![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
Cytat:
(Retinaldehyd nie jest najmocniejszy - jeszcze jest tretinoina - ale to już na receptę ![]()
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po drugie - nie jest to najsilniejszy skłądnik na zmarszczki - najsielniejsza jest sama tretinoina, ale ta jest tylio i wyłącznie na receptę, powoduje silne złuszczanie i jesli nie masz ochoty na filtry, to nawet o tym nie myśl. Dla mamy najepszy bedzie Ystheal albo Elouage. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Stosuje Diacneal miesiąc. Co 2 noc na zmiane z kremem nawilzajacym, na dzien filtry. Wiem ze z Diacneal'em wiaze sie luszczenie, wysyp itd. Nie jestem wyjatkiem, jednak u mnie wysyp trwa od momentu gdy zaczelam go stosowac. Widze wyraznie oczyszczone pory i wyrowany koloryt cery ale syfków przybywa ![]() chcialam tylko zapytac czy to oby napewno normalne...skora sie chyba oczyszcza ale nie wygladam za dobrze. Mam uzbroic sie w cierpliwosc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
i ja podepne sie pod watek z zapytaniem: czy moge uzywac diacnealu tylko na czoło? na czole mam najwiecej zakorników grudek i zaczerwień. Pomyslalam sobie ze zaczne od czola i zobacze jaka bedzie reakcja a pozniej stopniowo na cala twarz.
Czy ten preparat mozna wogole uzywac jako ze nie stosowalam kwasow wczesniej? Skóra mam raczej normalna, nie jest jakos tragicznie przesuszona ani nie jest przetluszczona; zawsze na zimnie nos mi sie czerwieni i wogole w miejscach gdzie mam lub mialam krosty są czerwone plamy. Czy diacneal jest w stanie zadzialac w ten sposob ze nie bede miala juz tych czerwonych plamek? Mam w domu tonik Effaclar i moze powinnam go stosowac juz teraz zanim kupie diacneal w celu przyzwyczajenia skory? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
podciagam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Diacneal to nie jest preparat na początek, nawet doświadczone kwasomaniaczki źle go tolerują. nie masz cery naczynkowej? ten czerwieniący się nos wskazuje, że możesz mieć. uzupełnij swój profil o rodzaj cery, aby można było lepiej Ci doradzić. na pewno lepiej zacząć od łagodniejszych kwasów. kwasy można też stosować na wybraną partię twarzy. co do plamek po wypryskach, to Acne Derm jest skuteczniejszy, jak wynika z doświadczeń wielu osób.
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo prosze Was o rade
![]() Od ok 2 lat stosuje regularnie kosmetyki Avene - zel do mycia twarzy i emulsje Cleanance + wode termalna. Ostatnio dodalam Diacneal na noc, zeby pozbyc sie przebarwien i okropnych wagrow. Niestety moja skora bardzo sie wysuszyla, wagry jak byly tak i sa ![]() ![]() Pomocy !!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() stosowanie na przemian Diacnealu i nawilzacza to jak najbadziej dobry pomysl ![]() ![]() Mozesz zapytac w watku o zapychaczach czy krem regenerujacy na noc nivea nie jest przpadkiem jakims pryszczotworca, bo ja niestety go nie uzywalam wiec sie wypowiedziec nie moge ![]() a tak wogole to moze sprobuj jakis slabszych kremikow z kwasami- jezeli do tej pory uzywalas tylko emulsji matujacej to moze to za ciezki kalber jak na pierwszy raz??? EDIT: nie odpowiedzialby ktos na moj atak paniki z postu 925??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Ja też bym stosowała Diacneal rzadziej, co 3, nawet co 4 dni. I tak zadziała, tylko po prostu wolniej, a nie ryzykujesz nadmiernego przesuszenia i zmęczenia cery.
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Kochane!
Retinu-A o stezeniu 0,5 mg/g uzywam od poczatku zeszlego miesiaca raz w tygodniu na strefe T w celu usuniecia grudek. Na dzien filtr Bioderma Photoderma Max 50. Na noc Avene Hydrance dla mieszanej skory. Musze zaznaczyc, ze zdecydowalam sie na retinoidy po tym jak rok temu okazalo sie, ze Lysanel Active nie sluzyl mi. Acha! Buzke myje zelem Aderma dla wrazliwej skory. Moim ogromnym problemem teraz sa nieustajace pryszcze na brodzie i czole. Minimalnie luszcze sie ale nie o tym mowa. Broda bardzo swedzi i mrowi. Ostatnio lek nakladalam tydzien temu. Jestem, jak by nie bylo, sflustrowana stanem rzeczy. Nie chce jako dziesiata- nie, co ja mowie- setna dziewczyna pytac czy to normalne czy nie...Wiem ,ze musze byc konsekwentna z retinoidami...Ale czy oby te objawy nie trwaja za dlugo? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Swędzenie, że tak powiem, to jedna ze "spodziewanych" reakcji skóry po zastosowaniu retinoidów.
