Mamy majowe cz. VI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 18:35   #931
Mohnka
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Magnificence, cześć

Dziewczynki pomóżcie, bo już zgłupiałam! Zaczęłam pakować torbę to szpitala. Totalnie nie wiem jakie mam wziąć ubranka dla dziecka. Na stronie mam napisane: jeden komplet ubranek (koszulka, kaftanik, śpiochy/body, pajacyk). Nie przypominam sobie, żebym tak ubierała dzieci na praktykach. Myślałam, żeby wziąć body z długim rękawem, a na to pajac, oczywiście jeszcze czapeczka, skarpetki i łapki niedrapki. Ta koszulka i kaftanik potrzebne czy tylko tak napisali? Jak Wam mówili na SR, bądź z własnego doświadczenia?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Magnificence, cześć

Dziewczynki pomóżcie, bo już zgłupiałam! Zaczęłam pakować torbę to szpitala. Totalnie nie wiem jakie mam wziąć ubranka dla dziecka. Na stronie mam napisane: jeden komplet ubranek (koszulka, kaftanik, śpiochy/body, pajacyk). Nie przypominam sobie, żebym tak ubierała dzieci na praktykach. Myślałam, żeby wziąć body z długim rękawem, a na to pajac, oczywiście jeszcze czapeczka, skarpetki i łapki niedrapki. Ta koszulka i kaftanik potrzebne czy tylko tak napisali? Jak Wam mówili na SR, bądź z własnego doświadczenia?

Mi wszystko Tz będzie pakować i ja mu kazalam wziąć ze dwa, trzy komplety ciuszków i kaftaniki obowiązkowo! Bo wygodniej! Jaa... Dopiero na dziecku się będę uczyć. Nie miałam jak na SR 😱😱 dobrze, że Tz się udzielał i chętnie uczył nawet jak przykładać dziecko do piersi!!! 😂😍😍 kochany 😍

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię

Kingaluna, ja spakowałam tak jak napisałaś, żadnych kaftaników! To ja decyduje w czym ma być ubrane moje dziecko. Kaftaniki się zwijają na pleckach, są mega niepraktyczne.

Bosze... Co to był za dzień! Tyle spraw załatwione, już nie ogarniam co się dzieje. Przegięłam totalnie ale jak nie dzisiaj to już nie wiem kiedy bym to zrobiła. Teraz mnie boli brzuch i czuje się jakby mnie stado koni przebiegło. Chyba pójdę w kimkę.

Wysłane za pomocą mTalk
Odpoczynek pomoże! 😘😘😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:36   #932
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Ja wezmę na pewno body też z krótkim rękawem - znajoma, co rodziła w tym szpitalu w lutym mówiła, że jest tak ciepło, że mała była ubrana w sam pajac, więc w maju to już w ogóle może być za ciepło w takim "pełnym" zestawie
Dobrze mówisz, trzeba Ci polać!

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:36   #933
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Tak! Wstępnie cc mam mieć 15, albo 22 maja

O kurczaki 😀 to faktycznie możemy się spotkać! Ja mam na 26 maja ale nie wiadomo kiedy Hania zechce wyjść.
Na ktg też tam będziesz jeździć?

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:37   #934
Mohnka
Rozeznanie

Właśnie położna mierzyła mi miednicę! Mogę rodzić naturalnie! 😀 jaa.. Ale poczułam dreszczyk na kręgosłupie. Przecież to lada moment. 😱

Stary 2017-04-03, 18:38   #935
Magnificence
Rozeznanie

Ja jeszcze torby do szpitala pakować nie zaczęłam :P w przyszłym tygodniu się za to zabiorę. No chyba że mi lekarz na wizycie jutro powie, że mam się pospieszyć z tym
zastanawiałam się nad tymi majtkami siateczkowymi myślicie, że lepszym rozwiązaniem są wielorazowe czy jednorazówki?
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:40   #936
decorail
Zakorzenienie

Kingaluna - kieliszek czerwonego słodkiego wina poproszę

Mohnka - o jaaa aż ja poczułam ten dreszczyk, ale chyba nie w kręgosłupie tylko gdzie indziej

Magnificence - wielorazowe podobno zdecydowanie lepsze
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:40   #937
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
O kurczaki 😀 to faktycznie możemy się spotkać! Ja mam na 26 maja ale nie wiadomo kiedy Hania zechce wyjść.
Na ktg też tam będziesz jeździć?

