|
|
#931 |
|
I tak powiem
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Ale czym się ośmieszam? Pisaniem prawdy? Tu masz przykłady SB-ków na marszach KOD-u:
http://wiadomosci.tvp.pl/28204424/ma...rotest-esbekow http://polmedia.pl/byli-ubecy-na-manifestacjach-kod/ Na marszach KOD-u znalazł się i sam Jan Tomasz Gross: ![]() Czyli taki miły pan głoszący na całym świecie, że Polacy w czasie wojny zamordowali więcej Żydów nic Niemcy: http://natemat.pl/155071,polacy-zabi...dowanie-wyzsze Ubecja, komuniści, złodzieje, kłamcy, antypolacy w jednym szeregu. Faktycznie KOD taki fajny
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#933 |
|
Konto usunięte
|
Ośmieszasz się insynuacjami, że tam 100% takich. Wokół każdego ugrupowania kręcą się dziwne typy, no i ?
|
|
|
|
|
#934 |
|
I tak powiem
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7437774 6]Ośmieszasz się insynuacjami, że tam 100% takich. Wokół każdego ugrupowania kręcą się dziwne typy, no i ?[/QUOTE]
W normalnych organizacjach to się takich dziwnych typów usuwa, a w KOD-zie to są oni oficjalnie wspierani i popierani. |
|
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
Blablabla, w partii bylo ponad milion odob i uwierz mi, oni po 1989 nie rozplyneli sie w powietrzu, nierzadko bardzo dobrze sie im powodzi - niezaleznie od partii, ktora akurat jest u koryta.
|
|
|
|
|
#936 |
|
I tak powiem
|
Co innego szeregowy członek PZPR czy jakiś zwykły milicjant, co innego funkcjonariusz SB lub UB.
|
|
|
|
|
#937 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 |
|
I tak powiem
|
Każdy przypadek trzeba by rozpatrzyć indywidualnie, żeby to było możliwe trzeba było przeprowadzić lustrację jak w Czechach albo w Niemczech. Tego w Polsce zabrakło. Poza tym TVN i Wyborcza próbują przedstawiać KOD jako bunt ludu, tymczasem to określona grupa polityczna walcząca o swoje. Istny cyrk na kółkach.
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
KOD zrzesza(ł) ok 50 tys osób, serio te przypadki, które się nagłaśnia, bo prawica ma taki ból dupy, że najchętniej prześwietli już chyba każdego (pomijam też kretyńskie określenia w stylu 'kodomita'), to dla Ciebie wszyscy zjednoczeni w tym ruchu ? W bliskim otoczeniu Kukiza też jest (a na pewno był, bo nie wiem czy jeszcze jest wszak daleko w tyle mam to ugrupowanie) niejaki pan Pitaś - koleś mający na koncie parę wyroków, m.in za pobicie, za kradzież, wyłudzenia i niepłacenie alimentów. Kukiz zapytany o tego gościa przyznał, że dał mu szansę, bo sam w młodości popełniał błędy. No i można ? Można Pomijam komuchów w otoczeniu Kaczyńskiego. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-06-04 o 19:24 |
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhh gdyby prawicowce prześwietlali też tak bandziorów wyklętych, morderców brutalnych jak mocno prześwietlają kodowców to byłoby super.
|
|
|
|
|
#941 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Myślę, że niema co generalizowac i się przepychać.W historii wiele jest różnej maści szumowin podpinających się pod różne partie i różne opcje polityczne i żadna partia nie jest tu idealnie biała. Jak pisał Witkacy: "Polityka to pomyje w krysztale". I tak rzeczywiście jest.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#942 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
http://www.wspolczesna.pl/wiadomosci...tych,id,t.html |
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie właśnie nie chodzi o przepychanie się. Mnie po prostu razi taka prymitywna, bolszewicka mentalność wrzucania wszystkich do jednego wora, opluwania i dyskredytowania, bo uwaga ! ośmielają się nie popierać obecnej władzy i jej popleczników. A jeszcze jak sobie uświadomię, że przejawiają ją młodzi ludzie, to prostu płakać się chce. W KODzie mają być wszyscy kryształowi, a jak ktoś nie jest, to wiadomo - wszyscy są tacy jak ten ktoś. Nawet wśród tak obecnie czczonych żołnierzy wyklętych są czarne owce (o czym nieśmiało i z dużą obawą - co też jest znamienne - mówił p. Kukiz - jak czytamy w linku powyżej), ale w KODzie wszyscy muszą być święci, bo jak nie są, to można ich lżyć najgroszymi epitetami. KOD to nie jest moja bajka, ale wkurza mnie ta prymitywna nagonka na wszystkich zrzeszonych w nim, nazywanie ich ubekami, złodziejami, zdrajcami, kodomitami - co to ma być do cholery ?! To jest demokracja ? Kto nie z nami, ten przeciwko nam ? Retorycznie. |
|
|
|
|
|
#945 |
|
I tak powiem
|
Za to pisanie że wszyscy młodzi ludzie albo się w nic nie angażują albo tworzą "brunatne bojówki" wcale nie było generalizowaniem
![]() Poparcie dla SB-ckich emerytur to było oficjalne stanowisko KOD-u. Przekrętów narobił sam lider, cały ten ruch jest wuja wart, i to jest fakt. Zresztą KOD w ogólne nigdy nie był jakimś niezależnym tworem, to zbrojne ramie polityków PO, .Nowoczesnej, SLD, Partii Razem i mainstreamowych mediów (TVN, Wyborcza etc.) uformowany za pieniążki od Sorosa. Zwykłych ludzi na manifestacje przychodzi ledwie garstka. Myślę że KOD miałby dużą szansę na wygranie jakieś nagrody w stylu: "ściema roku"
|
|
|
|
|
#946 |
|
Konto usunięte
|
"Zbrojne ramię " - czy Ty w ogóle wiesz co mówisz ? Guzik możesz wiedzieć ilu przychodzi 'zwykłych ludzi' - co to w ogóle za farmazony ?
