Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 20:17   #931
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7184333 1]dobra, ja już wymiękam. ale tylko jedno - jak te 10 osób powie Ci, że masz brzydkie buty to przestaniesz je nosić nawet jak Tobie się podobają?[/QUOTE]

Wiem, że pytanie nie do mnie, ale ja bym przestała
Ja ogólnie ostatnio wychodzę z założenia, że należy pytać o różne rzeczy, których nie jestem pewna i jak wszyscy radzą inaczej niż ja myślę to jednak coś w tym musi być. Staram się myśleć po swojemu, ale bliżej przyglądam się zdaniu postronnych ludzi.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 20:20   #932
201712071518
Konto usunięte

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71843526]Wiem, że pytanie nie do mnie, ale ja bym przestała
Ja ogólnie ostatnio wychodzę z założenia, że należy pytać o różne rzeczy, których nie jestem pewna i jak wszyscy radzą inaczej niż ja myślę to jednak coś w tym musi być. Staram się myśleć po swojemu, ale bliżej przyglądam się zdaniu postronnych ludzi.[/QUOTE]
Ja tam specjalnie kupuje buty, ktore sie nikomu nie podobaja i nie musze sie zastanawiac czy mam sie podporzadkowac gustowi publicznemu

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 20:22   #933
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Ja tam specjalnie kupuje buty, ktore sie nikomu nie podobaja i nie musze sie zastanawiac czy mam sie podporzadkowac gustowi publicznemu

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
jest imho różnica pomiędzy podporzadkiwaniem się a wzięciem pod uwagę opinii które sa powtarzalne. To jak z misiaczkiem-jak 10 osób mówi, że drań i tiksyk to warto się przyjrzeć misiaczkowi bardziej krytycznie.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 20:23   #934
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość

Uchodzę za osobę przemiłą, ludzie lubią przebywać w moim towarzystwie. Zatem powierzchowna ocena jak się patrzy.
I znajomych selekcjonuję i owszem. Tak jak każdy z nas. Ubolewam, że nie zrobiłam tego na facebooku, z którego nie korzystam, bo razi mnie ta powierzchowność, fałsz zatem pozostaje kontakt w realu lub mailowy, bo nie chcę urazić kogoś usuwając z grona znajomych.
Więc co za problem że paru wizażankom nie przypadłaś do gustu? Nie ma osoby którą by lubił każdy, i to nie znaczy automatycznie że Ci którzy nie mają ochoty są źli i powierzchowni

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 20:25   #935
ajah
wańka wstańka

Już wiem z kim kojarzy ta dyskusja. Z niezniszczalna Katie Hopkins. 😄

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stary 2017-03-13, 20:39   #936
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Więc co za problem że paru wizażankom nie przypadłaś do gustu? Nie ma osoby którą by lubił każdy, i to nie znaczy automatycznie że Ci którzy nie mają ochoty są źli i powierzchowni
Problemu nie ma żadnego. Chyba musiałabym upaść na głowę i być dzieciakiem niedojrzałym, by przejmować się opinią na mój temat jakichś ludzi z forum internetowego.
No może tylko taki,że jesteście niekonsekwentne skoro uznajecie,że nie oceniacie powierzchownie, a właśnie to zrobiłyście.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 20:46   #937
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Problemu nie ma żadnego. Chyba musiałabym upaść na głowę i być dzieciakiem niedojrzałym, by przejmować się opinią na mój temat jakichś ludzi z forum internetowego.
No może tylko taki,że jesteście niekonsekwentne skoro uznajecie,że nie oceniacie powierzchownie, a właśnie to zrobiłyście.
Jakie "my"? Ja nie uczestniczyłam w tej dyskusji Ale potrafię sobie wyobrazić że po paru niemiłych tekstach jakiejś osoby można stwierdzić że nie chciałoby się jej mieć w znajomych, klasyfikacja ze względu na wygląd wydaje mi się bardziej kontrowersyjna, bo ja nie przywiązuję takiej wagi do wyglądu. Rozumiem zdanie koleżanek, aczkolwiek szanuję wybory koleżanki Liara_Tsoni, każdy sobie dobiera przyjaciół jak mu pasuje