Rozkazałam mojej Łucji zaczekać do tych terminów Co do ktg to jeszcze nie wiem. Lekarz coś mi mówił, że pierwsze już może zrobimy 29 kwietnia, a kolejne to zobaczymy gdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 18:40   #938
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Ja jeszcze torby do szpitala pakować nie zaczęłam :P w przyszłym tygodniu się za to zabiorę. No chyba że mi lekarz na wizycie jutro powie, że mam się pospieszyć z tym
zastanawiałam się nad tymi majtkami siateczkowymi myślicie, że lepszym rozwiązaniem są wielorazowe czy jednorazówki?
na stronie szpitala w którym najprawdopodobniej będę rodzić piszą że mają być siateczkowe lub bawełniane. Moim zdaniem lepsze siateczkowe, bo przewiewne, a te jednorazowe przeważnie zrobione są z fizeliny która nie przepuszcza powietrza, mimo iż często piszą inaczej, ale fizelina jest be.
Stary 2017-04-03, 18:41   #939
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze torby do szpitala pakować nie zaczęłamw przyszłym tygodniu się za to zabiorę. No chyba że mi lekarz na wizycie jutro powie, że mam się pospieszyć z tym
Podobno wielorazowe lepsze bo są z siateczki a te jednorazowe z fizeliny która nie oddycha ☺

Stary 2017-04-03, 18:41   #940
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze torby do szpitala pakować nie zaczęłamw przyszłym tygodniu się za to zabiorę. No chyba że mi lekarz na wizycie jutro powie, że mam się pospieszyć z tym
Wielorazowe bo takie są siateczkowe ale ja zamierzam je używać jako jedno.

Te co maja na opakowaniu napisane jednorazowe są z tej fizeliny czy jakoś tak

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:42   #941
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Ja biorę Body na krotki i pajace na wyjście mam kurteczkę czapkę i grubszy rożek

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 18:44   #942
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Kingaluna - kieliszek czerwonego słodkiego wina poproszę

Mohnka - o jaaa aż ja poczułam ten dreszczyk, ale chyba nie w kręgosłupie tylko gdzie indziej

Haha no tak! 😀 parę dni i donoszona 😍😍😍 😀 jak mnie tak brzuch pobolewa to sobie myślę.. Jejku! Może wrócę przed świętami do domu 😂

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7253459 2]Ja biorę Body na krotki i pajace na wyjście mam kurteczkę czapkę i grubszy rożek

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Ja poproszę Tz o długi i krótki rękaw.

Ej.. Boję się, że nie będę wiedziała jak ubierać dziecko.. Że je przeziębie albo będzie mu za gorąco 😨

Stary 2017-04-03, 18:45   #943
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
o widzisz dziękuję to zamówię wielorazowe i po kłopocie ja właściwie dopiero zaczynam kompletować wyprawkę w piątek w Rossmannie kupiłam kosmetyki z tej promocji 2+2 i pampersy -20%
Stary 2017-04-03, 18:45   #944
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Haha no tak! parę dni i donoszona jak mnie tak brzuch pobolewa to sobie myślę.. Jejku! Może wrócę przed świętami do domu

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Ej.. Boję się, że nie będę wiedziała jak ubierać dziecko.. Że je przeziębie albo będzie mu za gorąco

Nauczymy sie wszystkiego :p u nas w szpitalu jest bąrdzo gorąco.. :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:48   #945
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
na stronie szpitala w którym najprawdopodobniej będę rodzić piszą że mają być siateczkowe lub bawełniane. Moim zdaniem lepsze siateczkowe, bo przewiewne, a te jednorazowe przeważnie zrobione są z fizeliny która nie przepuszcza powietrza, mimo iż często piszą inaczej, ale fizelina jest be.
Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Podobno wielorazowe lepsze bo są z siateczki a te jednorazowe z fizeliny która nie oddycha ☺
tyle aukcji z tymi majtkami przejrzałam i nie zwróciłam uwagi, że te jednorazowe są z tej fizeliny ale i tak jakoś odruchowo wrzuciłam do koszyka wielorazowe widać przeczucie mnie nie zawiodło
Stary 2017-04-03, 18:48   #946
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Ja wezmę na pewno body też z krótkim rękawem - znajoma, co rodziła w tym szpitalu w lutym mówiła, że jest tak ciepło, że mała była ubrana w sam pajac, więc w maju to już w ogóle może być za ciepło w takim "pełnym" zestawie
No właśnie ja się zastanawiałam jak to będzie w maju... nie wiem czy w szpitalach jest coś takiego jak sezon grzewczy? Ja jak rodziłam w październiku to było potwornie gorąco, ale w sumie w blokach w maju juz nie grzeją, nie wiem jak w szpitalu, a na dworze może być też chłodno. .. była któraś w maju w szpitalu ?