Drugi już raz tłumaczę, że mowa była o włączaniu się w manifestacje na ulicy. To raz. A dwa. Demagogiczne i bez pomyślunku zapędy pod sztandarem 'zabieramy SBekom ich wypasione emerytury' mogą zrobić więcej szkody niż pożytku, bo też opierają się na bolszewickiej metodzie wrzucania wszystkich do jednego worka. Nawet Twój ulubiony p. Kukiz ma do tego swoje zastrzeżenia, bo w tych rozwiązaniach proponowanych przez PiS niesprawiedliwe jest równe traktowanie funkcjonariuszy służących tylko w PRL, z tymi, którzy zaczynali w PRLu, ale potem pracowali dalej już w innych warunkach politycznych, nawet przez kilkadziesiąt lat. Tym tematem zresztą zajęła się w 2009 r. koalicja PO-PSL i wtedy uchwalono ustawę dezubekizacyjną, która obowiązywała od tamtego czasu. Wprowadzono wtedy zasadę, że obniżana jest część emerytury mundurowej za czas pracy w organach bezpieczeństwa PRL. Ale nie później. Zwiększoną emeryturę mundurową lub rentę funkcjonariusz dostawał tylko za pracę od 1990 r. Wysokie emerytury byłych esbeków zmniejszyły się, a jednocześnie zagwarantowano, że ci, którzy zdecydowali się pracować po zmianach ustrojowych, nabyli prawa i przywileje takie jak inni funkcjonariusze bez peerelowskiej przeszłości. Faktycznie potworne rozwiązanie, jak można to popierać, nie ? Lepiej równać sierpem do ziemi wszystkich. Swołocz. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-06-05 o 12:27 |
|
|
|
|
#947 |
|
I tak powiem
|
No właśnie Kukiz przedstawił rozsądne stanowisko zamiast iść z SB-kami na manifestację. Tym się różni od KOD-owców.
|
|
|
|
|
#948 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli to z piosenkami patriotycznymi to prawda, to Kurski znowu wygrał telewizornię
![]() http://www.plotek.pl/plotek/7,154063...nczy.html#Prze |
|
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawda czy nie, Kurski reprezentuje wszystko co najgorsze w PiS. Najlepsze jest to, że to wszystko zaczęło z niego wyłazić odkąd siedzi w TVP.
A z innej beczki. Polska znowu dostała w łeb 27:1, tyle że tym razem z Tuskiem w roli głównej. Oczywiście w jedynych "wolnych" mediach cisza jak makiem zasiał .
