|
|
#931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
haha co do jedzenia w moejscach publicznych to zawsze sie tak dzieje ze masz menu na zebach
)) wszystko co trzeba gryzc ![]() Swoboda jest w domu uwielbiam domowej roboty paste rybna- ale jakbym gdzies ja zjadla w miejscu publicznym to nie wiem czy ktos by ze mna rozmawiał po tym odrazu trzeba myc! bo chodzic z ryba na zebach...fuj ![]() dziś moze załacze fotki zebów moich ![]() Cytat:
ahhh miałabym juz piekne zeby a takto na stare lata mi sie przyszło meczyc:P hahahahaha |
|
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
smv i tu Cie mam, bo aparat jest wyjmowany wlasnie po to, zeby go wyjac schowac i ukryc rzed swiatem
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
JA też tego załuje!Choc u mnie nie kwestia finansow byla problemem a moja GŁUPOTA!! ale wtedy jeszcze same metalowe były....o krysztale słyszało sie tak jakby wogole nikt nic o tym nie wiedział....
ahhh miałabym juz piekne zeby a takto na stare lata mi sie przyszło meczyc:P hahahahaha[/quote] A ty masz na ząbkach kryształ czy porcelanę? Wydaje mi się, że wcześniej była mowa o porcelanie. Tak różne sa zdjęcia tych aparatów porcelanowych, zamki sie wydają białe, raz przeźroczyste raz większe raz mniejsze nie mogę dojść jakie są wkońcu te porcelanowe...
|
|
|
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cosik mi się cytat żle wstawił
|
|
|
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
smv - jestes może z Lublina? Ja robiłam pantonogram w Klinice Pieknego Uśmiechu i mam zamiar zaklładać tam aparat u dr Pucek. Może słyszałaś jakieś opinie o leczeniu u tej pani?
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
nie nei ja jestem w sandomierza
) u mnie wklinice nie ma ortodoncji w sensie aparatów
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, czyli widocznie u Was też jest klinika o takiej nazwie
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
smv nie robie, ale mam troche pozostalosci z 'okresu buntu' i chetnie go wymienie
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
A mnie wciąż bolą ząby :'( dziewczyny, a ile was bolały ząbki i robiły się obtarcia po założeniu aparatku?
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
mnie zabki bolaly caly czas raz mniej raz wiecej
zreszta teraz jak zmienilam drucik tez bola i jak narazie do tej pory nie dam rady gryzc bo sprawia mi bol a z obcieraniem to obciera raz,a raz jest ok
|
#941 |
|
Kokon pro
|
a mnie tez bola od ostatniej wizyty nieplanowanej a 28 nastepna ;/ i pewnie wcale lepiej nie bedzie, a gratis moja osemka ktora byla w 95 % na wierzchu zaczela wychodzic dalej i cale dziaslo na koncu mi spuchlo sachol poszedl w ruch, ale jedzenie nie jest juz przyjemnoscia z jednej strony boli osemkowe dziaslo a z drugiej lancuszek hyhy normalnie szkoda slow ^^
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
kasiek witaj wiec wklubie
mam identyczna sytuacje zmoja ósemka na dole...umieramz bolu od 4 dni juz chyba jak nie wiecej ( bolito pieprzone dziaslo, najchetniej bym je rozerwała i wyrwała tego zeba wrrr
|
#943 |
|
Kokon pro
|
taa osemki kochane iha iha ^^ ale coz chcesz byc piekna to cierp ;] ja sie ide posmyrac po dziasle sacholem, bo kolacje zjadlam juz ;]
|
|
|
|
#944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Akurat kryształ dałam dla przykładu hehe
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
porcelana?!
a wyglada jak krysztal ![]() mojoa porcelana byla porcelanowo-zielona ![]() katka a ile masz juz ten aparat?
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
smv jesteś z Sandomierza? Wychowywałam się w tym mieście
. Byłam na bramie opatowskiej i w tym najstarszym w Polsce liceum (uczył się tam mój tata). Fajnie było Co do pytań nowych osób na forum dotyczących aparatów kryształowych informuję że jestem posiadaczką takowego . Nic mi się nie przebarwia (a herbatę piję non stop - dosłownie bo w pracy muszę cały czas mieć coś do glomania z braku laku nie zawsze da się zjeść posiłek a herbatę zawsze można sobie popijać nawet podczas spotkania). Nie przebarwiają mi się też gumki - jak już wcześniej wspomniałyśmy że przebarwianie zależy chyba od typu gumek. Moje nosiłam przez 2 miesiące i nie było ani śladu przebarwienia.Ponadto mój aparat przeszedł ostatnio chwile próby bo wiadomo że wakacje to czas odpoczynku i zabawy a nie latania co chwilę do łazienki żeby myć zęby. A że ostatnio dużo podróżowałam to bywało różnie a mimo to ani śladu kamienia ani przebarwień