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 20:48   #938
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Za to Ty opanowalas subtelna sztuke wlazenia w d... w rozmiarze 34
Nie wydaje mi się, by to miało związek z zasadami netykiety, ale ja już jestem wiekowa i może to teraz standard jak się nie ma argumentów.
Stary 2017-03-13, 20:53   #939
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Liara_Tsoni Pokaż wiadomość
Juz pisałam, ze rozróżniam komentowanie czegoś ot tak, a komentowanie czegoś o tym, jak ktoś się czymś chwalił. To jak z nową kiecka. Ktoś przyjdzie w nowej, ale brzydkiej sukience to nic nie powiem. Ale jak ktos teabi od tygodnia o nowej kiecce a przyjdzie w brzydsctwie to powiem że moim zdaniem średnia.
Czaisz różnice, czy nadal nie?

czaisz że ani w jednym ani w drugim przypadku Twoje chamskie komentowanie nie jest niczym usprawiedliwione? i jest tak samo chamskie bez względu na to czy wg Ciebie ktoś się prosił czy nie? rozumiem, że przy Tobie nic powiedzieć nie można bo wszystko jest zaproszeniem do bezsensownych komentarzy?

Cytat:
Od tego zaczęła się wczoraj dyskusja. Ludzie wklejają zdjęcia w necie i obowiązującym standardem jest pochwalanie wyglądu, ubioru. Wiadomo rzecz gustu, ale sami sobie odpowiedzcie ile często fałszu. Życzliwość bliskich polega na mobilizowaniu do działania, inspiracji, a nie głaskaniu. Jeśli ktoś potrzebuje w swoim otoczeniu fałszywych pochlebców to jego prawo.
Jeśli wrzuca na publiczne forum zdjęcia i spotka się z odmienną od spodziewanej opinią to nie problem z tym, który te opinie wstawił tylko problem z wstawiającym. Z brakiem dystansu do siebie połączonym z ekshibicjonizmem.
W realu nie mi do tego co ktoś je, jak się ubiera, ale jak zamęcza innych wywodami o walorach spożywanego posiłku to mam prawo powiedzieć, że to syf.
czytasz bardzo wybiórczo. bardzo. dyskusja zaczęła się ode mnie i doskonale wiem co napisałam. napisałam że skomentowałam artykuł o spodniach mówiąc że mam inną figurę niż "dozwolone" i spodnie leżą na mnie dobrze. na co dostałam epopeję na 3 strony wraz rozpiską co mogę mieć w swojej szafie a co nie. serio nie widzisz kto ma tutaj problem? osoba która nie zgodziła się z artykułem czy osoba która nie przyjmuje do wiadomości że jej tekst nie jest do konca zgodny z prawdą. bo od kilku stron wmawiasz sobie i innym jakoby wszystkie wizażanki (głównie ja) płakały bo ktoś się z nimi nie zgodził. otóż nie. a cała sytuacja została przytoczona po to, aby Ci pokazać że nie każdy kto podejmuje dyskusję pisze z sensem. była to odpowiedz na Twoje stwierzenie że ludzie wolą tkwić w niewiedzy zamiast chłonąć od internetowych ekspertów. tak więc nie każdy internetowy ekspert jest warty tego, aby się od niego uczyć. co miały Ci pokazać sytuacje z pączkiem (gdzie ekspert od żywienia po jednym zdaniu zaczął mi dzienną kaloryczność wyliczać) bądź sytuacja ze spodniami (gdzie ekspert od ubioru oświadczył mi że jest to absolutnie niemożliwe że wyglądam dobrze w tych spodniach nie bedąc klepsydrą. mimo że nigdy na oczy mnie nie widziała. a co więcej z troski pewnie zrobiła mi spis rzeczy niedozwolonych dla mnie jako nie - klepsydry). ale Ty zauważyłaś tylko jedną rzecz - ktoś się ze mną nie zgodzil i ja NAPEWNO muszę teraz rozpaczać i płakać po nocach bo nie dostałam lajków.

co do pogrubionego: było powiedziane kilkanaście razy. tekst brzmiał "jem czasem pączka a czasem owsiankę" w wątku o wszystkim. gdzie tu masz zachwalanie albo cokolwiek o zdrowym żywieniu? tak zawzięcie broniłaś wywodu, który nastąpił po tym jednym zdaniu, że widocznie jakieś "zamęczanie" tam widzisz. chyba że już zmieniłaś zdanie w stosunku do tego co pisałaś na początku....