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:54   #947
gornek
Zakorzenienie

Nam na sr mówili, ze co z tego ze jest ciepło na oddziałach jak dzieci bardzo często trafiają do cieplarni ze względu na to, ze rodzice przynoszą za cienkie ubranka. A ze taki maluszek nie ma termoregulacji to bardzo szybko to ciepło mu ucieka, dlatego na pobyt w szpitalu mamy mieć dla nich 2 długie rękawy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:54   #948
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Haha no tak! 😀 parę dni i donoszona 😍😍😍 😀 jak mnie tak brzuch pobolewa to sobie myślę.. Jejku! Może wrócę przed świętami do domu 😂

Ej.. Boję się, że nie będę wiedziała jak ubierać dziecko.. Że je przeziębie albo będzie mu za gorąco 😨

Spokojnie, wystarczy co jakiś czas włożyć dziecku rękę pod ubranko na karku. Jak ciepły to jest ok, jak zimny albo spocony to znaczy, że mu za zimno/za gorąco i ubierać warstwami, żeby w razie czego coś móc zdjąć/dołożyć niby radzą, żeby dziecku zakładać zawsze jedną warstwę więcej niż sobie, ale moim zdaniem to nie zawsze się sprawdza...

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:56   #949
milutek
Wtajemniczenie

wg mnie niekoniecznie dwa długie rękawki, ja będę zawijała w kocyk jeśli poczuję że dziecku zimno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 18:59   #950
fartuch
Zakorzenienie

Glossball ja rodzilam w maju, i bylo goraco, ale nie na tyle gorąco by chodzic mega rozebranym. Synowi ubieralam sam pajac i wkladalam go w rozek. U mnie na oddziale były straszne przeciągi, dosc czesto zakladalam mu bardzo cieniutka czapeczkę.

Ja kaftanikow rowniez niecierpie, w ogole nie wiem jak mozna z tego korzystać, ja na miejscu dziecka bym zaprotestowala. do szpitala mialam przedewszytkim pajace, i wzielam dwa bodziaki z dlugim w razie chlodu.

A ja kupilam lody Hagen-dagz czy jakos tak. Kosztowaly majątek jak nie będą dobre to będę wyć

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Aaa i tez byliśmy w rossie, kupilam zel do mycia babydream 4 szt, wszyscy w domu się nim myjemy 4xpuder i od groma chusteczek, 70zl zaoszczędzone

Stary 2017-04-03, 19:04   #951
kingaluna
Rozeznanie

Decorail, tylko kieliszek? W sumie też zależy jaki. Moja szwagierka kupiła takie 700ml

Wzięłam też kilka body z krótkim rękawem. Prawie wszystko mam w kolorze białym/jasno-różowym. Cóż poradzić jak w ciucholandach same takie kolory dla dziewczynek

Stary 2017-04-03, 19:04   #952
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe cz. VI

Cały dzień strasznie ciągnął mnie brzuch wiec non stop leżę, a teraz to mnie głowa boli :/ dzisia nawet Tz obiad zrobił, gdzie on gotować nie umie ale cos tam mu wyszło. Na kolacje zamówił pizzę, wiec troche odpocznę. Przejdę sie z psem tylko zeby mózg dotlenić.
Ja w rossmannie chce kupić paczkę pieluch 2, chusteczki babydream, krem na odparzenia zeby mieć w torbie w wózku ,chusteczki tami,krem ochronny przed wiatrem i zimnej i pielęgnacyjny dla mnie. Myśle nad szamponem i płynem do kąpieli z pompka. Ale zobaczę czy w środę bedzie dostępny, bo na chwile obecna w wybranej lokalizacji nie ma az 3 rzeczy ktore chce :/

A powiedzcie mi gdzie znajdę ciut grubsze czapeczki ? Bo ja mam same cieniutkie bawełniane a chciałbym dokupić ze 2 grubsze.

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2017-04-03 o 19:06
Stary 2017-04-03, 19:11   #953
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Cały dzień strasznie ciągnął mnie brzuch wiec non stop leżę, a teraz to mnie głowa boli :/ dzisia nawet Tz obiad zrobił, gdzie on gotować nie umie ale cos tam mu wyszło. Na kolacje zamówił pizzę, wiec troche odpocznę. Przejdę sie z psem tylko zeby mózg dotlenić.
Ja w rossmannie chce kupić paczkę pieluch 2, chusteczki babydream, krem na odparzenia zeby mieć w torbie w wózku ,chusteczki tami,krem ochronny przed wiatrem i zimnej i pielęgnacyjny dla mnie. Myśle nad szamponem i płynem do kąpieli z pompka. Ale zobaczę czy w środę bedzie dostępny, bo na chwile obecna w wybranej lokalizacji nie ma az 3 rzeczy ktore chce :/