|
|
|
|
#947 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Mam taki mały problem,na dolnym aparacie,po lewej stronie gdzie nie mam 6-stki a pierscien jest na 7 zalozony, czuje luz spory,jakby łuk nie byl wcale trzymany przez ten pierscien,myslicie ze powinnam zapytac orto czy cos jest nie tak????
Pozdrawiam
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem z sandomierza
heh to pewnie bylas w collegium gostomianum ale ja tej skzoly nie lubie bo taka szpitlna jest ;PP'moze cie znam ? tylko rok roznicy jest miedzy nami..
|
#949 |
|
Rozeznanie
|
możecie mnie oswiecic jak jest aparat ortodontyczny PO ANGIELSKU ???????
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Katka krk Braces
|
#951 |
|
Kokon pro
|
etatowa anglistka ^^ jak tam dziasla? ja swoje chyba wytne zaraz, bo mnie iryci ^^
|
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie powróciłam z wizyty i już mam komplet zamków na górze (2 rurki policzkowe żadnych pierścieni hura :P ) i ...piękne śliwkowe gumeczki
Jak dorwę coś co robi foty lepiej niż moja nokia to Wam tutaj wkleję
|
#953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możliwe że się znamy ale ja tam mieszkałam tylko do ukończenia 9 roku życia a potem wyemigrowałam na podlasie . Niemniej czasami odwiedzam dziadków więc możliwe że nawet nie raz mijałyśmy się na ulicy
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
orthodontism camera a nie braces, noobs :P
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Siemanko
Jestem Beatka i zamierzam niedługo założyć sobie aparat. Wracam właśnie od jednej orto i powiedziała mi że jeden łuk kosztuje 1800 zł a z tego co czytam tu na forum to ceny są tak koło 1200 za łuk... Dlatego chciałam sie spytać czy ktoś nie mógłby mi polecić jakiejś dobrej orto w Krakowie?? Będę dźwięczna pozdrowionka i mam nadzieje ze już niedługo też będę mogła się pochwalić moim aparacikiem |
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Powoli dołączam do Waszego grona
No i juz piewszy problem mam Jutro mam iść na wyciski i zakładanie separacji ale w niedziele mam wyjazd w góry i nie wiem czy poczekac i po wyjeździe założyć czy zakładać jutro Jak dokładnie wygląda ta separacja? Wiem że są to gumeczki ale na wszystkie zęby to sie zakłada? Widać to że sie ma? To zakładane jest takim slalomem owijane zęby czy jak? Przegladałam stary wątek i wiem że niektórzy nosza to 2 dni a niektorzy tydzien. Kurde no jeszcze nie zalozylam nic i juz problemy
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
te gumeczki sie wciska pomiedzy 5-6 i 6-7, zeby oddzielic szostke od pozostalych, zeby mozna bylo zalozyc na nia potem pierscien
![]() kobieta wjezdza naciagnieta gumeczka pomiedzy zabki, tak jak sie robi nicia, po czym robi pstryk i puszcza gumeczke i ona zostaje tam miedzy zabkami nic strasznego ;p
|
#958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe . aha separatorkow nie widac!!
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe . aha separatorkow nie widac!!przepraszam ze mi sie "skserowalo" to samo |
|
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje za odpowiedzi to juz wiem co i jak, tylko dalej sie zastanawiam czy odlozyc tą wizyte czy ryzykować ehh. Najlepiej pojde jutro i przedstawie orto sytuacje i zobaczymy co mi poradzi
aaaaaa juz sie boje na sama mysl
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

)) wszystko co trzeba gryzc
uwielbiam domowej roboty paste rybna- ale jakbym gdzies ja zjadla w miejscu publicznym to nie wiem czy ktos by ze mna rozmawiał

a z obcieraniem to obciera raz,a raz jest ok
3/3/6-22/7/8

a z tego co czytam tu na forum to ceny są tak koło 1200 za łuk... Dlatego chciałam sie spytać czy ktoś nie mógłby mi polecić jakiejś dobrej orto w Krakowie?? Będę dźwięczna
Jutro mam iść na wyciski i zakładanie separacji ale w niedziele mam wyjazd w góry i nie wiem czy poczekac i po wyjeździe założyć czy zakładać jutro