Cytat:
Ona po prostu posiadła sztukę erystyki, umie dyskutować, co chyba jest ewenementem na tym forum.
Ty to nazywasz sztuką erystyki? dobry borze....

Cytat:
jest imho różnica pomiędzy podporzadkiwaniem się a wzięciem pod uwagę opinii które sa powtarzalne. To jak z misiaczkiem-jak 10 osób mówi, że drań i tiksyk to warto się przyjrzeć misiaczkowi bardziej krytycznie.

tak więc już kilkoro ludzi napisało Ci tutaj że Twoje teksty są zwyczajnie chamskie, a nie troskliwe czy szczere... warto więc skorzystać ze swoich własnych rad.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 20:57   #940
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
czaisz że ani w jednym ani w drugim przypadku Twoje chamskie komentowanie nie jest niczym usprawiedliwione? i jest tak samo chamskie bez względu na to czy wg Ciebie ktoś się prosił czy nie? rozumiem, że przy Tobie nic powiedzieć nie można bo wszystko jest zaproszeniem do bezsensownych komentarzy?

czytasz bardzo wybiórczo. bardzo. dyskusja zaczęła się ode mnie i doskonale wiem co napisałam. napisałam że skomentowałam artykuł o spodniach mówiąc że mam inną figurę niż "dozwolone" i spodnie leżą na mnie dobrze. na co dostałam epopeję na 3 strony wraz rozpiską co mogę mieć w swojej szafie a co nie. serio nie widzisz kto ma tutaj problem? osoba która nie zgodziła się z artykułem czy osoba która nie przyjmuje do wiadomości że jej tekst nie jest do konca zgodny z prawdą. bo od kilku stron wmawiasz sobie i innym jakoby wszystkie wizażanki (głównie ja) płakały bo ktoś się z nimi nie zgodził. otóż nie. a cała sytuacja została przytoczona po to, aby Ci pokazać że nie każdy kto podejmuje dyskusję pisze z sensem. była to odpowiedz na Twoje stwierzenie że ludzie wolą tkwić w niewiedzy zamiast chłonąć od internetowych ekspertów. tak więc nie każdy internetowy ekspert jest warty tego, aby się od niego uczyć. co miały Ci pokazać sytuacje z pączkiem (gdzie ekspert od żywienia po jednym zdaniu zaczął mi dzienną kaloryczność wyliczać) bądź sytuacja ze spodniami (gdzie ekspert od ubioru oświadczył mi że jest to absolutnie niemożliwe że wyglądam dobrze w tych spodniach nie bedąc klepsydrą. mimo że nigdy na oczy mnie nie widziała. a co więcej z troski pewnie zrobiła mi spis rzeczy niedozwolonych dla mnie jako nie - klepsydry). ale Ty zauważyłaś tylko jedną rzecz - ktoś się ze mną nie zgodzil i ja NAPEWNO muszę teraz rozpaczać i płakać po nocach bo nie dostałam lajków.

co do pogrubionego: było powiedziane kilkanaście razy. tekst brzmiał "jem czasem pączka a czasem owsiankę" w wątku o wszystkim. gdzie tu masz zachwalanie albo cokolwiek o zdrowym żywieniu? tak zawzięcie broniłaś wywodu, który nastąpił po tym jednym zdaniu, że widocznie jakieś "zamęczanie" tam widzisz. chyba że już zmieniłaś zdanie w stosunku do tego co pisałaś na początku....