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
...no tak. Ale zaczynam sie niepokoic tym, ze od 1,5 miesiaca uzywam ich a stan mojej skory pogarsza sie z dnia na dzien...zalamianie cery przez 2 miesiace? Przy kwasach tez to nie jest normalne- przy zadnych zabiegach zalamanie cery ponad miesiac nie jest normalnoscia. Czyz nie mam racji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwko, ja po każdej aplikacji retinu odczuwam to swędzenie - zwłaszcza na policzkach, po 2 dniach zwykle ustępuje, następnie się złuszczam, potem kolejna aplikacja i znowu swędzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
Używam Diacnealu od prawie dwóch tygodni. Już zaczęlam sie łuszczyć delikatnie na niektórych partiach twarzy. Myślę, że to naprawdę dobry krem. Jak narazie to miałam okazję obserwować jak rozprawił się z dwoma paskudnymi i właściwie comiesięcznymi intruzami na mojej twarzy- to co zwykle trwało ponad tydziń z Diacnealem trwa tylko dwa dni
![]() ![]() ![]()
![]() |
#946 |
Przyczajenie
|
To moja pierwsza wypowiedź na wizazu.zawsze tylko obserwowałam. Tym razem muszę jednak zapytać. Używam Diacnealu od tygodnia bardzo cienką warstwą i zauważyłam dziwną rzecz-moja skóra bardzo się przetłuszcza ,mam cerę mieszaną i zawsze się świeciła ale to co się dzieje teraz bardzo mnie zaskoczyło. Bardzo proszę o odpowiedź WAS KOCHANE, bo WY się dobrze znacie i zawsze dobrze doradzicie. Smaruję twarz na noc i jak rano wstaję to świecę się jak psu....(oszczędzę szczegółów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Tak, to normalne. Nie jesteś pierwszą osobą, która coś takiego zaobserwowała. W ten sposób, wyrzucając sebum Twoja skóra się oczyszcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
Dokładnie - ja nawet czasem mam tłustawą skórę już 2-3 godziny po zastosowaniu Diacnealu. W związku z tym nawet nie czuję potrzeby smarowania jej jakimś kremem na noc, dopiero nawilżam rano, filtrem.
![]() |
#949 |
Zadomowienie
|
byłam wczoraj u mojej pani dermatolog (nadmienie, ze jest to kobieta przesympatyczna i do tego o filtrach, kwasach ect slyszala
![]() nie powinno sie uzywac naraz (w sensie raz jedno raz drugie) Effaclaru i Diacnealu, bo za bardzo mecze skore!!! ![]() ![]() stad ponoc wziela sie moja nadreaktywnosc (czerwienienie sie) skory- mialyscie cos podobnego??? albo moze slyszalyscie o czyms podobnym??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc dla mnie Effaclar jest tak delikatnym kremem, że trudno mówić o męczeniu - dla mojej twarzy to wielkie nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzilo mi o to czy ktoras z wizazanek spotkala sie z taka teoria, ze trzeba uzywac tylko jednego kremu (preparatu) z kwasami?? Bo mnie to bardzo zaskoczylo- tym bardziej, ze wiem, ze wiekszosc wizazanek na biochemi nie takie kremy ze soba laczy!!! No a z drugiej strony to w koncu slowa pani dermatolog- chyba wie co mowi kobieta?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zrozumiałaś mnie do końca - Effaclar jest tak delikatny, że trudno oskarżać go o drażnienie skóry. Ja rozumiem gdyby dermatolog powiedziała to w odniesieniu do równoczesnego stosowania Zoracu i Glyco A (ale jak można wyczytać na forach biochemicznych - jest wiele sposobów na wzmocnienie działania retinoidów), ale tutaj akurat masz stosunkowo delikatne kremy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie miałam absolutnie żadnych problemow z cerą - i nie wydaje mi sie ażeby Ciebie to czekało. Effaclar jest delikatniutki. Musisz tylko pamietac aby ewentualnie nei przegiąć z czestotliwością Diacnealu i nawilżać buźkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
agnieska ja chyba po prostu chce wierzyc, ze nie wyrzucam 50zl za wizyte w bloto
![]() a tym czasem powracam do nawilzania, effaclarowania i diacnealowania (moze tylko troszke rzadziej) mojej skory ![]() dziekuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, moim zdaniem, jeśli doszło do jakiegoś podrażnienia, to raczej z winy zbyt częstego stosowania Diacnealu - zawiera on kwas glikolowy, który jest chyba najbardziej drażniącym kwasem z grupy AHA. No i jest go wcale niemało, bo 6%. Effaclar to - przynajmniej dla mnie - takie miłe łechtanie po skórze
![]()
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Też sobie pomyślałam o Diacnealu...A jakby go tak dołączyć powiedzmy raz lub dwa razy w tygodniu między liquidPauli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
Jeżeli masz cerę naczynkową, powinnaś dać sobie spokój z Diacnealem, a kupić np. Diroseal, który też zawiera retinaldehyd, a jest specjalnie do cery naczynkowej. Albo zaopatrzyć się w Zorac lub Retin-A
![]()
![]() |
#959 |
Przyczajenie
|
dziewczyny poradźcie, przedwczoraj użyłam po raz pierwszy diacneala, skóra ani się nie zaczerwieniła ani nie piekła, na drugi dzień rano nie zauważyłam żadnych zmian, dopiero wieczorkiem po zaaplikowaniu sobie maseczki z glinki zielonej, zauważyłam dwie czerwone plamki na policzku pod okiem ,które się lekko łuszczą, są szorstkie i trochę szczypią jak nałożę na nie Physiogel. Od jakiś 2 tygodni stosuję co parę dni Effaclar K i nie miałam takich rewelacji. Tak więc posmarowałam sobie po tej glince twarz effaclarem omijając plamki i dziś widzę na policzku na dole następne może mniej czerwone, ale też się łuszczą. Czy to możliwe, żeby łuszczenie po kwasach "odbywało się" w ten sposób tzn. poprzez te plamy? Mam dalej kontynuować kurację diacnealem (co 3-4dni) czy poczekać aż plamy znikną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.