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak oceniacie ostatnie wydarzenia po miesięcznicy smoleńskiej? Ciekawi mnie czy gdybym na paradę równości poszła manifestować swój przeciw wobec propagowanych tam haseł i policja mnie "sprzątnęła" media i zwolennicy opozycji też byłyby oburzone brakiem wolności do wyrażania swoich poglądów
|
|
|
#951 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7461032 1]Możesz szerzej?[/QUOTE]
Proszę bardzo: http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...a,2522961,4199 Co? GW i TVNy nie podały tak ważnej informacji? Ojej... Taki był zachwyt nad tym jakie to ważne stanowisko Donaldek piastuje i jak to dzięki niemu Polska tyle znaczy w Europie i w ogóle. Oczywiście, żeby nie było, to jakiejś nadzwyczajnej aktywności Waszczykowskiego też nie stwierdziłem, ale może po prostu odpuścili z góry przegraną walkę. A co do Frasyniuka, no cóż. Kolejny "bohater" co to komunę obalił. Już mu Czarzasty napisał coś o tym "obalaniu": https://wpolityce.pl/polityka/342578...-r-do-ga-da-li W ogóle wesoły gostek ten Frasyniuk. Marsze KOD w obronie wolności, prawa i demokracji, a przepycha się z policją, nie chce podać policjantowi danych osobowych i mówi, że ma w d..e prawo. Ot, wypisz wymaluj kolejny "przywódca opozycji". |
|
|
|
|
#953 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale teraz nie rozumiem - Tusk sprzeciwia się rządowi pis to zdrada, hańba i niegodzien on zwać się Polakiem. Tusk działa w interesie Polski - i też ból odwłoka? Może mi to ktoś z pisiego na nasze? |
|
|
|
|
|
#954 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7461625 6]Z pewnością podały, dość głupawy wtręt.
Ale teraz nie rozumiem - Tusk sprzeciwia się rządowi pis to zdrada, hańba i niegodzien on zwać się Polakiem. Tusk działa w interesie Polski - i też ból odwłoka? Może mi to ktoś z pisiego na nasze?[/QUOTE] tzn. "cieszmy sie kazda porazka Tuska, niewazne czy to dobrze czy zle dla Polski". Dla mnie to troche przykre, ze wszyscy godza sie na interesy z Rosja. Jak kraje zachodnie sprzedaja bron na wojne to tez jest to dla nich rozdzielenie interesow politycznych i ekonomicznych. |
|
|
|
|
#955 |
|
I tak powiem
|
Rosja od lat ma sztamę z Francją, a z Niemcami stosunki co najmniej pozytywne, więc nikogo to nie powinno dziwić, że UE ma zawsze miękkie stanowisko wobec tego kraju.
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7461625 6]Z pewnością podały, dość głupawy wtręt.[/QUOTE]
Jakoś się doszukać nie mogłem na stronach GW, Natemat, itp. Może poratujesz linkiem? [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7461625 6]Z Ale teraz nie rozumiem - Tusk sprzeciwia się rządowi pis to zdrada, hańba i niegodzien on zwać się Polakiem. Tusk działa w interesie Polski - i też ból odwłoka? Może mi to ktoś z pisiego na nasze?[/QUOTE] Nie wiem co to jest ten "pisi", ale spróbuję jaśniej poniżej. Cytat:
Takie są wnioski, a nie radość, że Polska znowu przegrała, bo to w ogóle nie jest fajne i będziemy mieć w przyszłości z tym gazem przerąbane. Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2017-06-12 o 23:21 |
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba mieć coś mocno nie tak z garem, żeby mieć zaciesz z tak smutnej historii. Kiedyś zaplujecie sie na śmierć, udusicie własną plwociną jak już obrzygacie wszystko i wszystkich. Jeszcze zobaczysz jak będzie fajnie. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-06-13 o 11:10 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7462620 1]Sam Tusk to za mało, nikt normalny nie twierdzi, że to król Europy i może wszystko. Ostatnio właśnie poszedł mocny sygnał, że Polska za poważna nie jest kiedy odbyło się to słynne głosowanie, w którym Polska wyłamała się przeciwko własnemu kandydatowi. Trzeba mieć coś mocno nie tak z garem, żeby mieć zaciesz z tak smutnej historii. Kiedyś zaplujecie sie na śmierć, udusicie własną plwociną jak już obrzygacie wszystko i wszystkich. Jeszcze zobaczysz jak będzie fajnie.[/QUOTE]
O ile pamiętam Imperator Europy wygrażał Polsce (czyli własnemu krajowi), że za nie wpuszczanie inwazji muzułmańskiej będą sankcje karne. Więc kto normalny w tym kraju na niego głosowałby? Gdyby w UE było starcie Konserwatyści vs. Socjaliści, to głosowałbym na pierwszego chociaż byłby Niemcem niż na drugiego, który byłby Polakiem. Inna sprawa, że wystarczyło wstrzymać się od głosu. |
|
|
|
|
#959 |
|
Konto usunięte
|
Czy ktoś byłby w stanie wytłumaczyć mi co premier chciała przekazać w dzisiejszym przemówieniu w Auschwitz?
|
|
|
|
|
#960 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7466996 6]Czy ktoś byłby w stanie wytłumaczyć mi co premier chciała przekazać w dzisiejszym przemówieniu w Auschwitz?[/QUOTE]
Zeby nie przyjmowac uchodzcow ? ale nawet interpretujac to szeroko nie widze analogii do Auschwitz.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

.