Ty to nazywasz sztuką erystyki? dobry borze....

tak więc już kilkoro ludzi napisało Ci tutaj że Twoje teksty są zwyczajnie chamskie, a nie troskliwe czy szczere... warto więc skorzystać ze swoich własnych rad.
Więc jakbyś uważnie czytała, to byś wiedziała że napusałam kilka stron temu że zastanowię się nad tym, co mówię osobom mi mniej bliskim.
Widziałeś również że co do bliskich zmęczonych nie zmienię zachowania ,bo w naszej grupie przyjęte jest bycie boleśnie szczerym.

Stary 2017-03-13, 21:05   #941
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
. ale Ty zauważyłaś tylko jedną rzecz - ktoś się ze mną nie zgodzil i ja NAPEWNO muszę teraz rozpaczać i płakać po nocach bo nie dostałam lajków.
Nie pisałam tak nigdzie. Zdziwiło mnie jak ktoś może być wkurzony, poirytowany jeśli napisze coś lub wklei zdjęcie na publicznym forum i ktoś "nieproszony" wyrazi opinie.
Tylko takie wystawienie siebie jest "proszeniem".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 21:06   #942
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dalszych o innych zainteresowaniach. Tyle że mam i tak za mało czasu na wszystko co sama lubię robić by jeszcze na siłę interesować się czymś innym.
Teraz nawet zle jest dobierac sobie znajomych pod kątem zsinteresiwan
Najlepiej zacząć się z byle kim i nie mieć żadnych potrzeb i wymagań.

Mnie to szokuje o tyle, ze póki żyje to prawie każdy człowiek jakiego znam, zanim stał się dorosły i dojrzały i wykrystalizowal sobie światopogląd i hobby itp to miał już jakichś znajomych ze szkoły, studiów, dzieciństwa. A ty po prostu wyeliminowalas wszystkich nie chodzących na siłownie, grubych i katolików

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Stary 2017-03-13, 21:08   #943
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mnie to szokuje o tyle, ze póki żyje to prawie każdy człowiek jakiego znam, zanim stał się dorosły i dojrzały i wykrystalizowal sobie światopogląd i hobby itp to miał już jakichś znajomych ze szkoły, studiów, dzieciństwa. A ty po prostu wyeliminowalas wszystkich nie chodzących na siłownie, grubych i katolików

A ten wniosek do skąd, że kogoś wyeliminowałam? Bajkopisarstwo plus sto.

Stary 2017-03-13, 21:10   #944
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Nie wiem jak wyglądasz w spodniach z wysokim stanem, ale skoro napisałaś, że dobrze, a ktoś inny twierdził inaczej to Twoje i jego prawo oceny.
Skoro wrzuca się z własnej woli zdjęcia, filmiki to niekoniecznie każdy się zachwyci. I zakładanie,że ktoś kto komentuje jest głupszy/nie zna się/jego zdanie nie obchodzi brzmi nieco dziecinnie. I nazywanie wszystkiego hejtowaniem to przesada. No ale może część ludzi pracuje na cukrzycę chcąc tylko słodzenia i lajkowania
Cytat:
Jeśli wszystko uznasz za złą wolę piszącego, hejtowanie to rzeczywiście tak będzie. Ja jestem 17 lat w internecie. Niestety już wiem,że trudno teraz poszukać porady przed zakupem jakiegoś sprzętu, bo często są to reklamy. Sceptycyzm jak w Twoim przypadku do "prawd objawionych"(chyba modne sformułowanie na wizażu).
Nie rozumiem takich wpisów informacyjnych w przestrzeni internetowej: w co jestem ubrana, co zjadłam- z pretensjami,że nie zalajkowano tylko skomentowano nie tak jak piszący chciałby. "Mega słabe", aby zacytować modne słowa, równie modne jak spodnie z wysokim stanem, które mało komu pasują
obydwa posty napisałaś w odpowiedzi na moje, cytując je. obydwa, zwłaszcza drugi pokazują to co napisałam wcześniej.
Stary 2017-03-13, 21:10   #945
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71843526]Wiem, że pytanie nie do mnie, ale ja bym przestała
Ja ogólnie ostatnio wychodzę z założenia, że należy pytać o różne rzeczy, których nie jestem pewna i jak wszyscy radzą inaczej niż ja myślę to jednak coś w tym musi być. Staram się myśleć po swojemu, ale bliżej przyglądam się zdaniu postronnych ludzi.[/QUOTE]
Jeżeli te brzydkie buty byłyby mega wygodne - to miałabym w tyle opinię 10 sprawiedliwych. Podobnie jeżeli byłyby to jedyne buty na jakie mnie stać. A szgególnie miałabym w tyle opinie o moim ubiorze o jakie nie prosiłam.

Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Czas edycji: 2017-03-13 o 21:12
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 21:12   #946
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;71845776]Jeżeli te brzydkie buty byłyby mega wygodne - to miałabym w tyle opinię 10 sprawiedliwych. Podobnie jeżeli byłyby to jedyne buty na jakie mnie stać.[/QUOTE]
Możliwe że gdybym była w takiej sytuacji to też bym miała gdzieś opinie innych. Piszę że swojej perspektywy.

Stary 2017-03-13, 21:29   #947
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Oj zdziwiłabyś się jak to w dzieciństwie działa. Czasem rodzice odradzają towarzystwo takiej lub innej osoby, bo pochodzi z takiego, a nie innego domu. I już od dziecka zaczyna się selekcja. Kiedy chodziłam do podstawówki wychowywanie przez 1 rozwiedzionego rodzica to nie było coś pożądanego towarzysko. W liceum szczęśliwie trafiłam na ludzi na wyższym poziomie. Teraz lepią się do mnie te koleżanki z lat młodych, na siłę chcą ożywienia kontaktów.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
obydwa posty napisałaś w odpowiedzi na moje, cytując je. obydwa, zwłaszcza drugi pokazują to co napisałam wcześniej.
Załóżmy,że opisałabym w przestrzeni internetowej jak wyglądam, typ sylwetki itp. i następnie napisałabym, że kupiłam sobie jakiś ciuch , opisałabym fason, kolor zachwycając się tym, ciesząc z zakupu.
I ktoś by skomentował pisząc, że mi to nie pasuje i ja bym się dziwiła po co pisze nieproszony, jak ja tylko info wrzuciłam.
Kwestia zasadnicza: po co to napisałam i wrzuciłam?
jeśli już to zrobiłabym to muszę się liczyć z tym,że
1. ktoś oceni niepozytywnie
2. będzie miał ochotę drążyć temat
3. rozwinie sie dyskusja
Stary 2017-03-13, 21:39   #948
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Oj zdziwiłabyś się jak to w dzieciństwie działa. Czasem rodzice odradzają towarzystwo takiej lub innej osoby, bo pochodzi z takiego, a nie innego domu. I już od dziecka zaczyna się selekcja. Kiedy chodziłam do podstawówki wychowywanie przez 1 rozwiedzionego rodzica to nie było coś pożądanego towarzysko. W liceum szczęśliwie trafiłam na ludzi na wyższym poziomie. Teraz lepią się do mnie te koleżanki z lat młodych, na siłę chcą ożywienia kontaktów.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Załóżmy,że opisałabym w przestrzeni internetowej jak wyglądam, typ sylwetki itp. i następnie napisałabym, że kupiłam sobie jakiś ciuch , opisałabym fason, kolor zachwycając się tym, ciesząc z zakupu.
I ktoś by skomentował pisząc, że mi to nie pasuje i ja bym się dziwiła po co pisze nieproszony, jak ja tylko info wrzuciłam.
Kwestia zasadnicza: po co to napisałam i wrzuciłam?
jeśli już to zrobiłabym to muszę się liczyć z tym,że
1. ktoś oceni niepozytywnie
2. będzie miał ochotę drążyć temat
3. rozwinie sie dyskusja
ok widzę że dalej widzisz dokładnie to samo co wcześniej widziałaś. i dalej czytasz tylko tyle ile Ci wygodnie. ja już bardziej wytłumaczyć Ci tego nie umiem. poddaję się. masz rację absolutnie we wszystkim. możemy zakończyć dyskusję.
Stary 2017-03-13, 21:40   #949
Konto usunięte

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;71845776]Jeżeli te brzydkie buty byłyby mega wygodne - to miałabym w tyle opinię 10 sprawiedliwych. Podobnie jeżeli byłyby to jedyne buty na jakie mnie stać. A szgególnie miałabym w tyle opinie o moim ubiorze o jakie nie prosiłam.[/QUOTE]

eee a co to ma do rzeczy? Czy ja gdzieś pisałam o jakimś ekstremalnym ubóstwie czy problemach z doborem wygodnych butów?
Nie. Pisałam w kryterium ładności i brzydoty a nie mojego bogactwa czy ubóstwa, bo to raczej logiczne, że jakbym nie miała kasy czy miała wyjątkowe problemy ze stopami typu haluksy to w d. bym to miała co inni mówią. Ale jakby mnie było stać, jakbym nie miała problemu ze stopami to zastanowiłabym się nad zmianą butów ufoporno na jakieś ładniejsze skoro już tyle osób mi zwróciło uwagę, że są brzydkie i mi nie pasują.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:44   #950
Pani_Mada
BAN stały

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71846771]eee a co to ma do rzeczy? Czy ja gdzieś pisałam o jakimś ekstremalnym ubóstwie czy problemach z doborem wygodnych butów?
Nie. Pisałam w kryterium ładności i brzydoty a nie mojego bogactwa czy ubóstwa, bo to raczej logiczne, że jakbym nie miała kasy czy miała wyjątkowe problemy ze stopami typu haluksy to w d. bym to miała co inni mówią. Ale jakby mnie było stać, jakbym nie miała problemu ze stopami to zastanowiłabym się nad zmianą butów ufoporno na jakieś ładniejsze skoro już tyle osób mi zwróciło uwagę, że są brzydkie i mi nie pasują.[/QUOTE]

ale czemu skoro Tobie się podobają? (tak zakładam, skoro je kupiłaś)
Stary 2017-03-13, 21:47   #951
malgo96
Zadomowienie

Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

Ty masz problem chyba taki ze nie potrafisz się cieszyć cudzym szczęściem, tak poprostu. Przecież jak ktoś mówił o nowej sukience przez tydzień to wiadomo ze się cieszył bardzo, tak samo jak ktoś zamieszkał razem mimo ze mówił ze jest katolikiem ,jak to pisałaś. Mam wrażenie ze ty wyłapujesz tylko takie rzeczy żeby potem wbić szpilę, nie wiem w jakim celu?
Jak sukienka ci się nie podoba a wiesz ze ktoś jest mega z niej zadowolony to możesz powiedzieć. " super ze znałaś taka jaka ci się podoba "
Przecież tobie nikt nie każe takiej nosić??
No ale to moje zdanie, a ja jestem taka ze jak raz facet mi powiedział ze dziwnie wyglądam w czerwonej pomadce to zaczęłam jej jeszcze częściej używać, bo się w niej świetnie czułam od początku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2017-03-13 o 21:49
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:47   #952
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 21:49   #953
Konto usunięte

Cytat:
ale czemu skoro Tobie się podobają? (tak zakładam, skoro je kupiłaś)
Z tego samego powodu, co z misiaczkiem. Bo jak tyle ludzi mówi, że coś jest nie halo to coś w tym musi być. Wiesz misiaczek też się podoba, klapki na oczach a wszyscy mówią "weź go kopnij"... i co? Dlaczego mam go kopać skoro robi mi krzywdę ale ja tego nie widzę? Za mały stanik też robi krzywdę naszemu wyglądowi tak samo jak, pomarańczowy podkład 2 tony za ciemny czy ufoporno buty. Mogą robić krzywdę całej stylizacji. Ot.. takie mam wyjaśnienie.