A powiedzcie mi gdzie znajdę ciut grubsze czapeczki ? Bo ja mam same cieniutkie bawełniane a chciałbym dokupić ze 2 grubsze.
W Rossmannie jak sobie przez koszyk na ich stronie zamówisz to Ci wszystko co potrzebujesz ściągną do tego sklepu, w którym kupujesz Ja kupiłam szampon z babydream'a i płyn do kąpieli ale bez pompki też kupiłam, a oprócz tego jeszcze krem przeciwko odparzeniom i lotion (koleżanka mi poleciła powiedziała, że bardzo fajny) wszystko w sumie babydream

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-03, 19:14   #954
gornek
Zakorzenienie

No właśnie jak nie ma czegoś na stanie sklepu to albo trzeba anulować zamowienie całe albo zwracają kasę za to czego nie było. A wtedy nie opłaca sie promocja, bo ja biorę tak zeby było 2+2
Juz na ostaniej promocji tak było, jak były szampony itp. Tez musiała całe anulować bo mieli 3 szt a nie 4 czegoś i nie opłacało sie kupować.
Chyba przejadę sie do pepco i txm poszukać jakis czapeczek, tak nie ma dzikich tłumów jaka w CH .

Stary 2017-04-03, 19:17   #955
decorail
Zakorzenienie

Kingaluna - po takiej abstynencji to nawet po zwykłym bym pewnie padła, hehe

No zapomniałam dopisać, że ta mała leżała w samym pajacu, ale była jeszcze w kocyku czy tam rożku

Chciałam się spakować do tego szpitala, ale tak chodzę i chodzę... I w sumie nie wiem od czego zacząć
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:18   #956
talusiax33
Zadomowienie

Kingaluna - Fajnie by było jakbyśmy się w któryś dzień spotkały w szpitalu 😀 Będzie przedział kilku dni bo poród no i pobyt - może akurat!
Ja na ktg będę jeździć na Ujastek jakoś od początku maja, co tydzień do porodu.

Idę zrobić sobie kaszke manne na mleku 😀 mam zachcianki..

Stary 2017-04-03, 19:22   #957
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie jak nie ma czegoś na stanie sklepu to albo trzeba anulować zamowienie całe albo zwracają kasę za to czego nie było. A wtedy nie opłaca sie promocja, bo ja biorę tak zeby było 2+2
Juz na ostaniej promocji tak było, jak były szampony itp. Tez musiała całe anulować bo mieli 3 szt a nie 4 czegoś i nie opłacało sie kupować.
Chyba przejadę sie do pepco i txm poszukać jakis czapeczek, tak nie ma dzikich tłumów jaka w CH .
a to nie wiedziałam, że jak czegoś nie ma to trzeba anulować zamówienie. to w sumie trochę

edit: dziewczyny u was w szpitalach nie dają ubranek? Ja zabieram tylko ubranko na wyjście bo w szpitalu, w którym będę rodzić wszystkie noworodki ubierają w szpitalne ubranka

Edytowane przez Magnificence
Czas edycji: 2017-04-03 o 19:24
Stary 2017-04-03, 19:24   #958
gornek
Zakorzenienie

To czy anulujesz to Twoja decyzja, możesz dostać niepełne zamowienie. Ale tak jak pisałam wtedy sie zazwyczaj nie opłaca przy takich promocjach :P wiec zazwyczaj pakuje do koszyka niż rana jadę kupić co chce o ile maja co potrzebuje
Ten brzuch od wczoraj strasznie mi sie stawia i ciągnie :/

Stary 2017-04-03, 19:34   #959
marta6704
Zakorzenienie

Inez: Aplikacja Rossman
Cytat:
Wielorazowe
Jednorazowe
Cytat:
Nam na sr mówili, ze co z tego ze jest ciepło na oddziałach jak dzieci bardzo często trafiają do cieplarni ze względu na to, ze rodzice przynoszą za cienkie ubranka. A ze taki maluszek nie ma termoregulacji to bardzo szybko to ciepło mu ucieka, dlatego na pobyt w szpitalu mamy mieć dla nich 2 długie rękawy.

Mi mówili to samo i mama ginekolog też o tym pisała, że dziecko ma po urodzeniu zupełnie inną termoregulację i dlatego te długie rękawki, bo nawet jak jest bardzo ciepło to łatwo wyziębić takiego maluszka.
Więc ja biorę jednak długi rękaw. Jak położne pozwolą to tż doniesie krótki rękaw.

Pakowanie tej torby zupełnie mi nie idzie
Wywaliłam wszystkie rzeczy na kanapę i nie wiem jak to spakować.

Z ciekawości bierzecie kosmetyki do makijażu do szpitala?
Bo ja chyba podkład i korektor na wyjście
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:35   #960
Mohnka
Rozeznanie

Znów mnie złapały takie bolesne skurcze. :/ no by to szlag. Do niedzieli muszę się trzymać...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości