon, żel pod prysznic, pomadka do ust nawilżająca, balsam do ciała, krem do twarzy). *ładowarka i telefon *sudoku 🤗 Rzeczy typu podkłady, wkładki laktacyjne, majty siateczkowe, pieluchy, ubranka, resztę rzeczy dla dziecka zapewnia szpital. 23/40 it's a boy. Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-11-23 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale śmieszne, nie widziałam takich
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak zacytowałaś posta Just, bo wyszło ze był moj, a ja tego nie pisałam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Nie do mnie, ale tak o rozmiar. 0 jest dla wcześniaków, 1, to- 2-5 kg (u mnie każą brać 1), 2, to 3-6 kg. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
![]() Witam się w trzecim trymestrze ![]() ![]() Wzruszyło mnie to zdanie czytając dziś aplikacje " Twoje dziecko zna cię od strony, której najmniej się spodziewasz. Od strony bijącego serca, burczenia w brzuchu, czkawki, odgłosów trawiennych, ziewania, śmiechu, mowy, płaczu. Wszystko słyszane od środka. Po porodzie od razu rozpozna twój głos." Już chcę przytulić Hanie ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-11-24 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Dobry dzien
![]() I co to by byl koniec ladnej pogody ? ![]() Silver ![]() ![]() ![]()
#945 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Nie wyspalam się. Sreberko gratuluję wizyty ![]() Mariea, wiem co czujesz z tym dentysta! Też z kanałowym trafiłam na konowala, bo nie było mojego dentysty. Tylko u mnie skończyło się to dużo gorzej i kosztownej. Dobrze, że niedawno byłam na burgerze, bo mnie teraz nie rusza, to co piszecie. Za to zabilabym za szare kluchy z kapuchą! Idę dziś na obiad do baru mlecznego, może będą mieli ![]() Muszę też ogarnąć listę do szpitala, chociaż środki higieniczne dla mamy i malucha zapewnia szpital. Dziecko nie potrzebuje nawet ubranek i kocykow, więc może dam radę spakować się w mój bagaż podręczny. Na porodowkę będę mieć za to chyba lnianą siatkę a tam (zakładając, że na sobie mam koszule do porodu, skarpetki i kapcie): 1. Wodę termalna w sprayu. 2. Gumki do włosów i spinki. 3. Pomadkę ochronna do ust. 4. Tablet z ładowarką (jakby akcja się wolno rozkręcała). 5. Skarpetki. 6. Wodę 1,5 l. 7. Lekkostrawna przekąskę (na początek porodu). 8. Pieluszkę bawełniana. 9. Chusteczki higieniczne (kartonik). 10. Szczoteczkę i pastę do zębów. 11. Grzebień. A dla TZeta: 1. Telefon z ładowarką. 2. Apart? 3. Kanapki 4. Woda 1,5 l. 5. Batony energetyczne 6. Coś do czytania, ewentualnej rozrywki ![]() 7. Dużo drobnych monet (1, 2, 5 zł). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nina 💕 29.01.2017 Edytowane przez MartaMagda Czas edycji: 2016-11-24 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Wy już wszystkie macie spisane listy co do porodu? Nawet się za to nie zabrałam jeszcze.
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Do pakowania się tu u mnie jeszcze długa droga ![]() ![]() Milego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Minula, listę warto mieć przygotowaną wcześniej żeby systematycznie zaopatrzać się w rzeczy, których jeszcze nie mamy. Na samo pakowanie to jeszcze czas, ja pewnie zacznę w okolicach świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I który szpital ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niepogodny
![]() Ale mi się dziś źle spało, ciągle cos, jak nie w lewym, to w prawym boku uwieralo. O 5 wstawalam to z kolei ucisk pod mostkiem....boli mnie krzyż przy przekręceniu się z prawej na lewą i na odwrót. Trzeba się wziąć w garsc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |||||
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() ciężki dzień wczoraj, a raczej popołudnie miałam. Od wczoraj biorę żelazo na receptę i pod wieczór znowu miałam biegunke. Dwa tygodnie temu to samo, kurdę nie wiem co się dzieje, ale mam tak 2-3 razy w miesiącu. Nie wiem czy to wpływ żelaza czy co, ale martwi mnie to trochę. Jak siedziałam na tym tronie i brzuch mi skręcało to sobie pomyślałam, że chyba nie dam rady urodzić sn ![]() ![]() A żeby tego było mało to sobie jeszcze w międzyczasie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego co piszecie to tylko szlafroka nie biorę, tam jest tak gorąco, że chciałam cały czas wietrzyc. Moja wspollokatorka nie chciała i tu powstawał mały konflikt 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ![]()
![]() |
#959 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobryyy w 7 miesiącu a tym samym w III trymestrze!
![]() Choć dziś mocno podzielam to, co pisałyście wczoraj - że w 3 trym samopoczucie podobne do 1 - dziś jestem jak emerytka, wszystko mnie boli, nie wyspałam się i nic mi się nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się waham między 3 obleganymi i popularnymi szpitalami a jednym starszym i mniej nowoczesnym, ale za to mocno polecanym przez kilka znajomych ![]() Plan na dziś to kliknąć zakupy z tesco.. i tyle ![]() I narobiłyście mi smaka na burgera ![]() ![]()
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anolta, ja też śpię ostatnio jak zabita. budzę się na siku, idę po omacku a potem sen. dziś przed 9 wstałam ale mi ten tydzień szybko mija, w ogóle pierwsza połowa ciąży się bardziej wlokła, a teraz nie nadążam z tymi tygodniami, tak szybko lecą. jutro idę na sr i jestem ciekawa bo oprócz ćwiczeń bedzie temat szczepień
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-11-24 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.