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 21:49   #954
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgo96 Pokaż wiadomość
Ty masz problem chyba taki ze nie potrafisz się cieszyć cudzym szczęściem, tak poprostu. Przecież jak ktoś mówił o nowej sukience przez tydzień to wiadomo ze się cieszył bardzo, tak samo jak ktoś zamieszkał razem mimo ze mówił ze jest katolikiem ,jak to pisałaś. Mam wrażenie ze ty wyłapujesz tylko takie rzeczy żeby potem wbić szpilę, nie wiem w jakim celu?
Jak sukienka ci się nie podoba a wiesz ze ktoś jest mega z niej zadowolony to możesz powiedzieć. " super ze znałaś taka jaka ci się podoba "
Przecież tobie nikt nie każe takiej nosić??

Mogę tak powiedzieć, a moge też szczerze wyrazić swoją opinię. To że mi się coś nie podoba nie znaczy, że nie cieszę się że ktoś znalazl coś co jemu pasuje. Znaczy to tylko tyle, że mi się nie podoba.
Dorabiacie straszną ideologię do wyrażania opinii.

Stary 2017-03-13, 21:51   #955
malgo96
Zadomowienie

To ciekawe co byś odpowiedziała jakby ci ktoś powiedział "a co mnie obchodzi ze tobie się nie podoba? To ja w niej chodzę"

Stary 2017-03-13, 21:53   #956
201803120844
Konto usunięte

Skoro tak to wytłumaczcie mi dlaczego tak wiele kobiet szuka porad stylistów, wizażystów, fryzjerów skoro ważne jest tylko, by mnie się podobało i czuła się w tym dobrze?
W przestrzeni internetowej też zabierają głos osoby znające się na jakichś dziedzinach. Mnie 15 lat temu wyszydzono za zasugerowanie żelu do higieny intymnej do mycia twarzy, teraz nikogo to nie dziwi.
Na youtube jest kobieta blisko 50 letnia, która używa mocno matujących kosmetyków i dziwi się, że makijaż jej spływa i skóra jest tłusta nadal. Prawdopodobnie jej skóra tak broni się przed wysuszaniem.
Stary 2017-03-13, 21:56   #957
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
To ciekawe co byś odpowiedziała jakby ci ktoś powiedział "a co mnie obchodzi ze tobie się nie podoba? To ja w niej chodzę"

powiedziałbym że spoko, grunt, że tobie się podoba.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Skoro tak to wytłumaczcie mi dlaczego tak wiele kobiet szuka porad stylistów, wizażystów, fryzjerów skoro ważne jest tylko, by mnie się podobało i czuła się w tym dobrze?
W przestrzeni internetowej też zabierają głos osoby znające się na jakichś dziedzinach. Mnie 15 lat temu wyszydzono za zasugerowanie żelu do higieny intymnej do mycia twarzy, teraz nikogo to nie dziwi.
Na youtube jest kobieta blisko 50 letnia, która używa mocno matujących kosmetyków i dziwi się, że makijaż jej spływa i skóra jest tłusta nadal. Prawdopodobnie jej skóra tak broni się przed wysuszaniem.
No widzisz stylista się zna, nie to co chamski plebs, ten ma tylko przytakiwać

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 22:02   #958
malgo96
Zadomowienie

Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

Cytat:

Jak to dlaczego szukają porady? Bo CHCĄ tej porady i opinii specjalisty?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

"No widzisz stylista się zna, nie to co chamski plebs, ten ma tylko przytakiwać "

Nie No daj spokój przecież jest na odwrót!!!
Chamski plebs się zna, a nie to co stylista,

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2017-03-13 o 22:05
Stary 2017-03-13, 22:03   #959
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Jak to dlaczego szukają porady? Bo CHCĄ tej porady i opinii specjalisty?

A po co wpisują w przestrzeni publicznej internetu jak wyglądają i jaka kieckę sobie kupili?
Stary 2017-03-13, 22:04   #960
malgo96
Zadomowienie

Cytat:
A po co wpisują w przestrzeni publicznej internetu jak wyglądają i jaka kieckę sobie kupili?

Ale ty czytałaś czy nie? Mowa o koleżance która jest od tygodnia szczęśliwa ze kupiła sobie nowa sukienkę, pokazuje się w niej i "koleżanka" mówi ze brzydka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości